Találatok a következő kifejezésre: Ha a eszméletlen (9 db)

Mit tegyek ha a záróizmom nem az igazi? Eszméletlen kellemetlen helyzetekbe tud hozni, habár mindig ápolt vagyok.26/F

Legjobb válasz: Nem bántásból de nem lehet, hogy a sok anál szex miatt? Egyébként meg ilyen gondokkal orvoshoz kell menni. Õ majd javasol valamit rá.

Nem bántásból de nem lehet, hogy a sok anál szex miatt? Egyébként meg ilyen gondokkal orvoshoz kell menni. Õ majd javasol valamit rá.
Melyik záróizmod? Mert ugyebár van egypár a testünkben... hólyag? Elsõsorban az intimtornát kellene kipróbálnod, az sokat segíthet, tévhit, hogy csak nõknek használ. Végbél? Fordulj proktológushoz, hogy megnézzék, mi okozza a bajt és elmondják, mik a lehetõségek a megoldásra. Gyomorszáj? Irány a háziorvos, majd továbbutal.
Van erre is torna, aranyérrel foglalkozó oldalakon nézz utána. Ha pedig nincs különös ok, ami miatt meggyengülhetett (elõzõ kommentek), akkor keress fel egy proktológust, mert lehet, hogy valami baj van. Nem lehet, hogy csak alapból túl híg a székleted? Velem is volt már néha olyan baleset.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat, az elsõ kettõnek meg csak gratulálni tudok. Elvégre mindenki magából indul ki :)

Ha a hóhér eszméletlen fejeket tud vágni, akkor miért nem küldik grimaszversenyre?

Legjobb válasz: küldik! de nem tud nevezni, mert lefizetik a zsûrit!! errõl is az állam tehet=(

küldik! de nem tud nevezni, mert lefizetik a zsûrit!! errõl is az állam tehet=(
mert valapi hóhérzsák van a fején amit viselni kell
Mert sajt.
Azt õ tudja...

Ekkor mi történne a fekete lyukkal? Ha például eszméletlen mennyiségű atombombát bikáznánk be egy fekete lyukba, akkor mi történne?

Odaérne?És ha oda, akkor az nem robbanna fel.Igaz?Persze ez er?s hülyeség, mert a "bombákat" nehéz lenne felvinni , de engem az érdekelne, hogy mi történne ekkor.

Legjobb válasz: Nem robbannafel mert a gravitácio összeroppantaná a bombát.

Utolsó: ez nem igaz. Nem az idõ tépi szét a bombát, hanem a gravitáció. Mármint az, hogy mondjuk az elejét 30000 G húzza - míg a végét csak 10000 G. Nincs anyag, ami ezt kibírja.
Nem robbannafel mert a gravitácio összeroppantaná a bombát.
Attól függ, hol robbantanád. Ha még az eseményhorizonton kívül, akkor rendesen felrobbanna, majd nagyjából az egész belezuhanna a fekete lyukba. Ha az eseményhorizonton belül, akkor hasonlóan - csak az egész belezuhanna, a fény se jönne ki. Ha túl késõre állítanád az idõzítést, akkor nem tudna felrobbanni, mert a gravitáció elõbb széttépné (eltávolítaná egymástól) a bomba részecskéit. Amikor pedig megérkezik a központba, akkor már nem lesz abban az állapotban az urán sem, hogy robbanni tudjon. Eleve nem is lesz urán, mert közben az atommagok is szétszakadtak - majd összetömörülnek nagyjából egyetlen pontba.
...amúgy, ha a fekete lyuk közepébõl kivennél pár kiló anyagot, és odatennéd valahova a világban - az nem úgy robbanna fel, mint egy atombomba. Szerintem inkább az õsrobbanásra hasonlítana. A fekete lyuk hatalmas gravitációja okozza, hogy MOST nem robban fel így.
Azt tudom h a gravitáció tépi szét nem is azt mondtam, vegyük példának 1 ûrhajóst.Ha egy térben lebegõ ûrhajós egy fekete lyukhoz közelítene, akkor a távolabb álló megfigyelõ láthatná, hogyan húzza a gravitáció egyre jobban hosszába a társát. Ez a folyamat a megfigyelõ számára viszont egyre lassabban telne el, végül végtelen sokáig tartana, mert a fekete lyukhoz egyre közelebb kerülve az elképzelhetetlen mértékû gravitáció az idõt egyre jobban megnyújtja, míg végül teljesen megáll. A megfigyelõ számára olyan lenne, mintha a társa sose érkezne meg. Az ûrhajóst viszont bizonyos idõ után teljesen szétszakítaná az erõhatás, és egyre nagyobb sebességgel, végül fénysebességgel húzná magába a fekete lyuk a szingularitás pontjáig.
Annak az eszméletlen mennyiség tényleg jó soknak kéne, hogy legyen... Emellett valószínûleg nem történne semmi, mert olyan tömör az anyag, hogy azt atombomba szét nem robbantja. Ezt a kérdést at kéne küldeni a humor rovatba, a kérdezõ szerint is hülyeség.
Az eseményhorizont elõtt maga az idõ is megnyúlna szóval a bomba "eleje" más idõben lenne mint a vége...
A kérdező hozzászólása: Ok.Értem......
A kérdező hozzászólása: Valami hasonlót olvastam a Wikipedián....Köszi szépen!Már értem.
a feketelyuknak nem sok köze van az idõhöz mint olyanhoz. ne menjünk bele scifi témába. a feketelyuk (A JELENLEGI ELKÉPZELÉSEK SZERINT) a teret hajlithatja meg a hatalmas gravitácionak köszönhetõen. az idõ nem kézzel foghato dolog. nem szivja magába a feketelyuk. a bombáknak pedig képzeljetek egy idõzitést. robban, majd beleomlik a feketelyukba. kb nem látnánk belõle semmit.
Pont az h jelenlegi tudásunk szerint a fekete lyuk óriási gravitációja nem csak a teret hanem magát a tér-idõt hajlítja meg...
"Ez a folyamat a megfigyelõ számára viszont egyre lassabban telne el, végül végtelen sokáig tartana" Jól mondod: a KÜLSÕ megfigyelõ számára LÁTSZANA így - azért, mert ahogy a szerencsétlen ûrhajós közeledik az eseményhorizont felé, a róla kiinduló fénysugarak egyre nehezebben és lassabban kapaszkodnának ki az iszonyú vonzásból. De ettõl még õ nem érezne semmit! Az árapályerõkön kívül, persze... simán és gyorsan átmenne úgy az eseményhorizonton, hogy észre se venné - csak a világûr képe torzulna el egyre jobban körülötte, meg széttépné az árapály ereje.
Micsoda fertõ ez a gyakori is :D :D :D
Nem hinnem hogy a talpadon huvely gomba lenne..
Esélyes... vagy valami baktériumfertõzés... Szerintem látogass meg egy nõdokit!
En huseges maradnek.
Bármilyen nõnek ellen lehet állni, meg én nekem kicsit furcsa a feltételezés, hogy ha egy nõ jól néz ki, akkor egybõl meg kell kefélni, de lehet csak én vagyok így vele...
#2 A kijelentésed második feléért áldjon meg az Isten. Végre egy férfi, aki nem érzi kötelességének, hogy megdugjon egy nõt, csak azért, mert jól néz ki.
De. Sajnos nincs hozzá se gyomrom se szívem. Meg ha szeretem, akkor minek?
Hiába flörtölne velem egy eszméletlen jó pasi - aki mondjuk sokkal dekoratívabb, mint a párom -, ha van barátom, akit szeretek, akkor fejen is állhat, sem fog érdekelni.
szerintem gerinctelen dolog megcsalni valakit. és egy fullos csávó akarná felhúzbi a barátnõdet annak örülnél?
Mentõt hívni.
Nem kell átismételnem, gyakorlom eleget így is. Nem a nemtudással van a bajom, hanem azzal, hogy a kérdésbõl számomra nem derült ki, hogy leellenõrizte-e már! Neked biztos egyértelmû, ha mondjuk felteszi egy hétköznapi 12 éves lány ezt a kérdést, akkor tutira megnézte, hogy van e pulzusa, mert nekem nem volt egyértelmû! Én egy laikusnak próbáltam válaszolni, Te pedig azt gondoltad, hogy azért mert te tudsz valamit, és KIHAGYOD megemlíteni, akkor az másnak egyértelmû. Én írtam hogy sokmindentõl függ mit tegyen, többek között a pulzusától stb. Magyarul okoska: Elõször nézze meg, hogy a ránézésre eszméletlen ember él-e még!!!! Erre ugyanezen vitatkozol velem! Hagyjuk. Te tutira értesz hozzá, mindenki látja, ezer elismerés!
Én vagyok az agytröszt? Mi a bajod, okoska? Ha valaki eszméletlen, akkor szerinted hogy a [email protected] eszméletlen, és nem klinikai halott, ha nem ellenõrizte? Elõször ellenõrizni kell, hogy mi van, k.halott, vagy eszméletlen, utána tudod folytatni a többivel. Mivel írta, hogy eszméletlen, akkor már meg kellett néznie, hogy van-e légzése és szívmûködése.Ha valami nem megy, akkor szerintem ne erõltesd.Inkább jobb lenne, ha te is átismételnél egy-két témát...
Mit nem értesz ezen? Írtam, hogy nem tudtam, hogy a kérdezõ tisztában van-e vele, hogy tényleg 'csak' eszméletlen-e. Nem tudtam, hogy a kérdezõ tök laikus-e, vagy olyan agytröszt mint te, hogy ránézésre látja mikor beüti valaki a fejét és összezuhan, hogy csak eszméletlen. Nem jött le a szövegbõl, hogy már ellenõrizte.
Ismét nem értelek, mert csak akkor kell az újraélesztést megkezdeni, ha nincs légzése és szívmûködése, vagy ezek nem megfelelõek. Ha van, akkor nem kell, mert akkor nem klinikai halott, hanem eszméletlen, és mentési pozícióba kell helyezni.
Másrészt pedig ha látod, hogy valaki beüti a fejét, akkor nem régen történt, azaz attól hogy nincs légzése esetleg pulzusa sincs, attól még el lehet kezdeni az ujraélesztést.
Kedves utolsó! Én tisztában vagyok vele, csak nem tudtam, hogy a kérdezõ is tisztában van-e vele, azért írtam, mert amíg nem ellenõrzi a pulzust és légzést, nem lehet biztos benne hogy 'csak' eszméletlen.
A válasz megírásának idõpontja: ma 21:37 Ha valakinek nincs pulzusa, és légzése akkor az nem eszméletlen, hanem klinikai halott.
A kérdező hozzászólása: Aha köszi.. Tudok elsõsegélyt nyújtani mert tanultam...csak ismételgetni akarom...az a biztos ha napra készen tudom..
Ha spriccelõ a vérzés, artériás, akkor a nyomópontot nyomva tartva kell csökkenteni a vérzést, és nyomókötést kell a sebre helyezni, ha sima csordogáló, akkor pedig ültetném, és bekötném a fejét szintén. És mindenképp mentõt kell hívni.
Szitutól függ. Mennyire vérzik? Csak eszméletlen, vagy nem lélegzik, nincs pulzus stb. Tudsz-e elsõsegélyt nyújtani? Ha nem, akkor csak helyezd biztonságba és hívj mentõt azonnal!
Elállítani a vérzést. Valami tiszta anyaggal, ruhával. Ha van kéznél vasalt törölközõ, konyharuha, az a legjobb. Rá kell nyomni a vérzés helyére. Addig nem szabad levenni amíg a mentõsök megérkeznek, mert felszakadhat a seb. Ha nagyon vérzik, átázik a kötés, rá kell tenni mégegyet, és azt cserélni. Mondjuk ez függ attól is, hogy mekkora, és milyen a seb.
Megakadályozni a test elmozdulását(magyarán nem kell piszkálni).
A kérdező hozzászólása: jóh hát ezt sejtettem... De amég a mentõ megérkezik...addig mi a teendõ?
Nem azon vitatkozok veled, hogy mit kell tenni, és nem is vontam kétségbe, hogy értesz hozzá. Egyszerûen kijavítottalak, amire neked felháborodás volt a válaszod. Különben igaz hogy ennyit írt, hogy "eszméletlen", de gondolom te is tudod, ez csak akkor derül ki, ha már ellenõrizte a légzést-keringést. Addig nem tudhatja, hogy eszméletlen. De mivel írta, ellenõrizte.

A babák mindig sírva ébrednek? 2-3 hetes babátok mennyit sír? Mert az enyém sírva ébred, utána eszik, és ha nem alszik el közben, akkor képes órákat eszméletlen hangerővel ordítani. Hasa fáj, Espusiman-t kap, masszírozom, sétálunk. Semmi. Ötlet?

Legjobb válasz: Ez ilyen sajna, majd kinövi. A hasfájást is, és kevesebbet fog sírni. Ha betölti az 1 hónapot próbáld neki a Gripe Watert, vagy adhatsz neki Aloe Aktivátort a hasára. Nekünk ez a kettõ segített, se az infacol se az espumisan nem ért semmit. 2,5 hónapig üvöltött szegény szinte állandóan, aztán egyik napról a másikra elvágták a hasfájást, pedig én sem hittem volna hogy kinövi:) Kitartás!!

Ez ilyen sajna, majd kinövi. A hasfájást is, és kevesebbet fog sírni. Ha betölti az 1 hónapot próbáld neki a Gripe Watert, vagy adhatsz neki Aloe Aktivátort a hasára. Nekünk ez a kettõ segített, se az infacol se az espumisan nem ért semmit. 2, 5 hónapig üvöltött szegény szinte állandóan, aztán egyik napról a másikra elvágták a hasfájást, pedig én sem hittem volna hogy kinövi:) Kitartás!!
3-4 hónapos korától már egyre jobb lesz, addig kitartást! ;)
Mi egyáltalán nem voltunk sírósak, max. akkor, ha éhes volt, és nem kapott gyorsan cicit. De nem ébredt sírva, és ha nem volt éhes, akkor nem sírt. Amúgy hasfájósak voltunk, de akkor sem sírt. Szerintem, ahogy elmúlik a hasfájás, a sírás mennyisége is szûnni fog.

Üdv.! Pár hónapja költöztünk be panel, 7. emeletére. Nagyon sokszor iszonyatos bűz árad, a wc-ből, vagy a fürdőből felváltva. Eszméletlen, elviselhetetlen. Mit lehet tenni? Ha ezt tudom, nem is vesszük meg a lakást.

A közös képvisel?nek meg már többször szóltunk, de nem sok változott. Egyszer volt kinn valami "szakember", de nem sok mindent csinált. Beperelhetem az eladót, h ilyen lakást adott el?

Legjobb válasz: Elsõnek: A panelházak már csak nem ilyenek, mert érdekes módon én 25 év alatt 1x sem tapasztaltam ilyet a lakásomban, sem máséban.

Elsõnek: A panelházak már csak nem ilyenek, mert érdekes módon én 25 év alatt 1x sem tapasztaltam ilyet a lakásomban, sem máséban.
A panel házak már csak ilyenek...
A wc mögött, illetve a fürdõszoba szellõzõjénél halk zúgás hallható, ha mûködik.
A kérdező hozzászólása: De azt hogy be van-e kapcsolva, vagy spórolás miatt kikapcsoltatta, azt honnan tudom? Ha megkérdezem, azt mondja hogy megy, de mirõl tudok meggyõzõdni, hogy valóban így van-e?
Ha a kagylót cseréltettétek, onnan nem jöhet. A szagelszívó be van kapcsolva? A közös képviselõk a kiadások csökkentése miatt gyakran kikapcsolják, de ezt a tulajdonosokkal nem közlik. Nézz utána!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat! Az a baj, hogy már ezeken túl vagyunk, sõt WC kagyló csere is volt...Nem is tudom hová fordulhatnék, de valamit tennem kell, mert eszméletlen módon elviselhetetlen...A kommenteket én nem töröltettem. Miért tenném? Üdv. és mégegyszer köszi a válaszokat! Mindenkinek szép napot.
Tudnám, hogy miért kell egy hozzászólást töröltetni...
Valószínûleg a wc bûzelzárójával van a baj. Érdemes lenne egy új wc-kagylót venni, szakemberrel berakatni. Meglátod, megszûnik a probléma.
http://www.dugulaselharitas.net/buz-a-lefolyoban.html ezt találtam WC csésze Nem hermetikusa rögzített csésze az aljzathoz. Az ültetõ gumi hiánya a WC. csésze kifolyócsonkjánál. Kiszáradt a bûzelzáró rész, ez sokszor a repedt fajanszra utal. Vákuum a rendszerben, a kiszellõztetõ hiánya. Mosogatónál Lerakódások és szennyezõdések a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratba. Nincs meg a megfelelõ bûzelzárás a szifonban. Kiszáradt a szifon, ennek több oka is lehet (ritka használat, lyukas csõ) Az ejtõvezeték kiszellõztetési hiánya, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot szív és lerántja a vizet a bûzelzáróból. szerintem nálatok ezek a bajok lesznek
Több mint 30 évnyi panel alatt pár apró és múló eset volt. Ahonnan jött az a kád lefolyó mert annak asszem nincs bûzelzáró állóvize. Közelrõl beleszagoltam és onnan jött, de meg is szûnt.

Biztos eszméletlen buta a kérdés, de mégis felteszem. Ha valaki mondjuk 1 éves koráig szoptatni szeretné a babáját, akkor miért ajánlják kezdeni kiváltani a szopásokat már 5-6 hónaposan?

Attól nem lesz szerintem több tej a ciciben, mert 6 óra telik el két szopi között, nem 3, s?t, egyre kevesebb fog termel?dni. Hogy kapja meg így majd a mondjuk 9 hós gyerek a neki szükséges tejmennyiséget? Vagy jön akkor a babatej, meg tápszer? 8,5 hónapos kisfiú anyukája vagyok, és napi 3-4x kap kanalasat, de mindig szopi után kapja, ugyanúgy 5x szopik, mint 4 hónaposan. Így is csökken a tejmennyiség, hátha még elhagynánk egy-egy szopit..

Legjobb válasz: Megteheted azt,h 6 hónapos és 1 éves kora között szoptatások után adsz neki szilárdat,amennyit kér,így az anyatej marad az elsõdleges,de 1 éves korára mindennel meg fog ismerkedni,és ehet is amennyit még akar.1 évesen kell váltani,akkor elõször kap szilárdat,és utána anyatej amennyit még szeretne.Én így csináltam mind a 4 gyereknél,nem lettek válogatósak,rendesen esznek,és semmi bajuk.:)) Ez is egy módszer,a WHO ajánlása.

13 hónapos koráig szoptattam a fiam. 9 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt a táplálása. Minden rendben megy az evéssel. Hozzátáplálás is simán ment. Amúgy jogos a kérdésed. 18 hónapos most
Megteheted azt, h 6 hónapos és 1 éves kora között szoptatások után adsz neki szilárdat, amennyit kér, így az anyatej marad az elsõdleges, de 1 éves korára mindennel meg fog ismerkedni, és ehet is amennyit még akar.1 évesen kell váltani, akkor elõször kap szilárdat, és utána anyatej amennyit még szeretne.Én így csináltam mind a 4 gyereknél, nem lettek válogatósak, rendesen esznek, és semmi bajuk.:) ) Ez is egy módszer, a WHO ajánlása.
Nekem a következõt mondta a védõnõ: szopi, majd utána szilárd. Ha csak pár kanállal eszik, akkor annyira volt szüksége. A babák még tudják, hogy mi a jó nekik. Na, ezzel kapcsolatban nekem az a problémám, hogyha szopik 200 gr-ot, akkor nem fog utána enni. Ez fõleg reggel probléma, nap közben nincs annyi tej. Úgyhogy én inkább úgy szoktam, hogy 10-kor 1-kor, 4-kor, 7-kor eszünk, közte meg kap igény szerint szopit. Még 1 évesen is kérte napi 6-szor. Ez persze babától is függ, hallottam olyat, aki már 7 hónaposan nem kérte. Mondjuk ezt én nem nagyon tudom elképzelni, nekem mind a 2 gyerekem nagy cicibolond. Én is aggódtam, hogy volt, hogy csak 50 gr-ot evett a gyerek, más anyuka meg mondta, hogy az övé 200-300 gr-ot is bevág. De a védõnõ megnyugtatott, hogy a szoptatással együtt egy fél vagy harmad üveg babakaja is elég neki. A doki nekem egyébként azt mondta, hogyha a gyerek nem kéri a kaját, akkor tökéletesen elég neki az anyatej. Szerinte még vas is van benne elég, ha az anya eszik elég vastartalmú kaját.
Itt a szélsõséges példa : nekem 3 éves koráig szopizott a lányom, sztereóban az akkor 1 éves öcsikéjével. Terhesen is szoptattam, nem lett semmi bajom, a kicsinek sem. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, semmit nem volt hajlandó megkóstólni. Utána meg mindent kért, hihetetlen változás volt. Én, amikor kérte a cicit, adtam neki. Inni vizet ivott 1 évesen, sportkupakos flakonból és pohárból. A szopik ritkulásával sem csökkent le drámaian a tejem, mindig olyan sok volt, hogy szerintem 6 gyerek felnõhetett volna rajta. :) Ezért is volt jó, hogy kettõ cicizett, mert legalább nem kellett fejnem. Amikor csak a lányom volt, 6-8 alkalommal is begyulladt a mellem a pangó tejtõl... :( De ez alkati kérdés azt hiszem. Én úgy gondolom, te ismered a babádat és magadat, szopiztasd kedvetek szerint, de szilárd ételt mindig kapjon, már csak a vaspótlás miatt is. Ha nagyon tanácstalan vagy, nézz körül a http://www.lll.hu-n. Szoptatási tanácsadók segítenek! :) Sok boldogságot nektek!
Azért mert 6 hónapos korában nem elég már a baba fejlõdéséhez az anyatej, ezért van szüksége másra is, hogy hozzájusson a számára szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz.
A heles választ már megirták: csak max. 6 hónapos koráig fedezi teljes mértékben az anyatej a szükséges vitaminokat, stb-ket. Pl a vasat egyátalán nem tudja tóled átvenni az anyatejjel, a születésekor benne lévõ vastartalékok max. 6 hónapra elegendõek, addigra kiürül a vasraktárja, igy onnantól vagy hozzájut valami kajából, vagy nem. Ezért kell elkezdeni hozzátáplálni. Hogy ezt milyen módszerrel teszed, az a te dolgod: szopi, majd kaja, vagy kiváltasz kajával teljes étkezéseket és marad a többi étkezés csak szopi. Én fokozatosan kiváltottam az étkezéseket, ikreimet 13 hónapig szoptattam, még 10-11 hónaposan napi 2 kaja csak szopi volt, mennyiségre pedig megvolt az ajánlott 3-4 dl/fõ. A végén úgy válaaztottam le, hogy a megmaradt szopikat kiváltottam a tápszerrel és azóta is azt kapják.
Egyre jobban terjed az a tévhit, hogy az anyatej 6 hónapos kor után már nem elég. de igen, elég, mindösszesen a vasat kell pótolni, mert a baba vasraktárai kb ekkorra merülnek ki, az anyatej pedig ebbõl nem tartalmaz eleget. de minde másból: vitaminból, tápanyagból, fehérjébõl, mindenbõl pont az életkorának megfelelõ mennyiséget tartalmazza, megfelelõ arányban. Nem véletlenül hívják egy éves koráig CSECSemõnek... hónapos kortól nem a szopikat kell kiváltani, hiszen egy éves koráig az anyatejnek (vagy ennek hiányában a tápszernek) kell maradnia a fõ tápláléknak, hanem supán kóstoltatunk, megkedveltetjük az új ízeket, megtanítjuk harapni, rágni, nyelni. http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm Fontos tudni: az elsõ életévben nem a szoptatást helyettesítjük az egyéb táplálékkal, tehát a szilárd étel bevezetése nem egyenlõ az elválasztással. Ezért is adjuk a pépeket szoptatások után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a szoptatás legalább kétéves korig javasolt, de ideális esetben addig folytatódik, amíg a kisbaba magától abbahagyja.
És mennyit eszik abból a kanalasból? Mert biztos nem lakik jól vele. Az elsõ évben az a cél, hogy felkészítsük a gyermeket a szilárd táplálékra. Egyébként is fordíta kéne. Elõször kanalas, majd megkínálod cicivel, hogy igyon. Ha szopik pl. 180grammot, akkor arra hány kanál fõzeléket adsz neki? Mert már azzal a 180nal jóllakott. Amúgy utána nem is adsz inni neki? Egyébként a szervezeted alkalmazkodni fog az új szopi rendszerhez. Tehát csak estére és reggelre fog elég tejet termelni, de azzal jól fog lakni a babát. Kereslet/kínálat. Egyébként ez csak a saját véleményem, nem vagyok hozzáértõ.
Gondolom meg kell szokni az új ízeket! Más oka nem lehet, ha az anyatejet néhány szakértõ a tápszerek elé helyezi. Viszont vannak nõk, akik a gyereket 3 éves koráig szoptatják. Hogy utána mennyire lesz válogatós a gyerek kaja tekintetében, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszadó: nem szeretnék szélsõségekbe esni és 3 éves koráig szoptatni, nem titkolt vágyam, h 1éves koráig kitartson az anyatej iránti érdeklõdése, aztán már szinte bármilyen tejterméket ehet amúgy is. Nem értettem azt a mondatodat, h bizonyos szakértõk a tápszer elé helyezik az anyatejet. Mert van olyan szakértõ is, aki szerint hasznosabb a tápszer? 2. válaszadó: tudom, h hozzá kell táplálni és, hogy miért, nem is ez a kérdésem lényege, lehet, h rosszul fejeztem ki magam, ha így van elnézést. 3. válaszadó: Nem mérem, h mennyit szopik, de utána kb 150-200 ml kanalast megeszik, ez attól függ, h mi az aktuális menü. Natúr turmixolt gyümölcsbõl van, h ennél is többet, zöldségekbõl kevesebbet általában. Más folyadékot nem fogad el se pohárból, se kanálból, se csõrösbõl (cumisüveget sose használt még), max a nyári 35'C fokban 1-2 kortyot, ezért is tartom fontosnak a cicizést. 4. Válaszoló: Kb ilyen dolgokra voltam kíváncsi, de pontosan hogy jelent meg az a fokozatosság? Ti hogy csináltátok?
Ezért jobb és helyesebb, ha nem is szopi-kiváltásról meg elválasztásról beszélünk, hanem hosszabb távú hozzátáplálásról és elválasztódásról! (Sejtheted, hogy az elõbbi vajon kiknek az érdeke..) Én 2, 5 éve szoptatok, most már csak reggel és este, tehát még mindig hozzátáplálom a lányomat. Bár már régen kiváltottunk egyes szopikat, de én szeretném megvárni, amíg saját maga hagyja el, nem én akarom leválasztani. A vasról pedig annyit, hogy az anyatejben valóban kevesebb van, mint pl. a vörös húsokban, de ez a kevés viszont sokkal jobban felszívódik, mint bármilyen más táplálékunkból! Plusz, ahogy elõttem is írták, kb. 6 hónapra elegendõ vas-tartalékkal születik egy csecsemõ. Többek között ezért is felesleges korábban vagy túl gyors tempóban hozzátáplálni ill. elválasztani.
Szia, mi 1 évesek vagyunk, még mindig szopizik a kislányom. Reggel szopizik, délután uzsi után, és este elalvás elõtt, vacsi után, a többi evés pedig gyümölcs, fõzelék, fõétel, stb. Ebéd után egy jó darabig kapott még tejcit, mert kérte, most már ilyenkor egy pohár tápszerrel kínálom, az a tej neki (szopi és tehéntej helyett). Az anyatej mennyiség pedig szépen alkalmazkodott a kívánalmakhoz magától, reggel és este van ahogy kéri, amennyi kell.
Egy éves a lányom és szopizik. Sõt most már kéri, jön, ha cicizni akar. Mondja "cici". Reggeli, ebéd, vacsi szilárd kaja. Szereti is. Evések között, ha elalszik elõtte szopizik. Este elalvás elõtt is szopizik. Neki ez még fontos, és számomra is megnyugtató. Folyadékot vizet iszik (meg persze a tej). Ha szoptatod, akkor a tej termelõdik tovább rendesen, igyál sokat. Egyél rendesen, de ezt biztosan tudod. Én még vitamint is szedek, hogy rendben legyek én is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!