Találatok a következő kifejezésre: Ha a fél adagra (21 db)

Ha a mosógépemet fél adagra állítom, akkor mosószerből és öblítőből is csak fél adagot kell használnom?

Legjobb válasz: Igen, arányosan kell beletenned mindenbõl, mert a fél adagnál fél adag vízzel mos a mosógáp.

Igen, arányosan kell beletenned mindenbõl, mert a fél adagnál fél adag vízzel mos a mosógáp.
igen! de ez nem logikus?:D
zõd vagy sárga jumbo?
még sok is mivel hogy az 150g ch-t jelent ami igen csak sok. annyit igyál amiben maximum annyi gramm ch van mint a testsúlyod kilóban azaz 1g/tskg mennyiségnyit igyál belõle.
A kérdező hozzászólása: akkor a napi 1 adag elég?
igen ugyan is a genetika határozza meg hogy mennyire fejlõdsz nem az edzés mennyisége. ha az edzés mennyiségén múlna akkor a testépítõk ki sem jönnének a terembõl csak versenyre.
A kérdező hozzászólása: de ha jól ráedzek akkor is csak "kövéredni" fogok
az elég sz ar, ha két adagot innál akkor jól behíznál valószínûleg és talán még cukorbetegség is játszhatna annyi sok gyors felszívódású ch-tól.
A kérdező hozzászólása: Zöld JUMBO
Ezt így nem lehet meghatározni. Erre a kérdésre komoly választ nem lehet adni.
Több zsir.
A kérdező hozzászólása: amugy a sárga JUMBO jobb?

Baj, ha a babám nem eszi meg azt az adagot, amennyi a tápszeres dobozon fel van tüntetve? Bővebben lent!

4 hónaposak vagyunk, 6,3kg és naponta 5-ször fogadja el az ételt, van amikor csak 60ml-t fogad el máskor megeszi a 170,ml-t is. Tanácstalan vagyok, tömni nem akarom.

Legjobb válasz: Szia!Az enyém sem eszi meg mindig azt az adagot ami a dobozra van irva:)Hol többet hol kevesebbet eszik nekem is .igaz az enyém még csak 2 hónapos de sztem nem gond:)De ha nagyon aggodsz akkor kérd ki a dokid vagy védönöd tanácsát.)Amugy meg a babók tudják neki mennyi kajesz kell:)

Szia!Az enyém sem eszi meg mindig azt az adagot ami a dobozra van irva:) Hol többet hol kevesebbet eszik nekem is .igaz az enyém még csak 2 hónapos de sztem nem gond:) De ha nagyon aggodsz akkor kérd ki a dokid vagy védönöd tanácsát.)Amugy meg a babók tudják neki mennyi kajesz kell:)
Mi sem eszünk mindig ugyanannyit, a babák sem. Ha abbahagyja az evést, böfiztesd meg, kis idõ múlva kínáld meg újra, de ha nem kéri, tömni nem szabad. (nem is tudnád) Ha éppen hamarabb megéhezne a szokottnál, úgyis jelezni fogja. Nem írod, hogy mekkora súllyal született a babád, de az én kislányom 6 hónaposan volt ekkora súlyú.
A kérdező hozzászólása: 2600gr. volt a súlya. A súlyával nincs is semmi gondom. Csak az evéssel. Elég keveset eszik mostanában, viszont amikor fent van, nem áll le 10 percnél tovább. Forgolódni próbál jár keze, lába. Nagyon nyugodt kiegyensúlyozott kislány, az alvással sincs semmi gond, sokszor leteszem a kiságyba és 2 perc múlva már alszik is. Este 8-körül már alszik és nem ébred fel csak 4-5 között.
ezek alapján nincs semmi gond. Jól hasznosítja a táplálékot, még ha az néha kevesebb is az "elõírtnál". Ha éhes marafdna, nem lenne ilyen kiegyensúlyozott, békés, nem aludná át az éjszakát. Emellett a súlya sem nõne..
szió! Mi pont ugyanilyen idõsek vagyunk, ugyanez a súlya a babámnak és az evés is így megy. Pedig õ is szépen gyarapszik szerintem. Szerintem, mert a doktor néni írt fel neki másik tápit, hogy többet egyen, jobban hízzon. Ez meg most olyan székrekedést csinál neki, hogy most ordítva, könnyei potyogva, kúppal, lázmérõs segítséggel jött a kaka. Szóval visszatérek a régi tápira és inkább egyen kevesebbet...
A kérdező hozzászólása: Szia! Milyen tápszert esztek? Mi Milupa ha start-ot ez már nem ízlik neki, úgyhogy rakok bele egy kiskanál gyümölcspürét így elviselhetõbb az íze. Ha nem teszem bele, nem eszi meg, öklendezik tõle.
Humana babyfit 1-et eszik. Amúgy a Beba ha-t ette elõtte, csak az nem ízlett neki igazán, alig lehetett beletömni belõle, pedig sírt, hogy éhes.
Hogy a fenébe lenne baj!!! Tömd bele a KIS MAJOMBA!!! Had hízzon a kis GOLYÓ, dagadjon a feje!!! :-D, :-D


Ha a babám csak a tápszer adagjának a felét eszi meg, odaadhatom neki egy-két óra múlva, vagy frisset csináljak inkább?

Legjobb válasz: Ezt én is megkérdeztem a gyerekorvosunktól ( 4 hós volt akkor a lányom) és õ azt mondta, hogy ha hûtõben tárolom, akkor a következõ etetésnél odaadhatom neki a megkezdett adagot. De ezt újszülötteknél/korababáknál nem lehet, csak ha már érettebb az emésztõ- és immunrendszerük.

Ezt én is megkérdeztem a gyerekorvosunktól ( 4 hós volt akkor a lányom) és õ azt mondta, hogy ha hûtõben tárolom, akkor a következõ etetésnél odaadhatom neki a megkezdett adagot. De ezt újszülötteknél/korababáknál nem lehet, csak ha már érettebb az emésztõ- és immunrendszerük.
Szia! Én nem szoktam odaadni, pedig van, hogy 100 milliket kel kiöntenem. Egyrészt ha már beleivott a baba, elkezdenek szaporodni benne a bacik, másrészt másodszor nem javasolják melegíteni. Lehet, semmi baja nem lenne, de nem kockáztatok.
elõzõ vagyok. eleinte én is mindig kiöntttem, de mostmár odaadom neki és semmi baja nem lett, bár eddig sem volt kényes a gyomra hál istennek. de az a legtutibb, ha megkérded az orvosodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Õ még csak 2és fél hónapos, inkább akkor frisset adok neki. Ezen ne múljon az egészsége.
Szia! Én eleinte úgy csináltam, hogy kétfelé öntöttem a tápszert és ha még kért jött a következõ cumisüveg, ha nem akkor ment a hûtõbe és legközelebb megette. Mostmár 4 hónapos és ha nem eszi meg, fogom be a hûtõbe, legközelebb megeszi, semmi baja nem lesz tõle. A doki valószínû azt fogja mondani csinálj frissen, meg a dobozra is az van írva, de ez csak elõvigyázatosság. Amúgy meg ahogy érzed, baja nem lesz a bébinek az tuti :) Üdv.

Miért nem jó az, ha a 3-havi adag gyógyszeremet 1-db, azaz egy darab receptre írják fel, miért kekk az orvosnak 3-db receptet írnia?

Ez valószínűleg nem az egyetlen,s a legnagyobb hülyesége a mai magyar egészségpolitikának,mert ezzel semmit,s semmin nem spórolnak meg,csak a bürokrácia dagad,s csak esetenként szembeállítja még jobban a rendszerrel az embereket.

Legjobb válasz: Õszintén szólva én jobban örülök, ha külön írja, mert nem kell egyszerre megvennem. (Pl. nincs nálam annyi pénz, de este már el kell kezdenem szedni az egyiket.) Sõt volt már, hogy nem is vettem meg mindet, mert rájöttem, hogy némelyik már van otthon. :)

Õszintén szólva én jobban örülök, ha külön írja, mert nem kell egyszerre megvennem. (Pl. nincs nálam annyi pénz, de este már el kell kezdenem szedni az egyiket.) Sõt volt már, hogy nem is vettem meg mindet, mert rájöttem, hogy némelyik már van otthon. :)
Azért, mert sokan nem szedik be a gyógyszereket, abbahagyják. Te esetedben, ha 2 hét után abbahagyod, akkor nem 2, 5 hónap megy ki a szemétbe (és vele együtt 2, 5 hónap gyógyszernyi támogatás), hanem csak 2 hét.
"mert sokan nem szedik be a gyógyszereket, abbahagyják" Tévedsz! Több hónapi adagot orvos csak annak ír fel akinek a gyógyszert folyamatosan kell szednie!
14:42! Mondhatod, hogy hablatyolnak, de te is tudod, hogy van valóságalapja.
15:19-es: Ugyan melyik résznek?
Pl. hogy nem mindig szedik végig a 3 hónapnyi gyógyszert a betegek, hogy egyszerre kiváltani nagyobb tehet, mint részletben. Vagy nincs benne realitás?
Akiknek felírják a 3 havi adagot, azoknak a 99%-a nem 3 hónapig, de még csak nem is 3 évig, hanem sokkal tovább szedi a gyógyszereit. Általában ugyanazt. Ha váltanak (ha egyáltalán lehet váltani), akkor elõtte már nem írják fel 3 hónapra. Van akiknek egyszerre kiváltani nagyobb teher, de olyan is van, akiknek a 3 havi gyógyszer ára kevesebb, mint a háromszor egyhavi, valamint olyan is akinek a havi utazgatás a nagyobb teher (anyagilag is) Eddig is lehetett kérni az orvosnál, hogy a 3 havi gyógyszert 3 külön receptre írja fel, és volt rá lehetõség, hogy havonta váltsa ki. Most viszont nem lesz rá lehetõség, hogy egyszerre váltsd ki a 3 havi gyógyszered. Szóval hol a logika és az értelem benne?

Ha koplalok (naponta fél adag ebéd, semmi más) és naponta egyszer megcsinálok a Norbi Ducitréning 1-et, akkor 1 hónap alatt mennyit fogyhatok?

Nem érdekel, ha visszahízom, mert ez csak egy fogadás. 160cm/64kg vagyok.

Legjobb válasz: Ezt csak Chuck Norris tudja megmondani. De mivel én is kemény vagyok így egy csomag ropit teszek, hogy 6,23515kg-ot fogsz fogyni.

Ezt csak Chuck Norris tudja megmondani. De mivel én is kemény vagyok így egy csomag ropit teszek, hogy 6, 23515kg-ot fogsz fogyni.
ja bocs csak a kérdést olvastam el sztem 10-t
fogadásból kockáztatni, hogy esetleg belehalsz? sok eszed van neked is....remélem, még fejlõdésben lévõ tini vagy, mert akkor egy életre tönkre vágod a csontjaidat és a meddõség sem kizárt...persze, ha elõbb nem visz el a szived
attól függ hány kiló vagy most mert 15-20at nehéz lenne pl 50kilóból
Nagyjából 2 kilót az elsõ héten. Utána úgy belassul az anyagcseréd, hogy ducitréning ide vagy oda, nem fogsz tovább fogyni egy dekát se.
15-20 kg-t ha végig kitartó vagy!
Ha koplalsz, akkor valószínûleg nem nagyon fogsz fogyni, max. szédelegni, rosszul lenni, elájulni, mert koplaláskor a szervezet több zsírt termel, nem az a lényeg hogy ne egyél, hanem hogy mit, mikor eszel és mennyit, de ha még ezt sem tudod akkor sajnállak. Koplalj csak!
Ja és ha koplalni fogsz, akkor megnézem mennyi energiád lesz ducitréningezni!
hát látszik hogy fogynod kell hisz már az eszedért nem szerethetnek, max mutogatni való lehetsz..

A teszkóban lévő tömegnövelők azok jók? Ha veszek egy adagot 2000 ft ért és tegyük fel hogy használ akkor utána azt mindig szednem kell életem végéig? Vagy ez most hogy van egyszer elég venni?

vagy havonta meg kell vennem utána? meddig tart egy tömegnövelő hatása? ha már nem szedem ujra vékony leszek?

Legjobb válasz: http://ortometapara.blog.hu/2013/04/18/orto_gyakra_ismetelt_..

megfözni a húslevest, meg a babfõzeléket az egész családnak, meg testépítés címszóval tömegnövelõ étrendet kialakítani két teljesen külön dolog...
Ki mondta, hogy étteremben lakik jól, a fehérje már rámászott az agyadra:D 1150-bõl egy 4 tagú családnak lazán megfõzök egész napra, nem egy embernek bakker! A csirke-rizs irdatlan drága a változatos vegyes táplálkozáshoz képest, maradjunk ennyiben. Az, hogy valaki csak a saját kajájára költ havi 40et, az sok.
arról nem is beszélve, hogy 1150 maximum 1 menü 1 fõre egy étteremben, mutathatnál nekem olyan éttermet, ahol 1150 bõl egy család jól lakik, esküszöm ezentúl oda fogok járni...
1150 és ez napi 5 étkezés, nem egy ebég egy proli étteremben.
1150 ft az éttermi kaja ember, abból jól lakik egy 4 fõs család:D ÁÁ, nem drága tényleg...
csirke rizs drága? 1.5kg csirke 1500ft 1kg barna rizs 800ft ez kb 2napi kaja 2300ft... az napi 1150ft ha ez drága akkor ti mit esztek ami olcsó? tény, hogy 4zsemle, meg 10dkg párizsi olcsóbb, de attól eredmény, sem lesz...
Az azért barokkos túlzás, hogy el se kezdd. Amikor nem hús lesz otthon a kaja, akkor kicsit több fehérjét eszel porból, de az 50%-ot akkor se lépd túl, és legyen mellette szilárd kaja, akár egy fõzelék is jó, így legalább hasmenésed nem lesz. Lesz eredménye, max így hamarabb eléred azt a határt, amit így el tudsz érni, de az is sok idõ lesz, csináld nyugodtan. A csirke-rizs étrend baromi drága.
Ha ekkora áldozatot nem tudsz hozni ezért a sportért, akkor jobb ha el se kezded. Minden testépítõ magára fõz!
A kérdező hozzászólása: hát jó de most akkor mi legyen? tényleg nem tudok magamra fõzni
megfelelõ kaja nélkül pedig elfelejtheted a tömegnövelést.
A kérdező hozzászólása: a fõzés tõlem távol áll, én még egy rántottát sem tudok elkésziteni. szoval ez h én fõzzek magamra ez esélytelen.
bátyám 15 éves kora óta gyúr, és azóta is fõz magára. sõtt miután õ áttért a rizs csirke brokkoli karfiol étrendre, anyâmék költségei is csökkentek. beszéld rá õket, fõzni meg meglehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: de az a baj h én nem tudok jó étrendet kialakitani mert itthon nem mindig azt fõzik amit én akarok szval hiába számolom ki h pl mennyi hust kéne ennem vagy rizst ha éppen nem is azt fõz a mutter.
A tömegnövelõ is csak kaja. Azzal csak kiegészíted a napi beviteled, nem csodaszer. Eheted egész életedben, de nem muszáj, anélkül is lehet fejlõdni jó étrenddel. Viszont ha azzal lesz meg a napi tápanyagbeviteled és abba hagyod, akkor szilárd kajával kell pótolnod, mert kiesik egy bizonyos kalóriamennyiség.
Ezt magyarázom! Ettõl függetlenül mondom azt, hogy ez így rohadt drága egy átlag kajához képest. Lehet te mást nem eszel és pont [email protected], mennyibe kerül, megszoktad, de attól ez még drága. "Engem nem érint a benzin-áremelés..eddig is 10 000-ért tankoltam, meg ezután is 10 000-ért fogok tankolni. "
Nekem 1-1, 5 hónapig tart ki kb. 2x kenem egy nap. Te miért kened?
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi a valaszt. Endometriozis es pcos miatt.Es nagyon gazak a hormonszintjeim. De abba fogom hagyni a kenest, mert az arwen torna oktato lebeszelt rola. Egy ciklust mar vegigkentem, meg a masodikat is szeretnem. Te miert kened? En Dr Pusztaitol vettem, baratcserje kapszulaval egyutt. Mekkora adagot kensz? Ket ciklust kitart neked a krem? Hanyadik naptol, meddig kened?
Terhes vagyok és fájdalmas ciszták lettem a mellemben. Kerestem a neten vmit amivel csökkenthetem a fájdalmat. Ez jónak tûnt, a 2. dobozzal kenem, a feszítõ fájdalom elmúlt, de azért fáj még, izgulok is miatta rendesen. Miért beszéltek le róla?
A kérdező hozzászólása: Mert, hogy nem azonos az emberi hormonokkal, csak elleplezi a tuneteket, de nem szunteti meg, ugyanolyan karos mint a mesterseges hormonok, es csak ront a betegsegen.
Hát nem tudom, van tatabányán egy labor központ, ott egy doktornõvel beszéltem én hiszek neki, Õ azt mondja, kizárt hogy ártana!!!! Azt tudom, h rendszeresen gyantáztatok és a combomon ahol mindig fekete vastag szõrök vannak mostanra eltûntek, egy szál sincs ott ahova kenem, nem nõtt ki.
A kérdező hozzászólása: De allitolag csak tuneti kezelesre jo. Nem megszunteti a kivalto okot, csak elfedi a tuneteket. Es csak addig hat, amig keni valaki.

Nem eszem cukrot, kenyeret, süteményeket, 3l vizet iszom naponta, és felére csökkentem a napi adagom. Így fogyhatok, ha sportolok is mellé? Lehet ezt akár hosszútávra is használni?

Legjobb válasz: Drasztikusnak látszik.Fokozatosan csökkentsd,mondjuk 2 hetente,havonta.A fehérjét meg ne csökkentsd,hanem emeld meg,mert megplöttyedsz. Ha sok fehérjét raksz bele,akkor simán jó lesz egyébként,de fokozatosan,ne egybõl felezd a ch-t.

Drasztikusnak látszik.Fokozatosan csökkentsd, mondjuk 2 hetente, havonta.A fehérjét meg ne csökkentsd, hanem emeld meg, mert megplöttyedsz. Ha sok fehérjét raksz bele, akkor simán jó lesz egyébként, de fokozatosan, ne egybõl felezd a ch-t.

Ha du-án 5-kor bekeverek egy adag tápszert, de csak a felét eszi meg, azt megmelegítve oda adhatom a 8 órai etetéskor v. öntsem ki?

Tegnap kezdtem pótlást adni 5 hónapos babámnak, a legkisebb 90 ml-s adagot keverem csak be, mert az anyatejen kívül csak 30-40 ml az, amire még szüksége van. De úgy érzem a délutáni etetésnél is kell a pótlás, ha akkor bekeverem odaadhatom az estinél a maradékot?Vagy lehet a 90 ml-nél kevesebbet egyszerre bekeverni?

Legjobb válasz: Célszerû mindig annyit csinálni ami el is fogy. Ha azonban nem akarod kidobni, (érthetõ nem olcsó mulatság) szerinetm a következõ etetést hûtõben kibírja. Én is csináltam annó, volt, hogy az éjszakai etetéshez bekevertem már lefekvéskor, edig csak hajnalban volt rá szükség. Igaz én a szopi mellé adtam a pótlást,mert kevés volt a tejcsim.

Célszerû mindig annyit csinálni ami el is fogy. Ha azonban nem akarod kidobni, (érthetõ nem olcsó mulatság) szerinetm a következõ etetést hûtõben kibírja. Én is csináltam annó, volt, hogy az éjszakai etetéshez bekevertem már lefekvéskor, edig csak hajnalban volt rá szükség. Igaz én a szopi mellé adtam a pótlást, mert kevés volt a tejcsim.
Szerintem nyugodtan odaadhatod, addig tárold hûtõben.Én is így csinálom, ha nagyobb adagot hagy meg.20-30ml-t kiöntöm annyit felesleges tárolni.Nem lesz semmi baja nyugi.Sok kórházban állitólag reggel bekeverik az egész napi adagot, úgy adják a babóknak.
Hûtõben állva 24 óráig lehet tárolni, add oda neki nyugodtan! Nekünk annó a védõnõ azt tanácsolta, csináljuk meg egyszerre nyugodtan az egész napit.
Én nem adnám neki oda!Próbálj annyit kutyulni, hogy elég legyen. :)
Hát ha már beleivott, azt nem tenném félre, de ha máskor csinálod, akkor oszd kétfelé, akkor a másik felét késõbb is megkaphatja.
A kérdező hozzászólása: Kiskanállal adom neki, mert a cumis üveget nem fogadja el, pohárból meg még nem nagyon megy. Köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!