Találatok a következő kifejezésre: Ha a elküld (31 db)

Végkielégítés kifizetés kérdés. Ha munkáltató elküld, mert nincs munka, jár végkielégítés? 8 évet dolgoztam ennél a cégnél.

Legjobb válasz: Ha elküld természetesen hogy jár. Abban az esetben nem járna, ha fegyelmi okokból mondana fel vagy közös megegyezéssel szüntetnétek meg a jogviszonyt.

Ha elküld természetesen hogy jár. Abban az esetben nem járna, ha fegyelmi okokból mondana fel vagy közös megegyezéssel szüntetnétek meg a jogviszonyt.
Még annyit, hogy 2 havi bérednek megfelelõ mértékû végkielégítésre vagy jogosult.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Előfordulhat az, hogy ha valaki elküld nekem egy emailt a gmailen keresztül, hogy azt nem kapom meg?

Már többször is el?fordult, több embernél is, hogy nem kaptam meg az üzeneteiket. Néztem a spamokat, ott se volt. Biztos, hogy jó email címet írtak be. Mi lehetett a gond? Hova t?nhettek ezek a levelek?

Legjobb válasz: neked is gmail-ed van?

neked is gmail-ed van?
A kérdező hozzászólása: igen, nekem is! Tehát gmail-rõl, gmail-re! Ill. asszem volt olyan is, hogy aki nekem küldte az freemail-rõl volt. De nekem mindenképp gmail-em van!
Szerintem nem számít hogy mien mail ja van (kivéve ha az nem outlook express). lehet hogy a kiszolgálóval van a baj vagy a spam szûrõ úgy van beállítva hogy a spam nak észlelt leveleket automatikusan törölje és ezek a levek amik nem jönnek meg spam nak észlelte. javaslom hogy nézd meg a spamszûrõ beállításokat. 100% hogy jó címet adtál meg és jó címre küldték???
A kérdező hozzászólása: Igen, tuti 100%, hogy jó a cím, mert olyanokkal esett meg, akikkel többször is váltottam már emailt! A spamszûrõm, meg úgy van beállítva, hogy csak a 30 napnál régebbieket törli! Nem tudom mi lehet akkor a baj!?? :( :(
akkor fogalmam sincs...

Ha a lány elküld, szakít, utána miért kapaszkodik?

Egy lány elküld, szakít velem, elhord mindennek, és olyan dolgokat vág hozzám, hogy... (5 év után) és mikor azt mondom, rendben akkor vége, jön a válasz: "Nem is ellenkeztél? Ennyit jelent neked? Nincs is hozzám egy jó szavad sem..." Ha valakibe belerúgok, akkor miért várok tõle még jó szót? Vagy mi van emögött?

Legjobb válasz: Hiszti. Azt várja hogy teperj utána, de ha nem, akkor legalább vitatkozz vele, addig is foglalkozol vele, mert ez tesz jót a lelkének. A legnagyobb büntetés ami lehet egy lánynak, ha leszarod. Ezért hisztizik.

Hiszti. Azt várja hogy teperj utána, de ha nem, akkor legalább vitatkozz vele, addig is foglalkozol vele, mert ez tesz jót a lelkének. A legnagyobb büntetés ami lehet egy lánynak, ha leszarod. Ezért hisztizik.
Azt hitte hogy többet jelentett neked és hogy ha szakit akkor küzdeni fogsz érte...
Szerintem azt várta hogy úgymond "pitizz" hogy ne szakítsatok.
Ez egy teszt volt részérõl, kíváncsi volt hol tartotok, mennyire erõs a kapcsolatotok.Mivel te beleegyeztél a szakításba, megkapta a választ, csak gondolom másra számított.
Szeret ez a lány, csak szórakozik és valószínû fiatal..(éretlen).
én bármennyire szerethetném a lányt, miután kidob biztos nem küzdenék érte hogy ne szakítson mert ha kidobott akkor õ vajon mennyire szerethetett??? semennyire
Üdv a klubban! Pont ebben vagyok nyakig.Nem fog megváltozni.Nem tudnak. Nem kell csinálnod semmit se, dõlj hátra és hagyd hogy megegye amit fõzött.Én ezt teszem.
Persze, odamész, ahova akarsz.
Magánrendelésre akkor mész, amikor akarsz. Azt sajnos nem tudom, hogy kórházat is választhatunk e ilyen esetekben.
Persze, mindenhol adnak papírt és neki az a lényeg, hogy megnézze majd a szakorvos véleményét. Pl. én is magán belgyógyászhoz mentem hasi unltrahangra, mert a körzetinél több hónapra kaptam volna idõpontot.
Nem. Magánrendelõbe mehetsz, de állami rendelésre csak a beutalón feltüntetett helyre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A beutalónál tudom, hogy oda KELL menni, de ez olyan szakrendelés, ami nem beutalóköteles, csak felírta egy cetlire a telefonszámát az adott osztálynak, és mondta, hogy kérjek idõpontot, meg ha megvan a lelet, adjam le neki.
És nem azért, mert az orvosod nem fogad el más leletet, hanem azért, mert csak a beutalón feltüntetett helyen fogadnak el téged.
Ha nincs beutaló, természetesen akárhova mehetsz.De lehet, h csúnyán fog rád nézni :)
Magánrendelésre bárhova mehetsz. Ha másik kórházba TB finanszírozott rendelésre szeretnél menni, akkor elõször hívd fel õket, hogy fogadnak-e, Országos lefedettségû intézményeknél igen, de idõpontot kell kérni. De például a szomszéd város szakrendelésén nem kötelesek fogadni. Mindenképp telefonon érdeklõdj.
Jobb, ha elmész egy dietetikushoz.
Gasztroenterológus.
Gasztroenteorológus. De nagy beszédet nem fog tartani. Nem ehet semmit, ami tartalmaz akár kis mennyiségben is: tej, tojás, kakaópor, olajos magvak. Legalábbis a mi gasztrósunk ezek sorolta fel. Ha használtok tápszert, akkor azt is lecseréli speciális tápszerre.

Melyik törvénykönyvben találhatom azt meg, hogy ha a főnököm elküld továbbképzésre akkor én kapok bért vagy sem?

Legjobb válasz: Munka törvénykönyve, csak a dátumra figyelj, mert július 1-én hatályba lép az új.

Munka törvénykönyve, csak a dátumra figyelj, mert július 1-én hatályba lép az új.
de azért az is fontos hogy mi van a TANULMÁNYI SZERZÕDÉSBEN
természetesen jár a munkabér arra az idõszakra is
A kérdező hozzászólása: Vagy családi ügyek esetén(pl. temetés) mennyi idõre kérhetek én szabadságot? Ezekhez hasonló kérdésekre hol találhatom a választ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ:)
Szerintem a munka törvénykönyvében vannak ezek leírva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Ha a dokim elküld vérvételre, akkor az kimutatja a terhességet? Mindegy hogy mennyi idős? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: A vérvételbõl 100%-osan kilehet mutatni, még ha a vizeletbõl nem is lehet még akkor kimutatni.Üdv 33hetes kismama

A vérvételbõl 100%-osan kilehet mutatni, még ha a vizeletbõl nem is lehet még akkor kimutatni.Üdv 33hetes kismama
A kérdező hozzászólása: akkor az már tuti eredméynt ad, ésnincs zsákbamacsa .... remélem hogy sikerült .. :) köszi a választ
a leg megbízhatóbb, és legkorábban kimutató, a vérvétel!remélem sikerül neked!!sok sikert! Üdv. Egy pocaklakóra váró!

Kismamák, akik magánorvoshoz jártok, ha titeket elküld laborra a dokitok, a laboreredményért mikor mentek, azért újabb tarifát számol fel, vagy az kontrollnak minősül, ami - elvileg - ingyenes?

Legjobb válasz: Ingyenes és a következõ magánrendelésre õk hozzák az eredményt...a labor után persze meg kell érdeklõdni hogy minden rendben volt-e!

Ingyenes és a következõ magánrendelésre õk hozzák az eredményt...a labor után persze meg kell érdeklõdni hogy minden rendben volt-e!
A kérdező hozzászólása: Történetemet mint elõzményt írtam le, hogy miért kötök ki fizetõs dokinál, holott nem így terveztem, csak annyire kegyesek voltak velem a klinikán, ahol jelentkeztem (8.kerületi közkórház, nevét nem említem ), hogy terhesgondozásra szeretnék járni.
A kérdező hozzászólása: ha a végén még otthagyom a fogam a szülõasztalon én is meg a gyerekem is?! Válaszodat elõre is köszi. Bocs, hogy hosszan írtam, csak "kicsit" magam alatt vagyok.
A kérdező hozzászólása: egyetlen intézmény alá se alátenni, csak árfutott az agyamon, hogy ha nem lenne egyáltalán pénzem magánorvosra, akkor ennyi erõvel le se vagyok sz*rva, menjek szülni oda, ahova éppen visznek, és ne csodálkozzam, ha a végén még otthag
A kérdező hozzászólása: A kezelõ, mikor felvette a telefont a nõgyógyászaton, ahol érdeklõdtem, arra nem méltatott, hogy egyetlen nevet mondjon, mégis ki rendel?, illetõleg ki fogad sztk - alapon?Azt mondta, hogy tiltja nekik az etikai kódex, hogy bárkit is ajálgassanak, nézzek körül az interneten, ott érdeklõdjek az orvosaik felõl. Azt hittem lehidalok, komolyan mondom. Fél óra múlva felhívtam, akkor már más vette föl és õ útba igazított - kedvesen, de határozottan - hogy csak magánprakszisban rendelnek a szülész-nõgyógyászaik, azoknál érdeklõdjem.Ez hazugság, mert vannak ingyenes rendelések is... Ha már itt tartunk, hol lehetne erre a dologra jogorvoslatot kapni, esetleg, mint esetet jelenteni. Nem akarok senki alá és persze
Nálunk úgy megy, hogy a magándokim megkapja a leletemet, én telefonon megérdeklõdöm nála, hogy minden ok-e?Ha igen, akkor nem kell ezért bemenni hozzá( a legközelebbi terhesgondozáson amire amúgy is mennék hozzá, odaadja), ha meg vmi baj van akkor azért mész egy újabb fizetõs alkalomra és nem csak az eredményért.Szerintem ez így teljesen korrekt.
Érdekes az az sztk, egy jelentést a kamaránál megérne... Kérdezz rá erre bátran, azért persze, hogy nem mindegy. Amúgy egy laboreredményt telcsin is meg kell tudni mondani, nem feltétlen kell neked ezért bemenni...
A kérdező hozzászólása: Én most éppen orvosváltás elõtt állok, illetõleg tb alapon rendelõhöz jártam eddig, de jópár dolog miatt csalódtam benne ( hormonkezelés alatt állok és kerek perce megmondta, hogy nem vállalja a szülésemet, UH-ot egyáltalán nem néz stb.stb.), már megvan, hogy kihez fogok járni mostantól, és kiváncsi vagyok, hogy ha laborra küld, akkor az eredményért mikor megyek, az fizetõs-e. Engem a kórházban elutasítottak, mikor rákérdeztem, lehet-e terhesgondozásra mást választani, így aztán nem mindegy, hogy ha 1x már így alakult, lehetõleg ne húzzon le a maszek doki. :) 29 hetes km.
nem tudom, hogy ez máshol hogy van, de nálunk a kórházban van arra lehetõség, hogy megadom az e-mail címemet, és megküldik rá a labor eredményt, ez nagyon jó , és nagyon gyors, pl reggel vérvétel, délutánra már jön a mail az eredménnyel
Szerencsémre nekem nem kell laboreredmények után rohangálnom. A dokim asszisztensének küldök sms-t, ha kész van minden, õ kinyomtatja és viszi a rendelésre. Mielõtt bemennék a vizsgálatra, odaadja. Ha olyan labor volt, amit mindenképpen tudnom kell, akkor csak felhívom az asszisztenst, ha további megbeszélést igényel, akkor a dokit, õ úgyis lát a gépben mindent. Egy esetleges rossz eredménynél pedig azonnal felhívnak, hogy újra kell-e menni, vagy más vizsgálatra is szükség van.

16 hetes terhes vagyok! Aug. Ba lejár a gyesem és elakarok menni Tp. Re. De ha netán elküld a főnök akkor milyen juttatást kapok? Semmit?

Vagy hogy van ez? Már az els?nél megmondta h nem vesz vissza.Még nem tduja h babát várok megint.Majd küldöm a Tp.papírt ha lejár a gyesem.De ha kirúg mi lesz velem?Kapok valami pénzt??

Legjobb válasz: Nekem a GYES jár le nem a Gyed. 3éves lesz aug.ba a lányom! De szóval akkor érdemes bejelenteni elõre? Huu..

A kérdező hozzászólása: Nekem a GYES jár le nem a Gyed. 3éves lesz aug.ba a lányom! De szóval akkor érdemes bejelenteni elõre? Huu..
gyed alatt irásba adod hogy terhes vagy(+orvosi igazolással is) és elmész táppénzre gyed lejárta után akkor védett vagy táppénz után tgyes gyed , gyes védett vagy ujra 3 éveig
elsö vagyok én is feltettem már ezt a kérdést ez a válasz: Kérdezõ, ha táppénzre akarsz menni, akkor elõtte jelentsd be (legjobb írásban) a munkáltatódnak, hogy kisbabát vársz, és veszélyeztetett terhesség miatt keresõképtelen vagy a gyed lejárta után. Ha nem jelented be a terhességedet, akkor igen, kirúghat a táppénz alatt. Ha bejelented, akkor meg nem. A táppénz szülésig jár, utána mehetsz tgyásra, majd újra gyedre. Amikor a második megszületik, akkor az elsõ után csak családi pótlékot kapsz majd.
igen irásba kell rögzitein +orvosi papírral és akkor úgy vélem védett vagy! ne csak szóba mond neki
A kérdező hozzászólása: Kaptam a nõdokimtól egy papírt amiben kéri a házi doki vegyen Tp.re mert veszélyeztetett vagyok.Ha azt lefénymásolom és elküldöm a munkáltatónak az jó? Valamit még kell ?? Köszi és bocsi ha érthetetlen vok :(
irásba foglad össze hogy terhes vagy ekkor szülsz +orvosi igazolás fénymásolata és saját kezüleg add át neki
A kérdező hozzászólása: A saját kezûleg az nem fog menni 100%!! :( De ajánlva feladom! Mert a munkáltatómnak nem itt van a székhelye!Hanem kb 90-100km.re boltjai vannak és az egyikben doliztam !Országszerte sok boltja van!De nagyon ritkán jött ide.Nem hinném h miattam idejönne pont most!

Lányok ha a nőgyógyász elküld ultrahangra, hogyan történik a vizsgálat?

Nem vagyok terhes!

Legjobb válasz: Lehet külsõ ultrahang. A hasadat bekenik egy zselés anyaggal, és egy vonalkód leolvasó szerû dologgal végig simítják, miközben a monitoron nézik a dolgokat. Nem fáj, nem kellemetlen, max. a zselé tûnhet hidegnek. Utána kapsz egy papírtörlõt, hogy letöröld a zselét. A hüvelyi ultrahang sem fáj, esetleg kellemetlen. Egy hosszú, hengeres tárgyat raknak beléd (kb. mint egy vibrátor, sorry), szintén bekenik a zselével és szintén a monitoron nézik. Ez is túl élhetõ.

Lehet külsõ ultrahang. A hasadat bekenik egy zselés anyaggal, és egy vonalkód leolvasó szerû dologgal végig simítják, miközben a monitoron nézik a dolgokat. Nem fáj, nem kellemetlen, max. a zselé tûnhet hidegnek. Utána kapsz egy papírtörlõt, hogy letöröld a zselét. A hüvelyi ultrahang sem fáj, esetleg kellemetlen. Egy hosszú, hengeres tárgyat raknak beléd (kb. mint egy vibrátor, sorry), szintén bekenik a zselével és szintén a monitoron nézik. Ez is túl élhetõ.
hasi vagy hüvelyi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást. Eléggé tartok a dologtól.
Megértem, és drukkolok, hogy jól menjen. Mikor mész? Egy hüvelyi uh nem vészes, ne aggódj miatta túlságosan. Kellemetlen, de nem fájdalmas. És a fent említett drnõ tényleg nagyon helyes, mosolygós, és lelkiismeretes. És ne lepõdj meg, kb 18-nak néz ki. :)
A kérdező hozzászólása: 26-án megyek késõ délután.
Hû, addig még jó sok idõ van! Majd gondolok Rád, így ismeretlenül is, ha számít. :) Ha van kedved, írd majd meg, mi volt.
A kérdező hozzászólása: Igen nagyon sokat kell várni. Sajnos én nagyon izgulós vagyok, nem csak az orvosnál a vizsgáimon is. A dokiktól meg kifejezetten félek. Köszönöm szépen a bíztatást is meg szt is, hogy gondolsz rám. Nagyon sokat számít.
Elõször mész nõgyógyászhoz? Sallang szöveg, bocs, de ne félj az orvosoktól, mert segíteni hivatottak. A drnõ meg tényleg nagyon rendes, nem fogsz csalódni!
A kérdező hozzászólása: Igen ez lesz az elsõ, hogy ott vizsgálnak meg.
Hát, pláne megértelek... Ha ez megnyugtat, a második már közel nem lesz ennyire "félelmetes". :)
A kérdező hozzászólása: Beparáztam és megjött (2 héttel elõbb) így is lesz vizsgálat?
Persze, csak rákszûrést nem lehet csinálni ha megvan.
Addig még el is múlhat. Szerintem nem biztos, hogy megvizsgálnak, lehet, hogy visszahívnak. De azért mindenképpen menj el. A vizsgálattól parázol ennyire? Nem kell, tényleg, hidd el, hogy semmi az egész. A kacsa rosszabb, mint a hüvelyi uh, és hát tudjuk, ogy nem kellemes az se, de hát nem fáj!
A kérdező hozzászólása: Igen a vizsgálattól parázok ennyire. Még nem vizsgáltak meg ott. Csak átbeszéltük, hogy mi lesz.
Hát hozzá egészen nyugodtan mehetsz! Nagyon kedves, fiatal doktornõ. A terhességem alatt egy hetet bent kellett feküdnöm, õ volt az ügyeletes, mikor kiderült, hogy befektetnek. Aranyos volt, segítõkész, mindent elmagyarázott.
A kérdező hozzászólása: Dr. Varga-Horgosi Ágneshez
Az Örsön 1x voltam, soha többet, szóval jó, hogy nem az... Viszont a Bajcsyban szültem, ott rendesek voltak a dokik. Az én orvosom nem rendel ott az sztk-ban, de a kórházi orvosok közül vannak, akik igen. Kihez mennél?
Ha szuz vagy, akkor hasi ultrahang lesz, ha nem mar, akkor valszeg huvelyi
A kérdező hozzászólása: Nem tudom milyen ultrahang azt nem mondták. Nemrég vesztettem el a szüzességemet.
akkor nagy valószínûséggel hüvelyi lesz
A kérdező hozzászólása: Éppen az a baj ha bemegy valami akkor fáj.
Akkor méginkább hüvelyi, mert azzal sokkal jobban látják mi mi a probléma odabent.
Hüvelyi uh-ra számíts, de ne félj, elvileg nem fáj - ha rendes a doki, akkor telenyomja zselével.
A kérdező hozzászólása: Milyen nagy ez az ultrahangos dolog?
Nem nagy, kb ffi hüvelykujjnyi.
A kérdező hozzászólása: Húúú akkor azt még kibírom.
A kérdező hozzászólása: Van valakinek tapasztalata a X. kerületi szakrendelõvel kapcsolatban?
Az az, ami az Örsön van?
A kérdező hozzászólása: Nem az Örs az a XIV kerületi. Ez a Bajcsy Kórház rendelõje a Kõbányai úton.
A kérdező hozzászólása: Voltam a doktornõnél valahogy nem volt teljesen ott. Tudta, hogy nemrég vesztettem el a szüzességemet. Vizsgálat elõtt is mondtam neki, hogy ez lesz az elsõ vizsgálat ott. Egyszer csak vizsgálat közben megkérdezte, hogy van -e gyerekem!!!!!???? Az ultrahangos dologtól féltem jobban, fájni fájt de nem volt olyan vészes mint gondoltam. De a kacsásnál még a könnyeim is kijöttek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!