Találatok a következő kifejezésre: Ha a első levélnél (3 db)

Mi tegyek ha az első levélnél már amásodik napon nem vettem be a tablettát 12órán belül?

Már 2 éve szedem a Diane 35 fogamzásgátló tablettát.

Legjobb válasz: szerintem nem, tobb mint ket eve szedsz gyogyszert, egyetlen szem maradt ki, az maga lenne a csoda gyerek, ha terhes maradtal volna

szerintem nem, tobb mint ket eve szedsz gyogyszert, egyetlen szem maradt ki, az maga lenne a csoda gyerek, ha terhes maradtal volna
A fogamlas gatloknal vannak egy problemak nem mindig hatnak ha pl Alkohlos italokat fogyaztasz de ha nem veszed be egy napot nem gond mert a ferfi spermium csak 3 napra ra termekenyiti meg a noi petesejtet ha veletlenul nem vedelmezitek magatokat ovszerrel .... de egy kis szunet is kell tartani nem csak a tabblettakal hanem a szexel is .... ha sokat szeded a fogamlazas gatlot kb 2, 3 ev akkor megszokod es nehez lesz elhagynod ....ekkor fennal annak a veszeje hogy nem lesz gyermek aldas mert a gyogyszer mar nagymenyisegben van benned es nem engedi hogy a petesejt megfoganyon ezert ajanlom hoy ne szedj tobb fogamlas gatlot es vedekezz ovszerrel szex kozben ......
szia igaz én milligestet szedek, a betegtájéloztató szerint ez a teendõ, az elfelejtett tabival: Ha a bevont tabletta bevétele nem történik meg a szokott idõben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következõ bevont tablettát vegye be a szokott idõben. 12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett bevont tabletta (tabletták) bevételét, hanem folytassa a bevont tabletta szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 bevont tabletta van, akkor a következõ csomagban lévõ bevont tabletták szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ bevont tabletták bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ bevont tabletták bevételét követõen, forduljon orvoshoz.
a milligestet 4, 5 éve rendszeresen szedem és most javasolta a dokim hogy hagyjak ki 3 hónapot aztán ujra szedhetem. Nõvérem 8évig szedte folyamatosan és az elhagyása után fél érve visszaállt a normál menstruációs ciklusa. Ha párkapcsolatban él az ember biztonságosabb védekezésnek tartom mint a gumit.
A kérdező hozzászólása: Akkor ne aggódja? Régóta szedem, ezért nem gond ha csak 20 óra után pótoltam? Azért ijedtem meg mert az elsõ levél megkezdésénél volt, és a tájékoztató azt írta hogy 7 napig kell más védekezést alkalmazni, de ez nálunk elmaradt!
Szerintem nem lehet baj, nagyon kicsi az esély a terhességre.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál és azt mondta hogy 99, 9% hogy nincs semmi baj, nem is írt fel eseményutánit! :)

Symicia tablettát szedek és ha nem jön meg első levél után a 7 napos szünetben akkor is ugyanugy a 8. napon kell folytatnom a gyógyszert és első levélnél ez normális?

Legjobb válasz: Igen ugyan úgy kell folytatnod, akkor is ha megjön de még vérzel, mindig a 8. napon kell bevenni a következõ levél elsõ szemét. Ez az elsõ hónapban úgymond megszokott, de ha a következõnél sem jön meg, és egyéb mellékhatások is vannak amik nem jók, menj vissza mert valószínûleg nem jó neked ez a gyógyszert. Én is ezt szedem egyébként, kíváncsi leszek nekem megjön-e rendesen, eddig semmi panaszom, csak kis barnázás és kb az elsõ levél felénél járok :D

Igen ugyan úgy kell folytatnod, akkor is ha megjön de még vérzel, mindig a 8. napon kell bevenni a következõ levél elsõ szemét. Ez az elsõ hónapban úgymond megszokott, de ha a következõnél sem jön meg, és egyéb mellékhatások is vannak amik nem jók, menj vissza mert valószínûleg nem jó neked ez a gyógyszert. Én is ezt szedem egyébként, kíváncsi leszek nekem megjön-e rendesen, eddig semmi panaszom, csak kis barnázás és kb az elsõ levél felénél járok :D
Igen, de elsõ körben TERHESSÉGI TESZT! Ha negatív, szedd tovább 8. naptól kezdve. Ha a következõ sem jön meg, akkor orvos!
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Igen én is így vagyok, hogy lassan a végénél járok és nagyon kíváncsi leszek, hogy megjön-e idõben mert gondom abszolút semmi nem volt szóval tök örültem hogy semmi kellemetlen mellékhatás:D bízom benne hogy beválik:D

Ha a fogamzásgátló első levélnél kb a 7-8 szemnél már nem védekeztünk lehetek terhes? Még van hátra 7szem és sűrűn kell pisilnem miért van ez?

ha megjön a menstruációm a 7 napon akkor 100% hogy nem vok terhes?

Legjobb válasz: nem lhetsz terhes.A fogamzásgátló dobozában található tájékoztatóban benne van,hogy mennyi idõ eltelte után nyújt védelmet a tabletta. Én úgy tudom,hogy már egy 7 után használ maximum 1 hónap.

nem lhetsz terhes.A fogamzásgátló dobozában található tájékoztatóban benne van, hogy mennyi idõ eltelte után nyújt védelmet a tabletta. Én úgy tudom, hogy már egy 7 után használ maximum 1 hónap.
A kérdező hozzászólása: milyen max egy hónap? nem értem. szóval már a 7.napon védett voltam?
Igen a norma ez lenne h leírják. Én Lindynettet szedek, és nincs leírva benne. Hallottam 2hetet, de egy hónapot is... Most akkor találgassak. :)
A kérdező hozzászólása: én is lyndinettét szedek.
Akkor egy cipõ :)
Én is azt szedek, nekem a nõgyógyászom azt mondta, hogy a 14. szemtõl véd. Viszont van neki vmi tájékoztató füzete, abban meg az elsõ szemtõl írják. Hivatalos betegtájékoztatóban meg nincs szó róla. Szóval igazodjon ki rajta az ember. Sokat iszol, azért kell sûrûn pisilned, vagy azért, mert felfáztál. :D Ha megjön a vérzésed, az 99, 99999% -ban azt jelenti, hogy nem vagy terhes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!