Találatok a következő kifejezésre: Ha a eléri a (201 db)

Írásbelim irodalomból 34 pont lett, és ha holnap elérem a 10%-ot irodalomból, viszont nyelvtanból semmit nem tudok akkor is megvan a 2es?

Holnap szóbelizek kb.semmit nem tudok.ma tanulok,hogy legyen valami fogalmam a dolgokról.

Legjobb válasz: Ha bármelyik tényezõd elégtelen, az egész érettségid elégtelen, függetlenül az önálló tényezõkön elért eredményedtõl. Tehát ha van egy írásbeli eredményed, amely 100 %-os, van egy magyar irodalom szóbelid amely 96 %-os, és van egy magyar nyelvi szóbelid ahol meg sem szólaltál, akkor az érettségid elégtelen.

Ha bármelyik tényezõd elégtelen, az egész érettségid elégtelen, függetlenül az önálló tényezõkön elért eredményedtõl. Tehát ha van egy írásbeli eredményed, amely 100 %-os, van egy magyar irodalom szóbelid amely 96 %-os, és van egy magyar nyelvi szóbelid ahol meg sem szólaltál, akkor az érettségid elégtelen.
A kérdező hozzászólása: egy csomóan azt mondták, hogy a kettõt egybe számolják.
Én nem tudok errõl sokat, de szerintem ez változó helyenként. Érdeklõdj még ma a tanáraidnál, nézz szét az iskolád honlapján. Szurkolok az érettségidhez :)
Tényleg úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írja, részenként kell 10%-ot elérned. Miután mindkét szóbelibõl elérted a min. 10%-ot, akkor adják össze, és számítják az írásbelivel együtt, de ha valamelyikbõl nincs meg a 10%, akkor automatikusan bukás. Ez mindenhol így van, hiszen a pontszámítás központilag szabályozzák.

Mi lesz akkor ha kína eléri a mi életszínvonalunkat?

1,élelmiszerválság 2,Újra tönkre megy mert az európai cégeknek már nem lesz olcsó munkaer? kínában és visszajönnek ide

Legjobb válasz: Mire Kína eléri a mi életszínvonalunkat, addigra már rég nem is fogunk élni. Tudod, hogy mekkora ott a szegénység?

Mire Kína eléri a mi életszínvonalunkat, addigra már rég nem is fogunk élni. Tudod, hogy mekkora ott a szegénység?
Csalóka, mert nagy ám ott a kontraszt.
Talán inkább mi jutunk a kínaiak szintjére:lesznek a gazdagok, a többieknek meg jut naponta egy marék rizs.
szándékomban állt válaszolni, de az elõttem lévõ hozzászólással minden tekintetben egyetértek, kibõvíteni meg fölösleges, legyen ennyi elég :)
Kitûzzük a vörös zászlót és megtanulunk Kínaiul. :) Rossz vicc volt. Nehéz lesz Kínának elérni a mi életszínvonalunkat, de ha sikerül, akkor világhatalomra akar törni- de nem fog neki sikerülni. Mindig lesz olyan nemzet, nép, vallás ami ellenáll a hatalmaskodóknak. Hiszen a világtörténelemben még egyszer sem volt egész világot felölelõ ország , szövetség.

Téma: Felsőoktatás Az igaz, hogy nyelvvizsgáért csak akkor jár többletpont, ha előtte elérem a 240 pontot?

Valaki azt mondta, hogy csak akkor jár. Utána néztem és nem találtam ilyet. Nyelvvizsga nélkül 228 pont lenne, nyelvvizsgával meg 256. Mielőtt leszólnátok: nem rólam van szó :) csak meg akarom tudakolni valakinek.

Mi lesz ha valaki eléri a teljes lelki fejlődést? Utána már nem születik újjá?

Tudom hogy nem tudhatjátok,de talán valaki...Szóval mi történik szerintetek miután elérted a teljes lelki fejl?dést?

Legjobb válasz: Hát tutira nem kérdez ilyeneket...

Hát tutira nem kérdez ilyeneket...
Amit eddig megtanultál, azt már mind tudod, ezek a tapasztalatok (felhalmozott tudás) alakítják mostani személyiségedet is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) )
a bölcsességet fogod tudni, nem a szakirodalmat, amit elsajátítottál korábbi életeid során...természetesen ez utóbbit is ki lehet nyerni önmagadból, vagyis a mélyebb valódból, hiszen a feltalálások is így mûködnek. :) üdv 25/F LastOne.Left
Nem a tudás a lényeg! Szerintem a tudni nem helyes megfogalmazás. Nem azért születtünk, hogy tudjunk valamit életünk végén, vagy halálunk után. A szív nem tanul meg szeretni, boldognak lenni, gyûlölni. Valami olyan van a háttérben amihez az emberek nem találnak jó szót. Úgyhogy ez egy érdekes kérdés amit felvetettél, de úgy gondolom nincs rá jó válasz, csak tapogatózás lehetséges. Talán van az interneten egy-két érdekes cikket lelkünk fejlõdésével kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ÉRTELMES és nem lefikázó válaszokat:) És lenne még1 dolog: Amikor már egy nagyon magas szintet érsz el, akkor tudni fogsz mindent amit eddigi életeidben megtanultál?
"...kedik, ahol már nem zuhanhat vissza az önzésbe..." bocsi üdv 25/F LastOne.Left
ha a földi feladatod végére gondolsz, akkor ha megvagy ezzel, bekerülsz a valós univerzumi életbe, megszabadulsz önzésed fogságától, és a tudatod olyan szintre emelkedik, ahol , mert az itteni feladat belátni az egyetlen "törvényt" a világegyetemben, ami emberi viselkedésre rávetítve a szeretet, mivel az egyének tudata mérvadó, mintsem a fizikuma...ugyanis az elme tovább él. szóval azt a tudatszinted fogod elérni, ahol már nincsen szükség erre a leszületések sorozatára. vagyis kiléphetsz ebbõl a mókuskerékbõl(Buddha féle mondat)...hogy utána mi jön...nos a lehetõségek tárháza kimeríthetetlen...de egy tippet adtam már...mondjuk a Bibliából vennék ki egy szót..."Paradicsom", amit egyébként már most is érzékelhet az ember...ha nyitott persze. :) üdv 25/F LastOne.Left
Az indiai õsi szent írások szerint ha valaki eléri a megvilágosodást (és nem a lelki fejlõdést, mert az egy folyamat) akkor nem születik újra a földre, hanem ismét egy lesz az Isteni tudattal, szellemi (és nem szellem) lény lesz belõle.
A teljesség részévé válik és a teljességet teszi még teljesebbé. Ez olyan folyamat mint a te tanulásod, csak te a teljesség része vagy, a teljesség pedig maga az egész. Érthetõ?
Ha valami teljes, azt nem lehet még teljesebbé tenni! Ez elég nagy baromság.
Teljes-teljesebb-legteljesebb. tanult kollega :(
Szerintem nincs olyan, hogy teljes lelki fejlõdés. Jó tudom mire gondolsz, de erre senki nem tud pontos választ, mert ez kb. olyan mintha azt kérdeznéd mi van a végsõ halál után. Véleményem szerint, ha elértél egy magas szintet, akkor is újjászülethetsz. Feladatot akkor is vállalhatsz, csak akkor már Te nem tanulsz, vagy nem kell annyit tanulnod, inkább csak másoknak adsz lehetõséget. Elképzelhetõnek tartom azt is, hogy aki magas lelki fejlettséget ér el az más szerepkört kap. Ennél a Földi világnál jobb környezettel, inkább a lélek világában mint sem az anyagiban.
Halálisten lesz a tiszta lelkek városában, és ha nagyon tehetséges, akkor hadnagy, majd kapitány is lehet.
Nem feltétlenül... Mert amíg fejlõdünk, tanulunk a hibáinkból, addig tökélesedünk is... Amint nem törekszünk tovább, mert elértük a tökéletességet, és nem akarunk tovább tökéletesedni, akkor az egész elõlrõl kezdõdik, mert az egész lényege nem a tökéletesség, hanem az arra való törekvés... Tehát tökéletlenül állunk majd a startvonalnál...
A kérdező hozzászólása: ohh köszi!ez az info nagyon jól jött :)
Eldöntheted, hogy újjászületsz szent emberként vagy eggyé válsz Istennel , ahonnét jöttél!
Akkor az történik, hogy valamilyen formában elkezd segíteni a fejlõdésben a fiatalabb/fejletlenebb lelkeknek. Pl visszainkarnálódik a Földre vagy valamelyik 'hasonló' bolygóra és mindenféle király dolgokat csinál. Vagy a láthatatlan oldalról segít olyanoknak, akik meghallják a sugalmazását.

SOS hogy ha főiskolán elérem a minimum ponthatárt az az 200 vagy 210között akkor ha Költségtérítésre megyek és azt a szintet nem érem el akkor automatikusan megyek levelezőre?

Legjobb válasz: Tessék? Nem mész sehova. Csak akkor vesznek fel és csak oda, amit megjelöltél és ha a ponthatár felett vagy.

Tessék? Nem mész sehova. Csak akkor vesznek fel és csak oda, amit megjelöltél és ha a ponthatár felett vagy.
Te most viccelsz? Ha nem éred el az általad bejelölt szakok ponthatárát, akkor nem mész sehova, se költségesre, se levelezõre...

ANGLIA anyukak! Igaz az, hogy ha gyermeked eleri a magyarorszagon iskolakoteles kort, akkor otthon is be kell iratni iskolaba?

Ha tartosan itt elek (ugy kb orokre) akkor minek is kellene beiratni otthon es osszezavarni a kicsit azzal, hogy magyarul is tanitom??? Es minek kell osztalyozo vizsga...hallottatok rola valamit?

Legjobb válasz: Nem kell. Igaz, én nem Angliában, de szintén külföldön élek, a gyerekeim pedig csak itt vannak beíratva iskolába, óvodába. Nem hinném, hogy ez nálatok máshogy lenne.

Nem kell. Igaz, én nem Angliában, de szintén külföldön élek, a gyerekeim pedig csak itt vannak beíratva iskolába, óvodába. Nem hinném, hogy ez nálatok máshogy lenne.
Ha az önkormányzatnál nem adtatok le ideiglenes lakcímkijelentõt (ideiglenesen érdemes, mert ha véglegesre töltöd ki, le kell adjad a magyar lakcímkártyát), akkor valóban elõvehetnek, mert honnan kéne tudniuk, hogy külföldön tartózkodtok. Ettõl függetlenül gondolom, ha küldik a papírt, hogy a gyerek tanköteles és irasd be, egyszerûen el lehet intézni, bizonyítani, hogy külföldön éltek, és az ideiglenes kijelentkezést elintézni.
Ja és az nem magyarázat, hogy "dehát nem látják az anyakönyvén, hogy külföldön született", mert nem ez a hivatalos út.
Nem tudom, nem külföldön élek, de a körzetes iskolába be kell iratni akkor is, ha nem oda fog járni a magyar szülõknek is. úgyhogy szerintem ebben nincs különbség, jelezned kell valahogy a körzetes iskolában, hogy nem kívánod oda járatni a gyereked. Viszont nem hinném, hogy járhatna iskolába, az a gyerek, aki még magyarul sem tud és minek kéne osztályozó vizsgát tennie, ha nem akar magyar bizonyítványt. De egyébként miért gondolod, hogy nyilvántartják a gyerekedet Magyarországon?

Nagy gond? Ha a placenta a mellsõ falon tapad eléri a belsõ méhszájat, és a magzat harántfekvésben. Menszi szerint 16 uh szerint 17 hetes kismama.

Legjobb válasz: nem olyan angyon nagy gond de azért jobb lenne ha nem lenne rajta a méhszájon. gondolom pihenést javasolt az orvos. sokaknak kezdödik igy a terhesség de ahogy nö a méh levándorol róla ennyi idösen nemt biztos hogy levándorol ha rajta marad akkor csak császárral szülhetsz.

nem olyan angyon nagy gond de azért jobb lenne ha nem lenne rajta a méhszájon. gondolom pihenést javasolt az orvos. sokaknak kezdödik igy a terhesség de ahogy nö a méh levándorol róla ennyi idösen nemt biztos hogy levándorol ha rajta marad akkor csak császárral szülhetsz.
Nálam is így volt a második gyereknél. Semmi gond nem volt. Ahogy nõni fog a méhed, úgy megy feljebb a placenta is. Boldog babavárást!!
A baba ilyenkor meg akkor is mas fekvesben vam, mikor mar az uh vizsgalo ajtajanal vagy, a fekvese nem relevans. A lepeny nem tapad a legjobb helyen, de alt. Legkesobb a 30. Htig lehuzodik a mehszajrol. Ha nem, akkor csaszar.
Mivel csak eléri a méhszájat, így biztosan nem lesz gond a továbbiakban, hamar nõ annyit a méhed, hogy feljebb kerüljön tõle a lepény. Mindenesetre tarts be mindent, amit az orvosod elõír. Nekem is mellsõ falon van, de sajnos fedi a méhszájat, mindenki nyugtat, hogy idõvel jó helyre kerül a placenta.
A kérdező hozzászólása: és kedves utolsó te hány hetes vagy? milyen nemû lesz a babád?
17. hetet kezdtem, amikor voltam ultrahangon. Kiderült, hogy kisfiút várunk. Most a 18. hétben vagyok. Te tudod már a baba nemét?
A kérdező hozzászólása: Hát a doki szerint úgynézki kisfiú.

Miért van az hogy ha a youtuben a videócsíkon eléri a sárga kis pontot a videó oldalra csúszik és ott is marad?

Ez egyfojtában van,valami mód nincs arra hogy ezt a kis sárga csíkot eltüntessem?

Mit jelent, ha a lepény a hátsó falon tapad és eléri a méhszájat? Ilyenkor tényleg feküdni kell? A dokim szerint nincs jelentősége, a védőnőm meg az ultrahangos szerint veszélyes! Ugye ez még feljebb húzódhat? 13hkm

Legjobb válasz: Szerintem a dokid azért mondta mert még nagyon korán van, és simán elmozdulhat még ahogy nõ a méh. Ha a vége felé van ez, akkor ált. császármetszés a vége.

Szerintem a dokid azért mondta mert még nagyon korán van, és simán elmozdulhat még ahogy nõ a méh. Ha a vége felé van ez, akkor ált. császármetszés a vége.
Valóban nem veszélyes. Amikor a baba megfordul feljebb húzhatja. Ha mégsem, akkor császármetszés lesz, mert a méhlepény elõbb kijönne, mint a baba, tehát a születés alatt nem lenne mi ellássa oxigénnel a picit. De ez általában megoldódik, amikor a pici megfordul. Neked pedig nem is teljesen, csak részben tapadt a méhszájra.
Szia, dettó így indult nálam is, sajnos a 24-28. hétig nem történt változás.(28. héten látták az UH-on, hogy 3-4 cm-re van már) Aztán egyszer csak elindult, és most már 5 cm-re van a méhszájtól. :) Nyugi! Ha gond lenne, az orvos jelezni fogja. Nálunk azt mondta, hogy ameddig csak eléri, és nem takarja, addig nincs gond. Ha esetleg görcs, vagy vérzés lenne, akkor azonban azonnal dokihoz kell menni! Jó babavárást!
Ennek is vannak fokozatai. Ha a méhlepény eléri a méhszájat az semmit sem jelent, akkor lenne csak gond, ha teljesen eltakarná a szülõcsatornát, de akkor is azt jelentené, hogy nem szülhetsz természetes úton, csak császárral. Ne aggódj! És üzenem a védõnõdnek, hogy elõbb nézzen utána, ha nem tudja a választ! Egy védõnõ :)

Ha könnyen elérem a méhszájamat és kemény az mensit jelez? A napokban nem kéne megjönnie...

Legjobb válasz: Pé.-kor a méhszáj fent van, nyitott, és puha. Terhesség esetén általában fent marad, zárt (így áll ellen a fertõzéseknek), és kemény. Menszi elõtt kb. 1 héttel leszáll, kemény lesz, és zárt. Menszi elõtt egy nappal általában megint felhúzódik, és ugyanúgy meglágyul, mint pé.-kor. De ez csak általános, egyébként meg emberfüggõ.

Pé.-kor a méhszáj fent van, nyitott, és puha. Terhesség esetén általában fent marad, zárt (így áll ellen a fertõzéseknek), és kemény. Menszi elõtt kb. 1 héttel leszáll, kemény lesz, és zárt. Menszi elõtt egy nappal általában megint felhúzódik, és ugyanúgy meglágyul, mint pé.-kor. De ez csak általános, egyébként meg emberfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!