Találatok a következő kifejezésre: Ha a egy evben (1641 db)

Postára van betéve egy millió forint. Egy évre a kamat 12%. Mi van akkor, ha csak egy év után veszem ki azt a kamatot? Az tovább kamatozik egy év után is, vagy lejár?

Legjobb válasz: Hááát :) bocsánatot kérek, az elõzõ kommentem egy moderált elõzõ kommentre vonatkozik, amely arról szólt, hogy "írjunk neki, ha 10milliót akarunk egy év után az egymillióból". Tehát NEM a kérdezõnek szól!! Amúgy a kérdésre válaszolva: Ezt csak te tudod, hogy miben van a postán a pénzed. Ha megújuló betétben, akkor tovább kamatozik, ha nem, akkor "lejár", és felveheted.

Hááát :) bocsánatot kérek, az elõzõ kommentem egy moderált elõzõ kommentre vonatkozik, amely arról szólt, hogy "írjunk neki, ha 10milliót akarunk egy év után az egymillióból". Tehát NEM a kérdezõnek szól!! Amúgy a kérdésre válaszolva: Ezt csak te tudod, hogy miben van a postán a pénzed. Ha megújuló betétben, akkor tovább kamatozik, ha nem, akkor "lejár", és felveheted.
Persze, hogyne! Ha a felét hazudod, akkor is sokat hazudtál, nem gondolod, kedves elõttem válaszoló? :) Andersen meghalt, a csodák pedig az ezotéria rovatba valók.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, figyelmesebb átolvasás után már én is rájöttem : D
Lehet hogy Andersen kihalt de létezik ilyen befektetés. De tudot mit, nem kell elhinni. Kamatozzon évente 7%-ot a pénzed.....
Persze, hogy létezik ilyen befektetés. Még egy fontos dolgot felejtettél el hozzátenni, hogy a kockázata is igen minimális. Mert úgy lesz valóban hihetõ a történet. Szerintem mindannyian tudjuk, hogy számos jó befektetés van. Pl. egymillióból lottószelvényt venni akár több milliárdot is tud hozni. Kérdés, hogy milyen kockázati tényezõ van. Úgyhogy valóban, létezik olyan befektetés, amely egymilliót egy év alatt megtízszerez. Az a kérdés, hogy a postán 7%-ot (biztosan) kamatozó betét és az általad felvázolt tízszeres nyereség között milyen különbségû rizikófaktor van. Amúgy nagyon szívesen meghallgatom a befektetési ajánlatodat, amely egymillióra tízmilliót hoz... Ott az elérhetõségem, ragadj billentyûzetet!

Ha érettségi után elmegyek 1 évet dolgozni, hogy számolják a pontokat? Vagy ha mondjuk egyik évben nem vettek fel, következőben mi alapján?

Arra irányulna a kérdésem, hogyha ugye mondjuk nem vesznek fel egy magas pontszámu szakra, akkor következ? évben sincs rá esély, ha a ponthatárt nem csökkentik?

Legjobb válasz: Ez egy elég buta kérdés. Honnan tudjuk, hogy hogyan változik majd a felvételi rendszer pár év múlva? Az érettségid nem fog változni, hisz akik 30 éve érettségiztek, ugyanúgy felveszik õket ha jók az eredményeik. Pláne, hogy ma már százalékban számolnak. Egyébként a ponthatárokat nagy átlagban növelni szokták. De ez a következõ évben mi alapján...

Ez egy elég buta kérdés. Honnan tudjuk, hogy hogyan változik majd a felvételi rendszer pár év múlva? Az érettségid nem fog változni, hisz akik 30 éve érettségiztek, ugyanúgy felveszik õket ha jók az eredményeik. Pláne, hogy ma már százalékban számolnak. Egyébként a ponthatárokat nagy átlagban növelni szokták. De ez a következõ évben mi alapján...
Ha következõ évben jelentekezel valahova, akkor is ugyan annyi érettségi pontod lesz. A ponthatárok általában növekedni szoktak, fõleg a sláger szakoknál. Ahova én járok, oda tavaly 385 volt a ponthatár, idén 410. Szerencsére felvettek 430 ponttal :) Ha azt szeretnéd, hogy több pontod legyen, és van rá egy egész éved, akkor gyúrj arra, hogy legyen plusz pontod, pl. csinálhatsz nyelvvizsgát, a középfokú 35 pontot ér, a felsõfokú 50-et. Illetve érettségizhetsz újra egy adott tantárgyból, lehet javító érettségi vizsgát tenni, és szintemelõt is.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen joh, igy gondoltam, hogy jeleleg hogy van ez, nem feltétlenül jövöben gondolkozva

Az egyik barátom most ment nyolcadikba, de a hetedik év vége nagyon rossz lett.2, 8-as átlaga lett. Azt kérdezi, hogy ha a nyolcadik év vége jó lesz, akkor felvehetik egy Szakközépiskolában? (LENT)

A felvételi követelmények: Hetedik osztály év vége és nyolcadik félévből ezeket a tantárgyakat veszik figyelembe (Informatika szakra szeretne menni) -Magyar nyelv és irodalom -Történelem -Matematika -Idegen nyelv - Fizika Neki a hetedik év vége: Matematika: Elégséges (2) Történelem:Jó (4) Nyelvtan: Közepes (3) Irodalom: Közepes (3) Idegen nyelv: Jó (4) Fizika: Közepes (3)

Legjobb válasz: A 8. év vége már semmit sem számít, azt nem nézik. Startoljon rá a 8. félévre, azt nézik még a 7. év vége mellett. Azt nem tudom, hogy felveszik-e oda ahova szeretne menni, ez sok mindentõl függ, de próbáljon meg javítani 8. félévre, mert az is mérvadó!

A 8. év vége már semmit sem számít, azt nem nézik. Startoljon rá a 8. félévre, azt nézik még a 7. év vége mellett. Azt nem tudom, hogy felveszik-e oda ahova szeretne menni, ez sok mindentõl függ, de próbáljon meg javítani 8. félévre, mert az is mérvadó!
A kérdező hozzászólása: Igen elnézést elírtam, mert én is félévet szerettem volna írni.


A kérdező hozzászólása: **Lányok.
ha Róla lenne szó akkor nem utasítanám el :) attól függ, mennyire tetszett a fiú. meg atótl, hogy most van-e más
Hát nálam is az dominálna h még mennyire tetszik a srác meg h van e vki más nálam esetleg:) de ha nem tetszene senki és azért a srác sem közömbös a számomra akk nem utasítanám el

Ha valaki egy évet dolgozik, mint diák, és persze adózik is, akkor az valahova beszámít? Babát szeretnénk majd, a diákmunkát beszámítják valamilyen juttatásba?

Legjobb válasz: Nem igazán. Ezek ugyanis eseti szerzõdések általában, és nem is fizetnek utánad minden járulékot úgy, mintha nem diák lennél. GYED-re szinte biztosan nem jogosít. Inkább várd meg, amíg már nem leszel diák és dolgozz úgy egy évet, vagy ne diákmunkát vállalj és úgy legyen meg a 180 napod, és ONNAN menj el táppénzre, szülési szabira, mert úgy jogosult leszel.

Nem igazán. Ezek ugyanis eseti szerzõdések általában, és nem is fizetnek utánad minden járulékot úgy, mintha nem diák lennél. GYED-re szinte biztosan nem jogosít. Inkább várd meg, amíg már nem leszel diák és dolgozz úgy egy évet, vagy ne diákmunkát vállalj és úgy legyen meg a 180 napod, és ONNAN menj el táppénzre, szülési szabira, mert úgy jogosult leszel.
A gyed nem jár a fõsuli után. A gyes jár alanyi jogon. A diákmunk a nyugdíjas évekbe beszámít, de máshova nem. Gyed pedig csak legalább 180 egyfolytában töltött munkaviszony után jár, és ha a szülés napján van munkaviszonyod. Mivel te nem errõl kérdezel, csak gyes jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi segítségeket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Én is úgy tudtam, hogy nem számít sehova sem. A fõiskolás évek után viszont jár a Gyed is, ennek már utána jártam :) Igen, úgy lesz, hogy azért még legalább egy évet dolgozni fogok. Még egyszer köszönöm!
Szia! Igen tényleg jár a gyed ha nappalin tanulsz minimum egy éve, ha jól emlékszem. De ezen a fórumon utána kérdezhetsz ha akarsz (a diákmunkának): http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step.. Itt szakértõk válaszonak! Üdv
Életedben nem dolgoztál normális munkahelyen, de már gyereket akarsz? Lehet, hogy én értek félre valamit, de ez szánalmas.

Megközelítõleg mekkorareálhozamot érhetek el, ha pl egy évre 100. 000Ft-t helyeztem el és a betét kamatlába 7% volt?

Adóktól, meg hasonló dolgoktól eltérünk.

Legjobb válasz: nem, azoktol nem lehet eltekinteni, mint ahogy az inflaciotol sem lehet eltekinteni. a realhozam fugg egy rakas mas parametertol, nem csak a kamatlabtol. a 7%-os kamat 7000 forint egy evre, de minden mas tenyezo csokkenti ennek az erteket.

nem, azoktol nem lehet eltekinteni, mint ahogy az inflaciotol sem lehet eltekinteni. a realhozam fugg egy rakas mas parametertol, nem csak a kamatlabtol. a 7%-os kamat 7000 forint egy evre, de minden mas tenyezo csokkenti ennek az erteket.
A legutóbbi inflációs adat 0, 9%. Ez októberre vonatkozik. Ha valaki tavaly októberben lekötötte a pénzét 7%-on és most járt le az egyéves betét, akkor az általa elért bruttó reálhozam 6, 1% volt. A nettó pedig a kamatadó levonása után kerül elõ.
Kb 100e Ft-nál van az hogy a hozam megegyezik a járulékos költségekkel. Azaz odamész 100e Ft készpénzzel, és egy év múlva 100e Ft készpénzzel mehetsz tovább. (De kifizettél mindent: számlanyitás, befizetés, kamtadó, kp felvétel, nem tudommik vannak még.)

Mit tegyek, ha már egy éve nem jön meg a dm active beauty mûanyag kártyám?

Az volt ráírva, hogy az aktiválás után 3 héttel érkezik a végleges.

Legjobb válasz: Elkeveredett a kérelmed. Én fél évig vártam, aztán igényeltem újat, de ha ragaszkodsz az eredetihez, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot.

Elkeveredett a kérelmed. Én fél évig vártam, aztán igényeltem újat, de ha ragaszkodsz az eredetihez, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot.

Ha valaki egy évig munkanélküli akkor jár neki utánna az önkormányzattól kb havi 20e ft és ha egy családnak az egy főre eső össz jövedelem átlaga nem haladja meg a öregségi nyugdíjat vagy mit szintén jár nekik kb 20 ez igaz?

Másrészt ez a két dolog mármint segély vagy minek nevezzem őket nem egy és ugyan az a kettő? mert a másikhoz is ha jól tudom kell egy év munkanélküliség.

Legjobb válasz: Jár igen és neve aktív korúak ellátása és ha jól tudom 22.000 ft

Jár igen és neve aktív korúak ellátása és ha jól tudom 22.000 ft
Járni nem jár semmi. Igényelni lehet foglalkoztatast ás helyettesítõ támogatást, ha volt minimum 30 ledolgozott nap az igénylés megelõzõ egy évben. Másról nem tudok.
A kérdező hozzászólása: akkor ez most két külön dolog? vagy mindkettõ amit emlitettem egy és ugyanaz?
Ugyanaz a kettõ es ismétlem, nem jár, hanem feltételekhez kötve igényelhetõ.m

Szülők, hogyan reagálnátok ha a 18 év körüli lányotok egy tőle 20 évvel idősebb férfival lenne együtt?

abszolút ellenállás, tiltás, vagy a gyerekete boldogsága számít?

Legjobb válasz: ÉN sem örülnék neki és ezt alaposan meg is beszélném vele, az túl sok. Õ csak 18 éves. Dehát ha szerelmes akkor nem lát a ködtõl.

ÉN sem örülnék neki és ezt alaposan meg is beszélném vele, az túl sok. Õ csak 18 éves. Dehát ha szerelmes akkor nem lát a ködtõl.
Nagyon nem örülnék neki ... 18 éves lány egy 38 éves férfival? Hova süllyed ez a világ komolyan ? A férfi meg mi a **** akar már tõle... Ez is egy szerencsétlen .. keressen már korban magához illõt -.-
Az én szüleim nem örültek neki, igaz "csak" 16évvel volt idõsebb. Mivel tudták, hogy ha teljesen tiltanák, az csak még rosszabb lenne, így inkább elfogadták, de persze áldásukat azért nem adták. Sajnos bele telet pár éevembe, mire rájöttem mennyire igazuk volt, mikor ellenezték.
Igen a fiatal lányoknál ez még érthetõ h az idõsebbek megtetszenek nekik és hipp hopp szerelmesek lesznek bele, de egyszer elmúlik csak sok esetben túl késõn. De a férfi részérõl...38 éves, az nevetséges, az apja lehetne, itt ez a pasi elég visszamaradott lehet.
nem örülnék neki és ezt tudtukra is adnám
na mennyibe h a 18 év körüli azt jelenti h nincs még 18 ?:)
Valószínûleg leülnék vele beszélni.A fószernek pedig eltörném kezét lábát.
Nem örülnék neki, de nem tiltanám. Elmondanám a lányomnak, hogy mik ennek a kapcsolatnak a hátrányai, és valószínûleg a hapsival is elbeszélgetnék. Egyébként nem ítélkezem, mert nekem is majd 20 évvel idõsebb a párom.
Amennyiben nem teljesíted a feltételeket, úgy a képzés költségét ki kell fizetned a magyar államnak = az egészet!
ne parázz rá túlságosan ez csak addig fog tartani ameddig a FIDESZ van kormányon. utána törlik mint a sicc:D
nem gondolom, és nem is örülnék neki. de a jelenleginél minden jobb lehet. ( a jobbik kivételével) én arra tippelek, hogy nagykoalíció lesz.
Kedves második, ezek szerint úgy gondolod, hogy a következõ választással az mszp fog nyerni? csodás lesz...
Igen az egészet . Persze vannak kivételek, ha katonának állsz vagy 3 gyermekes anya leszel azt hiszem akkor nem kell.
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a célom hogy a politika felé menjen el a téma. Ezek szerint mindenki azt mondja, hogy (ha nem törlik el persze idõközben) az egészet ki kell fizetni ha nem dolgozom le a teljes idõszakot?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!