Találatok a következő kifejezésre: Ha a családjában (1102 db)

8 hét 5. napos terhes vagyok, a terhesség 5. hetének 6. napjától táppánzen vagyok mint veszélyeztetett terhes. Brutto 150 E fizetés után mennyi táppénzt fogok kapni, ha a családi adókedvezményt nem én veszem igénybe?

Legjobb válasz: Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás,gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.

Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás, gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.
Bocsi már elfelejtettem írni hogy a szöveg elsõ fele a veszélyeztetett táppénzre szól a második meg a csalási adó kedvezményre.

Megnyerné-e a következő választást a FIDESZ azzal, ha a családi adókedvezmény kifizetését is a Magyar Államkincstárra bízná, mint a családi pótlékot? Sok munkavállaló, aki egyben szavazó, hálás lenne érte. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: A családi adókedvezményt nem fizeti ki senki, azzal csökkentik azt, amit levonnak tõled a bruttó fizetésedbõl, így több marad. Vagy mire gondoltál?

A családi adókedvezményt nem fizeti ki senki, azzal csökkentik azt, amit levonnak tõled a bruttó fizetésedbõl, így több marad. Vagy mire gondoltál?
Jelenleg úgy tûnik, hogy amúgy is megnyeri.
Vond le belõle a közmunkát.
Ezt nem értem, ez miért is lenne jó a munkavállalónak?
Szerintem az lenne a legjobb ha eltörölnék az adófizetést.
""Olyan kevés mára a munkahelyek száma, Aktuális foglalkoztatotti szám:3 908 500 fõ. Azért ez még nem olyan kevés"" Látom lepontoztatok- bizonyáta azért mert tájékozatlanok vagytok. De azért csak irjátok a saját "okosságaitokat"! http://www.foglalkoztatas.hu/?mod=2a&newsid=4922
A kérdező hozzászólása: Úgy okoskodtam, hogy lehetne olyan szép patyolat fehér a családi adókedvezmény is, mint a családi pótlék. Nem fordulhatna elõ az, hogy elakad a munkáltató és a dolgozó között, hanem tényleg a családok zsebében maradna. Ja hogy régen még a családi pótlékot is lenyúlták? Megszünne a harc a forintokért fõnök és dolgozó között. Nekem már tavaly pedzegette a fõnököm, hogy ez évben nem fogja aláírni a papírokat, mert neki nem tetszik, hogy a férjem veszi igénybe és nem én. Persze most már azt is tudom, hogy miért. Az én káromra akart velem nagylelkû lenni. Olyan szép húzás lenne ez a FIDESZ-tõl.
""Olyan kevés mára a munkahelyek száma, Aktuális foglalkoztatotti szám:3 908 500 fõ. Azért ez még nem olyan kevés.
Családi adókedvezményt csak az veheti igénybe, akinek van munkahelye. Olyan kevés mára a munkahelyek száma, hogy ez is nagyon kevés lenne a gyõzelemre.
Csak én nem értem a kérdést?
""Vond le belõle a közmunkát"" A közmunkában foglalkoztattotak száma: 104 800-fõ 2012-ben, vagy szerinted mind a 3millió 800 ezer ember közmunkás volt? http://www.mfor.hu/cikkek/Nem_a_kozmunka_noveli_a_foglalkozt..

Ha a családom bolond idegbeteg, akkor én is az vagyok, mit tegyek?

Legjobb válasz: Menj orvoshoz, ha betegnek érzed magad. A családoddal meg légy türelmes.

Menj orvoshoz, ha betegnek érzed magad. A családoddal meg légy türelmes.
Sokszor elõfordult már velem is. Önuralomra kell szert tenni, és nem beszállni a ringbe. Jó módszer, ha ilyenkor 1 percre kivonod magad az eseményekbõl és valami nagyon viccesre gondolsz. Ha sikerül kicsikarnod magadból egy nevetést, "kívülrõl" és "felülrõl" fogod látni a dolgokat, és még segíthetsz is a problémák megoldásában. Ha jól csinálod, a többiekrõl is elmúlik az idegbetegség. A nevetés ragadós, de azért arra vigyázz, hogy ne higgyék, õket röhögöd ki!:D


Hová kell írnom ha a családit és a gyest postán szeretném nem átutalással? Nyomtatvány kell hozzá? Neten el lehet intézni?

Legjobb válasz: Ha csaladit akkor MÁK-ba menj be, ok segitenek. Gyes..TGYAS-t kitol kaptad? A munkahelyrol kapjak sokan mostmar, ugyhogy ha te is onnan, akkor a munkahelyednek.

Ha csaladit akkor MÁK-ba menj be, ok segitenek. Gyes..TGYAS-t kitol kaptad? A munkahelyrol kapjak sokan mostmar, ugyhogy ha te is onnan, akkor a munkahelyednek.
Én felhívtam a MÁK-ot, azt mondták nincs nyomtatvány, csak írjak egy levelet és küldjem el postán. Aztán küldtek egy nyomtatványt, hogy töltsem ki... no comment. (ezt a nyomtatványt nem lehet letölteni az internetrõl, utána kerestem, de nincs fent)
A kérdező hozzászólása: A gyest nem a munkáltatotol kapom! A gyes családi nem Ceglédrõl jön? Hol lehet utána nézni honnan kapom?
Hivd fel a MÁK (magyar allamkincstar) ugyfelszolgalatat, a neten fentvan a szamuk. Ok tuti tudjak, mi az eljaras.

Mit csináljak ha a családom nem fogadja el a viszonylag nagy korkülönbséget?

Én 29 vagyok, a párom 58.

Legjobb válasz: Ez nem viszonylag nagy, hanem nagyon nagy korkülönbség. Te egy ereje teljében levõ nõ leszel 10 év múlva, õ meg egy 70 éves nagypapi. A családod csak reális.

Ez nem viszonylag nagy, hanem nagyon nagy korkülönbség. Te egy ereje teljében levõ nõ leszel 10 év múlva, õ meg egy 70 éves nagypapi. A családod csak reális.
Tanácsot nem tudok adni, csak szeretném ha okulnál az én történetembõl: 8 évig votlam egy 23 évvel idösebb férfival, és mindenki ellenezte. Mikor elmúlt a szerelem, akkor jöttem rá, hogy milyen nagy generációs problémák vannak köztünk, és hogy a 23 év igenis nagy idõ -mások voltak az értékrendjeink, a fontossági sorrendjeink. MOst úgy érzem, elvesztegettem 8 évet az életembõl. :-( Idõvel igenis érezni fogod a korkülömbséget.
Ezen mit csodálkozol... Te 40 leszel, erõd teljében, a párod már 70. Te vagy 50, még mindig életerõs, vannak céljaid, a párod már 80... Nem tudom, mit kell ezen ennyire csodálkozni, csak lásd kívülrõl a kapcsolatodat.
Remek vicc volt. Szerinted el kellene fogadniuk, hogy apáddal randizol?
Hát nekem sem tetszene a lányom haza caflatna egy vén trottyal.
Semmit. Az a fontos, hogy ti, ketten elfogadjátok egymást, boldogok legyetek. A többi megy magától. Majd csak napirendre térnek a tények felett. :)
Elõzõ! " Esetleg az nem fordult meg a fejedben, hogy azért van fiatalabb nõje a pasidnak, mert a vele egykorúakat nem tudja elbolondítani" Ezek szerint a kérdezõ 29 évesen "gyengeelméjû" szerinted?? A kérdezõ helyében ezt a feltételezést kikérném magamnak!
A tegnap 11:09-es vagyok. Még annyit: soha nem fogod tudni behozni azt a plusz 20 évnyi tapasztalatot, ami köztetek van. Remélem ti lesztek a kivétel, és sok boldogságot kívánok. Esetleg az nem fordult meg a fejedben, hogy azért van fiatalabb nõje a pasidnak, mert a vele egykorúakat nem tudja elbolondítani, mert valaki minnél idõsebb annál óvatosabb és körültekintõbb /majdnem azt írtam, kivertebb. :-)/? Ezt a békát soha nem fogják lenyelni a szüleid, és mindig fájni fog nekik, hogy miért nem egy magához való párt választott a lányuk, még ha látszólag idõvel el is fogadják a dolgokat.
Jesszus, 29 éves fiatal csaj vagy, és egy közel nyugdíjas papi kell neked? :OOO Komolyan, annyira nincs a környezetedben egy korodbeli srác se, hogy neked mindenképpen egy vén trottyra van szükséged??? Nem hiszem el, hogy egy saját életkoroddal idõsebb pasi bármilyen szempontból is többet tudna nyújtani neked, hogy másra ne gondoljak, az ágyban? És komolyan szeretnél 50 évesen özvegy lenni? Mert AKKOR már nem fogsz kelleni senkinek... Gondolkodj, annyi jóképû, fiatal pasi van a világon... :/
Szerintem nem a koron múlik egy kacsolat. Ha két felnõtt, értelmes emberrõl van szó, akkor áthidalható. Számolni meg jó eséllyel tud a kérdezõ is. Nekem is hasonló kapcsolatom van, elõször otthon szívbajt kaptak. Aztán pár év alatt belátták, hogy nincs mit tenni. 8 éve vagyunk együtt.
Én se tudnám elfogdni. De nem szolnék bele. Elvégre felnõtt vagy.
Wooow oldje.com live ;)
Semmit nem tudsz tenni. Mióta vagytok együtt? Idõvel majd megbékélnek...
Így folytatva: Amikor a párod 100 éves lesz, te még mindössze csupán 71 leszel... Amúgy ne foglalkozzál a károgókkal!!
Fére értettél. Egy 29 éves nem gyengeelméjû, sem egy 19 õt még egy 9 éves sem. De: egy 29 éves azért csak közelebb áll egy másik 29 éves szintjéhez mint egy 58 éveséhez. Egy felnõtt is könnyebben el tud bolondítani egy gyermeket mint egy felnõtet, és nem azért, mert a gyermek gyengeelméjû, hanem csak mert egy gyermeknek még nincs annyi tapasztalata.Saját tapasztalatból tudom, hogy hányszor hallottam, mikor még a 23 évvel idõsebb párommal voltam, hogy bezzeg ezt egy vele egykorú nõvel biztos nem tudná megcsinálni. Most már lassan a 40-hez közeledem, és bizony mnás lett a mérce mint 10 ével ezelõtt, hiszen mindenki a kor elõrehaladtával egyre igényesebb lesz sajátmagával és a párjával kapcsolatban is.
Ha nem viszed haza, akkor nem fog a családoddal találkozni.
A német juhász pont, hogy nem egyemberes kutya. Többek között ezért is használják a rendõrségnél és a katonaságnál ahol állandóan gazdaváltás van.
Ha egy családba kutyát viszünk az úgymond mindenkié. Egy csomó egy gazdás kutya lakik családban és mindenkit szeret, maximum a gazdi aki tényleg többet törõdik vele arra hallgatni fog és vmennyire az õ közelében lesz.. Nálunk a kutyámmal én foglalkozok nyilván(etetés, séta, fürdetés, tanítás, nevelés) csak rám hallgat, de bárki tud vele játszani vagy simogatni, a családból mindenkihez szívesen oda megy.. Éjszaka nálam alszik, közbe bemehetne anyumék és tesóm szobájába is..illetve azért többször fekszik mellém, mint más mellé.. de alapjáraton egy kutya nem fogja lesz.rni a családott, mert abból 1 ember foglalkozik vele csak :)
Nekem is egygazdás kutyám van családban és nem mindenkié, senkivel sem foglalkozik rajtam kívül. Szóval csak azért mert családban van még nem lesz mindenki kutyája az összes fajta. De a németjuhász tényleg nem egygazdás fajta, viszont nem fog automatikusan szót fogadni, gyakorolni kell vele.
A németjuhász szerintem sem egygazdás.
Szereintem azért mondják, hogy egyemberes, mert amíg van egy gazdája, addig csak õ van neki, de a gazdaváltsokat is jól bírja.

Ha a családi problémák miatt nem tudok a tanulásra koncentrálni, vagy aludni akkor mit tegyek? Milyen készítményt szedjek, vagy milyen teát igyak? (17 vok)

Ha ajánlasz vmit légyszi az árát, a beszerzési helyét és a hatását is írd le és azt is hogy a tanulásban vagy az alvásban fog segíteni(gondolom nem mindegy). Ne adj olyan tanácsot hogy oldjam meg a családi perpatvart mert nem rajtam múlik a dolog. KOMOLYAN!

Legjobb válasz: Nekem is sajnos nagyon sok családi problémám van, amik miatt nem nagyon tudoktanulni. Az én módszerem a tea(teafûbõl), és az hogy reggel 3kor kelek és akkor tanulok, mert csak igy friss az agyam, és jobban megy. Persze ez nem túl egészséges, de nekem eddig bevált.

Nekem is sajnos nagyon sok családi problémám van, amik miatt nem nagyon tudoktanulni. Az én módszerem a tea(teafûbõl), és az hogy reggel 3kor kelek és akkor tanulok, mert csak igy friss az agyam, és jobban megy. Persze ez nem túl egészséges, de nekem eddig bevált.
A kérdező hozzászólása: Oks, köszi a választ:)
Nézd meg ezeket az oldalakat, itt szinte minden vény nélkül kapható termék fel van sorolva, ezekre a problémákra. Az ára és a leírása is megtalálható, ha rá kattintasz. Beszerezhetõk bármely patikában. Alvás: http://www.pirulapatika.hu/idegrendszer/altatok Tanulás: http://www.pirulapatika.hu/idegrendszer/elenkitok

Mit tehetek, ha a családom nem tudja elfogadni a döntésemet?

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de minden tanács jól jönne a problémát illetően. A helyzet az, hogy én néhány hónappal ezelőtt apróbb csomókat véltem felfedezni magamon, amiből napok alatt gyakorlatilag diagnózis lett, rosszindulatú elváltozás, nyirokcsomó daganat, ami a testem több pontján is megtalálható. Műteni nem lehet. Borzalmas napokat éltem át, hiszti és düh rohamok hada, tehetetlenségemben már minden megfordult a fejemben, üvölteni, tányérokat vagdosni tudtam volna a falhoz... Aztán amikor túl voltam az első sokkon, rákérdeztem az orvostól nyíltan, hogy mennyi az esélyem. Orvosról orvosra jártam, kivétel nélkül bő fél évet jósoltak nekem, ha elfogadom a kezeléseket, valamivel többet, de igazából mindegyik beismerte, hogy nagyon agresszív fajtával állok szemben. Számos rákbeteg volt már a családunkban, végignéztem ahogy leépülnek, évekig küzdenek, bíznak, remélnek tönkretéve a családot idegileg/lelkileg. Borzasztó mindez a beteg és a család számára is. Én akkor, amikor minden orvos keresztet vetett rám tényleg, úgy döntöttem nem vállalom a kezelést azért, hogy húzzuk az időt. Inkább töltöm a hátralévő időt békében, viszonylag jó állapotban, boldogan, mint kórházban, ágyhoz kötve, borzasztó mellékhatásokkal. Nem akarok szélmalom harcot vívni. Mindezek mellett alternatív gyógymódok után néztem, ebben kezdtem el hinni és mellette sosem voltam vallásos, de heti 1-2 alkalommal meghúzom magamat egy templom hátsó soraiban egy-egy misén és végig könyörgöm, hogy történjen csoda. Bízok a gyógyulásomban, hiszek benne, de ha vége kell hogy legyen, akkor legyen könnyen vége. Nem a kemo mellékhatásaiba akarok belehalni. A szüleim ezt nem tudják elfogadni! Jó 2 hónap telt el a diagnózis óta és olykor anyukám még mindig sírva hív fel és könyörög, hogy fogadjam el a kezeléseket. Borzasztóan fáj ez nekem és nem tudom hogyan értethetném meg vele, hogy én ezt a döntést már meghoztam!? Hogyan magyarázhatnám el a szüleimnek, hogy mindannyiunk szempontjából ezt érzem helyes döntésnek!?

Legjobb válasz: Tisztellek a kitartásodért, és sajnálom, hogy a maradék idõt azzal kell töltened, hogy bûntudatod (?) legyen, amiért a családod szenved a döntésed miatt. Esetleg ezt közölhetnéd velük, hogy könnyítsék meg a dolgodat, te szeretnél békében élni, meghalni. És emlékeztetsd õket, hogy kórházban meghalni nem túl kellemes, fõleg amilyen kilátásaid neked vannak. Hiszen õk is tapasztalhatták a saját bõrükön. Kérdezd meg õket, hogy segítenek-e, hogy most még igazán élhess, vagy megkeserítik ezt a kevés idõt is?... "Soha ne hagyjon el a remény!"

Tisztellek a kitartásodért, és sajnálom, hogy a maradék idõt azzal kell töltened, hogy bûntudatod (?) legyen, amiért a családod szenved a döntésed miatt. Esetleg ezt közölhetnéd velük, hogy könnyítsék meg a dolgodat, te szeretnél békében élni, meghalni. És emlékeztetsd õket, hogy kórházban meghalni nem túl kellemes, fõleg amilyen kilátásaid neked vannak. Hiszen õk is tapasztalhatták a saját bõrükön. Kérdezd meg õket, hogy segítenek-e, hogy most még igazán élhess, vagy megkeserítik ezt a kevés idõt is?... "Soha ne hagyjon el a remény!"
Nehez ehhez hozzaszolni! Pont ma ereztem ugy hogy "rosszabb mar nem lehetne", de most hogy elolvastam, de igen, lehetne :( Sajnalom a dolgot, a leirasod alapjan is kedvesnek es ertelmesnek tunsz! Az, hogy hogyan dontesz, nem nagyon itelheto meg helyesen kivulrol, de bator vagy! Mondd meg edesanyadnak hogy legyen rad buszke, es ne ideges vitakkal toltsetek az ertekes idot!
23:34-es vagyok, kérlek, fél év múlva jelentkezz még! :)
Sajnálom ez rettenetes .nem hiszem hogy megtudod nekik magyarázni, elfogadtatni velük.
Huhh... nagyon sajnálom, ami Veled történik... Ami segírség lehetne szüleidnek is, Neked is, az a hospice. Empatikus, szakképzett emberek állnak melletted ebben a helyzetben, és segítenek megélni ezt az idõszakot mindegyikõtöknek. A Korányiban Budakeszin van hospice osztály, azt tudom, innen el tudsz indulni, még ha nem akarsz is befeküdni, eléred õket itt, és el tudnak igazítani, hogy hogyan, hol tudnak segíteni. De egy konkrét személyt is tudok ajánlani privátban. Isten áldjon és vigyázzon Rád az utadon!
Szerintem te is sirva konyorognel, ha forditva lenne. De en megertelek, vegulis jogod van dontest hozni a sajat eletedrol. Nem tudom, en mit tennek, annyira szeretek elni, hogy szaz korommel ragaszkodom az elethez. Biztos nem szeretned megiscsak a kezeleseket?
Ha már idõs lennél megérteném. De fiatalon, nem tudom felfogni, és édesanyád sem tudja, ezt nem is fogja soha. Ne add fel!!!!!!
Én sem fogadnám el ezt, mert minden ezzel küzdõ ismerõsöm végül ehhez fordult, és ma már mindegyik halott. Ezen nem változtatnak az imák, az alternatív gyógymódnak hívott méregdrága átverések, oxigenizált vizek, cékla és hasonló rákgyógyítók, a félelemre építkezõ hazugságok. Ez egy gyógyíthatatlan állapot, és ha én kerülök ilyen helyzetbe, akkor azt a megoldást választom, ami a legkevesebb anyagi áldozatot hozza a családomnak.
Nem is tudom, hogy mit írjak. Örülnék, ha jelentkeznél fél év múlva. :) De a lényeg, hogy ne add fel, vagy így, vagy úgy. Én mint szülõ nem biztos, hogy el tudnám fogadni a gyerekem döntését, nagyon szenvednék. De tisztelném a döntéséért. Le a kalappal, én nem lennék ilyen bátor.
Elõzõ, igazad van ebben: "Hány orvos mondja még felelõtlenül, hogy "max fél éve van hátra" ?? " A szuggesztió nagyon erõs dolog! Kérdezõ, ennek ellensúlyozására érdemes volna kineziológus segítségét kérned pozitív mondatok, mantrák megfogalmazásában, amiket mondogatsz, hogy felülírj a külvilágból érkezõ buta mondatokat. Pl.: Percrõl percre élettelibb vagyok. Nemtom. Õk rutinosabbak mondatgyártásban.:) Esetleg neten is mondanak Neked szakértõk. Tudok egy spanyolországban élõ magyar EFT-terapeutát is, aki Skípe-on is tart foglalkozást, kérhetsz tõle is. És még Balogh Bélának van egy CD-je, amin csupa iylen mondat megy, azt a háttérben kell hallgatni ("Világomban minden rendben van." stb.), a címe: A tudatalatti tízparancsolata. Szerintem bárki elküldi Neked postán, aki meg tudja írni CD-re.
"Mit tehetek, ha a családom nem tudja elfogadni a döntésemet?" A meghalt rokonaid mentek kezelésre? Mert akkor ezt mondod a szüleidnek: "Ezt az utat már próbálta a család; nem vált be. Én most egy másikat próbálok."
"Én most mindennél jobban hiszek abban, hogyha van még keresnivalóm a földön, akkor ezek nélkül is maradok még." Én támogatom! :) )) Maradj csak még jó ideig!
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek, éppen ma olvastam hírét, hogy megalakult a mi városunkban is egy hospice ház. 1-2 héten belül elkezdi a mûködését. Fura, hogy ilyennek örülni tudok, de azt hiszem amint lehet fel is keresem õket a szüleimmel együtt, hátha könnyebbé válik ez az egész. :)
Látod, gondoskodnak Rólad odaföntrõl... :) Meg fogja könnyíteni a szüleidnek is. Nem tudom, mi van Neked szánva, hogy indulni készülsz-e vagy maradsz, de Neked most dolgod van az élettel és a halállal, és szuper, hogy ilyen segítséget kapsz hozzá. Örülök Neki! :)
Ez jó hír.
Szia! Én ajánlottam a hospice-t, és 31. 33. is én vagyok. Nagyon köszönöm, hogy visszatérsz hozzánk, és jelt adsz magadról... Nagyon jó olvasni, ahogy végigdolgozod magad ezen, nagyon örülök, hogy ilyen szépen éled meg. A hullámvasút persze része ennek... Ha már pap és templom, Nemes Ödön, aki jezsuita atya volt, mindig azt mondta, ha valaki valamire panaszkodott, hogy "meg kell találnod a hozzáállásodat". Egyébként ajánlom Neked a "Szabadon, örömmel, szeretettel" címû összegzõ könyvét, ez az utolsó elõtti. Illetve a "Párbeszéd az öregséggel" címût, ami az utolsó. Igaz, Te nem az öregséggel vagy párbeszédben, de az elmenéssel... Õ is ebben volt az utolsó idõben. Nagyon szerettemõt, nagyon sokat tanultam tõle. Isten áldjon, minden jót!
Én örülök, hogy jelentkeztél! Mindent elmondtak már elõttem, nem is igazán tudok okosan szólni. Azt kívánom, hogy érezd jól magad minél tovább. Példát mutatsz sok embernek, szeretetet adsz, tartson ez örökké! :)
Szia! Mi újság veled, hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kérdésedet, mostmár sajnos egyre rosszabbul. Olyan áttéteim is keletkeztek (tüdõ), ami már megnehezíti a mindennapjaimat, oxigén nélkül nem tudok aludni és egyre többször van szükségem nappal is rá. A lehetõ legrosszabb vége lesz, amit nagyon nem szerettem volna. Meg kell élnem, ahogy a testem szépen lassan megfojtja önmagát. Sok verziót láttam a végstádiumban lévõ rákos betegeknél, de ha valahogy nem akartam meghalni, akkor az ez. Persze ez így hülyén hangzik, de jobb lehet volna emberhez méltóan, nem ilyen kínok között elmenni. Valahol lélekben már feladtam és elfogadtam, amikor kiderült, hogy a tüdõmben is van... Várjuk a végét! :) Így is szerencsésnek érezem magam, hogy a márciusban jósolt félévbõl ennyi lett. A hátralévõ idõt a családom körében töltöm és igyekszek minél több hasznos idõt eltölteni még velük.
Köszi, hogy jelentkeztél! A lelkem mélyén valami csodára vártam, de ahogy olvastalak rá kellett jöjjek, hogy te azt már megkaptad. Megismertél egy más világot, az önzetlen szeretetet, segíthettél olyan embereken akiket megértettél és õk is megértettek. Ez sok embernek nem adatik meg. Kevést fájdalmat és sok emléket még! Ha van kedved, de hülye szavak naa, szóval jelentkezz itt vagy akár privátban is.
"az a néhány óra csak arról szól, hogy nincs senki más csak én és valami felettem álló lény. Ott tudom kiadni a lelki vívódásaimat és olykor akár pityeregve is könyörögni az életemért. Számomra ez egy biztonságot nyújtó hely. Könnyebbé teszi elfogadnom a sorsomat az, hogy van kivel elszámolni és van kihez könyörögni!" Hát... azt kell mondanom, hogy megtaláltad az imádság, a hit, az istenkapcsolat leglényegét... A vallás nem más egyébként, mint ennek a megünneplése, megélése... Lehet, hogy már célba értél...? Köszönöm, hogy megosztod velünk ezt. Megtiszteltetés...
Kemóval sokra nem mentél volna amúgy sem. Ha már alternatív gyógyászat akkor ajánlok neked egy Ayahuasca teát, aztán egy frissítõ zöldcigaretta mellett átgondolod az eddigi életed, célokat tûzöl ki magad elé és pár hónap múlva semmi bajod. Többre mész mint a templommal. Kérdésre válaszolva: Gondold bele magad az õ helyzetükbe. Te mit tennél? Ragaszkodnál az orvoshoz, vagy beletörõdnél abba, hogy a gyermeked meghal? Persze nem csak ez a két lehetõség van, de az õ fejükben jelenleg ez a kép él mert a gyógyszereken alapuló "gyógyítás" korát éljük.
A kérdező hozzászólása: Nem kell engem sajnálni, ezt dobta a gép... :) Inkább csak a szüleim számára szeretném ezt könnyebbé tenni valahogy, ámde ötletem sincs hogy. Számukra ez olyan mintha feladtam volna, cserben hagytam volna õket, pedig pont nem ez a szándékom! Anyu valahol megért szerintem, számtalanszor hangoztatta, hogy õ soha nem akarna magatehetetlenül vegetálni évekig másoknak kiszolgáltatva... TUDOM, hogy a lelke mélyén megérti a döntésemet, mégsem ért vele egyet!
Akit szeretünk azt nagyon nem akarjuk elengedni, hidd el és hiába is magyaráznád, hiába is mondanád, hogy te nem akarod a kezeléseket, õ/õk ezt nem fogadják el, mert nagyon szeretnek téged és nem akarják, hogy elmenj..ez a természetes a részükrõl.Bátor döntést hoztál, hihetetlen lelki erõ kellett hozzá!De higyj még a jobban, a szebben, a jövõdben!Lehet még bármi!Tegyél meg mindent magadért!Ha nem a kemót, de minden mást..Õszintén sajnállak(és nem az a szánakozó sajnálkozás ez, hanem azaz õszinte)
Azt szabd tudni hogy hány éves vagy?
Tényleg bátor döntés volt. A halál nem túl félelmetes. Csak a veszteség... Talán a szüleid elé állhatnál észérvekkel, hogy mi miatt döntöttél így. Ha úgy könnyebb gyújtsd össze egy lapra minden egyes érvedet.
Rettenetesen sajnálom. :((( Nem is lehet erre mit mondani... :( Ha a természetes gyógymódokról beszélünk... búzafûlé... egy rákos ember már meggyógyult belõle. A szüleid csak képtelenek elfogadni, hogy ez történik veled, velük. Az utolsó csepp vérüket is odaadnák érted. Érthetõ... :( Mondd el nekik, amit itt leírtál. Hogy a kezeléssorozat csak meghosszabbítaná a szenvedéseid, de nem az életed... :(
Ez tényleg nagyon nehéz és nagyon sajnálom :( Megértelek, hogy nem akarsz szenvedni, ha nincs esély. De esély mindig van! Még akkor is, ha úgy tûnik hogy nincs. Sok olyan esetrõl tudok, amikor az orvosok szerint menthetetlen volt a beteg, és mégis túlélte. Szóval én mégis azt mondanám, hogy vállald a kezeléseket, hátha... Közben foglalkozhatsz az alternatív gyógymódokkal is, de csak azokkal nem valószínû, hogy túlélnéd, míg az orvosi kezelésekkel illetve a kettõvel együtt sokkal több esélyed lenne. És ami a legfontosabb: higgy abban, hogy van esélyed túlélni! Mint már írtam, ismerek több olyan embert is, akikrõl évekkel ezelõtt lemondtak az orvosok, ennek ellenére még mindig élnek.
Szia! Ha úgy döntöttél, hogy a hátralévõ idõt NYUGALOMBAN, BÉKESSÉGBEN TÖLTÖD, akkor abba nem fér bele, hogy a szüleiddel harcolsz. Az önálló döntések a felnõttség jelei, és ez gyakran magával hozza azt, hogy a szülõk fellázadnak a felnövés ellen. Még mindig inkább akarnak uralni, irányítani mint gyermeküket, mint hogy felnõtt vagy boldog légy, ez esetben hogy túlélj (bocs, ezt ki kellett mondani). Ez BÁRMILYEN felnõtt döntésnél így van - ilyen szülõknél. Sok ember élete végéig nem tudja elfogadtatni saját döntéseit velük, nemhogy fél év leforgása alatt. Ez csak az energiádat viszi, és még hónapjaid se maradnának... Tégy le errõl a célodról, kérlek szépen! Ne törõdj az õ világképükkel, tartsd Magad a döntésedhez! Rengeteg film van a neten, ami alternatív gyógymódokról szól, egy rakat megoldást találhatsz! Az egyik infó elvezet a másikig! Nagyon izgalmas kalandban lesz részed, és gyógyulásban.:) Az egyik gyógymód arról szól, hogy valaki hasonló betegséggel 3 hónapig minden nap végestelen végig vígjátékokat nézett, és reggeltõl estig csak nevetett, nevetett. 3 hónap alatt teljesen meggyógyult. Van elég pénzed, hogy ne kelljen addig dolgoznod? Budapesti vagy? Szivesen megyek Veled moziba, színházba, ha kell partner.
Elõször is nagyon sajnálom, azt ami veled történik, de meg tudlak érteni. Én sem vállalnám a kezeléseket. A családodat kérd meg, hogy ha már a te életedrõl van szó, akkor hadd döntsd el te és ne szóljanak bele, hanem segítsenek neked is megfelelõen kialakítani a hátralévõ idõt. Remélem sikerrel jársz azokban, amikbe belekezdtél gyógymódokba :)
Én sem vállalnám a kezeléseket, még sokkal nagyobb eséllyel sem. Én már régóta csak a természetes gyógymódokban hiszek, a kemo, sugár, csak mérgezés, persze, elpusztítják jó esetben a rákos sejtek nagy részét, csak kár, hogy közben a nem rákosokat is. Láttam már nem egy embert belerokkanni a KEZELÉSEKBE, nem a betegségbe, láttam sokat meghalni a kezelések miatt, ismerek olyat, aki a KEZELÉSEK következtében sosem élhet már úgy, mint azelõtt. Jó lenne, ha lassan mindenki belátná, hogy ez nem valódi gyógymód, csak a kétségbeesett emberek beetetése.
Budapesten laksz? Mely orvosoknál jártál?
Tényleg ne add fel! A testvéremnek csontrákja volt, max 3 hónapot jósoltak neki. Ez volt 5 éve, azóta házas és most született meg a lánya! :)
Szia! Nem tudom, hallottál-e már a bükki füves Gyuri bácsiról. Érdemes lenne hozzá elmenni.Nagyon sok jót hallottam róla!
Szia, 36. vagyok! Köszönöm én is, hogy néha bejelentkezel nekünk is, fontos ez. Apukám is áttétes rékban ment el, neki a tüdõ volt a primér, de nem fulladt meg... Ezt csak azért mondom, hogy nem kell a fulladásra gondolnod... Szépen lassan kiment belõle az erõ... békésen... Jó, hogy kaptad ezt az idõt, hogy felkészülj. Nagyon nagy kincs ez. Isten áldjon és õrizzen meg!

Ha a családom azt mondja rám, h mekkora bunkó tahó vagyok, akkor valószínűleg másnak se fogok kelleni?

A családom szerint bunkó, beképzelt önz? vagyok, aki mindenkinek visszapofáz, vágja a képeket. Soha nem fogok kelleni senkinek??

Legjobb válasz: Ha tényleg ilyen vagy, akkor változtatnod kéne. Ha lány vagy, akkor fõleg. Attól függetlenül valószínû, hogy így is kellesz majd valakinek :)

Ha tényleg ilyen vagy, akkor változtatnod kéne. Ha lány vagy, akkor fõleg. Attól függetlenül valószínû, hogy így is kellesz majd valakinek :)
Az a szüledittõl is függ, meg, hogy mennyire komolyan gondolják. Na meg tõled.
"Isteni" családod lehet, ahol a szülõk így beszélnek a gyerekükkel... :-P No comment!
nekem is ezt mondják, mert megmondom a véleményem - ráadásul teljesen normális hangnemben - és azt adom, amit kapok. és ezért én vagyok a tapló paraszt. érdekes, mégis sokan vallanak a barátjuknak. és nem vagyok egy szépség - sõt... - de azok a srácok, akikkel komolyan elbeszélgetek, és ki is jövünk, érdekes módon egy idõ után mindig többet akarnak tõlem... szóval neked is csak azt tudom mondani, hogy fel a fejjel, tuti meglesz a párod neked is :) és lehet, hogy nem is veled van a baj :)
Istenem! Köszönöm, hogy nincs testvérem!!!
Gáz. Miért nem próbálod megtudni mit várnának el még mindezen felül azért, hogy téged is emberszámba vegyenek? Sajnos olyan 20 éves koromig nálunk is a nõvérem volt a császár. Most õ elhúzott külföldre, és hirtelen engem akart muterom a szeme fényének. Én azt mondtam, erre elõbb is gondolhatott volna, kb mikor összebasztak engem faterommal... 24/L
A kérdező hozzászólása: Már az anyukám hozzám se szól...
ha már a családod is azt mondja, akkor lehet benne valami. nekem nem kellenél, ha igazuk van. :)
Ismerõs a helyzet, csak én nem mondom ki amit gondolok. A bátyám mindent megkapott a szüleinktõl. Pl : saját számítógépet, kifizették a nyelvvizsgát, kifizették a jogsit...stb. Nekem számítógépem csak úgy lett, ami bátyámról selejt megmaradt, miután felújította a sajátját, jogsim nincs, pedig abba a korba vagyok, mint mikor a bátyámnak lett.(18 vagyok) Anyum arra hivatkozik, hogy neki huszonvalahány évesen lett jogsija (Erre mondhatnám, hogy akkor bátyámnak miért lehetett 18évesen?) De én belenyugodtam, majd valahogy megteremtem magamnak az árát. Az sokkal jobb érzés lesz, hogy saját magamnak köszönhetem.
Próbálj meg nem foglalkozni velük. A családom szemében én is egy bunkó tapló vagyok/voltam, és én ebben a hiszemben is éltem az életem, mindaddig, míg egyszer volt kollegáim/barátaim megkérdezték, hogy a húgom is olyan mosolygós, vidám, kedves mint én? Szó szerint elsírtam magam. Aztán elkezdett kinyílni a csipám és most már határozottan megmondom nekik (nem bunkón), hogy hagyják abba, ha rákedzik ezt a bunkózós szöveget. Mára már elértem ezt, hogy leszálltak rólam. Igaz, ez jó pár év volt, de kitartást neked is.
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok, de a gimit már másik városba kezdtem. nem akartam itthon maradni...
hát tipikus mai tinipitsák ilyenek. ált vagy megváltoznak, vagy majd kapnak szépen még az élettõl. Amúgy ha ilyen is vagy is kelleni fogsz valakinak, az eredmény vagy az, hogy megváltoztat és heppi end, vagy tönkre vágod a srác életét aki papucs lesz, vagy pedig a srác fog tönkre tenni téged "azt kapsz amit adsz alapon" vagy pedig simán egyenlõ felek maradtok és össze-vissza veszekedtek-verekedtek, stb... szal mindenkinek jobb ha megváltozol, ha tényleg ilyen vagy mint írod.
Fú, hát élet az, ami neked van?

Mit tegyek ha a családom nem hagy fogyózni?

nem értik meg, hogy szükségem van a fogyásra, és nem fogadják el az új életmódomat. az egész család az étel körül forog, már nagyon elegem van a veszekedésekből. mit tehetnék velük?

Legjobb válasz: Mert õk látják ha sovány vagy! Hallgass rájuk az egészséged érdekében!

Mert õk látják ha sovány vagy! Hallgass rájuk az egészséged érdekében!
Hany kilo, hany cm es hany eves vagy? Mennyit szeretnel fogyni? Hogy viszonyul ehez es az eletmodvaltasodhoz a csaladod? Hogyan erted azt, hogy nem akarjak elfogadni az uj eletmododat? Ird le az egeszet kicsit reszletesebben, mert igy nem nagyon tudunk segiteni.
Nem fognak örökké veled veszekedni, ha látják milyen elszánt vagy. Meg se halld, amit mondanak. Csak irigyek!
MINDEN az étel körül forog. Az élelmiszernek, annak megtermelésének alapvetõ hatása van az egész társadalmunkra. SZerinted lett volna világháború búzatermesztés nélkül? Komoly kérdés.. Mindegy, a lényeg hogy EGYÉL, de ne szemetet hanem zöldséget, húst. Így fogyni fogsz. Mégis ki szólna bele..? hogy nem eszel cukrot vagy kenyeret, vagy tejes kakaót.. ugyan..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!