Találatok a következő kifejezésre: Ha a el kell utazzunk (2 db)

Ha a kisbabával el kell utazzunk és ott lesz egy németjuhász, akkor mire jó figyelni? (a kutya nincs megkötve, bejárása van a folyosóra a lakásba es az amerikai konyhába)

Az utazás szükségszer?, nem játszani megyünk. :o(

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.

Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.
Szia! Kérdésed kapcsán utánaolvastam a neten a németjuhászok és a csecsemõk "kapcsolatáról". Kutyatenyésztõk, gazdik egyértelmûen azt írták, hogy semmi esetre sem szabad egyedül hagyni kisbabát, sõt kisgyereket sem a kutya társaságában. A kutyát zavarhatja a sírás a magas frekvencia miatt, késõbb a kisgyermekek hirtelen mozdulatát támadásnak veszi, soha nem tekinti a kutya a gyereket falkavezérnek, ezért támadhat stb...Sõt, azt is olvastam, hogy a kutya lehet egyszerûen féltékeny is a kisbabára. Szerintem mielõtt elutaztok nézz Te is utána ezeknek a dolgoknak, annál inkább mert ahogy írtad, nem nagyon korlátozzák a szóban forgó ebet a lakásban, ahová mentek. Remélem minden rendben lesz!
Szia. Szerintem semmiképp ne maradjon felügyelet nélkül a baba. Nem tudni milyen természetû a kutya, de jobb félni mint megijedni. Egyébként gondolom rokonhoz mentek, én valószínûleg megkérném, hogy addig amíg ott vagyunk a babával maradjon kinn a kutya. Üdv, 39 hetes kismama

Tgyás igénylése, ha munkanélküli vagyok? Hogy kezdjem el és mikor? Azt mondták a munkaügyibe, hogy nekem kell íntézni. De hogy várják el, hogy 50km-t utazzak 8 hónaposan. Milyen papirok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: A nyomtatványokat le tudod tölteni innen: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35358&_dad=portal&_.. A "nyomtatványok biztositottak részére" alatt keresd. Kell majd neked igénybejelentõlap,pótlap dijmegállapitáshoz és nyilatkozat. A pótlapot kivéve kitöltöd õket és elviszed a munkaügyibe.Ott írni kell egy kérelmet,hogy aznaptól kéred az ellátás szüneteltetését tgyás igénylés miatt.Kiadnak minden papirodat,ezekkel mehetsz az OEP-hez,leadod mindet. Nekem a párom intézte amikor megszületett a baba,nem muszály most menned.

A nyomtatványokat le tudod tölteni innen: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 35358&_dad=portal&_.. A "nyomtatványok biztositottak részére" alatt keresd. Kell majd neked igénybejelentõlap, pótlap dijmegállapitáshoz és nyilatkozat. A pótlapot kivéve kitöltöd õket és elviszed a munkaügyibe.Ott írni kell egy kérelmet, hogy aznaptól kéred az ellátás szüneteltetését tgyás igénylés miatt.Kiadnak minden papirodat, ezekkel mehetsz az OEP-hez, leadod mindet. Nekem a párom intézte amikor megszületett a baba, nem muszály most menned.
A kérdező hozzászólása: Csak az álláskeresési segély, amit most kapok az 28.000 Ft, A tgyás meg 55.000 Ft. Ezért akarom minnél hamarabb íntézni.
Úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta. De a szülésed napjától számolj vissza 28 napot s már akkor igényleheted.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ha dolgoznék munkahelyen akkor is nekem kellene átmennem íntézni és igényelni? Mert én úgy tudtam eddig, hogy a munkáltató íntézi.
Ha dolgozol akkor a munkáltató intézi, de mivel neked ilyen nincs, sajnos rád marad minden :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!