Találatok a következő kifejezésre: Ha a első 3 (193 db)

Mellnagyobbitásra készülök, 2és 5éves gyerkőccel. Tapasztalatok vannak? Ha az első 3-4napra elvinné a nagyi őket és kb utána 3hétig lenne állandó segítségem kivitelezhető lenne a dolog?

emelni meddig nem lehet?és kézenfogva (ugye kicsit hajolva) mikortól lehet menni a picikkel, ha ugye benn van a pakliban,hogy megránt? az ilyen dolgok érdekelnének. meg minden.... köszi

Legjobb válasz: Nagyon gondold át, mert nehéz kivitelezni a dolgot. Nem tudod kiküszöbölni, hogy ne emeld fel a gyerekeidet egyáltalán (nem tudod megemelni, hogy az öledbe ültesd, csak ha magától belemászik, wc-re feltenni, fürdõkádba ki és beemelés stb). Gondolom, mivel nekem 3 is van- csak kisebbek. Az elsõ hét az nagyon kemény. Olyan lesz a mozgásod, mint egy roboté, hogy minél kevésbé fájjon. A lényeg, hogy amíg nem köt be a helyére, nem szabad reckírozni. Ismerek egy csajt, aki tojt rá, hát olyan is lett. Az egyik felcsúszott neki, és pólóban is durván látható volt az eltérés, gondolom annélkül meg még gázabb lehetett. Csak akkor vágj bele, ha tényleg van normális 24órás segítséged!! Akkor viszont nem fogod megbánni. Sok sikert kívánok hozzá!

Nagyon gondold át, mert nehéz kivitelezni a dolgot. Nem tudod kiküszöbölni, hogy ne emeld fel a gyerekeidet egyáltalán (nem tudod megemelni, hogy az öledbe ültesd, csak ha magától belemászik, wc-re feltenni, fürdõkádba ki és beemelés stb). Gondolom, mivel nekem 3 is van- csak kisebbek. Az elsõ hét az nagyon kemény. Olyan lesz a mozgásod, mint egy roboté, hogy minél kevésbé fájjon. A lényeg, hogy amíg nem köt be a helyére, nem szabad reckírozni. Ismerek egy csajt, aki tojt rá, hát olyan is lett. Az egyik felcsúszott neki, és pólóban is durván látható volt az eltérés, gondolom annélkül meg még gázabb lehetett. Csak akkor vágj bele, ha tényleg van normális 24órás segítséged!! Akkor viszont nem fogod megbánni. Sok sikert kívánok hozzá!
Szia. Nekem 3 és 5 évesek voltak a gyerekek amikor volt a mellmûtétem. A gyerekeket ha lehet, legalább egy hétre passzold le. Kb egy hét után van varrat lazítás, és 10 nap múlva varrat szedés. A sportmelltartót 6-8 hétig kell viselni. Varratszedésig nehéz a tisztálkodás, utána már zuhanyozhatsz. Emelni 1 kg-ot emelhetsz, de nehezet nem, hajolni, magasra nyúlni, nem szabad. Ha utána is van segítséged, szerintem megoldható, arra nagyon vigyázz a gyerekek nehogy véletlenül megüssék. Ja, és arra számíts, hogy mûtét után annyira fáj, hogy sem lefeküdni, ha meg lefeküdtél, sem felülni nem tudsz majd, csak nagy nehezen:) nagyon-nagyon erõs izomlázhoz tudnám hasonlítani. Sok sikert!
Hat hét múlva veszik ki a varratokat, az idõ alatt még egy kilót sem emelhetsz, különben szétcseszed a sebedet. Két kisgyerek mellett ez csak bentlakós szobalánnyal/szakácsnõvel/dadával lenne megoldható, mert míg a férjed megérti, hogy most nem tudsz sem teregetni, sem vásárolni, sem semmit, amihez emelni, vagy hajolni kellene, addig a gyereket muszáj ugyanúgy ellátni.
A kérdező hozzászólása: kedves egyeske ! tán irígységbõl írtál ilyen undok hangnemben? kedves Második válaszoló köszönöm kimerítõ válaszod !

Nem fogok vérezni az első együttlétnél ha a párom 3 ujja már befér?

Legjobb válasz: de lehet, sõt még lehet hogy fájni is fog. barátnõmnek is befért 3 ujjam, de attól nem szakadt át neki, aztán amikor megtörtént vérzett rendesen

de lehet, sõt még lehet hogy fájni is fog. barátnõmnek is befért 3 ujjam, de attól nem szakadt át neki, aztán amikor megtörtént vérzett rendesen
én azt mondom, hogy ez egyénfüggõ! Ha kellõen ellazulsz, és nem stresszelsz, akkor nemfog se vérezni, sempedíg fájni! egy laza masszír, vagy egy gyertyafényes vacsora segíthet rajta! --Chocky--
Attol mert befér 3 ujjad, nem azt jelenti hogy nemn is fog fájni . Nem feltétlen szakította át a szûzhártyádat, sõõt, biztosan nem !
Egyéntõl függ, pl: nálam is így volt, 3újja befért, igaz én akkor véreztem picit mikor mind3 újját berakta, de az elsõ együttlétnél nem véreztem és még jó is volt, egyáltalán nem fájt:)
Szerintem fogsz.. Nálam ez úgy volt hogy szeptemberben elvesztettem a sz.-em aztán csak ujj volt de amikor újból rendesen együtt voltunk igaz már nem fájt de még vérzett. Úgy hogy lazulj el és nem lesz gond!

Mi van, ha a megjelölt 3 intézmény közül felvesznek az elsőre, de mégis a 2-ik vagy 3-ikra szeretnék járni?

Furcsa kérdés, de érdekelne mi van akkor, ha megjelöltem 3 egyetemet/f?iskolát, mondjuk felvesznek az els?re, de úgy döntök valami miatt, hogy mégis a második v harmadikra mennék. Mi ilyenkor a szabály? Lehet ilyet egyáltalán?

Legjobb válasz: Nem. De ha jól tudom, a sorrenden még változtathatsz júliusig.

Nem. De ha jól tudom, a sorrenden még változtathatsz júliusig.
Nem lehet. Azért van július elejéig (pontos dátumot nem tudok) egyszeri (!) sorrendmódosításra lehetõség, hogy ne utána gondold meg magad. Hiszen amikor meghúzzák a ponthatárokat, már mindenki számára biztosra kiderül, hova vették fel. Gondolj bele, milyen fejetlenség és káosz lenne abból, hogy te kitalálod, mégse mész az elsõ helyre, de akkor valaki, aki "miattad" maradt le, mégis bekerül, és akkor az õ helyére is valaki és így tovább, te viszont valaki mást túrnál ki a 2. vagy 3. helyedrõl. Mert a létszám nem rugalmas sehol, ha 200 fõt vesznek fel, akkor 200-at fognak.
Az elsõ jól tudja. Azt jelöld be elsõnek, hova menni akarsz.
újrafelvételizel következõ évben és akkor már lesz annyi eszed, hogy azt jelölöd meg ahova menni is szeretnél...

Befolyásolja a babám súlyát, ha az első 3 hónapban nem hánytam?

Én még csak nem is émelyegtem, helyette kóros éhségrohamaim voltak. Most vagyok 37 hetes és 3 és fél kilósra saccolták a babám. Félek, hogy emiatt nem engednek természetesen szülni.

Legjobb válasz: Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!

Nincs mindenki rosszul, a Babádnak ettõl semmi baja nem lesz. Esetleg - mivel az elsõ harmadban tudsz enni - a Te súlyod növekedhet jobban, de ez sem törvényszerû!
szia. Lehet, hogy te írtál már ezzel kapcsolatban 2 kérd´st??az, hogy nem hánytál az elején, az nem befolyásol semmit. A végén az orvosod u´gy is tudni fogja, hogy hogyan fog zajlani a szülés.függ a magasságodtól is.Az biztos, hogy nagy babád lessz.Àlltalában +-500grammot számolnak még rá. A lényeg, hogy minden rendben legyen. 40hetes kismama.
Szia! Simán szültem a gyerekeimet, mind a kettõ 3 és fél kilós volt. Nem ezen múlik, hanem a korodon és a paramétereiden.
A három és fél kiló egyáltalán nem sok. Az unokatestvérem természetes úton szülte meg 4800 grammos kisfiát! Az már sok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Tudom, hogy nem sok, de nekem még van 3 hetem és hetente negyed kilót híznak a babák:) Akkor már sok lesz.
Akkor most ikreket vársz??Mert ezt nem irtad....Egy gyerek 3kilós???Nem értem...
A kérdező hozzászólása: Neeem, egy babát várok, csak általánosságban írtam, hogy babák.
Szia! Szerintem nem befolyásolja a baba súlyát. Ez állítólag genetika. Nekem három kiló alatti babát jósoltak az utolsó héten, és 3800 lett. De az orvosom azt mondta, hogy az utolsó egy-két napban a babák általában veszítenek egy minimálisat a súlyukból. De hogy ez igaz-e, azt nem tudom. Szerintem 3 és 4 kg közötti az teljesen rendben van. Mindenesetre könnyû szülést kívánok neked!
Én sem hánytam az elején. Késõbb sem. Az égvilágon semmi bajom nem volt. Se émelygés, se szédülés, se semmi. Nekem is végig azt mondták, hogy nagy baba lesz. De fel sem merült, hogy ne természetesen szüljek. De kiderült, hogy az ultrahangos súlybecslés nem mindig megbízható... 3 kg 5 dkg lett a babám, természetes, gyors szüléssel. Én azt olvastam, hogy ha nem vagy rosszul, az azt jelzi, hogy az átlagnál is életerõsebb, egészségesebb a baba. Így legyen és könnyû szülést kívánok!

Ha az első 3 vagy 4 löket gumi nélkül van, utána felhúzza a barátom az óvszert, abból nem lehet baj, ugye?

Csak ki szeretnénk próbálni mindketten, hogy milyen érzés nélküle, én nem szedek fogamzásgátlót, ezért minden esetben óvszerrel szoktunk szexelni. 18/L

Legjobb válasz: elõváladéktól is teherbe lehet esni, szóval nem ajánlom. 18/F

elõváladéktól is teherbe lehet esni, szóval nem ajánlom. 18/F
DE. De lehet kapni valami kapszulát, meg spermicides gélt.
Megeshet bármi! Ha ezen kattogsz már most akkor inkább ne hagyd neki :) Ér annyit pár lökés, mint egy hónap feszültség? Ha igen akkor....
menstruáció után egy hétig még legalább nem eshetsz teherbe. olyankor nyugodtan csinálhatjátok.
Próbáljátok ki! Hatalmas élmény! De három lökés után ne húzzatok már óvszert, az nagyon illúzióromboló! Mondd neki, hogy lökje ameddig nem érzi hogy mindjárt elélvez. Fiúknál az orgazmus megindulása(amikor már érzi hogy nincs visszaút) és a magömlés bekövetkezése között van 4-5 másodperc, az alatt vegye ki.

Ha egyetemre jelentkezem és ha az első 3 helyre csak ugyanazt a szakot írom ugyanabban az intézményben az plusz esély a felvételre v. nem számít?

Nem tudom hogyan értékelik a sorrendet a felvételi lapoknál,de engem egy intézményben két szak érdekel.Nem tudom beírhatom-e ismételten valamelyiket a harmadik helyre,van.e értelme?

Legjobb válasz: XD Nem tudom, h mennyi betelefonálós játékot nézel, de legfeljebb ott jelent nagyobb nyerési esélyt, ha több hívást indítasz. A felsõoktatási felvételi nem így mûködik...

XD Nem tudom, h mennyi betelefonálós játékot nézel, de legfeljebb ott jelent nagyobb nyerési esélyt, ha több hívást indítasz. A felsõoktatási felvételi nem így mûködik...
Aki ilyen kérdést tesz fel az valóban felsõoktatásban akar tanulni? Te jó ég!
hiába írod be ugyanazt a szakot 100szor, az akkoris csak egy lesz, lényeg hogy meglegyen a ponthatárod és kész, amugy meg azért is hülyeség amit kérdezel, mert ha egynek minõsül a szak te meg leírod a jelentkezési lapra mondjuk 10x akkor többet fogsz fizetni a semmiért, és még az oktatási hivatalnál is kiröhögnek, hogy ilyen buta vagy
Te ne tanulj tovább, én azt mondom...
mindegy h 50x, vagy 1x írod be a ponthatár ugyanaz lesz oda! ha eléred, bekerülsz, ha nem, nem.. :S
Csak el kell érni a ponthatárt. Mindegy, hogy elsõnek, 10-nek jelölöd be, vagy akár 50-szer. Mindegy, hogy épp hogy elérted a ponthatárt, vagy 100 ponttal felette vagy, mindegy hogy nyelvvizsgával, tanulmányi versenyekkel, szociális háttérrel, állapotosan, stb. lett meg a pontod. Az az adott egyetem nem fog ezzel foglalkozni. Csak egy vagy a több száz diák közül nekik.
Az elsõvel teljesen egyet értek.

37 h. terhes vagyok, 6 éves lányom most bárányhimlős, én nem tudom, hogy voltam-e, ha esetleg nem, az okozhat valami gondot, ha a lányomon 3 napja jöttek ki az első tünetek, akkor rajtam kb mennyi idő alatt jöhetnek ki, ha esetleg mégse lettem volna?

Senki se tudja megmondani a családban, hogy voltam-e bárányhiml?s.

Legjobb válasz: semmi gond nem lehet, mert már nagyon közel van a szülés.az immunrendszered teszi a dolgát, véd téged is és a babádat is.ne aggódj feleslegesen.lehetõ legjobbakat kívánom nektek.

semmi gond nem lehet, mert már nagyon közel van a szülés.az immunrendszered teszi a dolgát, véd téged is és a babádat is.ne aggódj feleslegesen.lehetõ legjobbakat kívánom nektek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Egyre nyugodtabb vagyok ami saját magamat illeti, már csak a lányom miatt aggódok. :)

Az első császármetszés után ha a 2. , 3. szülés is császáros lenne, akkor hol vágják a hasat?

Az el?z? heget vágják,vagy újat?

Legjobb válasz: az elõzõt de az seme biztos hogy megint császár lesz mert lehet simán is szülni császár után

az elõzõt de az seme biztos hogy megint császár lesz mert lehet simán is szülni császár után
Az elõzõ sebnél, de ha túl vastag, vagy félnek, hogy nem gyógyul jól, kimetszik az elõzõ heget.Tehát csak egy cipzár marad a hasadon így is, úgyis.:)
Szia! Nekem 2 császárom volt és a másodikat egy picivel fölötte vágták! (pár mm)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azt amúgy tudoom, hpgy egyáltalán nem biztos, hogy a töbi is császár lesz, ha az elsõ az volt, csak kivácsi voltam ha mégis az lenne, akkor hol vágják.Azért 3-ra irányult a kérdés, mert még szeretnénk 2 babát. Köszi a válaszokat:)
2 hétrõl tudok :)
Szerintem gyógyszertõl függ, h hány hétig kell más fogamzásgátló módszert IS alkalmazni, valamelyik már azonnal véd, ha beveszed a menstruáció elsõ napján. Olvasd el nagyon figyelmesen a betegtájékoztatót!!! Ha a 3. nap vetted be és az van ráírva h 1 hétig más fg is ajánlott, akk nyilván az elsõ hónap elsõ hetérõl van szó, mert ez alatt az idõ alatt alakul ki a védettség. De az igaz h 2 hét a biztos. Én nem alkalmaztam mást csak 1 hétig. De mondom gyógyszerfüggõ is! Gondolom most elõször szedsz fg-t. Ne aggódj!

Mit csináljak, ha az első 3-4 kanál gyümölcsöt nem akarja egyáltalán elfogadni a babám?

Most lesz 6 hónapos és csak fintorog a gyümölcsre, eddig almát, majd alma+?szibarackot adtam, de sikertelenül. Eddig csak szopott.

Legjobb válasz: Probáld ki pl a banánt, és tegyél hozzá anyatejet.Annak szereti az ízét így megbarátkozik a kanállal evéssel, ha így már megy fokozatosan elhagyhatod a gyümölcsbõl a tejet( ezt szokták javasolni,de nekem ilyen bajom nem volt)

Probáld ki pl a banánt, és tegyél hozzá anyatejet.Annak szereti az ízét így megbarátkozik a kanállal evéssel, ha így már megy fokozatosan elhagyhatod a gyümölcsbõl a tejet( ezt szokták javasolni, de nekem ilyen bajom nem volt)
Elõször nekünk is nehézkes volt kanállal enni, egyrészt mert nem ahhoz szokott, másrészt teljesen új ízeket érzett. Nálunk 1-2 hét alatt hozzászokott. Még néha most is vannak nehézségek, de egyre ügyesebb!
Szia. Tényleg próbáld meg egy banán karikát összenyomni villával, e´s tegyél hozzá anyatejet.majd több banánt, és kevesebb tejet.Végül banánt almával.Nekünk bevált.
Ja és általában arra törekszem, hogy inkább édeskés ízek legyenek, mert azt szereti. Az anyatejes dúsítás jó ötlet!
Jó ötleteket írak elõttem, de azt tudnod kell, hogy ha nem sikerül elfogadtatni vele, az sem baj! tedd félre a dolgot két hétre és próbáld újra! Vannak babák, akik akár 8-10 hónapos korukig sem fogadnak el cicn kívül semmit, és ez nem okoz semmi problémát. Nem egyformák a babák, nem kell mindenáron ragaszkodni az elõírt idõpontokhoz. Ha a Te babád csak 7 vagy 8 hónaposan kezd el szilárdat enni, attól semmi baja nem lesz, ne aggódj! Csak türelmesen és ne erõltesd, nehogy elvedd a kedvét az evéstõl!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!