Találatok a következő kifejezésre: Ha a eltilt a (9 db)

Mit tegyek ha anya eltilt a barátomtól és a telefonomat is elvette?

Az a helyzet hogy két napot ellógtam suliból elmentem az orvoshoz kiíratni magam mert rosszul voltam meg elegem van már abból ami otthon van folyton csak ordítoznak velem meg tesóimmal és multkor is mikor beteg voltam hánytam stb akkor otthon maradtam de ugye egy betegnek pihennie kéne de én nem pihenhettem söpörnöm kellett kitakarítani a fürdőt stb..a barátommal pedig már 1 és fél éve együtt vagyunk és alig találkozunk így is egy héten csak egyszer kétszer de anya rájött hogy lógtam suliból így már véglegesen eltiltott tőle de nem akarom elhagyni mert nagyon szeretjük egymást de így még hogy a telefonom is elvette beszélni se tudok vele hogy találkozzunk.Kérlek szépen segítsetek hogy beszélhetnék vele hogy tegyem jóvá vagy mit kellene tennem? 16/L

Legjobb válasz: Mondd ezt: "Anya, ne haragudj, hogy lógtam a suliból és feldühítettelek. Ígérem nem teszek ilyet többé. Kérlek bocsáss meg!" Aztán öleld meg, és mondd el neki, hogy szereted. Pár nap múlva pedig kérdezd meg visszakaphatnád-e a telefonodat, hogy beszélj a barátoddal.

Mondd ezt: "Anya, ne haragudj, hogy lógtam a suliból és feldühítettelek. Ígérem nem teszek ilyet többé. Kérlek bocsáss meg!" Aztán öleld meg, és mondd el neki, hogy szereted. Pár nap múlva pedig kérdezd meg visszakaphatnád-e a telefonodat, hogy beszélj a barátoddal.
Elõbbi válaszoló vagyok. Értelek, az én szüleim is elváltak, és én is fontolgattam, hogy apuhoz költöznék. Ha úgy érzed, költözz hozzá. De anyukádat is látogasd rendszeresen.
A kérdező hozzászólása: Én most úgy vagyok vele ha karácsonykor sem talalálkozhazok vele elmegyek apához mert elváltak a szüleim és 14éves korom után ahhoz a szülõmhöz költözök amelyekhez akarok és apa megengedné higy egyik hétvégén a barátom másik hétvégén meg én megyek a barátomhoz és így tudunk találkozni csak nehez beilleszkedni egy teljesen új környezetbe és a hetente utazgatas sem olcsó..de inkább mint hogy ne láthassák õt soha..meg nem akarok anyának hazudni nem fogom neki hogy barátnõmmel leszek.
Szegényke. :( Nem tudom mit tehetnél, ez nem normális, ahogy anyukád viselkedik. Nem értem miért kellene szakítanotok, ha tényleg ilyen normális a barátod, és jó tanuló is vagy. Ez, hogy "sokat találkoztok" biztos, hogy nem ez a valódi baja. Én annyit tudok tanácsolni, hogy legyetek türelemmel, idõvel hátha tényleg megenyhül anyukád. De én már pl.csináltam olyat, hogy titokban jártam a barátommal 1 évig. Néhány barátnõm tudott róla, senki más. És ugyanilyen okok miatt csináltam. Ha találkoztunk, mindig azt mondtam, hogy a barátnõmhöz megyek, biciklizünk, stb. És végül nem is tudódott ki. Kitartást!!
A kérdező hozzászólása: Barátom szülei beszéltek anyával és anya azt mondta nekik hogy szakitsunk mert miatta nem tudok tanulni holott nagyon nem igy van...ma apa is meg mamam is beszélt anyával de csak egyre jobban az mellett áll higy szakitsunk...nem akarok vele szakítani õ se velem...lehet hülyén hangzik de én inkább meghalnék mit hiogy nélküle éljek hiszen õ nekem mindenem egy barátnõm sincs és õ nekem olyan hogy mindent meg tudok beszélni vele jobb mint egy barátnõ.és nekem senkik sincs hiszen apa külföldön lakik anya meg...vele beszélni sem lehet...:'(
Anyukádat nem az zavarja szerintem, hogy "túl sokat" találkoztok, hanem hogy a kislánya lassan nagylány lesz és az ádáz fiúk érdeklõdnek iránta. Sok szülõ szerintem legalábbis így gondolkodik.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi baja vele mert nagyon jóvá voltak egyébként 17éves nem iszik nem cigizik semmi meg nincs vele semmi baja csak az zavarja higy 'túl sokat' találkozunk (egy heten egyszer nem tudom miert sok)es hogy miatta nem tudok tanulni holott egyedül egy oldalt 1óra alatt tanulok meg vele pedig 10perc alatt mert segít elmagyarázza felmondom neki..
És miért ellenzi ennyire anyukád a barátodat? Gondolom van valami oka rá. Sokkal idõsebb mint te? Kisebbségi? Vagy mégis mi a baja vele?
A kérdező hozzászólása: bocsánat a helyesírási hibákért
A kérdező hozzászólása: Tudok neki írni csak az a baj hogy így is csak akkor vagyok gépnél amikor anya elmegy a boltba agy lefürdik és barátom se bisztos hogy pont akkor gépközelbe van.Nem fogok teherbe esni még eleszveszíteni sem akarom a szüzességem fiatal vagyok még ahhoz.Beszéltem anyával és mondtam neki hogy sajnálom megbántam többet nem teszek ilyet, erre csak annyit mondott hogy jobb lesz ha szakítok a barátommal.De nem akarok vele szakítani és õ se ráadásul a karácsonyi ajándékot is megvettük egymásnak.Meg én mindig magamtól ágy azok be takarítom ki a szobám meg az egész lakást is de hiába ha észre sem veszi vagy ha észreveszi csak beleköt hogy nem így kellett volna vagy minek porszívóztam fel amikor még nem töröltem le a port stb. Tanulásról meg annyi hogy 4es tanuló vagyok egész évben csak egy egyest kaptam mert nem volt kész a házim meg kémiából egy hármast a többi 4es 5ös.
Én is annyit tudnék tanácsolni, hogy higgadtan ülj le anyukáddal megbeszélni mindent. Segíts neki többet, próbálj a kedvében járni, kiengesztelni õt. Sulit se hanyagold el. Tudom hogy nehéz, és ehhez van a legkevesebb kedved most, de hidd el, hosszú távon megéri! :) Egyik válaszolónak üzenem: én 14 évesen jöttem össze az elsõ barátommal, másfél évig tartott. Azután pedig egy 6 éves kapcsolatom volt. És akkor most mi? :) 23/N
Miert baj az hogy masfel eve jottek ossze? Legalabb nem mentek szet egy het utan. Esetleg sajat tapasztalatbol mondod? A helyesirasod alapjan te sem figyelhettel nagyon az iskolapadban... Vagy csak nagyon fura billentyuzeted van...
16 évesen másfél éve együtt vagytok? Jo korán kezdtétek a nagy szerelmet. Gyorsan ess töle teherbe, kihagyhatsz az iskolábol is, meg talán a telodat is visszakapod. Csupa haszon! Minden évben szülsz egy gyereket, nem is kell kijárnod az iskolát. Tuti tipp?
elõzõkhöz még annyit tennék hozzá: többet ne lógj a suliból... :)
Neten tudsz irni a baratodnak, nem? Gondolom ezt a kerdest is azzal tetted fel... Vagy nincs imelcime? Biztos nem fognak orokre eltiltani tole, csak amig jova nem teszed hogy logtal. Javits a jegyeiden, csinalj szorgalmit, vagy csak tegy ugy mintha lecket irnal/tanulnal, legalabb latjak hogy a sulival foglalkozol. Ne szolj vissza, ne vagj semmilyen kepet ha szidnak es mindig siess megtenni ha megkernek valamire. Agyazz be, vagy hetente porszivozz ki magadtol ha anyadnak epp az a dilije. Egy-ket het eltelvetel biztos megenyhul majd, viszont ahhoz az is kell hogy birja is a baratodat.
Jó tipp öld meg anyukád 😊 én 13 éves fiú vok és anyám nekem nem parancsol mivel egy normális szülõ tudja hogy a gyerekének a tulajdona nem önálló lény.
Ha eltitkolod az rosszabb.
Hát ha nem tudsz anyucinak ellentmondani meg bevállalni az egyest, akkor szerintem még fiatal vagy a pasizáshoz... Ha mégis elég érettnek gondolod magad, akkor vállald be és bizonyítsd is be. Mondjuk könyörögj a tanárnál egy esélyért, és az egyes mellé vigyél egy ötöst, kisebb az esélye a balhénak, mindenkinek becsúszhat egy-egy rosszabb jegy.
Imádom ezeket a szülõi fenyegetéseket -.-, olyan feleslegesek. Mondd meg neki és ígérd meg, hogy kijavítod.
Milyen idõs vagy? Figyelj, egy 1-es azért nem a világ vége, és ha kijavítás után mondanád el?
Nem magyarból kaptál egyest? Ma ugyanezzel a szöveggel könyörgött az egyik lány nálam, hogy ne írjam be az egyesét.
Tagadd le oszt kész, úgyse jön rá soha...
A válasz megírásának idõpontja: ma 21:58: Viszont ugy latom az erto olvasas meg nem megy, hiaba vagy egyetemista..."tanulj es tanulj es utana is tanulj...majd ha eleg erett vagy ahhoz h a szuleidnek ne hazudj, elkezdheted a pasizast..." Emberunk nem mer elmondani egy egyest, mert megbuntetik...miert buntetik meg? mert az anyja jol tudta, h a kiscsaj nem erett arra h baratja legyen, mert el fogja venni az eszet es nem fog tanulni...tanult matekra? nem...meri vallalni a felelosseget? nem...ilyen ember erett arra h pasizzon? nem...mirol beszelunk?
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:44 ember, te normális vagy? a zseni holtáig tanul...jovvan majd aggszûz lesz... mellesleg egyetemre járok, éss hidd el ott van anyi tananyag hogy aludni se legyen idõm...sztem ilyen korban még, hangsúlyozom még...van idelye kapcsolatra...örüljön neki, és ne hagyja hogy elvegyék tõle azt ami boldoggá teszi, ha az anyja tényleg azt akarná hogy boldog legyen, és nem csak egy mintadiákkal akarna villogni sose mondta volna hogy eltiltja...én inkább anyucit küldeném el beszélgetni valami tanácsadóhoz, vagy nemtudom, de hogy nagyonelfelejtette mien fiatalnak lenni, az is biztos
Sztem meg szakits a baratoddal, mert ennyi idosen semmi szukseged egy kapcsolatra...tanulj es tanulj es utana is tanulj...majd ha eleg erett vagy ahhoz h a szuleidnek ne hazudj, elkezdheted a pasizast... Gondolom matekra is azert felejtettel el tanulni mert eppen a pasidon jart az eszed...vagy a kezed...
21:58 egyetemista? Jó vicc, még írni se tud... "idelye", "mien" :D Ilyen emberek kerülnek be manapság egyetemre...? Szerintem igaza van annak, aki azt írta, hogy éretlen még az a lány, aki egy ilyen dologmiatt hazugozni akar. A szülõk sokkal jobban értékelik az õszinteséget, és sokkal jobban megjegyzik, ha a lány eltitkolja az egyest és kiderül, mint ha bevallja és késõbb kijavítja (és közben ne adj' isten nem találkozik annyiszor a barátjával, mint elõtte).
várd meg amíg kapsz pár jobb jegyet...én mindig úgy szoktam hogyha véletlenül becsúszik egy egyes akkor megvárom hogy kapjak több jobb jegyet és ugy megyek haza hogy kaptam mittomén 2 ötöst egy négyest éss egy egyest....ilyenkor nem szokott annyira haragudni anyukám....jó mondjuk õ nem az az ordibálós fajta, de azért tud haragudi egy-egy rossz jegyért...
én arról beszélek hogy az ien büntetés mellett megéri hazudni... mellesleg õszinteség: szép is lenne: anyu kaptam egy egyest, de az én életem és szeretem a pasimat, ne tilts el.. szted hatna?..sztem nem amúgy meg pasi nélkül is kapnak karót az emberek, hihetetlen de igaz...és ilyenkor is az az öszefüggést keresik hogy "mert biztos azért mert boldog mertél lenni, és már nem is koncentrálsz a kötelezõre"..namindegy..
Jó, azért meg lehet érteni a szülõt is, érthetõ módon olyannal próbálja rábírni a gyereket a tanulásra, ami fontos számára. És a kérdezõ azt mondja, "elfelejtett" rá tanulni - oké, pasi nélkül is elfelejthetett volna, de akkor mit csináljon az anyja, hogy tanuljon? Megverés, bezárás valószínûleg szerinted se jó ötlet. Aki elég érett egy kapcsolatra, az legyen érett arra is, hogy tegyen a jövõjéért...
hát sztem sokkal célravezetõbb lenne ha mutatna neki egy csöves nénit az utcán, hogy látod, õ nem tanult tovább...
Szerintem addig próbáld eltitkolni, amíg nem követi egy jobb jegy. Esetleg kérd meg a tanárt, hogy feleltessen le ugyanabból az anyagból, szerintem belemegy. Az egyes bennmarad ugyan, de ha rögtön utána ott egy négyes vagy ötös, mégis másképp néz ki.
ne mondd el, és ha mérges lesz hogy eltitkoltad mondd meg neki, hogy ha attól tilt el ami boldoggá tesz akkor ne csodálkozzon, ha pl arról se fog tudni ha lesz egy abortuszod, vagy üldöz a maffia mert adóságod van -.- 20/L
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy én nem akarom hogy eltiltson... és ha elmondom tuti eltilt
A kérdező hozzászólása: hiába õt ez általában nem érdekli mivel párszor már elõfordult ilyen csak ez valamivel súlyosabb fenyegetés mint az elõzõek hogy eltilt a géptõl.
A kérdező hozzászólása: és a legrosszab hogy ezzel csak magának csinálja rosszat mert így nem mondom el neki
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom ... de félek hogy akkor meg azért haragszik meg mert hazudtam neki és nem mondtam meg. Valahogy sehogy sem passzol :/
A kérdező hozzászólása: nem matek a tantárgy és elfelejtettem rá tanulni és kértem a tanárt hogy ne írjunk mertm nem volt idõm tanulni de nem fogadta el és így becsúszott egy egyes
A kérdező hozzászólása: Azthiszem hogy az utolsó válaszoló áll a gondolkodásomhoz legközelebb XD csak ott van a bûntudat :/
Mondd meg. Ha eltitkolod és kiderül, akkor rosszabbul is járhatsz. A barátoddal meg találkozz suli után és akár tanulhattok együtt is, de egy egyesért biztos nem tilt el tõle anyukád, ha egyébként jól tanulsz.
Mikor lesz javítási lehetõség? Röpdoga, hasonló? Tanulj és ha lehet, akár jelentkezz önként, javítsd ki minél elõbb és utána mondd el anyukádnak, így annyira csak nem fog haragudni.
Hat mindenkivel megesik, hogy kap rossz jegyet, ez normalis, en el is hiszem, hogy felsz. Probald elmondani neki valahogy... Pl.: "Anya, kaptam egy egyest matekbol, es bocsi, hogy eltitkoltam." Aztan meg megigered neki, hogy felelsz egyet, persze ugy, ha tanultal is. Jobban nez ki egy egyes meg egy otos vagy nem?

Ha a doki eltilt a szextől az orgazmustól is eltilt vagy meg lehet oldani a dolgot?

12hetes vagyok azt mondta kb eddig kellene vigyázni jövö héten megyek hozzá újra.Van olyan hogy már nagyon kivánom a férjem de vissza tartjuk magunkat a baba érdekében olyankor rózsaszin folyásom van baj?

Legjobb válasz: Ha rózsaszínü folyásod van,akkor az orgazmust is kerülni kell,mert méhösszehúzódásokat okoz.Nehogy baj legyen a picivel.Majd csak kibírod.Legjobb lenne,ha a rózsaszínü folyás elmúlna teljesen.Gondolom a dokid írt fel valamit rá. Vigyázz magatokra.A szex nem minden.Nekem már 3 hónapja semmi kedvem hozzá.Na meg most már nem is ajánlott. 38hetes kismama.

Ha rózsaszínü folyásod van, akkor az orgazmust is kerülni kell, mert méhösszehúzódásokat okoz.Nehogy baj legyen a picivel.Majd csak kibírod.Legjobb lenne, ha a rózsaszínü folyás elmúlna teljesen.Gondolom a dokid írt fel valamit rá. Vigyázz magatokra.A szex nem minden.Nekem már 3 hónapja semmi kedvem hozzá.Na meg most már nem is ajánlott. 38hetes kismama.
Szia!Nekem is volt erõs folyásom amire a doki irt kúpot és krémet, tehát gyorsan lehet orvosolni a problémát és akkor nem kell hagyni kihûlni a hitvesi ágyat sem!

Mit gondoltok errõl? Anyum azt mondta, ha a barátom cigizni kezd, eltilt. Jogos? 17L

Én is eléggé cigi ellenes vagyok, nem lennék olyannal, aki rendesen szívja.

Legjobb válasz: akit 17 évesen még el kell tiltani valamitõl vagy valakitõl az eléggé minõsíti az illetõt..

akit 17 évesen még el kell tiltani valamitõl vagy valakitõl az eléggé minõsíti az illetõt..
A kérdező hozzászólása: Ha én is szívnám, esetleg semennyire nem érdekelne, hogy a barátom szívja és ezek mellett tiltana el anya, akkor nem érdekelne, nem dobnám fel a tiltása miatt a több, mint egy éves kapcsolatom. De így, hogy engem is zavar kicsit nem tudom mit tegyek, nem igazán anya a lényeg...:S
De akkor a kérdésben miért anyukádat emelted ki? Szerintem meg kellene kérdõjelezned azt, amit mond. Az összes szavát. Csak azt kell elfogadnod, amit te is igaznak tartasz. 17 évese már nem kontrollálhat.
Az anyádnak mi köze az õ cigizési szokásaihoz? Még ha passzív dohányos lennél megérteném, de egyrészt nem melletted szívja, másrészt meg elektromos cigit, ami másokra nem káros. Én is dohányellenes vagyok, de azért ennyire nem fanatikus.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem korlátolhat, párkapcsolatilag pláne. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy errõl ti mit gondoltok, mi igaz és mi nem, meg hogy eltudjam dönteni mi a helyes ilyenkor Mert tényleg, mikor tudom, hogy épp ott van és e-cigizik(csak) akkor is rossz érzés fog el, hogy én õt nem ilyennek ismertem meg, és nem értem, mit élvez benne, miért hiszi, hogy ettõl menõ? Mert ugye másra nem jó(szerintem) és a többektõl vette át.
Kedves kérdezõ. Én mint dohányos, teljesen megértem a nézeteidet, aggodalmaidat. De komolyan. Viszont egy valamivel illetve két valamivel nem. Add1: érdekesnek tartom anyudat olyan szemszögbõl (ugyan nem tudom hogy tudja-e) hogy ha kocsmába megy haverokkal az nem indok az eltiltástól, de ha cigarettázik az igen. van egy olyan mondás, hogy a szabad akarat az szent. Ezt nem csak párkapcsolatokban, hanem családon belül, de még baráti körben is TISZTELNI KELL! Ne hagyd, hogy megtörténjen, de ha szereted õt, és õ is szeret téged, (nem tudom milyen mély a kapcsolatotok) akkor egy ilyen dolog, nem szabadna hogy közétek álljon. Elvégre a belsõ emberi értékeibõl nem ront semmit. (ezt úgy írom, hogy most csak a dohányzást mint dolgot, ha más is van, vagy társul hozzá és összeköthetõ értelem szerûen más a helyzet megoldása.) Remélem tudtam segíteni. 25/F
Az E cigi nem dohányzás. Ha neked az is zavaró, akkor beszélj a barátoddal. Aztán majd kiderül, hogy te, vagy az a mûszaki vacak a fontosabb neki.
Tényleg ilyen az összes lány? Ha nincs probléma, akkor csinál...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy segítetek. Hát igen, a kocsmázás. A részeg embert anya mégjobban megveti talán, de mikor arról van szó, hogy elmennek, anya nem tudja, mikor és mennyit iszik, ha kérdi tõlem, azt mondom, hogy nem szokott sokat, így ebbõl nem csinált nagy problémát. Viszont mikor elszóltam magam, hogy az oszt.társaim(akik a barátom haverjai is) e-cigiznek, akkor hozta ezt fel. Nem tudom én magam sem értem, hogy tudat alatt miért zavar ennyire.Talán azért, mert õ ezt régebb nem csinálta, és épp az fogott meg benne, hogy nem olyan felszínes menõzõ gyerek, mint mostanában a többség. És most hogy ezt elkezdte más szemmel nézek rá. Próbáljam meg választás elé helyezni? Félek, elkönyvel egy házisárkánynak. Ezért vagyok dilemmában, hogy mit is kéne tegyek?
Tapasztalat hiánya nélkül nézz utána több forrásból is. Ne csak az anyukád véleményét kérdezd meg. Legyél kritikus, ne higgy el semmit, csak amit próbára is tudsz tenni. Kezdetnek nézd meg a videót amit linkeltem :)
Az elektromos cigaretta nem füstöl, hanem gõzöl. Az egyedüli káros anyag benne a nikotin. Attól pedig nem igen szoktak meghalni emberek, ugyanis nem ez a cigaretta rákkeltõ része. És hidd el, rászokni a cigire csak az fog, aki rá is akar. Én sem szeretem ha valaki dohányfüstös folyton, alapból ellene vagyok a dohányzásnak, de azért azt nevetségesnek tartom, hogy ezért tilt el valakit a barátjától az anyja.
bizz meg a párodban, hagyd hogy 1-2 alkalomkor cigizzen, ha rászokik, és nem akar leszokni, akkor hagyd el
Elkezdett elektromos cigizni. LOL! Ez ultra gaz. Ez olyan mintha elkezdett volna nikotintpaszozni. Vagy elektromos toloszekezni. :) Jogos, nem jogos, csaladonkent valtozik. De a helyedben en nem jarnek ekkora luzerral. Mar bocsi.
Valahogy meg kéne próbálnod a tudtára adni, hogy ez mennyire káros. Én sem szívesen nyelném a füstöt a barátom miatt, meg úgy egyáltalán a környezetemben lévõk miatt sem. A passzív dohányzás amúgy is még kártékonyabb tud lenni, mint aki rendszeresebben szívja. Vedd rá, hogy maximum vízipipázzanak, de ne dohányozzon semmilyen formában sem, mert csak megjárja! Tapasztalat...Osztálytársam is így kezdte, ma már dohányszagtól büdös ruhákban jár.
Nem. 17 évesen ilyen dolgokban anyukádnak már nem szabad, hogy hatalma legyen feletted. A családon belüli erõszakról szóló törvény értelmében, ha fenyegetõ magatartással, zsarolással elszeparál a veled érzelmi közösségben elõ személytõl (tehát a párodtól), vagy pedig ismételten beszél arról, hogy ezt meg fogja tenni, akkor 3 év szabadságvesztéssel is büntethetõ. Egyébként, anyukádnak halvány fogalma sincs a dohányzásról valószínûleg. Abban igaza van, hogy nagyon káros, és addiktív anyag, de magáról az addikcióról nem tud semmit. Ha egy ember függõ, akkor függõ lesz dohányzás nélkül is, és akárhogy is trükközik, károsítani fogja a szervezetét, bármilyen függõségrõl is legyen szó. De van itt errõl egy film: http://www.youtube.com/watch?v=u5Qrei7i8fg&list=PLE1AD2AC3F0..
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat. Próbáltam már lebeszélni is, de csak folyton azt hajtogatja, hogy persze már, az ilyen néhai alkalmaktól úgyse lesz semmi, és rá se fog szokni... Pedig én ettõl félek, mert már tényleg õ kérte a többieket, hogy a kocsmázásnál majd vigyék el. És ha ez így fog menni, vagy esetleg rászokik, nem tudom mit tennék.:/
HAHOOO E-CIGI!! NEM CIGIZIK, HANEM E-CIGIT SZIV!! Ez senkinek nem tunik fel? Ennyi erovel cigiragozhatna is.
Az elektromos cigizés nem dohányzás. ha valóban rászokik, úgyis elpártolsz mellõle, mert büdi lesz a barátod. Az meg nem a világ vége, ha lelépsz tõle. lesz még az életedben jó pár barát.
A kérdező hozzászólása: 5. De itt most nem csak arról van szó, hogy anya mivel fenyeget, meg mivel zsarol. Ha más valami lenne, amit én nagyon szeretnék, õ meg fenyegetne, akkor persze nem érdekelne, mert én is elég önfejû vagyok és megyek a saját fejem után. De itt nem errõl van szó, hanem hogy én sem tudom eldönteni mit tennék, függetlenül anya zsarolásától. Csak ezzel a mondatával került elõ a téma, és gondolkodtam el... ebben kérek tanácsot tapasztalat hiánya lévén, hogy mi a jó egy kapcsolatban, hogy az utána kialakult 'szokásokat' elnézzük és elnyeljük, ha én ellene is vagyok, vagy õ kellene akkora 'áldozatot' hozzon miattam?
Nem feltétlenül menõzésbõl fakad ez a szubkulturális tevékenység. Megkérdezel akármelyik "korosabb" embert, aki dohányzik, biztos az sem azért kezdte el. Tény, hogy manapság emiatt mennek bele a fiatalok. De sok esetben összekeverik az egyéni ízlést és az utánzást. Csak egy példa. Annak idején megkedveltem egy sportot ami az Airsoft névre hallgat. Gyakorlatilag egy taktikai játék, ami a paintball-hoz hasonló. Nekem is megmutatták , és tetszett. Láttam benne fantáziát és a potenciális szórakozást is. Anyum rögtön azt gondolta, hogy biztos csak utánozni szeretném, meg beilleszkedni stb stb stb. De én a potenciális mozgást, sportot, szórakozást láttam benne, egy kis adrenalin dömpinget. Nehéz a kettõt elvonatkoztatni.

Mit csináljak ha anyám mindenért szól? Eltilt a géptől mert neki nemjó ha ott ülök, én biciklizni akarok menni ő meg elküld foci edzésre amikor nem is szeretek focizni. Mindig azvan amit ő akar. Amikor itthon van el megyek otthonrol mert idegesít.

Legjobb válasz: Az nem idegesít, hogy ágyban fekszel, meleg ételt kapsz, tiszta ruhákat veszel fel, van net, telefon, gép stb..? A mai fiatalok miért nem tudják értékelni azt, amijük van? Mondom ezt 20 évesen..

Az nem idegesít, hogy ágyban fekszel, meleg ételt kapsz, tiszta ruhákat veszel fel, van net, telefon, gép stb..? A mai fiatalok miért nem tudják értékelni azt, amijük van? Mondom ezt 20 évesen..
fuu ugyanez van nálunk is:\ hát vagy beletörõdsz h ezvan vagy mondd meg neki normálisan h te mit szeretnél - végülis a te életed
ez mind igaz, de ha már mindenképp elküldi sportolni, hadd válasszon már õ hogy mit szeretne.
A kérdező hozzászólása: net, telefon? Gépõtl eltilt mert neki nem jó hogy gépezel, telefonom elveszi mert azon is tudok netezni..Ma pl mosogatni akartam és lebasz*tt h mért akkor mosogatok amikor itthon van-.-
Értékelik õk, de vannak idegbeteg szülõk, akik a gyerekükön verik le a hétköznapok sérelmeit, stresszét.
kapcsold le az áramot
talán anyÁDnak mondjad hogy most te következel
szerintem már megoldottad, különben hogyan lennél itt?:)
Micsoda család! Nem csoda, ha a gép elõtt ülnének egész nap, ahelyett, hogy egymást kellene elviselni. Hogy bírjátok azt, hogy egyáltalán nem tisztelitek másikat?
Vegyél neki laptopot. akkor tied maradhat a gép :) Amúgy meg osszátok be, hogy két órát õ használja kettõt te. Egy nálad kisebb lányt megverni meg nem nagy dicsõség.
ja ez meg a másik... hogy "bevered a pofáját" mégis milyen ember vagy te???? A normális ember senkit nem üt meg, nemhogy a saját testvérét... aki hülye haljon meg
Te is egy idegbajos gépbebuzult tinédzser vagy mi?Belehalnátok ha nem lenne net..
Ha képes volnál (vagy) megütni a húgodat, akkor nem való neked ilyen bonyolult készülék.

Ha elvállok és van egy 7 honapos kislányom aki 700km-re lakik erdélyben az anyjával, én magyarországon élek mind a hárman román állampolgárok vagyunk az anya teljesen eltilt a gyerektől mit lehet ilyenkor tenni? van láthatásom?

Legjobb válasz: A romániai jogszabályokat nem tudom, de szerintem hasonlóan mint itt természetesen megítélnek váláskor egy láthatást. Az anya nem tilthat el a gyerektõl (persze ha nem vagy menthetetlen alkoholista, nem verted össze...). Az teljesen mindegy, hogy hol élsz.

A romániai jogszabályokat nem tudom, de szerintem hasonlóan mint itt természetesen megítélnek váláskor egy láthatást. Az anya nem tilthat el a gyerektõl (persze ha nem vagy menthetetlen alkoholista, nem verted össze...). Az teljesen mindegy, hogy hol élsz.
Nem jogos az eltiltás, tehát perelhetsz a láthatásért. Csak jelentened kell, hogy szabálytalanul jár el, de ha jól értem, még nem váltatok el. Majd a válás lezártával meg kell egyeznetek a láthatás feltételeirõl. Biztos, hogy engednie kell, hogy lásd a gyereket.

Ha a volt élettársam eltilt a pici fiamtól, hogy kell a gyámügyhöz fordulni? Hol? Mi kell hozzá! Tudja hogy apás a gyerek és nekem is ő a minden.

Legjobb válasz: Én úgy tudom ,hogy nincs joga eltiltani mert az apának is vannak jogai.Láthatási jog! ( írd be a google-ba) Sõt , ha akadályoztatja a kapcsolattartást pénzbírsággal súlytható az a fél akinél a gyermek van. Törvénybe is le van írva éppen azért hogy ne legyen visszaélés! És ha a szabályos láthatási idõpontban nem adja oda a gyereket rendõrrel is mehetsz érte. Szerintem ez már azért durva és nem biztos, hogy a gyerekre is jó hatással van. Egy szó mint száz, neked is vannak jogaid!

Én úgy tudom , hogy nincs joga eltiltani mert az apának is vannak jogai.Láthatási jog! ( írd be a google-ba) Sõt , ha akadályoztatja a kapcsolattartást pénzbírsággal súlytható az a fél akinél a gyermek van. Törvénybe is le van írva éppen azért hogy ne legyen visszaélés! És ha a szabályos láthatási idõpontban nem adja oda a gyereket rendõrrel is mehetsz érte. Szerintem ez már azért durva és nem biztos, hogy a gyerekre is jó hatással van. Egy szó mint száz, neked is vannak jogaid!
Ha megítélték a láthatást és ebben akadályoz, akkor gyámügy és súlyos összegekre büntetik.Ha nincs láthatásod, akkor a bíróságon kell kérned.

Mit tegyek ha az orvos egy életre eltilt a sporttól, így hogyan fogyjak?

Pár éve volt egy súlyos térd m?tétem, csavarokat építettek be közvetlenül a térdkalácsom alá. Elkezdtem újból tornázni, de tegnap el?tt megzúzódott egy mozdulattól. Beküldtek a baleseti sebészetre, ahol röntgen után az orvos megállapította, hogy mindenféle térdet igényl? sportot, tornát hagyjak abba, mert a csavarok koptatják a térdkalácsot és kiugorhat újra. Javasolta az úszást de sajnos nálunk nincsen uszoda, elutazgatni hetente 3x nincs id?m, mivel dolgozom és tanulok is egyszerre. Van aki hasonló helyzeben van? Mivel fogyhatnék le? Súlyzózni próbáltam már, de csak a mellem ment le t?le. Hasizom gyakorlatokat csinálok. (derekamon, bels?combomon és hasamon van felesleg ) Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Igen, gondolkodtam rajta, hogy veszek, de félek, hogy a tekerés sem tesz jót a térdemnek. Vagy esteleg ezek a taposó gépek? Tényleg jobban utána kellene járnom gyógytornásznál. Csak gondoltam hátha van valaki aki hasonló cipõben jár, mert nekik valahogy jobban hiszek, mert tapasztalatból beszélnek. Ilyen izomstimuláló készülékeket is nézegettem, erõsítés céljából. Köszi a választ!:)

A kérdező hozzászólása: Igen, gondolkodtam rajta, hogy veszek, de félek, hogy a tekerés sem tesz jót a térdemnek. Vagy esteleg ezek a taposó gépek? Tényleg jobban utána kellene járnom gyógytornásznál. Csak gondoltam hátha van valaki aki hasonló cipõben jár, mert nekik valahogy jobban hiszek, mert tapasztalatból beszélnek. Ilyen izomstimuláló készülékeket is nézegettem, erõsítés céljából. Köszi a választ!:)
Atyaég...! Nekem csak porckopásom és puhulásom van, de az orvos nekem az úszást és a biciklizést ajánlotta. Bár a Tiéd sokkal súlyosabb, de elvileg én sem végezhetek olyan sportot, aminél a hangsúly a térd használatán van. Ennek a helyedben utánaérdeklõdnék, de esetleg ha összespórolnál egy olcsó szobabiciklire? Vagy használtan venni egyet? El tudom képzelni, hogy tanulás + munka mennyire lehet kellemes, de hátha elõbb-utóbb összejön rá a pénz, csak nem olyan drága.
Ismét én vagyok. Hát mondjuk kérdezd meg, mert nekem hiába a bringázást ajánlotta, kicsit fáj tõle a térdem... Bár ha nekiállok, akkor 50-60 km-t szoktam :) Lehet, hogy a mértékletességen van a hangsúly. A taposás...hát, nekem akkor is kattog a lábam, ha lépcsõznöm kell, lehet, hogy ez sem a legjobb megoldás. Kérdezd meg az orvost ismét, és írj, hátha mond valami újat, amiben van tapasztalatom!
A kérdező hozzászólása: Okéoké, ha megtudok valami újat szólok!:) Köszi ismét a választ!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!