Találatok a következő kifejezésre: Ha a első napján (115 db)

Ha menstruáció első napján veszem be az első szem fogamzásgátlót akkor megszünik a vérzésem? És a görcsök? (Yadine)

Legjobb válasz: Szia ! Én is ezt a gyógyszer szedem pont ezt a fajtát és én is még csak az elsö levél vége fele tartok még van egy hetem a vévéig és nekem semmi bajom nincs vele és érezhetöen látni fogok hogy csökkenek a görcseid hiszen a gyógyszer az ilyen problémákra is jó, a vérzésed nem fog megszünni csak csükken a mennyiség de nekem ugy van most hogy még mindig van olyan barnás folyásom elég erös volt egy két hete de mostmár ez csüökkent ez egy mellékhatás és majd a tablettás szünetben ha megjön akkor is kevés mennyiség várható erre én is kiváncsi leszek :)

Szia ! Én is ezt a gyógyszer szedem pont ezt a fajtát és én is még csak az elsö levél vége fele tartok még van egy hetem a vévéig és nekem semmi bajom nincs vele és érezhetöen látni fogok hogy csökkenek a görcseid hiszen a gyógyszer az ilyen problémákra is jó, a vérzésed nem fog megszünni csak csükken a mennyiség de nekem ugy van most hogy még mindig van olyan barnás folyásom elég erös volt egy két hete de mostmár ez csüökkent ez egy mellékhatás és majd a tablettás szünetben ha megjön akkor is kevés mennyiség várható erre én is kiváncsi leszek :)
Ezek szerint akkor most ugyanannyi napig(kb 6-7) lesz vérzésem mint tabletta nélkül? --> Elsõ levél elsõ szeme elsõ "tabis" menstruációdon semmit nem fog változtatni! Majd idõvel, 2-4 levélnél...
Nem, miért szûnne?
A tabletta okozhatja a vérzés csökkenését és a görcsök enyhülését, de semmiképpen sem az elsõ szemtõl. Hanem hosszú távon. Ne felejts el gumival védekezni az elsõ hónapban.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint akkor most ugyanannyi napig(kb 6-7) lesz vérzésem mint tabletta nélkül?

A barátcserje kapszulát mikor érdemes elkezdeni szedni? Ez is ciklushoz van kötve? Ha mesi első napján kezdem el az jó?

Vagy ciklustól függetlenül bármikor el lehet kezdeni?

Legjobb válasz: bármikor kezdheted:)

bármikor kezdheted:)
A ciklus 1. napján kell elkezdeni szedni.

Lehetek terhes ha menstruációm első napján csináltuk és kiszakadt a gumi?

Már eléggé folytam de 1 hónapja nem csináltuk és nagyon megkívántuk egymást.. És pont most szakadt ki a gumi..Van rá esély hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Mindig van rá esély.

Mindig van rá esély.
A kérdező hozzászólása: Az oké hogy van, de nagyábol mennyi? mert ha elég sok akkor inkább kéne egy 72 órás nem?
Igen, mindenképp kéne bevenned tabit.
A kérdező hozzászólása: Egy teszt az kimutatja most?
Mindig meg van rá az esély hogy terhes lehetsz. Még menstruáció ideje alatt is vannak olyan petesejtek amik megtapadnak a méh falán és arra várnak, hogy valaki megtermékenyítse õket. Nem utolsó ötlet egy 72 órás tabi. Inkább vedd be, ne hogy utána meg abortusz vagy gyerek vállalás legyen a vége. A tesz 2 hét után mutatja ki az eredményt. Most pedig szaladj a tini ambulanciára és vegyél be egy 72 órás tabit. Remélem még nem estél ki az idõbõl. Majd 2 hétre rá csinálhatsz egy tesztet. Legközelebb pedig figyelj oda!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat . Mindenképpen veszek be 72 órást. Remélem így már semmi esélye nem lesz :(
Hanyadik órában jársz?
Kevés. Persze van, az tény, de nem sok. Peteéréskor 20% az esély... De amúgy szerintem az lenne a legjobb, ha elmennél az orvosodhoz (úgyis el kell menned, ha 72 órást akarsz) és megkérdezed õt, hogy szerinte szükséges-e.
akárcsak sz én sztorim lenne:S vegyél be tabit ha nem akarsz úgy járni mint één:S 16/L (van egy kislányom)
Normális nem kell aggódnod!
persze, hogy normális. a mini gyenge vérzésre van, ha az elsõ napon használod, akkor kevés ideig bírja
Ne mini tampont használj az elsõ napokban! Amugy normális!
A kérdező hozzászólása: Most csak ez van itthon, meg betét, mindkettõt használom, de annyira fáj a hasam hogy nincs sok kedvem elmenni boltba...
Tartsd melegen a pocakod, az jót tesz neki.

Szerintetek ha menstruáció első napján szeretkeztünk és sajnos elment bennem gumi nélkül akkor mennyi esélye van a terhességnek?

Legjobb válasz: Most jönnek majd a válaszok h gumi nélkül csináltad, terhes lehetsz. Te az esély erre nagyon kicsi. Dönthetsz: esemény utáni vagy egy hónapnyi félelem. én a 2at választottam. Pár napig borzalmas volt. De tanultam belõle.

Most jönnek majd a válaszok h gumi nélkül csináltad, terhes lehetsz. Te az esély erre nagyon kicsi. Dönthetsz: esemény utáni vagy egy hónapnyi félelem. én a 2at választottam. Pár napig borzalmas volt. De tanultam belõle.
Az esély kicsi, de még mindig sokkal-sokkal nagyobb, mint 1 lottó ötösnek.

Pénteken (menstr. Elsõ napján) kezdtem el szedni a Symicia fogamzásgátló tablettát. Tájékoztató alapján az elsõ naptól véd, ha az elsõ napon kezdem el szedni. Van evvel kapcsolatban tapasztalatotok?

Vasárnap lefeküdtem a barátommal egyéb védekezés nélkül. Hatékony volt a védelem?

Legjobb válasz: Ha menstruáció elsõ napján kezdted el szedni akkor elvileg véd. Én 10 napot vártam azért vele.

Ha menstruáció elsõ napján kezdted el szedni akkor elvileg véd. Én 10 napot vártam azért vele.
Én is ezt a gyógyszert szedem, nekem a doki azt mondta, hogy 1 hónapig használjunk kiegészítõ védekezést.
Lett belõle probléma?

Igaz hogy ha a ciklus első napján veszem be az első tabit akkor már hat illetve ha 1 hetet várunk akkor már nem kell féli h terhes leszek?

Legjobb válasz: A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.

A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.
Az enyém az elsõ szemtõl véd, nem is védekeztünk az elsõ hónapban és nem is lettem terhes!

Ha a legelső szelvény Miligestem nem a menzesz első napján veszem be, úgy már nem hatékony?

Hajnalban jutott eszembe, hogy be kellett volna vennem. Nem akartam már így bevenni, de másnap azt mondták nekem, így is bevehetem, mert az első szelvénynél még mindegy. Nem érem el az orvost, nem tudom, mit higgyek. Ötletek?

Legjobb válasz: Ha most kezdted elõször, akkor azt hiszem, hogy 1 hetet minimum kell várni, hogy hasson, ha az elsõ napján veszed be, tán azonnal hat. Bár én nem mertem kockáztatni, szerintem te is várd meg a minimum egy hónapot.

Ha most kezdted elõször, akkor azt hiszem, hogy 1 hetet minimum kell várni, hogy hasson, ha az elsõ napján veszed be, tán azonnal hat. Bár én nem mertem kockáztatni, szerintem te is várd meg a minimum egy hónapot.
Szerintem le van írva a betegtájékoztatóra, hogy ha nem az elsõ menis-napon veszed be, akkor mi a teendõ. Megnézted?
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, de nem ír semmi ilyet. Sem azt, mikor kezd el hatni, sem azt, mi van ilyenkor. Sikerült kerítenem egy nõgyógyászt az ügyeletrõl, õ azt mondta, így is szedhetem nyugodtan. Ha az elsõ nap kezded el sincs meghatározva egyértelmûen, mikor kell szedni. Háziorvos szerint 2 hét, publikum szerint 1 hónap, van, aki szerint elsõ nap, úgyhogy mindenképp várok egy hónapot.
Hát igen, szedni lehet így is, hogy nem az elsõ napon kezded, csak mellette tovább kell védekezni.
Az elsõt.
A ciklus elsõ napja a menzesz elsõ napja. Ezért ezt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor jól gondoltam, csak azért a biztonság kedvéért megkérdeztem, nehogy beégjek. :)

Nagy gond, ha nem tudom a menstruációm első napján bevenni a tablettát?

3 évig szedtem Yasminelle tablettát, de 2 hónapra abba kellett hagynom. Most újra elkezdtem szedni, viszont ma jött meg a menstruációm és ma már nem tudom kiváltani.

Legjobb válasz: Én Lyndinettet szedtem szedtem. Ott nem volt gond, csak annyi, hogyha következett a 7 napos szünet és én akkor asszem a 3. nap vettem be akkor nem 7 napos szünet elsõ napján jött meg, hanem a 3.-on, szóval neked valszeg a 2.-on jönne.

Én Lyndinettet szedtem szedtem. Ott nem volt gond, csak annyi, hogyha következett a 7 napos szünet és én akkor asszem a 3. nap vettem be akkor nem 7 napos szünet elsõ napján jött meg, hanem a 3.-on, szóval neked valszeg a 2.-on jönne.
A betegtájékoztatóban benne van, hogy mikor lehet elkezdeni. Ha azt írja, hogy 1-5. napon, akkor elkezdheted. Ha az elsõ napot írja, akkor megvárod a következõ vérzést.
Ha az elsõ napon veszed be, akkor elvileg hamarabb leszel védett, mint ha az utána lévõ napokon. pl: elsõ nap - "rögtön" (persze érdemes kivárni amíg elmúlik a vérzés) utána lévõ napokon - 2-3 nappal késõbb hat a tabletta Azt nem tudom miért van így, de az enyém így mûködik.
Nem 2-3 nappal, hanem egy héttel késõbb...
És van olyan tabletta is, ahol az egész ciklusnak lõttek, ha nem az elsõ nap veszed be. Biztos, hogy benne van a betegtájékoztatóban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!