Találatok a következő kifejezésre: Ha a csik (435 db)

Ha a csikót elválasztják az anyjától, és évekig nem találkoznak, utána megismerik egymást?

Legjobb válasz: Igen, szagról megismerik egymást a lovak, ez egyfajta bevésõdés. A kiscsikó és az anyja közti szoros kapcsolat alapja, az az egyedre jellemzõ szag, ami bevésõdik mindkettõjüknek, így ismerik meg egymást. Ez késõbb is visszajön. Nemcsak a kanca-csikó kapcsolatnál van ez így, hanem a lovak között bármilyen szituációban. Ha pl két összeszokot ló elkerül egymástól de mondjuk késõbb együtt mennek versenyre, szagról felismerik egymást.

Igen, szagról megismerik egymást a lovak, ez egyfajta bevésõdés. A kiscsikó és az anyja közti szoros kapcsolat alapja, az az egyedre jellemzõ szag, ami bevésõdik mindkettõjüknek, így ismerik meg egymást. Ez késõbb is visszajön. Nemcsak a kanca-csikó kapcsolatnál van ez így, hanem a lovak között bármilyen szituációban. Ha pl két összeszokot ló elkerül egymástól de mondjuk késõbb együtt mennek versenyre, szagról felismerik egymást.
Én nem értek a lovakhoz de ha a macskákkal volna ugyan ez akkor megismernék egymást mert a szaguk ugyan az lenne....Lehet a lovaknál másképp van.
az idõtöl függ... de szerintem megismerhetik egymást...

Mit csináljak ha a csikóm nem engedi magát befogni a legelőn?

Mit csináljak ha a csikóm nem engedi magát befogni a legel?n? Mert egyszer?en elfut ha meglátja a kezembe a köt?féket vagy a kötelet.

Legjobb válasz: A csikó olyan mint a gyerek. Esze ágában sincs azt csinálni, amit nem akar. Ellenben a lovak nagyon kíváncsiak. Járj ki hozzá sokat a legelõre, ne csak akkor mikor be akarod vinni, hanem egyébként is. Menj ki, simogasd meg, néha vigyél neki valamit, és rá fog jönni, hogy nem csak azért mész hogy bevidd. Sõt néha úgy menj ki, hogy ne is hozzá menj, csak szöszmötölj valamit a földön. Meg fog halni a kíváncsiságtól, hogy mit csinálsz. Nem fogja kihagyni,hogy ne üsse bele az orrát. Ezt a hajtsd meg amíg ki nem lóg a nyelve dolgot, nem ajánlom, mert ezzel nem azt éred el,hogy odamenjen hozzád,hanem hogy még jobban kerüljön. A tiszteletet nem így kell kivívni.

A csikó olyan mint a gyerek. Esze ágában sincs azt csinálni, amit nem akar. Ellenben a lovak nagyon kíváncsiak. Járj ki hozzá sokat a legelõre, ne csak akkor mikor be akarod vinni, hanem egyébként is. Menj ki, simogasd meg, néha vigyél neki valamit, és rá fog jönni, hogy nem csak azért mész hogy bevidd. Sõt néha úgy menj ki, hogy ne is hozzá menj, csak szöszmötölj valamit a földön. Meg fog halni a kíváncsiságtól, hogy mit csinálsz. Nem fogja kihagyni, hogy ne üsse bele az orrát. Ezt a hajtsd meg amíg ki nem lóg a nyelve dolgot, nem ajánlom, mert ezzel nem azt éred el, hogy odamenjen hozzád, hanem hogy még jobban kerüljön. A tiszteletet nem így kell kivívni.
Úgy menj be hozzá, hogy ne legyen nálad se kötél, se kötõfék, hanem csak valami finomság :) Aztán ha erre jön, akkor lehet bevetni a finomság + kötõfék dolgot (evés közben elõkerül a kötõfék a zsebedbõl) és így tovább szép lassan :)
Egy legelõn elég nehéz kényelmetlen helyzetet produkálni egy lónak. Pláne egy játékos csikónak.
A kérdező hozzászólása: Kényelmetlen helyzet alatt mit értesz?
Egy biztos, ne kajával szoktasd rá arra, hogy, odajöjjön. Késõbb ebbõl agy problémák lehetnek, pl követelõzhet, haraphat. Igenis meg kell mutatni ki a fõnök, az anyja is helyre rakta néha, szóval neked se árt megmutatnod ki az úr. Ez nem azt jelenti, hogy verd meg, hanem azt, hogy csinálj számára kényelmetlen helyzeteket, de amint enged te is engedj. Szép lassan kialakulnak a szerepek :)
rakd a hátad mögé és legyen a kezedbe egy répa vagy zab és akkor menni fog
A kérdező hozzászólása: A fejet mar félti mert 6-7 hónaposan mindig szopni akart, és úgy próbáltak leszoktatni róla, hogy csapkodtak az orrát
Na ezért nem engedi magát befogni, Ilyen hozzállásal nagy ívben sz** rád. A csikóval egyszer-kétszer össze kell veszni, hogy tiszteljen (te se tisztelnéd azt, aki mindíg csak könyörög, de semmi szigor meg elvárás nincs bene). ...és kezdetnek mondjuk ne a legelõre vidd ki, hanem körkarámba fogdosd. Ha nem engedi magát, meghajtod, míg lóg a nyelve, aztán majd nem lesz kedve vitázni.
A kérdező hozzászólása: De ha már messzirõl meglátja már akkor elfut, hiba van valami finomság a kezembe . Ha éppen eszik akkor is. Mar volt ugy hogy eltudtam kapni nagy nehezen, de nem akarok vele veszekedni.
vegyél egy vödröt rakjál bele valami kaját neki pl:zab észörgesd meg a legelõn amikor õ ott van hogy figyeljen rád. ha odamegy akkor rakd rá gyorsan a kötõféket vagy ha elakar szabadulni akkor fogd meg a sörényét!

Ha a csikót az anyjához kötve akarom kivinni terepre, hova kell kötni?

A kancával lovagolnék csikóstul,de a csikó nem követi az anyját,ezért szeretném hozzákötni.

Legjobb válasz: A nyakához egy erõs, mondjuk kengyelszíjjal, emellett jó lenne tenni rá egy vezetõszárat is, amit a kezedben tartasz és egy hosszú lovaglópálca sem árthat.

A nyakához egy erõs, mondjuk kengyelszíjjal, emellett jó lenne tenni rá egy vezetõszárat is, amit a kezedben tartasz és egy hosszú lovaglópálca sem árthat.
mondjuk azt nem értem, hoyg ha nem követi az anyját, azt azt jelenti, hogy már nem pici, akkor nem jobb otthon hagyni? ha meg még fiatal, akkor az anyjához kötöd valetta által említett módon (bár én vezetõszárat raktam a nyakába, és ahhoz kapcsoltam egy másik vezetõ szárat, aminek a végén volt a csikó), így elindultam és 5 perc után leakasztottam a csikót és jött szabadon, onnan már nem akart visszafordulni. egyébként indulás elõtt ezt érdemes próbálgatni úgy, hogy hozzá kötöd ily módon az anyjához és azt csak vezetgeted, mert eleinte a csikó próbálkozni fog, meg egy idõ, míg megtanul mellette így szépen menni és nem áll mondjuk elõtte keresztbe.

Halvány pozitív teszt (rózsaszín a csík). Ha baba van ottmarad a csík napok múlva is, ha nincs baba eltűnik? Erre lehet alapozni?

tudom már 10 perc után sem értékelhet? egy teszt sem, de itt-ott olvas az ember különleges eseteket.

Legjobb válasz: 2-3 óra után már értékelhetetlen az eredmény. Egyszer nekem is volt olyan hogy reggel megcsináltam 1 csík jött ki,délelõtt ránéztem akkor meg volt rajt egy 2.csík is.Csináltam egy másik tesztet az meg full negatív lett,késõbb se jött ki 2.csík.Nem is voltam terhes. Én azt mondom holnap reggeli elsõbõl csinálj egy másikfajta tesztet és ha idõn belül jön ki a 2.csík akkor baba van.

2-3 óra után már értékelhetetlen az eredmény. Egyszer nekem is volt olyan hogy reggel megcsináltam 1 csík jött ki, délelõtt ránéztem akkor meg volt rajt egy 2.csík is.Csináltam egy másik tesztet az meg full negatív lett, késõbb se jött ki 2.csík.Nem is voltam terhes. Én azt mondom holnap reggeli elsõbõl csinálj egy másikfajta tesztet és ha idõn belül jön ki a 2.csík akkor baba van.
Ha idõn belül jött ki a halvány 2. csík és száradás után is ott marad akkor van baba.
4.vagyok Nagyon haszontalan volt a válaszom mi?????
Kedves Kérdezõ akkor én tutira várnék még egy pár napot. Mondjuk úgy hétvégéig, mert ha rendszertelenek a ciklusaid nem tudod pontosan mikor is eshettél teherbe ha teherbe estél. Mondjuk szombat reggel elsõ vizeletbõl tesztelj és akkor tutira fogja mutatni a teszt, hogy babás vagy e vagy sem. Szorítok.
Erre én se alapoznék. Csütörtökön lesz 1 éves a lányom, de még mindig látszanak a csíkok a teszteken.
Erre nem alapoznék. Szerintem tesztelj újra. Az én tesztemen igaz még ott van mindkét csík (1 éves a baba), de ez lehet sima véletlen is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Holnap reggel tesztelek mindenképp, ma vagyok a 41.napon, rendszertelen ciklusaim vannak. Elõzõ hónapban is 42. napra jött meg :( X-epil tesztem van...
Akkor minden képen tessék újat csinálni egy pár nap múlva. Mert rá van írva az az idõ amikor is értékelhetõ az eredmény. Van akinél bejön de van akinél nem. Szerintem jobb biztosra menni, mint most beleéled magad és mégis megjöjjön.
A kérdező hozzászólása: Kb. 2-3 óra után néztem rá, akkor volt látható a csík, és azóta is ottvan.
A kérdező hozzászólása: Ma reggel 42. ciklusnapon reggeli tesztem negatív. Nem tudom. Lehet rosszat csináltam de ma elkezdem inni a cickát, mert az eddig meghozta a mensimet. Csak félek, hogy ha netán mégis terhes vagyok akkor nehogy a cickától elmenjen a baba.

Egy X epil terhességi tesztnél ha a kontroll csík megjelenik és más nem akk kell várni h megjelenjen a másik csík vagy általában egyszerre szokott megjelenni? Másik kérdésem h az normális ha első sex után amikor meg kéne h jöjjön akkor nm jön meg?

Legjobb válasz: ha terhes vagy, a teszt idején belül kell kijönnie a csíknak, ez kb. 10 perc, változó, le van írva a használati utasításban. ha nincs csík, nincs baba VAGY még nem kimutatható. én 7 hetes vagyok, nekem ahogy érintkezik a pisivel, leugrik a teszt csík, de 4 hetesen még kellett neki jó pár perc, hogy megjelenjen (persze idõn belül!). a kérdés második felét én nem értem:)

ha terhes vagy, a teszt idején belül kell kijönnie a csíknak, ez kb. 10 perc, változó, le van írva a használati utasításban. ha nincs csík, nincs baba VAGY még nem kimutatható. én 7 hetes vagyok, nekem ahogy érintkezik a pisivel, leugrik a teszt csík, de 4 hetesen még kellett neki jó pár perc, hogy megjelenjen (persze idõn belül!). a kérdés második felét én nem értem:)
Ha n vedekeztetek, akkor a menzesz kimaradasa lehet terhesseg miatt, de okozhatja hormon problema, vagy tiniknel az, hogy meg nem allt ve a ciklus. Ilyenkor nem terhesseg miatt kesik, hanem veletlen egybeeses, se hat ugye a fiatalok meg nyilvan vedekeznek, hisz nem akarnak gyereket.
Ha szûz is voltál, és ez volt az elsõ együttléted egy pasival, akkor is idõre kellene megjönnie a mensidnek. Remélem védekeztetek, mert kering egy olyan butaság, hogy elsõ aktus alkalmával nem lehet terherbeesni. A másik kérdésed: Ha durbán 10-15 percen belül nem jelent meg két színes (ált. pirosas-lilás) csík egymás mellett a teszten, akkor az a teszt negatív.
Pont hogy elsõ szex után szinte törvényszerû, hogy a menstruáció késik. Persze nyilván terhes lehet, ha nem védekeztek, de ha védekeztek és minden oké volt, nem lett terhes, akkor is változik a ciklus a szexuális élet megkezdésével. Nekem anno 1 hetet késett és kb. mindenkinek, akivel valaha ilyen témáról beszélgettem, ez pedig nem kevés embert jelent.
Akkor pozitív, ha a teszt csík legalább olyan erõs, vagy erõsebb mint a kontroll csík. Igen, lehet 2 napig pozitív. Sok sikert!

Az normális ha a terhességi teszten látszik a másik csík, de nem színeződik el?

Úgy értem, hogy az egyik csík (a nem terhes csík) határozott piros, a másik pedig se nem piros se nem rózsaszín, csak világosabb szürkés, mint a háttér, de az egyértelm?en. Az jelent valamit, vagy mindegyiknél így van?

Legjobb válasz: szia. ha mar megjelenik a masodik csik akkor ne vard hogy egyforma legyen az elso csikkal, nem is lesz egyforma sotet. de ha ott a csik, akkor gratulalok! 2 nap mulva ha megismeteled a tesztet akkor mar erosebb lesz a 2ik csik is, mert a hcg hormon 2 napont duplzaodik, ugyhogy a kov.teszt mar sotetebb lesz.

szia. ha mar megjelenik a masodik csik akkor ne vard hogy egyforma legyen az elso csikkal, nem is lesz egyforma sotet. de ha ott a csik, akkor gratulalok! 2 nap mulva ha megismeteled a tesztet akkor mar erosebb lesz a 2ik csik is, mert a hcg hormon 2 napont duplzaodik, ugyhogy a kov.teszt mar sotetebb lesz.

A csík az csík ha időn belül megjelent meg, akár halvány akár erős ugye?

Ma 3 tesztet csináltam. Reggel: xEpil, negatív Délután:Pregimax, nagyon nagyon nagyon extrán haványan csíkos id?n belül,de nagyon nézni kell (száradás után a csík er?södik) Délután másik vizeletb?l: IntiMed, nagyon nagyon halvány szintén,de id?n belüli és egy fokkal jobban látható,mint az el?z?. Ma már nem használok el több tesztet,a maradék 3 félét reggelre tartogatom. De a két halvány csíkocska miatt nagyon bizakodni kezdetm.

Legjobb válasz: Szerintem az jó, hogy idõn belül jelentek meg, de még ne éld bele magad annyira. Nekem pl. volt 3. halvány pozi tesztem, de talán kicsit késõbb jelent meg, tehát nem idõn belül, viszont az utóbbi már erõsebb volt, tehát forgatni sem kellett õket, jól látható rajtuk a 2. csík is, csak kicsit késõbb jött ki...de nem lettem terhes sajnos... Én legközelebb csak az erõs pozinak fogok hinni ezek alapján, még akkor is ha idõn belül jön ki a 2. halvány csík. Az erõsnél fogok reménykedni, addig szerintem nem szabad beleélni magunkat! Szerintem 2 nap múlva reggel tesztelj, holnap még ne. Várom az eredményt és nagyon drukkolok Neked!

Szerintem az jó, hogy idõn belül jelentek meg, de még ne éld bele magad annyira. Nekem pl. volt 3. halvány pozi tesztem, de talán kicsit késõbb jelent meg, tehát nem idõn belül, viszont az utóbbi már erõsebb volt, tehát forgatni sem kellett õket, jól látható rajtuk a 2. csík is, csak kicsit késõbb jött ki...de nem lettem terhes sajnos... Én legközelebb csak az erõs pozinak fogok hinni ezek alapján, még akkor is ha idõn belül jön ki a 2. halvány csík. Az erõsnél fogok reménykedni, addig szerintem nem szabad beleélni magunkat! Szerintem 2 nap múlva reggel tesztelj, holnap még ne. Várom az eredményt és nagyon drukkolok Neked!
Attól függ hányadik napodnál jársz.
A kérdező hozzászólása: Május 10-11-én nem várom! Tehát 2-3 nappal vagyok a nemvárt elõtt.
Nemvárt elõtt ez nagyon bíztató, de ne éld bele magad.
szia!!Biztato nem várt elötti teszt...csináltál azota másik tesztet..???
A kérdező hozzászólása: Szia Sok tesztet csináltam azóta, mindegyik pozitív lett, míg végül nem is jött meg ma. :-))
Elsõ vagyok! Akkor szerintem baba lehet a dologban! Szép erõs pozik?? Gratulálok!

3napja késik. Mikor fogja már a teszt kimutatni, hogy babát várok? Minden tünetem megvan hozzá.10-es érzékenységűvel teszteltem, ha akarom látom a csíkot, ha nem akarom nem látom.

H?m 36,9-37között mindig.Csipked a hasam..nem nevezném rendes mensiszer? görcsnek.Krémes fehér sür? a váladékom.

Legjobb válasz: Szia!! 4 nappal ezelõtt én is így voltam, fotózni se igazán sikerült a csíkot. Azóta erõs lett a csík, pedig már a mensi elmaradásához képest plusz 8 napra vagyok... A tüneteid nagyon bíztatóak, légy egy kis türelemmel még:) Egyébként érdekes, hogy én is 10 es teszttel teszteltem pár napja és alig látszott a csík, azután egy 25-össel teszteltem ugyanabból a pisibõl (már bocsánat) és sokkal egyértelmûbben látszott a csík!! Nem tudom miért volt ez így.

Szia!! 4 nappal ezelõtt én is így voltam, fotózni se igazán sikerült a csíkot. Azóta erõs lett a csík, pedig már a mensi elmaradásához képest plusz 8 napra vagyok... A tüneteid nagyon bíztatóak, légy egy kis türelemmel még:) Egyébként érdekes, hogy én is 10 es teszttel teszteltem pár napja és alig látszott a csík, azután egy 25-össel teszteltem ugyanabból a pisibõl (már bocsánat) és sokkal egyértelmûbben látszott a csík!! Nem tudom miért volt ez így.
A vaterás teszttel semmi gond, kinézetre egyszerûbb mint a csicsás boltiak, de semmi gond vele. Nekem DPO 12-nél tökéletesen mutatta a 2 csíkot (reggeli elsõ tesztanyagból)! Az utolsó együttléthez adj hozzá 10-12 napot, hátha nem félidõben volt a peteérésed, és akkor tesztelj. 16 hetes km
A kérdező hozzászólása: Bíztató amit írtál, köszönöm:) És gratulálok a babához:) Szép kis karácsonyi ajándék:)
Nekem 10 nap késésnél alig lehetett látni a 2 csíkot.14 napnál lett erõsebb pozitív.
Szia. Neme 8 nap után mutatta ki, a 3.napon még nem. Késõbb tesztelj, a hcg állítólag 2 naponta emelkedik erõteljesebben.
jav. nem neme hanem nekem csak az én +tesztem már 1 éves:D
Nekem kedden kellett volna megjönnie, tenap volt egy nagyon minimális barnázásom, azota semmi! Nem merek újra tesztelni, mert félek negatív lesz, a hétfõi az volt! Most megyek tesztet venni, de nem tuom, hgy próbálkozzak vele még ma vagy csak holnap reggel!
A kérdező hozzászólása: Én minden nap tesztelek..mondjuk vaterásak vannak itthon, potom összegért vettem nagyon sokat.Csak "zebrásodni" nem akarnak igazán:((
Nem valószínû. Az csík lesz... Holnap reggel csinálj egy újat, ha biztosat szeretnél.
szia! hogy vagy? mi történt? ha volt akár csak halvány pozi teszt és barnázol, akkor sokat kell pihenni és elméletileg el kell mulnia!! írj, hogy mi történt! sok szerencsét4!!
Gabriellel két ilyen tesztem is volt, aztán 2 nap múlva megjött. Remélem nálad nem így lesz. Hány napja késik? Szerintem tesztelj újra másfajta teszttel, mert amikor én Clear blueval teszteltem gabriel után, az negatívat mutatott. Sok sikert!
:) Pont a Gabriellel jártam így. Szinte csak én láttam a csíkot, férjem mondta, hogy van ott valami, de ez bizony negatív. Elmentünk, vettünk egy másik tesztet reggelre (merthogy ez este volt) ami egyértelmûen pozitív lett. De én már aznap este tudtam, hogy kisbabám lesz. :)
szia nem tudsz rola képet küldeni?
bocsánat, de nekem nagyon sokszor volt ott a csík "helye" és szinte rögtön látszott, sajnos egyszer sem voltam terhes :( /Gabrielle-t használtam/ Kívánom Neked, hogy babóka legyen a pocidban :)
általában, ha látszik, akkor már jelent valamit, az igazi negatív teszten két percen belül még csak azt sem látni, hogy hol van a csík.
A kérdező hozzászólása: Úristen! De jó lenne! :) Bocsi, de nem tudom elhinni hogy láttam egy második csíkot! :) Köszönöm válaszaitokat, nagyon drágák vagytok!
szerintem is csík az.ha negatív lenen, akkor semmit sem látnál az egy csík mellett.nincs olyan hogy helye. ha a megadott idõn belül jött ki, akkor az bizony +
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Lányok! Mindenki válaszát nagyon köszönöm! Hát sajnos elkezdtem barnázni... Így szerintem a tesztnek már nem sok értelme van. Próbáltam egybként a pozitív tesztet lefényképezni, de a képen nem nagyon látszódott a második vonal. :( Kellemes Hétvégét Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Teljesen fehér lenne, ha negatív lenne? Nem látnám a második csík helyét sem?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, nagyon kedves vagy! Megjött sajnos a nem várt, voltam orvosnál, megvizsgált, azt mondta minden rendben, de sajnos nincsen baba. Azt mondta, nem várt elõtt nem érdemes tesztelni, mert a babák nagy része nem tud rendesen megtapadni... :( Puszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!