Találatok a következő kifejezésre: Ha a felső (411 db)

Ha a felső fogsoromra veszünk egy fogszabályzót (mondjuk állandót) akkor vissza húzza a felső állkapcsomat és a fogaimat?

Legjobb válasz: Nem, az alsót szokták gumikkal a felsõhöz húzni. A felsõt eléggé nehéz lenne visszahúzni, mivel a koponyáddal egybefügg az egész, ellentétben az alsó állkapcsoddal, ami ízületek révén tud mozogni, nincs csontosodott kapcsolat a koponyával :) Ehhez a mûvelethez kell felsõ és alsó fogszabályzó is, mert két befõttes gumihoz hasonló gumival húzzák be az alsó állkapcsod (beakasztják felülre is, alulra is, jobb és bal oldalt és így dolgozik). Ha a fogaid vannak bedõlve a felsõ fogsorodban akkor igen, azokat kihúzza a felsõ fogszabályzó, de egy fogorvos megnéz és megmondja, mi kell neked.

Nem, az alsót szokták gumikkal a felsõhöz húzni. A felsõt eléggé nehéz lenne visszahúzni, mivel a koponyáddal egybefügg az egész, ellentétben az alsó állkapcsoddal, ami ízületek révén tud mozogni, nincs csontosodott kapcsolat a koponyával :) Ehhez a mûvelethez kell felsõ és alsó fogszabályzó is, mert két befõttes gumihoz hasonló gumival húzzák be az alsó állkapcsod (beakasztják felülre is, alulra is, jobb és bal oldalt és így dolgozik). Ha a fogaid vannak bedõlve a felsõ fogsorodban akkor igen, azokat kihúzza a felsõ fogszabályzó, de egy fogorvos megnéz és megmondja, mi kell neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infót :)

K. Urvás ha a felső alól kilátszik a melltartó?

Akár úgy értem, hogy kilátszik, mert kivágott a fels?, akár ?gy hogy fehér fels? alá fekete melltartó, vagy fordítva, akár úgy hogy átüt a fels?n.

Legjobb válasz: attól függ milyen az a felsõ, ha nem r.bancos akkor nem, de ha önmagában is r.bancos akkor igen http://www.solarnavigator.net/music/music_images/avril_lavig.. ez nem r.bancos

attól függ milyen az a felsõ, ha nem r.bancos akkor nem, de ha önmagában is r.bancos akkor igen http://www.solarnavigator.net/music/music_images/avril_lavig.. ez nem r.bancos
sokmindentõl függ. pl hogy milyen smink van az emberen meg milyen ruhák még. meg kisugárzás+viselkedés.... alapból így talán nem.
szerintem inkább igénytelen:)
Én nem kurwásnak hanem undorítónak hívom az ilyent. Vagy ne vegyen melltartót, vagy olyan típusut aminek nincs pántja vagy nem látszik (a szilikonos is látszik!!!), de az is probléma ha a top nagyon feszes és a háton ráfeszül a pántra és a kapocsra. Van számtalan igényes megoldás, azok közül kell válogatni. (férfi vagyok aki szereti a szexi és kurwás öltözködést ha az egyben igényes is)
Szerintem nincs vele semmi baj, sõt még szexy is!:D A 3. szerintem vagy hazudik és lány (és féltékeny, mert nincs melle vagy mit tom én!):D Vagy pedig télleg fiú de akkor b*zi!:D:D Nyugodtan húzd fel úgy:)
hát önmagába nem nézki túl jól, de lehet kapni már ilyen pántnélküli melltartót pl a h&m-be.de nem biztos hogy rosszul nézki sõt még jól is nézhet ki.
nem k.urvás, csak igénytelen...

Mit jelent és milyen tünetekkel jár, ha a felső vernyomás alacsony?

Legjobb válasz: Felsõ vérnyomás? A szisztolésra gondolsz? Szédülés, homályos látás, gyöngeség.

Felsõ vérnyomás? A szisztolésra gondolsz? Szédülés, homályos látás, gyöngeség.


Miért töm a fogorvos tampont a felső fogsor és a pofa közé, ha a felső, hátsó fogakat tömi?

Legjobb válasz: én arra tippelek, hogy mivel eltart egy ideig a dolog, addig se nyálazd össze magad...

én arra tippelek, hogy mivel eltart egy ideig a dolog, addig se nyálazd össze magad...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Természetesen. :) Ha szeretnéd, este kifejtem. :P
Az, hogy nem értesz velem egyet ugye szakmailag is megalapozott? :)
Köszi, hogy üzentél, de nem értek veled egyet. :)
A fogászati vattarollni(vagy fogászati tampon) kb 3-4cm hosszú, ezért ha úgy tûnik, hogy túlságosan is elõre helyezte, attól még a hátsófoghoz is elér. Ha az orvos ezt behelyezte a fogsor és a pofa közé(akár lent akár fent) azt azért is tette mert ez védi a pofa nyálkahártyáját a fúráskor, szárazon tartja a fogat töméskor vagy gyökérkezeléskor, és jobb rálátást biztosít a fogorvosnak. 4. válaszolónak üzenem, hogy nem minden esetben kell a kofferdam: pl egy egyszerû rágófelsziní töméssel már egy kis kevés tapasztalattal rendelkezó fogorvostanhallgató is megbírkózik kofferdam nélkül.
Azért, mert ha a kifúrt fogba nyál menne, nem zárna jól a tömés. Igazából így sem zár jól, kofferdam kellene, de szarnak bele az orvosok...
a nyálfolyás miatt. így nem kensz össze mindent, õ meg könnyebben dolgozik szárazabb környezetben. illetve a dolog meggátolja, hogy csak úgy összecsukd a szád. :D
Nekem hétfõn tömték a fogaim és nem kaptam tampont a számba, pedig hátsó felsõ volt tömve.
Jöhet a kifejtés! :) Várom..... és jegyzetelek :) )
Neked egymás felett vannak a melleid, vagy mi ? Mi a a felsõmell?
Általában az emberek azokat a gyakorlatok utálják a legjobban, amelyik a legkevésbé megy. Hülyeséget meg ne csinálj helyette.. Próbálkozz és ha már jobban fog menni majd megkedveled

Ugye már az is természetes, ha a felső fogak jönnek először?

Lánykám 10 hós. 2 hónapja már alul be volt nagyon duzzadva az ínye,de alábbhagyott,bedurrant felül,és most már a fölső balos kibújt és jön mellette a másik is. Alul semmi...:)

Legjobb válasz: A nagykönyv szerint alul kéne jönnie, de a babák nem olvassák a nagykönyvet :) Nekünk is elõször a felsõ, és utána az alsók jöttek ki :) Nyugi, teljesen mindegy a sorrend! Egészséges legyen az a lényeg! :)

A nagykönyv szerint alul kéne jönnie, de a babák nem olvassák a nagykönyvet :) Nekünk is elõször a felsõ, és utána az alsók jöttek ki :) Nyugi, teljesen mindegy a sorrend! Egészséges legyen az a lényeg! :)
lányomnak meg csak jobboldalon jön balon alig van még. természetes. most volt a férjem fogorvosnál és megkérdezte. azt nmondta van nagy általánosság, de mindenféle fogzás normál. lányom másfél (11 hós volt mikor az elsö kijött), és jobboldalon 6 foga van bal oldalon 3.
Semmi gond, a babák nem olvassák a nagykönyvet. :) Jön nekik, ahogy jön, ne aggódj, teljesen természetes. Épp a minap találkoztam egy babával, akinek most bújt ki a 12. foga (alul a bal kettes). Már rég kijöttek a négyes rágófogai is, a bal alsó kettes csak utánuk. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! :)

Mennyi idő után látszik meg, ha a felső szomszéd beáztatja a lakást?

Ma délelőtt átjött szólni a felső szomszédom, hogy a mosógépéből folyt a víz, amit csak bő 1 óra után vett észre. A fürdőben és a közlekedőben állt a víz a járólapon, a szobákba még nem folyt be, illetve egész nap nyitva volt az ablak. Számíthatok beázásra?

Legjobb válasz: Mibõl van a ház? Elõzõ lakás panel volt,nálunk hamarabb kezdett csepegni,minthogy a szomszéd észrevette volna,hogy a fürdõbõl folyik a viz (elrepedt a mósógépben valami,fél órával mosógépinditás után már állt a viz nálunk is) Most tégla,vagy 2 hete szólt a felsõ szomszéd,hogy bocsi,de a gyerekek a kinti medencét benn aktiválták,és ki is lyukasztották,valószinû ázni fogunk,de nyugi,biztositójuk fizeti.Ehhez képest sehol semmi,elfolyt a falak között,nyoma sincs.

Mibõl van a ház? Elõzõ lakás panel volt, nálunk hamarabb kezdett csepegni, minthogy a szomszéd észrevette volna, hogy a fürdõbõl folyik a viz (elrepedt a mósógépben valami, fél órával mosógépinditás után már állt a viz nálunk is) Most tégla, vagy 2 hete szólt a felsõ szomszéd, hogy bocsi, de a gyerekek a kinti medencét benn aktiválták, és ki is lyukasztották, valószinû ázni fogunk, de nyugi, biztositójuk fizeti.Ehhez képest sehol semmi, elfolyt a falak között, nyoma sincs.
A kérdező hozzászólása: bocs, elfelejtettem írni, hogy panel. remélem nem lesz belõle probléma... azért köszönöm a gyors választ.

Mit tegyek, ha a felsõ menüsáv nem jelenik meg? (lent)

Valamit megnyomtam, és kitett mindent teljes képernyõre. Segítsetek légyszi! :(

Legjobb válasz: Általában F11

Általában F11

Mennyire lehet jó napszemüveget (férfi) kapni ha a felső határ 4000 FT?

Már rendelkezek egy Polaroid (nem olcsó) Aviator alakú napszemüveggel és nem akarok megint sokat költeni, ezért a fels? határ a 4000 FT. Igazából csak tetszik az ilyen wayfarer vagy szögletesebb,m?anyag formák és ezért vennék még egy szemcsit.

Legjobb válasz: 4000Ft még elég alsó kategória szemüvegbõl.

4000Ft még elég alsó kategória szemüvegbõl.
Ennyiért nem lehet jó napszemüveget venni. Pont az UV szûrés miatt, ahogy írtad is.

Baj ha a felső nyakcsigolyám nem teljesen középen van?

Nem fáj, de egyértelm?en érzem, hogy a C-1 (vagy C-2) csigolyám jobbra van egy kicsit a nyakam vertikális középvonalától. Nem nagyon de 5-6 milliméter van az elcsúszás. Ennek lehetnek következményei?

Legjobb válasz: Orvosnál jártál már? ...

Orvosnál jártál már? ...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!