Találatok a következő kifejezésre: Ha a dohányzik, az (44 db)

Ha valaki dohányzik azt kimutatja a vérvétel?

Mûtét miatt vettek vért és állítólag mindent néztek. Kb. 1 hétig nem cigiztem elõtte.

Legjobb válasz: Nem...de a lapon amit ki kell tölteni mûtét elõtt, ott megkérdezik dohányzol e.

Nem...de a lapon amit ki kell tölteni mûtét elõtt, ott megkérdezik dohányzol e.
Ha jól tudom nem.

Miért veszik egyenesen a személyük elleni támadásnak a dohányzók, hogy ha szól az ember, hogy éppen "ott" nem lehet dohányozni?

Az az igazság, hogy ez a kérdés fel sem merülne az emberben, hogy ha valóban nem kedvesen és tapintatosan említené és valóban jogos lenne az éppen dohányzók utána lévő hihetetlen trágár mocskolódása és fenyegetőzései.

Legjobb válasz: Nem mindenki fenyegetõzik és mocskolódik, ahogy nem mindenki kedvesen szól, ha esetleg nem veszi észre az ember, hogy ott nem lehet dohányozni ahol áll. Nem kell általánosítani. Vannak bunkó dohányzók és vannak bunkó nem dohányzók is..

Nem mindenki fenyegetõzik és mocskolódik, ahogy nem mindenki kedvesen szól, ha esetleg nem veszi észre az ember, hogy ott nem lehet dohányozni ahol áll. Nem kell általánosítani. Vannak bunkó dohányzók és vannak bunkó nem dohányzók is..
Emberi bunkóság ellen nincs mit tenni.
hát én csak a kocsmai tiltást veszem "támadásnak"... de inkább bele se megyek, mert csak felk*rom magam... A többivel úgy ahogy egyetértek.
Akkor szólj nekik csak, ha téged zavar, hogy ott dohányzik ahol nem szabad. Én is baromságnak tartom ezt a dohányosok elleni ésszerûtlen támadást. Nem tudom miért építményekhez kell kötni a dohányzás tiltását. Miért nem lehetne mondjuk olyan törvényt hozni, hogy ott nem szabad dohányozni, ahol ez másokat zavar? Lehet, például, hogy az intézmény elõtt nincs senki, de a bejárattól 6 méterre már van. Az épület elõtt nem lehet bagózni, de ha arrébb áll egy csoport, mellettük már szabad. Nem baromság ez? Azt sem tartom jogosnak, hogy nem lehet dohányzó kocsmát üzemeltetni. Ha ki lenne írva, hogy ez dohányzó hely, a nem dohányzó eldönthetné bemegy vagy nem. Gyerekként kezelik a dohányzó felnõtteket.
Tehát a nemdohányzók kivétel nélkül rendkívül kedves emberek a dohányzók pedig mind egy állatok. Értem.
Egy olyan dohányos, aki mások iránt tapintattal van, még véletlenül sem gyújtana rá ott ahol másokat zavarhat vele... Van erre is megoldás, csak egy példa: megkérdezi, hogy rágyújthat-e. Egyébként, ez nem a "magyar politika" téma szerintem.
De felveszik. Rengeteg orvos dohányzik, valamelyik még a rendelõben is.
Ha ennyire buta valaki, akkor az inkább ne menjen orvosira. Már miért ne vennék fel? Egy csomó orvos is dohányzik. Azt nézik például egy ilyen alkalmasságin, hogy nincs e valamilyen fertõzõ betegséged, hogy ne terjessz majd ott semmilyen kórságot. Remélem nem te akarsz az orvosira menni! Ennyi ésszel...
Te hol élsz? Szatyorban? Válassz olyan pályát ahol nem kell életek fölött döntened...
Felvételi vizsga van. Ott az értelmi képességet mérik. Oda ne menj.
Van alkalmassági vizsga, csak nem ilyen marhaságokat néznek.

Mit gondoltok arról hogy ha valaki a gyereke mellett dohányzik? Valóban szereti a gyerekét az a szülő?

Legjobb válasz: Ez a dohányzás kérdés elég rázós.Megoszlanak a vélemények.Én nem dohányzom, és elitélem azt aki várandósan,vagy babakocsit tolva dohányzik.DE itt jön az egyén szuverén joga.Ki az aki a másiknak elõ írhatja mikor,mit csinálhat? Nem hiszem hogy ez a "nem szereti" a gyerekét helytálló feltételezés. Csak felelõtlen.Legalábbis az én szemembe.

Ez a dohányzás kérdés elég rázós.Megoszlanak a vélemények.Én nem dohányzom, és elitélem azt aki várandósan, vagy babakocsit tolva dohányzik.DE itt jön az egyén szuverén joga.Ki az aki a másiknak elõ írhatja mikor, mit csinálhat? Nem hiszem hogy ez a "nem szereti" a gyerekét helytálló feltételezés. Csak felelõtlen.Legalábbis az én szemembe.
Én elég erõs dohányos voltam, közel 10 éve szívtam, de abban a pillanatban, ahogy megtudtam, hogy kisbabám lesz, azonnal abbahagytam. És akárki, akármit mond nem olyan nehéz letenni, csak a célra kell gondolni. Nagyon mérges vagyok, ha olyat látok, aki terhesen dohányzik, vagy gyerek mellett, végül is teljesen mindegy. Az a véleményem, hogy ne a szülõ döntse már el, hogy akarja-e szívni azt az egészséges füstöt a gyereke! Rá ér majd felnõtt korában egészségtelenül élni, HA AKAR, akkor már nem a szülõ felelõssége!!!
Én nem egy estben láttam hogy fiatal, csitri anyuci tolja a babakocsit még egészen pici gyermekét és a kezében ott a cigeretta!Hát mondanom sem kell mennyire dühös lettem!:( Én a terhességem elött is egyszerüen undorottam a cigitöl, a terhesség alatt is és most is így van a kisfiam 2éves múlt!
Ma láttam egy nõt a játszótéren, ült a padon és bagózott, mellette a pici baba babakocsiban, amikor kivette méretre nem lehetett több félévesnél. Ez gáz.
Én azt gondolom, attól függetlenül, hogy nem dohányzom, hogy e kérdésed provokatív célzattal született...
Én a pozitív teszt után leraktam, a szoptatás alatt sem szívtam.Sajnos visszaszoktam, de a gyerekkel egy környezetben(lakás, kocsi...) nem szívom.Ha cigizek utána kezet, arcot mosok.Tudom nem szép dolog a cigizés, de arra figyelek, hogy Õ miattam ne szívja a füstöt.
Meg lehetne azt is kérdezni, hogy aki túl korán kezdi hozzátáplálni, cukros itallal itatja (HIPP) vagy akár feleslegesen ülteti, az szereti-e a gyerekét és nem tesz-e kárt benne. Nem dohányzom, de dohányoztam a terhességem elõtt és hiszem, hogy ha nem egy légtérben szívja az anyuka a gyerekkel akkor ez nem gond. Kedves kérdezõ, gondolom, te tökéletesen neveled a gyermeked, de mindenképpen kérdezni akartál valamit ezért csak ezt a provokatív kérdést sikerült kitalálnod, hogy egymásnak ugraszd az embereket ezen az amúgy is elég vitatkozós oldalon. Kár volt... Lehet lepontozni.
Szeretni szeretheti a gyerekeit, viszont felelotlen, mert karositja a gyermeke egészséget, és a lakasban is csak a buz érezheto.
Nem, csak magával törõdik. Unokatesóm mindkettõ mellett szívta a bagót és a gyerekei, hát, hogy nem lesznek atommagkutatók, az már most látszik rajtuk.
A kérdező hozzászólása: nem az a gáz ha dohányzik a szülõ ha nem az ha a gyerekkel egy lég térben, pl bent a lakásban ha szívja is de utána kiszellõztet rendesen és nem akkor amikor a gyerek ott van, mert sajnos sokan csinálják azt h a gyerektõl 2 méterre szívják a cigit és utána nem szellõztetnek ki és áll a füst a lakásban és azt szívja a gyerek.
Ismerek egy anyukát aki úgy dohányzik a gyerkõc mellet ha fúj a szél az ellenkezõ irányba .Vagyis, ha pont szembe fúj velük a szél akkor rágyújt és a háta mögé fújja a füstöt.De ezt is csak akkor ha van vele valaki vagy tényleg nagy a szél és biztos benne hogy a baba nem érez belõle semmit.Így szerintem sincs baj belõle. Tegnap 23:38.
Arra voltál kíváncsi, ki, hogyan vélekedik a dohányzásról???? Marha egyszerû a válasz: akik utálják a bagót, azok szerint minden szülõ felelõtlen, és NEM SZERETI A GYEREKÉT, aki dohányzik, még ha nem a gyerek közelében szívja is. Akik meg dohányoznak, azok úgy is meg tudják magyarázni, hogy hogy nem károsítja a gyerekét. Én egyébként dohányzom, 3 hónapos a babám. Terhesen nem szívtam, és soha nem dohányoztunk a lakásban a gyerek elõtt sem. Ha sétálunk, vagy leülök egy padra, rá szoktam gyújtani, de arra az oldalamra tolom a babakocsit, amerre nem viszi a szél a füstöt. És nem szoptatok.
Utolsó vagyok. Mielõtt félreértené valaki, tehát anyóst nem érdekelte az unokája a pocimban, mert még ha én nem érdekelem az egy dolog, de hogy az unokája a hasamba és úgy dohányzott mellettem....
A kérdező hozzászólása: nem szeretnék senkit se a másiknak ugrasztani csak kíváncsi voltam arra h ki hogyan vélekedik arról h a szülõ egy légtérben szívja a gyerekével a cigit és ez által passzív dohányos lesz a gyerek már elég kicsi korában. mert sajnos nem egy olyan szülõ van aki bent dohányzik a gyerek elõtt a lakásban és ki sem szellõztet, meg se mossa a kezét mielõtt hozzáér a gyerekhez. mert szerintem a gyerek normális fejlõdéséhez nem csak az tartozik hozzá tiszta normális ruhában járjon meg rendesen etessék stb... ha nem az is hogy legyen joga úgy felnõni h ne kelljen folyton egy füstös lakásba haza mennie, és ha akarja ha nem szívni a füstöt, aztán ilyenkor jönnek majd a szülõi sóhajok ha a gyereke rá szokik 12 évesen a cigire...
Kedves kérdezõ!Gondolom te szuper anyuka vagy, és mindent tökéletesen csinálsz..Nem értem miért kell állandóan feltenni a dohányzással kapcsolatos kérdéseket.Már kicsit unalmas.Bocs ha kicsit nyers voltam.
Az a felelõtlen aki a terhesség, szopatás alatt dohányzik, és persze az is aki közvetlenül a gyereke mellett szívja. De abban semmi kivetni valót nem találok ha séta közben rágyújt az anyuka vagy az apuka, hisz nem a gyerek arcába fújja a füstöt. Mit érez abból a gyerek a babakocsiba? Friss levegõn vannak. Mibõl gondolod, hogy nem szereti a gyerekét aki dohányzik? De te biztos jobban szereted a gyereked mert nem dohányzol, és biztos, hogy jobb anya is vagy! :) ) Ja és nem dohányzom mielõtt valaki azt hinné.
Én is visszaszoktama dohányzásra mióta mg van a babám. De : -nem volt tejem, nem szoptattam a terhesség alatt nem szívtam -lakásban SOHA -ha sétálunk SOHA -és mielõtt hozzáérnék átöltözöm és megmosakszom Attól hogy valaki dohányzik a gyereke mellett és ezalatt az egy légteret értetted kérdezõ az tényleg felelõtlenség.Még néha én is annak érzem magamat.Még ilyen óvintézkedések mellett is.
Szerintem biztos szereti attól a gyerekét, csak a butuska agyával nem tudja felmérni és mérlegelni a dolgokat, hogy milyen kárt/ártalmat okoz nekik ezzel. Én is dohányoztam a terhességem elõtt, és a gyermekem miatt letettem. Elõtte már sokszor le akartam tenni, de sosem ment. Rettentõ nagy akarat kell hozzá, és nem elég az ahhoz, hogy kimondom, hogy le akarok szokni, hanem tényleg így is kell érezni. ezt agyban kell eldönteni, s ha igazán nem akarja az ember, akkor nem fog menni.
A kérdező hozzászólása: az ilyen módszerek szerintem is elfogadhatóak de én azokra gondoltam akik egy légtérben minden szellõztetés nélkül szívják a cigit a gyerek mellett. az meg azért tényleg durva ha valaki terhes nõ mellett rágyújt. meg az is ha valaki eszik hiába dohányos és mellette rágyújt a másik szerintem ezek alap etiketti dolgok ami sajnos nagyon sokan nem tudnak :S

Az már fétisnek számít, ha gerjedek a dohányzó nőkre?

Nem a tizenéves cigiz? kislányokra gondolok. Azok inkább idegesítenek...

Legjobb válasz: Gondolom a szexin dohányzó nõkre gondolsz, akik olyan szépen kifújják a füstöt...miért lenne fétis? Neked ez jön be. Akkor rám nem gerjedsz. :D

Gondolom a szexin dohányzó nõkre gondolsz, akik olyan szépen kifújják a füstöt...miért lenne fétis? Neked ez jön be. Akkor rám nem gerjedsz. :D
Fétis az, ha nem a nõre gerjedsz, hanem magára a cselekvésre, vagy a nõtõl elvonatkoztatható tárgyra. Pl esetedben a cigi jobban izgat, mint a nõ, akkor az fétis.
szerintem undorító, ha egy nõ dohányzik. csak a lakótelepi, otromba proli konyhásnõk cigiznek.
Igen, ez fétis. El kell fogadnod és meg kell tanulnod együtt élni a személyiséged ezen részével is. Ez is hozzád tartozik. Hosszú az út odáig, de biztosíthatlak, megéri. Nélküle pedig kínzó boldogtalanság vár rád. Azért vagy, hogy tapasztalj és bizony ez is egy tapasztalat.
gerjedek a hosszú ujjú pasikra. egyrészt mert szép, másrészt meg hát... ez már fétis? nyugi, nem az, gerjedsz rájuk, ennyi.
Szerintem ez még nem.
A kérdező hozzászólása: Nem kizárólag a dohányos nõkre indulok be, de nagyon bejön a látvány...
Teljesen normális nyugodj meg! Élvezd a dohányzó csajokat! Ez esetben keress olyan barátnõd, aki imád dohányozni, és ne szégyeld! ;)

6 éve dohányzom, fogamzásgátlót is szedek. Félek, ha a párommal babát szeretnénk, emiatt nem jönne össze! Persze ha eljön az idő, mindkettőt mellőzöm. Jogos lehet a félelmem?

Legjobb válasz: szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?

szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?
Párom is és én is évek óta dohányzunk és mindkettõ terhességem elsõre összejött! Persze ha összejön a dohányzást abba kell hagyni, vagy még mielõtt nekiálltok a babagyártásnak:) De attól hogy dohányzol/dohányoztál, a baba megfogan:)
Szia! Én már 10 éve dohányoztam, a párom ugyszintén, mégis elsõre összejött a baba.
Mielõtt terhes lettem, már 14 éve dohányoztam kisebb nagyobb szünetekkel, és már 7 éve fogamzásgátlót is szedtem folyamatosan, szünet nélkül. Párom is fõiskolás kora óta dohányzik. A baba 3-4 hónapon belül, mindenféle rásegítés, odafigyelés, "görcsölés" nélkül összejött.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még nem tervezünk babát, de féltem ha eljön az idõ, baj lesz.A párom is dohányzik legalább 8 éve.Mondjuk alkoholt nagyon ritkán iszik.:-)Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok!Mondjuk úgy vélem hogy a dohányzás amúgy is káros, úgyhogy minden erõmmel azon vagyok hogy abba hagyjam/hagyjuk!Tartok attól is - hogy ugye minden embernek más a szervezete - nehogy örökletes legyen.Nõvéremnek elég nehezen jött össze a baba.Bár, mondjuk összejött...Hmmm

Milyen hatással lehet a dohányzás a sportteljesítményre, ha huzamosabb ideje dohányzik az ember, mondjuk egy éve, emellett pedig napi rendszerességgel fut (7-8 km/nap), és még nem vett észre változást?

Egy ismerősöm 29 éves, maratonfutó és dohányzik, országos versenyekre jár, stb. Érdekel ez a téma, ha tudtok személyes tapasztalatokat, tudományos dolgokat ehhez kapcsolódóan, kérlek, írjátok le.

Legjobb válasz: Amit semmiképp se tud kiküszöbölni, az a vérében lekötõdõ szénmonoxid:ami kb 5 % ban marad az oxigén helyén a hemoglobinjában tartós dohányzás mellett. Mivel a futást és dohányzást párhuzamosan csinálja, ez az 5% nem jut el a tudatáig, de hasonlóan edzett, hasonló adottságú, nem dohányzóhoz képest csak 95% a teljesítménye, ami nyilván még így is nagyon jó, de milyen lehetne!? 100% osan kihasználható véroxigénnel?

Amit semmiképp se tud kiküszöbölni, az a vérében lekötõdõ szénmonoxid:ami kb 5 % ban marad az oxigén helyén a hemoglobinjában tartós dohányzás mellett. Mivel a futást és dohányzást párhuzamosan csinálja, ez az 5% nem jut el a tudatáig, de hasonlóan edzett, hasonló adottságú, nem dohányzóhoz képest csak 95% a teljesítménye, ami nyilván még így is nagyon jó, de milyen lehetne!? 100% osan kihasználható véroxigénnel?

Ha a párom dohányzik, az megnehezíti a teherbeesést?

2 hónapja próbálkozunk, én 2,5 hónapja szoktam le a dohányzásról, párom azonban még nem bírta letenni a cigit. Szerintetek ez befolyásolhatja, hogy mikor esek teherbe vagy árthat esetleg a leend? babának? Nem szív sokat, de a napi negyed/fél doboz is káros.

Legjobb válasz: Férfiaknál a dohányzás csökkenti a hímivarsejtek számát, így lehet, hogy tovább kell próbálkozni, nem jön össze elsõre. A tartós erõs dohányzás akár férfi terméketlenséget is okozhat. Attól nem lesz károsodott a hímivarsejt, mert dohányzik a párod, csak a számuk csökken. Tehát ha megtörténik a teherbeesés, attól nem kell félned, hogy baja lesz a babának. Persze ha már kismama leszel, nem fog jót tenni a passzív dohányzás sem.

Férfiaknál a dohányzás csökkenti a hímivarsejtek számát, így lehet, hogy tovább kell próbálkozni, nem jön össze elsõre. A tartós erõs dohányzás akár férfi terméketlenséget is okozhat. Attól nem lesz károsodott a hímivarsejt, mert dohányzik a párod, csak a számuk csökken. Tehát ha megtörténik a teherbeesés, attól nem kell félned, hogy baja lesz a babának. Persze ha már kismama leszel, nem fog jót tenni a passzív dohányzás sem.
Megnehezítheti, de nekünk pl hasonló felosztásban 2 hónap alatt megvolt a baba. Azóta persze nem dohányzik senki...
Babócám nem tervezett baba, így a Kedvesem és én is dohányoztam az elsõ néhány hétben.A Kedvesem most is dohányzik, de szigorúan külön légtérben, hermetikusan elzárva.Több cigifüstöt kapok az utcán, amíg elmászom a 4-6ig a vágánytól! Ami eddig látszott az ultrahangon, h 7hetesen kicsit kisebb volt, mint az átlag de mára már behoztuk a lemaradást. Szerintem ez alaktfüggõ, h kinem mikorra heveri ki a szervezete a dohányzást.
Az, hogy megnehezíti-e nem tudom, de mindenképp káros. Amúgy napi negyed/fél doboz cigi, szerintem sok. :( Nagyon sok tudományos cikk kimutatta, hogy árt a magzatnak, fejlõdési rendellenességgel, kis súllyal születnek, és nagyobb az esély a koraszülöttségre is. Jó lenne, ha legalább addig hanyagolná, amíg babás nem leszel. És azért kéne egy kis tisztulási idõ is. És ha utána vissza akar szokni, akkor se elõtted bagózzon. Árt neked is és a kicsinek is. Arról nem is beszélve, hogy milyen drága. Azt a pénzt inkább költse a gyerekre. Úgy is sokat kell majd rá költeni. :) )))

2012 április 1-e óta büntetik aki rossz helyen dohányzik. De mi a helyzet az utcán sétálókkal? Õket is megbüntetik ha pl a járda kevesebb mint 5 m-re van az étterem vagy a posta ajtajától?

Egyáltalán lehet sétálva az utcán cigizni vagy egy bolt előtt?

Legjobb válasz: Én beszélgettem olyan szerencsétlen lánnyal, aki csak kocsmában talált munkát, azt mondta, mire hazamegy már szédül a füsttõl, és rengetegen dolgoznak vendéglátóhelyeken. A munkahelyek légterére pedig nagyon szigorú munkabiztonsági szabályok vonatkoznak, nem is értem eddig hogyan hagyhatták. Nekem még a dohányzó barátaim is egyetértenek ezzel. sõt, sok olyan dohányost ismerek, aki nem gyújt rá a lakásában, mert nem akarja összefüstölni. Én kifejezetten örülök, hogy elmehetek úgy szórakozni, hogy másnap nem hajmosással kell kezdenem a napot, meg a ruhák kimosásával a füst miatt.

Én beszélgettem olyan szerencsétlen lánnyal, aki csak kocsmában talált munkát, azt mondta, mire hazamegy már szédül a füsttõl, és rengetegen dolgoznak vendéglátóhelyeken. A munkahelyek légterére pedig nagyon szigorú munkabiztonsági szabályok vonatkoznak, nem is értem eddig hogyan hagyhatták. Nekem még a dohányzó barátaim is egyetértenek ezzel. sõt, sok olyan dohányost ismerek, aki nem gyújt rá a lakásában, mert nem akarja összefüstölni. Én kifejezetten örülök, hogy elmehetek úgy szórakozni, hogy másnap nem hajmosással kell kezdenem a napot, meg a ruhák kimosásával a füst miatt.
Ez egy szörnyû törvény.Az emberek akik a kocsmákban dohányoztak most az épület elõtt cigiznek és isznak.És ezt az arra sétáló gyerekek szeme elõtt.Jobb volt amíg bent dohányoztak meg ittak.
Kedves 5-ös! Nem kell azért ennyire lelkendezni! Te még elhiszed a FIDESZ egy szavát is? Hogy jót akarnak nekünk? Egy dolgon fáradoznak csak rendületlenül, a saját bebetonozásukon 500 évre. Nem neked akarnak jót az utcai dohányzás korlátozásával, hanem a hajléktalanoknak rosszat. A hajléktalanoknak meg azért akarnak rosszat, mert gonoszak, és belõlük csinálnak ellenséget, akiken mindenki levezetheti a feszültségét, és ez elõsegíti a hatalmuk fenntartását. Az meg 10 ezer évre visszamenõen bizonyított dolog, hogy tiltással nem lehet semmilyen káros szokást visszaszorítani. Lennének más módszerek, egészségvédelmi, leszoktató kampányok, egyéb kormányzati intézkedések, csak azokhoz már kell egy kis pénz, meg ész. Csak az a FIDESZ-ben, ha a valóságról van szó, és nem a hatalmukról, nincs.
Tényleg õrület már, amit a magyar állam mûvel. Mindent be akarnak szabályozni, amihez semmi közük, és elképesztõ bírságokkal, elzárásokkal sújtanak semmiségeket. Ebbe a sorba illik ez a dohányzásellenes törvény is. Épületben nem dohányozhatok, utcán nem dohányozhatok, megállóban nem dohányozhatok, parkban nem dohányozhatok, templom, iskola, kórház elõtt nem dohányozhatok. És mi közük hozzá? Mondom ezt nem dohányzóként. Az utcai dohányzás betiltása amúgy része az Orbán-kormány rasszizmusra hajazó hajléktalan-üldözõ intézkedéseinek. Egy lakással rendelkezõ ember legalább otthon dohányozhat, ha valahogy kibírja hazáig, de egy hajléktalan csak az utcán tud. És önmagában ezért is megbüntetik.
"Az elhalálozás 1%-át a passzív dohányzás okozza" és stb... És hány ember hal éhen???? Hány embert, és családját teszi tönkre a teljesen legális alkohol??? Aminek a jövedéki adóját az állam szedi be. Akkor mirõl is beszélünk?! Mi a hasznos egészségileg vagy inkább gazdaságilag?
"mire hazamegy már szédül a füsttõl" Már nem azért, de a vendéglátóhelyeken a megfelelõ ventiláció eddig is szabályokhoz volt kötve, esetleg nem abban kéne keresni a hibát, hogy azt nem tartják be?
Tiltás? Mi van tiltva? A dohányzás? Nincs tiltva, dohányozz kedvedre. De nem károsítsd más egészségét a káros szokásoddal. Az alkoholizálás nincs tiltva az ilyen helyeken. Miért? Mert ha bevágok melletted 5 éven keresztül minden nap egy üveg whiskey-t, nekem kell csak új máj, neked semmi bajod nem lesz tõle. Leszoktató kampány. Az meg csak a pénzt viszi. Ha le akarsz szokni, azt megteheted magadtól, ahogy rengeteg ismerõsöm le tudta tenni a cigit, mindenféle kampány nélkül. Aki meg nem akar, azt nem fogja leszoktatni egyetlen kampány se.
Nagyon helyesnek tartom hogy szabályozzák a dohányosokat! Ne mérgezzenek a büdös káros füstjükkel fõleg ne fiatal gyerekeket akiknek a buszmegállóban muszáj más füstjét szívni.Nem sírni kell hanem le kel szokni és akkor már spóroltál 15.000-et vagy többet havonta és még büntetéstõl sem kell félned ráadásul mást se károsítasz!!
Egyébként, igen vizsgálták hogy okoz-e rákot a passzív dohányzás. "Passzív dohányzásról akkor beszélhetünk, ha valaki dohányfüstöt lélegez be, de nem õ dohányzik. Ez esetenként sokkal károsabb lehet, mint az aktív dohányzás. A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a dohányfüstben tartózkodás halált, betegséget és rokkantságot okoz." Wiki "A szívbetegségek, valamint a tüdõ és orrüregi rákok okozta halálozás mértéke növekszik a passzív dohányzás következményeként." http://www.dohanyzas.hu/index.php?p=passziv
Én volt hogy 12-14 órát szolgáltam fel, illetve bároztam dohányfüstben NAPI SZINTEN. Szerintem épp elég. Vagy ha elmentél 1-1 szórakozóhelyre ott is meg lehetett fulladni.
Ki ne találd már, hogy egy nem dohányzó ember annyit tartózkodik cigaretta füst közvetlen közelében, hogy attól rákot kap.Már eleve, a nem dohányzók kerülik a bagósokat tehát azért mert valaki rágyújt mellette, vagy elmegy egy olyan helyiség elött ahol nagy a füst, az még nem elég a tüdõrákhoz.
Nem arról beszéltem, hogy egészséges-e vagy nem, hanem arról, hogy honnan jönnek a pontos számok arról, hogy konkrétan a passzív dohányzástól hányan halnak meg. Mondjuk ez pontosan kiderül a hsz-bõl, de hát ha nem akarod érteni, akkor nem akarod érteni.
tegnap 17:43 A dohányfüst tüdõrákot okoz, ez tény. Akkor szerinted ha valaki a másik füstjét szívja akkor az mennyire egészséges?
Kórházak egész területén tilos a dohányzás. Több órás életmentõ mûtét után az orvos, menjen ki az utcára rágyújtani? Igaz nem kell odáig fáradnia, mert a pszichiátria épület közelebb van, és ott törvényileg lehet dohányozni. Na ez mi, ha nem diszkrimináció? Ha az utcán sétálsz, és egy kirakatot nézel, vigyázz, hogy ne a kocsma melletti butikot bámuld!! 5 méteres szabály.
"Nem marhaság, tény." És amit leírtál, az hol bizonyítja azt, hogy konkrétan a passzív dohányzástól hal meg a populáció 1%-a? És nem a szmogtól, vagy tartósítószerektõl, vagy azbeszttõl kapott tüdõrákot? Ezeket a kijelentéseket úgy teszik, mintha legalábbis minden sejt be lenne kamerázva, és igen, látták, hogy konkrétan egy kátránymolekula váltotta ki a mutációt az adott sejtben, és meg is számolták az összeset.
Rágyújthatsz, azt még nem szabályozták(egyenlõre)
Szerintem az utcán séta közben igen, mert az hogy elmész egy üzlet elõtt a járdán nem ugyanaz mint odaállni az ajtó elé, és a ki-bemenõknek a képébe fújni a füstöt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! De még mindig nem vagyok tisztában azzal, hogy most akkor rágyújthatok az utcán séta közben?
Én meg vendégként jártam olyan helyen, ahol erõs elszívókat tettek a plafonra. Eredmény: ha elõrefele kifújtam a füstöt, legkésõbb 20 cm után nyílegyenesen a plafon felé szállt, bele az elszívóba. Valami ilyesmi egy kulturált, 21. századi megoldás lenne. De mi csak tiltani tudunk, mint a középkorban. Különben nem lenne baj a tiltással se, csak csinálnák ésszel. Eddig dohányozhattunk a munkahelyen a dohányzóban. Azt megszüntették, akkor lejártunk a kertbe. De most már a kertben sem lehet dohányozni, tehát ki kell mennünk az utcára. Így kb. háromszor annyi idõ elszívni egy cigit. Õszintén nem értem, miért nem jó, ha a hatalmas kert egyik sarkában dohányzunk..
"Sõt ez egy világraszóló marhaság, hogy a passzív dohányzás miatt emberek meghalnak." Nem marhaság, tény. Én bármixerként dolgoztam olyan helyen ahol a 3 méter hosszú bárpult elõtt 4 láncdohányos ült. Pincehelyiség, ablak semmi, elszívás meg semmit nem ér, ha fél méterrõl mint az állat fújják pont a képedbe. Egy idõ után ki kellett mennem levegõzni, mert rendesen szédültem (nem dohányzom). A felszolgáló kollégák pedig nem õk döntik el hogy aznap a dohányzó, vagy a nemdohányzó részen dolgoznak-e, ott ugyanez a helyzet. Alapból mindenkinek joga van az egészséges levegõhöz, így nekünk is.
Persze, hogy nem bizonyított tény.Sõt ez egy világraszóló marhaság, hogy a passzív dohányzás miatt emberek meghalnak.
Ezek a statisztikák is teljesen légbõlkapottak, ha valaki tüdõrákos lesz, mi a bizonyíték rá, hogy passzív dohányzástól? Semmi, valaki a hasára csapott egyet.
Na azért egy cigi elfogyasztása miatt még senki nem verte meg az asszonyt stb., szóval ne mond, hogy az alkohol másnak nem árt, mert rengeteg erõszakos cselekmény alkoholos befolyásoltság miatt történik.Arról nem beszélve, hogy rengeteg szórakozóhely egy vagyont költött, hogy a nemdohányzók ne keveredjenek füsttel.
Kérdem én emberek, az autók füstje meg a gyáraké nem sokkal károsabb mint egy dohányosé? akkor ennyi erõvel minden nemdohányszó "antiszemita" ne menjen el mellettem autóval mert a kocsija füstjét szívom be amitõl "passzív" rákot kapok...kész röhej

Mit mutat meg a tüdőszűrés? Azt megmutatja ha én dohányzom?

Legjobb válasz: Nem. Ha egészséges vagy, akkor azt írják, hogy fertõzõ gümõkórtól mentes.

Nem. Ha egészséges vagy, akkor azt írják, hogy fertõzõ gümõkórtól mentes.
A mahorka az egy cigi név.
hát neked is ennyi eszed van. 14 éves vagy csak, és már 1 éve cigizel. remélem apád anyád elõtt lebuksz és rendesen elpi*csáznak!!!!! sajnos nem mutatja ki a tüdõszûrõ. menj minél elõbb, hátha megállapítják hogy tüdõrákod van Szégyelld magad!!!
Mások örülnének, ha egészségesek lehetnének, te meg 14 évesen már cigizel. Gratulálok neked, a szüleidet pedig mérhetetlenül sajnálom.
Ha nem mozogsz, akkor a cicid méretét is mutatja.
Bagózz csak, remélem minél hamarabb végtagcsonkolásod lesz, tüdõ-száj-egyéb rák, érszûkület no meg, ha fiú vagy akkor potenciazavar, stb. Mikor kell menned??!! Nem értem miért itt kérdezed. Kötelezõ tüdõszûrésnél kell menni max, de te csak 14 vagy, úgy tudom 30 év felett kötelezõ rendszeresen elmenni(vagy, ha vki olyan helyen dolgozik).
Kedd-Csütörtök 14-16-h ig
Megmutatja, minél régebben, annál inkább
Tüdõszûrésen csak betegséget néznek. A dohányzás nem betegség. Még az elején.
14 évesen hova cigizel te aberrált? Amúgy meg ha ennyire félsz, hogy lebuksz anyuci és apuci elõtt, akkor hagyd abba és menõzz mással a haverok elõtt.
A kérdező hozzászólása: akkor nem fogja kimutattni meg vok nyugodva..
A kérdező hozzászólása: De akkor nyugotan dohályozhatok tovább. de azt nem írják bele h dohányzom? mikor kell majd menem? 14/f
A kérdező hozzászólása: de azt nem írják bele hogyha 1 héten 5-6 száll megy el?
Nem írják bele:) Ne aggódj!!!
Most voltam. Ezeket írják rá. Tüdõszûrési lelet: A tüdõben kóros elváltozás nem észlelhetõ Tüdõszûrési eredmény: Értékelés: N-Negatív Tüdõszûrés jelenleg önkéntes, rád van bízva hogy mikor mész. Elõtte azonban hívd fel a területi Tüdõgondozó Intézetet, hogy mikor van tüdõszûrés.
Bevagy szarrva mi??Akkor minek szívod??Mahorka.
Huu az nagyon kevés azt biztos nem mutatja ki... Hány éve bagozol?
A kérdező hozzászólása: húhhw akkor jó.. tényleg? de akkor mi a f_szt írnak bele? mikor kell mennem?? 14/F
Szerintem látják ha rendszeresen dohányzol, de ha csak hetente 1-2 szálat szivsz azt nem...
A kérdező hozzászólása: amelyik le mahorkázott annak küldöm. jah be mert gondolom ha cigiznál te is így be lennél fosselva talán te még jobban .. ucsó kérdezõ.. : 1 éve.. :)
Szívj el egy dobozzal egy nap és akkor kifogja mutatni .14 évesen cigizni.Kemény vagy.Szar az élet mi ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!