Találatok a következő kifejezésre: Ha a egy ujjnyira van (13 db)

Ha valaki egy újjnyira van nyitva tudnak úgy vizsgálni hogy beinduljon a szülés?

Legjobb válasz: Tudnak bizony :) Az én dokim is megoldotta, bár elsõre nem sikerült. Egy hétfõn kezdtem nyílni, akkor próbált tágítani rajta, ahogy õ fogalmazott, próbálta a magzatburkot lejjebb húzni. Aztán kedden ismét, majd csütörtökön kellett menni ismét, amikor már a vizsgálatról elküldött sétálni 10 percet, nah, akkor már megindultak a fájások, 5 óra múlva a karjaimban volt a lányom :) Viszont arra készülj fel, hogy ha kézzel így tágítgat, próbálja megindítani, az k*rvára fáj ám! Majdnem elsírtam magam :(

Tudnak bizony :) Az én dokim is megoldotta, bár elsõre nem sikerült. Egy hétfõn kezdtem nyílni, akkor próbált tágítani rajta, ahogy õ fogalmazott, próbálta a magzatburkot lejjebb húzni. Aztán kedden ismét, majd csütörtökön kellett menni ismét, amikor már a vizsgálatról elküldött sétálni 10 percet, nah, akkor már megindultak a fájások, 5 óra múlva a karjaimban volt a lányom :) Viszont arra készülj fel, hogy ha kézzel így tágítgat, próbálja megindítani, az k*rvára fáj ám! Majdnem elsírtam magam :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy bevállaljam-e vagy várják meg amikor õ szeretne jönni. Csak az a baj hogy nagy babát jósolnak és a dokim úgy már nem szívesen enged természetes úton.
Igen.
Hát én mindent összevetve örültem neki, megmondom õszintén. Mindez egyébként 39+6 héten történt, mármint hogy sikerült kitessékelni a kisasszonyt. Hatalmas pocakom volt, tényleg már szinte gurultam, nagyon nehezen is viselem, arról nem is beszélve, hogy annyira nagyon vártam a picurt, hogy kinn legyen. Egyébként 4150 g és 58 cm-rel látta meg a napvilágot a cicám :)

Ha a méhszáj egy ujjnyira van nyilva, fájásom nincs még, a babó már a doki szerint készen van, csak nincs teljesen beékelődve, semmi jele a közeledő szülésnek, mennyi az esélye, hogy már mégis ma beinduljon?

Legjobb válasz: Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...

Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...
Erre szerintem nincs válasz, kijön ha itt az ideje.-) De nem hiszem, hogy ma megszülnél:-)
Nem írtad, hány hetes vagy :) Szeretkezzetek egyet, hátha...
A kérdező hozzászólása: 40 hetes, 1 nap múlva kéne érkezzen

Ha a méhszáj a 38. héten annyira hátul van, hogy z orvos alig éri el, attól még szülhetek a kiírt időben, vagy mindenképpen túlhordásra kell számítani? A méhszáj egy ujjnyira nyitva van.

Legjobb válasz: Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?

Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?


Ha egy ujjnyira nyitva van a méhszáj akkor mikre kell odafigyelni hogy ne kapjak el semmi fertőzést és onnantól max mennyi idöm van szülésig?

2 napja van nyitva a méhszájam és 2 nap muulva kellene szülnöm...mennyi az esély rá hogy addig megszületik a baba?

Legjobb válasz: Ne fürödj kádban, inkább zuhanyozz, ha szexeltek (ilyenkor jótékony hatással van a meginduláshoz) használjatok gumit. Egyébként a szokásos higiéné betartása mellett elkerülhetõ fertõzés. Barátnõmnek 28 hetes korátó1 ujjnyira nyitva volt a méhszája, és végül indítani kellett a szülést, nem akart a baba kijönni. Nekem aznap nyílt ki mindkét babámmal, amikor szültem. Úgyhogy erre pontos választ adni nem lehet, de jó hír, hogy már csak 3 ujjnyit kell tágulnod, nem 4-et :o)) Szép szülést! :o)

Ne fürödj kádban, inkább zuhanyozz, ha szexeltek (ilyenkor jótékony hatással van a meginduláshoz) használjatok gumit. Egyébként a szokásos higiéné betartása mellett elkerülhetõ fertõzés. Barátnõmnek 28 hetes korátó1 ujjnyira nyitva volt a méhszája, és végül indítani kellett a szülést, nem akart a baba kijönni. Nekem aznap nyílt ki mindkét babámmal, amikor szültem. Úgyhogy erre pontos választ adni nem lehet, de jó hír, hogy már csak 3 ujjnyit kell tágulnod, nem 4-et :o)) Szép szülést! :o)
Szia! Nekem is nyitva 1 ujjnyira 1 hete, a cervix 1111. Na, erre mondta a dokim, hogy bármely pillanatban szülhetek. De már jópár nap eltelt, és a Kisfiam nem akaródzik még kibújni:) Azért dukkolok, hogy könnyû és gyors szülésed legyen:)

Ha a külső méhszáj már nyitva van egy ujjnyira (a belső még zárt), akkor mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.

Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.
Nekem is így volt, a 36. hét körül nyílt ki a külsõ, ha jól emlékszem, és én napra pontosan szültem.
A kérdező hozzászólása: 38 hetes vagyok. Csak érdeklõdtem. Köszi!
Hidd el, ez semmit nem jelent. Van aki egyáltalán nem akar tágulni (mint én), van aki meg órák alatt 300-bõl 3-4 ujjnyira tágul (mint a barátnõm, aki múlt héten szült)Nekem a 32. héttõl 2200 a méhszájam (csak a külsõ van nyitva 2 ujjnyira), mára vagyunk kiírva, és még mindig semmi. A doki pénteken vizsgált, még mindig 2200 a méhszáj, a sok jósló ellenére nem akar tágulni. Holnap megindítja, ha addig sem lesz semmi. 40+2 hetes kismami
Bocsi nem 300-bõl, hanem 3000-bõl
Nekem is nyitva volt a külsõ méhszájam 36 hetesen, aztán 38 hetes vizsgálaton a dokim azt mondta 2111-es a méhszáj tehát nyitva vagyok egy ujjnyira akár készülhetünk is.Na ez volt kedden!Azóta egyszer megtréfált a fiam, pénteken este 20 majd hajnalban 15 perces fájásaim voltak, de reggelre elmúlt minden!Azóta is várom mi történik, de most meg olyan jól vagyok mintha nem a végén járnék! 38+5 hét

32 hetesen gond lehet, ha a külsõ méhszáj már egy ujjnyira nyitva van?

Legjobb válasz: Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2,5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2, 5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

39 hetesen (egy ujjnyira nyitva) ha bekeményedik a hasam mindig pisilnem kell, de ezek úgy jönnek rám mintha fel lennék fázva, pedig nem vagyok, csak olyan érzés. Fáj és szúr, és csak egy pár csepp jön. Mitől van ez?

Ja és egyébként is kemény mindig pisilés után!Leszállt volna a méhem és nyomja?A hasamon nem látszik hohy lejjebb lenne.

Legjobb válasz: Nekem is hasonló érzeésem van (40 hetes vagyok), de én úgy érzem, mintha a hüvelyemnek izomláza lenne, és sokszor olyan kényelmetlen, hogy sok ülés után menni alig bírok, és még nem szállt le a méhem, nem a baba nyomja, valszínûleg tágul a medence. Te esetedben az is lehet, hogy a baba, de azt éreznéd, hogy lejjebb megy, hasad fölé fér az öklöd, és nem nyom már fent. Nem biztos, hogy te észreveszed magadon, mármint kívûlrõl, inkább érzed :) Neked nincs néha izomlázszerû érzésed ott lent? puszi

Nekem is hasonló érzeésem van (40 hetes vagyok), de én úgy érzem, mintha a hüvelyemnek izomláza lenne, és sokszor olyan kényelmetlen, hogy sok ülés után menni alig bírok, és még nem szállt le a méhem, nem a baba nyomja, valszínûleg tágul a medence. Te esetedben az is lehet, hogy a baba, de azt éreznéd, hogy lejjebb megy, hasad fölé fér az öklöd, és nem nyom már fent. Nem biztos, hogy te észreveszed magadon, mármint kívûlrõl, inkább érzed :) Neked nincs néha izomlázszerû érzésed ott lent? puszi
A kérdező hozzászólása: Szia!De igen szokott olyan ézésem lenni, de gyakrabban inkább olyan mint mikor a tampon ki akar csúszni és érzed.Meg mintha a hüvelyembe nyilalgatna bele, de nem is tudom pontosan.Fönt eddig se nyomott a babucim, ezért is nem tudom hogy mi van.De én már nagyon szeretném ha meglenne!!!
A nyilalgatást azt biztosan a baba okozza :)

Ha 37 hetesen méhszáj érték 3100 (vagyis a külső van csak nyitva egy ujjnyira), akkor megint valószínű, hogy hosszú és nehéz szülésem lesz?

Az els?t túlhordtam 10 nappal :(Nála még a vajúdás kezdetekor vagyis 3 órája voltak 10 majd 5 perces fájásaim, b? egy ujjnyira voltam csak nyita. Az els? fájástól 17 óra telt el,míg a karomban tarthattam a lányom.

Legjobb válasz: Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5,5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.

Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5, 5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.
Nem függ össze, minden szülés más és más! Kérd meg a picit, hogy gyorsan bújjon majd ki és koncentrálj arra, hogy most könnyû és szép lesz! Sikerülni fog, szívbõl kívánom!
Ez sztem nem így van. Az elsõvel három ujjnyira voltam nyitva mire szülõszobára kerültem, ott leálltak a fájások így burokrepesztést csinált a doki így két óra múlva meglett a kisfiam. A másodiknál egy ujjnyira voltam nyitva amikor óriási fájásokkal bementem a szülõszobára, nem volt se burokrepesztés, se semmi és másfél óra múlva kint volt a második kisfiam is. Szóval a második szülés nekem sokkal gyorsabb volt, de intenzívebben jöttek a fájások és sokkal jobban is fájt. Elvileg minden további szülés gyorsabb, de erõsebbek a fájások. Legalábbis eddig mindenkitõl ezt hallom és tapasztaltam is, úgyhogy ne aggódj ez biztos gyorsabb szülés lesz!
Ez egyénfüggõ.Egy ujjnyira voltam nyitva, mikor elfolyt a magzatvizem.Ez éjjel 1-kor volt.Mire beértünk a kórházba fél kettõ volt.Tök vidám voltam, még fotó is készült, hogy én még a szülõszobán is nevetek.(Vidám természet vagyok.)Ekkor még fájásaim sem voltak.Mire beindult a szülés úgy igazán, hajnali 5 óra volt.Még mindig egy ujjnyira.Na, akkor már jöttek a fájások.Nem tágultam.Az orvosom azt mondta 12:00-kor meg lett volna a lányom, ha 11:30-kor nem császároznak, mert leesett a babám szívhangja.Tulajdonképpen 7 óra alatt megszültem volna, 1 ujjnyival.Hozzáteszem túlhordtam, már rég indítani kellett volna, 41.hét volt.

Ha valaki nyitva van egy ujjnyira (C1) az attól még szeretkezhet, vagy azzal árt már magának és a babának? 32hkm

Legjobb válasz: Hát én nem tenném...jó pár dolgot feltudnák sorolni amiért nem,de nekem talán az lenne a fontosabb,hogy 32 hetesen ne kezdjen jobban nyílni a méhszáj

Hát én nem tenném...jó pár dolgot feltudnák sorolni amiért nem, de nekem talán az lenne a fontosabb, hogy 32 hetesen ne kezdjen jobban nyílni a méhszáj
Egyetlen kockázata van (feltételezve, hogy egészségesek vagytok és a férjed nem fertõz meg semmivel): az orgazmus beindíthatja a szülést. A válasz tehát az, hogy nem ajánlott, kényeztesd a férjedet másképp.

Ha nyitva van a belső méhszáj egy ujjnyira, akkor innentől tilos a szex minden fajtája? A kiskönyvbe azt írta a doki, hogy 2111. Ez mit is jelent pontosan? 37+5 km

Legjobb válasz: Mivel a 38hétbe vagy,nem lenne baj ha most születne meg a baba,talán azért se mondta,hogy tilos.De most megnéztem az én kiskönyvemet és nekem is ez volt 38hetesen,én mégis ráhuztam pont 1 hetet.Elvileg megindithatja a szex a szülést,de az is lehet,hogy még várat magára a baba.Nálunk nem vált be :) Szerintem semmi akadája az együttlétnek,de ha félsz,kérdezd meg az orvosodat. Könnyü szülést kivánok!!!

Mivel a 38hétbe vagy, nem lenne baj ha most születne meg a baba, talán azért se mondta, hogy tilos.De most megnéztem az én kiskönyvemet és nekem is ez volt 38hetesen, én mégis ráhuztam pont 1 hetet.Elvileg megindithatja a szex a szülést, de az is lehet, hogy még várat magára a baba.Nálunk nem vált be :) Szerintem semmi akadája az együttlétnek, de ha félsz, kérdezd meg az orvosodat. Könnyü szülést kivánok!!!
C2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj Tilosnak nemtom mennyire tilos a szex, az biztos, hogy szülésbeindító hatása van.
a 2111 azt jelenti, hogy a méhnyak 2 ujjnyira van megrövidülve, és az összes méhszáj 1 ujjnyira van kitágulva. a méhnyaknál 0, vagy 1 szerepelne, az utolsó 3-nál pedig 3, ha gáz lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!