Találatok a következő kifejezésre: Ha a diákjegyet (11 db)

Ha moziban diákjegyet vagy gyerekjegyet veszek akkor muszáj a diákigazolványomat felmutatnom?

Legjobb válasz: Nekem sosem kérik el, mert látszik rajtam (18 vagyok), hogy fiatal vagyok. Az arcom túl "babás". A tesóimnak viszont néha elkérik (23 ill 24 évesek). De mondjuk ha én veszem a jegyeket, akkor még az övéket sem :D

Nekem sosem kérik el, mert látszik rajtam (18 vagyok), hogy fiatal vagyok. Az arcom túl "babás". A tesóimnak viszont néha elkérik (23 ill 24 évesek). De mondjuk ha én veszem a jegyeket, akkor még az övéket sem :D
ha nincs nálad diákigazolvány, akkor felnõtt jegyet kell fizetned...legalábbis nálunk!
A kérdező hozzászólása: Köszi:-)
Nálunk mindig elkérik... :/ Lehetne egy keresztkérdésem? Ha már leérettségiztem, de még nincs egyetemi diákom, akkor felnõtt jegyet kell vennem? Vagy bepróbálkozhatok a középsulis diákkal(ami már ugye nem érvényes, mert a tanulói jogviszony a sikeres érettségivel megszûnt)?

Ha a moziban diákjegyet vásárolsz, és lehúzzák a vonalkódot az igazolványról, akkor ott az eladó rögtön látja hogy érvényes igazolvánnyal veszed-e a jegyet?

Illetve ha nem, akkor ezt ki ellen?rzi? Vagy hogy van ennek az egész menete?

Legjobb válasz: én vettem lejárt diákkal jegyet,nem nézték meg,csak felmutattam és ennyi...:) ( Mammutban)

én vettem lejárt diákkal jegyet, nem nézték meg, csak felmutattam és ennyi...:) ( Mammutban)
Elvileg nem is szabad elkérnie, ill. kivennie a kezedbõl. Csak felmutatod, hogy megvan... a személyit sem vehetné ki a kezedbõl a rendõr... Ha nagyon érdekli, hogy érvényes-e, akkor megnézi rajta a matricákat és kész.
Kicsit pontosabban: A rendõr kiveheti a személyit a kezedbõl. Sõt akár vissza is tarthatja, ha pl. hamisításgyanús. Ezt viszont más, nem hatósági közeg nem teheti meg. Tehát egy mozipénztárosnak csak meg kell mutatni, vagy egy jegyellenõrnek is meg kell mutatni, de átadni nem. Az igazolvány vonalkódjának lehúzása szerintem inkább azt a célt szolgálja, hogy egy diákra egy adott elõadásra nem vegyél két-öt-száz jegyet, hiszen ha öt pénztárnál állnál sorba, akkor ötször kapnál kedvezményt. Ahhoz, hogy ellenõrizni tudja a diák érvényességét igen komoly infrastruktúrára lenne szükség, amely véleményem szerint nem lenne összhangban az adott kedvezmény mértékével - emellett ugye személyiségi jogi aggályokat is felvetne - így biztos, hogy nincs ilyen jellegû ellenõrzés.
A kérdező hozzászólása: oh. köszönöm a válaszokat. igy már értem ezt a dolgot!


Szerintem folytathatod!! :)
Folytathatod az utat. Az utasleadási lappal és a diákoddal el kell menni egy MÁV pénztárba és ott kell kifizetni a büntetést.
Igen.
Nekem ez van 4 éve.Nincs diákom, de mindig újjítom az iskolalátogatásit... :)
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm szépen! :)
Nem, és ne csodálkozz ha megbüntetnek..
Elõzõ vagyok, vonaton legalábbis biztos, ha kifogsz egy kedves kalauzt:D
Elvileg el kell fogadniuk, mivel azzal ugyanúgy igazolod hogy diák vagy. Amúgy a tavalyi 2009.október végéig érvényes.
Tudtommal nem fogadhatják el - magam sem értem, miért... :S
ha 1 hónapnál nem régebbi akkor igen! Én is azzal utazok mert elhagytam a diákom!
Átszállás nélkül a Halászbástya - Liszt Ferenc InterCity vonattal 1. osztályon 3960, 2. osztályon 2770 Forint. Egy átszállással InterCity 1. osztályán 3800, 2. osztályán 2730 Forint. Szintén átszállással, de gyorsvonattal 3375, vagy 2345 Forint. Nézd meg részletesen itt: http://elvira.mav-start.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Helyközi buszon a sofõrnek el kell fogadnia az iskolalátogatásit, ha nincs diákigazolványom és diákjegyet szeretnék? Kiadhatja iskolalátogatásival?

Legjobb válasz: Nem, ugyanis az iskolalátogatási nem jogosít fel a diákkedvezményre. Vagy érvényes diákigazolvány kell, vagy ideiglenes diákigazolvány, más nem jó.

Nem, ugyanis az iskolalátogatási nem jogosít fel a diákkedvezményre. Vagy érvényes diákigazolvány kell, vagy ideiglenes diákigazolvány, más nem jó.
Elsõ tökéletes, és helyes választ adott, nem tudom miért pontozták le. Iskolalátogatási nem jó.

Ha diákjegyet kérek vonaton, akkor kell mellé a személyi is vagy csak a diákigazolvány?

Van mindkettő, csak az a helyzet, hogy névváltoztatásom volt, és a diákom még az előző nevemen van. Az új diákigazolványom még nem érkezett meg, és nem tudok bemenni az iskolába kérni egy ideigleneset.

Legjobb válasz: Csak érvényes diák kell mellé.

Csak érvényes diák kell mellé.
igen
Elvileg le kellett volna adni az igazolványt a tanulmányi osztályon, de anno tõlünk se kérték vissza az államvizsga után. Amúgy, igen, mindkét lehetõséggel élhetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként nem szólt a TO, hogy kell nekik a diákigazolvány
Teljesen mindegy. Ervenyes matrica van rajta.
Vásárláskor kell bemutatni az érvényes diákot. A kapuban nem kérik el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!