Találatok a következő kifejezésre: Ha a csak rágja az (11 db)

Ha a baba csak rágja az ujjacskáit és csak néha szopizza, akkor lehet azért mert viszket a foghúsa? Ha kibújnak a fogacskái elmarad?

Szoktassuk cumira? Nem nagyon akarja elfogadni, er?ltetni semmi szín alatt nem szeretnénk, de az ujjszopás sem lenne a legjobb megoldás.

Legjobb válasz: Nem írod mennyi idõs a babód. Van akinek már három hónapos korban beindul a fogcsírája. A cumit a mi babónk is kiköpi, és õ is az ujját ill. az öklét szopizza. Most három hónapos. Erõltetni nem szabad a cumit, de hogy valamit szopizni fog az tuti. Én tiszteletben tartom a gyerekem kívánságát és mivel neki a kezére van szüksége hát akkor szopizza azt. Egyikrõl sem könnyû leszoktatni, de én még se cumizó, se újját szopó felnõttel nem találkoztam. Ha a foga jön azt könnyen ki tudod deríteni, mert ha benyúlsz a szájába és végig húzod az ujjadat a fogínyén és neki az kellemetlen akkor tutira a foga jön. Arra meg ír a doki oldatot ami elérzésteleníti, ha meg nem fogzik akkor neki egyszerûen csak a kezére van szüksége.

Nem írod mennyi idõs a babód. Van akinek már három hónapos korban beindul a fogcsírája. A cumit a mi babónk is kiköpi, és õ is az ujját ill. az öklét szopizza. Most három hónapos. Erõltetni nem szabad a cumit, de hogy valamit szopizni fog az tuti. Én tiszteletben tartom a gyerekem kívánságát és mivel neki a kezére van szüksége hát akkor szopizza azt. Egyikrõl sem könnyû leszoktatni, de én még se cumizó, se újját szopó felnõttel nem találkoztam. Ha a foga jön azt könnyen ki tudod deríteni, mert ha benyúlsz a szájába és végig húzod az ujjadat a fogínyén és neki az kellemetlen akkor tutira a foga jön. Arra meg ír a doki oldatot ami elérzésteleníti, ha meg nem fogzik akkor neki egyszerûen csak a kezére van szüksége.
Ha a baba eddig nem cumizott , már ne is tegye, mert a keze ott van ha kell, a cumit meg el tudják tõle venni, meg kiesik és nem találja-ez pedig stresszforrás lehet. Azokra a babákra akik az elejétõl cumiznak, nem érvényes. Lehet hogy jön a foga, de lehet hogy csak felfedezte, hogy ezt is tudja csinálni. Nyugodj meg ha kint lesznek a fogai nem fogja így csinálni, mert õ sem akar fájdalmat magának.
A kérdező hozzászólása: 3, 5 hónapos Ha benyúlunk a szájacskájába akkor nem zavarja, inkább örül neki, hogy rághat valami nagyobbat gondolom, mint az õ kis ujjacskái. Olyan mintha tényleg viszketne neki, mert sokszor a szájprémjét szívja befele, de sokszor az az érzésem, hogy csak reflexbõl kapja be a ujjait/öklét. Köszönöm a válaszokat.
Szia nekem is a 7 hetes kisleányom ezt csinálja, de nálunk biztos nem a foga végett.Sokszor annyirra rágja a kezecskéjét hogy hányingere van tõle.Sajnos a dudit elsem veszi.Én sem erõltetem.Nemtudom miért de annyirra nyálzik, naponta többször öltöztetem.Szerintem nálatok lehet a fogak végett.Nekem a kisfiamnak 9 hónapossan jött ki az elsõ foga, jó nehezen.

Ha a kutya rágja a szõrét, gyakran vakarózik és néhol korpás a bõre az allergiára utal? Sehol sincs gyulladás, kiütés, börpír stb. , semmi más, csak a fent írt tünetek!

Elviszem állatorvoshoz jövõ héten, mert ma egész nap dolgozok, de addig is tudni szeretném mennyire veszélyes/sürgõs, illetve minek a tünete lehet? (hátha valaki tudja)

Legjobb válasz: Az én kutyám nagyon vakarózott, és kihullott a szõre a farka fölött, és piros is volt a bõre. Vettünk neki csepegtetõs bolhairtót, és javult a helyzete. :)

Az én kutyám nagyon vakarózott, és kihullott a szõre a farka fölött, és piros is volt a bõre. Vettünk neki csepegtetõs bolhairtót, és javult a helyzete. :)
Sok minden lehet. Szõrtüszõ atka, bõrféreg, allergia (fõleg fehér kutykná), silány táplálék stb. Ne találgassunk, az állatorvos dolga kideríteni. Ha azt írom, hogy fáj a lábam, az lehet azért is mert sokat gylogoltam és lehet azért is mert szétlõtték.
A kérdező hozzászólása: Ja, azt elfelejtettem írni, hogy szuper prémium táppal van etetve és kezelve van elõsködõk ellen is. Köszönöm az eddigi válaszokat! Tudom, hogy biztosat csak az orvos tud mondani, de addig is kíváncsi lennék, hátha valaki tud vmi hasznos tanácsot, véleményt mondani.
A korpás bõr leggyakrabban gombára utal. Ameddig nem tudod vinni dokihoz fürdesd meg Nisoral samponnal. (többször meg kell fürdetni) A gomba jelei a faroktõnél jelentkeznek, illetve a hátsó combokon. Vizsgáld át a kutya szõrét, hogy nem ritkult e meg neki ezeken a helyeken. A canesten is jó rá, de elõtte mindenképpen fürdetéssel tisztítsd meg a bõrét. A másik lehetõség az atka, de az meg pont felül okoz elõször tüneteket, a fején, az oldalán, az viszont baromira viszket neki. Illetve ha jól megnézed a bõrét (esetleg nagyítóval) akkor pici kis púpokat láthatsz a bõrén. Neostomosan amit recept nélkül be tudsz szerezni rá. Az advocate oldat receptköteles.

Hallott már valaki az ICICI bankról? Neten megrendelt tőlem egy fényképezőgépet egy külföldi személy, aki itt utalt a számlámra, de csak akkor kapom meg az összeget, ha a bank által küldött e-mailre válaszként megküldöm a feladott csomag rag számát.

Volt már valakinek ilyen netes eladása?

Legjobb válasz: Ohh jajj. 2013 van és még nem hallottál a nigériai csalásokról? Mert ez az eset tipikusan az. Minden szavában az. Vedd a fáradságot, és nézz utána. Ha ezek után elküldöd a csomagot, akkor finoman szólva is ostoba vagy. De remélhetõleg nem.

Ohh jajj. 2013 van és még nem hallottál a nigériai csalásokról? Mert ez az eset tipikusan az. Minden szavában az. Vedd a fáradságot, és nézz utána. Ha ezek után elküldöd a csomagot, akkor finoman szólva is ostoba vagy. De remélhetõleg nem.
A kérdező hozzászólása: Nos nem, miért is hallottam volna? Amúgy meg szerintem vannak emberek, akik még a csapvízrõl sem hallottak, mégis mûködik. Így bennem van annyi hogy ha valamirõl nem hallottam, még nem biztos, hogy nem mûködhet. De eszem ágában sincs feladni, csak ha teljesen meggyõzõdtem róla, hogy ez valós. Ami szerintem esélytelen.
A kérdező hozzászólása: Amúgy épp Afrikába küldette volna velem.... Most már megtaláltam. http://www.fogyasztok.hu/cikk/20100412/nigeriai-csalasok-hir..
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszi! :)


A kislány kutyusomnak a pisilője mellett megvan dagadva és piros is. Ez valami nagy baj? Vagy lehet csak beütötte? Nem tudom mit tegyek. Ezért kihívjam az állatorvost? És az mit jelent ha a kutya folyton rágja az egyik körmét?

Legjobb válasz: Lehet hogy sérve van,a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt,az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától,de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.

Lehet hogy sérve van, a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt, az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától, de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.
Biztos, hogy nem a tüzelés jeleit látod rajta?
sztem állatorvos
Valószínûleg tüzel. Nem volt még szuka kutyád? Olvass a neten a tüzelésrõl. A körme éppen, lehet, túlnõtt és próbálja lerágni.

Csak akkor rossz a szájszagom ha sokáig vagyok a barátommal és csókolózunk. A legkellemetlenebb mikor azt mondja, hogy vegyek be egy rágót. Mit lehet ezzel kezdeni?

Legjobb válasz: Viszont ha a gyomorszáj jól zár és a fogak is ápoltak, akkor még az arcüreg gyulladása is okozhat rossz lehelletet(saját tapasztalat).

Viszont ha a gyomorszáj jól zár és a fogak is ápoltak, akkor még az arcüreg gyulladása is okozhat rossz lehelletet(saját tapasztalat).
Moss gyakrabban fogat, használj szájvizet és fogselymet.az nagyon fontos, mert egy alapos fogmosás utan is meg rengeteg maradékot szed ki a hátsó fogak és az iny közül.oda mar a legjobb kefe is kevés.ha ez sem segít nézesd meg a fogaidat, mert a lyukas, romló fog is okozhat rossz szájszagot, mert olyankor lényegében rohad a fog.ha ez sem megoldás akkor lehet rosszul zár a gyomorszáj.ott nem tudom mi a megoldás
A lényeg, hogy bekerül a szervezetedbe, majd a gyomrod megoldja a többit :)

Kisfiam 2 es fel eves es az utobbi par hetben ragja a kezet, ujjait, de csak akkor, ha faradt vagy ha banatos, sir, frusztralt. Ra kell szolni emiatt vagy sem?

En ugy gondolom, hogy ez csak atmeneti potcselekves es majd kinovi, mivel csak akkor csinalja, ha nagyon faradt vagy ha leszidjuk valamiert, es sir. Viszont a bolcsiben a gondozonok mindig raszolnak emiatt. Szerintem ez nem jo, sot, meg inkabb fogja csinalni, mert feszultebb lesz a sok figyelmeztetes miatt. Volt mar valakinel hasonlo dolog? Ti szoltatok a gyereknek, vagy rahagytatok?

Legjobb válasz: Leszidjátok és sír. Egy ilyen kicsi gyermeket nem szabad szidni, nem is csoda ha rágja a kezét. És tudod miért, ezt félelmében teszi.

Leszidjátok és sír. Egy ilyen kicsi gyermeket nem szabad szidni, nem is csoda ha rágja a kezét. És tudod miért, ezt félelmében teszi.
A kérdező hozzászólása: A leszidast ugy ertem, hogy raszolunk, ha rosszalkodik. Nem ordibalva szidjuk. Fegyelmezni, raszolni szerintem egy 2 es fel evesre mar lehet.
az én 2 éves kislányom is ezt csinálja.én néha szolok hogy ne rágd a kezed ne vedd a kezed a szádba mert megeszed a koszt a kezedrõl.nem mindig de néha szotfogad.én nem csinálok problémát belõle.éssre vettem akkor is csinálja amikor szégyenlõs.remélem elmarad
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.

Az én lányom 3 hónapos és jóllakik 120 ml-vel, de mégis utána a kezét is rágja, ha olyanja van, de a cicit már kiköpi, legközelebb csak 3-4 óra múlva kér. Hogy lehet ez? Mennyit kellene ennie?

A barátn?m lánya 2 hónapos, megeszik 180ml-t is! és keze a szájában utána és két óra múlva mégis kér megint.. Sír a kajáért, ha kevesebbet ad neki, akkor is... Mindketten anyatejesek, súlyuk gyarapodik. Mennyit kell enniük. Nem arra lennék kiváncsi, hogy nem lehet túletetni...hanem, hogy mit tegyen a barátn?m, mert szegény már ki van ett?l akadva, nincs sok nyugodt percük, mert a baba vagy éhes, eszik, vagy ébren van és sír. Biztos, hogy éhes? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Köszii

Legjobb válasz: Szia! Én sose mértem hogy mennyit eszik a kisfiam, mindig adok neki ha kér, csak szopik ( 2-3 óránként), de nálunk is evés után hamarosan kicsi keze a szájában. Már kitapasztaltam hogy akkor még nem éhes. Õ is 3 hónapos, sok idõt tölt ébren és most ismerkedik a kezével, nézegeti, bekapja, rágja, megfogja a ruhapelust és persze azt is bekapja, úgyhogy szerintem egyszerûen " babaszokás ". Túletetni nem lehet a szopis babákat, mert jelzik ha elég, vagy a felesleget kibukják. Biztosan jóllakik a kisfiam mert már megduplázta a születési súlyát és 3700 gr-al született. Majd késõbb leköti õket az ismerkedés és akkor már nem az lesz hogy vagy esznek, vagy alszanak, vagy sírnak.

Szia! Én sose mértem hogy mennyit eszik a kisfiam, mindig adok neki ha kér, csak szopik ( 2-3 óránként), de nálunk is evés után hamarosan kicsi keze a szájában. Már kitapasztaltam hogy akkor még nem éhes. Õ is 3 hónapos, sok idõt tölt ébren és most ismerkedik a kezével, nézegeti, bekapja, rágja, megfogja a ruhapelust és persze azt is bekapja, úgyhogy szerintem egyszerûen " babaszokás ". Túletetni nem lehet a szopis babákat, mert jelzik ha elég, vagy a felesleget kibukják. Biztosan jóllakik a kisfiam mert már megduplázta a születési súlyát és 3700 gr-al született. Majd késõbb leköti õket az ismerkedés és akkor már nem az lesz hogy vagy esznek, vagy alszanak, vagy sírnak.
A kérdező hozzászólása: jól átírták a kérdést....
Ne olvass könyveket és ne is mérd, hogy mennyit eszik, ezeket felejtsd el. A számolgatásba meg a felesleges aggódásba bele lehet hülyülni. Akkor adj neki amikor kér és annyit amennyit kér. Nálunk van hogy óránként cicin van, de van hogy csak 3 óránként. Õk sem tudnak mindíg ugyanannyit enni, ahogy mi sem.Egy héten egyszer tedd mérlegre, ha gyarapszik, akkor minden oké, de ne számolj utánna a könyv szerint, mert minden baba más. A lényeg, hogy eszik, hízik, alszik és egészséges! Majd eljön az idõ amikor leköti más is, de most még kitartás! :)

Mitől lehet ez? Pár napja annyira fáj az álkapcsom, és mostmár ráment a fülemre is, de az is csak akkor fáj, ha kinyitom a számat vagy rágok.

16 hetes km

Legjobb válasz: nem hiszem,hogy hatással lesz a babára,ne aggódj,csak ne hanyagold el,mert gyulladás is lehet,és azt ki kell kezelni. nem akartalak megijeszteni,ne haragudj!

nem hiszem, hogy hatással lesz a babára, ne aggódj, csak ne hanyagold el, mert gyulladás is lehet, és azt ki kell kezelni. nem akartalak megijeszteni, ne haragudj!
lehet a z egyik fogadtól és lehet fülgyulladás is vagy lehet, hogy a nyirokcsomóid duzzadtak! Irány az orvos!
A kérdező hozzászólása: hú most meg ijjedtem egy kicsit. Még voltam orvosnál, vártam hogy elmúljon. Remélem a babára ez nem lesz hatással.
A kérdező hozzászólása: helyesbítve:nem voltam orvosnál!
A kérdező hozzászólása: Semmi baj, azért annyira nem vészes! Köszi a választ! Még azért várok vele vagy 2 napot. :)

Az union belül a más országokból behozott autókra csak Magyarországon vetnek ki ragadót? Tehát ha mondjuk ausztriába visznek autót Németországból akkor ott nincs regeadó?

Legjobb válasz: A közhiedelemmel ellentétben a regisztrációs adó nem ellentétes az EU-s joggal, mégpedig annyira nem, hogy az országok többségében létezik is. Ausztria a többséghez tartozik.

A közhiedelemmel ellentétben a regisztrációs adó nem ellentétes az EU-s joggal, mégpedig annyira nem, hogy az országok többségében létezik is. Ausztria a többséghez tartozik.
Hangsúly a matekon van. Mennyi az annyi! Azért ez nem mindegy. A másik. A regisztrációs adónál az volt az ideológiai háttér, hogy a Magyarországra behozott autó forgalomba helyezésének vannak adminisztrációs költségei. Valaki mondja már meg mennyivel többet kell "papírozni" egy 40 milliás Ferrárinál mint egy vw polónál?
Nagyon helyes hogy van reg adó. De én másképpen csinálnám. Két kulcsos regadót vetnék ki, v agy kompenzált felárút. A lényeg hogy 5-6milláig a mai összeg vagy % ot használnám, 5-6milla felett meg megdupláznám. "Hiszen válság van, vag nem"?
Jahh, még valami. Akit meg megfognék hogy nem regisztrált autóval közlekedik mert megvette, csak nem regisztráltatta. "lehetséges könnyen kiszûrni" Azoktól elkobzás + még a jármû értékének megfelelõ büntetés! Fél év türelmi idõ a befizetésre, utánna behajtás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!