Találatok a következő kifejezésre: Ha a feje a szülöcsatornában (6 db)

Ha már 36 hetesen be van ékelődve teljesen a baba feje a szülőcsatornába, akkor még húzhatom sokáig?

Nem szeretnék már sokáig várni, nem ezért kérdezem:) Én akár már ma is szülnék. De nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Ennyi idõsen már nekem is be volt ékelõdve, 39+0-ra szültem:-)

Ennyi idõsen már nekem is be volt ékelõdve, 39+0-ra szültem:-)
Nálunk ugy volt, hogy 34 hetes már be volt ékelõdve.35+2 hetesen szültem.de ez nem mindenkinél van igy!
Nekem is 34.héttõl így volt és 42.héten szültem oxitocinnal.
A kérdező hozzászólása: :(
Nekem 38 hetesen még csak most kezd beékelõdni, és szülésnek még semmi nyoma nst-n sem.
Semmit nem jelent, nekem csak a szülõszobán ékelõdött be, ismerõsömnek nagyon korán, 30 hetesen. Én 40 hét 5 napra szültem, õ 41 hétre.
35. hétnél már így voltam, végül 41+1-re szültem. Pedig még a héhszáj is nyitva volt egy kicsit, szintén a 35. héttõl. 40. hét után 2-aponta megnézték UH-on az áramlást, éz UH-os mindig azon poénkodott, hogy annyira lenn van a feje, hogy vigyázzak, amikor leborotválom magam lenn, nehogy leborotváljam a gyerek haját is :) [nyilván csak poén volt, de nagyon lenn volt már a feje]

HA minden egyes felállásnál nyilalást érzek a hüvelyemben és az első pár lépés nehézkes, akkor az jelentheti, hogy beékelődött a baba feje a szülőcsatornába?

39 hetes vagyok két napja érzem ezt.

Legjobb válasz: Lehet. Én a szeméremcsontomban éreztem nyilallást felálláskor..

Lehet. Én a szeméremcsontomban éreztem nyilallást felálláskor..
39 hetes vagyok, és én is érzem ezeket, viszont nekem úgy 10 perc alatt elmúlik, és nem minden felállásnál van ilyen. Viszont ha van, akkor csak csoszogni tudok, vagy még azt sem, mert annyira szúr, nyilall. Lehet, hogy neked már beilleszkedett, nekem meg még csak próbálkozik. :) )
Szia.en ugyanezt erzem de nekem annyira eros szurasok vannak.hogy lekellfekududnom.nekem az ultrahangokon mar majdnem beilleszkedett.bemenetre illeszkedo ...ezzt mondtak.de en voltam egy honapig korhazba visszatartason....na meg a mehszajam is kinyilt...szoval felek hogy koraszules lesz

Mi lehet az oka annak, ha nem tud beilleszkedni a baba feje a szülőcsatornába?

Ez a jelenség ismétlődik e? Mert az első babámnak ez miatt kellett császárral születnie és érdekelne, hogy számítsak e erre a következő szülésnél is? Indított szülésem volt, ez befolyásolhatta e a dolgot?

Legjobb válasz: Nekem szerencsém volt, mert a szülésznõ azt mondta, próbáljuk meg az 5 fájás az egyik oldalon, 5 a másik oldalon mûsort, mert ez segíthet beilleszkedni - és tényleg sikerült. Akkor kérdeztem, azt mondta, hogy ez elõfordul, de az, hogy egyszer ez lett, nem garantálja, hogy újra megtörténik. Így egyáltalán nem biztos, hogy nálad a másodiknál is ez lesz.

Nekem szerencsém volt, mert a szülésznõ azt mondta, próbáljuk meg az 5 fájás az egyik oldalon, 5 a másik oldalon mûsort, mert ez segíthet beilleszkedni - és tényleg sikerült. Akkor kérdeztem, azt mondta, hogy ez elõfordul, de az, hogy egyszer ez lett, nem garantálja, hogy újra megtörténik. Így egyáltalán nem biztos, hogy nálad a másodiknál is ez lesz.
Igen valószínû az indított szülésnek (és esetleg a beavatkozásoknak)sok köze van ehhez!Hisz nem Õ indult el magától! De amit az elsõ is ír.hogy mocorgással (mármint anyuka mocorgásával)lehet ezt még akkor korrigálni! Én ezt a módszert még nem hallottam, én inkább az állva guggolva labdán ülve...És ezekben a testhelyzetekben apró csípõmozgásokkal, lehet a picit mozgásokra bírni!Hátha Õ is "beleegyezik"hogy na jó ha annyira szeretnétek akkor most jövök! 2 éveskislány és 35 hetes pocakcsajszi anyuja
A kérdező hozzászólása: Mi is megpróbáltuk a forgást is, de nekem még órák után sem sikerült megindulnia a babának! Remélem legközelebb összejön, majd hátha megindul magától a kis picuri!
Én túlhordtam a fiam 9 napot akkor már be kellett indítani rossz szívhang miatt. Gyorsan tágultam de miután eltûnt a méhszáj a kisfiam még mindig magasan volt mert nem tudott beilleszkedni a feje és császár lett. A mûtét urán azt mondta a doki, hogy nem fért volna ki simán mert nagy volt a fej körmérete(35 cm) az én csípõm meg keskeny és kötött. A kislányomnál a hegg elvékonyodása miatt programcsászár volt. A kislányom is magasan volt, szerintem ugyanaz lett volna mint az elsõ szülésnél, én a biztonságra mentem, nem is akartam simán próbálkozni és a dokim is inkább a császárt tartotta biztonságosnak, nehogy megrepedjen a hegg vagy el is indul a keskeny csípõm miatt beszorul a feje és oxigénhiányos lesz.


Ha beekelodott a feje a babanak a szulocsatornaba nektek is kisebb lett a pocitok?

Nekem azota kicsi lett a hasam, eddig sem volt nagy de foleg reggel arra ebredek hogy eltunik a hasam, olyan ilyeszto.(3-4napja) Mozog a baba, nincs gond csak nem ertem hova tunik el. 39+4hkm.

Legjobb válasz: :) Lejjebb van a pocid, persze, hogy kisebbnek tûnik. Amúgy én sokszor kivoltam, hogy milyen pici a hasam, aztán tükörben megnéztem, és jó nagy volt. Sõt most visszanéztem a képeket, és hatalmasnak tûnik. :)

:) Lejjebb van a pocid, persze, hogy kisebbnek tûnik. Amúgy én sokszor kivoltam, hogy milyen pici a hasam, aztán tükörben megnéztem, és jó nagy volt. Sõt most visszanéztem a képeket, és hatalmasnak tûnik. :)
Igen kisebb lett, mivel perceken belül megszületett a gyerek. A szülõcsatornába történõ beékelõdés a kitolási folyamat kezdete, aminek a vége az , hogy megszületik a baba. Nem 3-4 nap, vagy mégtöbb, után.

Ha a kicsi szíve a köldök alatt jobb oldalt dobog akkor már beilleszkedett a feje a szülőcsatornába?

Legjobb válasz: Szia, holnapra vagyok kiirva, és nekem is ott van a szivecskéje. A dokim szerint már beilleszkedett. Könnyû szülést!

Szia, holnapra vagyok kiirva, és nekem is ott van a szivecskéje. A dokim szerint már beilleszkedett. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Szia köszi szépen!Én jövõhét csütörtökre vagyok kiírva de a doki azt mondta szerinte már hétvégén meglesz.Neked is könnyû szülést.
Te a hasadon keresztül nem érezheted a pici szívverését.Ami ott dobog, az a te hasi ütõered, meg esetleg a pici csuklása.Minden jót, és könyû szülést.Üdv, egy 13 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia ctg-én mondták hogy dobog a szíve.
Szia! Ebbõl nem lehet következtetni, hogy beilleszkedett-e már a feje. Egy bizonyos terhességi hét után, ha fejjel lefelé van a baba, akkor a köldök alatt vagy jobb, vagy bal oldalon van a szívhang. 19hós 35 hetes

Ha a baba feje a szülöcsatornában van, de a méhszáj zárt, és a nyákdugó is a helyén, akkor mikor fog jönni a baba? Hány nap?

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó a helyén,és a héhszáj zárt,akkor még nem akaródzik kijönni nagyon.Aztán lehet,h egszercsak elindul kifele,és akkor elmegy egyszercsak a nyákdugó,hipp-hopp elfolyik a magzatvíz,és elkezd kifele jönni:)Õ tudja,h mikor van itt az ideje.Nem lehet naprapontosan megmondani.Lehet mire ezt olvasod mész is kórházba,h elment a nyák dugó,de az is lehet,h még két hét.(Bár nem írtad hány hetes vagy,de max a 41.héten kijön a kicsi.)

Ha a nyákdugó a helyén, és a héhszáj zárt, akkor még nem akaródzik kijönni nagyon.Aztán lehet, h egszercsak elindul kifele, és akkor elmegy egyszercsak a nyákdugó, hipp-hopp elfolyik a magzatvíz, és elkezd kifele jönni:) Õ tudja, h mikor van itt az ideje.Nem lehet naprapontosan megmondani.Lehet mire ezt olvasod mész is kórházba, h elment a nyák dugó, de az is lehet, h még két hét.(Bár nem írtad hány hetes vagy, de max a 41.héten kijön a kicsi.)
jah...tényleg.38 hetes terhes vagyok. üdv: kérdezõ
Szia, en a 40. het kozepen vagyok, es a szitu nalam is ugyanez a 38. het ota :(( Joslofajasaid vannak? A nyakdugo kijohet a vajudas elejen is, vagy akkor amikor mar bent vagy a korhazban.. szoval nem torvenyszeru, hogy pl 1 hettel a szules elott kell kijonnie. Megjosolni ezt szerintem nekunk ugyse fogja tudni senki :( Marad a varakozas!!
Ha a baba tüdeje elég fejlett, bizonyos anyagok válnak le róla, ami a magzatvízbe kerül és ez indítja be a szülést. Ilyen a természet normál esetben. Tudom, vagyis gondolom, ilyenkor már nyûgösek vagytok és szeretnétek túl lenni rajta, de kitartás még egy kicsit, a baba érdekében:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!