Találatok a következő kifejezésre: Ha a első heteiben (174 db)

Hatoslottó 5 hetesem van és ha az elsõ héten nyer akkor azt mikor kell hogy kifizessék? A játék 5. hetének a végén vagy minden játékhét után kifizetik?

Legjobb válasz: nyerés után kifizetik. Nem függenek össze a hetek, ha minden héten lesz találatod, akkor minden héten fizetik. Persze telitalálathoz van valami kifizetési idõ, vagy volt ilyen régen úgy rémlik.

nyerés után kifizetik. Nem függenek össze a hetek, ha minden héten lesz találatod, akkor minden héten fizetik. Persze telitalálathoz van valami kifizetési idõ, vagy volt ilyen régen úgy rémlik.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert ugye rányomtatják a lottoszelvényre, hogy kifizetve de akkor ha az elsõ héten kiveszem attól még játékba vagyok ugymond...?
Igen.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ ! :)
masnap mindket napi adagot vedd be, de igy nem vagy vedett, legalabb 7 nap kell masfele vedekezes is.

A fogyókúra melyik időszaka a legnehezebb? Ha az első héten már túl vagyok akkor már csak könnyebb lesz ugye?

Legjobb válasz: Szerintem akkor a legnehezebb, mikor elfogy a motivációd. Nem fogysz annyit, amennyit kellene, nagyon vágysz az édességre, vagy csak egyszerûen már nem érted, miért is csinálod. 1 hét után még van azért az emberben, majd úgy 3-4 hét után már lehet hogy elkezd csökkenni. Innen a legnehezebb felállni, és igenis folytatni.

Szerintem akkor a legnehezebb, mikor elfogy a motivációd. Nem fogysz annyit, amennyit kellene, nagyon vágysz az édességre, vagy csak egyszerûen már nem érted, miért is csinálod. 1 hét után még van azért az emberben, majd úgy 3-4 hét után már lehet hogy elkezd csökkenni. Innen a legnehezebb felállni, és igenis folytatni.

Mennyi az esély a terhességre, ha az első héten elfelejtettem bevenni egy szemet?

Másfél éve szedek fogamzásgátlót, és először fordult elő, hogy elfelejtettem bevenni. A 7 napos szünet utolsó napján szeretkeztünk, ez volt kedden, és csütörtökön elfelejtettem bevenni, ezt péntek reggel pótoltam, de már bőven a 12 órán kívül volt, és a tájékoztatót is elolvastam miszerint orvoshoz kell fordulnom. Lehetek terhes a keddi szex miatt? köszönöm a válaszod

Legjobb válasz: Ne élvezzen beléd a párod kedden.

Ne élvezzen beléd a párod kedden.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy kiegészítõ védekezés kell, de én arra a keddre gondoltam, ami a gyógyszerszünetem utolsó napja, kicsit félreérthetõen írtam le :S de azért köszönöm a választ
Ha már fogamzásgátlóval ba*szod tönkre a szervezeted tanuld meg használni... Nem szabad felejteni minden kis hiba végzetes lehet teherbeesés szempontjából
Elõzõnek: ha a gyakorikérdések.hu-n ba*zod el az idõdet, a kérdésre válaszolj, és olyanhoz ne szólj hozzá, amihez nem értesz. Mindenkinek szuverén joga, mit és mivel b*szik el a szervezetén, már ha a felelõsségteljes védekezés annak számít... Örülj neki, hogy te még soha semmit nem felejtettél el az életben, fájóan nagyszerû lehet tökéletesnek lenni! Ha már egy éve szeded, és tényleg ez az elsõ, hogy elfelejtetted, nem túl nagy, sõt elenyészõen kicsi az esélye a teherbeesésnek. Ne parázz! Orvoshoz fordulni sem hiszem, hogy sok értelme lenne, majd ha esetleg nem jön meg idõben a vérzés. Ha esetleg megtörtént a baj, azzal már az orvos sem tudna most mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: második válaszoló: tudom, hogyan kell használni, egyszerûen csak elfelejtettem, ember vagyok, hibázom néha... utolsó válaszoló: köszönöm szépen, most megnyugodtam :)

Ha szeptember 1-én lép életbe az egészségbiztosításom, akkor fizet a biztosító, ha szeptember első hetében műtenek?

Legjobb válasz: Hát részletesen olvasd át a feltételt amit kaptál a biztosítótól. Kizárás, és mentesülés részt alaposan rágd át! És keress olyant is hogy van-e várakozási idõ (általában 6 hónap indulástól számítva, ez alatt semmit nem fizet)

Hát részletesen olvasd át a feltételt amit kaptál a biztosítótól. Kizárás, és mentesülés részt alaposan rágd át! És keress olyant is hogy van-e várakozási idõ (általában 6 hónap indulástól számítva, ez alatt semmit nem fizet)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Jobb ha az első hetekben rendszerezzük a baba napjait, vagy inkább majd csak később legyen időhöz kötve a szopi, a babusgatás, pancsi, szundi?

Tegnap jöttünk haza a kórházból, én azt tartanám jónak, ha már most rendszerez?dne a Picike napja, így talán neki is könnyebb lenne. De sokan azt mondják, hogy igény szerint szoptassam, és legyen ölben. Viszont attól félek, hogy nagyon rászokna ehhez, és nem lehetne kés?bb rendszerezni.

Legjobb válasz: ez sajnos babafüggõ!Én is szerettem volna, ha van napi ritmus, de az én babám nagyon nyûgösködõs volt!Nõvérem babája viszont hajlandó volt nagyon hamar beállni egy napi ritmusra!

ez sajnos babafüggõ!Én is szerettem volna, ha van napi ritmus, de az én babám nagyon nyûgösködõs volt!Nõvérem babája viszont hajlandó volt nagyon hamar beállni egy napi ritmusra!
Ha van egy kis idõd, akkor vedd ki a könyvtárból a Suttogó titkai c könyvet, és olvasgasd! Abban nagyon sok minden benne van. Nekem még nincs kisbabám, de a könyvet alig tudtam letenni. Szerintem és a könyv alapján is a legjobb, ha a kicsinek a lehetõ leghamarabb megpróbálod beállítani a napirendjét, így õ is jobban fogja magát érezni, hiszen tudja, hogy mikor mi fog vele történni... Amúgy GRATULÁLOK! :) Sok boldogságot! :)
Én arra törekedtem, hogy a fürdés már a kezdetektõl rendszeres legyen. Igazodtam a kórházihoz eleinte, aztán kitoltuk mindig 5 perccel. Szerencsére az evéssel nem volt gond, mert õ pontosan 3 óránként evett :) Ahogy cseperedett úgy alakítottuk a rendszert.
Hidd el a rendszerezes nagyon jo dolog, neki is, es neked is.En nem igazan vagyok hive az igeny szerinti szoptatasnak, de aki igy csinalja azt is megertem.A suttogo konyv nagyon jo, en is ajanlom figyelmedbe.Persze csak akkor ha a rendszert valasztod.En az elejetol kezdve rendszert vittem a napokba, es bevalt.2, 5hos koratol atalussza az ejszakat, es mar tudja mi utan mi jon.7hosak vagyunk.
az én kisfiam nagyon mosolygós, nyugi bébi, aki akár fél órát is eljátszik egyedül, most 7 hós: sose hagytam sírni, rengeteget volt/van ölben, ahogy igényli, igény szerint szoptatom és hagytam, hogy õ alakítsa ki a napi rendjét, leszámítva a fürdést és az esti rutint. így kialakult a sajt biológiai ritmusa, nem mondom, hogy zökkenõmentesen, de én el sem tudom képzelni, hogy milyen lett volna, ha én osztottam volna be az idejét. Így könnyebb volt és a végeredmény ugyanaz - de ha nektek jobb, hogy kialakítod a legelején akkor próbálkozz meg azzal. az ölelgetésre ilyen picin még nem tud rászokni, nagy szüksége van rá
A fürdést és az estét próbáld kialakítani lehetõség szerint állandóra (idõpont, sorrend). Aztán majd a napját alakítja õ, meglepõen rendszeresre. Ami idõrõl-idõre változik ugyan, de hosszabb ideig mégis ugyanolyan napok lesznek. Nálunk (4 és fél hós) az elsõ két hónapban 3 óránként evés, utána alvás volt, aztán két hétre borult a dolog, össze-vissza napjaink lettek. Csak a fürdés, utána evés és alvás nem változott. Aztán láss csodát, magától beállt a kiscsaj, és hetek óta ugyanaz a menetrendünk nap mint nap.

Ha jövő héten töltöm a 25. hetet, az már a harmadik trimeszter első hete lesz?

Neten annyifélét olvasni, hogy nem tudom eldönteni :-)

Legjobb válasz: Nem.A 27.hét a 3.trim elsõ hete :) 28hkm

Nem.A 27.hét a 3.trim elsõ hete :) 28hkm
Vagyis a 28.hét, bocsi.
nem, 28. héttõl kezdõdik a aharmadik. Hol olvastad ezt a 25. hetet? http://bezzeganya.postr.hu/terhesseg-a-harmadik-trimeszter-001
Így van.28héttõl van a harmadik trimeszter! 28-32hét-----7 hónap 32-36hét-----8 hónap 36-40hét-----9 hónap Ez lesz a harmadik trimeszter!
A kérdező hozzászólása: Pl. itt, de több helyen is.: https://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9g Bár a 28. hét több helyen szerepel, szóval köszönöm a válaszokat! :)
Minden bántás nélkül hadd kérdezzem meg: mi jelentõsége van? 14 hetes vagyok, és soha nem agyaltam azon, hogy vajon mikor léptem/lépek be a 2. trimeszterbe.
3.trimeszter az utolsó 3 hónap! ami valóban 28 héttõl van, ahogy fel is van sorolva!

Ha az első babámat a 37. hétre szültem. Akkor van rá esélyem, hogy a 2. babát sem fogom kihordani a 40. hétig? Kíváncsi vagyok, hogy nektek, hogyan alakult a 2. szülésetek.

Legjobb válasz: 1. baba 39. hét,(fiú) 2. baba 38. hét,(lány) 3. baba 39.hét,(fiú) 4. nana 38. hét,(lány) Szerintem abból, hogy az elsõ mikor született, nem igazán lehet következtetni a 2. baba születési idejére, hiszen minden terhesség más, még egy anyánál is.

1. baba 39. hét, (fiú) 2. baba 38. hét, (lány) 3. baba 39.hét, (fiú) 4. nana 38. hét, (lány) Szerintem abból, hogy az elsõ mikor született, nem igazán lehet következtetni a 2. baba születési idejére, hiszen minden terhesség más, még egy anyánál is.
Ez engem is nagyon érdekelne! Én is 37 hétre szültem és megmondtam, ha fene fenét eszik is én végig viszem!:) Bár tudom, hogy ez nem így van!
Én a 2.babámat szültem 37+3 hétre...az elsõt 40+5 hétre.Állítólag minél többedik terhesség, annál hamarabb születhet a baba, mivel a méhszáj már kicsit "viseltesebb", ezért nem bírja tartani a magzatot(és hamarabb kinyílik).
Az utolsó válaszolóra rácáfolnék. Nekem 1 gyermekem 38.héten született meg, kislány. 2. gyermekemnél indítani kellett a 40.héten. Õ kisfiú Én inkább azt hallottam h a lányok hamarabb jönnek. A fiúk ebben is lustábbak. Amúgy pedig erre sincs garancia. A méhszáj valóban lehet gyöngébb, többedik szüléskor, de én még csak ki se nyíltam, pedig végig nagyon lenn volt a hasam.
Két lányom van. Az elsõ 37. héten született, spontán, magzatvízelfolyással. A másodikat a 40. hét végén indították. Szóval se a nem, se a szülések száma nem számít sztem.
Mind a kettot a 42. heten szultem. A msodiknal mar nyolc honaposan azt hittem meglesz, mert fura erzes volt, annyira lent ereztem, meg gorcsoltem. Aztan a vegen majdnem szulesinditas lett.
A kérdező hozzászólása: Csak azért félek egy kicsit, mert a kislányom nagy súllyal született, így ha kihordom a 40. hétig akkor elérte volna a 4 kg-ot. Most kisfiú lesz, remélem õ nem lesz ilyen húsi, mert elég brutálisan szakadtam mindenhol.

7 hetes a kislányom és én nem szoptatok, csak az első héten szoptattam. Becsomósodott a mellem és az egész olyan nagyon fájdalmas és kényelmetlen volt. Miért nem fogadják el az emberek ha valaki a tápszer mellett dönt?

Legjobb válasz: Szerintem az volt a gond neked, hogy nem kaptal jo tanacsot, nem segitett neked senki az elejen, hogy megoldodjon a problemad a fajdalmas, kenyelmetlen szoptatas miatt. Nekem is becsomosodott a mellem az elso heten, mert tul sok tejem volt es a babam meg nem tudta kiuriteni, kiszivni az egeszet. 2 hetig nem fejtem, mert azt a tanacsot kaptam egy vedodotol, hogy az elso 2-3 hetben nem szabad fejni. Begyulladt a mellem, rohadtul fajt, csomos volt, es 40 fokos lazam volt, antibiotikumot kellett szednem. Vegul, jott egy nagyon kedves, es szakmailag hozzaerto vedono, aki segitett kifejni a tejet, kimasszirozni a csomot, megmutatta, hogy hogyan kell kulonbozo tartasokban szoptatni a babat es megtanitotta nekem, hogy mit kell csinalni egy kovetkezo mellgyulladas eseten. Utana is fajt meg a szoptatas par napig, de renduletlenul szoptattam, mert tudtam, hogy a babamnak ez a legjobb, amit megadhatok. Szoval nem gond az, hogy a tapszer mellett dontottel, en csak azt sajnalom, hogy nem kaptal segitseget, ami megkonnyitette volna a szoptatast az elejen.

Szerintem az volt a gond neked, hogy nem kaptal jo tanacsot, nem segitett neked senki az elejen, hogy megoldodjon a problemad a fajdalmas, kenyelmetlen szoptatas miatt. Nekem is becsomosodott a mellem az elso heten, mert tul sok tejem volt es a babam meg nem tudta kiuriteni, kiszivni az egeszet. 2 hetig nem fejtem, mert azt a tanacsot kaptam egy vedodotol, hogy az elso 2-3 hetben nem szabad fejni. Begyulladt a mellem, rohadtul fajt, csomos volt, es 40 fokos lazam volt, antibiotikumot kellett szednem. Vegul, jott egy nagyon kedves, es szakmailag hozzaerto vedono, aki segitett kifejni a tejet, kimasszirozni a csomot, megmutatta, hogy hogyan kell kulonbozo tartasokban szoptatni a babat es megtanitotta nekem, hogy mit kell csinalni egy kovetkezo mellgyulladas eseten. Utana is fajt meg a szoptatas par napig, de renduletlenul szoptattam, mert tudtam, hogy a babamnak ez a legjobb, amit megadhatok. Szoval nem gond az, hogy a tapszer mellett dontottel, en csak azt sajnalom, hogy nem kaptal segitseget, ami megkonnyitette volna a szoptatast az elejen.
Mert az anyatej a legjobb és ez nem "kányelmetlenség stb" kérdése, a fájdalom elmúlik. Ez az egyik legjobb doldog, amit megadhatsz a gyerekednek és még pénzbe sem kerül.
Teljesen igazad van! Ha te úgy döntesz, hogy nem szoptatsz bármi miatta akkor nem szoptatsz, senkinek a véleményével ne foglalkozz! Az én "minta anya vagyok mert szoptatok" idõ már lejárt, anyaság nem csak ebbõl áll! Én nem szoptattam de mindkét gyerekem egyetemre járattam és egyedül felneveltem úgy, hogy 3 munkahelyem volt, mert kellett a pénz. Mindkét gyerekem egészséges felnõtt lett, soha nem voltak betegek!
Mert a babának az anyatej sokkal jobb.
Szia! Az én lányom is hét hetes :) Én sem szoptatok, nem is tudtam, mert a kislány csak sírt, és nem volt hajlandó még bekapni sem a cicit. Már a kórházban sem tudtak segíteni (4-5 szoptatós nõvérke is próbálkozott, nagyon rendesek voltak). Bár én fejem azóta is és csak anyatejet kap. Én nem ítélem el azokat az anyákat, akik a tápszer mellett döntenek, ha oka van a dolognak, és nem csak a kényelem az!!!! Én is szinte csak tápszert kaptam, mert anyu nem hogy nem tudott szoptatni, de csak pár hetet tudott fejni, és elment a teje. Nem vagyok allergiás, beteges stb. Ne foglalkozz az emberekkel, csak magatokkal.....ettõl még ugyanúgy szeretheted a kicsikédet, mint más! Jó babázást :)
Sajnos neked nem segített senki, ezért jártál így. Én ugyanígy voltam, de volt segítségem, így 9 hónapig szoptattam. És azért nehéz ezt elfogadni, mert csak kis türelem kellett volna és a gyereked anyatejen nõhetett volna fel, ami egészségügyileg az egész további életére kihat. Megérte volna az áldozatot...
Megbántad?vagy miért érdekel más véleménye, hiszen valószínûleg eddig sem érdekelt ki mit mond ha így döntöttél!Nem nagyon kampányolnak az 1 hetes szoptatásért.
A tápszerkészítés pont hogy nem kényelmes szerintem, kavargatni, méricskélni, melegíteni kell!Az anyatej ilyen picike babánál azért lenne fontos mert erõsíti az immunrendszerét, és megvédi sok betegségtõl, segít neki hogy megerõsödjön, gyarapodjon.Ha ezeket is mérlegelted, természetesen TE döntesz csak lehet késöbb megbánod!
A kérdező hozzászólása: Nem bántam meg, a babám egészséges és kiegyensúlyozott. A tápszerkészítés nem kényelmetlen. Írta valaki, hogy macerás! Szoba hõmérsékletû babavíz, bele 4 kanál tápszer, összerázom és etetek! Ez olyan macerás?? A szoptatás után még fél órát fejtem és akkor is csak 15 ml jött ki. Nem bánom, hogy nem szoptatok, ez az én döntésem és a kérdést csak kíváncsiságból írtam ki.
A kérdező hozzászólása: Sokan próbáltak segíteni, de nem tudtunk többet lefejni és én a végén azt mondtam, hogy jó akkor itt vége. Nem szoptatok mindenáron! Ez a gyerek így is felnõ , ahogy én is felnõttem úgy , hogy anyám 1 percig nem tudott szoptatni! Nem remegek be miatta, ez van!

Mit érezhetek majd ha megmozdúl a babám? Most töltöttem a 18. hetemet. Mikorra várható az első jel?

Legjobb válasz: Már bármikor megmérezheted,de elsõ babás anyukáknál nem ritka,h a 20. hét után érzik csak meg. Én a 15. héten éreztem elõször.Akkor olyan volt mintha egy pillangó repkedett volna odabent.Aztán két hétig semmi.A 17. héten is éreztem egyszer vagy kétszer,aztán a 18-20. hétig sokszor éreztem,csak nem tudtam,h õ az,mert a pillangót vártam,közben már rendesen rúgdalt.A 21. héten tudtam megmutatni a férjemnek,h ilyen,amikor rúg és a 26. héten volt elõször szemmel látható a helyezkedés.

Már bármikor megmérezheted, de elsõ babás anyukáknál nem ritka, h a 20. hét után érzik csak meg. Én a 15. héten éreztem elõször.Akkor olyan volt mintha egy pillangó repkedett volna odabent.Aztán két hétig semmi.A 17. héten is éreztem egyszer vagy kétszer, aztán a 18-20. hétig sokszor éreztem, csak nem tudtam, h õ az, mert a pillangót vártam, közben már rendesen rúgdalt.A 21. héten tudtam megmutatni a férjemnek, h ilyen, amikor rúg és a 26. héten volt elõször szemmel látható a helyezkedés.
nekem szöszmötölésre hasonlított leginkább, mintha valami birizgálna
Nekem pedig olyan volt mintha egy cérnaszálat húztak volna végig a hasamon... 20. hét körül fogok jobban érzeni:)
Teljesen változó, hogy ki mikor érzi elõször, egyénfüggõ. Én pl. 16 hetesen éreztem elõször, de azóta semmi. Lassan belépünk a 18. hétbe. Elsõ babánál általában a 20. hét környékén szokták a kismamák biztosra érezni a kicsit. Lehet, hogy már most is érzed, csak figyelmen kívül hagyod a kis jeleket vagy összekevered bélmozgással, stb. Nekem olyan volt, mintha kis lufi pukkant volna a hasamba. Ne izgulj, fogod érezni!
szia.én is lufikat éreztem a hasamban 17 hetesen, már elötte is éreztem ugyanezt, de akkor még egyértelmûen nem mertem mondani, hogy érzem.most 20 hetes vagyok.kb 2 hete folyamatosan minden nap érzem.és bármily hihetetlen, tegnap még láttam is. egy jó nagyot pukkant a pocakom egy helyen.hamrosan benned is tudatosul, hogy érzed a mozgását.fantasztikus érzés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!