Találatok a következő kifejezésre: Ha a elején elmegyek táppénzre, (3 db)

Ha a terhesség elején elmegyek táppénzre, ugye nem lesz kevesebb a gyed összege?

Legjobb válasz: Attól függ! A gyedet a szüléshez számított elõzõ év átlagkeresete alapján számolják! Beleszámít a 13. havi meg minden féle jutalom is, viszont ha táppénzen vagy, akkor a táppénzes fizuval számolnak! Ha jövõre szülsz, akkor az idei éved számít! Szóval valamivel azért kevesebb lesz a gyeded!

Attól függ! A gyedet a szüléshez számított elõzõ év átlagkeresete alapján számolják! Beleszámít a 13. havi meg minden féle jutalom is, viszont ha táppénzen vagy, akkor a táppénzes fizuval számolnak! Ha jövõre szülsz, akkor az idei éved számít! Szóval valamivel azért kevesebb lesz a gyeded!
Szia! Nem lesz kevesebb. Én megtudtam, hogy terhes vagyok és már 7 hetesen nem dolgoztam. Már kétszer kaptam gyedet de nem kevesebbet hanem amennyi jár.
Terhes vagy már egyáltalán?
fél évet kell dolgozni legalább, szóval akár már most is jöhet...
A kérdező hozzászólása: Nem, csak elgondolkoztunk rajta.Persze lehet h. nem sikerül, csak 2 gyerek mellett már nem mindegy mennyit kapnék.

Ha már az állapotoságom elején kb.14-15 hét elmegyek a táppénzre akkor az alatt megszüntethetik a munkaviszonyomat?

és ez által elveszíthetem a gyed-re való jogosultságom?

Legjobb válasz: Sajnos valószínû.hogy elküldenek mert ez egyik vénám nem jól mûködik és ez miatt veszélyeztett terhes lehetek. Így mennyi lesz a gyed-em vagy a táppénzem?

A kérdező hozzászólása: Sajnos valószínû.hogy elküldenek mert ez egyik vénám nem jól mûködik és ez miatt veszélyeztett terhes lehetek. Így mennyi lesz a gyed-em vagy a táppénzem?
Ha a munkáltatód tudomására hozod a terhességet és emiatt mész táppénzre, ez idõ alatt nem rúghat ki, max akkor, ha határozott idejû a szerzõdésed, nem hosszabbítják meg. A gyed-re az alapján vagy attól függõen vagy jogosult, hogy mennyi ideig voltál biztosított, megvan az a minimum nap, ami alapján jár, és a táppénz is így van. De valószínûleg írnak majd olyanok is, akik ezt pontosabban tudják, remélem nem írtam rosszakat. A tgyást és a gyedet a munkabéredbõl számolják, nem a táppénzbõl. 38 hetes kismama
Én úgy tudom, ahogy az elõzõ írja, nem küldhetnek el táppénz alatt, ha közlöd, hogy terhes vagy és azért mész táppénzre, nem küldhetnek el!!! Ez a táppénz alatt elküldõs "új drága törvény" nem vonatkozik a kismamákra, én így tudom! Én is táppénzen vagyok január óta! A gyeded, tgyásod meg attól függ, hogy a szülést megelõzõ 2 évben biztosított voltál-e, és én is úgy tudom, hogy a táppénz nem lehet a gyed, tgyás alapja, csak a munkabér! De ha bemész a helyi egészségbiztosítási pénztárhoz, akkor kellene tudniuk információt adni errõl!! 30hkm
Nekem megszüntették. Csináltak egy új céget, de ha próbaidõ alatt vagy, akkor is lehet.
Mihamarabb menj el táppénzre, mert július 1-ével változások lesznek. Be fogják vezetni, hogy táppénz alatt is elküldhetnek, azaz megszüntethetik a munkaviszonyodat. Ha teheted menj el még ebben a hónapban!!!! Sok sikert és boldog babavárást!
Ha határozatlan a szerzõdésed és nem vagy próbaidõs, jelents be írásban, úgy, hogy átvételi másolat is legyen Neked róla, hogy kismama vagy, akkor nem küldhetnek el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!