Találatok a következő kifejezésre: Ha a elítélik azokat a (32 db)

Ti elítélitek azokat a lányokat, akik csak a pénz miatt vannak együtt a barátjukkal? és ha igen miért?

iztos mindenki volt már anyagilag szorult helyzetben, és ha tetszik is neki a pasi, akkor csak nyerhet rajta, ha egy jómódú sráccal van, akinek van kocsija el tudja vinni őket bárhova, ad pénzt vásárlásra, stb.

Legjobb válasz: Tõlem azt csinálnak amit akarnak nem ítélkezek de ha rólam lenne szó [email protected]ám a mezõre kapálni.

Tõlem azt csinálnak amit akarnak nem ítélkezek de ha rólam lenne szó [email protected]ám a mezõre kapálni.
Igen. Hogy miért? Mert szívtelenek, bûntudat nélkül játszadoznak a másik érzéseivel.
Én a felszínesség minden formáját elítélem. Akinek többet jelent a pénz a szerelemnél az vállalja az ezzel járó társadalmi megvetést is...
Nem, mert mit foglalkozzak mások életével mikor az enyém se egyszerû:D
Élõsködõk! És valamilyen szinten elítélem. De azaz ember is hülye aki egy ilyen barátnõt tart.
Nem ítélem el, mindenki más, max. a pasi egy barom, ha neki ez jó. A szerelemtõl nincs jobb dolog a világon, nem adnám a világ összes pénzéért sem. Inkább egyek fõtt krumplit naponta:D De mindenkinek más az értékrendje és ez így van jól. Nem vagyunk egyformák.
Igen, elítélem, és szánom az ilyen embereket. Nem elég, hogy kihasználnak valakit, de tulajdonképpen csalnak és hazudnak 0-24. A világon mindenkinek, önmagukról. Ráadásul sosem tudják meg milyen tényleg megdolgozni valamiért.
"biztos mindenki volt már anyagilag szorult helyzetben, és ha tetszik is neki a pasi, akkor csak nyerhet rajta" Eddig akár a [email protected]á válás elsõ lépését is írhattad volna. Egyébként én már nem ítélem el ezért a nõket, mert túl sok nõt kéne elítélnem, ugyanis kisebb-nagyobb mértékben nagyon sok nõ csinálja ezt, de természetesen nem mindenki, vannak még nagyon sokan, akik az igazi érzelmek alapján döntenek.

Elítélitek e azt ha egy férfi és nő között 24 év korkülönbség van? Főleg ha a nő az idősebb

Legjobb válasz: Hát én igen. Olyan mintha az anyáddal járnál. De ugyanúgy elítélendõ, ha a férfi az idõsebb. Ugyan, emberek, nem igaz, hogy nem lehet találni olyan valakit aki korban nem annyival idõsebb, mint ahány évesek vagyunk... Még 5-10 év ide vagy oda talán belefér, de 24?! Hát nagyon dúlhat a szerelem (vagy a gazdagság), hogy ilyenbe belemenjen az ember. Pont minap láttam a natgeon a TABU c. mûsort, abban volt hogy 30 körüli férfi 60 körüli nõvel hablatyolt. Nos... Természetesnek nem mondanám... 21F

Hát én igen. Olyan mintha az anyáddal járnál. De ugyanúgy elítélendõ, ha a férfi az idõsebb. Ugyan, emberek, nem igaz, hogy nem lehet találni olyan valakit aki korban nem annyival idõsebb, mint ahány évesek vagyunk... Még 5-10 év ide vagy oda talán belefér, de 24?! Hát nagyon dúlhat a szerelem (vagy a gazdagság), hogy ilyenbe belemenjen az ember. Pont minap láttam a natgeon a TABU c. mûsort, abban volt hogy 30 körüli férfi 60 körüli nõvel hablatyolt. Nos... Természetesnek nem mondanám... 21F
nem
ha a férfi az idõsebb akk nem ANNYIRA de akkoris, de ha a nõ akk fujj
Nem. Hajrá, le a tabukkal, elõítéletekkel! ;) Én egy 28 évvel idõsebb pasiba zúgtam bele.
Ha szex miatt és élvezik is akkor nem...
nem elítélendõ szerintem. a férjem és köztem is van 18 év korkülönbség, jó õ az idõsebb, de tökjól elvagyunk.én 28 vagyok, és két éves a babánk.:) ha a nõ az idõsebb, az sem gáz, volt már ilyen és lesz is.
Nem ítélem el, mert semmi közöm hozzá. Csak nem értem. Egy nálam 24 évvel idõsebb pasival a szexen kívül nem igazán tudnék mást elképzelni...
szerintem gáz. fõleg ha a nõ az idõsebb...
Nem ítélem el, ha szeretik egymást akkor legyenek boldogok, ne mások szabályai szerint éljenek. 29F
én elítélem, nekem ez az értékrendemben nincs helye..még azt mondom 5-6 év max de 24....
Mi vagyok én hogy ítélkezzek felettük?
gerontofília pff undorító
korotok?
A kérdező hozzászólása: nem a kor a lényeg hanem a szerelem. akinek nem tetszik ne nézze, le van szarva. Van olyan amikor a pasi 30 évvel idõsebb bezzeg azt nem ítélik el. Az a baj hogy a mostani huszonéves lányok éretlenek és gyerekesek tisztelet a kivételnek ami sajnos ritka

Az miért van, hogy azokat a nőket elítélik, ha közelebbi ismerősükkel összefekszenek néhány alkalomra de ha egy férfi csinálja ugyanezt az nem számít szinte semmit?

Ennyire baj lenne, ha a n? is kiakarja élni a szexuális igényeit/vágyait? Miért csak náluk számít nagyon a szüzesség, vagy az, hogy mennyi pasival feküdtek le?

Legjobb válasz: Férfinak is ugyan olyan szégyne összefeküdnie mindenkivel, mint nõnek. Csak ezt pár alfában vegetáló retardált nem bírja megérteni... Férfiú vagyok...

Férfinak is ugyan olyan szégyne összefeküdnie mindenkivel, mint nõnek. Csak ezt pár alfában vegetáló retardált nem bírja megérteni... Férfiú vagyok...
Mármint a 80%-os ma 21:17.
Én mindkettõt ugyanúgy elítélem. Nem is jönnék össze ilyen fiúval, és amúgy én magam sose létesítenék ilyen kapcsolatot. Csak szerelembõl szeretkezek, másképp nem is látom értelmét, mert nekem pont az benne az élvezet, hogy kiteljesedhet a szerelmünk, nem is vonzódom más férfihoz, csak a szerelmemhez. Emiatt ugyanúgy rossz szemmel nézek az olyan férfiakra, és nõkre is, akik ilyen életet élnek, és nem is értem az indíttatást. 20L
Utolsó, te se olvastad a Bibliát. XD XD XD
ezzel egyetértek. azért van így, mert a feminizmus még nem teljesedett ki. még megvannak a régi normák, valamennyire élnek. és régen a nõknek a szex "kényszer" volt, hogy a férfit boldoggá tegyék, és nagyon sokáig an õk nem merték élvezni a szexet. ez megmaradt még, ilyen gyengített változatban.
még megvannak a régi normák, valamennyire élnek. Micsoda szégyen. Klerikalizmus, ókonzervatívizmus. Reméljük az ilyen gondolkodás eltûnik a föld színérõl.
ezzel egyetértek. azért van így, mert a feminizmus még nem teljesedett ki. még megvannak a régi normák, valamennyire élnek. és régen a nõknek a szex "kényszer" volt, hogy a férfit boldoggá tegyék, és nagyon sokáig an õk nem merték élvezni a szexet. ez megmaradt még, ilyen gyengített változatban. Kedves kérdezõ, tudd meg, hogy a gonosz férfiak okozzák a globális felmelegedést, a japán földrengést és az afrikai éhezést is. Ezek eddig azért nem szûntek meg, mert a feminizmus még nem teljesedett ki.
Nem, egy nõ nem lesz ribanc, attól, hogy szereti a szexet. Attól lesz az, ha állatias módon sok különbözõ férfival szexel érzelmek nélkül. A társadalom pedig azért nem fogadja el a "nõk igényeit" úgymond, mert a nõ feladata szelektálni a férfiak között. Ha ezt nem teszi meg, akkor az egyik legalapvetõbb feladatának nem tesz eleget. Az a nõ pedig, aki azért nem megy bele ilyen kapcsolatba, mert fél, hogy lek*rvázzák, egyszerûen ostoba. Azért ne menjen bele, mert úgy érzi helyesnek. A férfiaknak pedig az kell, hogy legyen mit meghódítani. A meghódítandó, ámde egyben meghódítható nõket keresik/keressük. 26/F
Mert volt a férfi és férfi fél bordájábol lett a nõ! Így a nõ alárendeltje lett a férfinak kit isten elsõnek teremtett! Isten csak azért adta a nõt, hogy örömet okozzon a férfinak, hogy kiélhesse magát, szexeljen stb.
ma 21:29 "A szex egy párkapcsolatban igenis fontos, és ha az nincs meg akkor egy idõ után hiába a nagy kötõdés de elfognak vállni az útjaik. Manapság meg elég ritka olyan párt találni akivel valódi a szerelem." Ok, de ez miben kapcsolódik ahhoz, amirõl most beszélünk. Mellesleg, legalább a "válni" szót tanuld meg helyesen leírni, kérlek.
ma 21:25 :D neked meg mi bajod, nem jutott kakaó?:D maszturbálni köszönöm de ennél sokkal perverzebb dolgokra szoktam. a megfogalmazással van bajod vagy a mondanivalóval? a mondanivalón nem tudok változtatni, az úgy van sajnos. megfogalmazás? esetleg nem érted? fordítok: az emberek olyan k*rva primitívek, hogy még mindig nem tudják felfogni hogy a szex a nõknek is kell. mert régen nem ez votl a szokás, azért. ha neked tradíció kell menj és dugj meg egy szõrös nagyit, õ majd csendben hagyja mozdulatlanul, de fõz utána vacsorát.
Hogy ha egy csávó megdönt sok csajt õ a bika :D de ha egy csaj csinálja ezt akor egy ribanc :D
A kérdező hozzászólása: Nem lenne annyi különbség a férfiak és nõk között sem* javítva* Egy kicsit hosszú lett, nem számítottam rá:D Na mindegy. köszi ha végigolvastad.
A kérdező hozzászólása: "Ok, de ez miben kapcsolódik ahhoz, amirõl most beszélünk. Mellesleg, legalább a "válni" szót tanuld meg helyesen leírni, kérlek." Válaszoltam arra amit te írtál. Úgy kapcsolódik hozzá. Mellesleg, ha már másba nem igazán tudsz belekötni akkor ebbe. LÉnyegtelen, a szó nem kap más értelmet ugyanúgy értelmezhetõ:) . Na az ilyen okostojásokat utálom. Ha össze vissza írnék mondatokat/szavakat abba beleköthetnél, de ebbe... :D Röhej!Na és ez hogy kapcsolódik a témához?:) Sehogy. Részemrõl lezárva.
Nekünk zseniális, professzorunk bebizonyította, hogy nõi agy sokkal kissebb mint férfi agy!
"Lehetnek én is irigy hogy akad ilyen kapcsolatod mert én is ilyesmit szeretnék de férfi szemszögbõl ha így adom ki magam akkor én vagyok a bunkó és a szánalmas." -> ->> --> "Míg egy férfi törheti magát de nagyon nehezen jut csak szexhez. - És ezzel is csak azt akarom mondani, hogy a nõk sokszor azért nem mennek bele az ilyen kapcsolatokba, mert félnek, hogy utána lekurv.zzák õket.. " Ezért. Figyelj szerintem ez egyértelmû hogy míg lefekszel valakivel, csak azért mert vannak igényeid, az rendben van. De ki [email protected] le mikor privát és csak ti ketten tudtok a dologról. Ha jól belegondolsz ez csak azért van mert irigyek az emberek hogy neked van ilyen valakid, akivel néha jó összebújni és felháborodnak azon mert nekik egy sablonos kapcsolatuk van, vagy az se. Szóval ezen nem kell lovagolni, értelmes ember tudja hogy ezzel nincs semmi gond, de sajnos ebbõl elég kevés van manapság.
Igen drágám, ha egy internetes fórumra írsz, legalább tudj helyesen írni. Vagy már egy ingyenes helyesírás-ellenõrzõre sem telik? :)
ma 21:35: a mostani telefonom is sokkal kisebb mint a 10 évvel ezelõtti ;D najó, csak mert ezt muszáj volt egyébként tényleg nem vagyok férfigyûlölõ :)
Mellesleg, kérdezõ, nem értem, mi pontosan a gondod. Egy szabad országban élünk, egy szabad világban. Ha egy nõ le akar feküdni egy férfival, megteheti. Ha egy férfi véleményt akar formálni egy nõrõl, azt is megteheti. Hol itt a probléma?
A kérdező hozzászólása: " "A szex pedig Isten ajándéka, a nõnek is férfinak is. :D" Én viszont azt sem tudom, mi az az "Isten". Nekem hiába magyarázod. " Akinek nem inge nem veszi magára :) ... A szex egy párkapcsolatban igenis fontos, és ha az nincs meg akkor egy idõ után hiába a nagy kötõdés de elfognak vállni az útjaik. Manapság meg elég ritka olyan párt találni akivel valódi a szerelem.
""Míg egy férfi törheti magát de nagyon nehezen jut csak szexhez. - És ezzel is csak azt akarom mondani, hogy a nõk sokszor azért nem mennek bele az ilyen kapcsolatokba, mert félnek, hogy utána lekurv.zzák õket.. "" És mi ezzel a gond? A vélemény szabad, mint ahogyan a párválasztás is. Mint ahogyan az általad áhított világban a szex is szabad. Miért törõdsz te mások véleményével? Nem értelek.
ma 21:16 te is elõbb olvass utána aztán kötözködj. a feminizmus NEM a férfiak utálata. köze nincs hozzá. egyszerûen egy folyamat a nõi szerepkör átalakulásáról, és még nyomokban fellelhetõek a régi normák. ezért van pl hogy a b*zikat jobban elítélik mint a leszbikusokat: mert ez már "kiteljesedett", a nõknek szabad élvezetkeresés, a férfiaknak még nem. köze sincs az egészen a férfiak utálatához.
Jajj b_zmeg, már megint kezdõdik a keresztényellenes liberál-banzáj. Emigrálok...
óóó istenem! már viccelõdni sem lehet vagy mia frász? igen az a 80% os vagyok, okostojás!
Figyelj szerintem ez egyértelmû hogy míg lefekszel valakivel, csak azért mert vannak igényeid, az rendben van. De ki [email protected] le mikor privát és csak ti ketten tudtok a dologról. Ha jól belegondolsz ez csak azért van mert irigyek az emberek hogy neked van ilyen valakid, akivel néha jó összebújni és felháborodnak azon mert nekik egy sablonos kapcsolatuk van, vagy az se. Szóval ezen nem kell lovagolni, értelmes ember tudja hogy ezzel nincs semmi gond, de sajnos ebbõl elég kevés van manapság. Lehetnek én is irigy hogy akad ilyen kapcsolatod mert én is ilyesmit szeretnék de férfi szemszögbõl ha így adom ki magam akkor én vagyok a bunkó és a szánalmas.
A kérdező hozzászólása: Szamócával értek egyet "t. Attól lesz az, ha állatias módon sok különbözõ férfival szexel érzelmek nélkül. " Ezzel viszont nem. Mert nem mindenkivel, csak azzal akiben megbízik. Érzelmek nélkül meg biztos nem, mert az alapvetõ érzelmek megvannak hozzá pl a törõdés, vagy hogy felnéz rá. de ez nem egyenlõ a szerelemmel. A szerelem sem más, mint a másik nemhez való vonzódás.A szerelem pedig úgy teljesedik ki, ha a pároddal szeretkezel. De ha nincs meg a szex, vagy teljesen különböznek a szexuális igények a két partner között akkor szépen elvállnak útjaik.Szóval a szerelem sem más, mint nemi érzelmeken alapuló vonzódás.bár lehet lelki is , vagy az igazi! de ez ritkább, hogy valaki valóban megtalálja a magához illõ partnert. A szex pedig Isten ajándéka, a nõnek is férfinak is. :D
A kérdező hozzászólása: "Lehetnek én is irigy hogy akad ilyen kapcsolatod mert én is ilyesmit szeretnék de férfi szemszögbõl ha így adom ki magam akkor én vagyok a bunkó és a szánalmas." -> ->> --> "Míg egy férfi törheti magát de nagyon nehezen jut csak szexhez. - És ezzel is csak azt akarom mondani, hogy a nõk sokszor azért nem mennek bele az ilyen kapcsolatokba, mert félnek, hogy utána lekurv.zzák õket.. " Ezért.
ma 21:16 te is elõbb olvass utána aztán kötözködj. a feminizmus NEM a férfiak utálata. köze nincs hozzá. egyszerûen egy folyamat a nõi szerepkör átalakulásáról, és még nyomokban fellelhetõek a régi normák. ezért van pl hogy a b*zikat jobban elítélik mint a leszbikusokat: mert ez már "kiteljesedett", a nõknek szabad élvezetkeresés, a férfiaknak még nem. köze sincs az egészen a férfiak utálatához. Én arról nem tehetek, hogy egy ilyen antitradicionális ideológiára maszturbálsz. "Nyomokban fellelhetõk a régi normák". Budapest I. kerület, SZDSZ fõhadiszállás?
A kérdező hozzászólása: "Szóval ezen nem kell lovagolni, értelmes ember tudja hogy ezzel nincs semmi gond, de sajnos ebbõl elég kevés van manapság. " Igen, sajnos így van:/
"A szerelem sem más, mint a másik nemhez való vonzódás." Ha számodra ennyi a szerelem, akkor szerintem még nem voltál szerelmes. "Szóval a szerelem sem más, mint nemi érzelmeken alapuló vonzódás." A szerelem sokkal több ennél. "bár lehet lelki is , vagy az igazi! de ez ritkább, hogy valaki valóban megtalálja a magához illõ partnert." Aki néhány hónap alatt akarja megtalálni az igazit, annál tényleg ritka. "A szex pedig Isten ajándéka, a nõnek is férfinak is. :D" Én viszont azt sem tudom, mi az az "Isten". Nekem hiába magyarázod. 26/F
Meg fogtok kövezni, de felvállalom :D :::::: , , Szerinted mi a királyabb? Ha van egy kulcsod, ami minden lakatot kinyit, vagy ha van egy lakatod, amit minden kulcs kinyit...?"

Ha a leszbik 'szexelnek' 13 évesen, azt is úgy elítélik mintha fiú és lány csinálná?

Az unokatestvérem mondta, hogy az egyik 8.-as csaj szülinapján jóban lett az ünnepeltel és hát megtörtént közöttük a dolog mert ittak is.. Nem nagyon tudtam mit hozzáfűzni, igazából nem mondott részleteket, így nem tudom, hogy mi történt, mi sem. Szerintetek 2 ennyi idős lány együttléte is elitélendő? Mert kicsit másabb mintha egy fiúval történt volna.

Legjobb válasz: igen az.

igen az.
NEm semmi gond nincs ezzel föleg azért mert Homo mind kettõ, de igazából legközelebb hivjatok pár õreg fószert h sikosítsa be õket és vegyék videora is, és akár apu-anyut is be lehet vonni h a háttérben nyomjanak õk is egy kis mûsort az összhatás kedvéért.. Hová fajul a világ??Miért ilyen aberáltak a gyerekek?Köszönet a médiának és a birka társadalomnak...
"Ez a törvény szerint csak paráználkodás..." Paráználkodás? A törvényben? Van ott ilyen kifejezés/szó? :"DDD Tessék, van itt egy táblázat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyez%C3%A9si_korhat%C3%A1r Ha mindkét fél 14 év alatti, nincs büntetõjogi felelõsség.
Ez a törvény szerint csak paráználkodás, nem pedig közösülés. Mivel mindketten 14 év alattiak, ezért nem fogja õket büntetni a törvény. Egyébként meg az õ dolguk szerintem.
Nem leszbizésért, ha egyik eltöltötte volna a 14-et a másik meg nem, akkor azt amelyik eltöltötte megbüntethetnék kiskorú megrontásáért. Arról meg nem hallottam még, hogy be akarnák vezetni, hogy 18 éven aluliakat nem büntetnek, de elég beteg dolog lenne, ha ezt bevezetnék. Mert akkor konkrétan ha egy 18 éves egy 13 évessel "paráználkodik" azt megbüntetik, ha viszont egy 17 éves egy 4 évessel azt meg nem, azért ha csak egyet választhatnék, hogy melyiket büntetném a 2 közül inkább az utóbbit.
Nem volt nagy korkülömbség köztük még egy év se... Meg ha mindketten elmúltak 14 évesek a törvény szerint akkor nyalják ki egymást amikor akarják max a szülök szólhatnak bele!
# 8/15 Idõpont tegnap 18:37 "A törvényben elõírt korhatár 18 év piára, és és szexre, " Nem amerikai filmekbõl kellene tájékozódnod! Nálunk 14 év közösülésre, de amit õk mûveltek az csak fajtalankodás.
9-esnek: Hogy írhatsz felelõtlenül ilyen marhaságot, fõleg törvényi hivatkozással együtt? "Ergo elképzelhetõ - és teljesen legális lesz júliustól -, hogy egy 17 éves fiú egy 4 éves (!) lánnyal közösül." Nem közösülésrõl van szó, hanem fajtalankodásról. Tehát ha egy 14 éves fiú megfogdossa a 13 éves barátnõjét, nem fogják bilincsben elvinni. Nézzétek már meg 5-ös linkjét, mielõtt felelõtlenül összevissza írtok.
"Nem amerikai filmekbõl kellene tájékozódnod! Nálunk 14 év közösülésre, de amit õk mûveltek az csak fajtalankodás." Tudod mi ma a fajtalankodás a pedofília és az álatokkal való közösülés és a nemi eröszak! http://hu.wikipedia.org/wiki/Szem%C3%A9rem_elleni_er%C5%91szak Ha két 14-18 év közötti lány "szeretkezik" egymással és kitudódik egy rendör se fogja öket elvinni és nevelöbe dobni öket! Fölleg hogy az nem érdekli a redöröket ha egy teenager cigizik vagy füvezik az utcán!
Én a leszbiket alapból elitélem és egy fiú és egy lány legyenek eggyütt akármikor ha szeretik egymást.
#17: A "fajtalankodás" és a "közösülés" büntetõjogi distinkciójáról csak de lege lata beszélhetünk. Az új Btk. jelentõs átalakulásokat hoz a terminológia terén is. Az a tény pedig, hogy te inkább egy wikipedia-link szavára adsz egy jogászé helyett, megmosolyogtató. :) További szép napot, tiszteletbeli kolléga!
"Mivel mindketten 14 év alattiak, ezért nem fogja õket büntetni a törvény. " Mert ha 14-15 évesek lettek volna megbüntették volna öket lezbizésért! :D
Szánalmas, és szomorú hol van az ilyen kislányoknak az anyja?
Már azt is elítélem ha kiskorúak alkoholt isznak.
Nekem inkább a pia verte ki a biztosítékot... Az meg hogy mellette "szexeltek" is, már csak olaj a tûzre... Kiábrándító:(...
A 20/1999. (VI. 25.) AB határozat szerint tilos nemek szerint diszkriminálni, tehát irreleváns, hogy fiú-lány vagy lány-lány... Mivel viszont mindketten 14 év alatt vannak, nem büntethetõek. Megjegyzendõ, hogy az új Btk. szerint egy 18. életévét be nem töltött személy szabadon folytathat majd szexuális együttlétet egy 14 év alatti gyermekkel is. Ergo elképzelhetõ - és teljesen legális lesz júliustól -, hogy egy 17 éves fiú egy 4 éves (!) lánnyal közösül.
A törvényben elõírt korhatár 18 év piára, és és szexre, nem mondom, hogy én olyan komolyan vettem, én is ittam már sokat 18 éves korom elõtt, de azért 13 évesen egy kicsit korai, a dugásról meg nem is beszélve, 14-15 évesen már talán belefér egy kis piálás, meg akár szex is, de csak heterók közt. Hülye egy kérdés ez, hogy ha 2 13 éves lány dug egymással azt ugyanúgy elítélik-e, nem jobban elítélem, mert nem elég, hogy még a 14-et sem töltöttékbe, nem hogy a 18-at de még isznak is, és ferdehajlamúak. Szóval még jobban elítélendõ. Ha meg az egyik elmúlt 14 akkor azt még jól meg is büntethetnék kiskorú megrontásáért.
Én elítélem.
Igen, ugyanúgy elítélem. 13évesen még gyerekek és nem az kéne hogy legyen a szülinapi programjuk, hogy isznak, aztán leszbiznek. Én pl nem is engedném el a lányom 13évesen buliba, ahol alkohol is van. Ilyenkor hol voltak az ünnepeltnek a szülei?
A kérdező hozzászólása: Õ dolguk, de nem ez volt a kérdésem lényege
A való életbe nem minden úgy mûködik mint ahogy egy papírra le van írva!

Anyukák! Ti elítélitek azt ha egy anya a babájának turkálóból vagy vateráról (vagy bárhonnan ahol használt ruhák vannak) vásárol?

Barátn?m elég érdekes megjegyzéseket tett miután megtudta,hogy az én 6 hós fiamon nem minden új.

Legjobb válasz: barátkozz normális emberekkel ;) !

barátkozz normális emberekkel ;) !
ja semmi gond
Ne másokkal foglalkozz, fõleg ne ilyen barátnõvel! Mi az elejétõl kezdve turkálóból, és bababörzérõl vesszük a ruhákat. Kimossuk és annyi.
Én is használtat veszek mindig. Õ ezt csak "lenézésbõl" mondta. Nekem sincs több ezer forintom EGY DARAB ruhára.
Én meglepõdtem ezen a kérdésen.Szerintem, aki ezt elítéli ostoba.Az én fiam 3 hónapos és kb. 2-3 ruháját vettem boltból.Az összes többi turis vagy Vaterás vagy Ruhafalvás.Viszont arra mindig odafigyelek, hogy minõségi holmijai legyenek, akár honnan veszek neki használt ruhát;mivel azok annyira jó minõségûek, hogy több gyermeket is kiszolgálnak és meg sem látszik rajtuk.Arról meg nem is beszélve, hogy nem jön ugyan az a kis kabát velünk szembe az utcán egy másik gyerkõcön. NEM is szabad szégyellned!!!Tényleg annyira hamar nõnek, hogy nincs is idõ elkopnia a ruháknak.
Semmi gond sincsen!!!!!Sõt!!!Miért lenne baj? Nekem nincs gyerekem de én onnan fogom venni, söt unokatesomnak aki 7éves amiota megszületett onnan vesszük! Mosd ki alaposan és ennyi :) )))))
Én mondjuk sose vásárolok turkálóba, be se mennék oda. Viszont ezt abszolút elfogadom és megértem. Annak mi értelme van hogy egy babára vesznek 10e-ért egy Nike cipõt ami két hét után kicsi? most neked van igazad viszont utána adni kell gyerekre
szia! Szoktam turiból is vásárolnipl: a Hádában, használtat a lényeg hogy szép legyen, kényelmes.Mert sok jó minõségû alig használt ruha van, meg gyorsan nõ.De szoktam venni újat Scamp ruhát a H&Mben, C&Aban stb.Nem ítélem el abszolút, szerintem az a lényeg, hogy a gyereken tiszta ruha legyen és hogy legyen ruha.Mondjuk nagyon összeválogatom, hogy összeillõ ruhákban legyen a kisfiam, de ez csak ilyen szokás :)
Hat en megtehetnem, hogy ujat vegyek csak a fiamnak mert kulfoldon elunk es a ferjem nagyon jol keres. De minek vegyek mindent ujonnan ha letezik olcsobb megoldas es ugyis olyan hamar kinovi a ruhat? Most varom a masodik fiamat, az elso fiam altal kinott ruhak tokeletes allapotba vannak pedig legalabb fele turis. Itt amugy is nagyon jo turik vannak. Es a poen, hogy itt eloszor a ferjem fonokenek a felesege vitt el turiba ahova O is jarni szokott pedig ha valakik akkor Ok aztan tenyleg megtehetnek, hogy csak Gucci, Dolce& Gabanna es ilyen cuccokat hordjanak. Nekem is van amugy egy ilyen "sznob" ismerosom. Nem mondja ki a velemenyet de a szemebol mindent ki lehet olvasni mikor egy masik kozos anyuka ismerosommel beszelgetunk a legujabb szerzemenyeinkrol.
A gyerekemnek mindene majdnem turis volt.Õ havonta 1 kilókat hízott sajnáltam volna az új ruhákat.Most egy éves, és most állt le úgy a súlynövekedése, hogy már merek neki újat is venni, vettem is sok mindent, na ezeket meg sokszor sajnálom, hogy leeszi, leissza, összefoltozza, összehomokozza...:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az értelmesebbeknek. Azt a kérdést amit belinkeltetek és beszólógattok miatta nagy vagányan nem én írtam és nem is találkoztam vele. Úgyhogy ez nem jött be és ha lehet az ilyen idióták és nagyokosok a jövõben kíméljenek. Nem kötelezõ válaszolni, azt hittem ezt az ilyen okosak tudják...
Mert a kérdésed aztán nagy szellemi teljesítményre vall :) ))De a barátnõd nem tudja hogy itt szidod, mi?
A kérdező hozzászólása: Nem a kérdésem utal szellemi teljesítményre, hanem a te reagálásod és hozzáállásod más emberekhez. Ha a kérdést megpróbálod nem csak elolvasni, hanem értelmezni is (bár nem tudom fog e menni ez neked), akkor láthatod, hogy a barátnõmre nem tettem egy árva betûvel sem rossz megjegyzést csak közöltem, hogy érdekes megjegyzéseket tett. De minek is magyarázkodok egy olyannak mint te? Szóra sem kellene méltatnom az ilyen nagyképû, magáról sokat képzelõ szellemi értelmiséget...
"Mert persze az övén igen. " Ó tényleg ebben nincs semmi rosszallás a barátnõd felé. De te biztos attól vagy boldog, hogy másokat ócsárolsz. Inkább vagyok "nagyképû", mint rosszindulatú és pletykás.
A kérdező hozzászólása: Nem óhajtok rád több idõt szánni, úgyhogy a nagyképû válaszaiddal boldogíts mást! Okos enged, szamár szenved! És ezúttal a szamár nem én leszek...
Nem ítélem el, mi is szinte csak használtat hordunk.
Én nem sok új ruhát vettem még a gyerekekre. Ellenben tudom, hogy van, aki elítéli, ezért nem kötöm senkinek az orrára. De szerintem amikor egy gyerekruha drágább, mint a felnõtt, és pár hónap alatt kinövi kevesen tehetik meg, hogy csak új ruhát adnak a gyerekre. Nekem apu akadt ki rajta teljesen, amikor mondtam, hogy ne égessem már magam, mert megtehetjük, hogy veszek rendes ruhát a gyereknek. Ja, persze, õ kb. 5-ször annyit keres, mint én. Azóta nem mondom senkinek. Kinek mi köze hozzá?
Nem ítélem el. Nagyon sok ruhát kaptunk/kapunk kölcsönbe, és eszembe sem jutna, hogy ne adjam rá. Én mondjuk nem veszek használt ruhát, de ha kölcsön kapunk vagy kapunk valakitõl, annak nagyon örülök. Az meg nem barátnõ, aki ilyen megjegyzést tesz.
õszintén szólva nekem még szimpatikusabb, aki használt ruhába öltözteti a gyerekét, mert fölöslegesen nem költ pénzt és a természetet is védi vele.
Nem ítélem el, senkinek sem lenne szabad ítélkeznie. Sõt le sem nézem õket, sok ruháról meg sem mondani, hogy már hordták. És a testvérek? Barátnõd szerint nem is örökölhetnek egymástól? DE én sokat vásároltam vateráról, turikból és sajnos nagyon nem voltam a ruhákkal megelégedve. Sokat rá sem adtam azok közül amiket itt vásároltam. Találtam 1-2 jó helyet ahol nagyon klassz ruhákat lehet venni olcsón.
"Ti hogy gondoljátok?" Ez elárulja, hogy a tegnapit is te kérdezted. Óriási problémáid vannak.
Igen, az ilyen szülõ ássa el magát jó mélyen!:o)))) Jaj, ne viccelj! Csak igazán, igazán sznob és nagyképû ember ítélhet el ilyenért! Szerintem teljesen természetes, hogy turiból vagy vateráról vagy kölcsönbõl öltöztessenek egy babát. Persze jó néha ezt-azt újonnan megvenni! Az én Lányom másfél éves és van egy ismerõs ikerpár, akiktõl kapjuk a ruhákat, rengeteget, gyönyörû állapotban. A Nagynéni pedig turi fanatikus (pedig megyei fõbíró) és olyan ruhákat turkál a Lányomnak, hogy csak kerekedik a szemem. Gyönyörûek! Amúgy a barátnõdnek meg mondd nyugodtan, hogy persze, a Te babádon is minden új! Úgysem tudja cáfolni és ha az õ lelkivilágának ez jót tesz...:o)
Szia! Dehogy kell elitélni bárkit is azzal, hogy használtan vesz babaruhát.Én is használtan veszek ruhákat 10 hónaposomnak.Õszintén nincs pénzünk arra , hogy 1700-2000 forintokat kiadjunk egy bodyért a H&M-be..Általában vaterán veszek cuccokat.A barátnõd pedig csak nagyzol.
Miért kellene ezt elítélni? Annyi értelmesebb dologra el lehet költeni a pénzt. Szinte mindent Börzén, Vaterán szoktam megvenni, és nagyon jó cuccok. Sõt általában jobb minõségûek, mint amit a helyi butikban lehet kapni. Nálunk a babaruhák továbbadása is nagy divat. Keresztlányomék nagyon jól állnak anyagilag, mégis szívesen fogadták mindig a kinõtt gyerekruhákat.
Fáj az igazság, iáá :)

Elítéled azokat akik nem kérik a Down szűrést akkor sem, ha indokolt?

Érvek pro-kontra. 1. Ez egy élet, akkor is ha beteg. Láttam már down gyerekeket, és felnőtteket, és ha kiderülne a pocakban, hogy downos akkor is megtartanám. 2. Nem tartanám meg, beteg, el kell vetetni. Az az élet nem teljes amit élni tud, és halálom után ki gondozná?

Legjobb válasz: Nem ítélkezek senki felett. És másnak sem kéne...Fõleg nem ismeretlenek felett. Én nem tartanám meg, ha biztosra tudnám, hogy beteg, de szép dolognak tartom aki ennek ellenére vállalja a babát és élete végéig kitart mellette.

Nem ítélkezek senki felett. És másnak sem kéne...Fõleg nem ismeretlenek felett. Én nem tartanám meg, ha biztosra tudnám, hogy beteg, de szép dolognak tartom aki ennek ellenére vállalja a babát és élete végéig kitart mellette.
Bár én szerintem nem tartanám meg, ha beteg lenne (elsõnek még biztos, hogy megtartottam volna, de 3.-nak már nem) Viszont, hogy elítéljem azokat akik nem kérik a szûrést?? Nem, semmiképpen sem, nem vagy én Isten, hogy ítélkezzem felettük. Ha valaki vállalja akkor az az õ személyes dolga, az õ személyes küzdelme lesz. Ha megtartja és intézetbe adja az más tészta, de elítélni azt sem ítélem el. Nem tudhatom milyen ez a helyzet amíg nem voltam benne (így nagyon remélem soha nem is fogom megtudni) Kötekedés nélkül kérdezem, hogy mi a célod ezzel? Vitát szítani vagy esetleg hasonló cipõben jársz :(
Nem, nem ítélem el. Nyilván okkal nem kéri ha nem kéri.
Nem egyáltalán nem. Èn annak idején nem akartam csináltatni, mert nem lennék képes elvetetni. De párom viszont akarta tudni, és ö nem szeretett volna beteg gyereket. ìgy megegyeztünk, hogy megcsináltattjuk a tesztet, aztán majd meglátjuk mi lesz. habár jók lettek az eredmények, lányom is "tökéletes" lett. másodiknál már azért csináltatttam meg mert egy egészséges mellett nem tudom hogy lett volna eröm egy beteg gyerekhez, de egyenlöre jók lettek a eredmények. DE a down kór és ez a pár betegség amit szürnek csak egy dolog. A beteg gyerekek többség a terhesség során sérül, vagy nagyon sok a szülés alatt, oxégén hiány stb...
Nem ítélem el, mindenkinek a saját döntése. Nekem nem volt indokolt, de kértem! Ha beteg lett volna, akkor nem akartam volna megtartani. Nemcsak mert megnehezíti az életet, legfõképp azért mert ki viseli gondját, ha valami történik velem/velünk....
Én nem voltam semmilyen genetikai szûrésen, sem kombinált, sem integrált teszten, AFP-n sem. Angliában, ahol teherbe estem, nincs AFP vizsgálat, amúgy semmi értelme. 4-es tesztet terveztünk, azt a 18-19. héten csinálták volna. Az én várva-várt Kicsi Babám addigra viszont olyan egyértelmû, rendszeres jeleket adott magáról, annyira az én Kisbabám volt már, hogy lefújtam az egész ceremóniát. Be kellett volna utaznunk Londonba, sok pénz, várakozás számomra teljesen fölöslegesen, mert bármilyen eredményt közöltek volna, nem tudtam volna eldobni a Babámat. Viszont ... Nagyon közeli Down-os rokonom van, imádom, imádjuk. Már csak Miatta sem lett volna értelme a szûrésnek. A válaszom pedig: Nem, egyértelmûen nem ítélem el, aki nem kéri a Down-szûrést, azt sem, aki kéri, azt viszont igen, aki megszüli és magára hagyja a sérült gyereket.
". Nem tartanám meg, beteg, el kell vetetni. Az az élet nem teljes amit élni tud, és halálom után ki gondozná?" Van egy nagyon jó módú ismerõsünk, Down-kóros a lányuk, 44 évesen kb. egy 5 éves agyi szintjén vegetál. A tizentötmillás lakásukat kellett az alapítványra hagyniuk, hogy a lánynak adjanak egy szobát, és gondozzák élete végéig. Most is bentlakásos, havi 150 az ellátási díj.
igen
Nem, nem ítélem el, jogom sincs hozzá.Ám én gyenge vagyok, nem tudnék vállalni egy beteg babát.Az elõzõ terhességemnél pozitív volt az integrált teszt eredménye a Down kórra, bevállaltam az amniot.Kiderült, minden rendben.Most megint babát várok, és már nem is tesztet csináltattam, hanem egybõl a chorion biopsziát.Szerencsére minden rendben.Ráadásul az elõzõ terhességemkor is kicsivel több voltam, mint 35 éves, szóval a korom miatt is megcsináltattam volna.
Azért nem mindegy egy kombinált teszt, négyesteszt elvégzése, vagy maga az amniocentézis.
Nálunk amíg a férjem csak egy pacát látott, azt mondta beteg nem kell, ha a 12.heti indokolttá tette volna, mentünk volna, de érdekes pont amikor a 12.heti uht meglátta, már nem tudta volna kimondani, nem kell. Innentõl a második kicsinél fel sem merült, tény, ha õ beteg lenne, nem tudom mit csinálnék, kopkop két egészséges gyerekünk lett...
Nem hinném, hogy a Downos ember "selejt" lenne ... Egy gyilkos, bûnözõ már sokkal inkább, aki persze "tökéletesnek" született, és szûrõvizsgálat nem állt a rendelkezésre, hogy idejekorán meg lehessen szabadulni tõle ...
Nem ítélkezem csak nem értem. Van egy 24 éves ismerõsöm. Van egy 3 éves Down-kóros gyereke. Mikor terhes lett a következõ babával akkor hiába kérték, tanácsolták nem ment el további kivizsgálásokra. Eredmény: még egy Down-kóros baba. Tényleg vannak olyanok akik tudnak így is teljes életet élni, de vannak akik nem. És mi lesz késõbb ha nem lesz aki ápolja? Egy intézet akár milyen jó, nem igazi életminõség. Zárt hely mint egy börtön. Én ha mindent megtehetek akkor inkább elvetetem ha beteg , mintsem, hogy "börtönbe" kerüljön egyszer a gyerekem.
Én nem errõl az oldalról közelíteném meg a dolgokat (mint elítélés). Én a Te helyzetedben, ha a 12. heti uh indokolná, akkor biztosan elmennék szûrésre. Csak a korom miatt nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szó sincs vita szításáról, Isten ments! Hogy hasolnó cipõben járok-e? Korom meg van ahhoz, hogy javasolják. Viszont eddig hétszer voltam terhes, és egy szem egészséges fiam van. Belepusztulnék ha még egy veszteségem lenne. Ezért is vergõdöm a kérdésen, mivel beszélgettem már errõl a témáról egy ismerõssel, és igen csak megkaptam a magamét, hogy miért gondolom egy életnek a selejtet......hát ezért tettem fel a kérdést.
Én szerettem volna csináltatni, de a védõnõ azt mondta, hogy 18-20ik héten a nõgyógyász pedig 22-ik hetet mondott. Végül kicsúsztam az idõpontból, így nem lett megcsináltatva. Ha beteg lenne én nem tartanám meg, mert én foglalkoztam ilyen gyerekekkel és tudom nem bírnám sokáig és az életük ahogy írtad nem lenne teljes.Durva lesz a következõ: Az egy dolog, hogy él és ver a szíve, de neki lenne csak jobb. Ez az én meglátásom, de mindenki maga dönti el

Ti elítélitek azt, akinek 99%, hogy beteg lesz a gyermeke, ha megszüli és épp ezért inkább elveteti?

Édesanyám huszonpár éve volt így.A pajzsmirigye nem jól m?ködött,hozzáteszem ez a mai napig is így van,így akkor er?s hormongyógyszereket kapott,ami mellett egyértelm?en nem szedhette a fogamzásgátlót.Szerettek is volna még egy gyereket,de anyu nem tudta a kockázatokat,ugyanis ez kisváros itt a dokik semmit nem mondanak,csak ha már a beteg hisztizik,hogy de márpedig tájékoztassák ?t.Szóval nem tudta,és terhes lett.A doki pedig közölte vele,hogy szinte 100%,hogy beteg lesz a gyerek.Nem tudom akkor milyen vizsgálatok voltak,de hát az orvos csak látta,mi van. Ezért döntött anyu az abortusz mellett.

Legjobb válasz: nem tartanám meg mi is szenvednénk, õ is szenvedne fõleg én .. ember legyen a talpán aki ennek ellenére megtartja..

nem tartanám meg mi is szenvednénk, õ is szenvedne fõleg én .. ember legyen a talpán aki ennek ellenére megtartja..
egyáltalán nem itélem el, sõt!
Nem ítélem el. Jobb így mindenkinek, szerintem.Nem tesznek tönkre életeket.Sem a babáét, sem a szülõkét.Az nem élet...:( 34hkm
Én is elvetetném, nem ítélem el.
nem itelkezek senki felett.mindenki maga donti el mit tud bevallalni.
Szia, én nem ítélkezek egyik irányba sem, azt gondolom nem lennék képes arra amire ez az anyuka igen, tehát sajnos elvetetetném: http://szirkababa.blogspot.hu/ DE olvasgatva ennek a down-os kislánynak a mindennapjait, mindent lehet mondani csak azt nem hogy tönkreteszik az életét. Minden elismerésem Szirka anyukájának és jó hogy megtartotta!
Anyukámnak is azt mondták, hogy Down-kóros leszek. 15 éves vagyok, egészséges.
A kérdező hozzászólása: 10:06-osnak! Nem beszél róla csak nagyon ritkán.Nem tudom ebbõl mi igaz, mert azt sem tudom mekkora volt a terhessége, mikor meg kellett szakítani, de fiú lett volna.Az öcsém :(. De az élet így hozta.
Nem ítélem el, én is ezt tettem volna a helyében. Mi ezt anno a gyerekvállalás elõtt átbeszéltük a párommal, ha beteg, nem tartjuk meg. Jobb nem adni életet, mint olyan életet adni, mikor végig másokra lenne szorulva, mert mi lenne vele, ha mi nem leszünk? Hála istennek nem kellett megérnünk, hogy ténylegesen meghozzuk ezt a döntést, mert egészséges a gyermekünk, de soha senkit nem ítélnék el emiatt.
Hát ez eléggé érdekes!! 1. Én is pajzsmirigy beteg vagyok, mégis bármikor szedhettem volna fogamzásgátlót! 2. Alapból nem kap több féle gyógyszert csak 1 félét és az sem annyira erõs, hogy bármit is befolyásolna. 3. Ha ez mégis így lenne, de õ nem akart gyereket (mert ugye fogamzásgátlót szedett volna) akkor miért nem védekezett?? Létezik óvszer is! 4. Az orvos elõre nem mond olyat, hogy beteg lesz a gyerek! Olyan nem létezik! Lesznek kivizsgálások és ha azok nem jók (amik persze ugyancsak nem 100% biztosak, lehetnek tévesek is) akkor közli ezt az orvos. Én most 19 hetes vagyok, szedem ugyanúgy a terhesség mellett is a pajzsmirigyemre a gyógyszert, mégis teljesen egészséges a babám!
21:19-es vagyok még A kérdésre viszont nem válaszoltam, bocsi. Én sem ítélem el, úgy voltam vele, hogy, ha rosszak lettek volna a leleteim elvetettem volna én is. Mert ha már gyereket vállalok akkor egészségeset szeretnék. Bár a baj az, hogy 13 hetes kortól érzem a mozgást és utána eléggé fájt volna a szívem. Meggondoltam volna.
A kérdező hozzászólása: Tudod neked ez most van.22-23 évvel ezelõtt nem tudhatjuk mekkora hormon tartalmú gyógyszereket adtak ilyen problémákra. Nem tudom, már mi volt annak a hormonkészítménynek a neve amit szedett.Most eltiroxint szed/nem tudom, így kell-e írni/. Tényleg én csak az elmondottak alapján ismerem a sztorit nem faggattam anyát a részletekrõl, közöm sincs hozzá az õ döntésük volt. De igen szedett fog.gátlót amirõl leállították a pajzsmirigyhormonszedés miatt és akkor döntöttek úgy, hogy akkor ha már úgysem szed gyógyszert, jöhet a baba.Aztán kiderült a szomorú igazság.Sajnos tényleg nem tudom a részleteket, rég volt már és senki nem beszél róla szívesen!
21-esnek Azért vannak egyértelmû jelek ám! Pl. az orrcsont hiányzása. Ugyanúgy más betegségeknél is, mint a turner-kórnál, ahol a nyaki részen vizes burok található. 100%. hogy beteg a baba..
Nem ítélem el. Én nem tudom, miképp döntenék, valószínûleg betegségtõl is függ, mekkora félelemmel állnék hozzá... Azért hallottam több olyan esetrõl, ahol tévedtek és mégis egészséges lett - ezért is nehéz döntés.
Anyukád hogyan dolgozta ezt fel? Mert, úgy tûnik, még nem zárta le magában ezt a kérdést.
Az akkor nem kora-terhesség volt... :o(
Senkinek sincs joga ítélkezni, hiszen nincsenek az adot helyzetben és nem tudják min megy keresztül az a szülõ akinek ilyen döntést kell meghoznia.
Én sem ítélném el. Amíg én és az apja élünk, addig mindent megtennénk érte, de ha meghalunk, nem hiszem, hogy egy súlyosan beteg gyerek/felnõtt teljes életet tud élni. Teljesen megértem, hogy ilyen esetben a szülõk akármilyen nehéz döntés is, de az abortusz mellett döntenek.
Senkit nem ítélek el, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy ilyen esetben mit tesz. Hozzáteszem én sem valószínû, hogy megtartanék egy ilyen babát. Sokan abba nem gondolnak bele, hogy mi történik abban az esetben, ha magára marad a "gyerek" (akármilyen életkorban), mivel a szülõk meghalnak. Ilyenkor kiszakad a megszokott környezetbõl, jobb esetben bekerül a szociális rendszerbe és valószínûleg szenvedés lesz a további élete.
A kérdező hozzászólása: Mert ismerek olyat akinek megmondták, hogy Down-kórós lesz a babája de neki gyerek kellett minden áron és megszülte...Szerintem az ilyen szülõ sokkal felelõtlenebb.Szenvedésre ítél egy egész életre egy gyereket!
A kérdező hozzászólása: Azért az én anyukám esete más, mint a tiétek volt.Nyilván te anyukád az anyai megérzéseire hagyatkozott okosan :) !
és milyen orvosi vizsgálatok támasztják alá hogy tuti beteg lesz a baba? elvetette már anyukád?
Jobban tette, mintha megszülte volna. Nem csak azért, mert szenvedésre ítél egy gyereket, hanem az érte érzett felelõsség miatt is. Az ilyen betegek többnyire hosszú életûek, és egész életükben eltartásra, gondoskodásra szorulnak. Ha a szülõ betegek lesznek, nem tudják gondozni õket, vagy meghalnak, akkor mi lesz velük? Erre is kell gondolni, mielõtt a világra hozzák õket!
Ki tudja mi a helyes ilyenkor? Én nem tartanám meg, mert ha már van lehetõség, inkább így. Nem biztos h boldogtalan egy beteg gyerek, de tudni kell, ki mennyire erõs, mennyire képes egy beteg gyerek mindennapjait néha szó szerint végigasszisztálni? Én nem vagyok rá képes, úgy érzem, gondolom.
A problémát inkább abban látom, hogy az orvos azt mondta neki: "99% hogy beteg lesz". Mert ilyet nem mondhat egy orvos még ma sem, fõleg nem 2X éve... :o(
A kérdező hozzászólása: 18:37-es.Elvetette kb 22 éve.Ha elolvasnád amit írtam, akkor talán érdemben is tudnál válaszolni. Következõ válaszolónak: tanár vagyok és mikor gyakorlatra jártam, mentünk speciális iskolákba is. Voltak ott Down szindrómás gyereke, felnõttek és szerintem az életben annyi szeretetet nem lehet kapni, mint tõlük.És õk dolgozni is tudnak felnõttként, mert bár megmaradnak egy bizonyos szellemi fejlõdési szinten, de egyszerûbb munkákat képesek elvégezni.Ez a fogyatékosság, ha lehet ilyet mondani a legszerencsésebb az összes közül, amivel még a gyerek és a család élete sem lesz pokol.Van egy rokonunk aki tipikusan ez a gyereket mindenáron típus. Neki megmondták, hogy beteg lesz a gyereke, de neki gyerek kellett minden áron és megszülte pedig az orvosa szinte könyörgött, hogy gondolja ezt végig.Azóta a házassága tönkrement, a másik gyermekére sosem fordított figyelmet nem adott neki szeretetet, mert a kisebbre kellett figyelni non-stop.A nagy aki már 25 éves letagadja hogy van egy beteg öccse, lelkileg össztört, mert kicsi korától a küzdelmet látta családban a testvéréért és õ mindig el volt nyomva. a beteg testvére most 20 éves.pelenkázzák és csak vegetál.Szerintem nem érte meg a rokonunknak, hogy szétment a családja és az egészséges gyermeke egy erzelmi-lelki roncs!
A kérdező hozzászólása: 18:46-os.Mért, mit kellett volna mondania? Hogy egészséges a kisbaba, tartsa csak meg anyuka, mikor látta rajta az ultrahangos felvételeken a jeleket? Nõvéremnek is megmondták, hogy ha megtartja a babáját vagy õ vagy a baba hal meg.Szerintem kötelessége egy orvosnak maximálisan tájékoztatni a beteget minden eshetõségrõl!
Nem ítélem el, mindenki maga érzi hogy képes-e felnevelni egy beteg gyermeket. Sajnos sokan tévesen hiszik azt hogy képesek, mint pl a rokonod is, de akkor õ ezt gondolta helyesnek és õt sem ítélném el a döntése miatt. Csak sajnálom hogy rosszul alakult a család élete. 2x éve nem nagyon volt uh, legalábbis anyukám ezt mondta, fõleg nem tudták uh-val kiszûrni 99%-os pontossággal a down-t. Persze ettõl függetlenül lehet hogy a betegsége miatt biztos volt az orvos abban hogy a baba betegen születne.
A kérdező hozzászólása: Pontosan én se tudom, mi volt 20 éve de a doki biztosan tudta.És nem mondta volna ha nem úgy lett volna.
Nem ítélem el. Abban az idõben meg más is volt a helyzet. Ma azért már vannak minden féle vizsgálatok, meg a gyógyszeripar is sokat fejlõdött.
magánokirat hamisítás. Ki jelentett fel? vagy necces volt amit leadtál?
Üdv! Ha tudott róla, akkor visszamenõleg iratsz vele egy meghatalmazást amiben õ felhatalmazott téged, hogy a nevében, és helyette eljárj. Ezt bemutatod, ha elõ akarnának venni, aztán mindenki becsókolhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a többieknek !
A kérdező hozzászólása: ( 23:10 ) nem lesz ekkora szerencséd amúgy nem az volt a kérdés , hogy te mit szeretnél.De lehet csak olvasni nem tudsz.A válaszodat meg tartsd meg magadnak.
ha van meghatalmazás akkor a SAJÁT nevedet írod alá, nem az övét. és leadod a meghatalmazást. Ha ott volt, akkor miért nem õ irta alá?
A kérdező hozzászólása: Nem loptam a vasat !!A haverom is ott volt mikor aláírtam helyette , de nem szólt miatta.Viszont olvastam tegnap olyant , hogyha meghatalmaz , hogy én aláírhatom a nevében akkor azt el kell fogadniuk és nem bûncselekmény.Nem tudom kijelentett fel.
Igen, elítélnek bûnsegély miatt, viszont a büntetésedet a "kétszeres leszállás" szabálya alapján enyhíteni lehet. A magánokirathamisítás olyan cselekmény, amiért nem kapsz külön büntetést, mivel - egyrészt a lopáshoz képest csekély súlyú, - másrészt a ti elkövetési magatartásotokhoz szükségszerûen hozzájárult, hogy az egyikõtök által ellopott fémet a másikótok nevére adjátok le. Ezt "büntetlen eszközcselekménynek" hívja a jog, hiszen a lopott fém leadásához hozzátartozik az is, hogy el kell titkolni, hogy honnan származik. Ráadásul ennek a magánokirathamisításnak nincs is igazi sértettje, hiszen a barátod/tettestársaddal egyetértésben írtad alá a nevét.
Persze, reméljül, elkapnak ezért.
El.
kedves elõzõ, ha meghatalmazás lett volna akkor a SAJÁT nevét írta volna, mint meghatalmazott. De õ a másik aláírását hamisította. Ez nagyon nem ugyanaz.
hát ha saját területen történt (udvaron, lakásban ) akkor nem de ha olyan súlyos az a sérülés (gerinctörés, maradandó agykárosodás) akkor igen
A kérdező hozzászólása: Szóval, ha jól tökön rugdosom, akkor is? Mondjuk nem lehet utána gyereke.. Börtönben nem mindegy? :D
A kérdező hozzászólása: Meg az ilyen amúgy se szaporodjon.
ja , a kertedbe még ki is herélheted
A kérdező hozzászólása: Megverem, elájul, bevágom kocsiba, hazahozom, kiherélem, visszaviszem, kész? XD

Miért van az, hogyha a szülő felpofozza a gyerekét, akkor nem ítéli el, de ha más pofozza fel, akkor elítéli? Végülis ugyanúgy pofont kapott.

Legjobb válasz: Azert mert ha egy ferj lefekszik a felesegevel, meg nem jogositja fel az fel varost, h ok is ugyanezt tegyek.

Azert mert ha egy ferj lefekszik a felesegevel, meg nem jogositja fel az fel varost, h ok is ugyanezt tegyek.
Ne haragudj, azt a kérdést te most komolyan gondoltad?:O Hát például azért, mert a szülõ feladata a gyermeket megnevelni, nem vadidegeneké!
Hát irigységbõl :) úgy van vele, hogy ez az Õ játéka, ezért csak neki szabad ütni-rúgni, de más ne tegye, hanem szüljön magának saját játékszert. :) Na jó, elviccelem a témát, de mivel mindkét szülõm alkoholista és agresszív szemétláda volt és rendszeresen bántalmaztak, tényleg nem tudom komolyan venni a kérdést. Am a gyereknek ugyan mindegy, ki veri minden ok nélkül, sõt...
A kérdező hozzászólása: Leírom, mi miatt merült fel bennem a kérdés ma társadalomismeret órán: "A családon belüli erõszak ugyanakkor valamilyen mértékben társadalmilag elfogadott is. Az emberek többsége például a gyerekek megverését egyáltalán nem tekinti erõszaknak. Ha viszont egy idegen ütné meg a gyereket a boltban, azt mindenki felháborítónak találná. Pedig a két dolog között formailag nincs különbség."
Lám, én is ezt írtam. Pedig soha nem volt társadalomismeret órám...
A kérdező hozzászólása: Nem is neked szántam, amit bemásoltam a könyvünkbõl. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!