Találatok a következő kifejezésre: Ha a el kell (1379 db)

Mi értelme a házasságnak ha egyszer el kell temetnünk szerettünket? :' (

Ma volt a nagymamám temetése. Apámat és nagyapámat nagyon sajnáltam amikor ott álltak és nézték a halottat (nagyapám feleségét). Akkor én is majdnem elsírtam magamat, de nem azért, mert meghalt a nagymamám, hanem azért, mert beleképzeltem magamat a nagyapám helyzetébe. Elképzeltem, hogy boldog párkapcsolatban, később esetleg házasságban élek az adott lánnyal (konkrét személyre gondoltam akit nagyon szeretek, bár távol van tőlem), és a boldog élet végén én is ott állok a sírja előtt ami még le sincs fedve, és nézem a halott szerelmemet aki már sosem fog átölelni, nem fogja mondani, hogy szeret és nem fog megvigasztalni ha szomorú vagyok. Én is át fogom ezt élni (még ha nem az adott lánnyal is ha netán úgy alakul a jövő, de mással biztosan), és előre rettegek. Kezdem azt hinni, hogy a fájdalom elkerülése érdekében nem kéne belekezdeni kapcsolatba. Ti hogy vagytok ezzel? 15/f

Legjobb válasz: Igen, ebbe nagyon rossz belegondolni, inkább ne is tedd! Sajnos ez az élet rendje, ez mindig is így volt és így lesz. De inkább éljek valakivel hosszú évekig boldogan, és temessem el a jóra emlékezve, minthogy az egész életemet magányosan töltsem el a fájdalomtól rettegve.

Igen, ebbe nagyon rossz belegondolni, inkább ne is tedd! Sajnos ez az élet rendje, ez mindig is így volt és így lesz. De inkább éljek valakivel hosszú évekig boldogan, és temessem el a jóra emlékezve, minthogy az egész életemet magányosan töltsem el a fájdalomtól rettegve.
Mi ertelme enni, hiszen ugyis ehes leszel, mi ertelme furodni, hisz ugyis koszos leszel, stb. Fiatal vagy meg, nem jo a hozzaallasod
Én inkább a nagymamámat sirattam, amikor meghalt, de ez mellékes. Már miért lenne fölösleges? Most óriási közhelyet fogok mondani, de a halál az élet része. Azért, mert meghalsz, nem lehet jó életed? Szerintem ez egy párkapcsolatnál is így mûködik, de hidd el, nagyon megbánnád, ha hetvenévesen magányos lennél, sokkal fájdalmasabb, mint boldogan élni valakivel, aztán elfelejteni, mert mondjuk elõtte volt negyven csodálatos évetek együtt. 15/L
Dolgozni sincs értelme, mert egyszer a javaidat magad után hagyod, és vagy jó kezekbe kerül vagy felemészti az idõ múlása. Nagyapádék megalkottak egy családot, a gyereküknek a gyereke vagy, szóval ennyi értelme van hogy Te is élhetsz. Az élet egy nagy hülyeség, de le kell húzni az a pár évtizedet és utána befeküdni a földbe pihenni, ugyanis csak ott lehet igazán. 21/F
Ez az élet rendje
Mi értelme enni, ha úgyi kiszarod? Na nem vicces fel a fejjel nagyon aranyos hogy ilyen érzékeny vagy és komoly kapcsolatra gondolsz de bele kell törõdnünk hogy ez az élet rendje és megértem a dolgot tényeg nagyon szomorú ez, de amíg tart addig nagyon jó minek ettõl megfosztani magad? Enyhülni fog a szomorúságod elmúlni nem fog, de az idõ nem áll meg és boldognak kell lenni..
Szakítani is rossz lesz egy lánnyal, fõleg ha te fülig szerelmes vagy, de õ kidob. Ezeket bizony meg kell tapasztalni, ez az élet rendje. Hülyeség ilyeneken agyalni, ne ezzel törõdj, nagyon fiatal vagy még.
Ha láttad a Fel! címû animációs filmet, akkor kb értheted mirõl beszélek. Nem szabad bevonulni egy csigaházba és onnét magányosan zsörtölõdni a világra, hogy én nem szeretek senkit, mert nehogy megbántsanak. Nem veszek részt semmi jóban, nehogy valami bajom legyen. Élni kell az életet, ahogy van. A halált nem lehet elkerülni, anyukád, apukád, a családod minden tagja, a jelenlegi szerelmed és a jövõbeli összes szerelmed egyszer meg fog halni. Ez normális. Ne haljál meg a halál elõtt azzal, hogy eltemeted magadat a saját félelmeid alá, hogy "jaj mi lesz ha", mert akkor úgy halsz meg, hogy nem is éltél. Hidd el, mire abba a korba jutsz, hogy már nagypapa vagy és a feleséged esetleg meghal, addigra már másként fogod szemlélni a dolgokat. Éld az életedet, és ne rágódj azon, mai ellen nem tehetsz semmit.
Ez olyan érzéketlen dolog a szememben, hogy a temetésen nem a nagymamádra emlékeztél, hanem a jövõbeni feleségedrõl álmodoztál és annak a nemlétezõ halála miatt voltál a sírás szélén. Soha jobb hely egy jó kis érzelemdús fantáziálgatásra, mint a nagyi temetése..
Errõl Philemon és Baucis története jut az eszembe. Egy idõs, együtt szeretetben megöregedett házaspár, akik -- miután a maguk nagyon szerény módján, de meleg szívvel -- megvendégelték az õket álruhában, emberként meglátogató isteneket, s õk ezért meg akarják õket jutalmazni, azt kérik tõlük, hogy hadd haljanak meg majd egyszerre, hogy egyiknek se kelljen eltemetni a másikat. És amikor elérkezik az idõ, egymás mellett állva a férfi tölgyfává, a nõ pedig hársfává változik. Mennyivel másabb ez, mint azt kívánni, hogy inkább én haljak meg elõbb! Egyébként pedig Te is meg fogsz halni, kedves kérdezõ, de ez sohasem annak fáj, aki elmegy -- annak már nem fáj semmi --, hanem aki marad. Így én némi önzõséget érzek a gondolkodásmódodban a szavaid alapján.
Nem biztos egyáltalán, hogy õ fog elõbb meghalni, az is lehet, hogy te.
akárhány temetésen voltam mindig éreztem így én is. elõször én is azt hittem hogy egy önzõ gonosz érzés, hogy nem a halottat hanem magad akarod a középpontba helyezni de mondták sokan hogy ez normális jelenség/érzés ilyen eseményeken
Van egy morbid hírem: általában a nõk élnek tovább. Mindenesetre teljesen megértelek. Én is rettegek ettõl. De attól is rettegek, hogy a férjemet hagyjam hátra egyedül. Egyik rosszabb, mint a másik. Remélem gyors szívroham visz el, és nem lesz idõm gondolkodni ilyesmin...
Nekem is eszembe jut idõnként, hogy bírnám ki ha a férjemmel történne valami, de attól még eszembe sem jutott volna az, hogy ne menjek hozz, vagy szakítsak meg minden kapcsolatot vele, mert mi van ha elveszítem.Ez sajnos benne van a pakliba, a halál hozzátartozik az élethez.A férjem 2 héten belül vesztette el az apját és a nagyapját.Szörnyû idõszak volt nekik, de nem hinném, hogy a nagymama és az anyósom egy pillanatig is bánták volna, hogy megházasodtak, és nagymama, hogy szült 2 fiút akik közül az egyiket eltemette.Nem arra kell gondolni, hogy mi lesz ha elveszítem, arra kell gondolni, hogy milyen jó lesz nekünk amíg együtt élünk.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy ezt a kérdést a szerelem/szex kategóriába kellett volna írnom, de úgy veszem észre, hogy itt értelmesebb emberek vannak.
A kérdező hozzászólása: 17-es! Jó is lenne, ha hamarabb távoznék... sõt...
Élettapasztalattal jön a bölcsesség is. A közös emlékek sokat jelentenek. Eleinte groteszknek tartottam, hogy a halotti toron mindenki jókedvû volt és sztoriztak. Aztán rájöttem, hogy igen, az elhunytról sztoriztak. Kedves történeteket meséltek, gyakran vicceseket, így emlékeztek meg róla. Bárkit elveszíthetsz, sajnos fiatalon is halnak meg emberek váratlan betegségben, balesetben. Úgy nem lehet élni, hogy állandóan a haláltól rettegsz. Élj a jeleben és élvezd ki azt. A statisztikák szerint a férfiak halnak korábban, tehát nagyobb a valószínûsége, hgoy te elõbb távozol majd, mint a leendõ feleséged.
A kérdező hozzászólása: Csak az a helyzet, hogy a fájdalmat mindenki másképp éli meg. Az nekem is "semmiség", hogy eltávozott az élõk közül a nagyim, de ugyanez egy olyan emberrel akit mindenkinél jobban szeretek (még a saját életemnél is) nem éppen semmiség.
Ha így gondolkozol, soha nem lehetsz boldog. Az élet fáj. De mi a fájdalom ahoz az örömhöz képest, amit nyújt? Mikor a nagyim meghalt pár hónapja (nagyon közel álltam hozzá) azt hittem szétszakadok. Tartottam magam a húgom, a lányom elõtt. Eltemettem mélyre. Karácsony elõtt tört ki belõlem minden, egy hülye recept miatt. Soha nem tudom meg, mennyi cukor kell a búzamáléba. Amit a férjem látott: egyszercsak összecsúsztam és zokogni kezdtem. Megszabadultam a kíntól. Nem mondom hogy nem fáj a hiánya. Mert fáj. DE nem olyan égõ fájdalom, inkább egy tompa lüktetés. Gyakran jutnak eszembe kedves emlékek amiken jókat mosolygok. Ezekért az emlékekért, azért a tudásért, amit tõle kaptam, megéri a fájdalmat elviselni. Semmiség.
A kérdező hozzászólása: Sajnos halt már meg hozzám közel álló (korombeli ember), és bele õrültem a hiányába, pedig csak barátok voltunk. Na most ugyanez történne velem a jövõben, csak már kapcsolatban/házasságban az ezerszer rosszabb lenne. Nem bírnám elviselni a hiányát. Értitek, nem?
Azt képzeld el, hogy mennyi boldog percük lehetett együtt, és te sem lennél, ha ez nem így lenne.
A kérdező hozzászólása: Annak egyébként családi háttere van, hogy miért nem a nagymamám miatt vagyok bánatos. Köszönöm a vigasztaló szavakat... :')
"7 es " egy 15 éves fiúról van szó! egyáltalán nem volt érzéketlen csak teljesen emberi érzések gondolatok fakadtak ki belõle! A többieknek igazuk van, jobb egy társsal leélni az életet mint magányosan meghalni! És a temetés szomorú fájdalmakat hoz elõ, de ne hidd hogy az egész ennyi és ebbõl áll! Jó emlékek sokasága is fûszerezhet egy kapcsolatot! És tegyük hozzá az se kizárt hogy van a halál után élet és majd egyszer lehet , hogy mind ketten találkoznak oda át!
Tudod te még nagyon gyerek vagy így sok olyan dolog van amit nem érthetsz meg. Ha idõsebb leszel akkor majd ezekre a kérdésekre magad is megtudod a választ. Az élet tele van szép dolgokkal amik egyszer sajnos véget érnek. Ilyen a szerelem is. Hidd el még nagyon sok minden fog történni veled addig amíg az a pillanat amirõl beszélsz eljön. Élvezd az életet a barátokat a szerelmet és ne aggódj semmin. Mindek amit a sors kiszabott ránk nem kerülhessük el. S ha majd eljön az a perc mikor búcsúzni kell ha majd ott állsz tudni fogod hogy megérte, mert igen fájni fog de az emlékeket senki és semmi nem veheti el tõlled.

Folyton feszengek 14 évesen a súlyom miatt és szerintem akkor sem múlna el ha lefogynék. El kell mennem pszichológushoz?

Ha valami édességet eszek mindig tönkreteszi a napomat és büntetem magamat lelkileg..Ma láttam hogy híztam és egész nap sírtam. Komoly gondjaim vannak?

Legjobb válasz: Nézz utána "Paul McKenna - Le tudlak fogyasztani" könyvének! Segíteni fog, ígérem!

Nézz utána "Paul McKenna - Le tudlak fogyasztani" könyvének! Segíteni fog, ígérem!
A kérdező hozzászólása: köszönöm..remélem:)
lehet hogy csak az agyaddal van a baj, akkor pszichóhoz kell menni. magasság, súly? a csajoknak van egy ilyen h*lye beütésük, hogy 40
szóval hogy 40 kilósan is kövérek. bocs csak ez a sz*r elküldte hamarabb.
A kérdező hozzászólása: van rajtam plusz 10 kilo felesleg:|
Szia! Tudom, hogy mit érzel. Nyár elõtt 76 kg voltam a 171 centimhez. Mindenki piszkált, nagyon sokat sírtam. Öncsonkítottam (harapdálás, vagdosás formájában), volt hogy megpróbáltam hánytatni magam. Nyáron fogyókúrába kezdtem, azóta lefogytam 64 kilóra. Mondjuk, még mindig néha belémáll az ideg, mert mivan ha visszaszedem, sõt, többet? De ettõl függetlenül jót tett a fogyás, és neked is jót tenne. Nem kell drasztikus dolgokra gondolni. Bõven elég, ha az édességeket kerülöd, és nem eszel egészségtelen, nagyon hizlaló ételeket. 6 után már ne egyél, de ha nagyon éhes vagy benyomhatsz egy könnyû salátát, vagy valami gyümölcsöt. Késõ délután pedig szánj 45 percet/ 1 órát egy kis tornára. Felülések, guggolások, fekvõtámasz, stb. Ezek se annyira megerõltetõek. Ha pedig jobb lesz az idõ, eljárhatsz a szabadba kocogni. De ne álldogálj állandóan a mérlegen, hiszen az eredményhez idõ kell. Bõven elég ha 1-2 hetente megméredszkedsz. Hidd el, hogy ha meglátszanak az eredmények, akkor sokkal jobban leszel, és nagyon büszke leszel magadra. Bár az is lehet, hogy csak meg kéne tanulnod elfogadni magadat. Megkérdezhetem, hány centi és kiló vagy? Lehet, hogy csak az önképeddel van baj, és a súlyod teljesen normális. 15/L
A kérdező hozzászólása: 175cm és 70kiló:( Hát januártól paleo módon fogok enni és a mindennapjaimba beiktatom a fél óra jóga+fél óra futást. Ez szerinted jó?:)
Nem lehetsz vészes egyáltalán, maximum kicsit husis. De ha ennyire zavar akkor dolgozz magadon. :) A paleo módszerrõl még nem hallottam, de a diétákkal óvatosan, hiszen még fejlõdõ szervezet vagy, inkább mozogj. A fél óra jóga és futás mindenképpen hasznos! :) 15/L
Elsõ vagyok. Én is voltam paleon, teljesen tönkretette két év alatt a hormonális rendszerem. Ezzel nem csak én vagyok így, 180degreehealth.com-on rengeteget olvashatsz errõl. Amerikában már többen bele is haltak ebbe az õrületbe. Szerintem sokkal jobban jársz ha elolvasod Paul McKenna könyvét.

Hogyan mondjam el a páromnak, hogy terhes vagyok, ha úgyis el kell vetetnem a babát?

Mindig óvszerrel védekezünk már lassan két éve, soha nem történt semmilyen gond, soha nem szakadt ki - és most mégis terhes vagyok, és teljesen kétségbe estem.

Legjobb válasz: Ezt már kérdezted, azóta már bõven elmondhattad volna.

Ezt már kérdezted, azóta már bõven elmondhattad volna.
A kérdező hozzászólása: Én? Nem kérdeztem.
Üljetek le és beszéljétek meg, ne tényként közöld vele mert azért neki is van beleszólása.
Te se akarod megtartani, õ is mondta, hogy nem akarná. Nem értem a problémát. Nem az fogja tönkretenni a kapcsolatot, hogy elmondod, hanem az, hogy olyan szinten fogod utálni utólag magadat és õt is, hogy ezt nem fogja túlélni a kapcsolat.
Szerintem ez közös döntés, és mivel közösen hoztátok össze , neki is tudnia kell róla. Ha mégis el kell vetetni, akkor legalább lelkileg támogasson! Mivel nem egyedül a te hibád!
Bocs, az elõbb fél válasz ment el.. Szóval: Szerintem ez közös döntés, és mivel közösen hoztátok össze a babát, neki is tudnia kell róla. Ha mégis el kell vetetni, akkor legalább lelkileg támogasson! Mivel nem egyedül a te hibád! Biztosan nehéz lesz feldolgozni a dolgot, de, ebbõl kiderül, hogy mennyire komoly a kapcsolat. Ha az, akkor túlélitek együtt. Ha nem, akkor nincs is mirõl beszélni. Sajnállak, hogy ilyen döntést kell meghoznotok!
Szia! Én is így vagyok vele. A Most legutóbb megijedtem nagyon hogy terhes vagyok, mert nagyon fájtak a melleim és kõ kemények voltak , mert egy szem fog.gátló kimaradt emiatt nem tartottam 7nap szünetet. Tegnap teszteltem szerencsére negatív. Most viszont pecsételgetek meg néha görcsöl a hasam.A párommal beszéltünk errõl, hogy reméli nem vagyok terhes , mert akkor úgyis el kéne vetetni vagy ha nem vége lenne a kapcsolatnak . Ezt én se szeretném nekem õ nagyon fontos.

Hogy ha holnap el kell mesélnem angolul a nyaralásom, akkor, hogy kéne kezdeni?

I was on holiday with my friends. vagy Last summer I was holiday with my friends. Tovább mit mondjak még.

Legjobb válasz: Nem te voltál a holiday a második mondatban:D Last summer I was on... Meséld el, hogy mit ettetek, mit csináltatok. Jó volt e PL. Last Summer I was on holiday We were swimming, playing, drinking...(ha hosszabb esemény) We went to the...(valahova mentetek) We spoke a lot (beszélgettetek) We were travelling a lot (sokat utaztatok) The place was beautiful (szép volt a hely, ahol voltatok, pl. sea, mountains - ahol voltatok) The food was especially good (jó volt a kaja) I really enjoyed this holiday (nagyon tetszett) I will never forget this. (nem felejted el soha)

Nem te voltál a holiday a második mondatban:D Last summer I was on... Meséld el, hogy mit ettetek, mit csináltatok. Jó volt e PL. Last Summer I was on holiday We were swimming, playing, drinking...(ha hosszabb esemény) We went to the...(valahova mentetek) We spoke a lot (beszélgettetek) We were travelling a lot (sokat utaztatok) The place was beautiful (szép volt a hely, ahol voltatok, pl. sea, mountains - ahol voltatok) The food was especially good (jó volt a kaja) I really enjoyed this holiday (nagyon tetszett) I will never forget this. (nem felejted el soha)
Mindenképp "I was on holiday with my friends." Az, hogy most beteszel elé, vagy mögé valami tölteléket, az nem számít. Bár mivel még nagyon közel a nyár, nem használnám a "last summer" kifejezést. Inkább "this summer". Igaz, hogy már elmúlt, de szerintem furán hangzana. Dante
igenigen, a Last summer ilyenkor még inkább jelenti a tavalyi (2012év) nyarat. én is inkébb a this summer-t használnám. vagy megkerülve mindkettõt "during the summer"

Ha életmódváltáshoz el kell hagyni a fehér lisztet, akkor mit lehet enni?

Az túl egyszerűen hangzik, hogy husit kell enni zöldség körettel. Sajnos nem vagyok túl húsos, sem gomba-evő (nem akartam úgy írni, hogy gombás), heti 2x nekem bőven elég ezekből. Ha elhagyom a fehér lisztet (am. azt olvastam, h a teljes kiörlésű sem jobb) akkor mit lehet enni? Krumplit? Tojást? Készétel ötletek??? A cukor elhagyása nem gond, a liszttel vagyok bajban.

Legjobb válasz: Szia!Én is életmódot váltottam több mint egy éve!Fehér kenyér helyett korpás kenyeret eszem,de azért néha-néha megeszem a kiflit vagy a zsömlét is de azt inkább délelõtt!Tésztát és krumplit is nagyon ritkán eszek, max 2-3 alkalommal egy hónapban!!Édességeket is szoktam enni de azt is nagyon ritkán és keveset!Ezzel a módszerrel és 5 hónapja rendszeres edzéssel 21 kg-ot fogytam.Mindenképpen ki kell tapasztalnod h mi a szervezetdenek a legjobb de a magas Ch tartalmú ételeket mindenképp háttérbe kell szorítanod.

Szia!Én is életmódot váltottam több mint egy éve!Fehér kenyér helyett korpás kenyeret eszem, de azért néha-néha megeszem a kiflit vagy a zsömlét is de azt inkább délelõtt!Tésztát és krumplit is nagyon ritkán eszek, max 2-3 alkalommal egy hónapban!!Édességeket is szoktam enni de azt is nagyon ritkán és keveset!Ezzel a módszerrel és 5 hónapja rendszeres edzéssel 21 kg-ot fogytam.Mindenképpen ki kell tapasztalnod h mi a szervezetdenek a legjobb de a magas Ch tartalmú ételeket mindenképp háttérbe kell szorítanod.
Azzal én is bajban vagyok, és még nem is találtam r megoldást. íkrumpli se jó, inkább rizst, tojást lehet enni. Meg vannak másféle lisztek, amik nem gabonafélébõl vannak pl mandulaliszt, kókuszliszt, de szerintem semmi köze a liszthez, nem igazán lehet pótolni. Talán gluténmentes liszt, arról nem sokat tudok, de nem is jó mindenhez.
nincs olyan, hogy valaki nem húsos. olyan van, hogy nincs pénze húsra. viszont ha van pénz, akkor semmi probléma. fogd fel úgy, mint a napi bõséges hús fogyasztás az ideális, (hús+zöld) de mivel az élet nem ideális, te eddig lisztes holmikkal pótoltad. viszont most vissza térhetsz az alapokhoz: hús zöldséggel és valami körítéssel, mindezt mértékkel (a mértéken van a hangsúly) és menni fog minden jól. hozzá kell még csapni olajos magvakat és gyümölcsöt is. én szénhidrátnak zabot, rizst, burgonyát ajánlok, de van még sok ilyen kategóriájú élelmiszer.
A kérdező hozzászólása: John Doe, sajnos meg kell cáfolnom amit írtál. Az, hogy én mit szeretek és kívánok enni, nem függ össze azzal, hogy mennyi pénzem van. Az ÉN esetemben nem! Elhiszem, hogy sok 4 gyermekes családnak nincs pénze minden nap húsra, nos, én pont a "jólét" miatt szedtem fel 8 kilót, mert gyrostálat ettem (a Giri Gyrosban, ami a legeslegeslegfinomabb, és 1.700 Ft egy gyrostál), és BigMac-et ettem, ezeket többször is egy héten. Amikor unom húst- mert pár nap után már nem bírok ránézni- csinálom káposztás kockát, mert imádom, viszont itt merül fel a probléma, hogy a tészta is lisztes. Bolognai spagetti is kilõve, az is tészta. Vagy a Lasagne! :( Erre a területre irányult a kérdésem. Szóval megtehetem, de nem kívánok minden nap grillezett csirkemellet, vagy halat enni, mert nekem kellenek ezek a népi ételek is (lapcsánka).
A kérdező hozzászólása: "nincs olyan, hogy valaki nem húsos. olyan van, hogy nincs pénze húsra." Ezen munkatársam is kiakadt. Õ sem kíván heti 2-3 alkalomnál többször húst enni, hét közepe fele már nem tudná megenni, fõleg h a gyerekeknek minden héten kell csinálni mákos tésztát. Szerintem végezz egy közvéleménykutatást a környezetedben, hogy kinek hányszor esnek jól egy héten a hús-alapanyagú ételek.
Pont én is így vagyok kérdezõ. Az a bajom hogy váltsak életmódot de ott szinte minden a húsról szól. Kb 4-5 napig bírom utána meg undorodok a csmelltõl.Szóval én is megtehetném a mindennap húst eszem, de nem kell.

Mit tegyek? Nem ismerem a saját városomat! Ha valahova el kell menni akkor a Google Maps-t használom :D Már gondoltam arra is hogy bemagolom az utcákat, hogy mi hol merre.

Születésem óta itt élek, nem járok sehova. Minden itt van a közelbe, a ház előtt boltok, suli 100 méterre. (Debrecen) 18/F

Legjobb válasz: Én sem ismerem az enyémet (Kaposvár)... de ezzel mi a baj?

Én sem ismerem az enyémet (Kaposvár)... de ezzel mi a baj?
Én se az enyémet, nem vagy egyedül. Mindig azt szoktam kérni, hogy ne azt mondják, hogy Erzsébet tér, vagy XY utca, hanem hogy például a Tóth cukrászda mellett az a nagy sárga ház. Monddjuk utána már tudom, hogy akkor annak a térnek mi a neve :D Ahol élek, ott természetesen ismerõs vagyok, de a város másik végében, ahova éve kétszer megyek, nem.
Nekem az eddigi helybéli, baráti társaságaimmal az volt az alap programunk, hogy sétáltunk, "császkáltunk", körbe körbe jártuk a városunkat (Vác). Így ismertem meg a a legtöbb üzlet, cukrászda, kocsma vagy étterem helyét is. :)
A kérdező hozzászólása: jó nektek, én még üzletek nevérõl sem tudom felismerni az utcát. A buszpályaudvarig, vagy a vasútállomásig nem találnék el magamtól. Barátaim nincsennek!

SOS! Van egy hetem hogy megoldjam, ha nem el kell vinnem a kutyámat. A kan kutyam az éjjel közepén és hajnalban megállás nélkül ugatja a szuka kutyánkat, minden éjjel már tobb mint 3 hónapja. Mit csinaljak vele? - tényleg zavaró!

Legjobb válasz: Egy kancsó víz a pofijába és "csend legyen" parancs! Tudom drasztikusan hangzik, de nálunk is ugyanez volt. Hiába volt lefárasztva a kutya! Azóta nincs ilyen gond mióta 2-szer nyakon öntöttem!

Egy kancsó víz a pofijába és "csend legyen" parancs! Tudom drasztikusan hangzik, de nálunk is ugyanez volt. Hiába volt lefárasztva a kutya! Azóta nincs ilyen gond mióta 2-szer nyakon öntöttem!
A kérdező hozzászólása: Bevált a vizes módszer, csak annyit mondok ha nyitom az ablakot ssssss, és csend honol. Köszönöm mindenkinek:) )
Csak a kannát úgy kell használni, h ne lássa h te teszed. Jelen esetben a kutyád nem a kannától ijed meg, hanem attól, h te kimész hozzá. Mert tudja, h ha kimész, meg fog ijedni, mert egy ismeretlen, zörgõ tárgy repül felé. Nem a módszer a rossz, hanem ahogy te alkalmazod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Elõzõ: ez így igaz!
Nem igazán értem magát a problémát se. Sétáltasd meg, és engedd be a kutyát a házba, és vígan el fog durmolni reggelig. Vagy ez túl bonyolult, inkább dögöljön meg? Pofám leszakad komolyan. Minek neked egyáltalán kutya? Ivartalanítani nem tudod, elkülöníteni nem tudod, beengedni nem tudod, nevelni nem tudod, gyanítom sétáltatni sem tudod. Akkor meg minek???
Az utolsót ne így csináld. A válasz írója is tökéletesen elkúrta a kutyája bizalmát. Érdekes is az az eb, ami ha látja a gazdáját közeledni megijed és elszalad...Istenem, mennyi idióta van....
Nekem ami bevált az az esti séta és utána etetés, így alszik éjszaka. És van még egy módszer, hasonló a vízzel leöntéshez, egy mûanyag dobozba (lehet flakon, vitaminos doboz, arckrémes doboz stb) apró csörgõ dolgokat tettem, gombokat, csavarokat és ha ugat, kimegyek hozzá és megrázom elõtte. Nem tudja, hogy honnan jön a hang és megijed, pár alkalom elég volt és most ha már nyitom az ajtót, szalad a helyére.
Miért ugatja? Nem egy helyen vannak?
De igen, tudod, csak nem akarod. Lehet kennelt csinálni, be lehet engedni a házba, vagy egy melléképületbe és lehet nyavalyogni, hogy nem tudom...
A kérdező hozzászólása: A kan nincsen ivartalanítva... Köszönöm mindenkinek, megpróbálom a tõlem telhetõt.
Sétáltasd meg, játsz vele. Utána nem lesz kedve ugatnia, bealszik :D
A kérdező hozzászólása: A szomszédok nem bírják elviselni. Egy helyen vannak. Nem tudom õket külön helyre zárni.
vidd el lefekvés elõtt egy jó ideig sétálni. a mi kutyánkra mindig rászóltunk ha nagyon ugatott még kiskorában, így nagy korára egyáltalán nem ugatja pl. az elhaladó embereket. meg kell rá tanítani. nincs ivartalanítva? mert akkor nem is csoda.
Az én kutyáimnak is nagy a pofája, éjszakára képtelenség volna õket kint hagyni az udvaron. De emiatt miért kéne õket elpaterolnom? Én minden este becsukom õket. Egyik megy a kiskazánházba aludni, másik bent alszik a folyosón. Egész este csönd van és kutyahorkolás:) ))
Lefekvés elõtt egy 2-3 órás séta.
Örülök, hogy segítettem! :)

Ha van otthon internet kapcsolat és a net kábelt bedugod az x box 360 ba akkor már lehet is multiba játszani? Vagy külön elő kell fizetni rá?

Legjobb válasz: Külön elõ kell fizetni rá (livekodok.com), de új gépnél jár ingyen háromszor egy hónap live. Tehát három profilhoz tudsz aktiválni egy-egy hónapot. Szóval elõször csak regisztrálni kell magad (join xbox live), és tolhatod egy hónapig ingyen.

Külön elõ kell fizetni rá (livekodok.com), de új gépnél jár ingyen háromszor egy hónap live. Tehát három profilhoz tudsz aktiválni egy-egy hónapot. Szóval elõször csak regisztrálni kell magad (join xbox live), és tolhatod egy hónapig ingyen.

Már 1, 5éve együtt vagyok a barátommal, nagyon imádom. De szeretném ha azt érezné hogy néha el kell engem csábítani, meg kell újra szereznie, udvaroltatni akarok magamnak. Hogy kell ezt csinálni? Hogy viselkedjek hogy ezeket megtegye?

Legjobb válasz: Teljesen igazad van, egy nõnek mindig éreznie kell, hogy a pasi még mindig õrülten akarja. Szerintem tedd meg a kezdõ lépéseket, szervezzetek randis programokat. Beszéjétek meg, hogy hol találkoztok, menjetek el sétálni, üljetek be egy kávézóba, vagy menjetek el egy romantikus vacsorára egy étterembe. Játszátok el, hogy nem ismeritek egymást, vagy esetleg játszatok egy el szerepjátékot. Biztos nagyon izgalmas lesz, és megmozgatja a fantáziátokat. Fontos, hogy ezek a dologok ne egyszeri alkalmak legyenek, hanem rendszeresen ismételjétek. Nem tudom milyen ruhaterén az ízlésed. De változtathatsz rajta egy kicsit, esetleg egy új frizura. Tartós kapcsolatokban néha a felek egy kicsit leteszik magukat, mondván "õ igy is szeret, akkor meg miért erõlködjek". Mi 2 és fél éve vagyunk együtt a kedvesemmel, de én nagyon figyelek arra, hogy mindig csinosnak lásson, ha elmegyünk valahová, valami oltári szexi vagy elegáns dolgot veszek fel. Ilyenkor majd leszakad az álla, és általában csak késéssel tudunk elindulni, mert nem bír magával és az ágyba cipel..:D Fontos szabály, hogy az ágyban is csábíts: szexi ruhák, tánc, erotikus játékok. Hidd el, ha te ezeket megteszed neki, nem kell sok idõ és õ is viszonozza neked! Sok sikert! Petranova

Teljesen igazad van, egy nõnek mindig éreznie kell, hogy a pasi még mindig õrülten akarja. Szerintem tedd meg a kezdõ lépéseket, szervezzetek randis programokat. Beszéjétek meg, hogy hol találkoztok, menjetek el sétálni, üljetek be egy kávézóba, vagy menjetek el egy romantikus vacsorára egy étterembe. Játszátok el, hogy nem ismeritek egymást, vagy esetleg játszatok egy el szerepjátékot. Biztos nagyon izgalmas lesz, és megmozgatja a fantáziátokat. Fontos, hogy ezek a dologok ne egyszeri alkalmak legyenek, hanem rendszeresen ismételjétek. Nem tudom milyen ruhaterén az ízlésed. De változtathatsz rajta egy kicsit, esetleg egy új frizura. Tartós kapcsolatokban néha a felek egy kicsit leteszik magukat, mondván "õ igy is szeret, akkor meg miért erõlködjek". Mi 2 és fél éve vagyunk együtt a kedvesemmel, de én nagyon figyelek arra, hogy mindig csinosnak lásson, ha elmegyünk valahová, valami oltári szexi vagy elegáns dolgot veszek fel. Ilyenkor majd leszakad az álla, és általában csak késéssel tudunk elindulni, mert nem bír magával és az ágyba cipel..:D Fontos szabály, hogy az ágyban is csábíts: szexi ruhák, tánc, erotikus játékok. Hidd el, ha te ezeket megteszed neki, nem kell sok idõ és õ is viszonozza neked! Sok sikert! Petranova
Ez veszélyes, egy idõ után fárasztó. Én rühelem, ha egy lány hónapok után is kéreti magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Ez a nem ismerjük egymást elsõ randi nagtyon szupi ötlet!:) Én is próbálok figyelni h csinos legyek és ápolt!:)
Petranova elég jó dolgokat mondott, hallgass rá!:D És így nem is lesz az, amivel az 1. válaszolónak van problémája, hogy "szívatod" a srácot, sõõt:)
Azért mielõtt a nyakad törnéd, hogy megfelelj, gondolj arra is, hogy hosszútávon ne Te legyél az egyetlen, aki erõlködik a másik érdeklõdésének fenntartásáért!!! Ez csak 2 oldalról mûködhet! Persze lehetsz Te az, aki elkezdi, de remélem, a srác venni fogja a lapot :) Vannak olyan pasik, akik alig várják, hogy fellélegezhessenek a langyosvízben a hosszú és fárasztó udvarlás után, mely terhükre van :( Az ilyenekkel még nehezebb. Ezek úgy tekintenek egy idõ után a barátnõjükre, mint "egy tv-re, aminek kifizették a részleteit" Egy barátnõm cinikus beszólása. Nyilván kevés nõnek célja egy ilyen intenzitású kapcsolat...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!