Találatok a következő kifejezésre: Ha a dohányzik, (126 db)

Dohányoztok? Tolerálod-e, ha a párod dohányzik?

Legjobb válasz: Én nem dohányzok. Nincs barátnõm de még egy dohányzó lányt is elfogadnék.

Én nem dohányzok. Nincs barátnõm de még egy dohányzó lányt is elfogadnék.
dohányzom vagy elfogad ilyennek vagy nem tart sokáig a kapcsolatunk én nem kényszerítek senkit hogy dohányozzon így elvárom hogy engem meg ne kényszerítsen a leszokásra nekem se szúrná a szemem hogy barátnõm megissza az esti sörét (antialkesz vagyok) a tv elõtt
Én nem, barátom igen és sajnos huzamos ideje. Megpróbáltam leszoktatni, egy idõben sikerült elérnem, hogy csak elektromosat szívjon majdnem 3 hónapon keresztül, aztán jött a meló, és mivel õ vendéglátásban dolgozik eléggé stresszes és nem bírja cigi nélkül...amit utálok.. de én már annak örülök, hogy a napi egy dobozról 2 szál lett, néha 1. Tudja, hogy utálom és rosszul vagyok ha érzem a száján, de fõleg, hogy most távkapcsolat van, tripla melóval, nem tudnám befolyásolni. Tolerálom, amennyire lehet...tudja, egyszer hogy kiadom az ultimátumot, ha komolyabban gondolja a jövõnket.
Nem dohányzom, és párkapcsolati szempontból zéró toleranciás kizáró tényezõ számomra ha egy lány dohányzik.
Én férfi létemre nem dohányzom. Ha egy lány dohányzik nem baj, csak legyen hajlandó lemondani róla, segítek neki ott ahol kell. Kis léptekben, csökkentett adagokban. Nem tûröm el a dohányzást.
Nem, én nem dohányzok, a páromtól is ezt várom el. Dohányosokkal alapjáraotn nem kezdek. Volt egy barátom, aki a kapcsolat közben kapott rá. Kértem szép szóval az elején, hogy tegye le, én ugyanis nem erre a lóra tettem. Mindig megígérte, hogy leteszi, nem tette, szóval páros lábbal rúgtam ki. Nekem ez fontos, hogy ha én nem mérgezem saját magamés õt, akkor õ se tegye ezt magával és velem.
Nincs mit tolerálni! Nem lenne olyan párom, aki dohányzik!
amíg dohányzott nem zavart, de szerencsére leszokott
igen, és tûri, de nem szereti. Amúgy nekem bejönnek a dohányzó lányok :) , de páromhoz valahogy nem illik, szóval õt nem tudnám elképzelni dohányozni. 17/f
A kérdező hozzászólása: *És ha dohányzol, a párod elfogadja?
Dohányzom, egy exem volt, aki nem cigizett, de nem zavarta, ha elõtte gyújtottam rá (persze mértékkel). Általában dohányzókkal hoz össze a sors, ami vicces, hogy ketten is elkezdték letenni mellettem.

Miért veszik egyenesen a személyük elleni támadásnak a dohányzók, hogy ha szól az ember, hogy éppen "ott" nem lehet dohányozni?

Az az igazság, hogy ez a kérdés fel sem merülne az emberben, hogy ha valóban nem kedvesen és tapintatosan említené és valóban jogos lenne az éppen dohányzók utána lévő hihetetlen trágár mocskolódása és fenyegetőzései.

Legjobb válasz: Nem mindenki fenyegetõzik és mocskolódik, ahogy nem mindenki kedvesen szól, ha esetleg nem veszi észre az ember, hogy ott nem lehet dohányozni ahol áll. Nem kell általánosítani. Vannak bunkó dohányzók és vannak bunkó nem dohányzók is..

Nem mindenki fenyegetõzik és mocskolódik, ahogy nem mindenki kedvesen szól, ha esetleg nem veszi észre az ember, hogy ott nem lehet dohányozni ahol áll. Nem kell általánosítani. Vannak bunkó dohányzók és vannak bunkó nem dohányzók is..
Emberi bunkóság ellen nincs mit tenni.
hát én csak a kocsmai tiltást veszem "támadásnak"... de inkább bele se megyek, mert csak felk*rom magam... A többivel úgy ahogy egyetértek.
Akkor szólj nekik csak, ha téged zavar, hogy ott dohányzik ahol nem szabad. Én is baromságnak tartom ezt a dohányosok elleni ésszerûtlen támadást. Nem tudom miért építményekhez kell kötni a dohányzás tiltását. Miért nem lehetne mondjuk olyan törvényt hozni, hogy ott nem szabad dohányozni, ahol ez másokat zavar? Lehet, például, hogy az intézmény elõtt nincs senki, de a bejárattól 6 méterre már van. Az épület elõtt nem lehet bagózni, de ha arrébb áll egy csoport, mellettük már szabad. Nem baromság ez? Azt sem tartom jogosnak, hogy nem lehet dohányzó kocsmát üzemeltetni. Ha ki lenne írva, hogy ez dohányzó hely, a nem dohányzó eldönthetné bemegy vagy nem. Gyerekként kezelik a dohányzó felnõtteket.
Tehát a nemdohányzók kivétel nélkül rendkívül kedves emberek a dohányzók pedig mind egy állatok. Értem.
Egy olyan dohányos, aki mások iránt tapintattal van, még véletlenül sem gyújtana rá ott ahol másokat zavarhat vele... Van erre is megoldás, csak egy példa: megkérdezi, hogy rágyújthat-e. Egyébként, ez nem a "magyar politika" téma szerintem.
De felveszik. Rengeteg orvos dohányzik, valamelyik még a rendelõben is.
Ha ennyire buta valaki, akkor az inkább ne menjen orvosira. Már miért ne vennék fel? Egy csomó orvos is dohányzik. Azt nézik például egy ilyen alkalmasságin, hogy nincs e valamilyen fertõzõ betegséged, hogy ne terjessz majd ott semmilyen kórságot. Remélem nem te akarsz az orvosira menni! Ennyi ésszel...
Te hol élsz? Szatyorban? Válassz olyan pályát ahol nem kell életek fölött döntened...
Felvételi vizsga van. Ott az értelmi képességet mérik. Oda ne menj.
Van alkalmassági vizsga, csak nem ilyen marhaságokat néznek.

Ha valaki dohányzik, és abba hagyja, sok idő után tisztul ki úgy a tüdeje, mint egy soha nem dohányzónak?

Vagy a tüdeje már sose lesz olyan, mint aki sose dohányzott? Tegyük fel, valaki 1 évig dohányzik napi 4-5 szállal. Az az 1 év dohányzás sok idő mire kitisztul? Kitisztul egyáltalán?

Legjobb válasz: Ahogy valaki befejezi a dohányzást: - 20 perc után a vérnyomás és pulzusszám normalizálódik - 8 óra múlva a vér nikotin és szénmonoxid tartalma a felére csökken, az oxigén szint normalizálódik - 24 óra múlva a szénmonoxid eltûnik a szervezetbõl, a tüdõ elkezd tisztulni, az ízlelés és szaglás jelentõsen javul - 72 óra múlva a légzés könnyebb, megkezdõdik a légutak tisztulása, nõ a szervezet energiaszintje - 3 hónap múlva a köhögés, zihálás és a légzési nehézségek csökkennek vagy teljesen megszûnnek, a tüdõkapacitás javul, az íny megbetegedései jelentõsen csökkennek - 5 év múlva a szívinfarktus kockázata a dohányosokkal összehasonlítva mintegy felére csökken - 10 év után a tüdõrák és a szájüregi rák kockázata a felére csökken (de nem lesz azonos soha a nem dohányzókéval). További évek elteltével tovább csökken a kockázat.

Ahogy valaki befejezi a dohányzást: - 20 perc után a vérnyomás és pulzusszám normalizálódik - 8 óra múlva a vér nikotin és szénmonoxid tartalma a felére csökken, az oxigén szint normalizálódik - 24 óra múlva a szénmonoxid eltûnik a szervezetbõl, a tüdõ elkezd tisztulni, az ízlelés és szaglás jelentõsen javul - 72 óra múlva a légzés könnyebb, megkezdõdik a légutak tisztulása, nõ a szervezet energiaszintje - 3 hónap múlva a köhögés, zihálás és a légzési nehézségek csökkennek vagy teljesen megszûnnek, a tüdõkapacitás javul, az íny megbetegedései jelentõsen csökkennek - 5 év múlva a szívinfarktus kockázata a dohányosokkal összehasonlítva mintegy felére csökken - 10 év után a tüdõrák és a szájüregi rák kockázata a felére csökken (de nem lesz azonos soha a nem dohányzókéval). További évek elteltével tovább csökken a kockázat.
Én ismerek olyan embert aki már 20 éve cigizik és olyan a tüdelye mint egy nem dohányzónak. De természetesen nem tisztul ki annyira a tüdeje. A kátrány a tüdejében örök életére megmarad, maximum halványul tünnek el belöle, de nem tünik el teljesen.

Lányok? Ha van köztetek olyan, aki beindul a dohányzó pasira, közölnétek a párotoknak?

Egészségügyi megjegyzést nem kérek, tisztában vagyok a káros hatásával, meg mennyire nem trendi a dohányzás manapság.

Legjobb válasz: Ha van olyan csaj akit felizgatnak a dohányzó pasik az keressen meg.

Ha van olyan csaj akit felizgatnak a dohányzó pasik az keressen meg.
Ha így lenne, nem kéne "közölni". Rájönne.
igen. a dohányzó lányok.. de a cigi még mindig inkább férfiasabb sõt akár szexi is tud lenni. de ez csak az én véleményem

Lányok! Mi a véleményetek arról ha odavagyok a dohányzó lányokért? Szerintem nagyon szexi és nőies tud lenni, roppant vonzónak tartom. Mit szólnátok hozzá ha a barátotok ezzel állna elő?

Legjobb válasz: Azt, hogy csak azért, hogy számára vonzóbb legyek nem kezdek el cigizni. Amúgy teljesen átlagos, másokat is felizgat egy dohányzó nõ. Mindenkinek van valami kis hóbortja. Szeretek barátom kedvében járni, de ezt nem tenném meg érte.

Azt, hogy csak azért, hogy számára vonzóbb legyek nem kezdek el cigizni. Amúgy teljesen átlagos, másokat is felizgat egy dohányzó nõ. Mindenkinek van valami kis hóbortja. Szeretek barátom kedvében járni, de ezt nem tenném meg érte.
Pontosabban nem érte nem tenném meg, hanem csak azért, hogy vonzóbbnak találjon.
Csatlakozok az elõttem szólohoz. Szerintem taszító inkább..
lehet h meg nem vagyok eleg tapasztalt de tollem johet mehet egy szivarazo lany, fel nem izgat es meg csak nem is vonzo. sot egyelore nem is jarnek szivarassal.
Nekem azok a nõk tetszenek, akik vékony cigarettát a kezükben olyan kecsesen tartják. Persze, illik ehhez egy szép ápolt kéz és körmök, meg vékony ujjak. Nekem az tetszik a legjobban, amikor a füstszûrõn ott marad a rúzs nyoma.
Szerintem ha egy nõ dohányzik, az minden, csak nem nõies. Ki nem állhatom a cigit.
Én dohányzok, ezért többnyire dohányos pasikkal ismerkedtem, hogy ne legyen ebbõl gond. Viszont olyan pasit még nem találtam, aki nem csak elviselné, hanem vonzónak tartaná a dohányos nõket. Te valami különlegesség lehetsz. :) A rúzsnyom a cigin szerintem nem valami gusztusos, fõleg azért, mert (ahogy régen nálunk is) sok dohányzó férfi szív néha bele a barátnõje cigijébe, és férfikézben elég érdekes látványt nyújt a rúzsnyomos cigaretta. xD
én dohányzom és volt már olyan párom, aki mellett sosem gyújtottam rá, mert tudtam, h utálja...de szerencsére csak egy volt, utána csak cigis pasijaim voltak, õket meg ugye nem zavarja :D de sztem nem is kimondottan izgatta õket
szerintem undorító
beteg!!
én dohányzom, a barátom utálja. igaz, így ismertük meg egymást, de még mindig nem barátkozott meg a cigivel. viszont találkoztam már olyan férfival, akit tényleg felizgatott, ahogy cigizek. ennél sokkal rosszabb perverziók vannak, ez bõven belefér. viszont ha elõveszem a híres nõi logikát, akkor van egy olyan oldalai is ennek, hogy a férfi rosszat akar nekem. :D N.19
Én gyûlölöm a bagót, elismerem, hogy filmekben, meg ilyenekben szexisen tudják beállítani, de amint megérzem a szagát, a füstjét, hihetetlenül undorítónak tartom. Ha barátom kérne, hogy dohányozzak, valszeg legyintenék, hogy felejtsd el. Plusz barátom is dohányzott egy dbig, kedvemért leszokott róla, és szerintem õ direkt hülyén nézett ki vele. Komolyan, olyan idiótán dohányzott. :D 21L
Lehet nyomni nekem a piros kezet, de én meg sem csókolnék olyan lányt, aki szíjja azt a sz*rt. :-) 18/A szõrösebbikbõl
én dohányzom tehát szuper(: de ha nem dohányoznék nem valószínû hogy rászoknék a barátom kedvéért :)
én dohányzom és nõ vagyok. imádok cigizni. szerintem egy vonzó, olyan "végzet asszonya" fajta nõ kezében és szájában nagyon szexi, viszont aki letüdõzni se tudja és csak divatból pöfékel, az röhejes.
Háhá kiröhögném, ha ezt mondaná. Minden nap megkapom milyen kiábrándító a szagom, büdös cigis vagyok. Szóval nem venném komolyan ha ezzel állna elõ.
Én örülnék neki, ha a barátom ezzel állna elõ, én is dohányzom és szerintem is van egy feelingje a dolognak..
az én pasijaimnak is tetszett...mondjuk eddig úgy alakult hogy mindegyik dohányos volt :)
Ritkán, de dohányzom, ápolt kezem van, hosszú, vékony ujjaim, szép körmeim (nem mû). Nem egy pasitól hallottam már, hogy milyen erotikusan cigizem, tetszik az, ahogy tartom a kezemben, ahogy beleszívok, majd kifújum a füstöt és állítólag ahogyan nézek közben. :O Fura, de van ilyen, ezek szerint mást is izgat. :)
Én dohányos lány vagyok. Nem tartom nõiesnek (bár értem mi tetszik a vékony cigi, ápolt kéz látványába, de...). Büdös. Én amikor nem dohányzó pasival voltam, nem cigiztem. Én azért nem szoknék rá, hogy vonzóbb legyek (ha nem cigiznék). Eleve fura, ha valaki egy egészségtelen dologra akar rávenni, rendkívül felelõtlen dolognak tartom (nem is olcsó mulatság).
Szerintem is nagyon sikkes, ha egy nõ elegánsan elszív néha egy-egy cigit. A legnagyobb dívák mind cigiznek a filmekben. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára, állandóan bagózni nagyon proli dolog. 23 N
"Mit szólnátok hozzá ha a barátotok ezzel állna elõ?" A kérdésben és a leírásban sem volt benne, hogy a dohányzó lányoknak szól a kérdés!!!
A kérdező hozzászólása: a rúzsos cigi szerintem nagyon szexi és nõcis:) az más dolog hogy utána nem szívok bele.
A kérdező hozzászólása: A kérdés dohányzó lányoknak szól! Nem azért tettem fel hogy a dohányosokat szidják!
http://farm3.static.flickr.com/2691/4202567178_4487794915.jpg http://3.bp.blogspot.com/_GUooBkIf9Zc/TJXT1iUhNXI/AAAAAAAABL.. http://2.bp.blogspot.com/-OWKix-6oFGw/UP1ryVb3oJI/AAAAAAAAFy.. nemtudom, ez hol undarító. Szerintemis van, akinek jól áll. Persze nem mindenkinek. amúgy meg.. "Az önpusztítás mûvészet"

Az már fétisnek számít, ha gerjedek a dohányzó nőkre?

Nem a tizenéves cigiz? kislányokra gondolok. Azok inkább idegesítenek...

Legjobb válasz: Gondolom a szexin dohányzó nõkre gondolsz, akik olyan szépen kifújják a füstöt...miért lenne fétis? Neked ez jön be. Akkor rám nem gerjedsz. :D

Gondolom a szexin dohányzó nõkre gondolsz, akik olyan szépen kifújják a füstöt...miért lenne fétis? Neked ez jön be. Akkor rám nem gerjedsz. :D
Fétis az, ha nem a nõre gerjedsz, hanem magára a cselekvésre, vagy a nõtõl elvonatkoztatható tárgyra. Pl esetedben a cigi jobban izgat, mint a nõ, akkor az fétis.
szerintem undorító, ha egy nõ dohányzik. csak a lakótelepi, otromba proli konyhásnõk cigiznek.
Igen, ez fétis. El kell fogadnod és meg kell tanulnod együtt élni a személyiséged ezen részével is. Ez is hozzád tartozik. Hosszú az út odáig, de biztosíthatlak, megéri. Nélküle pedig kínzó boldogtalanság vár rád. Azért vagy, hogy tapasztalj és bizony ez is egy tapasztalat.
gerjedek a hosszú ujjú pasikra. egyrészt mert szép, másrészt meg hát... ez már fétis? nyugi, nem az, gerjedsz rájuk, ennyi.
Szerintem ez még nem.
A kérdező hozzászólása: Nem kizárólag a dohányos nõkre indulok be, de nagyon bejön a látvány...
Teljesen normális nyugodj meg! Élvezd a dohányzó csajokat! Ez esetben keress olyan barátnõd, aki imád dohányozni, és ne szégyeld! ;)

Zavaró, ha a másik nembeli dohányzik? Visszataszítónak tartod?

Legjobb válasz: Mivel én nem dohányzom, ezért igen. El tudom viselni hibaként, és együtt tudok élni a párom hibáival, de nagyon zavar. Szerencsére a párom leszokott (részben miattam, pedig nem erõltettem).

Mivel én nem dohányzom, ezért igen. El tudom viselni hibaként, és együtt tudok élni a párom hibáival, de nagyon zavar. Szerencsére a párom leszokott (részben miattam, pedig nem erõltettem).
Nekem kizáró ok ha valaki dohányzik. Bár azt hiszem fõleg ilyen fiatalon tényleg elvárható lenne, hogy ne dohányozzon. Engem nagyon visszataszít. Fõleg ha azt vesszük, ha szeretek valakit nem nézném jó szemmel, hogy árt magának. Arról nem beszélve, hogy büdös, és a külsõdön is látszik majd egy idõ után. (: 15./L
A dohányzó nõk nálam szóba sem jöhetnek.
Undorom a cigitõl. Taszítanak a dohányos lányok.
a dohányos lány nálam helybõl kiesik, pedig én dohányzok, akaorm mondani leszokóban vagyok:DXD 15f
Sokan már szinte csak azért cigiznek mert menõ vagy azárt mert a többiek is szívják.Ha nekik így jó akkor csak öljék magukat.De én nekem az biztos hogy nemkéne egy ilyen hülye pasi aki cigizik. NAGYON ROSSZ szóval nagyon zavaró és a szája se valami jóillatú és a sok idõpazarlás meg hogy......most ki kell mennem cigizni.. -.-"
Engem nem zavar, ha a barátnõm rágyújt (mondjuk nem csinálja gyakran). A szüleim mindketten dohányoznak, talán azért.
Visszataszitó!
Zavaró, visszataszító. Ennek ellenére, ha megszeretek valakit elviselem tõle, ha betart pár szabályt: szobában, zárt ablakok mellett ne gyújtson rá, ne fújja rám a füstöt és lehetõleg rágózzon vagy egyen 1 mentolos cukrot cigi után, ha vele vagyok(ez utóbbi függ attól, hogy milyen cigit szív, meg például, ha közösen megyünk bulizni, akkor természetesen nem kell minden egyes cigi után rágót vagy cukrot kapkodnia, de ha mondjuk kettesben vagyunk, filmezünk, vagy sétálunk, akkor nagyon tudom értékelni, ha van az illetõben ennyi figyelmesség). 20/l
Engem zavar. Olyan mintha egy hamutartót nyalogatnék. De hát ez egyéni. Ki így, ki úgy. 17/L
Én régebben dohányoztam, de már évek óta abbahagytam. Ennek ellenére nem zavar, ha bárki is dohányzik. Akkor érzem csak zavarónak, ha mondjuk zárt térben elfüstöl egymás után vagy másfél dobozzal, hogy az ember épphogy meg nem fullad.
Undorító, egészségkárosító, ráadásul drága szokás függetlenül attól, hogy az illetõ melyik nemhez tartozik.
Nálam kizáró ok, ha egy Nö dohányzik. Utálok hamutállal smárolni és egy bagószagú testet véggcsókolni esetleg nyalni...ott.

6 éve dohányzom, fogamzásgátlót is szedek. Félek, ha a párommal babát szeretnénk, emiatt nem jönne össze! Persze ha eljön az idő, mindkettőt mellőzöm. Jogos lehet a félelmem?

Legjobb válasz: szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?

szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?
Párom is és én is évek óta dohányzunk és mindkettõ terhességem elsõre összejött! Persze ha összejön a dohányzást abba kell hagyni, vagy még mielõtt nekiálltok a babagyártásnak:) De attól hogy dohányzol/dohányoztál, a baba megfogan:)
Szia! Én már 10 éve dohányoztam, a párom ugyszintén, mégis elsõre összejött a baba.
Mielõtt terhes lettem, már 14 éve dohányoztam kisebb nagyobb szünetekkel, és már 7 éve fogamzásgátlót is szedtem folyamatosan, szünet nélkül. Párom is fõiskolás kora óta dohányzik. A baba 3-4 hónapon belül, mindenféle rásegítés, odafigyelés, "görcsölés" nélkül összejött.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még nem tervezünk babát, de féltem ha eljön az idõ, baj lesz.A párom is dohányzik legalább 8 éve.Mondjuk alkoholt nagyon ritkán iszik.:-)Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok!Mondjuk úgy vélem hogy a dohányzás amúgy is káros, úgyhogy minden erõmmel azon vagyok hogy abba hagyjam/hagyjuk!Tartok attól is - hogy ugye minden embernek más a szervezete - nehogy örökletes legyen.Nõvéremnek elég nehezen jött össze a baba.Bár, mondjuk összejött...Hmmm

Hogy kerül be a nikotin a tejbe, ha valaki dohányzik, és szoptat is egyben?

Legjobb válasz: Bocsi, de én nem dohányzom csak érdekelt a dolog. Néha szivesen rágyújtanék, de pont a gyerekem érdekében nem teszem!!!

A kérdező hozzászólása: Bocsi, de én nem dohányzom csak érdekelt a dolog. Néha szivesen rágyújtanék, de pont a gyerekem érdekében nem teszem!!!
A nikotin bekerül a szervezetedbe, aztán a szervezted elkészíti a finom nikotinos tejecskét a babának.Testhõmérsékleten tartja, majd jóétvégyat kívánsz hozzá.... Elítélek minden nõt, aki nek képes lerakni a cigit a gyermekéért!!!(Én is megtettem, a férjem is meg tudta.)
a dohanyzoknal a nikotin felszivodik a szajureg es tudo nyalkahartyain keresztul a verbe, ezaltal eljut az anyba es szukiti az ereket, ugyanakkor bizonyos teruletre hatva fuggosseget okoz. ugyanigy atjut a kivalasztodo tejbe, mert az is egy a tested altal kivalasztott folyadek...es a babanal is szukiti az ereket ami azt jelenti, hogy korlatozza az oxigen aramlast a szerveihez...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!