Találatok a következő kifejezésre: Ha a felmondás esetén (5 db)

Munkavállaló azonnali felmondása esetén, ha a felmondás indoka a munkáltató nemfizetése, jár-e végkielégítés?

Egy 10 éves leírásban találtam, hogy jár, de 10 év alatt sokminden változik. Olvasgattam a 2013-as MT-t és az én értelmezésem szerint nem jár, de ha egy jogi szöveget helyesen olvasni tudó ember is megerősíthetne/megcáfolhatna... Kérem, hogy a "szerintem" és az "azt hiszemeket" kerüljük, csak olyan írjon aki tudja is a választ!

Legjobb válasz: A munkavállaló azonnali hatályú felmondása esetén nem jár végkielégítés (sõt, a munkavállaló bármilyen módú és hivatkozású felmondása esetén sem). Végkielégítés kizárólag a munkáltató felmondása, a munkáltató jogutód nélküli megszûnése és a munkaviszony megszûnésének a Munka törvénykönyvében elõírt bizonyos eseteiben jár.

A munkavállaló azonnali hatályú felmondása esetén nem jár végkielégítés (sõt, a munkavállaló bármilyen módú és hivatkozású felmondása esetén sem). Végkielégítés kizárólag a munkáltató felmondása, a munkáltató jogutód nélküli megszûnése és a munkaviszony megszûnésének a Munka törvénykönyvében elõírt bizonyos eseteiben jár.

Ha azonnal ott akarom hagyni a munkahelyemet, akkor rendkívüli felmondást kell írnom, igaz? Mindig kell vmi indokot írni a rendkívüli felmondás esetén?

Aki már felmondott a munkáltatójának azonnali hatállyal, indokolnia kellett?

Legjobb válasz: Sztem, aki felmondást kezdeményez akár így, akár úgy, ne akarjon munkanélküli segélyt.

Sztem, aki felmondást kezdeményez akár így, akár úgy, ne akarjon munkanélküli segélyt.
igen, rendkívülivel csak indokolt esetben mondhatsz fel, vagy mondhatnak fel neked. pl nem fizettek fizetést, nem voltak megfelelöek a körülmények stb.. de ha indokolatlanul mondasz fel akkor elég sok büntetést kell fizetned. inkább a közösmegegyezést ajánlom. itt megmondhatod a fönködnek hogy nem akarod a felmondási idöt letölteni. ettöl el is szoktak tekinteni mert több bajt okozhtsz a bele szarással mint ha elmennél egyböl.
Ha fel szeretnél mondani válaszd a közös megegyezést. A munkáltatónak is ez a legjobb. Bele fog menni. A felmondási idõtõl pedig el szoktak általánosságban tekinteni. Beszéld meg velük.
Próbáld megbeszélni, a közös megegyezés a legjobb. Ha próbaidõ alatt mondasz fel, semmit se kell megindokolni, de gondolom, a te eseted nem ez :-)
De, azért ne ijed meg, senki nem kényszeríthet téged arra, hogy ott dolgozz, ahol nem akarsz. Hallott vki már olyat, hogy a dolgozónak ki kellett fizetnie a cége felé a felmondási idejét, mert dolgozni már nem akart ott, de a cég ragaszkodott a pénzhez?
4. elsõsorban nem emiatt problémás a dolgozó felmondása. Akkor érdemes élni ezzel a lehetõséggel, ha 100%, hogy van másik hely, másik munkalehetõség. Ugyanis ha valaki így kerül munkanélkülire esetleg, hogy õ mond fel, és nincs másik hely biztosítékban, akkor a munkanélküli ellátást csak néhány hónappal késõbb kezdik el folyósítani, addig TB-t is magának kell fizetnie (felmondástól számított 45 nap után). Szóval ha nincs biztos hely, vagy a megpályázott hely nem 100%, és van esélye, hogy mégse lesz az a munka biztos, és visszamondhatják felmondás után, akkor mindenképp legalább a közös megegyezésre érdemes törekedni, nem csak a cég miatt, hanem emiatt is. Jobb biztosra menni.
A kérdező hozzászólása: Természetesen máshol kellene kezdenem azonnal, nem munkanélkülire akarok menni, csak találtam jobbat. Tehát kötelezhetnek a 30napos felmondási idõ ledolgozására? Köszi az eddigi válaszokat!
A rendkívüli felmondást indokolni kell, alapos indok kell hozzá (pl. a munkáltató súlyos kötelezettségszegése, törvénysértése). Ekkor van rá egy halvány remény, hogy nem ér egy csomó hátrány. Ha rendes felmondást adsz be, kérheted a felmondási idõ elengedését, de így több hátrányod is lehet. Én is azt mondom, hogy a közös megegyezést kellene elérni.
Ha külföldre akarok menni dolgozni de még nincs munkahely akkor szerintetek milyen következményekkel számolhatok ha itt egyszerûen nem megyek be mert ragaszkodik a fõnök a 30 naphoz.

Felmondás esetén jár munkanélküli segély, vagy csak akkor, ha a cég rúg ki?

Legjobb válasz: Csak ha a cég mond fel. Ha a munkavállaló, akkor a regisztrációtól számított 90 napig nem kap semmit.

Csak ha a cég mond fel. Ha a munkavállaló, akkor a regisztrációtól számított 90 napig nem kap semmit.
Sajnos ez így van !
A kérdező hozzászólása: Valljuk be õszintén, azért ez egy elérhetõ, megvalósítható cél. Egyébként váltani fogok, de van 2-3 hónap szünetnyi hézag, amit anyagilag szeretnék egy kicsit betömni.
A kérdező hozzászólása: Az számít, hogy itt még csak próbaidõn vagyok? Bár rendesen 8 órára jelentettek be, fizetnek mindent utánam.
Akkor kérd a munkáltatódtól a közös megegyezést. Ha nincs belefogalmazva, hogy a te kérésedre szûnik meg a munkaviszony, kapsz munkanélkülit. Õ nem veszít vele semmit
Próbaidõ alatt szerintem nincsen közös megegyezéses felmondás, mert ott még bármelyik fél egyik napról a másikra bemondhatja az unalmast.


Ha a munkáltatótól felmondás esetén kifizetve kapom meg a szabadságomat, akkor mennyi pénz jár hivatalosan egy napra?

Bruttó 65.000-re vagyok bejelentve 6 órában. Mennyit kapnék hivatalosan 1 szabadságos napért?

Legjobb válasz: Nagyjából annyit, mint a munkában töltött idõre, kb. napi 2950 Ft. bruttõ, ha jól számolom.

Nagyjából annyit, mint a munkában töltött idõre, kb. napi 2950 Ft. bruttõ, ha jól számolom.
attól függ, mikor számolnak el veled. A fizetésedet leosztják az adott hónapban lévõ munkanapok számával (20-23 nap) és ebbõl számolják ki a napi kereseted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most hónap végén számolnak el.

Mit tehetek abban az esetben, ha a munkáltatóm GYES-után nem akar tovább alkalmazni, és a felmondást közös megegyezéssel állítja ki?

Nekem természetesen szükségem lenne a munkára.

Legjobb válasz: Nem írod alá, majd a munkaügyi felügyeletnél is érdeklõdhetsz.

Nem írod alá, majd a munkaügyi felügyeletnél is érdeklõdhetsz.
Jogában áll elbocsátani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!