Találatok a következő kifejezésre: Ha a eszméletlen fejeket (2 db)

Ha a hóhér eszméletlen fejeket tud vágni, akkor miért nem küldik grimaszversenyre?

Legjobb válasz: küldik! de nem tud nevezni, mert lefizetik a zsûrit!! errõl is az állam tehet=(

küldik! de nem tud nevezni, mert lefizetik a zsûrit!! errõl is az állam tehet=(
mert valapi hóhérzsák van a fején amit viselni kell
Mert sajt.
Azt õ tudja...
Mentõt hívni.
Nem kell átismételnem, gyakorlom eleget így is. Nem a nemtudással van a bajom, hanem azzal, hogy a kérdésbõl számomra nem derült ki, hogy leellenõrizte-e már! Neked biztos egyértelmû, ha mondjuk felteszi egy hétköznapi 12 éves lány ezt a kérdést, akkor tutira megnézte, hogy van e pulzusa, mert nekem nem volt egyértelmû! Én egy laikusnak próbáltam válaszolni, Te pedig azt gondoltad, hogy azért mert te tudsz valamit, és KIHAGYOD megemlíteni, akkor az másnak egyértelmû. Én írtam hogy sokmindentõl függ mit tegyen, többek között a pulzusától stb. Magyarul okoska: Elõször nézze meg, hogy a ránézésre eszméletlen ember él-e még!!!! Erre ugyanezen vitatkozol velem! Hagyjuk. Te tutira értesz hozzá, mindenki látja, ezer elismerés!
Én vagyok az agytröszt? Mi a bajod, okoska? Ha valaki eszméletlen, akkor szerinted hogy a [email protected] eszméletlen, és nem klinikai halott, ha nem ellenõrizte? Elõször ellenõrizni kell, hogy mi van, k.halott, vagy eszméletlen, utána tudod folytatni a többivel. Mivel írta, hogy eszméletlen, akkor már meg kellett néznie, hogy van-e légzése és szívmûködése.Ha valami nem megy, akkor szerintem ne erõltesd.Inkább jobb lenne, ha te is átismételnél egy-két témát...
Mit nem értesz ezen? Írtam, hogy nem tudtam, hogy a kérdezõ tisztában van-e vele, hogy tényleg 'csak' eszméletlen-e. Nem tudtam, hogy a kérdezõ tök laikus-e, vagy olyan agytröszt mint te, hogy ránézésre látja mikor beüti valaki a fejét és összezuhan, hogy csak eszméletlen. Nem jött le a szövegbõl, hogy már ellenõrizte.
Ismét nem értelek, mert csak akkor kell az újraélesztést megkezdeni, ha nincs légzése és szívmûködése, vagy ezek nem megfelelõek. Ha van, akkor nem kell, mert akkor nem klinikai halott, hanem eszméletlen, és mentési pozícióba kell helyezni.
Másrészt pedig ha látod, hogy valaki beüti a fejét, akkor nem régen történt, azaz attól hogy nincs légzése esetleg pulzusa sincs, attól még el lehet kezdeni az ujraélesztést.
Kedves utolsó! Én tisztában vagyok vele, csak nem tudtam, hogy a kérdezõ is tisztában van-e vele, azért írtam, mert amíg nem ellenõrzi a pulzust és légzést, nem lehet biztos benne hogy 'csak' eszméletlen.
A válasz megírásának idõpontja: ma 21:37 Ha valakinek nincs pulzusa, és légzése akkor az nem eszméletlen, hanem klinikai halott.
A kérdező hozzászólása: Aha köszi.. Tudok elsõsegélyt nyújtani mert tanultam...csak ismételgetni akarom...az a biztos ha napra készen tudom..
Ha spriccelõ a vérzés, artériás, akkor a nyomópontot nyomva tartva kell csökkenteni a vérzést, és nyomókötést kell a sebre helyezni, ha sima csordogáló, akkor pedig ültetném, és bekötném a fejét szintén. És mindenképp mentõt kell hívni.
Szitutól függ. Mennyire vérzik? Csak eszméletlen, vagy nem lélegzik, nincs pulzus stb. Tudsz-e elsõsegélyt nyújtani? Ha nem, akkor csak helyezd biztonságba és hívj mentõt azonnal!
Elállítani a vérzést. Valami tiszta anyaggal, ruhával. Ha van kéznél vasalt törölközõ, konyharuha, az a legjobb. Rá kell nyomni a vérzés helyére. Addig nem szabad levenni amíg a mentõsök megérkeznek, mert felszakadhat a seb. Ha nagyon vérzik, átázik a kötés, rá kell tenni mégegyet, és azt cserélni. Mondjuk ez függ attól is, hogy mekkora, és milyen a seb.
Megakadályozni a test elmozdulását(magyarán nem kell piszkálni).
A kérdező hozzászólása: jóh hát ezt sejtettem... De amég a mentõ megérkezik...addig mi a teendõ?
Nem azon vitatkozok veled, hogy mit kell tenni, és nem is vontam kétségbe, hogy értesz hozzá. Egyszerûen kijavítottalak, amire neked felháborodás volt a válaszod. Különben igaz hogy ennyit írt, hogy "eszméletlen", de gondolom te is tudod, ez csak akkor derül ki, ha már ellenõrizte a légzést-keringést. Addig nem tudhatja, hogy eszméletlen. De mivel írta, ellenõrizte.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!