Találatok a következő kifejezésre: Ha a falon tapad a méhlepény, (14 db)

Ha mellső falon tapad a méhlepény akkor nehezebben lehet megérezni a baba mozgását?

már van egy 1 éves kislányom, és most jelenleg 16 hetes vagyok, viszont vele mellső falon tapad a méhlepény, és még egyáltalán nem érzem mozogni:S és vékony vagyok nagyon 50 kg Vagy valami gond van?

Legjobb válasz: nincs semmi gond, nem törvényszerû hogy kinek melyik héten kell már éreznie a babája mozgását. nekem is mellsõ fali volt a babám, 19. héten éreztem elõször mozogni.

nincs semmi gond, nem törvényszerû hogy kinek melyik héten kell már éreznie a babája mozgását. nekem is mellsõ fali volt a babám, 19. héten éreztem elõször mozogni.
Igen nehezebben, nekem is az van én a 20.héttõl kezdtem érezni a mozgását egyértelmûen!!És elmondom neked még most se érzek kirobbanó nagy rúgásokat, mert letompít szerintem. Gondolj bele van a hasfal, méh, ugye a burok, lepény és a baba! 34hkm
Elméletileg igen. Nekem az elsõnél a hátsó falon tapadt, a 14-15. héten éreztem elõször. A másodikkal a mellsõn, de állítólag a második gyereknél elõbb érezni, hát vele is pont a 14-15. héten éreztem. Én is vékony vagyok. Nincs semmi gond szerintem, nemsoká érzed majd.
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam:) azt hittem hogy már valami gond van:)
25 hetes vagyok, mellsõ fali lepénnyel és már a 13. héttõl éreztem a babámat! A lányommal hátsó fali volt és a 16. héten éreztem!
Nekem az elsõ baba és szintén mellsõ fali lepényem van. Hasra hízó típus vagyok, szedtem is fel egy kis úszógumit, de 17 hét és 1 naposan megéreztem a mozgását.

Biztos császározni fognak ha mélyen a hátsó falon tapad a méhlepény és veszélyeztetett terhes vagyok?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Mennyire van most mélyen??? Ha halad elõre a terhesség,nõl améhed akkoraméhlepény is feljebb kerül,és ha nem ér améhszájhoz akkor nem császároznak! Attól függ mennyit változik a végéig!

Hány hetes vagy? Mennyire van most mélyen??? Ha halad elõre a terhesség, nõl améhed akkoraméhlepény is feljebb kerül, és ha nem ér améhszájhoz akkor nem császároznak! Attól függ mennyit változik a végéig!
A kérdező hozzászólása: 22+2 napos vagyok most

Ha a 12. heti genetikai uh-on az volt a papíromon, hogy a méhlepény a mellső falon mélyen tapad, most pedig a méhlepény a mellső falon, jó helyen tapad akkor úgymond a helyére került?

Akkor most már nem kell annyira óvatosnak lennem? A dokimhoz majd csak pénteken megyek. Mert a 12. heti uh után azt mondta a doki, hogy sokat pihenjek, ne emeljek, meg a házas élettel is óvatosan.

Legjobb válasz: Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...

Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...
Elvileg akkor most már minden ok, de amíg nem tisztázod a dokiddal szerintem ne bunji jumpingolj!:-) Egyébként gratula!
A kérdező hozzászólása: :) :) :) :) Okés köszi.
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok orvos, de a dokim azt mondta ha szerencsém van feljebb kerül, de ha mégsem akkor sem lesz tragédia, csak végig nagyon óvatosnak kell lenni.
Én úgy tudom, hogy sok esetben a helyére kerül, ahogy növekszik.


Van valami összefüggés aközött, hogy a méhlepény hol helyezkedik el, és hányszor érzem a kicsit mozogni? Úgy értem, jobban lehet érezni a mozgást, ha pl. a méhlepény hátul tapad, mint pl. a mellső falon?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a mellsõ falon tapad, ezzel magyarázták, hogy késõbb kezdtem el érezni, de azt mondta nekem az orvos, hogy késõbb, amikor már elég erõss a baba, akkor nincs különbség. Minden jót! 29 hetes kismama.

Szia. Nekem a mellsõ falon tapad, ezzel magyarázták, hogy késõbb kezdtem el érezni, de azt mondta nekem az orvos, hogy késõbb, amikor már elég erõss a baba, akkor nincs különbség. Minden jót! 29 hetes kismama.
Attól fugg, hogy hány hetes vagy!
Nekem mellsõ falon tapadt, és 18 hetesen éreztem elõször. Azóta is folyamatosan, igen gyakran..:D Én picit vékony alkat voltam a terhesség elején, azt mondta a védõnõ, hogy ezért érzem ilyen gyakran, mert vékony a hasfalam.
A kérdező hozzászólása: Már 20 hetes vagyok, és szintén vékony alkat. Eddig is csak 3 kg-ot híztam. Esténként szoktam többnyire érezni, de más velem egykorú kismamik arról számolnak be, hogy az egész nap virgonckodik a kicsi, hullámzik a hasuk, stb., én meg csak akkor érzem, ha lefekszem, ráteszem a pocakomra a kezem, és figyelek. :(
Szia. Ne aggódj, egy-két hét és mindennap fogod érezni. Én 21 hetesen éreztem elõszõr és még most sem érzem egész nap. Minden jót! 29 hetes kismama.

Mit jelent, hogy a méhlepény a mellső falon tapad? Ezt úgy kell elképzelni, mintha egyből a hasamon belül lenne? Vagy inkább a mell felé? Hol helyezkedik el, ha el akarom képzelni?

Legjobb válasz: A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.

A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.
Azt jelenti, hogy ha a baba ki akarna nézni a köldöködön keresztûl akkor nem látna ki mert elötte van a lepény.Tehát ha a tenyeredet a hasadra rakod, akkor az a sorrend: tenyér, hasfal méhfal, lepény, lepényhez köldökzsinórral összekötve baba. Ez a helyzet a legideálisabb!
Nálam is ugyanez a helyzet: hasfal, méhfal, méhlepény, köldökzsinór és a baba. Az orvosom szerint ez így nagyon jó. Ne aggódj, kellemes, örömteli várakozást.Üdv. 27 hetes kismama

Melyik a jobb, ha a méhlepény a méh hátsó falán vagy a mellső falán tapad? Valamelyik okoz valamilyen problémát vagy nincs ennek jelentősége?

Legjobb válasz: Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.

Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.
Ha a mellsõ falon tapad, mégha jó helyen is - esetleges császármetszés esetén kell majd figyelniük az orvosoknak, nehogy belevágjanak. A hátsó falinak és a fundusban tapadtnak nincs hátránya.
Nekem mellsõ falon tapad, dokim szerint ez az ideális. Viszont, ha császárra kerül a sor, akkor jobban oda kell figyelni. Mellsõ fali tapadásnál késõbb lehet látni a pocakot, és egy picit késõbb is lehet érezni a kicsit. Hátsó fali tapadásnál a pocakot hamarabb lehet látni és a kicsit is hamarabb lehet érezni. Ami nem mindegy az az, hogy milyen mélyen tapad a lepény, legyen akárhol, mert ebbõl probléma lehet.
Nekem meg pont azt mondta a dokim, hogy a hátsó falinál lehet késõbb látni a pocakot, és ott kisebb is, mivel a lepény gyakorlatilag befelé nõ.

Ha a belső falon tapad a méhlepény, akkor nem lesz nagy hasa a kismamának?

Legjobb válasz: A has nagysága nem igazán függ a méhlepény tapadási helyétõl, max. annyit szoktak mondani, hogy akinek elõl tapad az késõbb érezheti az elsõ magzat mozgásokat. Még az sem igaz, hogy nagy has biztos nagy baba és kicsi has biztos kis súlyú baba.

A has nagysága nem igazán függ a méhlepény tapadási helyétõl, max. annyit szoktak mondani, hogy akinek elõl tapad az késõbb érezheti az elsõ magzat mozgásokat. Még az sem igaz, hogy nagy has biztos nagy baba és kicsi has biztos kis súlyú baba.
Nekem azt mondta a szülésznõ, hogy a méhlepény megtapadása határozza meg a baba fekvését.Vagyis ha a méhlepény a belsõ falon van megtapadva, akkor a baba elõl helyezkedik el.Ekkor (28. hét után)nehezebb tartani a súlyt gerincbõl. Ekkor jönnek a hátfájások.Ha pedig elõl van a méhlepény akkor a baba hátul helyezkedik el és akkor könnyeb a súlyt tartani.Nekem bejött.Fiammal elõl volt a méhlepény és még az utolsó nap se volt gond. a lányomnál fordítva és a 30.hét körül alig vártam hogy lefekhessek annyira fájt a hátam.
Nekem hátúl volt a méhlepény, mégsem fájt semmim és nehéznek sem volt nehéz.4 kg-os baba volt bennem. A has nagysága sem függ ettõl.
Segítenétek? Akkor nekem hol tapad, ha az van írva a papíromra, hogy a fundusban? Elöl, hátul?
A méhed felsõ részén.
Nekem hátul tapad, és nagyon fáj a gerincem már most! Ráadásul a lányom nincs tekintettel arra hogy a rúgásai fájdalmasak is tudnak lenni! Éjszaka már a lábát a kezemben éreztem olyan rúgott!!! Bár vékonyka vagyok és a hasfalam vékony:)

Baj ha a méhlepény mellső falon tapadt?

12. heti ultrahangon a leletre ez lett írva!

Legjobb válasz: Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama

Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama
A lepénynek ott kell megtapadnia, az enyém is ott van. Teljesen jó helyen van a te lepéyned is. Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Szia! A melsö falon megtapadt méhlepény van a legjobb helyen .Jó babavárást neked:)
Nekem is ott van. Minden ok nálam. 35 hetes kismama:)
Én is úgy tudom, ott kell lennie:-) Nekem is ott van, minden oké:-)
Szia! Én csak annyit írnék, hogy ne hallgass senkire csak az orvossodra és a védõnõre. Nem számít miket írnak össze a neten (nagyon sok butaságot is írnak össze-vissza a neten). Ha nem mondták, hogy gond van akkor ne izgulj!!!! Jó babavárást!

Igaz az, ha a mellső falon tapad a méhlepény akkor nehezebben és később lehet érezni a baba mozgását?

Legjobb válasz: Nem igaz,mert nekem is mellsõ falon tapad és a 17.héten már éreztem az apró mozgásokat!:)

Nem igaz, mert nekem is mellsõ falon tapad és a 17.héten már éreztem az apró mozgásokat!:)
Nekem is elõl tapadt a lepény és a 16. héten éreztem pedig elsõ baba.
Ez szerintem attol is fugg mennyi a testsulyod. Nekem van kb. 10 kg feleslegem es a mehlepeny is a mellso falon tapad. Most a 21. hetben jarok es meg mindig cak neha erzek apro csikizeseket belulrol, komolyabb mozgasokat nem erzek. Szoval a kis sulyfolosleg is lehet az oka. Meg ha a kelletelen kicsit tobb a magzatvized. Nalam ez a dolog is fennall.

Ha a mellső falon tapadt meg a méhlepény akkor hamarabb nőhet a pocim? Vagy később? 12 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ez szerintem nem feltétlen van így. Sokban függ az alkattól is! Nekem is elõl tapad, már a 13-14. héttõl szépen nõdögélt a pocim. És elég nagy pocakot növesztettem. Szekálnak is vele rendesen! :) Nem hinném, hogy bárkinél elõre meg lehetne ezt mondani! Miért a kérdés? Talán már látod, hogy gömbölyödik a pocid? 30 hetes kismami

Ez szerintem nem feltétlen van így. Sokban függ az alkattól is! Nekem is elõl tapad, már a 13-14. héttõl szépen nõdögélt a pocim. És elég nagy pocakot növesztettem. Szekálnak is vele rendesen! :) Nem hinném, hogy bárkinél elõre meg lehetne ezt mondani! Miért a kérdés? Talán már látod, hogy gömbölyödik a pocid? 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Igen, már egy enyhe domborulatot látok, és érzem is mert feszül, csak nem tudtam hogy ez a babától van-e már. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!