Találatok a következő kifejezésre: Ha a falon tapad (30 db)

Ha mellső falon tapad a méhlepény akkor nehezebben lehet megérezni a baba mozgását?

már van egy 1 éves kislányom, és most jelenleg 16 hetes vagyok, viszont vele mellső falon tapad a méhlepény, és még egyáltalán nem érzem mozogni:S és vékony vagyok nagyon 50 kg Vagy valami gond van?

Legjobb válasz: nincs semmi gond, nem törvényszerû hogy kinek melyik héten kell már éreznie a babája mozgását. nekem is mellsõ fali volt a babám, 19. héten éreztem elõször mozogni.

nincs semmi gond, nem törvényszerû hogy kinek melyik héten kell már éreznie a babája mozgását. nekem is mellsõ fali volt a babám, 19. héten éreztem elõször mozogni.
Igen nehezebben, nekem is az van én a 20.héttõl kezdtem érezni a mozgását egyértelmûen!!És elmondom neked még most se érzek kirobbanó nagy rúgásokat, mert letompít szerintem. Gondolj bele van a hasfal, méh, ugye a burok, lepény és a baba! 34hkm
Elméletileg igen. Nekem az elsõnél a hátsó falon tapadt, a 14-15. héten éreztem elõször. A másodikkal a mellsõn, de állítólag a második gyereknél elõbb érezni, hát vele is pont a 14-15. héten éreztem. Én is vékony vagyok. Nincs semmi gond szerintem, nemsoká érzed majd.
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam:) azt hittem hogy már valami gond van:)
25 hetes vagyok, mellsõ fali lepénnyel és már a 13. héttõl éreztem a babámat! A lányommal hátsó fali volt és a 16. héten éreztem!
Nekem az elsõ baba és szintén mellsõ fali lepényem van. Hasra hízó típus vagyok, szedtem is fel egy kis úszógumit, de 17 hét és 1 naposan megéreztem a mozgását.

Ha hátsó falon tapad a lepény, hamarabb érezni a babát? Tényleg így van? 16 hetes leszek, de még semmi. Kezdek parázni, nem-e valami baj van.

Legjobb válasz: hátsó fali tapadásu a lepényem nekem.1 terhesség.a babám csak ugy éreztam a 19 hétig hogy a pocimra raktam a kezem,de akkor sem a rúgásokat hanem azt hogy mozgolodik odabenn,igaz azt már elég korán mert ugy 15 hetes lehettem.19 hetesen éreztem az elsõ rugást,vagyis ekkor figyeltem fel rá elõször.most meg már elég rendesen érzem.igazi kis eleven,mozgékony fickó.ne izgulj majd érezni fogod,és még néha zavaró is lesz,pl alvásnál. Boldog pocakosodást. 22 hetes km

hátsó fali tapadásu a lepényem nekem.1 terhesség.a babám csak ugy éreztam a 19 hétig hogy a pocimra raktam a kezem, de akkor sem a rúgásokat hanem azt hogy mozgolodik odabenn, igaz azt már elég korán mert ugy 15 hetes lehettem.19 hetesen éreztem az elsõ rugást, vagyis ekkor figyeltem fel rá elõször.most meg már elég rendesen érzem.igazi kis eleven, mozgékony fickó.ne izgulj majd érezni fogod, és még néha zavaró is lesz, pl alvásnál. Boldog pocakosodást. 22 hetes km
Nekem mellsõ fali és már 17. héten éreztem, igaz elég tompán. Majd a 18. héttõl folyamatosan. És van egy kis fölös a pocimon. Szóval sok mindentõl függ, hogy ki mikor érzi! Ha 6-7 hét múlva sincs még egyáltalán semmi mozgás, akkor kezdhetsz aggódni! Minden jót! És türelem! :)
Az egyáltalán nem baj ha még nem érzed a baba mozgását. Ha elsõ baba elõfordulhat, hogy csak a 20. héten fogod érezni a mozgását.Igaz, állítólag attol is függ, hogy milyen a testalkatod.Ne aggódj azért mert nem érzed a mozgását fogod hidd el. Nem törvényszerû , hogy a 16.héten érezni kelljen a babucit.Én még nem érzem vagyis nem vettem észre vagy nem figyeltem oda , viszont nem vagyok vékony sem. Neidegeskedj, légy nyugodt és meglátod, megfogod érezni a mozgását.Minden jót !
Nekem hátsó fali van, átlagos testalkatu vagyok.Már a 13.héten éreztem a buborékokat, a 14.héten ha rátettem a hasamra a kezem, a 15 héttõl pedig ha ülök v. fekszem már érzem rendesen a mocorgást, a férjem olyankor ráteszi a fülét a pocira és jókat mulatozik, azon amilyen hangok szûrõdnek ki.És már érzem, hogy oldalt fekvéskor "pöcköl" a babám. üdv.16 heteske

Ha hátsó falon tapadt a baba, az jó? Nekem tényleg később fog elkezdeni nőni a hasam? 3hón. Kismama

Legjobb válasz: nem a baba hanem a méhlepény, de nincs jelentõsége. a hasnövekedést nem befolyásolja. az alkati dolog.

nem a baba hanem a méhlepény, de nincs jelentõsége. a hasnövekedést nem befolyásolja. az alkati dolog.
Szia A legjobb helyen tapadt meg Nem fog késöbb nöni a pocakod Nekem ugy a 13-dik héttöl látszodott de nekem a végére oriás pocakom volt ÜDV
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor a hátsó falon tapadt lepény, az jó?! Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást nektek:) :)
Szia!Az én méhlepényem is a hátsó falon tapadt meg.Nem hiszem hogy befolyásolná a pocid növekedését, mert én most 21 hetes várandós vagyok, és óriási a pocim.Már a 13-ik héttõl nagyon nõtt, és most akkora a pocim mintha 6 hónapos lennék, pedig csak félidõs vagyok.Boldog babavárást!


Melyik a jobb, ha a méhlepény a méh hátsó falán vagy a mellső falán tapad? Valamelyik okoz valamilyen problémát vagy nincs ennek jelentősége?

Legjobb válasz: Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.

Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.
Ha a mellsõ falon tapad, mégha jó helyen is - esetleges császármetszés esetén kell majd figyelniük az orvosoknak, nehogy belevágjanak. A hátsó falinak és a fundusban tapadtnak nincs hátránya.
Nekem mellsõ falon tapad, dokim szerint ez az ideális. Viszont, ha császárra kerül a sor, akkor jobban oda kell figyelni. Mellsõ fali tapadásnál késõbb lehet látni a pocakot, és egy picit késõbb is lehet érezni a kicsit. Hátsó fali tapadásnál a pocakot hamarabb lehet látni és a kicsit is hamarabb lehet érezni. Ami nem mindegy az az, hogy milyen mélyen tapad a lepény, legyen akárhol, mert ebbõl probléma lehet.
Nekem meg pont azt mondta a dokim, hogy a hátsó falinál lehet késõbb látni a pocakot, és ott kisebb is, mivel a lepény gyakorlatilag befelé nõ.

Ha a placenta mellső falon tapad, akkor később fogom érezni a baba mozgását? Vagy nincs összefüggés?

Mik a tapasztalatok?16 hetes vagyok,még nem érzek semmit.

Legjobb válasz: Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.

Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.
Általában azt mondják hogy késõbb. Az én tapasztalatom: elsõ babámat várom, szintén mellsõ fali lepény, de a 15. héttõl éreztem apróbb mozgást, 16. héttõl már egyértelmûen, 17.héttõl már néha kívülrõl is láttam, és minden nap éreztem, 18. héttõl apa is érezte. De van aki csak 20-21 hetesen érzi elõször. Attól is függ hogy fekszik a baba és hogy mennyire aktív. Az én babám még mindig hihetetlenül sokat mozog pedig 2 hét és kint lesz! Sok boldogságot!
Mi az elsõ babánkat várjuk, nekem is mellsõ fali a méhlepény és a 18. héten éreztem elõször a babát. Igaz, hogy rögtön elsõ alkalommal már kívülrõl is látszott és a párom is érezte. Egy-két hét és Te is érzem majd egyértelmûen a mocorgását:) !
Szóval ÉRZED:)

Baj ha a méhlepény mellső falon tapadt?

12. heti ultrahangon a leletre ez lett írva!

Legjobb válasz: Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama

Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama
A lepénynek ott kell megtapadnia, az enyém is ott van. Teljesen jó helyen van a te lepéyned is. Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Szia! A melsö falon megtapadt méhlepény van a legjobb helyen .Jó babavárást neked:)
Nekem is ott van. Minden ok nálam. 35 hetes kismama:)
Én is úgy tudom, ott kell lennie:-) Nekem is ott van, minden oké:-)
Szia! Én csak annyit írnék, hogy ne hallgass senkire csak az orvossodra és a védõnõre. Nem számít miket írnak össze a neten (nagyon sok butaságot is írnak össze-vissza a neten). Ha nem mondták, hogy gond van akkor ne izgulj!!!! Jó babavárást!

Mikor érezni hamarabb a babát ha mellső vagy a hátsó falon tapad?

Már tettem fel egy hasonló kérdést,mert én úgy gondoltam,hogy ha a hátsó falon tapad akkor hamarabb érezni,mert nincs még egy "réteg" a baba és a hasfal között,de több olyan választ kaptam,akik azt mondták,hogy a mells? lepénytapadásnál lehet hamarabb érezni! Csak egy oldalt találtam ahol azt írták ,hogy ha mells? falon tapad akkor kés?bb lehet érezni a magzatmozgást. Más oldalt sajnos nem találtam!

Legjobb válasz: Általában azt mondják, hogy akkor lehet késõbb érezni ha mellsõ, tehát elsõ falon tapad. De valójában az orvosok szerint ez olyan minthogy lányokkal kerekebb a kismamák hasa. A lepény nem pont elõl, pont hátul hanem bárhol tapadhat, ahogy a baba sem pont elõre, vagy pont hátra felé rúg... Kézzel kívülrõl, tény, hogy apa késõbb érzi ha a lepény pont elõl beteríti a méhet. De te, hogy mikor érzed ez nem attól függ :) Bármit is írnak...

Általában azt mondják, hogy akkor lehet késõbb érezni ha mellsõ, tehát elsõ falon tapad. De valójában az orvosok szerint ez olyan minthogy lányokkal kerekebb a kismamák hasa. A lepény nem pont elõl, pont hátul hanem bárhol tapadhat, ahogy a baba sem pont elõre, vagy pont hátra felé rúg... Kézzel kívülrõl, tény, hogy apa késõbb érzi ha a lepény pont elõl beteríti a méhet. De te, hogy mikor érzed ez nem attól függ :) Bármit is írnak...
tökéletesen egyetértek az elsõ válasszal! max annyi, hogy nekem a dokim is azt mondta, hogy mellsõfalival késõbb lehet érezni, de én a 16-17. héten már éreztem, szerintem az nem késõi. Az tény, hogy kintrõl sokkal-sokkal késõbb, eltelt vagy 4-5 hét addig.
Én mellsõ falival a 21. héten kezdtem sejteni valamiféle mozgolódást, azóta is nagyon finomakat, lányosakat rugdos, a 28. hétben járok.
Mellsõ falival már a 14.hét közepén éreztem, izomrángás-szerû volt, pár hétre az apukája is érezte ha rátette a tenyerét, pedig elsõ baba!
Elsõnél hátsó fali lepénnyel a 15. héten, másodiknál mellsõ falival szintén a 15. héten éreztem.
Mellsõ fali lepény, és a 16. héten éreztem már. Azóta is egyre erõsebben :) Kívülrõl viszont csak nagyon picit lehet érezni. 22 hetes km

Az baj, ha a lepény a mellső falon tapadt meg, és fedi a méhszájat? 12 hetes kismami vagyok

Legjobb válasz: Az, hogy a mellsõ falon van, az nem. De az, hogy fedi a méhszájat, az okozhat gondot. Több pihenés, semmi erõlködés, és a sex sem javasolt. De ne izgulj, mert nagy százalékban "feljebb szokott vándorolni" és utána már semmi gond. Ha mégsem menne feljebb, akkor szigorú pihi és legtöbb esetben császár, de ne ijedj meg erre kicsi az esélyed. Nekem is a méhszáj mellett tapadt, de a 23. hét tájára feljebb ment.

Az, hogy a mellsõ falon van, az nem. De az, hogy fedi a méhszájat, az okozhat gondot. Több pihenés, semmi erõlködés, és a sex sem javasolt. De ne izgulj, mert nagy százalékban "feljebb szokott vándorolni" és utána már semmi gond. Ha mégsem menne feljebb, akkor szigorú pihi és legtöbb esetben császár, de ne ijedj meg erre kicsi az esélyed. Nekem is a méhszáj mellett tapadt, de a 23. hét tájára feljebb ment.
Az elején nekem is mélyen tapadt, aztán kb 4 hónaposan már jó helyen volt.
Egyenlõre jobb ha kiméled magad(emelés, cipekedés), ahogy nõ a méhed, úgy vándorolhat fentebb a lepény.pl.a lufiszájához cseppentenél egy csepp viaszt, majd felfújod a lufit, mire a lufi megnõ a viasz fentebb lesz.Ha mégis ott marad, akkor sem kell izgulni, gyakori vizsgálat és a végén esetleg kórházi befekvés szükséges lehet.2 ismerösöm is volt nemrég, mindkettõnek egészséges babája lett, persze császárral, mert ilyenkor a szülés indulásakor rögtön irány a mûtõ!Minden jót kivánok!
Szia! Egyátalán nem. Akkor lehet majd pici probléma , ha késõbb nem emelkedik fel a méhszájadról. De annak is az az esetleges (!) következménye , hogy császáros lesz a szülés.Természetesen ne emelgess sokat , ne járkálj vele km-ereket , szóval ne terheld túl magad! Jó babavárást!:)
Nekem is igy volt, a terhesség végére még elcsúszhat onnan a méhed tágulásával . Nekem a végére már nem volt a méhszájon, csak mellsõ falon. Akár természetes szülésem is lehetett volna, de császár lett, de ennek nem ez volt az oka. Mindenesetre óvatosabban, ne emelj, ne erõltesd magad, és a szexxel is csak csinján. Amúgy nem lesz gond

Mit jelent, hogy a méhlepény a mellső falon tapad? Ezt úgy kell elképzelni, mintha egyből a hasamon belül lenne? Vagy inkább a mell felé? Hol helyezkedik el, ha el akarom képzelni?

Legjobb válasz: A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.

A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.
Azt jelenti, hogy ha a baba ki akarna nézni a köldöködön keresztûl akkor nem látna ki mert elötte van a lepény.Tehát ha a tenyeredet a hasadra rakod, akkor az a sorrend: tenyér, hasfal méhfal, lepény, lepényhez köldökzsinórral összekötve baba. Ez a helyzet a legideálisabb!
Nálam is ugyanez a helyzet: hasfal, méhfal, méhlepény, köldökzsinór és a baba. Az orvosom szerint ez így nagyon jó. Ne aggódj, kellemes, örömteli várakozást.Üdv. 27 hetes kismama

Igaz az, ha a mellső falon tapad a méhlepény akkor nehezebben és később lehet érezni a baba mozgását?

Legjobb válasz: Nem igaz,mert nekem is mellsõ falon tapad és a 17.héten már éreztem az apró mozgásokat!:)

Nem igaz, mert nekem is mellsõ falon tapad és a 17.héten már éreztem az apró mozgásokat!:)
Nekem is elõl tapadt a lepény és a 16. héten éreztem pedig elsõ baba.
Ez szerintem attol is fugg mennyi a testsulyod. Nekem van kb. 10 kg feleslegem es a mehlepeny is a mellso falon tapad. Most a 21. hetben jarok es meg mindig cak neha erzek apro csikizeseket belulrol, komolyabb mozgasokat nem erzek. Szoval a kis sulyfolosleg is lehet az oka. Meg ha a kelletelen kicsit tobb a magzatvized. Nalam ez a dolog is fennall.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!