Találatok a következő kifejezésre: Ha a elmegy rögtön (21 db)

A fogamzásgátlót rögtön felírják ha elmegyek nõgyógyihoz?

Legjobb válasz: Álltalános vizsgálat után,ha minden ok akkor igen.

Álltalános vizsgálat után, ha minden ok akkor igen.
kell rákszûrés annak az eredméyne 3 hét és ha lelkiismeretes az orvos akkor elküld vérvételre. Sajnos ezt még sokan kihagyják pedig fontos vizsgálat. Meg kell nézni van-e hajlamod a trombózisra, ha van akkor nem szedhetsz sajnos gyógyszert. Ha ezek rendben vannak akkor felirják tehát pár héten belül.
ha volt idén rákszûrésed, akkor esetleg még elküldenek vérvételre...ha az rendben van, akkor felírják...egyébként pont nem nézik a legfontosabb hormonokat a vérvételen tb-re....szóval még a vérvétel se elégséges a felíráshoz valójában.
Vérvizsgálat kell! Az a lényege az egésznek, hogy bírod-e?

Elfogadható, ha a ballagási ebéd után szinte rögtön az "ünnepelt" elmegy egy koncertre?

Barátn?m lányáról van szó, szerintem semmi gond vele, de a nagyi szerint illetlenség otthagyni a rokonokat. Szerintem nem, hiszen akkor már néhány órát együtt fognak tölteni.

Legjobb válasz: Az úgy megengedett szerintem, mert az apja is családtag.

Az úgy megengedett szerintem, mert az apja is családtag.
Szerintem nem illetlenség, fõleg hogy a koncert idõpontját nem a ballagó határozta meg - gondolom én. :) Ez az õ napja, hadd menjen! Ebédig meg koncert után is lesz idõ az együttlétre még. Megértõnek kell(ene) most lenni vele, és nem lelkiismeret-furdalást csinálni neki.
Amikor en ballagtam, a ballagasi ebed utan par oraval kezdodott a bankett. Akkor illetlenseg volt elmennem?
Hülyeség, az õ ballagása, róla szól, ha koncertre akar menni délután és már elõtte eltöltött pár órát a családdal, menjen.
Az középsuli:) Csak fura, mert bankett érettségi után szokott lenni, a ballagás itt pedig 1 hónappal elõtte van
hmmmm erdelyi vagyok, ugyhogy nemnagyon ertem ezt a kozepsuli meg altalanos dolgot :S amikor a 12. osztalyt vegeztem, ez akkor volt. Szerintem is hulyen volt szervezve, de mi nembagyon szolhattunk bele...
Sztem illetlenség. És miért? Mert azért mennek oda a rokonok h õt ünnepelhessék!Nem azért h oké, beszélgetünk és nem baj h nincs ott az ünnepelt..akkor egyáltalán minek neki ballagási ünnepség?Másnak meg alig telik, õ meg tot lenne pár órát, pf :S mondjuk látszik, h 14, már bocsi, fontossági sorrend
Pff szerintem marhanagy illetlenség... Én inkább akkor megmondtam volna, hogy ne is csináljanak nekem ballagást, vagy tegyük át máskorra, ha már ilyen kis hülye lennék, hogy a koncert fontosabb... pfff :S Eszembe nem jutna ilyet csinálni, nemhogy még meg is tegyem!!! Mik vannak?!?! Szerintem ez nagyon durva amúgy :O
Elõzõ: középsuli vagy általános? mondjuk általánosban bankett meg szerenád nem nagyon van középsuliban meg nem ballagás után, tehát feltételezem h általánosban volt:) hááát, az sem normális, aki így szervezte, már ne is haragudj..akkor felesleges ballagási ebéd meg stb :D
Mivel a rokonokat "gyakorta" látja s az apját nem annyira ezért szerintem ez egyfajta ajándék neki. Nehogy már ne mehessen el az apjával valahova balagáskor. Szerintem ha meg van az ebéd szépen megköszöni egyben mindenkinek s utána elmegy. Ha nézik az apa s lány érdekeit ezen nemlehet megsértõdni.
Igen.Én is elmentem anno utána discoba menny, érezd jól magad az a te napod.
szerintem nem illetlenség, pláne ha tényleg sokat találkoznak, én simán elengedném így. meg nem rögtön megy el, hanem velük lesz pár órát. szegény, végre elballag még jó, hogy akar bulizni egyet :D 19/L
Szerintem nem illetlenség ez a nap az ünnepeltrõl szól nem arról hogy végignézük a rokonok lerészegedését, kaja, ajándékok és slusz onnantól már úgyis csak arról beszélnek hogy kiek milyen az élete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az a helyzet, hogy az összes rokon olyan, hogy a lány heti rendszerességgel látja õket, sõt van, akit minden nap. Tehát kb. 20 km-es körzetbõl jönnek, nem az ország másik végébõl!!! Mégsem illik ezek szerint? Ha az én lányom lenne, simán elengedném:) )
Bács-Kiskun megye, 15 évvel ezelõtt, általános iskolai ballagás: ballagás, ballagási ebéd, pár órával késõbb bankett Mindenki eljött a bankettre, a családból senki nem tartotta illetlenségnek... Egyébként ebéd alatt is tudnak beszélgetni, együtt lenni, ne mondjátok már nekem, h a felnõttek ilyenkor ölre mennek, h ki tud többet beszélni a ballagóval... Az elején vele is beszélgetnek, persze, meg kérdezgetik, de aztán egymással foglalkoznak inkább - fõleg, ha régen látták egymást. Persze, ilyenkor jön a kötelezõ illedelmesség, h jajj, miattad jöttek ilyen messzire, közben meg simán lehet, hogy fél óra múlva már a kutya se szól hozzá... Szóval, szerintem simán menjen el, a nagyi szemét inkább az bökheti, h az apukával távozik. A buli nélküle is megy tovább.
Ha összejött a család és ritkán vagy együtt, akkor illetlen. Terészetesen ha szûk családi körben vagytok, akkor elnézik neked, hisz fel lehet ugy is fogni, hogy ez a jutalom a ballagásodra.
ertem :) itt ballagas utan van, ezert is jon ki hulyen egy kicsit, mert sokan huu de jot buliznak a banketten, aztan az erettsegin meg elbuknak. valahogy olyan, mintha elore innank a medve borere
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy az apjával menne, akivel nem él együtt már nagyon régóta...
A kérdező hozzászólása: Jelentem, elengedték:) )

Ha gyed után rögtön elmegyek betegre, akkor mi lesz a táppénz alapja? És ha előbb gyesre megyek és majd onnan betegre, akkor mi az alap? ( Gyes mellett nem dolgoznék. ) Köszönöm, hogy ha tudja vki.

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,55138&_.. Itt megtalálod, az az összeg lesz az alap ami után gyedre voltál jogosult.

http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34, 55138&_.. Itt megtalálod, az az összeg lesz az alap ami után gyedre voltál jogosult.

Ha a nyákdugó elmegy rögtön kell menni a korházba?

Olyankor ha a dokit nem tudom felhivni.

Legjobb válasz: Nem kell!no meg izgulni sem.Nekem csütörtökön ment el a nyák =gyanítom csak) egy része,és azóta sincs változás.Akkor kell hamar kh-ba menni ha megreped a burok.Annyit tegél meg,hogy,amit még nem raktál bele a kh-i csomagba azt tedd meg.Vagy gondold végig,esetleg írd fel,hogy mi kell még,ha komolyra fordul a dolog.De eezl még akár napokat is elszórakozhatsz.Nem kell aggódni,valószínûleg az érkezõ hidegfront meghozza a kívánt hatást:)Figyelgesd a fájásokat.

Nem kell!no meg izgulni sem.Nekem csütörtökön ment el a nyák =gyanítom csak) egy része, és azóta sincs változás.Akkor kell hamar kh-ba menni ha megreped a burok.Annyit tegél meg, hogy, amit még nem raktál bele a kh-i csomagba azt tedd meg.Vagy gondold végig, esetleg írd fel, hogy mi kell még, ha komolyra fordul a dolog.De eezl még akár napokat is elszórakozhatsz.Nem kell aggódni, valószínûleg az érkezõ hidegfront meghozza a kívánt hatást:) Figyelgesd a fájásokat.
Nem, nem kell. Onnan még akár hetek is lehetnek hátra. Sokaknak már 36 hetesen elmegy a dugó, és idõre szülnek. Menni akkor kell, ha elfoylt a magzatvíz, a fájások 5 percesek, vagy vérzel.

Babát szeretnénk a párommal. Ha az idén esem teherbe de csak április után, elmegyek rögtön táppénzre, a táppénzt a 2007-es keresetem után kapom, de mivel a szülés átcsúszik 2009-re, nem tudom hogy a gyedhez melyik évet számolják?

Legjobb válasz: Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Akármilyen USB-t ha kihúzok a laptopomból, rögtön elmegy a net. Wifim van és nem tudom visszakapcsolni. (Windows 7) Mit tegyek?

Legjobb válasz: azt irja ki, h a vezeték nélküli szolgáltatás ki van kapcsolva és hogy a hálózati kábel nincs csatlakoztatva vagy meghibásodott. Be van kapcsolva a wifim és és még mobilon is megy. nem értem mi történhetett...

A kérdező hozzászólása: azt irja ki, h a vezeték nélküli szolgáltatás ki van kapcsolva és hogy a hálózati kábel nincs csatlakoztatva vagy meghibásodott. Be van kapcsolva a wifim és és még mobilon is megy. nem értem mi történhetett...

Ha elmegyek nődokihoz, hogy babát várok-e, rögtön megtudja mondani, vagy várni kell a vizsgálat eredményére?

Egyszer egy doki kenetet vett az ujjával, ránézett és azt mondta, hogy ön nem terhes. Ezt így meglehet állapítani?

Legjobb válasz: Ultrahangos vizsgálattal rögtön meg tudják mondani,hogy babát vársz-e vagy vizeletbõl szokták még megmondani.Kenetrõl még nem hallottam,de elõfordulhat?!

Ultrahangos vizsgálattal rögtön meg tudják mondani, hogy babát vársz-e vagy vizeletbõl szokták még megmondani.Kenetrõl még nem hallottam, de elõfordulhat?!
Errõl még én sem hallottam...de ki tudja. Ahogy elõttem is írák, ultrahang, vizelet, vérvétel. Az utóbbi kettõ pár nap. Az uh-val is csak akkor ha már annyi idõs a terhesség hogy látszódjon legalább a petezsák. De egy terhességi teszt azonnal megmondja ha már késik.
a kenetet nem az ujjával veszi a doki :) - valószínûleg azt látta a méh vizsgálata közben, hogy nyálkás, nyúlós, ragadós a hüvelyváladék és az az ovulációra utal, és aki éppen ovulál, az nem lehet terhes :) a terhességet uh-val állapítják meg, illetve a nyálkahártya vastagsága is utalhat terhességre, plusz a méh már az elején megnövekszik egy kicsit. Rögtön megkapod a választ

Ha csak ketten megyünk meg a két tanuk akkor mi lenne jobb, ha rögtön elmegyünk nászútra vagy ha még vacsizunk a tanukkal? Nem tudunk dönteni.

Legjobb válasz: Mi rögtön indultunk, a párom tanúja vitt minket a reptérre. Én mindig így képzeltem az esküvõmet :)

Mi rögtön indultunk, a párom tanúja vitt minket a reptérre. Én mindig így képzeltem az esküvõmet :)
A kérdező hozzászólása: ja, és tud valaki valami jo helyet itt az országban ahova érdemes lenne nászutra menni?vagy inkább külföldre?külföldön hol a legjobb?
A kérdező hozzászólása: valami gyerekbarát hely(van két kisfiunk) :)
A Soproni Lõvérek:) bár nem olcsó:S
Szerintem vacsi legyen. Park inn hotel sárvár. gyerek barát és hat éves korig ingyenes a gyerek. Minden korosztálynak van medence, játszóház. Mi itt voltunk nekünk és a gyereknek is tetszet. Ja és sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: nekem is valahogy az jön be, hogy rögtön idulnánk, de tényleg nem tudjuk eldönteni :( :) néztem a soproni lövéreket, de árakat nem láttam... egyébként köszi a válaszokat, remélem lesz még
Ha csak két tanús lesz, akkor szerintem sem szükséges a vacsi. Bár egy órát ki lehet bírni. Nászútilag meg nézz körül licitálós oldalakon, mert jóval olcsóbban lehet találni akicós belföldi és küldföldi utakat. Mi most megyünk nászútra, és a vaterán találtunk egy nagyon jó utat, egy belföldi 4 csillagos wellness szállóba, kb. fele áron, mint amennyiért a szálloda hirdeti.
Menjetek rögtön. Házasság, irány valahova és kezdjétek el közösen az életet.
Rögtön induljatok szerintem is. Pont azért csináljátok két tanuval, mert gondolom nem akartok nagy felhajtást. Ezt mindenki megérti. Nyáron voltunk Balatonfüreden a Flamingo Hotelban. Nagyon jó volt, de sajnos drágák. Pont azt beszéltük férjemmel, hogy pl Egyiptom sokkal olcsóbb. Külföldön egy csomó Dino klubosok bababarát hotel van. Azok közül nyugodtan tudsz választani. Sok boldogságot!
egz ismerõsömnek állítólag Protex tusfürdõtõl múlt el
rendszeresen napoztasd, vagy szolárium. bõrproblémákra feltétlenül jó, hátha nekedis segít. elõbbi ingyen van legalább, utóbbi gyorsabban hatásos szerintem (nekem attól lett szép a hátamon a bõr)
próbáld ki az akneroxid 10 nevû krémet. nagyon jól szárítja a bõrt, elméletileg kifejezetten mellkasra/hátra való. kb 2000 fz, vény nélkül kapható.
Ha már nagyon pattanásos, esetleg menj dermatológushoz, ilyenkor általában felir valami antibiotikumot, ami remekül hat, gyorsan elmulik. Viszont hogy vissza ne jöjjenek, szedj utánna Dermabiont (direkt börre való vitaminkészitmény). Ismerek olyanokat, akiknek ez bevált. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Ezekrõl a gyógyszerekrõl én is azt hallottam , hogy a pattanásokat rendbe hozzák, de akár meg is lehet tõle bolondulni.Ezért inkább ezeket hanyagolom.Köszönöm a válaszokat:)
Megbolondulni? Hogyan? Melyiktöl?
13:06- nak: nem tudod, milyen hatóanyag van ebben a gyógyszerben? Nem Magyarországon élek, ezért valószínû itt nem ezen a néven van forgalomba.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy lehet tõle megbolondulni, de egyik barátnõm is szedett ilyen gyógyszert és teljesen megbolondult tõle, pszichológushoz is el kellett vinni (neki bõrgyógyász írta fel a gyógyszert, hogy mi a neve azt nem tudom)
17:55 -melyik országban élsz? Szlovákiában pl ugyanezen a néven lehet kapni, kb 3, 5-4€ 60 darabos doboz. 1_4 szem naponta, kinek hogy felel meg. Több véleményt is olvastam róla, sokan dicsérik, van akinél annyira nem vált be. Nálam bejött, mondjuk nekem nem volt vészes a helyzet, föleg a stresszes idöszakban szedtem.Egyik ismerösöm pedig ugy, ahogy irtam. Már rengetegszer irtak fel neki antibiotikumot a pattanásaira, neki iszonyatosan sok volt, és amig szedte, rendben is volt a böre, de amint abbahagyta az antibiotikumat, visszatért, viszont egy idö után a sok ATB-töl fájt a gyomra. Ezt dicsérte, h abban nagyon sokat segitett neki, h ne jöjjenek vissza a pattanások. Elesztö, cink, és sokféle vitamin van benne, B-szinte egész skála, és ezenkivül is egy egész tucat . Ártani biztosan nem árt, egy próbát megér szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!