Találatok a következő kifejezésre: Ha a családjában van (212 db)

8 hetes németjuhászunk van, jó lenne ha engem tekintene falkavezérnek. Hogy lehet elérni, hogy én legyek az? A Családomba van egy nagyon határozott markáns férfi, de nem akar ilyen babérokra törni, de ugye nem mi döntünk.

Határozott vagyok vele, és következetes. Mit kell még tennem? Én fogom kutyasuliba vinni,ezért jó lenne ha hallgatna rám...

Legjobb válasz: Olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét. Abban minden benne van, ami fontos!!!

Olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét. Abban minden benne van, ami fontos!!!
8 hetes kutyát nem éheztetünk 1 napig sem!
12:05-s vagyok Bocsi nem írtam oda, hogy az egy napos kajakimaradást csak akkor ha már felnõtt a kutyus.Az öcséd meg nem hiszem, hogy bezavar ha te többet vagy a kutyával és csak te adsz neki enni.
Egy dolog a sokból ami szükséges: Mindig mikor enni adsz neki, ültesd le. Így látni fogja, hogy elõtte állsz. Én most Tamar Geller: Kutsaszeretet c. könyvét olvasom.
Mielõtt odaadod neki az ételt nézz a szemébe és csinálj úgy mintha ennél belõle.A legjobb az ha teszel egy alufóliát a kutyakaja tetejére és teszel rá magadnak valami finomat aminek erõs illata van.Pl.kolbász.Azt megszed úgy hogy nézel a szemébe és utána adod neki oda az ételét.És amíg eszik tedd oda a kezed.Ha simiért kuncsorog ne engedj neki.Mindig úgy simogasd, hogy elõtte te hívod oda magadhoz.És a hasát simogasd és közben a szemébe nézz.Ha el akar menni akkor ne enged felállni.Simizd még egy kicsit tovább adj hirtelen hagyd ott.Ezek a falkavezér viselkedései.Ha rendszeresen így teszel akkot te leszel a falkavezér.
12:05-s vagyok.Ha 90%-ban te adsz neki enni és te foglalkozol vele a legtöbbet akkor te leszel neki a falkavezér.Csak határozottnak kell lenni!Az nagyon jó, hogy te viszed kutyasuliba és amit ott tanultok azt otthon is gyakoroltasd vele.Azt kell elérned, hogy minden körülményben hallgasson rád!Arra figyelj, hogy a kutyák néha megpróbálnak felülkerekedni a falkavezéren.Ezt nem szabad hagyni!Ja és még annyi az etetéssel kapcsolatban.hogy hetente egyszer ne adj neki enni.Vidd oda neki a tálját te egyél belõle(tudod tegyél bele valami finomat magadnak) és az üres tálat tedd oda elé és szó nélkül hagyd ott.Ez durvának látszik de nem az az állatok körében.Egy falkában mindig a vezér eszik legelõszõr.És ha nem jut a többinek akkor majd esznek akkor ha sikeresebb volt a vadászat.Ezzel is azt mutatja, hogy õ a domináns!Jó kutyanevelést kívánok!:)
Nálunk is ilyen gondok voltak. Aztán a férfiak eldöntötték, hogy a "férjemnek" kell lennie a falkavezérnek:D. Szívesen kérdezném még a 12.05-öst ilyen "kutyadolgok" körében. Tetszett a hozzászólása, ezt majd egyszer kipróbálom. Valószínûleg nagyon érthet "kutyául".:)
A kérdező hozzászólása: Na igen, erõszak ments nevelés!!! Bizony bizony! Dícsérem a kis szarost rendesen, amikor ügyes, vagy van egy jó mozdulata:) már egyszer majdnem visszahozta a játékát:) lehet hogy véletlen, de már ezek szerint enm félti tõlem a "zsákmányát":) két hét kemény munka...:) simi, meg dícsérés... a kis büdös:) önbizalommal teli kutya lesz, de nem mindig:) MEgnézem azt a könyvet is, köszönöm. már annyit olvastam, hogy mindnekinek az agyára megyek már otthon:) de ez va, egy kutya nagy felelõség...:) Egy napos éheztetés valóban sok. a nagykutyánkat "éheztettük" egy nap nem kapott kaját, de ez kell nekik.
Az egy napos koplalást azért inkább akkor, ha felnõtt lesz. Kölyöknél még ez sok. Ilyenkor még egy nap többször kell nekik enni.
12:06-os vagyok a másik könyv szerzõje izraeli és arról szól, hogyan kell a kutyát erõszak nélkül nevelni. Nagyon jó és nagyon sok dologban igaza van. Megalapított egy nappali kutyaotthont, ahová a mindig dolgozó gazdik bevihetik a "neveletlen" állataikat. Eseteket ír le, hogy mi volt a gond a kutyával és ezt hogyan hozták rendbe. A másikat én is kerestem de nem találtam sehol, csakúgy mint a 101 kutyatrükköt.
A kérdező hozzászólása: Jaj még egy kérdés, kedves 12:05-ös! Ha egész nap nem vagyok otthon, hanem az öcsém, õ játszadozik vele, viszi is majd sétálni, meg gondolom tanítgatja is majd. Ez bezavarhat?:) gondolom igen, de ha reggel, este én etetem, meg tanítgatom este, meg a hétvégén... õ annyira nem következetse, vagy a fene tudja... Nem akarom kizárni a kutya életébõl...
A kérdező hozzászólása: Kedves 12:05-ös:) Ez egy kis 8 hetes plûsmaci:) Ne adjak neki kajá egy nap?:( hûûûûûûhaa.... Akkor felveszem a kesztyût:) lassan szabin leszek, és kipihenhetem magam, mert éjszakáztam vele elég sokat... Annyira szeretem:) :) :) el kell tõle olvadni:)
A neten is megtalálod akutyapszichológiát csak kb 12 oldalban, de nagyon szuper. belinkelem: http://hunamstaff.hu/index.php/cikkek/kutyapszichologia
A kérdező hozzászólása: Bocsánat Tamásnak olvastam a szerzõt:) Na mindegy. Pedig rajtam van a szemüvegem:)
A kérdező hozzászólása: Na én is ezért harcolok, nehogy a férfiak kerüljenek megint elõtérbe:( A másik kutyánknál is ez volt... De már nem gyerek vagyok, mert ugye azokat nem fogadja el a kutya soha feletteállónak. Ja és igencsak határozott lettem közben:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm:) :) este ki is próbálom:) :) a kjás dolgot:) simizem rendesen a hasát, az a legsebezhetõbb pontjuk, ha mutatja nagy baj nem lehet:) A kutyapszichológia címû könyvet kerestem mindenhol, de elfogyott, nem kapható...:( viszont az író másik könyve ma érkezett meg, már ott figyel az asztalomon:) alig várom, hogy végre hazaérjek:) :) :) Arról a magyar könyvrõl nem hallottam még... Több infó róla?:) Ezek akkor is bevállnak, ha nem csak én foglalkozok vele?
A kérdező hozzászólása: ezer és ezer köszönet:) 12 oldal is több mint a semmi:) De hogy sehol nam lehet kapni... neten is próbálkoztam... de ha ezeket e viselkedési szabályokat betartom, akkor a többiek hiába szervezkednek ellenem, hogy letaszítsanak a trónról:) nem fog sikerülni?:) Tényleg csak azért aggódok, hogy mennyire fog majd szótfogadni a foglalkozásokon...

Hogyan lehet megtudni hogy a családunknak van-e földje, ingatlanja? 1945 előtt több mint 20 ha volt, de államosítás, egyebek.

1945 el?tt a dédszüleimnek volt több mint 20 ha földje, de 1945-ben az államosításkor a TSZ elvette. Majd a dédszül?k 1968-ban meghaltak, ekkor a mamám örökölte volna, de nem volt hagyatéki tárgyalás (nem volt pénzük tulajdonszerzési illetékre...) 1996-ban a TSZ adott pénzt "földhasználatért". Majd 2001-ben jött egy csávó, és megvett 2db szántót (összesen 5 ha-t). Hogyan lehetne megtudni hogy a többi 15 ha földdel (kb. 8-10 helyszín) mi lett, hogy az kinek a tulajdonában van? Helyrajzi számokat nem tudunk, és a helyszínt se, hogy pontosan hol voltak. A dédszüleim, vagy a mamám neve alapján ki lehet deríteni valahogy?

Legjobb válasz: Sajnos nem hiszem, ha nincs errõl semmi papír, hogy bármire menni fogtok ezzel.

Sajnos nem hiszem, ha nincs errõl semmi papír, hogy bármire menni fogtok ezzel.
ezt simán ki lehet deríteni hivatalilag de azt neked sose mondják meg és senki másnak se.
99% hogy nincs, mert ha lenne is, azt nagy valószínûséggel már elbirtokolták.
"Nem hiszem hogy elbirtokolták volna, mivel mindegyik 1/1 tulajdonú volt, így nem lehet elbirtokolni. " Ez az égvilágon semmiben nem érinti az elbirtoklást.

Hogyan viszonyulsz az érdekemberekhez? És ha a családodban is van érdekember?

Legjobb válasz: nem foglalkozok vele!ha nem vagyunk se jóban se rosszban akkor nem tud kihasználni!!!

nem foglalkozok vele!ha nem vagyunk se jóban se rosszban akkor nem tud kihasználni!!!
attól függ, mennyire áll közel hozzám... ha nagyon, inkább meghátrálok :D
Volt egy ilyen "barátnõm"...4 évembe került míg rájöttem, hogy csak vizsgák elõtt vagyok jó neki, vagy kölcsönkor, vagy más ilyen alkalmakkor, mikor padlón van stb. Szerettem ezt a lányt, valahol azt éreztem h segitenem kell neki...sajnos õ folyton kihasznált, mikor nekem kellett volna sehol nem volt...most éppen ott tartunk, hogy néz rám mintha megölni akarna, nekem pedig fogalmam nincs róla h mi baja:-s
egyszerû válasz: bocs, most nekem sincs pénzem :)
Kerülöm.Ha a családban van, akkor is.Ha nem lehet, akkor azt mondom, nincs.(pénz)
Definiáld kérlek az Érdekember-t.
Én is ismerek érdek embereket. Hála istennek nem a barátom. Én is csak akkor voltam jó neki pl amikor dolgozat elõtt voltunk, vagy valamilyen szívességet kellett volna megtenni. Amikor kell neki valami akkor irtó mézes-mázas tud lenni(és ez minden érdekbarátra igaz) de amikor épp nem kell neki semmi akkor meg bunkó, és beszólogat. Elõször azt hittem a barátom, késõbb ténylegesen rájöttem hogy csak kihasznál, így gyorsan lekoptattam. Természetesen még neki áll feljebb, meg van sértõdve holott ezt saját magának köszönheti. Szánalmasak az olyan emberek akik nagyrészt csak érdekbõl barátkoznak valakivel, és amikor te neked van szükséged pl segítségre lesz*r magasról, vagy "nem ér rá". Ehhez tökéletesen hozzá tartozik az hogy hogy ha te mondod neki hogy "nem érsz rá" akkor egybõl megsértõdik és hisztizik. Mindenkinek melegen ajánlom hogy az ilyen semmitelen embereket elkerülje.:)
Nagyon nem szeretem õket. Volt szomszédunkat évekig kisegítettem, pedig ketten kerestek, én meg egyedül neveltem akkor a kislányomat. Mirest nemet mondtam, már nem voltam jó szomszéd. Ja és mindig nekem kellett a pénzemért kopogtatni náluk. Azóta sem adok pénzt édesanyámon kívül senkinek.
Nem szeretem az érdekembereket. Ismerek néhányat, de egy sem a barátom. Volt akin segítettem, vissza csak könyörgés után ad bármit is. Nekem nincs erre erõm!
Nálunk van a családban, igyekszem kerülni a társaságukat, egyik anyai nagyanyám, akinek a 2 orvos gyereke (egyikük külföldön, másikuk ki tudja, mibõl szerezte a vagyonát) a kedvenc, anyu meg csak a kis senki tanítónõ (közalkalmazott), illetve nem pénz terén, de sok vidéki rokon is érdekember, mert ha valami kell nekik Pestrõl, mi azonnal pattanjunk, hiszen "mit csinálunk mi a panelban..." alapon azt hiszik, csak lógatjuk a lábunkat és tengernyi szabadidõnk van.
A kérdező hozzászólása: Na igen:) Nem szoktam adni neki pénzt. Eleinte meghívtam egy csokira, üdítõre... de már azt szokta csinálni, hogy valahová megyünk, õ szomjas de pénzt nem hozott. Már nem is nagyon tartom vele a kapcsolatot...de õ azért még keres...hátha meghívom ebédelni vagy vmi.
A kérdező hozzászólása: Ny.lja az ember hátsó felét, hátha csurran-cseppen neki is valami...
A kérdező hozzászólása: Amikor van pénzed, megkeres, hogy jajj de jó barátok is vagytok, milyen jó lenne moziba menni, de neki nincs pénze stb. (És ezt minden hónapban eljátssza). Kölcsön kéreget, de nehezen adja vissza (nem azért mert nincs mibõl, hanem mert nem akarja). Ha nincs pénzed de segítségre volna szükséged, akkor õ épp "nem ér rá"...
Mond meg nekik nyiltan: Huzzál innen te kis s*ggnyló kocsog, élõsködõ parazita, menjél dolgozni és költsed a saját pénzedet! Ha valaki segít valakin az természetes, de ha tényleg barátnak tartja magát akkor illik viszonozni. Ezek miatt nem segítõkészek már az emberek. Ha valaki ilyen azt kerüld, az többé nem a barátod!

Ha a családomban szinte mindenkinek vannak mentális problémái akkor lehet hogy nekem is?

A mamám kényszerbeteg, gyűjtögető, mindkét nagybátyám megpróbált már öngyilkos lenni, anyukám pedig depressziós. És most hogy közeledek a 18. évemhez, én is elkezdtem érezni hogy nagyon foglalkoztat hogy milyen lehet megölni valakit, egyre többet olvasok ilyenekről és félek. Természetesen senkit sem akarok megölni, így nagyon megijeszt. Tudom hogy a mentális problémák öröklődhetnek. Szerintetek lehet hogy örököltem valamit?

Legjobb válasz: Nem szükségszerûen mindnél van öröklõdés. Amit írtál, mind a szerotonin- és dopaminrendszerrel függ össze, szóval ezek esetleg átadódhattak génekkel. Ha gyilkosságon gondolkozol, az alacsony szerotonin-szint jele lehet. Szóval elképzelhetõ, hogy örökölted, de az is ugyanúgy lehetséges, hogy pszichológiai a probléma. Az viszont több, mint valószínû, hogy azzal, hogy olvasol róla és gondolkozol rajta, felerõsíted azt, ami lehet, hogy soha nem is volt benned, csak egyszer beképzelted magadnak.

Nem szükségszerûen mindnél van öröklõdés. Amit írtál, mind a szerotonin- és dopaminrendszerrel függ össze, szóval ezek esetleg átadódhattak génekkel. Ha gyilkosságon gondolkozol, az alacsony szerotonin-szint jele lehet. Szóval elképzelhetõ, hogy örökölted, de az is ugyanúgy lehetséges, hogy pszichológiai a probléma. Az viszont több, mint valószínû, hogy azzal, hogy olvasol róla és gondolkozol rajta, felerõsíted azt, ami lehet, hogy soha nem is volt benned, csak egyszer beképzelted magadnak.
adok pár tippet kit kellene kinyírni, ha érdekel
Látom, a felmenõid gondosan ügyeltek rá, nehogy közibük keveredjen egy normális is. Ez a gyûjtögetõ ez nem rossz. Nálunk is van egy ilyen a házban. Csak az a baja, hogy büdös is. De elviselhetõ.

Ha valaki clostilbegy kúrán vesz részt és a családjában van iker (apai ágon) , akkor nagyobb az esély az ikerterhességre?

Legjobb válasz: a closti iatt úgy tudom nem. Hiszen azt azért kapod,hogy legyen peteérés, nem a meglévõt egészíti ki. (bocs ha hüjeséget mondtam volna) Nekem van 2 ikertesóm, mégis egyik babám sem lett iker. pedig szerettem volna! De állítólag nagyobb az esély rá ha van a családban. Sok sikert a babákhoz! :))

a closti iatt úgy tudom nem. Hiszen azt azért kapod, hogy legyen peteérés, nem a meglévõt egészíti ki. (bocs ha hüjeséget mondtam volna) Nekem van 2 ikertesóm, mégis egyik babám sem lett iker. pedig szerettem volna! De állítólag nagyobb az esély rá ha van a családban. Sok sikert a babákhoz! :) )
nem

Ha a családomban eddig semelyik dohányos sem kapott tüdőrákot, nekem mennyi esélyem van rá?

anyám 40 éves, 23 éve cigizik, tavaly volt tüdőszűrésen, semmi baja.. mamám is vagy 40 éve cigizik, semmi baja. nagybátyámnak szintén. nekem van esélyem hogy ha cigizek rákos leszek? cigiről leszoktató kampányokat nem kérek, csak a kérdésemre szeretnék választ. előre is köszönöm:D

Legjobb válasz: ez a sok tüdõrákos soha nem dohányzott duma valóban igaz de akkor már említsük meg azt is, hogy míg a dohányosoknál vezetõ halál ok, addig a nemdohányosoknál nem ez... amúgy az oroszrulettet is túléli 6-ból 5 mégsem akarok jàtszani vele...

ez a sok tüdõrákos soha nem dohányzott duma valóban igaz de akkor már említsük meg azt is, hogy míg a dohányosoknál vezetõ halál ok, addig a nemdohányosoknál nem ez... amúgy az oroszrulettet is túléli 6-ból 5 mégsem akarok jàtszani vele...
Annyi, mintha nem cigiznél. A rák esélye elsõsorban a genetikától függ. Sok tüdõrákos soha nem dohányzott.
Te leszel az elsõ. Ha pedig egy 0 és 1 (vagy 0 és 100%) közötti számra és mellé egy idõintervallumra vagy kíváncsi, orvos-matematikus kutatót kérdezz, ne minket, mûveletlen gyakoriválaszolókat. :P
Genetikától függ.Lehet, hogy te a dédid genetikáját örökölted, aki bagó nélkül is tüdõrákot kapott.

Ha a csaladunkban volt verfertozes akkor mi van?

Anyu most meselte.

Legjobb válasz: unokatestvérek közötti nemi kapcsolat, NEM vérfertõzés! csak vérszerinti szülõ és gyermek, vérszerinti testvér és testvér, ill. vérszerinti nagyszülõ és unokája közötti nemi kapcsolat megnevezése a hatályosjog szerint a vérfertõzés.

unokatestvérek közötti nemi kapcsolat, NEM vérfertõzés! csak vérszerinti szülõ és gyermek, vérszerinti testvér és testvér, ill. vérszerinti nagyszülõ és unokája közötti nemi kapcsolat megnevezése a hatályosjog szerint a vérfertõzés.
Egy picikével nagyobb esély van arra, hogy örökletes betegségek elöfordulnak a családban, de alig több, mint máshol. Mellesleg régebben minden családban gyakori volt, hogy unokatestvérek házasodtak össze, csak a legtöbben nem tudnak erröl. De ha elkezdesz a családfák után kutatni, akkor kiderül, hogy a házasságok fele unokatestvérek, másodunokatesvérek közt történt, és ahol nem voltak ennyire közeli rokonok, ott is az ö szüleik, nagyszüleik igen. Szóval nem érdemes ezen törnöd a fejed, ugyanolyanok vagytok, mint az összes többi család.
Ne görcsölj! 3 generációval ezelõtt történt, és az unkatestvérség még nem olyan vészes.
Elõfordulhat génhibából adódó betegség, (esetleg ugrik 1-2generációt) de nem valószinü. Egyik rokonom, szellemi fogyatékosoknak fenntartott iskolában dolgozik. Ott a szülõk közt sok a rokon házasság. De persze nem rokonoknak is lehet fogytékos gyereke. Sissy hercegnõ szülei is elsõ águ unokatesók voltak. És Ferenc József és Sissy is unokatesók voltak. Sissy 5 nyelven beszélt, mûvelt volt és egészséges. Gyermekeik közül egy meghalt 3 évesen, Rudolf fia pedig öngyilkos lett. Arra figyelj majd, hogy a pároddal, akivel gyereket vállaltok különbözõ legyen a vércsoportotok. A cigányok között is sok a rokon "házasság". Akár több generáción keresztül is. Meg lehet nézni õket.....
Az európai kultúrába a földbirtokosok gyakran házasodtak családon belül. Voltak olyan tájegységek ahol csak a falun belül lehetett házasodni, hogy ne kelljen a földet szétosztani. (100-200 fõs települések akkor amikor egy családban 10-12 gyerek volt, gondold el milyen beltenyészet lehetett) Ha végignézed a családfákat akkor mindenhol találsz unokatestvérek közötti házasságot. Ennyi erõvel mindenki génhibás lenne.
Az unokatestvérek teljesen törvényesen házasodhatnak, szóval szó sincs vérfertõzésrõl.
A kérdező hozzászólása: Krva joo....
A Williams szindrómás gyerekek ilyen esetekbõl születnek, akár generációkkal késõbb is :-(
Én foglalkozom családfakutatással, és baromi ritka volt az unokatestvérházasság itt Magyarországon. Arab országokban elfogadott a mai napig. (A "különbözõ vércsoportúval házasodj" javaslat meg nettó baromság, semmit nem befolyásol. Nagyon közeli családtagoknak is lehet eltérõ vércsoportjuk, az enyém például eltér anyámétól, ráadásul ha betartanám ezt a szabályt, a lakosság több mint egyharmada ki lenne zárva, mint lehetséges partner :D)
A kérdező hozzászólása: Uristen...nem szeretnem hogy olyan gyerekem legyen
A kérdező hozzászólása: Se a nagypapamnak se a tesojanak nem volt semmilyen "hibaja". Teljesen egeszsegesek voltak, de ez pl rajtam meg kijohetett volna??Vagy majd a gyerekemen?
A kérdező hozzászólása: Dehat megiscsak rokonok voltak.Elso unokatesok
Gondolj arra, hogy a zsidoknál is gyakori volt a vérfertõzés, pontosabban a rokonok közötti kapcsolat. Elõször is amikor szétszórodtak a diaszpórába és a törvényeik miatt csak egymás között tudtak házasodni, a rokonok közötti házasság gyakori volt, mivel kissebbségben éltek. Miután pedig gettókba zárták õket szintén jelen volt ez a jelenség. Mégis a legnagyobb feltalálók, nobel díjas tudósok legtöbbje zsidó. Bár a testi jegyek ez által hangsúlyosabbá váltak(nagy orr, elálló fül, hólyagos szem stb), a generációkon keresztül tartó beltenyésztésbõl általában egészséges, sõt igen okos egyedek származtak. Ugyh ne aggódj.

Gyeden lévő anyukák! Ahol 2 gyerek van, szabályos, ha a családi kedvezményt csak egy gyerekre igénylem, és így igénylem a Gyed-kompenzációt is?

Ez egy szabályos kiskapu, vagy így nem lehet? Mert ugye a családi kedvezmény 2 gyerekre járna, de akkor nem jár a Gyed-komp. Az összegekről nincs fogalmam, ezért sakkozgatok így...Férjem nem tudja igénybe venni.

Legjobb válasz: Most nem konkrétan a kérdésre fogok válaszolni. Nekem is 2 gyermekem van. Párom nem tudná igényelni, mert úgysem kapna több pénzt a munkáltatójától. Így azt mondta a tb-s hölgy, hogy írjam magamra a 2 gyerek után járó 125000 ft-ot és a gyedemre annyit rátesznek, amennyit lehet és a fennmaradó összeget adóbevalláskor a párom befizetett adójából fogjuk leírni. Vagy valami ilyesmi. így mondta a könyvelõnk. Mi az a gyed kompenzáció?

Most nem konkrétan a kérdésre fogok válaszolni. Nekem is 2 gyermekem van. Párom nem tudná igényelni, mert úgysem kapna több pénzt a munkáltatójától. Így azt mondta a tb-s hölgy, hogy írjam magamra a 2 gyerek után járó 125000 ft-ot és a gyedemre annyit rátesznek, amennyit lehet és a fennmaradó összeget adóbevalláskor a párom befizetett adójából fogjuk leírni. Vagy valami ilyesmi. így mondta a könyvelõnk. Mi az a gyed kompenzáció?
A gyed kompenzáció tuti kevesebb lesz, mint az adókedvezmény gyerekenként, tehát jobban jársz az adókedvezménnyel mint a kompenzációval, azt viszont nem tudom, hogy mi van akkor ha utólag kéred az adókedvezményt év végén.
Szerintem az tök jó, amit a 2. írt. Kérd egy gyerekre, meg a kompenzációt. Mi az egyébként, hogy a férjed nem tudja igénybe venni? Nincs bejelentett jövedelme? Mert az adójóváírás megszünésével már a minimálbérre is érdemes igénybe venni.
2-es vagyok. Ezek szerint nem voltam egyértelmû. Mivel a kompenzáció 100-9500 Ft közötti összeg lehet csak, ezért jobban jársz, ha 2 gyerekre veszed igénybe a családi adókedvezményt. Mert az adókedvezmény több. remélem így már érthetõ. (De lehet hogy tévedek)
Nálunk ugyanez a szitu, én is úgy számoltam, hogy jobban járok az adókedvezménnyel, mint az egy gyerek plusz kompenzáció variációval. Ha max gyedet kapsz mindenképpen!
Nagyon kicsi a gyedem, ezért én a kompenzációt választom, nem az adókedvezményt a 2 gyerekre. Szerintem egyébként jogi fórumon nézz utána a kérdésednek, nehogy gond legyen utólag. Maga az ötlet jó, de ha netalán tán nem jogszerû, hát úgyis a kisembert kapják el...
Sziasztok! 1/6 Mi is így csináltuk 2011-ben, apa nem kérte a családit, csak én , és most neki visszaigényeljük! 3/6 Nálunk sem tudja apa igénybe venni, ha annyit mondok, hogy bizt. õrként dolgozik, akkor már sejtheted, hogy miért!
Sziasztok! És azt lehet hogy az apuka veszi igénybe a családi adókedvezményt, én meg a gyed kompenzációt?, Nekem azt mondta az oep-nél a hölgy, hogy a kettõnek semmi köze egymáshoz! Tök nem értem.....
Szia! Akkor a hölgy nem látta még ezt a táblázatot! :) http://www.anyabarat.hu/wp-content/uploads/2012/02/gyed_jove.. Szerintem ebbõl egyértelmûen kiderül, hogy ahol az apuka kéri a családi kedvezményt, ott az anyuka több kompenzációt kap!

Ha fiam nyáron diákmunkát vállalna, akkor megszűnne a családi pótlék és a gyerekkedvezmény vagy nem így van?

Legjobb válasz: Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követõ hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdõdõen kell szüneteltetni. Jövedelem ebbõl a szempontból az SZJA törvény szerint adóköteles jövedelemként meghatározott bevétel, amelynek havi összege meghaladja a mindenkori legkisebb munkabér összegét. Ha ez fennáll, akkor nem jár a családi pótlék, valamint azokra a hónapokra családi kedvezmény sem vehetõ igénybe. Nem tudom, hogy hány éves a fia, és mennyi idõre vállalna munkát, de a fentieket vegyék figyelembe!

Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követõ hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdõdõen kell szüneteltetni. Jövedelem ebbõl a szempontból az SZJA törvény szerint adóköteles jövedelemként meghatározott bevétel, amelynek havi összege meghaladja a mindenkori legkisebb munkabér összegét. Ha ez fennáll, akkor nem jár a családi pótlék, valamint azokra a hónapokra családi kedvezmény sem vehetõ igénybe. Nem tudom, hogy hány éves a fia, és mennyi idõre vállalna munkát, de a fentieket vegyék figyelembe!
Családi pótlék nem, az ettõl függetlenül jár. Gyerekkedvezmény alatt mire gondolsz? Ami a diákigazolványával igénybe vehetõ, az attól ugyanúgy igénybe vehetõ.
Nem szûnik meg, attól a gyermeked még diák marad, és eltartott is.
A kérdező hozzászólása: Én is ezt gondoltam, köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Most fog érettségizni, és érettségi után szeretne kb 1 hónapig dolgozni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!