Találatok a következő kifejezésre: Ha a csak az anyának (72 db)

Van olyan törvény (és melyik az) hogy ha az anyánál helyezik el a 3ÉV ALATTI gyermeket, akkor csak az anya felügyeletével viheti el az apa, vagy csak az anya lakhelyén láthatja a gyereket?

Legjobb válasz: ez nem törvény hanem bírói ítélet. a gyerekelhelyezési perben ahogy megállapodtok vagy megállapítja a bíró úgy csináljátok, ha azt kéred, hogy csak a te felügyeleted mellett látogathassa akkor általában ezt meg szokták ítélni 3 éves korig

ez nem törvény hanem bírói ítélet. a gyerekelhelyezési perben ahogy megállapodtok vagy megállapítja a bíró úgy csináljátok, ha azt kéred, hogy csak a te felügyeleted mellett látogathassa akkor általában ezt meg szokták ítélni 3 éves korig
Igen, ahogy az elsõ írta. Ez nincs törvénybe foglalva. Viszont ha az anya azt kéri, akkor csak az õ felügyelete mellett látogathatja a 3 év alatti gyereket az apa. Viszont 3 év fölött már köteles az anya odaadni az apának a gyereket, hogy az oda és és programot csináljon vele a saját ideje alatt, amilyet õ jónak lát, mármint nyilván a gyerek érdekeit és igényeit szem elõtt tartva.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm!
Tavaly õsztõl változott a helyzet. Nem bírósági azaz polgári peres a gyermekelhelyezés. Nem tartozik már jogi ügynek... Minden esetet a gyámhatóság vizsgál és az is hoz ítéletet. Elõbb a városi, majd azt lehet fellebbezni a megyeinél, és slussz, annál feljebb nincs semmi. Ügyvédet nem kell fogadni, sõt felesleges mert mindenki magát képviseli. 3 év alatti gyermeket nem kötelezhetnek a lakhelye elhagyására, tehát anyuka kérheti , hogy csak az otthonában legyen látogatható a pici. Persze ide kérhet az anyuka családsegítõ munkatárs jelenlétét is. Ha kérdeznél még valamit, priviben segíthetek, ha kell... Üdv.

Ha mindkét szülők lelép a gyerek mellől, akkor miért csak az anyát vetik meg?

Igaz, néha az apát is, de messze nem annyira, mint az anyát. Miért van ez?

Legjobb válasz: Mert még mindig a régi családmodell él mindenki tudatában. Az anya elsõsorban gyereket nevel, vezeti a háztartást, az apa dolgozik naphosszat. Mindig az anyára hárítják a felelõsséget a gyerekért, merthogy "neki mást dolga nincs is."

Mert még mindig a régi családmodell él mindenki tudatában. Az anya elsõsorban gyereket nevel, vezeti a háztartást, az apa dolgozik naphosszat. Mindig az anyára hárítják a felelõsséget a gyerekért, merthogy "neki mást dolga nincs is."
En mindkettot megvetem! Miert kell lelepni? Hogy szamol el az ilyen ember, plane aki Anyanak nevezi magat, a lelkiismeretevel? Nem vagyunk egyformak. Szerencsere. Nincs az a penz, sem korulmeny, ami miatt elhagynam a gyerekemet. Rengetegen nevelik egyedul, es nem a konnyebb utat valasztjak. Ismerek ilyen apat es anyat is, es minden tiszteletem az ilyen szuloke.
Szerintem azért, mert egy anya sokkal jobban kötõdik a gyerekéhez és a gyerek is az anyához, azért csak 9 hónapig egy köldök zsinór kötötte össze õket és csak az anyukájából táplálkozott, fõleg, ha még sokáig is szoptat egyértelmû, h nagyobb a összetartozás, mint az apával...

Van egy lányhörim, régen volt egy fiúhörim is csak ő meghalt és most a lányhörimnek lesznek kishöriei. Mikor megszüli majd akkor hiányozni fog nekik az apjuk? Az nem baj ha csak az anyjuk fogja őket felnevelni?

Legjobb válasz: a hörcsögök nem így "mûködnek" nekem legalábbis úgy tûnt hogy nem fontos nekik az apai kapcsolat(14 törpehörim van,persze nem egy helyen)

a hörcsögök nem így "mûködnek" nekem legalábbis úgy tûnt hogy nem fontos nekik az apai kapcsolat(14 törpehörim van, persze nem egy helyen)
Dehogy fog, az apát amúgy is azonnal ki kell venni ha a kicsik megszületnek, õk nem emberek, szerintem olvass egy kicsit utána a hörcsögöknek
Jó lenne, ha tisztában lennél a hörcsögtartás alap feltételeivel. Elõször is: otthon nem szaporítunk hörcsögöket, mert ez nem annyiból áll, hogy két külön nemût összeteszel! A hörcsögök magányos állatok, TILOS õket együtt tartani. A nõstény kapjon sok fehérjét (minden nap egy fél kisujjkörömnyi trappista sajtot), egészen addig, amíg a 4 hetes kishörcsögök nincsenek leválasztva. Ugyanis ha nem kap elég fehérjét, megöli a kicsiket. Ahogy ivarérettek a kicsik, add le õket egy kereskedésben, vagy vegyél mindegyiknek egy külön otthont, ha meg akarod tartani õket! DE MIND KÜLÖN LEGYEN EGYMÁSTÓL ÉS AZ ANYJUKTÓL!
utolós, ennél szebben nem lehet összefoglalni, kérdezõ te meg fogadj szót neki
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek köszönöm :) ) AZ utolsó elõtti válasz: mi baja lesz a hörimnek ha otthon szaporitom?? majd én eldöntöm ok.. -.-
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek köszönöm :) )
Kérdezõ! A szaporítás egy nagyon csúnya dolog. Nagy tudás kell hozzá, és te gondolom nem vagy 18, tehát semmit nem tudsz róla. Nem mindegy ám, hogy milyen hörcsögöket teszel össze. A rendes ilyen fajta munkát TENYÉSZTÉSnek hívják. Hallottál már róla? Akkor nem ártana megfogadni a tanácsomat, mert ha esetleg kereskedésbõl vett felnõtteket teszel össze, ott olyan vérfertõzés van, hogy a kicsinyeik csupa génhibásak lesznek. Nem viccbõl mondom. És egyébként is van elég hülye a világon, akik ezt csinálják, a hörcsögeik meg idõ elõtt belepusztulnak a sok fialtatásba (aminek egyébként semmi értelme, mert nincs rájuk kereslet). Ne akarj beállni közéjük, mert különben szegény hörcsögeid szívják meg... :(
A hörcsögöknél ha megvan az apa, ki kell emelni a szülésnél, megeheti a kicsiket. Egyáltalán nem fog hiányozni nekik az apjuk.
Beöltöztetném nõnek.Muhaha.
Köszönjük a kioktatást. Válaszoltam egy ELMÉLETI kérdésre. Ez még nem azt jelenti, hogy elhittem ezt a hatalmas blõdséget, hogy ma világvége lesz. És látod, akkora fanatikus vagyok, hogy azt sem tudtam hány órakor lett volna esedékes...:D
És a gyerekét egyedül nevelõ apa nem ér semmit, az õ gyereke nem gyerek?
Amúgy meg ha jön a világ vége akkor hol biztosítanának neked helyet? Ezt a baromságot meg felejtsd el h majd neked külön biztosítanak helyet meg a gyerekeknek xD Majd ha miniszter leszel vagy bankigazgató majd akkor mehetsz ilyen helyre.
"Amúgy meg ha jön a világ vége akkor hol biztosítanának neked helyet?" A VILÁG VÉGÉN TÚL, ahol a kurta farkú malac... TÁNCOL :D
Istenem...... xD Neeeeee Úgye hitelt nem vettél fel világ vége elõtt?
Gyermektelen hajadonként mennék én is. De ha a világnak vége, hova biztosítanak helyet?
Kedves válaszolók, akik 13:00 tájban írtatok: A világvége 12:11kor volt. Ez a 183.
Azért hülyeség a kérdés mert ha lenne soha nem jelentenék be, mert a pánik törne ki. Sok nõ egy rakáson férfiak nélkül gyerekekkel inkább meghalnék.
Mennék. A gyerek nem kérte az életet és ha már "megcsináltam" akkor nem is hagyom magára a páromért se, mert nem ezt érdemli. Mielõtt a sárgaföldig pontoztok ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a páromat.
Na hogyne..kisgyerekes anyáknak. Akkor sem mennék oda, ahol kisgyerekes anyák vannak, ha milliárdok várnának rám!! A legtöbbjük utálatos és elviselhetetlen! Egész nap balhéznék ezekkel, bár így is, ha véletlenül összefutunk a boltban, tömegközlekedési eszközökön és egyéb helyeken, ahol elsõbbségi jogokat hisznek maguknak :) Isten õrizzen tõlük! Én maradok :)
Utolsó, akár hiszed akár nem, így ismeretlenül is mérhetetlenül fáj, hogy ezt gondolod a kisgyerekes anyukákról, így rólam is. Én nem érzem úgy, hogy körülöttem forog a világ, nem követelem sehol a helyet magamnak, engem inkább még babakocsival lökdösnek jobbra-balra. Egyszer föllökte egy nõ a babakocsit (benne volt a 11 hónapos gyerekem!!) a mozgólépcsõ tetején. Azt hittem ott kapok sírógörcsöt. A kisfiam meg csak sírt a fölborult babakocsiban. A szandálomat becsípte a mozgólépcsõ és menthetetlenül elszakadt. A nõ meg segítségnyújtás nélkül tovább ment. Meg sem rezzent az arca. 30 körüli lehetett. Na végül félig mezítláb felnyaláboltam a 15 kilós babakocsit és mentünk tovább. Azt hittem agyvérzést kapok. Sosem engedem hisztizni a fiamat a boltban, nem követelem, hogy engedjenek elõre, hiába is tenném, a lépcsõs buszon sem mindig akaródzik valakinek, hogy segítsen. De megoldom magam. :) Csak nagyon rossz érzés, hogy a nemtörõdöm szülõk miatt gondolkodnak így rólam...:(
Utolsó: a másik oldal is tudna atrocitásokról mesélni ami az anyáktól jön! És az szerinted nem fájdalmas, ha a kérdezõ arra utal, csak az értékes, megmentésre méltó, aki csinált egy-két gyereket??
Nem nem mennék, nekem csak egy 1, 5 éves fiam van, de nem hagynám el a párom SOHA, amúgy is inkább meghalok, mint hogy sok idegesítõ, hormonzavaros nõvel kelljen együtt élnem , meg sok neveletlen kölyökkel(tisztelet a kivételnek), úgy, hogy nincs ott a párom, sõt férfiak sem.
Tudom, hogy tudna. Csupán azért írtam le ezt a történetet (köszönöm a lenullázást, kedves emberek lehettek) mert igazságtalannak tartom, hogy a nemtörõdöm szülõk miatt vagyok én is elítélve, egy kalap alá vesznek velük, ha csak rámnéznek, de nem is ismernek. Ennyi erõvel én is általánosíthatnék, hogy minden 30 éves nõ egy szemétláda aki teljes erejébõl fölborítja a babakocsit a mozgólépcsõn. És egy szóval sem mondtam, hogy az én gyerekem többet érne bármelyik más embernél. De azoknál biztos, akik látatlanban ítélnek el, csupán rossz tapasztalat alapján. Nektek is kellemes ünnepeket!
És még annyit, hogy azért feleltem azt erre az ELMÉLETI kérdésre, hogy a gyerekemmel mennék és nem a férjemmel, mert nem a gyerek kérte az életet. Te sem, én sem, az én gyerekem sem. Lehet, hogy szerinted csak nyûg a gyerek és minden anya egy idióta, de ha így gondolkodna mindenki, akkor te sem élnél. Nem tartom magam istennek vagy felsõbbrendûnek mert szültem, sõt. Az én életem már másodlagos. Létrehoztam egy új életet, akiért felelõsséget kell vállalnom és ez bizony lemondásokkal jár. IMádom a férjemet, de még õ is egyetért abban, hogy a mi kettõnk boldogságánál és szerelménél is fontosabb a gyerekünk élete. Mert nem õ kérte az életét, és ha valaha sor kerülne ilyenre, mint ami a kérdésben szerepel (TUDOM H NEM FOG)akkor õt kell menteni, nem magunkat. Mert mi akartuk, hogy éljen.
Akkor lenne jogos a mondandód, ha személyesen rád céloztam volna, de mivel azt sem tudom ki vagy, fogalmam sincs miért vetted magadra. Senki sem mondta, hogy nincsenek közöttük jó fejek, de hogy tömegében közöttük kelljen lenni, áhh. Sajnos a többség elszáll magától, bár máig nem értem miért, de ettõl még senki nem fog leállni vitázni valakivel, aki nem adott rá okot. Én is csak azoknak szólok, akik undorítóan viselkednek "Engedj elõre gyerekkel vagyok", vagy a gyereke szétver mindent a boltban, ezzel jelentõs anyagi kárt okozva például, vagy aki üvölt, hogy a kerékpárút az övé, mert babakocsival van, stb. Bocs, de ezeket lehetetlenség szó nélkül hagyni, egyszerûen kiállhatatlan és elviselhetetlen. Viszont egy olyannak, aki nincs elájulva, csak mert szülni képes, mint a nõk java része, azt a fene sem szólja meg.
Tudom, hogy elvileg már elmúlt, de tegyük fel, hogy ma lesz... elõször is, nem értem a kérdést: ez azt jelenti, hogy aki a menedékhelyre megy, az megmenekül a világvégétõl? Vagy azt, hogy kisebb kínok között fog elhunyni? Mert nem mindegy. Ha az elõbbi verzió... nekem óriási dilemma lenne. Valószínûleg mennék, de nem magam miatt, és nem amiatt, mert nem szeretem a páromat, hanem a gyerek miatt. Illetve... ha a gyerek nem kicsi, és nemcsak bennem bízna meg, hanem lenne bent vmi kedves ismerõs, aki elvállalná, hogy vigyáz rá, felneveli, akkor lehet, csak a gyereket küldeném be, ha van ilyen opció, fõleg, ha már van olyan idõs, hogy megérti, miért maradok kint a párom mellett. Ha a gyerek csak az anyjával mehet be, akkor a gyerek érdekében mennék, de sosem tudnám kiheverni a párom halálát, mert nagyon szeretem :(.
És a nem kisgyerekes anyák? Akinek felnõtt gyerekei vannak? Se a férjemmel, se nélküle nem mennék sehová. Nehogy öreg napjaimat valami fû, fa, virág nélküli bolygón töltsem már el..és ki veszi majd fel a nyugdíjamat? Nélküle egy lépést se..:(
Én inkább bevárnám a végzetem, minthogy túlélõ legyek egy olyan helyen, ahol csak anyatigrisek és a hisztizõ-nyivákoló gyerekeik vannak. Úgyse sokáig élnének utána, hiszen ki fog vasutat építeni, kõszenet bányászni, gépeket gyártani vagy egyáltalán csak kaját szerezni azon a bizonyos "helyen"? A kérdés annyira ostoba, h már fáj.
ez az egész világvége dolog mindig is egy akkora baromság volt szerintem...2000-ben már vége volt egyszer a világnak...furcsa...én még élek, vagy mégse? már amikor elõször hallottam, hogy 2012.12.21-én világvége lesz azonnal felötlött bennem, hogy ez szép és jó...de melyik idõszámítás szerint? Kínában teljesen más évet írunk, sõt ott nincs is december...Oroszországban sem a mi naptárunk szerint mérik az idõt, és még sok más helyen sem...ezek alapján ott nem lesz világ vége? na most akkor vajon melyik idõszámítást vegye figyelembe az ember? és persze arról se esett szó sehol, hogy melyik idõzónát kell figyelni... egyáltalán mit takar szerintük a világ vége? mert attól, hogy ez a bolygó megsemmisül még nem lesz vége a világegyetemnek...vagy szerintük az õsrobbanás mintájára hirtelen összeomlik az egész egy kis valamivé? de akkor se lenne vége a világnak, hiszen ez biztosan csak egy dimenzió ugrás lenne és átkerülne a mi világegyetemünk egy másik dimenzióba, ahol épp a semmi állapot áll fenn.... egy nagy vicc ez az egész világ vége maszlag :) soha senki nem fogja tudni megjósolni, hogy mikor következik be :)
És a világvégén túl mibõl kapnának családi pótlékot?
Na, le is pontozott a sok családellenes, önmegvalósító, anyagyûlölõ :D
Mibõl élnének meg mert, hogy semmi tartalék nincs ennyi embernek az biztos. A national geographic-on most megy a túlélni minden áron címû mûsor, na õk túlélnék mi nem. http://natgeotv.com/hu/tulelesi-praktikak/galeriak/mindenre-..
Szerintem olvasni kell a sorok között.a kérdés lényege az hogy otthagynád -e a párod és menekülnél-e a gyerekkel vagy meghaltok mind. Igen mennék, párom ugyanezt tenné.
Ezen már én is elgondolkoztam, mikor egyszer néztem a Titanicot, és ott meg csak a nõk és a gyerekek szállhattak be a csónakba... Nekem nincs gyerekem, így nem tudom megítélni teljesen a helyzetet, de sztem nem mennék a párom nélkül.
Igen, jön a világvége, de aki lemaradna róla, két hét mulva ismétlés lesz. Akinek meg nem tetszik, az egyszerûen nem foglalkozik vele. Megy helyette szinházba.:) )
Jaj istenem, és amikor a fantasztikus holivúúúdi világvége filmekben az összes aszott aggastyánt viszik elsõnek, mert õk a vezetõk, az mennyivel jobb forgatókönyv? Akkor már inkább ez a verzió, mint azok. Egyik se igazságos, és valszeg amilyen hülye barmok vagyunk úgy összesen a világon élõk, jó ha 0, 00001%a földnek túlélhetne akár egy ûrbázison, pár évtizedig vagy akár tovább... (azért az a 12órás idõpontot jó lenne megvárni a maja Kukulkán templom felett, nem véletlen a naptárat jelképezi:) ahhoz még kell cca 4óra:) , nem hiszek a világvégében, bár kicsit izgat, hogy na vajon mi is az igazi jóslatuk erre a napra)
Én élõben szerettem volna látni, amikor a francia hegyekben vagy hol bujkáló idióták látják, hogy nincs világvége.
Az ilyen kérdések is azt bizonyítják, hogy a kisgyerekes anyukák azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ..

Ha a terhesség csak az anyának öröm, akkor a férj későbbiekben változhat, vagy ez már igy marad örökre?

Bár 12 éve élünk együtt 3 éve házasodtunk, férjem 2-3 évet várt volna még a babával, bár elvetetni nem szeretnénk, mert én már 31 vagyok, de érzem, hogy ez teher a számára, és egyáltalán nem örül neki. 6 hetes vagyok, nagyon sokat agyalok ezen, és az alhasi fájdalmat is ennek tudom be. Bár tudom, hogy a méhem n?l, de még is retegek attól, hogy elveszíthetem a babát. Párom tudom, hogy jó apa lesz( van egy kerezstfiúnk akit imád-rajongásig 8 éves), de közben félek, hogy megundorodik t?lem és megutál azért mert ráer?szakolom és maga a tudat, hogy már csak nem ? lesz az életünkben. Volt valaki ilyen helyzetben, és megváltozott a dolog, vagy végérvényesen lemondhatok arról, hogy újra olyan lesz a családi béke amilyen ezel?tt. A részletek tudom, hogy kevesek ahoz, ho9gy bárki véleméynt tudjon mondani, de szükségem van a bátorításra, mert nagyon bánt, és ezzel csak ártok a babának. Megprobáltuk megbeszélni, és csak odáig jutotunk, hogy legyen baba, de semmi más. Azótta néma csönd, és hallgatás, nem bújik, nem közeledik, és végkép nem keresi a társaságomat. Félek, hogy elveszitem mindkett?jüket. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Idõ kell neki, hogy elfogadja a változásokat. Ne aggódj, ha megszületik a pici, õ is másképp fog hozzáállni a dolgokhoz! Valószínûleg még fél a felelõsségtõl, de ez idõvel biztosan változni fog. Nyugodj meg, csak pozitívan állj hozzá! Ha látja, hogy boldog vagy, szerintem hamarosan õ is az lesz veled együtt!

Idõ kell neki, hogy elfogadja a változásokat. Ne aggódj, ha megszületik a pici, õ is másképp fog hozzáállni a dolgokhoz! Valószínûleg még fél a felelõsségtõl, de ez idõvel biztosan változni fog. Nyugodj meg, csak pozitívan állj hozzá! Ha látja, hogy boldog vagy, szerintem hamarosan õ is az lesz veled együtt!
Na ez már mindjárt más hozzáállás. Nekem is voltak ilyen helyzeteim, de utólag belátva elég fiatal voltam akkoriban. Ma már azért tudom, hogy nem szabad feladni. Ezt meg pláne nem. Ne is hagydd magad.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon jó , hogy ennyien bátorítotok, és nem fogom hagyni, hogy ez tönkre tegye az életem, megtartom a kis csöpséget, és megvédem az ilyen felelõtlen emberektõl. Ha peddig elkezd nõvekedni a hasam és megenyhül akkor engedni fogom, mert szerintem úgy is megfog változni a helyzet, ha nem most akkor majd 8 hónap múlva. Én csak reménykedem, és megprobálok boldog kismama lenni, majd szeretõ gondoskodó anyuka.
A kérdező hozzászólása: Új fejlemények: tegnap este eldöntöttem, marad a baba és szarom le a férjem egyedül is felnevelem. Õ hazugnak tart, és nem bír velem egy légtérbe3 lenni, de engem már ez nem érdekel, vagy meg enyhül vagy mehet isten hírével....Jövõhéten doki, csináltatok egy képet, és az orra alá dugom, azt ha tetszik neki akkor így járt ha nem akkor ugyszint.
Nem akarlak megbántani, de nem lehet, hogy igazándiból õ már ezt a kapcsolatot sem akarja? Csak fél, ha megszülöd a babát örökre össze lesztek kötve? Mert ha veled akarja leélni az életét, akkor nem hiszem, hogy az az 1-1, 5 év bármin segít...Ezt mindenképp tisztázni kell, hogy biztosan tudd magadnak szülöd v. lesz kivel felnevelned...Mert szerintem túl heves ez az érzelmi reakció tõle és nem biztos, hogy a késõbbiekben változni fog.
A kérdező hozzászólása: Olyan érzésem van, hogy elvetetni õ sem akarja, hanem inkább minden el akarna adni, de azzal nem nyerûn semmit, mert mind elmenne a hitelre, tehát se pénz, se auto, se élet. Nem tudom, kicsit olyan negatív az egész, már nem beszélgetünk róla egy teljes napja, de nem is foglalkozik velem.
Én nagyon sürgõsen elbeszélgetnék a helyedben a férjeddel arról, hogy mégis hogy képzeli ezt... 12 éveéltek együtt, házasok vagytok, megvan mindenetek, ami a baba érkezéséhez kell! Mégis meddig akar várni még? És ha õ is akarta a babát, most miért viselkedik így? Kedves kérdezõ! El ne vetesd a babát, mert ezzel mindenki csak rosszul járna! Benned örökre ott maradna a fájdalom, hogy meggyilkoltad a gyerekedet egy férfi kedvéért, a férjednek pedig sosem nõne be a feje lágya... Annyira hajaz ez a történet egy rokonomék esetére, ha nem baj, megosztom itt: õk is tíz éve voltak házasok, de nem akart jönni a baba. Aztán amikor mégis sikerült, a férj teljesen bepánikolt, hogy õ még nem készült fel rá, és rávette a nagynéném, hogy vetessék el a gyereket. Azzal jött, hogy úgysem tudnák eltartani, meg hogy nagynéném túl öreg már a gyerekhez! Akkor a nagynéném már 35 éves volt, az orvosa jól össze is szidta, hogy éveken át nyavalygott a gyerek miatt, most meg elveteti... A történet vége: a pasi három évvel késõbb rájött, hogy mégis kell neki egy gyerek, és lelépett egy 20 éves lánnyal, aki elsõ szóra teherbe esett! A nagynéném meg azóta is bánja, hogy akkor olyan hülye volt. Most 50 éves, se kutyája, se macskája, egyedül él, és nagyon magányos... Ne akarj egy ugyanilyen élet írta történet fõhõse lenni!
A kérdező hozzászólása: Sajnos elég rossz a helyzett még mi8ndig, most már elmondtam neki, és véget vettek ennek az egésznek, de nem merem elvetetni, peddig tudom, h oyg ezzel megváltozna minden, csak az én részemrõl örökre és nagyon rosszul végzõdne. Nem tudja elfogadni azt, hogy egy baba lapul a méhembe, nagyon fáj neki, hogy úgy érzi én becsaptam õt, és nem akarja ezt az egészet már. Nagyon sírtunk tegnap, és sajnos semmi esélyét nem látom annak, hogy ez a helyzet megváltozna. Talán jobb lenne, ha nem lenne....de félek ha elveszitem qakkor mindkettõjüket elveszítem!
A férfiak hozzáállásáról csak annyit: Mi 7 éve vagyunk együtt és három évet próbálkoztunk sikertelenül. Mûtöttek, havonta kétszer jártam kezelésre, csináltam szerintem vagy 60 negatív tesztet. A férjem teljesen együtt érzett velem, õ is ki volt akadva, hogy nem jön össze. Aztán egyszer, amikor már feladtuk nem jött meg, csináltam egy tesztet és ott volt a 2. csík. Soha olyan boldog nem voltam életemben, felébresztettem a páromat, hogy õ is örüljön erre annyit mondott, hogy "most komolyan ezért ébresztettél fel"?...., pedig õ akarta. A terhesség vége felé, a 32. héten rángattam el egy UH-ra, na akkor jött rá, hogy itt gyerek van. Nehéz a felfogásuk, azt hiszik, hogy vége az életnek, mostmár csak a gyerek, a robot, a meló..., ez az elsõ pár hónapban így is van, de amint nagyobb lesz újra minden visszaáll a régi kerékvágásba, átalakulnak a programok, az igaz, de ez nem feltétlenül rossz. És a férjem imádja a lányát, rajong érte, a lányom pedig úgy néz rá, mint egy istenre!:-) Én a helyedben határozott lennék, nehogymár rejtegesd az örömöd, meg idegeskedj miatta. Mit várt, 40 évesen fogsz szülni? 12 év együttélés után szerinte mi következik, kutya? Így is 50 éves leszel, mikor a gyereked érettségizik. Én a helyedben megmondanám, hogy mehet, ha nem akarja a gyereket, ha szeret úgyis marad, ha nem akkor jobb, ha még az elején ez kiderül. De szerintem csak idõ kell neki, ne tutyujgasd, mert akkor tényleg elhiszi, hogy õ mekkora szerencsétlen, mert ráerõszakolnak egy gyereket. Sugározz, a kismamák gyönyörûek, boldogok, ne menekülj melankóliába, hiszen ott növekszik benned egy élet, ennél nincs szebb dolog a világon!:-) A férjed pedig majd eldönti, hogy veled akar-e tartani. Fel a fejjel és garatulálok a babához!:-)
Szia! Mi 9 év után döntöttünk úgy, hogyjöhet a baba, de igazából mi sem tudtuk még akkor mit akarunk.belevágtunk mondván, hogy egyszer el kell kezdeni.3hónap múlva jött a két csíkocsak..én épp akkor válltottam munkahelyet pár hete mikor kiderült.Mondanom semkellett, hogy betjtunk mi lesz ha kirugnak vagy bármi..Totál kétségbe estünk-én is.Nem tudtuk örüljünk vagy ne, pedig mi akartuk.aztán eltellt kb egy hét és kirúgtak.Elõször nagyon rossz érzés volt, de aztán rájöttem lehet a sors akarta így és elkezdtem máshogy nézni a dolgokat.Találtammásik munkát ahová már kismamaként vettek fel.A párom az elején láttam rajta nem akarja tudomásul venni az állapotomat.Nem szólt egy szót sem-nálunk szóba semjött az abortusz, de láttam rajta, hogy nincs velem.Mondta idõ kell még.Elkezdtem magándokihoz járni és egyszer megemlítettem neki, hogy járnak kispapák is és nincs e kedve eljönni.Eljött , de meglepõdött mikor behívták õt is.Akkor még csak ultrahangoztak-hasi.Na és kb onnatól kezdtem el érezni mikor látta a babát(elõtte is látta felvételrõl, de az nem volt olyan nagy élmény)mint mikor látta, hogy a hasamon húzgálja a doki az uh gépet és ott a baba bennt.Onnantól kezdve jobban várta az orvosi vizsgálatokat mint én sztem.De a mai napig nem egy simogatós alkatu apuka, persze ráteszi a kezét a hasamra mikor kérem de magától olyan mintha félne tõle.Attól függetlenül ha bezséd témára kerül a sor akkor bûszkén beszél a fiáról, sõt én elkezdtem neki a pampers.hu-ról küldözgetni a hetek leírását, hoghy mikor mi történik a babával, hogy fejlõdik .És mikor kiamaradt rámszólt, hogy mért nem küldömmár...de magától nem lépne rá az oldalra.Így rájöttem érdekli a téma csak át kell a cikket küldeni neki.Próbáld ki te is majd, de még várj vele hagy ülepedjen kicsit nála.Mikor elkezdtünk vásárolgatni iagzá olyan félidõsen akkor láttam egyre lelkesebb, de mégis a multkor bevallotta, hogy igazából akkor fogja érezni az apává válást ha már kint lesz a kicsi.Nekem anyum is mondta ne akarjam kényszeríteni semmire , majd magától belejön.ELlenezte az apás szülést mikor elkezdett velem dokihoz járni a második alkalommal õ nyilatkozott a dokinak úgy, hogy az lesz én is meglepõdtem.Szval hidd el nekik sokkal nehezebb megemészteni ezt a dolgot mint egy nõnek, mi változunk végig és érezzük a testünkön a változást õk esetleg látják de nem tudják elképzelni milyen érzés.A te terhességed még nagyon korai gondolom nemrég derült ki, nekünk hónapok telltek el mikor érzetem kezd felengedni és már nem azt nézi mikor megy el a baba-ez volt a félelme...Most az, mikor lesz a szülés, mert már csak másfél hét van és farosak vagyunk, ráadásul pl eddig én nem kívántam a sexet most meg iszonyatosan , õ meg nem mer hozzám nyúlni már.Értésemre adta.Szval elég nehéz a dolog de már nem sok van és hidd el a te férjed is lenyugszik.Tényleg rossz, hogy begubózik de ne hagyd neki.Menjetek el kirándulni hétvégén vagy moziba kapcsolódjatok ki-legyetek együtt most még megtehetitek és rajtad sem látszik külsõleg semmi..ha érzi vele vagy akkor nemlesz semmi gond, de ha nem törõdsz vele elfordul végleg és akkor van a baj, ne engedd odáig a dolgot el.És ezt most komolyan mondom, amikor érzed jól érzi magát akkor finoman hozd fel neki a témát és monddmeg attól, hogy nem beszéltek róla az õ kis mazsija ott figyel a pocidban és érez mindent amit te.És ez komoly, sokan azt hiszik ez csak közhely de nem én 28hetesen 4ds uhangon döbbentem mennyire érez mindent.aludt a ababa de mikor megírintettem a hasamat elmosolygott vagy fintorgott vagy mozdult..szval tényleg érez mindent és ezt ilyen piciként is.ne hallgassatok egymás mellett, csináljatok közös vacsikat mindig ahol megbeszélitek a napot és ne szóljon csak a gyerekrõl.te meg ne idegeskedj , mert az tényleg nem tesz jót.bízom benne hamar átjuttok ezen a hullámvölgyön és mikor már tényleg közeledik a vége a férjed lesz a legbüszkébb apa hidd el.38-39hetes kismama
Én eddig kétszer voltam terhes, mindkettõ vetéléssel végzõdött elég kicsi korukban, mire dokihoz jutottam, már csak a vetélés tényét tudta megállapítani. :( Az elsõ az elsõ komoly kapcsolatomban történt, a barátom, aki egy éven belül gyereket akart tõlem, mikor megtudta, hogy gyerek lesz, csak annyit mondott: "És az abortusz, az nagyon fáj?" Abban a pillanatban szakítottam vele... A második egy elszakadt gumi miatt történt, a mostani párommal, aki immár a férjem. Fél éve voltunk még csak együtt, a szeme elõtt játszódott le az egész. Soha nem felejtem el az arcát: elsõ pillanatban õ is kijelentette, hogy el kell vetetnem, mert õ még nem készült fel rá. (És én harmadéves egyetemistaként? Ehhez képest vállaltam volna már akkor is...) Aztán a természet intézkedett... Szerintem ilyenkor minden férfi megretten, idõ kell nekik, mire felfogják az egészet. Adj neki idõt, és nem lesz semmi baj! :) Innen úgy tûnik, hogy jó helye lesz nálatok a babának! Kitartás! :)
Nyugodj meg .Ezek természetes gondolatok . Ha megbeszéltétek , hogy legyen baba akkor nagy baj nincs . Õ még nem érez semmit , nem tudja mi lesz , hogy lesz.Az én párom szeretett volna gyereket , vártuk , terveztük , de igazából akkor tudott örülni mikor megszületett.Addig nem volt neki kézzel fogható , õ nem érezte azt amit én ... Legyél a férjeddel elfogadó, kényeztesd , éreztesd vele hogy szereted és tudod hogy majd jó apa lezs.De ne csak a terheségrõl és a babáról lehessen veled beszélni.Kérdezd meg ha hazaér hogy milyen napja volt(és hallgasd is végig) meg ilyenek... Minden jót nektek !
Szia. Szoról szóra ezt mondta nekem is a párom, hogy egyik szeme sír, a másik nevet, mikor megtudta, hogy baba lesz. Mi nem élünk együtt, és megmondtam neki, hogy én vállalom a babát, ha kell egyedül is. Pár napig nem beszéltem vele, mert bántott a hozzáállása, de aztán jött, kérte beszéljük meg, és azóta nagyon lelkes, alig várja, hogy megszülessen. Nála az volt a gond, hogy már van két gyereke a volt feleségétõl, és félt bevállalni egy harmadikat. Csak azért írom le, hogy amint halad elõre a terhességed, látja nõni a pocakod, látja uh-on a babát, szerintem a te férjed is egyre lelkesebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Anyuméknál élünk, egy szobában a hely sem adatott meg a gyermekválallásra, a célunk 1 1 1/2 éven belül egy pici könnyû szerkezetes házikó itt a telken mert vidéken élünk. de hitelbe nem akatunk menni, mert így is fizetünk 3-at. elég nehéz, de úgy még nem volt, hogy ne legyen valami. ezzel felelõség szakad a hátára, én is megértem az aggodalmát, de miért nem tartja magába, mások elõtt csak éppen megemlíti a babát, és boldog de elõttem más arcát mutatja.Becsapva érzi magát.
A kérdező hozzászólása: A babát mindenféleképpen megtartjuk, mert nem kockáztatok. Azzal nem csak a babámat veszíteném el, hanem a férjemet is, mert tuodm, hogy meggyülölném, és ezt mondtam is neki, õ peddig azt mondta, hogy õ is szeretne de az egyik neve sír a másik nevet, és félt késalá küldeni, mert mi van ha többet nem lehet. Nem a gyerekévvel van elfoglalva hanem az életével, hogy õ már élt 27 évet és innentõl kezdve vége....hát teljesen kibukott.
A kérdező hozzászólása: Félek boldog lenni, mert amikor elhagytam a fogamzásgátlott(11év után)azért hogy tisztuljak és 9 honapig nagyon vágytam a gyerekre még én is úgy gondoltam, hogy ha törik ha szakad de egyedül is felnevelném. De az elmúlt hónapba már én sem akartam, mert az egésztõl elvette a kedvem, és pont most mikkor belenyugodtam az egészbe lettem babás, elsõre.....annyira kétségbe vagyok esve. Nem értem, hogy miért csinálja velem ezt az élet, miért kell nekem elviselnem azt, hogy a másik fél ilyen elenséges. Szeretem...ennyi, de nagyon idegesít, hogy még csk megsem erõlteti magát, hogy elrejtse az érzelmeit.
31 évesen màr megengedhetsz böven magadnak egy babàt.ha neked ez öröm hàt tartsd meg.nem ajànlom hogy elvetesd, mert egy életen àt azon fogsz szenvedni.a pàrod is korban ott van hogy feltudjon nevelni egy babàt.de ha ö maga mondja hogy ne... nem tartom szépnek.tartsd meg a babàt, ha megszületik szerintem ugyis kelleni fog neki, megutàlni ha ezért megutàlna, hàt akkorr nem is férfi . tudod nem vagy màr tini, ha mégsem akar semmit, elkellhagyi, menj az anyukàdhoz, tesodhoz, stb àtmenetileg, mig nem talàlsz egy olyan férfit aki megérdemel téged.de ne vetesd el a babàt.valahogy ugy is lesz!!!!!!inkàbb a férfit veszitsd el mint a babàt.31 vagy:mégegyszer irom, nem kislàny, és ha elveteted a babàt lehet sose lesz neked többé, és lehet hogy akkor se fog életre szolni a kapcsolatod, én megtartanàm, és nem idegeskednék, söt ha màr most ilyen, a szülésig menj el rokonaidhoz, ha keres akkor szeret, ha nem akkor tudod mi van.de ülj le vele és monnd el mit gondolsz.hisz az ö gyereke van a szived alatt.ne félj beszélni!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmi javulás a kapcsolatunkban, már nincs jele annak sem, hogy én érdeklem. Peddig az ember nem számít egy ilyen gusztustalan hozzáállásra ennyi év eltõltése után. Reggel egy tényleg nagyon minimális halvány pirosas folyást tapasztaltam ami már megvolt száradva a tisztaságin. Félek, hogy korrai vetélésem lesz, a hasam egy kicsit érzékenyebb, erõsebb a megakar jönni érzés, mint az elmúlt napokban. Bár nincs most csak a normális folyásom ami eddig volt, de annyira félek hogy elveszitem a babám. Azt mondja az ember, hogy érdekli, hogy mi van velem, de a gyerek most totál nem foglalkoztatja, jó fej! Én belekényszeríte, ebbe az egészbe, és annyi minden van a fejébe, hogy inkább nem mondja mert megsértene. Elõrébb hozom a találkozott a dokival, és elmondok neki mindent, nem fog örülni neki. Holnap délután megyek, remélem addig nem lesz baj.

Szuletes utan hany fokot kell a babanak allandoan biztositani a szobaban? Es a furdoviznel? Ha szomjas lesz a babam az anya tejen kivul adhatok neki asvany vizet? Teat csak gyogyteat szoktak nekik adni?

Legjobb válasz: Nem ásvány hanem baba víz mehet persze, szobában elvileg 24 fok, fürcsikor kicsit melegebb, fürdõvíz 37 fok

Nem ásvány hanem baba víz mehet persze, szobában elvileg 24 fok, fürcsikor kicsit melegebb, fürdõvíz 37 fok
Szia! Nálunk 22-23 fok van a lakásban, de este fürdetés elõtt fél órával felvesszük 24-25 fokra hogy ne fázzon meg, majd fürdetés után le is vesszük. 37 fokos víz kell a babának, de a könyököddel nézd meg, mert sokszor csalóka, van hogy hidegnek érzem vagy melegnek a kézfejemmel. Így tavasszal elég még neki az anyetej, inkább nyáron szoktak adni a nagy melegben teát vizet a babáknak.
Szia! Sztm 23-24 fok tökéletes a babának, fürdõvízben pedig 37-38 (a vízhõmérõn úgyis jelzik az ideális hõmérsékletet). Ha tudsz szoptatni, elég neki az anyatej, nem szükséges más folyadék, ha mégis, akkor vagy babavizet (nem sima ásványvizet) adjál neki, teát nem mindenfélét ihatnak, mecsek baby, vagy édeskömény adható újszülött kortól. Jó egészséget, boldog babavárást neked! 5, 5 hós kislány anyukája
Én nem itattam a babát, meg még mindig nem itatom, csak szopizik. Ha nyûgös, akkor szopizunk egyet, de lehet neki babavizet adni (míg pici, csak nagyon keveset), meg babateát, de a gyógynövényessel vigyázz, mert hasfájást okozhat a babának. Nálunk kb. 21-22 fok van a lakásban max. Úgy öltöztesd az 1-2 hónapban a babát, ahogy te vagy öltözve, +1 réteg ruha, utána elég úgy, ahogy te vagy. Ha a tarkója izzad, akkor valószínûleg melege van. Éjszakára nálunk inkább a hûvösebb idõ jön be az alváshoz, olyankor van rajta egy body, egy h.ujjú rugi, és 2 plédet teszek rá. Fürdésnél meg én sose méregettem a víz hõfokot. Úgy engedem neki a vizet, hogy a könyökömre folyatom a zuhannyal, és olyan meleget, amibe én is belemennék. Ne a kézfejeddel nézd, az a lényeg.

A barátnőm két gyerekkel el akar költözni a férjétől de még nincsenek elválva, de az apa nem engedi. Ha hozzám átjelentkeznek akkor az apa bármikor elviheti a gyerekeket, vagy csak az anya engedélyével? Tehát náluk fognak lakni.

Legjobb válasz: Amig a birosag nem donti el, hogy kinel legyenek a gyerekek, addig ugyanannyi joga van mindket szulonek. Attol, hogy nalad lesznek bejelentkezve, semmit nem jelent. A szulok a gyerekekert a felelosek, te mint baratno nem sokat tehetsz, neked nincsenek jogaid. En ertem, hogy segiteni akarsz, de az apanak is vannak jogai. Amit tenni tudtok az az, hogy minel elobb irtok a birosagnak, es keritek a gyerekek elhelyezeset az anyanal, valamint a gyerektartast, lathatast mindent rogzitenek majd a birosagon.

Amig a birosag nem donti el, hogy kinel legyenek a gyerekek, addig ugyanannyi joga van mindket szulonek. Attol, hogy nalad lesznek bejelentkezve, semmit nem jelent. A szulok a gyerekekert a felelosek, te mint baratno nem sokat tehetsz, neked nincsenek jogaid. En ertem, hogy segiteni akarsz, de az apanak is vannak jogai. Amit tenni tudtok az az, hogy minel elobb irtok a birosagnak, es keritek a gyerekek elhelyezeset az anyanal, valamint a gyerektartast, lathatast mindent rogzitenek majd a birosagon.
arra vigyázzon a válni készülõ, hoyg a gyerekekre mindig õ felügyeljen ne a barátnõ, mert apa felhasználhatja ellene, hoyg nicns hol lakni, nincs ki vigyázzon a gyerekekre... még magánál tartja õket, ha õ marad a házban, vagy követeli a gyerekeket, gondolom nehéz nekik, de jobb lenne ha maradna anya a két gyíerekkel a háézban ...inkább menjen a pasi, vagy nem akar? akkor utáljátok ki.
Ha az anya elviszi önkényesen a gyerekeket és nem engedi õket az apjukhoz, az apa akár fel is jelentheti. Már pedig ha nem engedi ezt, akkor lehet, hogy ez meg fog történni. Elvileg az apa elviheti a gyerekeket és nem hiszem, hogy egyáltalán érdekelné bármi is, ha már egyszer az anya ugyanúgy elvitte tõle a gyerekeket. Akkor lesz tiszta, hogy mi hogy alakul, ha már a gyerekek a bíróság által el lesznek helyezve.
Helyi gyámhatóság (önkormányzat) hivatott rendezni ezen kérdéseket. Sajna nem állnak a helyzet magaslatán, de egy próbát megér. Õk indíthatnak családsegítõs közvetítést, egyeztetést stb.

Könyvet szeretnék írni, már megvan az ötlet nagyjából, viszont csak az hátráltat, hogy félek, ha egyszer a könyvem anya kezébe kerül?

Félre ne értsetek, nem attól félek hogy híres leszek meg minden, csak olyan dolgot találtam ki, amit anyu nem nézne ki belőlem. csöndes, félénk kislánynak tart, és félek, hogy mit gondolna rólam. Mit tegyek szerintetek?

Legjobb válasz: Én is ettõl féltem. De nem kell. Köztudott, hogy a szülõk, csak jót akarnak. Hááát... ezt nem azért írom, hogy elkedvtelenítselek, de anya amikor megtudta, hogy erre készülök, kiakadt. Elmondta, hogy ebbõl nem tudok megélni, és tehetségem sincs. Holott egy munkámat sem látta. nem izgat már annyira amit mondott, de már csak azért is. Megmutatom anyának, hogy van tehetségem, akkor is ha õ nem hinne nekem. Támogatlak, és sok sikert. Amúgy hány éves vagy?

Én is ettõl féltem. De nem kell. Köztudott, hogy a szülõk, csak jót akarnak. Hááát... ezt nem azért írom, hogy elkedvtelenítselek, de anya amikor megtudta, hogy erre készülök, kiakadt. Elmondta, hogy ebbõl nem tudok megélni, és tehetségem sincs. Holott egy munkámat sem látta. nem izgat már annyira amit mondott, de már csak azért is. Megmutatom anyának, hogy van tehetségem, akkor is ha õ nem hinne nekem. Támogatlak, és sok sikert. Amúgy hány éves vagy?
Figyelj, szerintem ne szólj. És ha megtalálja, és elolvassa büszke lesz rád. Büszke lesz mert a lánya/fia ilyen dolgokra készül. Büszke lesz, hogy tesz valamit az emberekért. Szóval hajrá!!!
Mutasd meg apudnak, meglásd anya is boldog lesz. ;-)
Nekem is vannak olyan írásaim, amit az életben nem mutatnék meg a szüleimnek... :D
Ez csak ne tartson vissza. Attól, hogy a könyvben egy pszichopata állat meséli a történetet, még nem biztos, hogy az író is az egy kicsit is.
Jelszóval levéded vagy kimásolod egy pendrive-ra, ha a gépet a szülõk is használják.
A kérdező hozzászólása: amúgy igen, errõl lenne szó :) 16 vagyok
Hm, lehet én értem félre, de mintha a kérdezõ nem magát a könyvírást titkolná, hanem annak a tartalma, mondanivalója lenne, olyan, amit nem néznek ki belõle az emberek.
Nyiss 1 füzetet, vagy 1 word-ot és állj neki írni. Miért kéne bárkinek is tudnia róla? Ha meg majd késõbb úgy döntesz, megmutathatod a szüleidnek. Soha ne félj elkezdeni semmit amivel bármit is alkothatsz!
A kérdező hozzászólása: :D

Lemondhat-e az apa gyermekéről, ha évek óta nem láthatta az anya miatt? Az anya le is vette a gyereket az apa nevéről. Csak a tartásdíj fizetés számít a volt feleségnek. (de azt fizeti az apa). Sem elég. J. B. A

Legjobb válasz: nem...viszont az apa kezdeményezheti a bíróságon, hogy kötelezzék az anyát a láthatás betartására...nem mellesleg az anya önkényesen nem változtathatja meg a gyerek vezetéknevét (nem törölheti az apa nevét az anyakönyvi kivonatból, ha az oda bekerült), erre csak akkor van lehetõség, ha az apa lemond a gyerekrõl, hogy más örökbe fogadhassa, viszont ez esetben, a gyerektartási kötelezettsége is megszûnik

nem...viszont az apa kezdeményezheti a bíróságon, hogy kötelezzék az anyát a láthatás betartására...nem mellesleg az anya önkényesen nem változtathatja meg a gyerek vezetéknevét (nem törölheti az apa nevét az anyakönyvi kivonatból, ha az oda bekerült), erre csak akkor van lehetõség, ha az apa lemond a gyerekrõl, hogy más örökbe fogadhassa, viszont ez esetben, a gyerektartási kötelezettsége is megszûnik
és mivel van a láthatási tilalom megindokolva? Mi ez a J.B.A?
Mindenképp a bíróságnál kell intézkedni.A gyereknek szüksége van az apjára, nem nõhet úgy fel h nem tartsa vele a kapcsolatot.Sajnálom az ilyen gyerekeket, akiket az anya büszkesége miatt a gyerek issza meg a levét.Az apa harcoljon a gyermekéért!!!!
gyerektartást mindenképpen fizetned kell, akkor is ha lemondanál róluk.
Most mi van? Az apa le akar mondani? Lemondhat, de gyerektartást fizetnie kell.Az anya nem változtathatta meg a gyerekek nevét az apa beleegyezése nélkül.
igen, itt valami nagyon meg van kavarodva. Az apa írásbeli engedélye nélkül nem kerülhet le a nevérõl a gyerek.
nem mondhat le, csak, ha örökbe fogadják a gyereket pl. anyuci új férje...ez esetben nincs gyerektartási kötelezettség csak úgy nem mondhat le a gyerekrõl, az anyát meg kötelezi a bírósági ítélet láthatás ügyben
Igen! A gyerek is terhes!
Utolsó te egy PARASZT vagy.

Hogyan szakítson egy anya az élettársával, ha az csak úgy hajlandó erre, ha a 8 éves kislányukat magánál tartja?

A lakás a férfié, a n? elköltözne onnan a gyerekével együtt, de a férfi ezt nem akarja engedni? Mit tegyünk, hogy végre boldogok lehessünk?

Legjobb válasz: -ez olyan érzelmi zsarolás tipikus jelei.. mert esetleg tudhatja az apa, hogy a gyermek nagyon kötödik az anyjához, és igy az anya is jobbnak látja, ha marad... /ez csak feltételezés!/ -a biróságon minden esetben anyapártiak, a gyermek érdekeit veszik figyelembe, abban az esetben marad az apával, ha az anya nem tudja felmutatni,hogy el tudja látni a gyermekét pl: lakás+kereset ha lakást biztosit a gyermeknek és jó /viszonylag/ anyagi körülményekkel hozzá tud járulni a gyermek fejlõdéséhez, akkor nincs mitõl félni, meg persze nincs veszélyeztetve a mostoha nevelõszülõtõl sem!

-ez olyan érzelmi zsarolás tipikus jelei.. mert esetleg tudhatja az apa, hogy a gyermek nagyon kötödik az anyjához, és igy az anya is jobbnak látja, ha marad... /ez csak feltételezés!/ -a biróságon minden esetben anyapártiak, a gyermek érdekeit veszik figyelembe, abban az esetben marad az apával, ha az anya nem tudja felmutatni, hogy el tudja látni a gyermekét pl: lakás+kereset ha lakást biztosit a gyermeknek és jó /viszonylag/ anyagi körülményekkel hozzá tud járulni a gyermek fejlõdéséhez, akkor nincs mitõl félni, meg persze nincs veszélyeztetve a mostoha nevelõszülõtõl sem!
Közös gyerek esetén a gyermekelhelyezés ugyanolyan bírósági ügy lehet, mint egy házasság szétválasztásakor. Ha nem tudtok megeygezni a gyermeketek elhelyezéséról, fordulhatsz bírósághoz. De ebben az esetben készülj fel rá, hogy fel kell mutatnod egy helyet, ahol élni fogtok, mert ennek hiányában azért ítélnék az apjának, mert nálad nem látják biztosítottnak a lakást. De ha van hol laknotok, munkád is van, akkor nagy eséllyel neked ítélik, az apjának meg láthatási joga lesz. Keress fel egy családsegítõ szolgálatot, biztosan tudnak segíteni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!