Találatok a következő kifejezésre: Ha a farfekvéses, (19 db)

Nagyobb a farfekvéses terhesség esélye, ha párom és én is farfekvésessel születtünk?

Legjobb válasz: Én lelkiekben felkészültem, hogy lányom faros lesz, mert mi is azok voltunk. S lányom rá is paráztatott erre, mert csak a 35. héten fordult be. Akkor már elkönyveltem, hogy faros lesz, de nem lett az! Ez nem örökletes, sokkal több tényezõ játszik ebben közre, ha faros marad egy baba. Úgyhogy nem feltétlen lesz a ti babátok is faros!

Én lelkiekben felkészültem, hogy lányom faros lesz, mert mi is azok voltunk. S lányom rá is paráztatott erre, mert csak a 35. héten fordult be. Akkor már elkönyveltem, hogy faros lesz, de nem lett az! Ez nem örökletes, sokkal több tényezõ játszik ebben közre, ha faros marad egy baba. Úgyhogy nem feltétlen lesz a ti babátok is faros!
Párom és én is rendesen befordulva születtünk, sõt, anyukáink szerint senkinek nem volt még a családban faros gyermeke. Kivéve a mieinket, mivel mindketten csücsültek odabent végig.
Nem hiszem, hogy lenne összefüggés, én anno faros voltam, de azért nem tudtam befordulni, mert a nyakamon volt a köldökzsinór. A lányom gyönyörûen befordult, és simán szültem.

Az rosszat jelenthet ha a 21. heti ultrahangon az orvos azt mondta hogy farfekveses?

Legjobb válasz: ó még korai azt mondani hogy rosszat jelent tudod ha farfekvéses akkor császározni kell de még szülésig sok viz lefolyik a dunán és a pici még 150milliószor meg fog fordulni szerintem meg nem gáz nyugi 19 hetes kismama

ó még korai azt mondani hogy rosszat jelent tudod ha farfekvéses akkor császározni kell de még szülésig sok viz lefolyik a dunán és a pici még 150milliószor meg fog fordulni szerintem meg nem gáz nyugi 19 hetes kismama
Nekem 28 hetesen faros volt, de a 32. hétre megfordult.
Neeeeeem, valakinek csak a 36. héten fordul be.De még a doki is be tudja fordítani.Éppen így evickélt a kis édes :o)
Én is voltam a dokinál az enyémek (ikrek) keresztben feküdtek.Kérdeztem a dokit ez így maradhat-e mert akkor császár. Az 5 perces ultrahang alatt függõleges egymás melletti pozíót vettek fel.A doki megnyugtatott, tehát te se aggódj, a tiednek még több helye van forogni a pocidban mint az enyémeknek. Üdv. 21 hetes kismama
Az elsõ babám végig harántfekvéses volt. Értsd úgy, hogy keresztben feküdt. Ez ugye helybõl császár. Azután a 34. héten gondolt egyet, és egy éjjel szépen befordult fejjel lefelé. A 21. hét annyira messze van a szüléshez, hogy kár parázni. Nekem a dokim ekkor azt mondta, ne izgassam magam, csak az számít hogy amikor a szülés folyamata beindul, akkor hogyan helyezkedik el a baba. Akár elõtte 2-3 nappal is befordulhat fejfekvésesbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szepen a valaszokat!!!

Ha végig farfekvéses a baba, akkor is magától beindulnak a fájások? A folyamat ugyanaz?

Legjobb válasz: Nekem farfekvéses babám volt végig,programozott császárral született ügyeleten emiatt. Azt mondta anno az orvosom a 38.héten hogyha a megindulna a babám és fõleg ha a magzatvíz elfolyik akkor azonnal vízszintesbe kell feküdni és mentõt hívni mert az "elõreesõ köldökzsinór" miatt a babával rossz is történhet!Mivel nincs beékelõdve a feje a babának hanem a popsi van ott,így a köldökzsinór kicsúszhat a magzatvízzel együtt...!Remélem tudtam segíteni. Egyébként ha elsõ baba és faros akkor 90%-ban császároznak!

Nekem farfekvéses babám volt végig, programozott császárral született ügyeleten emiatt. Azt mondta anno az orvosom a 38.héten hogyha a megindulna a babám és fõleg ha a magzatvíz elfolyik akkor azonnal vízszintesbe kell feküdni és mentõt hívni mert az "elõreesõ köldökzsinór" miatt a babával rossz is történhet!Mivel nincs beékelõdve a feje a babának hanem a popsi van ott, így a köldökzsinór kicsúszhat a magzatvízzel együtt...!Remélem tudtam segíteni. Egyébként ha elsõ baba és faros akkor 90%-ban császároznak!
Nálam ugyanaz volt, annyi, hogy nem szállt le a hasam, de lehet, hogy ez sem attól volt. Megindultak a fájások, hagytak kicsit vajúdni, majd császár lett, de ezt tudtam elõre, mert 3, 5 kiló feletti volt a becsült súlya (3960-al született). Nálunk Fehérváron 3, 5 kiló alatti becsült súllyal megszülheted a faros babát.
Egyik ismerõsömnek volt faros a babája, már meg is volt a programozott császár idõpontja emiatt, de a baba elõbb megindult és olyan gyorsan jött, hogy mire beértek a kórházba, már nem volt mód császárra, mivel a baba már annyira a célegyenesben volt. Végül õ megszülte a kisfiút természetesen, szerencsére komplikáció nélkül. Úgyhogy igen, megindulhat a szülés ugyanúgy, de persze a veszélyei nagyobbak. Anyósom is farosan szülte a férjemet, nálunk viszont voltak gondok, mert lábtartással jött a párom és ez nem túl szerencsés, meg el is akadt, anyósom eléggé tönkrement odalent. De neki is spontán megindult a szülés. Nekem sokáig faros volt a babám, a doki azt mondta, hogy ilyen esetben õ császározni fog, de végül lányom a 35. héten úgy döntött befordul. A sors fintora, hogy nekem meg nem indult el magától a szülés, indítani kellett és végül komplikáció miatt császár lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!


Szülés előtt mennyi idővel (nappal) száll le a pocak? Ha a baba farfekvéses akkor is leszáll?

Legjobb válasz: Farfekvéses babával nincs tapasztalatom,de van olyan,akinke egyáltalán nem száll le. Nekem 1,5 héttel korábban már szinte a bokámnál járt a jegyerek,de még nem erõltette a kíbújást.

Farfekvéses babával nincs tapasztalatom, de van olyan, akinke egyáltalán nem száll le. Nekem 1, 5 héttel korábban már szinte a bokámnál járt a jegyerek, de még nem erõltette a kíbújást.
Nekem igaz nem farfekvéses volt a babám de nekem egyáltalán nem szállt le a pocakom. Szerintem ez változó hogy kinek mikor és mennyire száll le.
Szia! Én most töltöm be a 36. hetet, és már "leszállt" a pocakom. Kíváncsi vagyok, hogy mikor megyek szülni!

Ha végig farfekvéses a baba, akkor is meg fog magától indulni a szülés, és lesz szülés előtti fájdalom is?

Legjobb válasz: Általában 30. hét környékén befordulnak, de lehet 38. héten is. Nincs rá olyan szabály, ami tuti lenne.

Általában 30. hét környékén befordulnak, de lehet 38. héten is. Nincs rá olyan szabály, ami tuti lenne.
De mibõl gondolod, hogy végig farfakvéses lesz? Egyébként a kérdésre a válasz: igen, hacsak nem császároznak azelõtt, hogy eindulna.
az ismerõsömnek nem fordult be a baba, természetesen megszülte, az orvos sem fordította be.... kb. 6 óra alatt meglett egészségesen a baba, és az anyának sem lett baja, (hozzáteszem olyan viszonyban nem vagyunk, hogy tudjam, pl mennyire kellett ezek után varrni...stb)
A kérdező hozzászólása: Ha véletlenül végig faros lenne... Meddig fordulhat meg a baba? MItõl függ?
Igaz én a másodikat várom, de ált farosan fekszik!:( De én mivel második megszülhetem simán is, már megbeszéltem a dokival!A szülésznõm szerint pedig így is sikerülhet a gátvédelem, ha betartom a légzést, és sikerül ellihegnem a fejénél, amikro kell! :) De én bízom a lányomban, hogy még
35. hetet mondják a legkésõbbi idõpontnak.
A legáltalánosabban elterjedt tanács ilyenkor, hogy a kismama sétáljon naponta egy órát. A sétáló mozgás és a gravitáció a baba fejét %u2013 ami testének legnagyobb és legnehezebb része %u2013 a medence felé csalogatja.
Hiába próbálkoztam bármivel, nem fordult meg. De állítólag a négykézláb mászkálás naponta jó hatásfokú. Nem vált be nálam, de másnál használhat.
Van kinek csak a 39.héten fordul meg... tapasztalat!!! :) ne aggódj, de a négykzlábas póz jó (akkor van a legtöbb helye forgolódni), a jóga is és a zene hallgattatása a szeméremdomb felõl (arra megy a baba amerrõl hallja). Ne aggódj, még nagyon jó eséllyel megfordul!

Ha farfekvéses a baba, akkor nem is fog "leszállni" a hasunk? Merthogy ugye a buksija nem ékelődik be. Esélyes a császár?

Legjobb válasz: Az én kolléganõmnek mindkét babája farfekvéses volt és mindkettõt programozott császárral szülte. Szerintem a legtöbb kórházban császároznak a farfekvéses babáknál. Kockázatos lenne rendesen megszülni. 23h kismama

Az én kolléganõmnek mindkét babája farfekvéses volt és mindkettõt programozott császárral szülte. Szerintem a legtöbb kórházban császároznak a farfekvéses babáknál. Kockázatos lenne rendesen megszülni. 23h kismama
Nekem faros volt végig, nem szállt le a hasam, és császár lett. Azt mondta a doki, hogy megkockáztatta volna a sima szülést, de mivel elsõ baba, és lábtartással tetézte a drágám, így csakis császár lehetett belõle. De nem bánom, nekem nem volt rossz érzésem miatta, mivel végig tudtam, hogy az lesz, így lelkiekben fel tudtam rá készülni.
Ez a "leszállás egy érdekes kérdés. Nekem ugyan fejfekvésû volt a babám, de a szülésem napján délelõtt még azt mondták, hogy "nagyon fent van a baba". A farfekvésrõl annyit tudok, hogy a dokidon múlik nagyjából. Van olyan, aki egybõl császároz, fõleg elsõ babásnál. Az enyém meg azt mondta, hogy csak oldalfekvésû nem lehet, egyébként szülünk "rendesen". Szóval ezt tõle kell megtudakolnod. Ha esetleg határozottan kiállsz a hüvelyi szülés mellett, akkor jobban támogat majd ebben, ha meg azt látja rajtad, hogy félsz ettõl, akkor az is befolyásolhatja a döntését. Egyébként nem tudom hol tartasz, de vannak babák, akik az utsó pillanatban fordulnak be... Jó szülést Neked!
Barátnõm a faros babáját is simán szülte. Az orvos látja, hogy jól fekszik-e, ki fog-e férni..
A kérdező hozzászólása: Azta, jó gyorsak Vagytok:-) 37+4 hetesek vagyunk.A doki azt mondta, hogy meglátjuk hogy alakul a szülés, nem feltétlen császár, mert sok mindentõl függ.Baba mérete, medence állapota nagysága...stb. 32 hetesen is faros volt, akkor beszéltük.
Én ismerek pár "faros anyukát", mindegyiket megcsászározták. A has nem biztos, hogy leszáll, nekem például nem szállt le, csak vajúdás közben. Remélem megfordul a babád, hogy meg tudd szépen szülni természetesen. Drukk.
Az enyém is faros volt.A hasam ettõl függetlenül leszállt. Császáros lett, mert azt mondta a doki, hogy ha véletlenül a feneke nem csinál elég utat a fejének, és elakad akkor baj lesz.Nem kockáztatott.
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából az a lényeg, hogy ne legyen semmi baja a picikének.Ha császár kell hogy legyen, Én azt sem bánom, ha vágni kell, hát vágjanak. Az viszont érdekes, hogy van akinek így is leszáll a pocija.
Ha elsõ baba és faros, akkor szinte mindig császár leesz belõle. Rittka az, amit hagynak hüvelyi úton megszülni. Sok függ a baba méretétõl és a medencétõl is. De akár még a vajúdáskor is megfordulhat.
Simán megfordulhat!!!!!
A kisfiam a 38. héten fordult meg, pedig nagy baba volt már akkor is (több, mint 4 kg-mal született).
Nekem 32 hetesen fordult be, elõtte farfekvéses volt, azelõtt meg haránt.
Még nagyon korai, hogy ezen aggódj. Még nagyon sokat fog forgolódni, fõleg amig bõven elfér. 30 hét körül lehet rá számítani, hogy befordul, de lehet, hogy csak késõbb. Ha a 36. héten farfekvéses, akkor már lehet agódni azon, hogy már szülésig úgy marad, de még akkor is lehet némi esély a megfordulásra.
még bõven megfordulhat. Az én lányom a 32 .héten fordult meg, majd a 37. héten simán szültem. Most a babám 27 hetes és õ is ücsörög a pocakomban, bízom benne, hogy õ is megfordul majd.
Ebben a korban még bukfencezni is van helye. Nekem 28 hetesen leginkább fejfekvéses, de szívhanghallgatóval nézte már a védõnõ farfekvésesnek, reggelente meg, amikor az oldalamon ébredek, rendszerint a hasam jobb és bal oldalán, egymástól messze érzem, ahogy egyszerre rúg és bokszol, azaz valószínûleg keresztbe fekszik (harántfekvéses). A fekvés igazából a 30-32. hét után lesz fontos, akkor már nem lesz sok helye ficánkolni, és lassan elkezd befordulni a baba. Most még túl korai aggódnod.
Már meg volt a bel. papírom a császárhoz, mikor 38.héten megfordult a lányom, és simán szültem.
igen, nagyon sokat kell vele beszélgetni, én nekem nem használt de ajánlották az orvosok.simogatás popsitol fölfelé és rávenni hogy megforduljon
még simán megfordulhat, de ha hiszel a pszichológia erejében, akkor beszélgess vele, hogy forduljon meg :) segít
Még böven megfordulhat ne aggódj.az enyém 35 hetesen fejjel feküdt.36 héten szültem akkor már faros volt, és császároztak.Nem kockáztatnak.
Szia! Nekem az a tapasztalatom, hogy nem minden esetben császároznak. az én lányom a 36.héten született 2800grammal és végig medencevégü fekvésben volt. a szülész azt mondta megprobálhatom hüvelyi uton megszülni és sikerült is.Csak egy dolog ami kellemetlen volt a gátvágás, de ne izgulj akkor ott abban a percben nem erre fosz gondolni.Az orvos sokat segitett, hogy minden rendben legyen. amúgy a barinöm is igy járt csak neki a pici kb a 34.héten fordult fejjel lefelé és simán született. ne aggodj még túl korai
szia.ezen még kár aggódnod.korai.én pont ma vagyok 23 hetes, tegnap voltam uh-on, és harántfekvéses a babám.doki nem is foglalkozott vele.ilyen korban még nem fgolalkoznak vele.

Ha farfekvéses a babám, akkor nem fog látszani 4D uh-n sem a neme?

25 hetes kismama...

Legjobb válasz: Nekem is farfekvéses még mindig, én is pont 25.héten voltam 4Dn , de egy jó és kitartó szonográfus megmondja:-) ha mutatja magát, nekem 25. Héten ott mondták meg, illetve 5.alkalommal erõsítettek meg, hogy kislány:) 27+3hkm

Nekem is farfekvéses még mindig, én is pont 25.héten voltam 4Dn , de egy jó és kitartó szonográfus megmondja:-) ha mutatja magát, nekem 25. Héten ott mondták meg, illetve 5.alkalommal erõsítettek meg, hogy kislány:) 27+3hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor remélem meg tudják nekem is mondani, mert már szinte aludni sem tudok, hogy nem tudom a nemét. :) Gratulálok a kislányhoz!:)

Ha farfekvéses a baba, akkor programozott császár lesz? (első szülés)

30 hetes vagyok és eddig koponyafekvés? volt a babám, de a múlt héten kiderült, hogy megfordult :( Ha így marad, akkor programozott császár lesz, vagy megvárják, hogy beinduljon a szülés és majd akkor döntenek?

Legjobb válasz: Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.

Vannak farfekvéses babákra specializálódott orvosok, akik segítenek rendesen megszülni. Ha nem akarsz császárt, akkor járj utána ennek a lehetõségérõl.
Szia! Az én babám is faros volt. Nekem megvárták míg beindul a szülés. Bementem a kórházba megvizsgáltak, kaptam infúziót , majd bevittek a mûtõbe. Meg lehet szülni is, de elsõ babánál ilyen esetben jobb szeretik a császárt. De ez is biztos dokitól függ. 3 hós kisfiú anyukája
Ha az orvos bevállalja, akkor lehet rendesen is szülni, de nagyobb a komplikációk kockázata.
Szia! Én is így vagyok, a 28. heti uh-n derült ki, hogy faros, de érzem is hogy lent rugdos. Most 36 hetes, és még mindíg így van. A dokim azt mondta ha a 37. heti uh-n is faros lesz, akkor megcsászároz, a 38. hét környékén. Szerinte mivel az elsõ baba nagy a kockázata, hogy beszorul a feje, és ha sok ideig van a feje a szülõcsatornában a köldökzsinórt is elnyomhatja. Én hiszek neki, és ha faros marad akkor nem erõltetem a "rendes" szülést, és nem keresek másik beválalós orvost. Fõ a babám biztonsága!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!