Találatok a következő kifejezésre: Ha a előtt 2 (160 db)

Hány fokkal van hidegebb a barlangban, mint a bejárata előtt, ha a barlangban -2, bejárata előtt pedig +13 fok van, és miért?

Természetesen azt tudom,hogy a válasz+15 fok lesz,de -2+13 az csak 11.

Legjobb válasz: A bejárat elõtt +13, barlangban -2 +13 és 0 közt van 13 fok külömbség, és még 2 fok különbség 0-tól -2-ig. Ez összesen 15 fok.

A bejárat elõtt +13, barlangban -2 +13 és 0 közt van 13 fok külömbség, és még 2 fok különbség 0-tól -2-ig. Ez összesen 15 fok.
Mert a különbségre vagy kíváncsi, az nem összeadás, hanem kivonás. 13-(-2)=15
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen,

Ha menstruáció előtt 2 nappal megfogan a baba (olvastam, hogy ritkán ilyen előfordul), akkor lehet rendesen menszesz és nem távozik vele?

Vagy hülyén gondolom, hogy akkor még nem ér a méhbe ?

Legjobb válasz: igen nagyon is létezik hogy vérezhetsz,valaki nem is csak az elsõ hónapban vérzik hanem még utánna is 1-2 hónapban!de állitolag ilyenkor nem nagyon szabad tampont használni!én is úgy hallotam mármint akkor ha szerinted terhes vagy!

igen nagyon is létezik hogy vérezhetsz, valaki nem is csak az elsõ hónapban vérzik hanem még utánna is 1-2 hónapban!de állitolag ilyenkor nem nagyon szabad tampont használni!én is úgy hallotam mármint akkor ha szerinted terhes vagy!

Fiús anyukák tapasztalatára lennék kíváncsi. Mennyire normális, ha a kisfiú (2 éves) dobál, csapkod, és szinte már nem is akarok új játékot venni-készíteni, mert látom magam előtt, ahogy tönkreteszi?

Nem problémás ő, és a dackorszak is itt van, nameg közösségbe jár, itthon kiereszti a gőzt. De négyéves nővérével nem tudok egy mesét végigolvasni, kirántja a könyvet, mert ő már megunta, stb. nagyon ügyesnek kell lennem, hogy mindkettő értelmesen töltse az időt nyugiban, ha nem uazzal a játékkal, hát különbözővel. Ki él meg ilyet? És ki hogyan oldja meg?

Legjobb válasz: Juj, a fiam is pont ezt csinálta 2-3 évesen. Mindig mindent dobált. Nagyon nehéz volt róla leszoktatni, vagy legalább is hosszú idõ, de abban sem vagyok biztos, hogy ez rajtam múlott, valószínû, hogy amúgy is kinõtte volna ezt a viselkedést, mert én nem igazán láttam rajta, hogy bármi hatást elértem azzal, hogy elraktam a dobált játékokat és hosszú ideig nem adtam vissza. Minden esetre most, négy évesen már egyáltalán nem dobál semmit.

Juj, a fiam is pont ezt csinálta 2-3 évesen. Mindig mindent dobált. Nagyon nehéz volt róla leszoktatni, vagy legalább is hosszú idõ, de abban sem vagyok biztos, hogy ez rajtam múlott, valószínû, hogy amúgy is kinõtte volna ezt a viselkedést, mert én nem igazán láttam rajta, hogy bármi hatást elértem azzal, hogy elraktam a dobált játékokat és hosszú ideig nem adtam vissza. Minden esetre most, négy évesen már egyáltalán nem dobál semmit.
egy jól bevált módszer: ha dobál, menjetek ki a szobából és hagyjátok magára, nem fogja csinálni, mert ez a mûsor csak neked szól, és egyedül már nem érdekes. egy idõ után nem is fogja csinálni, nálunk a kisfiammal bevált.
A kérdező hozzászólása: És nem nyafogott egész nap, hogy vedd le? Vagy kibírtad a nyafogást és megszokta?
kisfiam dühében dobál, mikor valami nem úgy van, ahogy õ gondolja.nálunk úgy sikerült errõl nagyjából leszoktatni, hogy amit eldobott, az jól látható helyre ment fel a szekrény tetejére, vagy olyan helyre, ahol nem érte el és csak másnap kapta meg.most már nem sokat dobál, 2 és fél éves.nála a sarokba állítás nem vált be.
A kérdező hozzászólása: Kedves hatost író: uez, amit írsz, bölcsi-ovi: semmi gond, mintagyerekek, itthon kiengedik. Én is reménykedek, hiszen, a négyéves már olyan együttmûködõ, talán eljön a fiúkkal is ennyi idõs korukra, bár kicsit rázósabb az út. Úgy látom, akiknek már nagyobb, azt írják, 3-4 évesen már jó lesz. Annyira szeretnék velük barkácsolni, stb, de kicsik még hozzá. A naggyal már lehetne. És persze, mindig ott kellene lennem velük, még akkor is lenne elsimítani való és rendre utasítani való, de nem tehetem, mert uzsi, vacsi, másegyéb miatt muszáj ellépnem tõlük. Szoktam mondani, nekem nincs dajkanénim, aki segítsen :-) Örülök, hogy nem csak én tapasztalom ezt, és hajrá, akkor lelkesen várjuk, hogy kinõjék.
Jujj a fiam játéka az, hogy minden játékot szétszór, és annyi. Nem kötik le a játékok, csak a rombolás. Ha mutogatom a játékokat az sem jó neki. Hála a meséskönyv az olvasás leköti, de a többi. Legyen az kisautó, puzzle, gyöngy, labda, plüss, konyha.... A kislányom(16hónapos) ellenben egy szösszel is 2órát elszöszöl. Ki érti ezt?
A fiam is pont ilyen volt, de 3 éves korára ezt 95%-ban kinõtte már. És én még annyit vettem észre rajta akkoriban, hogy ha dobálásnál mindent félre tudtam tenni, és vele együtt játszani, foglalkoztatni, akkor nem volt ilyen kitörése. Úgyhogy ez is ott van azért az okok között.
Szia! Mintha magamat olvastam volna! Pont ugyan ez a helyzet van most a Lányommal és a Fiammal, csak azzal van megfûszerezve a helyzet, hogy a Lányom is visszadacosodott, vagyis leutánozza a Fiamat! Kész katasztrófa helyzet szokott elõállni otthon, ha nem vagyok résen, egy fogpiszkán is képesek egymásnak esni. A Fiam harap, csapkod, visít, a Lányom, meg üt, vág, kiabál és sír, egymást, a Párom, vagy engem! Amúgy se az Óvodában, se a Bölcsõdében nem csinálnak ilyet, egész nap szépen el vannak nincs panasz, de ha haza jönnek kiengedik rám a forró gõzt:(. Reméljük hamar túl lesznek, lesztek rajta! Üdv Két gyermekes Anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is úgy vettem észre, hogy nem használ, bárhányszor rászólok, stb. De ez a sarokba- vagy kiállítás jó ötlet, ezt kipróbáljuk. Sajnos mindig hárman vagyunk, jó lenne, néha külön foglalkozni velük. (Az egyiket félrerakni kicsit) A nõvérének már legutóbb azt mondtam, hogy ha legközelebb megüti az öccse vagy ilyesmi, ne sírjon hanem húzza pofon és kész. Már bánom ezt is, mert így legalizáltam a verekedést :-)
az én fiam is ezt csinálja 3 éves és van hogy a nõvérének a fejéhez dobja az autót...:( reméljük kinövi
Ha pl. nem sikerül valami neki, eldobja azonnal ami a kezében van! Legyen az bármi! Ezért már résen vagyok, és elõre szólok neki, hogy Ne Dobd El! De van olyan is, hogy csak játékból dob el valamit... Valamikor az erkélyrõl dob le valamit.. (szerencsére kertes házban lakunk, így nem az utcán járó emberekre) Nem használ semmi, kézverés, fenékreverés... semmi! Bízom benne hogy kinövi, és életkori sajátosság!
2 éves fiam van.Ha dühös valamiért, valami nem úgy van akkor õ is csapkod földhöz vágja ami épp a kezében van, vagy éppen ahhoz vágja akire haragszik(6 éves nõvére).Én sarokba szoktam állítani miután elveszem tõle a játékot.Ordít, hisztizik, én közben beviszem a szobájába, és közlöm vele ha kitombolta magát szóljon.Ez kb. 1 perc, utána szól hogy abbahagytam!Aztán megbeszéljük.Ritkán fordul elõ szerencsére, de van hogy fejbe vágja fém autóval a nagyot.A mesét õ se hallgatja végig, a nagynak külön olvasok.
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom az utóbbit is. Ma feltettema polcra az eldobott autót, volt érte sírás, de pár perc múlva elõvett egy másikat és azértis eldobta. szegények, azért rossz lehet nekik is, hogy így tombol bennük a dac.

Árverezés (végrehajtás) előtt álló ingatlannál, ha a tartozás 2/3-a kifizetésre kerül, mit tehet/tesz a végrehajtó?

Tegyük fel egy 6 milliós tartozásból 4-et befizetnek, mi fog történni, vagy már "nem segít"?

Legjobb válasz: Ha 10 millióért sikerül elárverezni az ingatlant, akkor 2 a banké (plusz a költségei) a maradék a tiéd.

Ha 10 millióért sikerül elárverezni az ingatlant, akkor 2 a banké (plusz a költségei) a maradék a tiéd.
tán beszélni kéne a végrehajtóval és részletfizetésben megállapodni
Gondolom lealkudják a törvény szerinti végsõ piaci árból, és benyeli a bank. Ezért nagy üzlet az elárvereztetés, meg az adósságspirálba kényszerítés.
Igen, próbálj meg a végrehajtóval egyezkedni, nehogy a bank ilyen olyan költségekre benyelje a pénzt.Úgy tudom van részletfizetési lehetõség.Nem ártana egy ügyvédhez fordulni, mielött csapdába csalnak, ami sajnos engedélyezett, és törvényes az országban.

Ha mensi előtt 2 nappal megszűnik a mellfájás, akkor már biztos nem jött össze a baba?

Legjobb válasz: Ennyibõl nem lehet tudni. Vegyél egy tesztet, ha van valami az már elvileg kimutatható. De csak két nap és megtudod:) Szurkolok neked!

Ennyibõl nem lehet tudni. Vegyél egy tesztet, ha van valami az már elvileg kimutatható. De csak két nap és megtudod:) Szurkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ma teszteltem egyet és -lett, csak reménykedek, hogy még korait teszteltem.
(elsõ vagyok) Én is ezt csinálom hónapok óta.... El lövök 2-3 tesztet és mindig megjön:(( Remélem neked sikerül:) )
Nekem ha igy volt akkor mindig meg is jött. Remélem nálad nem igy lesz !!!
Sajna ilyenkor nekem mindig megjött! De neked megy a drukk! :)
Nekem ilyenkor mindig megjött! Most is, már 18. hónapja. :(

Tegnap és tegnap előtt az ov teszt pozitív lett, a ma reggeli hő felment 36, 8-ra. Ha a héten 2 naponta együtt voltunk, meg a 2. pozitív napon és ma reggel is;sikerülhet a baba?

Legjobb válasz: Szia! Elvileg igen. De biztosat csak az elmaradt mensi jelenthet. Egy évig probálkoztunk, kétnaponta együtt voltunk és mégsem sikerült azonnal teherbeesnem. Túlságosan görcsösen akartam már anya lenni. Aztán amikor elengedtem ezt a görcsös akarást akkor sikerült. Drukkolok!!!!

Szia! Elvileg igen. De biztosat csak az elmaradt mensi jelenthet. Egy évig probálkoztunk, kétnaponta együtt voltunk és mégsem sikerült azonnal teherbeesnem. Túlságosan görcsösen akartam már anya lenni. Aztán amikor elengedtem ezt a görcsös akarást akkor sikerült. Drukkolok!!!!

Azok véleménye érdekel, akik munka mellett tanulnak, ha államvizsga előtt 2 hónappal váratlanul munkanélkülivé válnál (és nincs protekciód), mire koncentrálnál inkább, a tanulásra vagy az álláskeresésre?

Legjobb válasz: "a szüleim szégyellték, hogy dolgozom, és nagyon sokat bántottak ezért." ez durva.Részvétem. Én is dolgoztam suli mellett, (most nem mert ma utazom ki külfödre ösztöndíjjal) Hidd el te csináltad jól hogy dolgoztál, manapság már mindenki megteheti hogy fõsulira járjon, annyi hely van hogy egyáltalán nem nagy cucc egy diploma. De tapasztalatból mondom, hogy ha dolgoztál suli mellett akkor könnyebben találsz állást, mert a munkáltatók ha válsztatnak két ember közül, és az egyik csak bulizott a suli mellett x évig, akkor azt fogják válsztani akirõl tudják hogy képes feleõsséget vállalni mert már korábban is bevált máshol.

"a szüleim szégyellték, hogy dolgozom, és nagyon sokat bántottak ezért." ez durva.Részvétem. Én is dolgoztam suli mellett, (most nem mert ma utazom ki külfödre ösztöndíjjal) Hidd el te csináltad jól hogy dolgoztál, manapság már mindenki megteheti hogy fõsulira járjon, annyi hely van hogy egyáltalán nem nagy cucc egy diploma. De tapasztalatból mondom, hogy ha dolgoztál suli mellett akkor könnyebben találsz állást, mert a munkáltatók ha válsztatnak két ember közül, és az egyik csak bulizott a suli mellett x évig, akkor azt fogják válsztani akirõl tudják hogy képes feleõsséget vállalni mert már korábban is bevált máshol.
Ha nem az éhenhalás vagy a hajléktalanság fenyegetne, mindenképp a tanulásra. Ha az államvizsgát elbukja az ember, utólag már jóval nehezebb letenni. És 2 hónap nem olyan nagy idõ, pláne ha esetleg még munkanélkülit is kap az ember, valahogy talán ki lehet húzni az államvizsgáig. Aztán ha az már megvan, többet nincs vele gond, és munkát is könnyeb lehet találni utána.
Van annyi pénzem félretéve, hogy ha kell, pár hónapot kihúzzak (ha nem csinálsz mást, mint az államvizsgára készülsz, akkor nincs túl sok kiadásod amúgy sem), ezért nem kérdés, hogy elõbb vizsgáznék. Már csak azért is, mert utána a diplomás állások is nyitva állnak elõttem.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha ezért valaki ingyenélõnek nevez, mert most a tanulás lett az elsõ, akkor nincs igaza.
"Tehát ha ezért valaki ingyenélõnek nevez, mert most a tanulás lett az elsõ, akkor nincs igaza" Aki nem a saját pénzébõl él hanem mások pénzébõl az ingyenélõ. Ha a saját magad által munkával megkeresett és megtakarított pénzedet költöd el akkor természetesen nem vagy az.
A kérdező hozzászólása: A szüleimmel élek mai napig, mert nincs mibõl elköltözni, de van saját megtakarított megkeresett pénzem, és a lakás fenntartási költségein kívül ami csak nekem kell, azt a sajátomból veszem meg. Most nem költök magamra amióta munkanélküli lettem, csak eszek meg alszom.
A kérdező hozzászólása: A szüleim nagyon szegény családokból küzdötték fel magukat, egyikük szüleinek sincs diplomája, anyukámnak és a 2 testvérének van (anyu tanítónõ, a testvérei orvosok), apámék 7-en voltak testvérek, és csak apámnak lett diplomája. Budapesten élünk. A szüleim tõlem elvárták, hogy érettségi után fõiskolára vagy egyetemre menjek. Közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, de pont olyan idõszakban, amikor nem kaptunk szakmát az érettségihez. Informatikai fõiskolára mentem tovább, ebbõl fogok most államvizsgázni, és tanulok mellette animációt OKJ-n. Fõiskolai éveim alatt kezdtem dolgozni, volt ebben diákmunka is, meg nem diákmunka is, próbáltam magántanítást is vállalni eleinte, de nem jött össze, viszont a szüleim szégyellték, hogy dolgozom, és nagyon sokat bántottak ezért. Mikor viszont épp nem volt munkám, vagy mióta most nincs, azt hiszik, hogy olyan sok idõm van, csak éppen nyakamon az államvizsga és azt nem akarom elszúrni. Annyi pénzt nem gyûjtöttem még össze, amibõl ki tudjak fizetni egy saját lakást vagy akár egy lakáshitelhez szükséges önerõt, és albérletre minden költséget beleszámolva legfeljebb 1 évre lenne elegendõ a megtakarított pénzem. Nem érzem magam ingyenélõnek.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sikerült az államvizsga, úgyhogy most már kicsit több lehetõséggel rá tudok koncentrálni az álláskeresésre. Remélem, most már könnyebb lesz, mert eddig nagyon nehéz volt, és nem vettek túl komolyan a szakmában a diploma nélkül.

Ha a lányom 2 éves kora előtt jön a kis tesó akkor ugyan ennyi tgyás-t és gyedet kapok mint most?

mire leszek jogosult?Gondolom táppénzre nem? Hogy lenne jó intézni,hogy anyagilag se legyen rossz?

Legjobb válasz: Igen, ha Gyed alatt szülsz, akkor ugyan az lesz az ellátás (tgys) alapja, mint a gyedednek.

Igen, ha Gyed alatt szülsz, akkor ugyan az lesz az ellátás (tgys) alapja, mint a gyedednek.
A kérdező hozzászólása: azt hittem ugyan úgy az elõzõ évi keresetbõl kapom!az úgy elég kevés lenne!
Nem, nem az elõzõ évi keresetedbõl kapod, hiszen az elõzõ évbõl nem volt 180 fizetéses napod (meló+szabi). Az ilyen esetekre van egy kitétel, hogy ha azért nem volt 180 fizetéses napod, mert táppénzen, tgyáson, gyeden voltál, akkor a korábbi ellátás ALAPJA lesz az új ellátásod ALAPJA.
igen akkor simán lehet baba. tesztelj
napközben is hõmérõzöl vagy csak reggel felkelés elõtt?
A kérdező hozzászólása: Szia!Napközben is mértem tegnap elött nyugalmi állapotban, és akkor 37, 4 volt!Remélem nem jön meg!!A melleim fájnak és viszketnek.Olyasmi a nyálkám mint pé-kor.Volt már így valaki???

Ha a tejfölöm 2 nap múlva lejár, akkor el fogja rontani a levesemet? Mármint, a lejárat előtt főzök belőle, de nem fog elfogyni holnap utánra.

Legjobb válasz: Ha most nem romlott a tejföl (mert lejárati idõ elõtt is megromolhat, mert nem idõzitõje van), akkor nem teheti tönkre a levest.

Ha most nem romlott a tejföl (mert lejárati idõ elõtt is megromolhat, mert nem idõzitõje van), akkor nem teheti tönkre a levest.
A tejfölön lévö dátum NEM a fogyaszthatóság, hanem a mindöseg megörzés idöpontja. EZÉRT nyugodtan fogyaszthatod akár két héttel a lejárat után is a tejfölt, nem lesz töle semmi bajod.
Tejföl, joghurt, túró még napokkal, hetekkel a lejárat után is teljesen jó.
Még 2 hét mulva is fel lehet használni! Semmi baja nincs, persze a hûtõbõl!
Én már aznapi lejáratút is fõztem levesbe, nem lett tõle romlott a leves, viszont találkoztam már penészes tejföllel, ami két hét múlva járt volna csak le, nyugodtan fõzd meg.
A "lejárat" NEM azt jelenti, hogy addig jó, hanem hogy addig sem ízben, sem állagában me veszit az optimális minöségböl, de a lejárat után még több hétig ehetö anélkül, hogy romlott lenne.
Én már lejárat után is fõztem tejfölt, mégsem lett semmi baj. Fõzd meg nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: utolsó! Ez így van, például a tea v. kávé, v. ásványvíz esetében, ahol maximum az aromája csökken a terméknek. Viszont a tejföl megsavanyodik, felbuggyan, és csúnya gyomorrontást tud okozni, ha lejár a szavija, Pláne, ha beleöntöm a húsosfazékba, amit azzal együtt dobhatnám a szemétre... Mással nincs problem, de a tejtermék sztem neccesebb e tekintetben.
A kérdező hozzászólása: jelenleg nem romlott! De kettõ nap múlva le fog járni, akkor viszont már a levesbe lesz belefõzve. És az érdekelne, hogy ettõl /ha egy hozzávaló az ételben elromlik/ a levesem is megromlik e ? Azért kérdezném, mert sok tejfölöm maradt ki, és sajnos nem lesz elég idõ megennünk, kidobni természetesen nem akarom.
Minden hsz-nak igaza van, aki azt írja jó még az a tejföl. csak megerõsíteni tudom és, a szavidõ után két nappal semmi baja nem lehet egy tejfölnek. ha te úgy látod, hogy küllemre nem néz ki jól, az íze szerinted nem finom, akkor viszont ne tedd bele, mert magadat fogod hibáztatni. Mi csak tapasztalatból írunk, a döntés a tiéd.
Persze, a tejfölnek megmondták csomagoláskor, hogy X. hó X-én X óra X perckor legyen szíves megromlani, és tegye tönkre azt az ételt is, amibe elõzetesen belefõzték.
A kérdező hozzászólása: megfõztem, tényleg nem romlott bele a levesbe. Úgyh máskor nem izgulom túl annyira, nem szeretem ha kárbavész valami! Kösz a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!