Találatok a következő kifejezésre: Ha a falon (485 db)

Mit lehetne tenni, ha a fal alja belülről penészesedik?

Pedig kívülr?l lábazati szigetelés van rajta. Mi lehet az oka ennek és kérnék normális, hasznos válaszokat!

Legjobb válasz: Ez az egész házra igaz, vagy csak van egy pont. Mindenképp ki kell deríteni mitõl van a penész. Ha körbe olyan minden helyiségben a fal alja, akkor a szigeteléssel van nem megfelelõ. A penészedéshez folyamatos nedvesség kell. Ha csak egy pont, akkor valamilyen víz szivárgás. Nálunk hasonló helyzet volt, és kiderült, hogy két vízvezeték csõ szét volt csúszva a falba és folyamatosan szivárgott a víz. Addig is és míg ki nem szárad a fal hasznos a flóraszept penész eltávolító spray.

Ez az egész házra igaz, vagy csak van egy pont. Mindenképp ki kell deríteni mitõl van a penész. Ha körbe olyan minden helyiségben a fal alja, akkor a szigeteléssel van nem megfelelõ. A penészedéshez folyamatos nedvesség kell. Ha csak egy pont, akkor valamilyen víz szivárgás. Nálunk hasonló helyzet volt, és kiderült, hogy két vízvezeték csõ szét volt csúszva a falba és folyamatosan szivárgott a víz. Addig is és míg ki nem szárad a fal hasznos a flóraszept penész eltávolító spray.
vízszivárgás a falban, ha egy kisebb részen van, ha több helyen akkor rossz a szigetelés. szedd le a vakolatot
A kérdező hozzászólása: Szigetelés van alatta( kátrány). Vízvezeték nincs ezen az oldalon és a 4 fal közül a kert felõli oldal olyan csak legalul. Belülre lehet valami szigetelés feltenni? :) Köszönöm a válaszokat!!!
próbálj meg házilag alkalmazható impregnálószert, a neten találsz, (dryzone) ezeket egyszerûen megtudod csinálni.

Befolyásolja e polisztirol lappal történő külső fal hőszigetelését az ha a fal enyhen salétromos?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de ha lehõszigeteled a házad kívülrõl, akkor szerintem befelé vizesedni fog a fal, mert akkor csak arrafelé tud távozni a nedvesség. Mielõtt nekiállsz, nézesd meg szakemberrel, szerintem elõször a vizesedés megszüntetése legyen megoldva.

Nem vagyok szakértõ, de ha lehõszigeteled a házad kívülrõl, akkor szerintem befelé vizesedni fog a fal, mert akkor csak arrafelé tud távozni a nedvesség. Mielõtt nekiállsz, nézesd meg szakemberrel, szerintem elõször a vizesedés megszüntetése legyen megoldva.
A szigetelést nem befolyásolja.Kívülrõl szép lessz. Csak belül még dohosabb vizesebb lesz minden . Ha ezzel a vizesedés eltüntetése is cél akkor így rosszabbul jártok. Elõször alulról szigeteljétek a falat aztán lehet a házat szépíteni mert addig semmi értelme.
Ha gumit húzol a farkadra, jó eséllyel bent marad a nedved. Ha mûanyaggal burkolod a házadat, ugyanez fog történni.

Ha két fal közeledik és mindkettőre teszünk 1 portált akkor mi lenne az illetővel ha a fal összeszorulna? (többi lenn. )

Vágjátok a portal nevű játékot,nem?Na arra vagyok kíváncsi hogy, tegyük fel létezik a portal lövő fegyver.Benn vagyok 1 szobába a falak közelednek és én lövök 2 portalt egymással szembe és a fal úgy nyom össze, hogy a portal-ok közepén álok amik már egybeértek akkor mi történne velem?(valós fizika szerint)

Legjobb válasz: gondolom a portalban ragadnál mert amit kilõsz abban is egy tér van, szóval egy kék-piros térben ragadsz

gondolom a portalban ragadnál mert amit kilõsz abban is egy tér van, szóval egy kék-piros térben ragadsz
Ha azt feltételezzük, hogy félig benne vagy az egyikben, akkor félig kilógsz a másikból is. Tehát ha összemegy a fal, akkor csupán összepréselõdsz. A portalnak nincs külön létrehozott tere, csak mint a Snake-ben nokián-itt be-ott ki.

Nem csúnya ha a falra kívánt kinyomtatott képeket nem teszem keretbe? Mivel tegyem fel a falra (ragasztógyurma, cellux, szög)?

Legjobb válasz: Szerintem keretben ízlésesebb, de összképtõl függ. Én patafixet javaslok (bluetech).

Szerintem keretben ízlésesebb, de összképtõl függ. Én patafixet javaslok (bluetech).
függ attól, h mit ábrázolnak a képek. szerintem is blue teck-kel tedd fel. de a keret a legesztétikusabb.
Ha a képekkel dekorálni akarsz, akkor csakis keretben tedd fel õket. Nekem van fenn a falon néhány papír ragasztógyurmával, de nem sík a papír, nem szép. Viszont mivel fontos adatok vannak rajta, amire rendszeresen írok, nem tudom bekeretezni. De a képeket mindenképp tedd keretbe. Drágább, de ezerszer normálisabban néz ki.
Ha nem akarsz a képkeretekkel bajlódni vegyél egy olyan táblát amire felragaszthatod a képeket.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan milyen táblára gondolsz? parafatábla például?
Igen például parafa, vagy pala. Akár le is festheted õket. De vannak textillel bevont puha táblák is, arra islehet szurkálni. <-Az ikeában lehet iylet kapni.

Ha a falamnak csak egy részét csiszoltam le (festett mintákat) akkor azt le kell glettelni, ha újra akarom festeni az egész szobát, egyszerű beltéri falfestékkel?

Legjobb válasz: Glettelni az egyenetlenségek miatt kell, és csiszolni utána kell, hogy még simább legyen. Nem világos amúgy, mi a kérdés, mert glettelés elõtt kaparni szokták, nem csiszolni.

Glettelni az egyenetlenségek miatt kell, és csiszolni utána kell, hogy még simább legyen. Nem világos amúgy, mi a kérdés, mert glettelés elõtt kaparni szokták, nem csiszolni.

Mit csinaljak ha a falra veletlenul raontottem a tejet? Mivel Tudom eltuntetni, hogy ne latszodjon?

Valaszokat elore is koszonom!

Legjobb válasz: Nedves rongyal ovatosan torold le,nehogy a festeket is letorold vele egyutt.

Nedves rongyal ovatosan torold le, nehogy a festeket is letorold vele egyutt.

Mit jelent ha a falon Fatime tenyere van kiakasztva?

Van egy kedves szomszédom,akikhez rendszeresen átjárunk és a lakásában falon egy nagyon szép kerámia lóg,azt mondta hogy az Fatime keze,de nem mertem megkérdezni hogy mit jelent.

Legjobb válasz: Fatime, Mohamed próféta legkedvesebb lánya volt. Az arab, a zsidó és indiai kultúrákban, Fatime kezét ma is talizmánként, amulettként viselik, használják, az ajtó fölé akasztják a rontások ellen.

Fatime, Mohamed próféta legkedvesebb lánya volt. Az arab, a zsidó és indiai kultúrákban, Fatime kezét ma is talizmánként, amulettként viselik, használják, az ajtó fölé akasztják a rontások ellen.
Ismerõsömbõl kiindulva valószínûleg nem jelent többet, mint hogy nyaralt Egyiptomban/Tunéziában/Marokkóban.
Noha arab talizmán, Izraelben a legnépszerûbb. Mirjám kezének vagy hamsza-nak (arabul 5-öt jelent) is nevezik. Rontás és szemmelverés ellen szögezik ki, mint nálunk a rozsdás patkót.
És fatime is ott van alatta? szegény biztos fájhatott neki. ☻

Ártalmas lehet, hogy ha a falnak, ahol alszunk a túloldalán villanyóraszekrény van?

Nem káros, hogy ott vannak a villanyórák? Nem fut így a falban több áram, ami esetleg káros lehet? A 3 lakás villanyórája van azon a falon kívülr?l. Tömbben lakunk. Lehet, bugyuta a kérdésem, de kiváncsi vagyok. Kérem, az válaszoljon, aki érdemleges választ tud adni! Köszi!

Legjobb válasz: Igen, ártalmas lehet! Ha túl erõsen horkolsz, a rezgéstõl leeshet a villanyóra. Egyébként nem, egyáltalán nem ártalmasabb, mint az egyébként is körülvevõ elektromos hálózat sugárzása.

Igen, ártalmas lehet! Ha túl erõsen horkolsz, a rezgéstõl leeshet a villanyóra. Egyébként nem, egyáltalán nem ártalmasabb, mint az egyébként is körülvevõ elektromos hálózat sugárzása.
13:37-nek teljesen igaza van. egy rövid mobiltelefon beszélgetés alatt több elektromágneses sugárzás ér mint a villanyóra miatt egésznap.

Ha a falak színesek lesznek, a plafon is olyan legyen, vagy fehér?

Legjobb válasz: Fehér, vagy a szín halvány árnyalata. Különben "lenyomná" a szobát. Kivéve, ha nagyon magas, csõszerû, kútszerû szoba, akkor lehet olyan, vagy még sötétebbb is. (pl 9m2-es szobához 4m-es belmagasság)

Fehér, vagy a szín halvány árnyalata. Különben "lenyomná" a szobát. Kivéve, ha nagyon magas, csõszerû, kútszerû szoba, akkor lehet olyan, vagy még sötétebbb is. (pl 9m2-es szobához 4m-es belmagasság)
Nálunk olyan a plafon, mint a fal. Nekem tetszik így, semmi gond nincs vele. Van narancs, kék, sárga és halványbarna szobánk. Egyik sem sötét, nekem már a fehér plafon lenne a szokatlan. Nézd meg valamilyen tervezõprogrammal a látványképet és dönts az alapján! (Én csak egyszerûen belevágtam, és bejött. Nem megszoktam, hanem kifejezetten megszerettem így.)
Nálunk elég erõs élénk színek uraklodnak és mindenhól olyan a plafon is. Semmi gond nincs vele. Nem is tetszik mikor fehérre van hagyva a plafon.
ha 2.50-2.80 a mennyezeted magassága, akkor legyen a falszínekhez hasonló, de legalább 2 árnyalattal világosabb a plafon. Ha 3méter körüli, vagy magasabb, akkor választhatsz sötétebbet is!
Ha a plafon a falakkal egyszínû, látszólag megnöveli a teret. A sötét festék kicsinyíti.=)
Szerintem nincs gond a fehérrel, ha világos a fal.Én most úgy szeretném lefesteni, hogy az oldala kb. 2/3 részig egy szín, s onnan felfelé egy másik színnel persze a plafont is beleértve úgy, hogy a két szín EKG görbe szerûen legyen elválasztva. Azt még nem döntöttem el milyen színek legyenek, de biztosan nem túl sötét, mert kicsi a szobám.
Mi most festettük ki az egész lakást, van olyan helység ami sötét piros, van erõs sárga, zöld, és kék, de mindehol fehér a plafon, még egy helység van, ahol tapétáztunk, még ott is fehér a plafon:)
És a padló milyen színû?
fehér és piros árnyalatai, de még a sötét színû is jó (fekete)
Ha a fal élénkebb piros (nem bordós) akkor nekem a sötétbarna is tetszene. Fõleg ha laminált padló lenne, az elég elegánssá tenné. De lehetne narancsszínû is, melegséges hangulatot adna.
sztem vajszinöt, vagy halvány brnát..
Vilàgos barna, vagy krém szinü

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!