Találatok a következő kifejezésre: Ha a egy ujjnyira (22 db)

Ha valaki egy újjnyira van nyitva tudnak úgy vizsgálni hogy beinduljon a szülés?

Legjobb válasz: Tudnak bizony :) Az én dokim is megoldotta, bár elsõre nem sikerült. Egy hétfõn kezdtem nyílni, akkor próbált tágítani rajta, ahogy õ fogalmazott, próbálta a magzatburkot lejjebb húzni. Aztán kedden ismét, majd csütörtökön kellett menni ismét, amikor már a vizsgálatról elküldött sétálni 10 percet, nah, akkor már megindultak a fájások, 5 óra múlva a karjaimban volt a lányom :) Viszont arra készülj fel, hogy ha kézzel így tágítgat, próbálja megindítani, az k*rvára fáj ám! Majdnem elsírtam magam :(

Tudnak bizony :) Az én dokim is megoldotta, bár elsõre nem sikerült. Egy hétfõn kezdtem nyílni, akkor próbált tágítani rajta, ahogy õ fogalmazott, próbálta a magzatburkot lejjebb húzni. Aztán kedden ismét, majd csütörtökön kellett menni ismét, amikor már a vizsgálatról elküldött sétálni 10 percet, nah, akkor már megindultak a fájások, 5 óra múlva a karjaimban volt a lányom :) Viszont arra készülj fel, hogy ha kézzel így tágítgat, próbálja megindítani, az k*rvára fáj ám! Majdnem elsírtam magam :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy bevállaljam-e vagy várják meg amikor õ szeretne jönni. Csak az a baj hogy nagy babát jósolnak és a dokim úgy már nem szívesen enged természetes úton.
Igen.
Hát én mindent összevetve örültem neki, megmondom õszintén. Mindez egyébként 39+6 héten történt, mármint hogy sikerült kitessékelni a kisasszonyt. Hatalmas pocakom volt, tényleg már szinte gurultam, nagyon nehezen is viselem, arról nem is beszélve, hogy annyira nagyon vártam a picurt, hogy kinn legyen. Egyébként 4150 g és 58 cm-rel látta meg a napvilágot a cicám :)

Ha a méhszáj a 38. héten annyira hátul van, hogy z orvos alig éri el, attól még szülhetek a kiírt időben, vagy mindenképpen túlhordásra kell számítani? A méhszáj egy ujjnyira nyitva van.

Legjobb válasz: Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?

Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?

Ha a külső méhszáj már nyitva van egy ujjnyira (a belső még zárt), akkor mennyi lehet még hátra?

Legjobb válasz: Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.

Nem tudom elkeserít e vagy megnyugtat a válaszom, attól függ szülni szeretnél e és azért kérded, vagy még nem és azért. Nekem már a 20. héttõl nyitva volt a külsõ egy újjnyira, belsõk zártak.De a 32. hétre a belsõk is kinyíltak egy újjnyira.Mégis idõre született a babám.Pedig a méhnyakam is csak 1.5 cm. volt. Sok sikert neked.
Nekem is így volt, a 36. hét körül nyílt ki a külsõ, ha jól emlékszem, és én napra pontosan szültem.
A kérdező hozzászólása: 38 hetes vagyok. Csak érdeklõdtem. Köszi!
Hidd el, ez semmit nem jelent. Van aki egyáltalán nem akar tágulni (mint én), van aki meg órák alatt 300-bõl 3-4 ujjnyira tágul (mint a barátnõm, aki múlt héten szült)Nekem a 32. héttõl 2200 a méhszájam (csak a külsõ van nyitva 2 ujjnyira), mára vagyunk kiírva, és még mindig semmi. A doki pénteken vizsgált, még mindig 2200 a méhszáj, a sok jósló ellenére nem akar tágulni. Holnap megindítja, ha addig sem lesz semmi. 40+2 hetes kismami
Bocsi nem 300-bõl, hanem 3000-bõl
Nekem is nyitva volt a külsõ méhszájam 36 hetesen, aztán 38 hetes vizsgálaton a dokim azt mondta 2111-es a méhszáj tehát nyitva vagyok egy ujjnyira akár készülhetünk is.Na ez volt kedden!Azóta egyszer megtréfált a fiam, pénteken este 20 majd hajnalban 15 perces fájásaim voltak, de reggelre elmúlt minden!Azóta is várom mi történik, de most meg olyan jól vagyok mintha nem a végén járnék! 38+5 hét


Ha egy ujjnyira nyitva van a méhszáj akkor mikre kell odafigyelni hogy ne kapjak el semmi fertőzést és onnantól max mennyi idöm van szülésig?

2 napja van nyitva a méhszájam és 2 nap muulva kellene szülnöm...mennyi az esély rá hogy addig megszületik a baba?

Legjobb válasz: Ne fürödj kádban, inkább zuhanyozz, ha szexeltek (ilyenkor jótékony hatással van a meginduláshoz) használjatok gumit. Egyébként a szokásos higiéné betartása mellett elkerülhetõ fertõzés. Barátnõmnek 28 hetes korátó1 ujjnyira nyitva volt a méhszája, és végül indítani kellett a szülést, nem akart a baba kijönni. Nekem aznap nyílt ki mindkét babámmal, amikor szültem. Úgyhogy erre pontos választ adni nem lehet, de jó hír, hogy már csak 3 ujjnyit kell tágulnod, nem 4-et :o)) Szép szülést! :o)

Ne fürödj kádban, inkább zuhanyozz, ha szexeltek (ilyenkor jótékony hatással van a meginduláshoz) használjatok gumit. Egyébként a szokásos higiéné betartása mellett elkerülhetõ fertõzés. Barátnõmnek 28 hetes korátó1 ujjnyira nyitva volt a méhszája, és végül indítani kellett a szülést, nem akart a baba kijönni. Nekem aznap nyílt ki mindkét babámmal, amikor szültem. Úgyhogy erre pontos választ adni nem lehet, de jó hír, hogy már csak 3 ujjnyit kell tágulnod, nem 4-et :o)) Szép szülést! :o)
Szia! Nekem is nyitva 1 ujjnyira 1 hete, a cervix 1111. Na, erre mondta a dokim, hogy bármely pillanatban szülhetek. De már jópár nap eltelt, és a Kisfiam nem akaródzik még kibújni:) Azért dukkolok, hogy könnyû és gyors szülésed legyen:)
Kb ekkor nyíltam ki egy ujjnyira és túlhordtam. Semmit nem jelent.
Szia! Nekem is nyitva van a külsõ méhszáj, sõt 2cm rövidült és most vagyok 26+3hetes. Ez van írva a kiskönyvembe 2100 a vizsgálat 2hete volt, remélm mi is kibírjuk még lagalább a 37hétig.
Elsõ babával vagyok 30 hetes és 3100 a méhszájam 22. hét óta. sokat görcsölgetek, keményedek, bogyót kaptam rá, nem nyíltam tovább, de persze azt még elõre nem látom, hogy meddig fogom húzni :-) remélem, minél tovább. orvos nem pánikol. igyekszem sokat pihenni vízszintesen.
A 2. terhessegnel nekem is hamar 2100as lett a mehszaj, majd 2110 a 28. hetre. Emelte a doki a magneziumadagot, de mas dolgom nem volt, a kemenyedeseket ez visszafogta. Pihenni en egyaltalan nem tudyam, nem volt ra lehetosegem. A 40. heten szultem, az utolso heten fajas nelkul 1333as mehszajam lett, a doki inditotta meg a szulest, mert mar nem volt ertelme tovabb varni.

32 hetesen gond lehet, ha a külsõ méhszáj már egy ujjnyira nyitva van?

Legjobb válasz: Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2,5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

Nem, 32 hetesen már nekem is nyitva volt. Doki azt mondta erre, könnyû szülésem lesz. Végülis könnyû lett, oxitocinnal (mert reggel 5kor folyt el a magzatvizem, de fájásaim is alig voltak, meg 1 ujjnyira voltam nyitva fél 9kor is d.e.), kb. 2, 5 óra alatt és 2-3 nyomásra megszületett a fiam, 38+6 hetesen.

Ha a méhszáj egy ujjnyira van nyilva, fájásom nincs még, a babó már a doki szerint készen van, csak nincs teljesen beékelődve, semmi jele a közeledő szülésnek, mennyi az esélye, hogy már mégis ma beinduljon?

Legjobb válasz: Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...

Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...
Erre szerintem nincs válasz, kijön ha itt az ideje.-) De nem hiszem, hogy ma megszülnél:-)
Nem írtad, hány hetes vagy :) Szeretkezzetek egyet, hátha...
A kérdező hozzászólása: 40 hetes, 1 nap múlva kéne érkezzen

Ha a 37. héten egy ujjnyira nyitott a méhszáj, várható valami a napokban?

Vagy ez akár így is maradhat még 3 hétig? A CTG semmit nem mutatott, nem érzem, hogy sűrűn lennének méhösszehúzódásaim. Szóval ez az 1 ujjnyira nyitott dolog nem feltétlen jelenti azt, hogy a napokban tovább tágul, igaz? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: én a 36.héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam,41.héten szültem. könnyû és gyors szülést kívánok!

én a 36.héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam, 41.héten szültem. könnyû és gyors szülést kívánok!
24. héttõl voltam nyitva 1 ujjnyira, mégis csak a 38. héten szültem. Amíg csak a küslõ méhszáj van nyitva, nincs gond. Te meg eleve már a vége felé jársz, a 36. hét után bármikor beindulhat a szülés. Nagyon kicsi annak az esélye, hogy pontosan a kiírt napon szülessen men a babád. Minden jót!
31. héttõl nyitva voltam, mégis végig hordtam.
29. héttõl nyitva vagyok 1 ujjnyira. 36 hetes vagyok, még egyben. Ma voltam ctg-n és semmit nem mutatott. Remélem kihúzzuk még 2 hetet. Neked sincs okod aggodalomra kedves kérdezõ.
1.baba: 24.héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam. úgy kellett indítani a 41.héten 2.baba: a 9. héten (igen, az elején) kinyíltam, riogattak mindennel, vetélés, koraszülés, és az lett a vége, hogy 42+0 napon indították:) Bármi lehet, de jó úton haladsz:)

Ha egy hete egy ujjnyira nyitva vagyok, mehetett el ma reggel a nyákdugóm?

Eddig is néha néha pisilés után volt egy pici nyálkás valami,de ma reggel egy kb 5 cm kocsonyás ,benne egy két rózsaszines csikos valami volt a wc papiron.Jól gondolom hogy ez lehetett a nyákdugó? 38 hetes vagyok,szülészn? szerint nem sok van már....Derekam fáj egy kicsit és ha megyek akkor egy két szúrás,nyilalás van alul. CSak én azt hittem ,hogy a nyákdugó akkor távozik ha kinyilt a méhszáj,de az nekem egy hete nyitva van,akkor hogy is van ez?

Legjobb válasz: Szerintem a nyákdugó volt az. Nekem is vhogy így nézett ki. Szerintem hívjál fel vkit aki tud ebben segíteni. (pl. szülésznõd, vagy dokid)

Szerintem a nyákdugó volt az. Nekem is vhogy így nézett ki. Szerintem hívjál fel vkit aki tud ebben segíteni. (pl. szülésznõd, vagy dokid)
Nekem a 36. héten ment el a nyákdugó és akkor nyílt ki 1 ujjnyira a méhszáj. A 40. héten szültem.
3 hete nyitva volt a külsõ méhszájam amikor elment a nyákdugó.
Hali! Valószínüleg csak a külsõ méhszájad volt nyitva, de ez tipikusan a belsõ méhszáj nyílására utal amit írtál.Én ilyenkor anno telefonáltam a dokimnak aki be is küldött a kórházba, pont a 38. hét után és ott oxitocinnal meg is indítottak.(sajnos)a mai fejemmel nem kapkodtam volna, sokkal jobb a szülés ha nem nyomnak tele elõre oxitocinnal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hát én holnap megyek ctg-re és megint megnéznek, kiváncsi vagyok mennyit változtunk egy hét alatt.Mindenesetre mondta a szülésznõ hogy a csomagomat vigyem. Mégegyszer köszi!

Ha egy ujjnyira nyitva vagyok, akkor miért nem lehetünk együtt a párommal?

37 hkm

Legjobb válasz: Mert beindítja a szülést az együttlét...

Mert beindítja a szülést az együttlét...
pontosan :(
Nekem 33 hetesen beindította a szülést. :-( Csak az együttlét utáni napon derült ki, hogy nyitott volt a méhszáj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!