Találatok a következő kifejezésre: Ha a felek gyermeke (62 db)

Ha a 3. gyermek fél napos az oviban akkor még jár a főállású anyasági?

Legjobb válasz: Úgy tudom ez pont fordítva van: Ha fõállású anya vagy, akkor csak fél napot lehetnek a gyerekek az intézményekben. Ebbe beletartozik az ovi és az iskola is. Tehát nem lehetnek napközisek, délutánosok. Ez az összes gyerekre érvényes, nem csak a 3.-ra. Persze változhat intézmény szerint is, ha van elég hely, kapacitás, akkor megengedhetik az óvónõk, pedagógusok, hogy tovább maradhasson. De nem ez az általános.

Úgy tudom ez pont fordítva van: Ha fõállású anya vagy, akkor csak fél napot lehetnek a gyerekek az intézményekben. Ebbe beletartozik az ovi és az iskola is. Tehát nem lehetnek napközisek, délutánosok. Ez az összes gyerekre érvényes, nem csak a 3.-ra. Persze változhat intézmény szerint is, ha van elég hely, kapacitás, akkor megengedhetik az óvónõk, pedagógusok, hogy tovább maradhasson. De nem ez az általános.
A második válaszolónak igaza van. Jogilag ez az intézkedés de gyakorlatban nem így szokott lenni. Egy fõállású anya
Szerintem igen, bár nálunk az a gyerek is ott alhat, akinek az anyukája anyaságin van.
Nálunk Szolnokon aki kapja a rendszeres gyermekvédelmi támogatást , annak egész nap maradhat minden gyerek az iskolába vagy az oviba az anyasági mellett is.
A kérdező hozzászólása: Tehát járhatnak oviba suliba csak nem lehetnek napközisek?így szól a törvény?!de vannak ettõl eltérõ intézmények akik ha belefér akkor engedik maradni a gyerkõcöt....remélem jól értettem...egyenlõre nem is esedékes még csak idén fog születni a 3.lurkóm csak nem voltam tisztában ezzel a dologgal, meg nem is óhajtok évekig itthon csücsülni, igazából csak addig mig a legkisebb is rendesen jár már oviba és nem gond a hazahordása felügyelete..stb...
Én úgy tudom megváltoztatták a törvényt és egész nap maradhat a gyerek oviban vagy suliban is. 4 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Igen, visszavonták a törvényt (vagy mit), és a fõállású anyák gyermekei is lehetnek napközisek iskolában, ill. oviban.

Ha a váló felek gyermeke örökbefogadott, a gyermek visszakerülhet intézetbe a válás után, és ha igen, az mitől függ?

Legjobb válasz: Nem kerülhet vissza az intézetbe, hiszen családjogilag és mindenféle szempontból már a pár saját gyermekének tekintendõ. A bíróság itt is a felek között a gyermeknek legmegfelelõbb ellátást nyújtó személyt fogja kiválasztani a további nevelésre, mint ahogyan a vér szerinti gyermekek esetében szokás.

Nem kerülhet vissza az intézetbe, hiszen családjogilag és mindenféle szempontból már a pár saját gyermekének tekintendõ. A bíróság itt is a felek között a gyermeknek legmegfelelõbb ellátást nyújtó személyt fogja kiválasztani a további nevelésre, mint ahogyan a vér szerinti gyermekek esetében szokás.

Ha minden igaz, most várom a 4. gyermekemet. Örülök és félek is egyben. A többi gyermekem már óvodás. Van itt olyan, aki 4 gyermeket nevel? Mennyire nehéz?

Legjobb válasz: Bár még csak 3 és fél hónapja, de négy gyerekem van. Nyári szünetben mindenki itthon volt, féltem én is nagyon, hogy katasztrófa lesz a nyarunk, de nem volt az, sõt csak úgy röpültek a napok. Még nyaralni is voltunk és nemcsak túléltük, de élveztük is. A gyerekeim 8,4 és 2 évesek, a kicsi 3 hónapos múlt. Szerintem négy gyerekkel nem sokkal nehezebb, mint hárommal. A nagy váltás inkább az egy és két gyerek között van. Gratulálok a babához!

Bár még csak 3 és fél hónapja, de négy gyerekem van. Nyári szünetben mindenki itthon volt, féltem én is nagyon, hogy katasztrófa lesz a nyarunk, de nem volt az, sõt csak úgy röpültek a napok. Még nyaralni is voltunk és nemcsak túléltük, de élveztük is. A gyerekeim 8, 4 és 2 évesek, a kicsi 3 hónapos múlt. Szerintem négy gyerekkel nem sokkal nehezebb, mint hárommal. A nagy váltás inkább az egy és két gyerek között van. Gratulálok a babához!
Kicsit durva, de nézess meg vele egy abortusz videót, és mondd neki, hogy képzelje el, ha ezt valamelyik nagy gyerekkel tettétek volna...
Nekem négy van, 8;6, 5;4, 5 éves ikrek.Sztem ilyenkor már nem okoz akkora nehézség, ne félj-fõleg, h a többiek már ovisok.Délelõtt olyan lesz mintha csak egy lenne, meg tudsz mindent csinálni, délután mehettek játszótérre.Én sosem bántam meg a 4 gyereket, mi mindig is sokat szerettünk volna.
Szia! Nálunk is 4 gyerek van. A nagyok már kamaszok, a kicsi lassan 2 éves. Nálunk se volt tervben a 4. baba, õ is "Véletlenke". Az én férjem is félt, hogy mit fog szólni a környezetünk (fõképp anyósom!), de mikor megszületett a kislányunk, õ volt a legboldogabb ember a világon! Pedig anyós õt és a nagyokat is próbálta a kicsi ellen és ellenem is hergelni... Most meg õ a legbüszkébb 4 gyerekes apuka, õ imádja a legjobban a pici lányát (és viszont), ha tehetné, egy percig se lenne a kicsi nélkül. Soha nem gondoltam, hogy egyszer ilyen sok gyereket fogok nevelni, de most el se tudnám képzelni nélkülük az életet. Szerintem, ha már van 2 gyerek, akkor onnan már nem annyira nehéz. Ahhoz kell igazán bátorság, hogy az elsõ után merd vállalni a 2. babát... a többi már sokkal-sokkal könnyebb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sajnos a férjem nem akarja, arra akar rávenni, hogy vetessem el. De én meg ezt nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Bárcsak a férjem is belátná, hogy nincs itt a világvége... Félek, hogy teljesen megromlik a kapcsolatunk.


Ha a szülői felügyelet átmenetileg szünetel 30 napra, van e másik szülőnek joga gyermeket a megszokott iskolából, és mindkét fél családi kötelékéből kiszakítani? Csak azért hogy Õ a szeretőjéhez költözhessen gyermekkel az ország másik felébe?

Legjobb válasz: Amennyiben a gyámhivatal a vizsgálati fogság idejére a másik szülõt jelöli ki gyámnak, és nem a letartóztatottal együtt élõk közül, és ekkora távolság van a lakhelyek között, akkor megteheti.

Amennyiben a gyámhivatal a vizsgálati fogság idejére a másik szülõt jelöli ki gyámnak, és nem a letartóztatottal együtt élõk közül, és ekkora távolság van a lakhelyek között, akkor megteheti.
A kérdező hozzászólása: semmi ilyen nincs, csak a váló-gyermekelhelyezési tárgyalásig van szüneteltetve ideiglenesen a szülõi felügyelet.
Menj be holnap a helyi gyámhivatalba, a bírósági határozattal. és biztosabb választ kapsz, ebben a szituban passzolom.
A kérdező hozzászólása: sajnos erre és hogy ilyenkor kinek milyen jogai vannak nem találok semmit. De a végzés ideiglenes viszont Õ végleges döntéseket hoz? Végleges bírósági döntés nélkül.

Miért jó, ha a gyermek családban nõ fel?

Nagyon fontos lenne!! Légyszíves írjatok!!

Legjobb válasz: Mert szeretetben él, és jó példa alapján megtanulja mit szabad és mit nem. Így válik belõle majd normális felnõtt.

Mert szeretetben él, és jó példa alapján megtanulja mit szabad és mit nem. Így válik belõle majd normális felnõtt.
Üsd be a google-ba a "hospitalizáció" kifejezést, számtalan tanulmány készült már arról, hogy az intézetben felnõtt gyerekek mennyi hátránnyal indulnak az életben. Nem csak az érzelmi életük sivárabb, hanem az értelmi fejlõdésük is lassabb a családban felnõtt gyerekekéhez képest.
Mert a családban szocializálódik elõször. Itt ismeri meg az emberi természetet, látja, tanulja a nõi-férfi szerepeket.
Mert a család egy egység. A gyermek számára ez a legbiztosabb, legstabilabb. Itt tanulja meg a szerepeket, férfi-nõ, anya-apa. Szocializálódásának kezdete.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) ))
Ahogy a 3.-as írja.Ott tanulja meg a férfi-nõ, anya-apa szerepet.Az már más dolog, hogy megfelelõ képet is lát-e.Jobb ha inkább egyik szülõ neveli csak, mintha rosszat lát példának.

A The Sims: Medieval-ban ha születik egy gyermek, fel tud nőni? Van ebben a játékban öregedés?

Legjobb válasz: Nincsen :/ A kisbaba azonnal gyerekké fog felnõni, nincs tipegõ korszak, és utána már nem lesz felnõtt :/

Nincsen :/ A kisbaba azonnal gyerekké fog felnõni, nincs tipegõ korszak, és utána már nem lesz felnõtt :/

Jó tanácsokat szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogyan jó rendezni a bevételeket, kiadásokat akkor, ha nem bejegyzett élettársi viszonyban van valaki. Ha mindegyik félnek van e kapcsolaton kívül született gyermeke, édesanyáknál elhelyezve?

Nem szeretnék naiv maradni, de később csalódni sem, soha nem lehet tudni, hogyan alakul az élet... Gyerektartás, családi pótlék, fizetés, kiadások, külön számlát nyitni a gyereknek és félretenni ?!? Ki hogyan rendezi ezeket a dolgokat?

Legjobb válasz: Bejegyzett élettársi kapcsolatot csak AZONOS NEMÛEK köthetnek!!!!! Férfi-nõ maximum az élettársi kapcsolatotok jegyzõ általi nyilvántartásba vételét kérheti.

Bejegyzett élettársi kapcsolatot csak AZONOS NEMÛEK köthetnek!!!!! Férfi-nõ maximum az élettársi kapcsolatotok jegyzõ általi nyilvántartásba vételét kérheti.
Szerintem egyezzetek meg valamennyi összegben, ami közös lesz, a maradékot külön-külön félreteszitek.És abba nincs beleszólása a másiknak.
Én a helyedben ezt úgy intézném el, hogy ami közös dolgok pl. rezsi közös költség, kaja stb. azt közösen fizetitek a többit pedig mindenki maga intézi. Mi is egyelõre így csináljuk. Hó végén összeszámoljuk a blokkokat csekkeket és felezünk mindent.
Ugy hogy jobb lenne összeházasodni!mi összevagyunk házasodva és minden közös
A kérdező hozzászólása: jól hangzik... de már mindegyikünk volt házas, és egyébként nem ezt tartjuk a legfontosabb dolognak. Bár én nem lennék ellenére, "elvetetni" azért nem akarom magam, a párom szerintem egyáltalán nem szeretne. Õ úgy van vele, hogy egyszer bõven elég volt.
Bármekkorát
Így van, bármekkorát, de be kell jelenteni a NAV-nál. Sõt, átutalás esetén minden esetben illetékmentes az ajándékozás, nem csak egyenesági rokonok között.
Ha én pénzt adok a saját gyerekemnek a saját, már adózott jövedelmembõl, majd bolond leszek bejelenteni a NAv-nak! Mégis mi köze van hozzá?
A bejelentési kötelezettséget törvény írja elõ.

Mit tehetek ha a kislányom anyjának cselekedeteit nem a gyermekünk érdeke, hanem a felém irányuló bosszú hajtja. és ez már nagyon-nagyon bosszant?

Legjobb válasz: Vagy esetleg beszélni vele? Inkább egy jó pszichológust ajánlanék neki, hogy fel tudja dolgozni a sérelmeit, és ne megtorolni akarja õket.

Vagy esetleg beszélni vele? Inkább egy jó pszichológust ajánlanék neki, hogy fel tudja dolgozni a sérelmeit, és ne megtorolni akarja õket.
Ügyvéd, bíróság?
Gyámhatóság?
esetleg mindhárom? :)
A kérdező hozzászólása: A gyámhatóságnak az volt az egyetlen érve a nagymama mellett, hogy Õ odaköltözött és így "a kislány nem fog érzékelni változást.." már hogy ne érzékelné, ha fél évig nem látja az anyját...! ellenem nem volt érvük, nem iszom, nem dohányzom, van rendes munkám, új párkapcsolatom, rendezett otthonom..... és sokkal normálisabb felfogásom, mint a kislányom anyjának..
A kérdező hozzászólása: folyamatban van a per... azt kifogásolja pl: hogy az új lakóhelyemre akarom elvinni picurt a hétvégeken ! Ez normális ? hol tartsam vele péntek du.-tól vas. estig a kapcsolatot ? cukrászdában ??
Persze. Mindenbe bele fog kötni, most ez. Ha elmentek valahova, miért oda stb.És ennek nincs vége. Anyukának nincs pasija?Ezt elhiszem, hogy normálisabban gondolkozol. Nem el akarod venni a gyereket, csak rendszeresen látni.DE ez tudod anyucinak nem jó, mert a gyereked esetleg veled is jól érzi magát, az meg pláne rossz, ha a pároddal is. Õ egyébként hogy viseli ezt? Már bocs, hogy kicsit másra tereltem a szót.
Dehogy normális. Már bocs, de az ilyen ember nem normális.
3 éves kor alatt ugye a lakóhelyét szokták, de ha már elmúlt, persze, hogy viheted. Hozzád. Haza.
Mindegy, hova vinnéd. Sehol nem lenne jó anyukának, mert zsigerbõl ilyen. És [email protected], hogy a gyereknek árt, mert az ilyen emberek csak magukra gondolnak. Önzõek.
Ismerõs ez a nõtípus. Az én nejem is ilyen, minden baromságot felhoztt a váóperben ellenem, és egyenként bizonyítottam mindent, hogy hazugság. Az egész élete, minden cselekedete csak arra irányul, hogy bosszút álljon az el sem követett cselekedeteimért. Nem érdekli a gyerek, csak az, hogy kitoljon velem. Nagyon tudlak sajnálni, mert saját bõrömön érzem, milyen egy ilyen nõ. Viszont hogy a kérdésedre is válaszoljak: semmit. Mutasd a gyerek felé, hogy te nem ilyen vagy, téged nem a bosszú hajt és hogy mennyire szereted. Idõvel rájön, hogy ki a normális, és 16 éves kor felett már választhat. Akkor pedig már az õ szava fog számítani.
Hahó kérdezõ hova lettél?
Sajnos sztem harcolnod kell. Bár valakinél úgy lett, hogy ha akadt párja az exnek, akkor normálisabb lett. Anyuéknál ez nem jött be. Nálunk meg nem is akar az ex új pasit. Minek? Ezért kérdeztem, hogy van-e valakije, mert akkor talán könnyebb lesz, mert õ akar majd kettesben lenni vele.
Bíróság meghatározta, mikor láthatod?
Na errõl beszéltem. Hasonló a helyzet. Ismerõs. Csak itt apuka nem csinál nagyon semmit, mert hát az az anyja(?). Se bíróság, se gyám. Szív. Nagyokat. Mert hagyja magát. Van amikor felveszik a telefont, van amikor nem. Lóvé meg kell. Nagyon. Hányingerem van.
Milyen bosszú? Miért, azért, mert elhagytad, vagy mert megcsaltad? (Nem rágalmazni akarlak, félre ne érts..) Mindenesetre a kedves anyukával meg kellene értetni, hogy a gyerekének többet árt ezzel az egész bosszúhadjárasdival, mint Neked...
Ha magától nem éri fel ésszel, nehéz lesz rá bármivel is hatni.
Tényleg manapság ezt nem lehet normálisan lerendezni? A médiában lehet olvasni, hogy több pár elvált, mert nem tudtak már együtt élni, a gyerek, az anyánál, az apa fizeti/fizesse a gyerektartást, van olyan, aki többet is ad, és anyuka nem korlátozza a kapcsolattartást ( telefon, láthatás, szünetek, elvitel) Mi a francért kell szítani a tüzet? Legfõképp a gyereknek nem jó. Annyira undorító az ilyen, és nagyon felbosszant, hogy ezek az emberek anyának mondják magukat. Persze a másik oldalon is van biztos ilyen férfi, arra ugyanez vonatkozik
És mit csinál anyuka pl.?
Mennyi idõs a kislány?
A kérdező hozzászólása: Az ügyvéd megvolt...semmi válltozás Fél évig külföldre ment, én akartam nevelni a kilányt (3 éves) a gyámhatóság az anyai nagymamára bízta.. Jelenleg pereskedem, hogy rendszeresen láthassam (más évekig rá sem néz, én pereskedem érte) és szünetekben nálam lehessen....
A kérdező hozzászólása: nem csaltam meg, õ viszont elhidegült tõlem (valószínüleg másnál keresett boldogságot ) mit csinál ? -Nem láthatom, csak a kénye.kedve szerinti idõben, pl megbeszéljük, hogy odautazom a kislányért(350km) és mire odaérek elmegy otthonról, telefont nem veszi fel, utazhatom vissza (egyedül)! ..karácsonyra nem akarta idaeadni egyetlen napra sem...a bíróság kötelezte rá !
De legalább Te harcolsz érte. a nagymamára bizta a gyereket a gyámhatóság? De Te azért rendszeresen láthatod? két hetente legalább
A kérdező hozzászólása: olyan megoldás, jó tanács érdekel, amivel rendezheném ezt az áldatlan állapotot. Nem akarom, hogy a gyermekem úgy nõjön fel, hogy 20 évesen kezdi érdekeni, hogy ki az édesapja. Azt szereném, hogy rendszeres, közeli kapcsolatom legyen vele és úgy nõjön fel, hogy mindig tudja, hogy számíthat az édesapjára akkor is ha épp nem láthat naponta... harcolok azért, hogy normális Apa-Gyermek kapcsolatunk legyen, mert az édesanja nem fogja fel, hogy a gyermekünknek árt a viselkedésével....pereskedem sajnos.
Lett valami fejlemény? Javult a helyzet?

Baj ha 2 éves gyermekemnek nem forralom fel a tejet?

Legjobb válasz: A boltit nem is kell, mert pasztõrizált, a házit meg muszáj még a felnõtteknek is.

A boltit nem is kell, mert pasztõrizált, a házit meg muszáj még a felnõtteknek is.
A kérdező hozzászólása: Bolti tej 2.8-as. Akkor jó. Mert valahol azt hallottam hogy 3 éves koráig kell.
A bolti tejet nem kell:)
Szia! Nekem 16 hónapos a lányom, az enyém is bolti 2.8-asat kap, már egy ideje nem forralom. De megmondom õszintén mindig elhatározom hogy azt is felforralom, mert van olyan hogy kiteszik a bolt elõtt a tejet éjjel 2-kor és csak reggel viszik be, amikor meg éjjel sem hûl le a levegõ akkor jól meg is romlik. Anyukám így járt nemrég. Nem ártana ha felforralnánk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!