Találatok a következő kifejezésre: Ha a fejlettebb mint (5 db)

Ha a baba fejlettebb mint amennyi terhes vagyok, azt jelenti hamarabb fog megszületni a kiírt dátumnál?

Legjobb válasz: Szia! Nem jelenti azt, az én fiam 4800g-al született és 10 napot ráhúztam vele. Most is terhes vagyok, 1 hónapja azt mondták, ne lepõdjek meg ha 3 héttel hamarabb jön a baba mert nagy. Febr. 14-re vagyok kiírva és még egyben vagyunk :)! Sok sikert a babázáshoz !

Szia! Nem jelenti azt, az én fiam 4800g-al született és 10 napot ráhúztam vele. Most is terhes vagyok, 1 hónapja azt mondták, ne lepõdjek meg ha 3 héttel hamarabb jön a baba mert nagy. Febr. 14-re vagyok kiírva és még egyben vagyunk :) ! Sok sikert a babázáshoz !
38 hetes vagyok tegnap voltam uh és azt mondták töltött galamb kisfiam lesz már majdnem 4 kg, de semmi jele hogy jönni akarna.
Szia. Nekem azt mondták, hogy talán 3 kg lesz a baba, és 3800 grammal született a kislányom. A barátnõmnek is 3 kg körül jósolta az orvosa és 4350 gramm volt a babája. Ennyit az ultrahangról. Nem is értem, miért saccolgatják az orvosok a babák súlyát. Ezzel az érik el, hogy a kismama esetleg félni fog egy nagyobb baba miatt a szüléstõl.
Nem jelenti azt. Csupán nagy babára számíthatsz. Ez még változhat a terhesség végéig.
Nem fog hamarabb születni, csak nagy baba lesz! De ez sem biztos, mert lehet eddig nõtt gyorsan, majd eztán lassabban! A babák nem úgy születnek, hogy ha eléri a 3, 5 kg-ot, akkor beindúl a szülés!!!
na az tuti nekem közel 7 kilóra nem akartak kibújni:) )nekem is 2 héttel nagyobb a koránál már majd a 12.héttõl mégis itt vagyunk még egyben :) 38+3 hkm
7 kg??? Valamit elírtál nem? :)
Nem ez egy tévhit.Mindig az utolsó menzitõl számolnak az orvosok és csak nagyon indokolt esetben változtatják meg a szülés dátumát.Nekem folyamatosan 2 héttel nagyobb a babám, és ettõl függetlenül maradt a kiirt idõpontom.Üdv:37 hetes kismama
Nekem a 12 héttõl mindig 2 héttel nagyobbnak mérték a kisfiam. Ettõl még betöltött 40 héten szültem és tényleg nagy baba lett. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mennyire felelt meg a babátok becsült súlya a szülés után mértnek?
Sehogy, mert a 36 héten azt mondták, hogy úgy 35500 gramm lesz és 4400 lett. :) 6-os voltam.
Plusz mínusz fél kiló tévedési arány van, mert még a legjobb ultrahangos sem tudja ezt pontosan megmondani. nekem is nagy babám volt, kb. 4 kg-nek mondták, 4430 lett. 1 héttel hordtam túl majdnem. Szóval, nem biztos, hogy hamarabb szülsz, ez nem függ össze.

Ha az altestem fejlettebb, mint a felsõtestem, az mennyire visszataszító vagy furcsa?

Úgy értem vastag és hosszú lábaim vannak, meg a péniszem is vastagabb az átlagnál. Másrészt meg szõrösebb is vagyok deréktól lefelé. Felsõtestem szinte csupasz, és keskenyek a vállaim is. Mennyire számít ez a nõk szemében hátránynak?

Legjobb válasz: Szia! Ezeken a dolgokon könnyedén tudsz változtatni hogyha ennyire zavarnak de hozzáteszem szerintem a normális nõknél ez egyáltalán nem hátrány! Az hogy a tested alsó része szõrös azon borotvával könnyedén tudsz változtatni ugyanúgy ahogy azon is hogy keskenyek a vállaid csak járj el konditerembe és már meg is oldottad a problémát!

Szia! Ezeken a dolgokon könnyedén tudsz változtatni hogyha ennyire zavarnak de hozzáteszem szerintem a normális nõknél ez egyáltalán nem hátrány! Az hogy a tested alsó része szõrös azon borotvával könnyedén tudsz változtatni ugyanúgy ahogy azon is hogy keskenyek a vállaid csak járj el konditerembe és már meg is oldottad a problémát!
A kérdező hozzászólása: A vállakon már dolgoztam egy évet kb. és jobb is lett a "hatás", bár így sem túl szélesek persze. Csak picit szélesebbnek tûnnek mint amilyenek. Borotvát meg csak intim résznél használok, az egész lábamat nem szeretném mindig borotválni..:S Jobban örülnék, ha a felsõtestem lenne picit szõrösebb...:'D Bár tudom ez nem lehetséges. Eddig más okok miatt nem mertem ismerkedni, de most hogy szeretném elkezdeni, kicsit tartok tõle, hogy ez az aránytalan testalkat elég nagy hátrány lehet majd...
építsd fel a felsõtested izomzatát. nem kell nagy izomzat ahhoz, hogy meglegyen az egyensúly, csak az arányokkal kell tisztában lenned. a markáns felsõtestért a széles hátizom, a vállak, a csuklya és a nyak felel. ezekre edz keményen. az meg köztudott, hogy a csajoknál a nagy péló nem a hosszú, hanem a vastag, szóval ha használatba hozod, akkor szeretni fogják.

37 hetes terhes vagyok. Van rá mód, hogy kérjem november végén a szülés megindítását? Mivel a pár egész decemberben Pesten lesz nagyon jó lenne ha megoldható lenne. Amúgy is minden hol kb.2 héttel fejlettebbnek látják a babát.

Legjobb válasz: A babák a 38-39. hétre teljesen kifejlõdnek, nem híznak/nõnek tovább, minden szervük készen áll. Ismerek olyat, akkor programozott szüléssel szült (igaz, ott a doki miatt, mert a kiírt idõpontnál már pont szabin lett volna és nem akarta cserbenhagyni a kismamát) teljesen egészséges kislányt. Ha a dokid belemegy, szerintem nyugodtan. Babádnak nem lehet baja. :)

A babák a 38-39. hétre teljesen kifejlõdnek, nem híznak/nõnek tovább, minden szervük készen áll. Ismerek olyat, akkor programozott szüléssel szült (igaz, ott a doki miatt, mert a kiírt idõpontnál már pont szabin lett volna és nem akarta cserbenhagyni a kismamát) teljesen egészséges kislányt. Ha a dokid belemegy, szerintem nyugodtan. Babádnak nem lehet baja. :)
Szia!Szerintem az orvosok nem ilyen indok alapján indítanak meg egy szülést.Ahoz orvosi indok kell, veszélyben a baba vagy te.
Hidd el neméri meg. Ha még nemindul el a szülés akkor annak megvan az oka.!nemszabad oknélkül beinditani és a doki sem fogja megtenni.Ez nemindok hogy valami baja legyen a kicsinek.
egyet értek az 1-vel .Én 41 hetesen szültem és még akkor se nagyon akarták meg indítani.Majd a doki el dönti, nem te.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem szerettem volna sürgetni, de jobban örülnék ha a párom vinne szülni, mint ha pl. a szomszéd.Szerintem rákérdezek.

Miért fontos a német nyelv? Ha nálunk az angol alap, akkor a nálunk fejlettebb országokban, mint Németo. Is, nem az?

Egy német üzletemberről feltételezhető, hogy beszéli az angolt. Miért nem hasznosabb egy olyan "fejletlenebb" (elnézést, nem bántóan értem) népnek a nyelvét tanulni, akiknél nem olyan evidens, hogy az iskolában vagy azon kívül 2-3 idegennyelvet felsőfokon megtanulnak?

Legjobb válasz: Mert vannak kivételek, illetve simán elvárják tõled, hogy tudj németül mégha angolul el is tudnátok beszélgetni (mondjuk nem egy üzletember, de mondjuk vállalatok dolgozóitól simán).

Mert vannak kivételek, illetve simán elvárják tõled, hogy tudj németül mégha angolul el is tudnátok beszélgetni (mondjuk nem egy üzletember, de mondjuk vállalatok dolgozóitól simán).
Azért fontos a német nyelv, mert Németországé európa (talán) legnagyobb gazdasága, így szerintem jogosan várják el a munkatársaiktól, hogy németül beszéljenek velük. Te is csak szívesebben dolgoznál a munkahelyeden magyarul, mint angolul... De ->nekünk<- meg kifejezetten azért fontos, mert közel van Ausztria és Németország... ( szemben pl. az Egyesült Királysággal vagy az USA-val)
De, a németek is többnyire tudnak angolul, rengeteg szót vesz át onnan a nyelvük, néhány évtizeden belül pusztán angol szavakkal is fosz tudni kommunikálni egy német anyanyelvû emberrel anélkül hogy õ tanult volna angolt. Persze az alap szókincs is közel áll egymáshoz, ezt meg kell jegyezni. Alapvetõen az üzleti élet elsõszámú nyelve az angol, de egy cégen vagy bizonyos tudományágon belül ez változhat. Tehát lehet hogy egy cég kifelé angolul kommunikál, de cégen belül mondjuk csak magyarul beszél, mert mondjuk a mangalica-tenyésztésnek nincs angol szaknyelve, satöbbi. Arról nem is beszélve hogy sok-sok vezetõ pozícióban levõ ember alapkövetelménynek tartja hogy a cégén belül dolgozükkal tudjon a saját nyelvén kommunikálni és ezzel egyben az értelmi képességeket is tesztelik (ha 2 nyelvet tudsz abból következik hogy okosabb vagy mintha csak eggyet tanultál volna).
mert ha német partnerekkel tárgyalsz, és folyékonyan beszéled a német nyelvet, akkor: 1, kisebb az esélye, hogy õk félreértenek valamit 2, komolyan vesznek 3, valamilyen szinten szimpatikusabb leszel, mint aki angolul hadovál nekik ezen kívül Németország, Ausztria, és részben Svájc hivatalos nyelve, szóval, ha kimész a sógorékhoz melózni, jól jön az :-)
A kérdező hozzászólása: - mint Németország is -
A kérdező hozzászólása: De akkor õk minek tanulnak meg angolul vagy más nyelven? Mert mi azért, hogy a németekkel (is) tudjunk beszélni. Nekik nem kell, ha mások alkalmazkodnak hozzájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!