Találatok a következő kifejezésre: Ha a farfekvéses, a (19 db)

Ha végig farfekvéses a baba, akkor is magától beindulnak a fájások? A folyamat ugyanaz?

Legjobb válasz: Nekem farfekvéses babám volt végig,programozott császárral született ügyeleten emiatt. Azt mondta anno az orvosom a 38.héten hogyha a megindulna a babám és fõleg ha a magzatvíz elfolyik akkor azonnal vízszintesbe kell feküdni és mentõt hívni mert az "elõreesõ köldökzsinór" miatt a babával rossz is történhet!Mivel nincs beékelõdve a feje a babának hanem a popsi van ott,így a köldökzsinór kicsúszhat a magzatvízzel együtt...!Remélem tudtam segíteni. Egyébként ha elsõ baba és faros akkor 90%-ban császároznak!

Nekem farfekvéses babám volt végig, programozott császárral született ügyeleten emiatt. Azt mondta anno az orvosom a 38.héten hogyha a megindulna a babám és fõleg ha a magzatvíz elfolyik akkor azonnal vízszintesbe kell feküdni és mentõt hívni mert az "elõreesõ köldökzsinór" miatt a babával rossz is történhet!Mivel nincs beékelõdve a feje a babának hanem a popsi van ott, így a köldökzsinór kicsúszhat a magzatvízzel együtt...!Remélem tudtam segíteni. Egyébként ha elsõ baba és faros akkor 90%-ban császároznak!
Nálam ugyanaz volt, annyi, hogy nem szállt le a hasam, de lehet, hogy ez sem attól volt. Megindultak a fájások, hagytak kicsit vajúdni, majd császár lett, de ezt tudtam elõre, mert 3, 5 kiló feletti volt a becsült súlya (3960-al született). Nálunk Fehérváron 3, 5 kiló alatti becsült súllyal megszülheted a faros babát.
Egyik ismerõsömnek volt faros a babája, már meg is volt a programozott császár idõpontja emiatt, de a baba elõbb megindult és olyan gyorsan jött, hogy mire beértek a kórházba, már nem volt mód császárra, mivel a baba már annyira a célegyenesben volt. Végül õ megszülte a kisfiút természetesen, szerencsére komplikáció nélkül. Úgyhogy igen, megindulhat a szülés ugyanúgy, de persze a veszélyei nagyobbak. Anyósom is farosan szülte a férjemet, nálunk viszont voltak gondok, mert lábtartással jött a párom és ez nem túl szerencsés, meg el is akadt, anyósom eléggé tönkrement odalent. De neki is spontán megindult a szülés. Nekem sokáig faros volt a babám, a doki azt mondta, hogy ilyen esetben õ császározni fog, de végül lányom a 35. héten úgy döntött befordul. A sors fintora, hogy nekem meg nem indult el magától a szülés, indítani kellett és végül komplikáció miatt császár lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!

Ha végig farfekvéses a baba, akkor is meg fog magától indulni a szülés, és lesz szülés előtti fájdalom is?

Legjobb válasz: Általában 30. hét környékén befordulnak, de lehet 38. héten is. Nincs rá olyan szabály, ami tuti lenne.

Általában 30. hét környékén befordulnak, de lehet 38. héten is. Nincs rá olyan szabály, ami tuti lenne.
De mibõl gondolod, hogy végig farfakvéses lesz? Egyébként a kérdésre a válasz: igen, hacsak nem császároznak azelõtt, hogy eindulna.
az ismerõsömnek nem fordult be a baba, természetesen megszülte, az orvos sem fordította be.... kb. 6 óra alatt meglett egészségesen a baba, és az anyának sem lett baja, (hozzáteszem olyan viszonyban nem vagyunk, hogy tudjam, pl mennyire kellett ezek után varrni...stb)
A kérdező hozzászólása: Ha véletlenül végig faros lenne... Meddig fordulhat meg a baba? MItõl függ?
Igaz én a másodikat várom, de ált farosan fekszik!:( De én mivel második megszülhetem simán is, már megbeszéltem a dokival!A szülésznõm szerint pedig így is sikerülhet a gátvédelem, ha betartom a légzést, és sikerül ellihegnem a fejénél, amikro kell! :) De én bízom a lányomban, hogy még

Ha farfekvéses a baba, akkor nem is fog "leszállni" a hasunk? Merthogy ugye a buksija nem ékelődik be. Esélyes a császár?

Legjobb válasz: Az én kolléganõmnek mindkét babája farfekvéses volt és mindkettõt programozott császárral szülte. Szerintem a legtöbb kórházban császároznak a farfekvéses babáknál. Kockázatos lenne rendesen megszülni. 23h kismama

Az én kolléganõmnek mindkét babája farfekvéses volt és mindkettõt programozott császárral szülte. Szerintem a legtöbb kórházban császároznak a farfekvéses babáknál. Kockázatos lenne rendesen megszülni. 23h kismama
Nekem faros volt végig, nem szállt le a hasam, és császár lett. Azt mondta a doki, hogy megkockáztatta volna a sima szülést, de mivel elsõ baba, és lábtartással tetézte a drágám, így csakis császár lehetett belõle. De nem bánom, nekem nem volt rossz érzésem miatta, mivel végig tudtam, hogy az lesz, így lelkiekben fel tudtam rá készülni.
Ez a "leszállás egy érdekes kérdés. Nekem ugyan fejfekvésû volt a babám, de a szülésem napján délelõtt még azt mondták, hogy "nagyon fent van a baba". A farfekvésrõl annyit tudok, hogy a dokidon múlik nagyjából. Van olyan, aki egybõl császároz, fõleg elsõ babásnál. Az enyém meg azt mondta, hogy csak oldalfekvésû nem lehet, egyébként szülünk "rendesen". Szóval ezt tõle kell megtudakolnod. Ha esetleg határozottan kiállsz a hüvelyi szülés mellett, akkor jobban támogat majd ebben, ha meg azt látja rajtad, hogy félsz ettõl, akkor az is befolyásolhatja a döntését. Egyébként nem tudom hol tartasz, de vannak babák, akik az utsó pillanatban fordulnak be... Jó szülést Neked!
Barátnõm a faros babáját is simán szülte. Az orvos látja, hogy jól fekszik-e, ki fog-e férni..
A kérdező hozzászólása: Azta, jó gyorsak Vagytok:-) 37+4 hetesek vagyunk.A doki azt mondta, hogy meglátjuk hogy alakul a szülés, nem feltétlen császár, mert sok mindentõl függ.Baba mérete, medence állapota nagysága...stb. 32 hetesen is faros volt, akkor beszéltük.
Én ismerek pár "faros anyukát", mindegyiket megcsászározták. A has nem biztos, hogy leszáll, nekem például nem szállt le, csak vajúdás közben. Remélem megfordul a babád, hogy meg tudd szépen szülni természetesen. Drukk.
Az enyém is faros volt.A hasam ettõl függetlenül leszállt. Császáros lett, mert azt mondta a doki, hogy ha véletlenül a feneke nem csinál elég utat a fejének, és elakad akkor baj lesz.Nem kockáztatott.
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából az a lényeg, hogy ne legyen semmi baja a picikének.Ha császár kell hogy legyen, Én azt sem bánom, ha vágni kell, hát vágjanak. Az viszont érdekes, hogy van akinek így is leszáll a pocija.
Ha elsõ baba és faros, akkor szinte mindig császár leesz belõle. Rittka az, amit hagynak hüvelyi úton megszülni. Sok függ a baba méretétõl és a medencétõl is. De akár még a vajúdáskor is megfordulhat.


Ha farfekvéses a babám, akkor nem fog látszani 4D uh-n sem a neme?

25 hetes kismama...

Legjobb válasz: Nekem is farfekvéses még mindig, én is pont 25.héten voltam 4Dn , de egy jó és kitartó szonográfus megmondja:-) ha mutatja magát, nekem 25. Héten ott mondták meg, illetve 5.alkalommal erõsítettek meg, hogy kislány:) 27+3hkm

Nekem is farfekvéses még mindig, én is pont 25.héten voltam 4Dn , de egy jó és kitartó szonográfus megmondja:-) ha mutatja magát, nekem 25. Héten ott mondták meg, illetve 5.alkalommal erõsítettek meg, hogy kislány:) 27+3hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor remélem meg tudják nekem is mondani, mert már szinte aludni sem tudok, hogy nem tudom a nemét. :) Gratulálok a kislányhoz!:)

Ha farfekvéses a baba, akkor programozott császár lesz? (első szülés)

30 hetes vagyok és eddig koponyafekvés? volt a babám, de a múlt héten kiderült, hogy megfordult :( Ha így marad, akkor programozott császár lesz, vagy megvárják, hogy beinduljon a szülés és majd akkor döntenek?

Legjobb válasz: Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.

Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.
Szia! Az én babám is faros volt. Nekem megvárták míg beindul a szülés. Bementem a kórházba megvizsgáltak, kaptam infúziót , majd bevittek a mûtõbe. Meg lehet szülni is, de elsõ babánál ilyen esetben jobb szeretik a császárt. De ez is biztos dokitól függ. 3 hós kisfiú anyukája
Ha az orvos bevállalja, akkor lehet rendesen is szülni, de nagyobb a komplikációk kockázata.
Szia! Én is így vagyok, a 28. heti uh-n derült ki, hogy faros, de érzem is hogy lent rugdos. Most 36 hetes, és még mindíg így van. A dokim azt mondta ha a 37. heti uh-n is faros lesz, akkor megcsászároz, a 38. hét környékén. Szerinte mivel az elsõ baba nagy a kockázata, hogy beszorul a feje, és ha sok ideig van a feje a szülõcsatornában a köldökzsinórt is elnyomhatja. Én hiszek neki, és ha faros marad akkor nem erõltetem a "rendes" szülést, és nem keresek másik beválalós orvost. Fõ a babám biztonsága!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Nagyobb a farfekvéses terhesség esélye, ha párom és én is farfekvésessel születtünk?

Legjobb válasz: Én lelkiekben felkészültem, hogy lányom faros lesz, mert mi is azok voltunk. S lányom rá is paráztatott erre, mert csak a 35. héten fordult be. Akkor már elkönyveltem, hogy faros lesz, de nem lett az! Ez nem örökletes, sokkal több tényezõ játszik ebben közre, ha faros marad egy baba. Úgyhogy nem feltétlen lesz a ti babátok is faros!

Én lelkiekben felkészültem, hogy lányom faros lesz, mert mi is azok voltunk. S lányom rá is paráztatott erre, mert csak a 35. héten fordult be. Akkor már elkönyveltem, hogy faros lesz, de nem lett az! Ez nem örökletes, sokkal több tényezõ játszik ebben közre, ha faros marad egy baba. Úgyhogy nem feltétlen lesz a ti babátok is faros!
Párom és én is rendesen befordulva születtünk, sõt, anyukáink szerint senkinek nem volt még a családban faros gyermeke. Kivéve a mieinket, mivel mindketten csücsültek odabent végig.
Nem hiszem, hogy lenne összefüggés, én anno faros voltam, de azért nem tudtam befordulni, mert a nyakamon volt a köldökzsinór. A lányom gyönyörûen befordult, és simán szültem.

Az rosszat jelenthet ha a 21. heti ultrahangon az orvos azt mondta hogy farfekveses?

Legjobb válasz: ó még korai azt mondani hogy rosszat jelent tudod ha farfekvéses akkor császározni kell de még szülésig sok viz lefolyik a dunán és a pici még 150milliószor meg fog fordulni szerintem meg nem gáz nyugi 19 hetes kismama

ó még korai azt mondani hogy rosszat jelent tudod ha farfekvéses akkor császározni kell de még szülésig sok viz lefolyik a dunán és a pici még 150milliószor meg fog fordulni szerintem meg nem gáz nyugi 19 hetes kismama
Nekem 28 hetesen faros volt, de a 32. hétre megfordult.
Neeeeeem, valakinek csak a 36. héten fordul be.De még a doki is be tudja fordítani.Éppen így evickélt a kis édes :o)
Én is voltam a dokinál az enyémek (ikrek) keresztben feküdtek.Kérdeztem a dokit ez így maradhat-e mert akkor császár. Az 5 perces ultrahang alatt függõleges egymás melletti pozíót vettek fel.A doki megnyugtatott, tehát te se aggódj, a tiednek még több helye van forogni a pocidban mint az enyémeknek. Üdv. 21 hetes kismama
Az elsõ babám végig harántfekvéses volt. Értsd úgy, hogy keresztben feküdt. Ez ugye helybõl császár. Azután a 34. héten gondolt egyet, és egy éjjel szépen befordult fejjel lefelé. A 21. hét annyira messze van a szüléshez, hogy kár parázni. Nekem a dokim ekkor azt mondta, ne izgassam magam, csak az számít hogy amikor a szülés folyamata beindul, akkor hogyan helyezkedik el a baba. Akár elõtte 2-3 nappal is befordulhat fejfekvésesbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szepen a valaszokat!!!

Szülés előtt mennyi idővel (nappal) száll le a pocak? Ha a baba farfekvéses akkor is leszáll?

Legjobb válasz: Farfekvéses babával nincs tapasztalatom,de van olyan,akinke egyáltalán nem száll le. Nekem 1,5 héttel korábban már szinte a bokámnál járt a jegyerek,de még nem erõltette a kíbújást.

Farfekvéses babával nincs tapasztalatom, de van olyan, akinke egyáltalán nem száll le. Nekem 1, 5 héttel korábban már szinte a bokámnál járt a jegyerek, de még nem erõltette a kíbújást.
Nekem igaz nem farfekvéses volt a babám de nekem egyáltalán nem szállt le a pocakom. Szerintem ez változó hogy kinek mikor és mennyire száll le.
Szia! Én most töltöm be a 36. hetet, és már "leszállt" a pocakom. Kíváncsi vagyok, hogy mikor megyek szülni!

Ha farfekvéses a baba, hanyadik héten csinálnak császárt?

normális esetben, amikor a méhnyak, szák ép, rendben vsn, meg minden más is.

Legjobb válasz: Szerintem megvárják, míg beindul, és akkor. Feltéve, hogy nem fordul be idõ közben, ami megtörténhet.

Szerintem megvárják, míg beindul, és akkor. Feltéve, hogy nem fordul be idõ közben, ami megtörténhet.
Ja, és túlhordani viszont nem engedik ilyenkor, úgy tudom. Tehát idõn belül kell lenni, és mindennek rendben.
Nálam úgy volt, hogy a 40. heti uh-n lett faros, azt mondták, hogy várnak még egy hetet, hátha befordul. Csinált akkor is egy uh-t a doki, akkor is faros volt, rá 2 napra lett volna a császár. A lányunk máshogy gondolta, másnap hajnalban elfolyt a magzatvíz, azonnal mentünk a mûtõbe.
A kérdező hozzászólása: Nem akadékoskodni akarok, a világért se, hiszen nem értek a témához, de biztos, hogy megvárják amíg beindul? Én több helyen olvastam, hogy a 38. héten már elvégezték, és logikusnak is tûnik, mert ha beindul a szülés váratlanul, akkor már nem lehet császározni, ha lóg ki belõlem a gyerek lába derékig...
Amikor beindul a szülés, akkor még garantáltan nem lóg ki semmije a babádnak sehová, fõleg nem elsõ gyereknél... Ennyire nem megy gyorsan egy szülés hidd el. Nekem a harmadik van most harántban, már 39. hetet is betöltöttem, de egyértelmûen várunk. I Igaz, én farosan is megszülöm, ha popsival van elõre, két esetben lesz császár: ha nem ékelõdik be semmijével (sem fej, sem popsi), vagy ha mint írod, valamelyik végtagjával van lefelé, mert az valóban veszélyes. Amúgy nekem elmondta a menetet a szülésznõ: beindul a szülés, bemegyünk, csinálnak kézi vizsgálatot és UH-t, és az alapján mérlegelik a továbbiakat.
Pont múlt héten volt így a barátnõm. Faros volt a babájuk, végig tudták. Itt az a protokoll, hogy ha a babával minden rendben van és magától beindul a szülés, akkor hagyják vajúdni az anyukát és csak utána császározzák. Náluk magától beindult a 39. héten, 10 órát vajúdott, túlhordásnál nem tudom, mi a menetrend. 32 hetes kismama
38. héten a programozott császárt szokták megcsinálni.De ezt csak akkor választják, ha valami gond van és vagy az anyára vagy a babára veszélyes lenne a szülés megindulása. A szülés beindulásakor nem lóg ki semmije a babának, legrövidebb idõ is amit hallottam beindulástól a baba kibújásáig 2-3 óra.Ez alatt az idõ alatt rengeteg minden történik/történhet.

Miért gond, ha 30 hetesen még farfekvéses a baba?

30 hetes vagyok, hétfőn megyek ultrahangra. A dokim azt mondta, ha ott kiderül, hogy még faros, akkor az ultrahang után menjek vissza hozzá minèl hamarabb és tárgyalunk a lehetőségekről. Első baba, fogalmam sincs, hogy mit akart ezzel a doki, de nem tudtam megkérdezni, mert már benn volt nála egy másik kismama.

Legjobb válasz: Nekem úgy magyarázták, hogy 32-34 hétig megfordulhat a baba. Ez a leggyakoribb, utána már nem nagyon van helye, de elõfordult már, hogy utána fordult meg. Ha a babád faros, akkor valószínûleg a császárról akar veled beszélni!

Nekem úgy magyarázták, hogy 32-34 hétig megfordulhat a baba. Ez a leggyakoribb, utána már nem nagyon van helye, de elõfordult már, hogy utána fordult meg. Ha a babád faros, akkor valószínûleg a császárról akar veled beszélni!
Gondolom erre az idõre be kellett volna fordulnia fejvégû fekvésbe, így szóba jöhet a császár. mondjuk szerintem ez után is befordulhat még.
Mert ha így marad, valószínû császározni fog. Ne aggódj elõre!!! A lányom még a 38-39. héten fejvégû volt, a 40. hétre átfordult farfekvésbe... Szóval bármikor megfordulhat még, akár az utolsó pillanatban is! :)
még van ideje megfordulni. Én is ismerek oylat akinek nagyon korántól be volt fordulva és a 38- heti uh-on is aztán a 40. hétre faros lett és császár kellett. Tehát bármi lehet.
Szerintem is a császárról akar beszélni.Viszont én sem értem, hogy miért paráztat, nekem 32 hetesen is harántban fekszik, volt már egy császárom, de még mindig ott tartunk a dokival, hogy várunk és "nem foglalkozik"vele..természtesen szeretnék szülni ugyanis, ha egy mód van rá...
Minél nagyobb, annál nehezebb Neki befordulni, kisebb a hely. Nem tudom mások vagyunk, örülök, hogy Nekem mondta a doki a 30.heti UH-nál, hogy ha így marad akkor császár lesz. Nekem kellett az idõ felkészülni :) nálunk nem fordult be és ráadásul majd 4 kilós volt.
van ugy hogy az utolso honapban meprobaljak arforditani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!