Találatok a következő kifejezésre: Ha a eléri (201 db)

Írásbelim irodalomból 34 pont lett, és ha holnap elérem a 10%-ot irodalomból, viszont nyelvtanból semmit nem tudok akkor is megvan a 2es?

Holnap szóbelizek kb.semmit nem tudok.ma tanulok,hogy legyen valami fogalmam a dolgokról.

Legjobb válasz: Ha bármelyik tényezõd elégtelen, az egész érettségid elégtelen, függetlenül az önálló tényezõkön elért eredményedtõl. Tehát ha van egy írásbeli eredményed, amely 100 %-os, van egy magyar irodalom szóbelid amely 96 %-os, és van egy magyar nyelvi szóbelid ahol meg sem szólaltál, akkor az érettségid elégtelen.

Ha bármelyik tényezõd elégtelen, az egész érettségid elégtelen, függetlenül az önálló tényezõkön elért eredményedtõl. Tehát ha van egy írásbeli eredményed, amely 100 %-os, van egy magyar irodalom szóbelid amely 96 %-os, és van egy magyar nyelvi szóbelid ahol meg sem szólaltál, akkor az érettségid elégtelen.
A kérdező hozzászólása: egy csomóan azt mondták, hogy a kettõt egybe számolják.
Én nem tudok errõl sokat, de szerintem ez változó helyenként. Érdeklõdj még ma a tanáraidnál, nézz szét az iskolád honlapján. Szurkolok az érettségidhez :)
Tényleg úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írja, részenként kell 10%-ot elérned. Miután mindkét szóbelibõl elérted a min. 10%-ot, akkor adják össze, és számítják az írásbelivel együtt, de ha valamelyikbõl nincs meg a 10%, akkor automatikusan bukás. Ez mindenhol így van, hiszen a pontszámítás központilag szabályozzák.

Mi lesz akkor ha kína eléri a mi életszínvonalunkat?

1,élelmiszerválság 2,Újra tönkre megy mert az európai cégeknek már nem lesz olcsó munkaer? kínában és visszajönnek ide

Legjobb válasz: Mire Kína eléri a mi életszínvonalunkat, addigra már rég nem is fogunk élni. Tudod, hogy mekkora ott a szegénység?

Mire Kína eléri a mi életszínvonalunkat, addigra már rég nem is fogunk élni. Tudod, hogy mekkora ott a szegénység?
Csalóka, mert nagy ám ott a kontraszt.
Talán inkább mi jutunk a kínaiak szintjére:lesznek a gazdagok, a többieknek meg jut naponta egy marék rizs.
szándékomban állt válaszolni, de az elõttem lévõ hozzászólással minden tekintetben egyetértek, kibõvíteni meg fölösleges, legyen ennyi elég :)
Kitûzzük a vörös zászlót és megtanulunk Kínaiul. :) Rossz vicc volt. Nehéz lesz Kínának elérni a mi életszínvonalunkat, de ha sikerül, akkor világhatalomra akar törni- de nem fog neki sikerülni. Mindig lesz olyan nemzet, nép, vallás ami ellenáll a hatalmaskodóknak. Hiszen a világtörténelemben még egyszer sem volt egész világot felölelõ ország , szövetség.

Téma: Felsőoktatás Az igaz, hogy nyelvvizsgáért csak akkor jár többletpont, ha előtte elérem a 240 pontot?

Valaki azt mondta, hogy csak akkor jár. Utána néztem és nem találtam ilyet. Nyelvvizsga nélkül 228 pont lenne, nyelvvizsgával meg 256. Mielőtt leszólnátok: nem rólam van szó :) csak meg akarom tudakolni valakinek.


Érettséginél, ha az elért százalékom nem kerek, akkor hogy van a kerekítés szabálya?

HA pl: 75,6%-ot érek el, akkor az 75 vagy 76%-nak min?sül?

Legjobb válasz: Tudtommal csak egész százalékot adhatnak.

Tudtommal csak egész százalékot adhatnak.
Nincs itt semmiféle kõkemény matek. Az érettségin az elért eredményért adnak százalékot. Lehet akár 96, 9999%-od is, a 97-et akkor sem éred el, így csak 96%-ot fogsz kapni.
Akkor bizony valaki hibázott az iskolában.
szerintem ez kõkemény matek, vagy 74, 49 =74% 74, 5=75%. De elméletileg ilyen tizedszázalék nincs.
Na drinkingstraw megint beleokoskodott abba, amihez nem ért. Normális kerekítés van, ahogy feljebb írták: x, 49%-tól elfele, x, 5%-tól felfele kerekítenek. Most érettségiztem, és 145 pontom lett a 150-bõl, ami 96, 6%, és 97% van rajt a tanúsítványon.
Akkor én jól jártam.
Nekem is ugyanez most a kérdésem, és az én érettségijeim átlagát tavaly két emelt szintûn és egy közepen is FELFELÉ kerekítették.. Biztos nincs ebben változás? Vagy mind hibáztak?

Mi lesz ha valaki eléri a teljes lelki fejlődést? Utána már nem születik újjá?

Tudom hogy nem tudhatjátok,de talán valaki...Szóval mi történik szerintetek miután elérted a teljes lelki fejl?dést?

Legjobb válasz: Hát tutira nem kérdez ilyeneket...

Hát tutira nem kérdez ilyeneket...
Amit eddig megtanultál, azt már mind tudod, ezek a tapasztalatok (felhalmozott tudás) alakítják mostani személyiségedet is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) )
a bölcsességet fogod tudni, nem a szakirodalmat, amit elsajátítottál korábbi életeid során...természetesen ez utóbbit is ki lehet nyerni önmagadból, vagyis a mélyebb valódból, hiszen a feltalálások is így mûködnek. :) üdv 25/F LastOne.Left
Nem a tudás a lényeg! Szerintem a tudni nem helyes megfogalmazás. Nem azért születtünk, hogy tudjunk valamit életünk végén, vagy halálunk után. A szív nem tanul meg szeretni, boldognak lenni, gyûlölni. Valami olyan van a háttérben amihez az emberek nem találnak jó szót. Úgyhogy ez egy érdekes kérdés amit felvetettél, de úgy gondolom nincs rá jó válasz, csak tapogatózás lehetséges. Talán van az interneten egy-két érdekes cikket lelkünk fejlõdésével kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ÉRTELMES és nem lefikázó válaszokat:) És lenne még1 dolog: Amikor már egy nagyon magas szintet érsz el, akkor tudni fogsz mindent amit eddigi életeidben megtanultál?
"...kedik, ahol már nem zuhanhat vissza az önzésbe..." bocsi üdv 25/F LastOne.Left
ha a földi feladatod végére gondolsz, akkor ha megvagy ezzel, bekerülsz a valós univerzumi életbe, megszabadulsz önzésed fogságától, és a tudatod olyan szintre emelkedik, ahol , mert az itteni feladat belátni az egyetlen "törvényt" a világegyetemben, ami emberi viselkedésre rávetítve a szeretet, mivel az egyének tudata mérvadó, mintsem a fizikuma...ugyanis az elme tovább él. szóval azt a tudatszinted fogod elérni, ahol már nincsen szükség erre a leszületések sorozatára. vagyis kiléphetsz ebbõl a mókuskerékbõl(Buddha féle mondat)...hogy utána mi jön...nos a lehetõségek tárháza kimeríthetetlen...de egy tippet adtam már...mondjuk a Bibliából vennék ki egy szót..."Paradicsom", amit egyébként már most is érzékelhet az ember...ha nyitott persze. :) üdv 25/F LastOne.Left
Az indiai õsi szent írások szerint ha valaki eléri a megvilágosodást (és nem a lelki fejlõdést, mert az egy folyamat) akkor nem születik újra a földre, hanem ismét egy lesz az Isteni tudattal, szellemi (és nem szellem) lény lesz belõle.
A teljesség részévé válik és a teljességet teszi még teljesebbé. Ez olyan folyamat mint a te tanulásod, csak te a teljesség része vagy, a teljesség pedig maga az egész. Érthetõ?
Ha valami teljes, azt nem lehet még teljesebbé tenni! Ez elég nagy baromság.
Teljes-teljesebb-legteljesebb. tanult kollega :(
Szerintem nincs olyan, hogy teljes lelki fejlõdés. Jó tudom mire gondolsz, de erre senki nem tud pontos választ, mert ez kb. olyan mintha azt kérdeznéd mi van a végsõ halál után. Véleményem szerint, ha elértél egy magas szintet, akkor is újjászülethetsz. Feladatot akkor is vállalhatsz, csak akkor már Te nem tanulsz, vagy nem kell annyit tanulnod, inkább csak másoknak adsz lehetõséget. Elképzelhetõnek tartom azt is, hogy aki magas lelki fejlettséget ér el az más szerepkört kap. Ennél a Földi világnál jobb környezettel, inkább a lélek világában mint sem az anyagiban.
Halálisten lesz a tiszta lelkek városában, és ha nagyon tehetséges, akkor hadnagy, majd kapitány is lehet.
Nem feltétlenül... Mert amíg fejlõdünk, tanulunk a hibáinkból, addig tökélesedünk is... Amint nem törekszünk tovább, mert elértük a tökéletességet, és nem akarunk tovább tökéletesedni, akkor az egész elõlrõl kezdõdik, mert az egész lényege nem a tökéletesség, hanem az arra való törekvés... Tehát tökéletlenül állunk majd a startvonalnál...
A kérdező hozzászólása: ohh köszi!ez az info nagyon jól jött :)
Eldöntheted, hogy újjászületsz szent emberként vagy eggyé válsz Istennel , ahonnét jöttél!
Akkor az történik, hogy valamilyen formában elkezd segíteni a fejlõdésben a fiatalabb/fejletlenebb lelkeknek. Pl visszainkarnálódik a Földre vagy valamelyik 'hasonló' bolygóra és mindenféle király dolgokat csinál. Vagy a láthatatlan oldalról segít olyanoknak, akik meghallják a sugalmazását.

Ha elfogyott az összes államilag támogatott félévem, akkor tanulhatok még állami ösztöndíjasként, ha a felvételinél elérem az államis ponthatárt?

Legjobb válasz: Nem. Szerinted mi értelme lenne a limitált államis féléveknek, ha semmit se jelentenének?:D

Nem. Szerinted mi értelme lenne a limitált államis féléveknek, ha semmit se jelentenének?:D
Természetesen nem.
Sajnos csak egyszer vehetõ igénybe.
A második képzés már fizetõs.
Fogalmilag kizárt. Ugyanis a felvételi lapon (e-felviben is) van arra rovat ahol megkérdezik, hogy hány állami támogatott félévet vettél eddig igénybe. Ha beírod hogy 12 (és nem orvosira jelentkezel, mert ott járna még + 2 félév) és csak állami ösztöndíjas képzéseket jelölsz meg, kizárnak a felvételi eljárásból, úgyhogy fel sem vesznek ki sem számolják a pontjaidat. Ha nem nem írod be a valóságot, kevesebbet írsz a rovatba, de aláírod, azaz büntetõjogi felelõsséged tudatában kijelented, hogy az általad beírt adatok a valóságnak megfelelnek az BTK szabályiba ütközik, mivel az elhasznált féléveket az Oktatási Hivatal a FIR rendszerben nyilvántartja, ergo lebuksz, onnantól nem az lenne a legnagyobb gondod hogy egyetemista vagy-e, hanem az hogy a büntetõbíróság mire ítél, és lesz-e bejegyzésmentes erkölcsid. Szóval ha elhasználtad a féléveket akkor Magyarországon csak fizetõs jöhet szóba..de külföldön tudsz ingyenesen tanulni. pl. Ausztriában nincs tandíj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!

Ha a sötétbarna hajamra ráfestek lila hajszínezőt (Movie Color, Jenas Colors), akkor elérem azt, hogy sötét marad a hajam, és csak ha fény éri látszik egy kis lila derengés?

Legjobb válasz: Lila derengés :DDDD Ez jó!! :DD Milyen kifejezés ez?? Amúgy szerintem csúnya lesz! Sötétbarnára ne fess lilát!

Lila derengés :DDDD Ez jó!! :DD Milyen kifejezés ez?? Amúgy szerintem csúnya lesz! Sötétbarnára ne fess lilát!
A kérdező hozzászólása: Jól van na:D:D:D Olyan burgundi félére semmiféleképpen nem szeretném festeni, ragaszkodok a sötét barnához. Arra gondoltam inkább, hogy sok embernek akinek barna haja van, panaszkodnak, hogy pl napsütésben vöröses fénye van, és így gondoltam a lilát, hogy inkább ilyn árnyalata legyen és ne vörös. Bár lehet ígyis gáz lenne, nem is tudom, hogy egyáltalán lehet-e ilyet csinálni. :D
Ez lenne a legújabb dizajn! Látlak lelki szemeim elõtt a lila beütést, derengést, te tudod, de én fodrász megkérdezése nélkül nem mernék belevágni az biztos.
Hát nekem egy pár mosásig eléggé lila volt a hajam, aztán ledobta, de néhol megmaradt a "derengés"... Annyira nem volt klassz, mint gondoltam. :D Am meg semmi baj a vörös fénnyel, direkt ezért mentem már rá vörössel is, és totál klassz lett (a lilához képest mindenképp xD)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) És a vörös jól látszik rajta? Gondolom az is hamar lekopik azért. Nekem régen volt pár tincs szõkítve, és azt festettem kék színû Movie Colorral, és minden mosásnál halványodott sokat, de az nem baj végülis, mert ha megunja az ember akkor nincs gond az eltüntetésével!

SOS hogy ha főiskolán elérem a minimum ponthatárt az az 200 vagy 210között akkor ha Költségtérítésre megyek és azt a szintet nem érem el akkor automatikusan megyek levelezőre?

Legjobb válasz: Tessék? Nem mész sehova. Csak akkor vesznek fel és csak oda, amit megjelöltél és ha a ponthatár felett vagy.

Tessék? Nem mész sehova. Csak akkor vesznek fel és csak oda, amit megjelöltél és ha a ponthatár felett vagy.
Te most viccelsz? Ha nem éred el az általad bejelölt szakok ponthatárát, akkor nem mész sehova, se költségesre, se levelezõre...

Mennyire veszélyes, ha a láz eléri a 39 fokot egy fiatalnál?

Legjobb válasz: 40-tõl felfele vannak problémák.

40-tõl felfele vannak problémák.
Meg...keress rá: cigány nutririon
A kérdező hozzászólása: öööö... sok hülye találat van. Ez most mi? :D
A kérdező hozzászólása: ja... Bocs, megvan, amit írtál. Köszönöm a választ :D
Tömegnövelõ étrenddel, edzéssel és a tápkiegek megfelelõ alkalmazásával izmosabb leszel.
Figy' edzéssel lehet szélesedni, a tömegnövelõ csak hab a tortán, önmagában lószart sem ér! Igen idõbe telik évekbe!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!