Találatok a következő kifejezésre: Ha a csak rágja (19 db)

Ha a kutya rágja a szõrét, gyakran vakarózik és néhol korpás a bõre az allergiára utal? Sehol sincs gyulladás, kiütés, börpír stb. , semmi más, csak a fent írt tünetek!

Elviszem állatorvoshoz jövõ héten, mert ma egész nap dolgozok, de addig is tudni szeretném mennyire veszélyes/sürgõs, illetve minek a tünete lehet? (hátha valaki tudja)

Legjobb válasz: Az én kutyám nagyon vakarózott, és kihullott a szõre a farka fölött, és piros is volt a bõre. Vettünk neki csepegtetõs bolhairtót, és javult a helyzete. :)

Az én kutyám nagyon vakarózott, és kihullott a szõre a farka fölött, és piros is volt a bõre. Vettünk neki csepegtetõs bolhairtót, és javult a helyzete. :)
Sok minden lehet. Szõrtüszõ atka, bõrféreg, allergia (fõleg fehér kutykná), silány táplálék stb. Ne találgassunk, az állatorvos dolga kideríteni. Ha azt írom, hogy fáj a lábam, az lehet azért is mert sokat gylogoltam és lehet azért is mert szétlõtték.
A kérdező hozzászólása: Ja, azt elfelejtettem írni, hogy szuper prémium táppal van etetve és kezelve van elõsködõk ellen is. Köszönöm az eddigi válaszokat! Tudom, hogy biztosat csak az orvos tud mondani, de addig is kíváncsi lennék, hátha valaki tud vmi hasznos tanácsot, véleményt mondani.
A korpás bõr leggyakrabban gombára utal. Ameddig nem tudod vinni dokihoz fürdesd meg Nisoral samponnal. (többször meg kell fürdetni) A gomba jelei a faroktõnél jelentkeznek, illetve a hátsó combokon. Vizsgáld át a kutya szõrét, hogy nem ritkult e meg neki ezeken a helyeken. A canesten is jó rá, de elõtte mindenképpen fürdetéssel tisztítsd meg a bõrét. A másik lehetõség az atka, de az meg pont felül okoz elõször tüneteket, a fején, az oldalán, az viszont baromira viszket neki. Illetve ha jól megnézed a bõrét (esetleg nagyítóval) akkor pici kis púpokat láthatsz a bõrén. Neostomosan amit recept nélkül be tudsz szerezni rá. Az advocate oldat receptköteles.

Ha a baba csak rágja az ujjacskáit és csak néha szopizza, akkor lehet azért mert viszket a foghúsa? Ha kibújnak a fogacskái elmarad?

Szoktassuk cumira? Nem nagyon akarja elfogadni, er?ltetni semmi szín alatt nem szeretnénk, de az ujjszopás sem lenne a legjobb megoldás.

Legjobb válasz: Nem írod mennyi idõs a babód. Van akinek már három hónapos korban beindul a fogcsírája. A cumit a mi babónk is kiköpi, és õ is az ujját ill. az öklét szopizza. Most három hónapos. Erõltetni nem szabad a cumit, de hogy valamit szopizni fog az tuti. Én tiszteletben tartom a gyerekem kívánságát és mivel neki a kezére van szüksége hát akkor szopizza azt. Egyikrõl sem könnyû leszoktatni, de én még se cumizó, se újját szopó felnõttel nem találkoztam. Ha a foga jön azt könnyen ki tudod deríteni, mert ha benyúlsz a szájába és végig húzod az ujjadat a fogínyén és neki az kellemetlen akkor tutira a foga jön. Arra meg ír a doki oldatot ami elérzésteleníti, ha meg nem fogzik akkor neki egyszerûen csak a kezére van szüksége.

Nem írod mennyi idõs a babód. Van akinek már három hónapos korban beindul a fogcsírája. A cumit a mi babónk is kiköpi, és õ is az ujját ill. az öklét szopizza. Most három hónapos. Erõltetni nem szabad a cumit, de hogy valamit szopizni fog az tuti. Én tiszteletben tartom a gyerekem kívánságát és mivel neki a kezére van szüksége hát akkor szopizza azt. Egyikrõl sem könnyû leszoktatni, de én még se cumizó, se újját szopó felnõttel nem találkoztam. Ha a foga jön azt könnyen ki tudod deríteni, mert ha benyúlsz a szájába és végig húzod az ujjadat a fogínyén és neki az kellemetlen akkor tutira a foga jön. Arra meg ír a doki oldatot ami elérzésteleníti, ha meg nem fogzik akkor neki egyszerûen csak a kezére van szüksége.
Ha a baba eddig nem cumizott , már ne is tegye, mert a keze ott van ha kell, a cumit meg el tudják tõle venni, meg kiesik és nem találja-ez pedig stresszforrás lehet. Azokra a babákra akik az elejétõl cumiznak, nem érvényes. Lehet hogy jön a foga, de lehet hogy csak felfedezte, hogy ezt is tudja csinálni. Nyugodj meg ha kint lesznek a fogai nem fogja így csinálni, mert õ sem akar fájdalmat magának.
A kérdező hozzászólása: 3, 5 hónapos Ha benyúlunk a szájacskájába akkor nem zavarja, inkább örül neki, hogy rághat valami nagyobbat gondolom, mint az õ kis ujjacskái. Olyan mintha tényleg viszketne neki, mert sokszor a szájprémjét szívja befele, de sokszor az az érzésem, hogy csak reflexbõl kapja be a ujjait/öklét. Köszönöm a válaszokat.
Szia nekem is a 7 hetes kisleányom ezt csinálja, de nálunk biztos nem a foga végett.Sokszor annyirra rágja a kezecskéjét hogy hányingere van tõle.Sajnos a dudit elsem veszi.Én sem erõltetem.Nemtudom miért de annyirra nyálzik, naponta többször öltöztetem.Szerintem nálatok lehet a fogak végett.Nekem a kisfiamnak 9 hónapossan jött ki az elsõ foga, jó nehezen.

Mit csináljak, ha csak rágja a cumisüveget (több fajtát is), de nem szívja?

6 hónapos a fiam, délben f?zit eszik és utána szeretnék neki inni adni cumisüvegb?l de csak rágja.

Legjobb válasz: Nem tud cumisüvegbõl inni, ennyi a magyarázat. :) Az én fiam sem tudott, õ is csak rágcsálta mikor elõször megkapta. Adjál neki pohárból, hidd el hipp-hopp meg fogja tanulni. Ami nálunk még bevált az a Nuby itatócsõrös üveg volt, mivel azt nem kell szívni, hanem csak folyik belõle. Azok az itatócsõrös poharak sem voltak jók, amikben szelep van, mert azt sem tudta szívni. Gondolom ez amiatt van, hogy más technikával kell szívni a cicit és máshogy a cumisüveget. :)

Nem tud cumisüvegbõl inni, ennyi a magyarázat. :) Az én fiam sem tudott, õ is csak rágcsálta mikor elõször megkapta. Adjál neki pohárból, hidd el hipp-hopp meg fogja tanulni. Ami nálunk még bevált az a Nuby itatócsõrös üveg volt, mivel azt nem kell szívni, hanem csak folyik belõle. Azok az itatócsõrös poharak sem voltak jók, amikben szelep van, mert azt sem tudta szívni. Gondolom ez amiatt van, hogy más technikával kell szívni a cicit és máshogy a cumisüveget. :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, megpróbálom. A poén az egészben az, hogy kb 2 hónapos koráig ivott cumisüvegbõl tápszert (vegyesen cicizett és tápszerezett) és egyik napról a másikra nem kellett neki.
a szopás egy reflex, és mivel eddig tudott ciciböl szopni így nincs vele baj. szerintem egyszerüen jónak találja a gumit rágcsálni.
Tényleg... :) A fogai hogy állnak? Mert az is lehet, hogy nõ neki és rájött, hogy a cumisüveggel remekül tudja masszírozni az ínyét. :D
Nem ciki.
Nem értem, mért ne lehetne erõs a mensije...
Én leszedem a szõrt, nem mutatok dokinak dzsungelt, legalább legyen egy jó pillanat a napjában a sok cigány meg vén muff között.
Nem.
OFF 2. nak nem mindent "i" vel ír akkor így nézne ki a kérdése: "ciki ha 15. évimben úgy megyek nõdokihoz hogy csupi vok ? (nincs barim csak azért borizom mert zavcsizik meg ha mensizek nem ragcsizik beli a vércsi he le van borcsizva a szörcsi)
Az a ciki, hogy minden szavadat i képzõs alakban használod...
puszcsi csókszi szercsi. és csodálkozol hogy nincs barátod?
Vádlott! Miért ütötte agyon a prostituáltat?! Bíró úr! Én nõgyógyászként praktizálok. Tegnap reggeltõl volt 12 vizsgálatom, 3 szülésem és 7 abortuszom. Délután a magánrendelésemen volt 15 vizsgálat, 4 szülés és 3 abortusz. Este hívott egy kollégám, hogy beteg a gyereke, nem vállalnám-e be az éjszakai mûszakot helyette... Éjszaka volt 16 szülés és 4 sürgõs abortusz. Ezek után reggel hazafele holt fáradtan ez a k*rva elém ugrik és azt mondja: Szépfiú, egy ezresért megmutatom a p*nám! Na akkor ütöttem agyon bíró úr!
Én még nem voltam nõgyógyásznál, de ha megyek elõtte is leborotválom, mert engem zavar a dzsumbuj...Sokkal kényelmesebb, kellemesebb ha sima. Ha Te úgy szereted akkor szedd le a szõrt.A nõdokit nem érdekli, hogy dzsumbuj, rövidre nyírt, fazonra vágott vagy csupasz. 15/L
A dokinak tök mindegy, milyen a puncid, nem azért van, hogy nézegesse! A Te puncid, ha akarod borotválod, ha nem, nem.
Elhiszed, hogy a sok punci között amit lát, fel se tûnik? Meg teljesen mást néz amikor megvizsgál.
Egyáltalán nem ciki. Ez a mai világba tök elfogadott. Egyébéként a nõdokit annyira nem érdekli, hogy milyen. Akár hiszed, akár nem nem azt nézi, hogy most csupasz, vagy szõrös, vagy milyen minta van belenyírva. Napi több 10 puncit lát, nem foglalkozik ilyesmivel.
Ciki. Azt fogja mondani, ha majd felnõttél akkor menj vissza hozzá. :D Egyébként nem hinném, hogy olyan erõs a menstruációd, hogy beleragadna a vér a szõrödbe... De te tudod.
amit zárójelbe írtál szintén így vagyok vele én is. csak nekem van barátom szval amiatt is:D. am hidd el h lefogja szarni a nõgyógyász annyi p.nát látott már.... az meg biztos h nem ciki :)

A boltokban a kijáratnál lévő két "oszlop" beindítja a riasztót ha pl egy rágót, vagy olyat viszek ki amin csak vonalkód van?

Rágó, csoki, cukor.. esetleg újság

Legjobb válasz: Nem. Azok az oszlopok egy bizonyos fémet keresnek. És ha találnak akkor...:D

Nem. Azok az oszlopok egy bizonyos fémet keresnek. És ha találnak akkor...:D
Aszem neomídiumot. Annak a legerõsebb a mágneses mezeje.
Rákerülhet egy pici, passzív RFID-chip is. Másrészt vannak kamerák is, amiken a biztonsági személyzet kiszúrhat. Harmadrészt más embernek - teszem azt az eladóknak, mert az õ fizujukból vonják le a lopásokat - kárt okozni eléggé gyökér tett. És akkor még finoman fogalmaztam.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi hatástalanítja ha megveszem
"De akkor mi hatástalanítja ha megveszem" Ha RFID-s azonosítású, akkor az RFID címke írható/törölhetõ is (EEPROM memória van bennük).
A kérdező hozzászólása: És az mind a dobozon és csomagoláson van.. dehát akkor nem nehéz kilopni a doboz tartalmát.. és nem is feltûnõ
Nem feltétlenül. Beletehetik akár a dobozba is. De két dolgot mondok: 1) Ha ilyen egyszerû lenne, rengetegen lopnának 2) Nem is értem, miért vetõdik fel ilyen kérdés benned. Grátiszként megemlíteném az operátorokat, akik egész nap csak azt nézik a kamerákon keresztül, hogy ki akar lopni.

A kislány kutyusomnak a pisilője mellett megvan dagadva és piros is. Ez valami nagy baj? Vagy lehet csak beütötte? Nem tudom mit tegyek. Ezért kihívjam az állatorvost? És az mit jelent ha a kutya folyton rágja az egyik körmét?

Legjobb válasz: Lehet hogy sérve van,a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt,az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától,de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.

Lehet hogy sérve van, a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt, az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától, de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.
Biztos, hogy nem a tüzelés jeleit látod rajta?
sztem állatorvos
Valószínûleg tüzel. Nem volt még szuka kutyád? Olvass a neten a tüzelésrõl. A körme éppen, lehet, túlnõtt és próbálja lerágni.

Hallott már valaki az ICICI bankról? Neten megrendelt tőlem egy fényképezőgépet egy külföldi személy, aki itt utalt a számlámra, de csak akkor kapom meg az összeget, ha a bank által küldött e-mailre válaszként megküldöm a feladott csomag rag számát.

Volt már valakinek ilyen netes eladása?

Legjobb válasz: Ohh jajj. 2013 van és még nem hallottál a nigériai csalásokról? Mert ez az eset tipikusan az. Minden szavában az. Vedd a fáradságot, és nézz utána. Ha ezek után elküldöd a csomagot, akkor finoman szólva is ostoba vagy. De remélhetõleg nem.

Ohh jajj. 2013 van és még nem hallottál a nigériai csalásokról? Mert ez az eset tipikusan az. Minden szavában az. Vedd a fáradságot, és nézz utána. Ha ezek után elküldöd a csomagot, akkor finoman szólva is ostoba vagy. De remélhetõleg nem.
A kérdező hozzászólása: Nos nem, miért is hallottam volna? Amúgy meg szerintem vannak emberek, akik még a csapvízrõl sem hallottak, mégis mûködik. Így bennem van annyi hogy ha valamirõl nem hallottam, még nem biztos, hogy nem mûködhet. De eszem ágában sincs feladni, csak ha teljesen meggyõzõdtem róla, hogy ez valós. Ami szerintem esélytelen.
A kérdező hozzászólása: Amúgy épp Afrikába küldette volna velem.... Most már megtaláltam. http://www.fogyasztok.hu/cikk/20100412/nigeriai-csalasok-hir..
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszi! :)
A lényeg, hogy bekerül a szervezetedbe, majd a gyomrod megoldja a többit :)

Ha rágózunk és gömböket fújunk vagy csattogtatjuk, annak mi értelme? Mire jó, ha kifújjuk a szánkon a rágó gömböt, talán látjuk, hogy felfújtunk egy kis lufit, vagy ez mire jó, mert csak azért fújkáljuk fel mikor rágjuk, mert élvezzük vagy csak jó.

Én magam is rágózok szinte naponta többször és én is olyan vagyok,hogy csattogok,fújom meg minden,szeretem csinálni,mert tök jó,de vajon ti mit mondtok ,mire jó ez? Írjatok minél többen. Ja és írjatok már kort és nemet is légyszi. én: 29/F

Legjobb válasz: Szerintem csak mert ez az egyetlen dolog amivel látványosat tudsz alkotni egy rágóval. Meg lehet versenyezni hogy ki tud nagyobbat fújni. Vagy ha egyedül vagy akkor a saját rekordodat döntöd meg. Meg minél nagyobbat próbálsz vele csattintani. Mert ha pl kicsit gömböt fújsz ami még bennvan a szádba és ott durrantod ki úgy hogy kicsit nyitva van a szád akkor az jó hangosan szól, hangosabban mintha kifújsz egy nagy gömböt és az kidurran és az egész rámegy a képedre. :) Ha nagyon unatkozol jó ezzel szórakozni.

Szerintem csak mert ez az egyetlen dolog amivel látványosat tudsz alkotni egy rágóval. Meg lehet versenyezni hogy ki tud nagyobbat fújni. Vagy ha egyedül vagy akkor a saját rekordodat döntöd meg. Meg minél nagyobbat próbálsz vele csattintani. Mert ha pl kicsit gömböt fújsz ami még bennvan a szádba és ott durrantod ki úgy hogy kicsit nyitva van a szád akkor az jó hangosan szól, hangosabban mintha kifújsz egy nagy gömböt és az kidurran és az egész rámegy a képedre. :) Ha nagyon unatkozol jó ezzel szórakozni.

Kisfiam 2 es fel eves es az utobbi par hetben ragja a kezet, ujjait, de csak akkor, ha faradt vagy ha banatos, sir, frusztralt. Ra kell szolni emiatt vagy sem?

En ugy gondolom, hogy ez csak atmeneti potcselekves es majd kinovi, mivel csak akkor csinalja, ha nagyon faradt vagy ha leszidjuk valamiert, es sir. Viszont a bolcsiben a gondozonok mindig raszolnak emiatt. Szerintem ez nem jo, sot, meg inkabb fogja csinalni, mert feszultebb lesz a sok figyelmeztetes miatt. Volt mar valakinel hasonlo dolog? Ti szoltatok a gyereknek, vagy rahagytatok?

Legjobb válasz: Leszidjátok és sír. Egy ilyen kicsi gyermeket nem szabad szidni, nem is csoda ha rágja a kezét. És tudod miért, ezt félelmében teszi.

Leszidjátok és sír. Egy ilyen kicsi gyermeket nem szabad szidni, nem is csoda ha rágja a kezét. És tudod miért, ezt félelmében teszi.
A kérdező hozzászólása: A leszidast ugy ertem, hogy raszolunk, ha rosszalkodik. Nem ordibalva szidjuk. Fegyelmezni, raszolni szerintem egy 2 es fel evesre mar lehet.
az én 2 éves kislányom is ezt csinálja.én néha szolok hogy ne rágd a kezed ne vedd a kezed a szádba mert megeszed a koszt a kezedrõl.nem mindig de néha szotfogad.én nem csinálok problémát belõle.éssre vettem akkor is csinálja amikor szégyenlõs.remélem elmarad
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!