Találatok a következő kifejezésre: Ha a csak a petezsákot (22 db)

Most akkor mennyi idős vagyok? Ilyenkor baj, ha még csak a petezsák látszik, benne semmit nem lehetett látni? El vagyok keseredve.

Kalkulátorok szerint 5 hetes és 4 napos, tegnap a doki azt mondta 4 hetes és 3 napos vagyok. Csak egy üres petezsák látszódott és mivel picit barnáztam kaptam Duphastont és Utrogestant is.

Legjobb válasz: 4-5 hetesen csak egy üres petezsák látszik. Én kb 4 hetesen voltam dokinál, akkor 6mm-es volt. A szívhang az kb 6. héttõl van, és akkor már látható egy nagyon mini foltocska a petezsákban. Mikor kell vissza menned a dokihoz?

4-5 hetesen csak egy üres petezsák látszik. Én kb 4 hetesen voltam dokinál, akkor 6mm-es volt. A szívhang az kb 6. héttõl van, és akkor már látható egy nagyon mini foltocska a petezsákban. Mikor kell vissza menned a dokihoz?
Ne légy még elkeseredve, most a legfontosabb a nyugalom! Szedd a terhesvitamint és a doki által felírt dolgokat és pihenj sokat! Még nagyon az elején vagy, nem jelent semmit, hogy csak üres petezsák látszódik, gondolom 2-3 hét múlva vissza kell menned és akkor már fogod látni a kis embriódat is! :) Boldog babavárást!
Az orvosok azért mondanak el minden olyan lehetõséget, ami lehet, h rosszul is végzõdhet, h ne lehessen õket felelõségre vonni. Nekem is ugyan ezt mondta, 5+6 voltam, rá egy hétre meglett a 3mm embrióm szívhanggal. Nyugodj meg, és jó babavárást.
Szia! Ne agódj, a kalkulátor csak az ideális 28 napos ciklus szerint számolja a terhességi idõt. Nekem is többet dob ki, mivel 35 napos ciklusaim voltak, így a babám is ennyivel "fiatalabb". Mire legközelebb mész, már tuti, hogy lesz ott valaki!! Minden jót, és gartulálok!!
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva rendelt vissza. Azt mondta, addigra kiderül, hogy van-e baba és minden rendben, vagy nem fejlõdik bent senki? De én érzem, hogy baba lesz és hogy minden rendben lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem így gondolkodni, mert különben megõrülnék.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. :)
szia ne ijedj meg ha esetleg szívhang sem lesz, mert nekem is csak a 8-9. hét körül hallotta.

5 hetesen voltam UH-on, baj ha még csak a 8mm_es petezsák látszott? 9hetesen kell újra mennem.

Legjobb válasz: 5 hetesen nekem is csak a petezsák látszodott,enyém csak 7mm volt:-)

5 hetesen nekem is csak a petezsák látszodott, enyém csak 7mm volt:-)
4hét 5naposan nekem is a petezsák látszott, és nekem csak 6mm volt:)
Szia! Én 6 hetesen voltam, akkor is még csak a petezsák látszódott, aminek átmérõje 23 mm volt. 16 hetes kismami
Szia, Engem a doki csak és kizárólag a 8. hét után akart látni és 14 mm petezsék látszódott.Mint egy pici rízsszem a "szervezetben"...Nyugi, nem szabad elsietni a dolgokat, különben se jó ha hamar piszkálják...
Szia En is 5 hetesen mentem eloszor, es nekem is csak petezsakot latott az orvos, engem is egy honap mulvara rendelt vissza.Ne izgulj minden rendben van, es olyan hamar elmegy az ido, h meg En sem hiszem el, de mar lassan felidoben vagyok, es csak most derult ki, h baba van a pocakomban. Nagyon boldog babavarast kivanok

Ha 5 hetesen még csak a petezsák látszik, az jó?

Legjobb válasz: Szia szerintem jó ne aggódj mivel a napok is nagyon számítanak ha pl egy hét múlva is csak petezsák látszik az már nem túl jó

Szia szerintem jó ne aggódj mivel a napok is nagyon számítanak ha pl egy hét múlva is csak petezsák látszik az már nem túl jó
A dokik elég érdekesen számolnak.Én elvileg 4 hetesen mentem elõszõr és nekem is csak a petezsákot látták.Aztán kiderült hogy amikor voltam már 5hetes voltam szóval a dokik valamit mindig elszámolnak legalábbis nálam.Én 3hétre mentem újra akkor már volt szív hang is a papirra az lett rá írva hogy 9hetes pedig elvileg 8hetes voltam.Szerintem ne aggódj amugy anyukám amikor terhes volt még 6hetesen is csak a petezsákot látták.Kitartás legközelebb lesz ott már több is.
nyugodj meg.meglesz az a picike.én 5 hetes vagyok az ultrahangos doki szerint és ma voltam és 5 mm-es a picim.a nödoki szerint már 7 hetes vagyok.nyugi lehet h csak bujocskázik.egyébbként én a mult hét hétfön amikor voltam még meg sem találta.de semmit még a zsákot sem.1 hét is sokat számit ám, de még pár nap is.nyugi ne idegeskedj.
5 hetesen nekem is még csak petezsák látszódott, és most itt van az ölemben az 1 hónapos kislányom :) Mikor mentem legközelebb a dokihoz, azt hiszem, 7 v. 8 hetesen, akkor már volt szívhang is!! Grat!
Szia! Én múlt hétfõn voltam dokinál, 5 hetet mondott, de az uh-on még csak egy 4mm-es "pacát" látott. Jövõ hét elején megyek vissza, akkor ellenõrzi, hogy nõtt-e a pacám :) Nekem még petezsákom sincs, úgyhogy ne aggódj. Gratulálok. K.
Szia, Minden terhesség más, gondolom a doki visszahívott kontrollra, ha ott sem látszik majd más, akkor van baj. Lehet 5hetes vagy számolva, de valójában minden késõbb volt, mint azt gondoljátok, így picike még a babód, nem is látni. kb 1mm, szóval egy rosszabb géppel pláne nem lehet látni...
Én is ebben a cipõben járok. Ma voltam dokinál és a köv. volt a diagnoózis: 18x10 mm, de sem YS, sem embryocsomónem látható. Missed ab. gynúja merül fel. Holnap kontroll UH. A továbbiak az eredménytõl függõen. Nagyon félek, de az itt és egy hasonló kérdésnél adott válaszok még egy kis reménysugarak a számomra. Elõszõr egyébként is méhenkívülinek hitték, mert nem találták. Csak azt nem értem miért nõ a petezsák, ha nincs benne semmi? Mindenkinek drukkolok! Drukkoljatok nekem is! Jó lenne, ha értesítenétek a fejleményekrõl!
Kedves elõzõ Válaszoló! Mi lett végül a babáddal?

A 6. héten már kell látszania az babának is az uh-n, nem baj, ha csak a petezsák látszik?

Ma voltam el?ször dokinál, és azt mondta, hogy 14mm-es a petezsák, de még nem látja az embriót, mert nagyon kicsi. Mondta, hogy a petezsák mérete normális. viszont én olvasgattam, és sok helyen láttam, hogy ilyenkor már látták a babát, és írták a papírra, hogy mekkora a mérete...

Legjobb válasz: A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.

A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Kicsit megnyugodtam! Azért vagyok nyugtalanabb, mert a dokim két cisztát is felfedezett a méhem mögött...
Én 6 hetes és 1 napos voltam az elsõ vizsgálatnál és már jól hallhatóan volt szívhang.A doki azt mondta, h ilyen korán ritkán szokott lenni, de örüljek, hogy így van.A petezsák méretét nem írta rá a papírra, a babát 3.5 mm-esnek írta.Szerintem mire legközelebb mész, lesz szívhang is, ne aggódj!

Ha a terhességem 2 petezsákkal indult, de kiderült 2 hét múlva, hogy csak az egyik élõ terhesség, a másik petezsák mikor szívódik fel?

Legjobb válasz: Nekem 8hetesen 2petezsák volt,a 12.uh.-on már csak a kisfiam volt egyedül. Semmi nyoma nem volt a 2.pzsáknak. Hogy mikorra szívódott fel,azt így nem tudom megmondani...

Nekem 8hetesen 2petezsák volt, a 12.uh.-on már csak a kisfiam volt egyedül. Semmi nyoma nem volt a 2.pzsáknak. Hogy mikorra szívódott fel, azt így nem tudom megmondani...

Az embrió elhalásnak mik a tünetei? Mindig vérzéssel jár? Van remény a terhességre ha 5 hetesen csak a petezsák és a szikhólyag volt látható az uh -n?

Legjobb válasz: szia nekem 6hetesen látszott csak a 4millis bébi, és már dobogott a szíve. Ez volt 2hete. Csütörtökön azt mondta a doki, már nem látja a babát, a petezsák is összement és ellaposodott. ma elkazdtem vérezni. Ne görcsölj. én is ezt tettem. Mindig azon izgultam él e még, miért nem látszik már(5hetesen), aztán, hogy minden rendben lesz e. És ezt mind megérzik. Nem azt mondom, hogy emiatt halt el, de biztos nem tett jót neki, hogy tiszta ideg vagyok állandóan. Ha meg akar születni, hidd el meg fog. Ha meg elhal, annak is megvan az oka, ami ellen nem tehetsz semmit, és akkor jobb hogy így történik, mint, esetleg betegen szülessen. Próbálom így felfogni.

szia nekem 6hetesen látszott csak a 4millis bébi, és már dobogott a szíve. Ez volt 2hete. Csütörtökön azt mondta a doki, már nem látja a babát, a petezsák is összement és ellaposodott. ma elkazdtem vérezni. Ne görcsölj. én is ezt tettem. Mindig azon izgultam él e még, miért nem látszik már(5hetesen), aztán, hogy minden rendben lesz e. És ezt mind megérzik. Nem azt mondom, hogy emiatt halt el, de biztos nem tett jót neki, hogy tiszta ideg vagyok állandóan. Ha meg akar születni, hidd el meg fog. Ha meg elhal, annak is megvan az oka, ami ellen nem tehetsz semmit, és akkor jobb hogy így történik, mint, esetleg betegen szülessen. Próbálom így felfogni.
5 hetesen nekem is csak petezsákot látott a doki, mert mást még nem is láthatott.Nyugi!Boldog babyvárást!
mi van veled voltál dokinál?
az utolsó vagyok. Nekem egyébként semmi tünetem nem volt. Se görcs, se barnázgatás, semmi. Ha nem megyek el dokihoz észre sem veszem. Ennyi.
azt szerintem hogy missed ab azt nagyon korán van rá irni 5hetesen, mert az azt jelenti elhalt terheség, legalább is nekem 10hetesen irták rá mikor elhalt a baba,
A kérdező hozzászólása: Szia! Az uh doki nem mondta, hogy baj van, csak ezt írta a leletemre: 5 missed ab?
örülj neki hogy már az is látszik nekem még nem látták, mert mondot valamit a doki hogy baj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat, remélem nem lesz baj!?
Ne izgulj, minden rendben lesz! :) 5hetes uh-n ez teljesen normális! Csak pozitívan, mert az idegeskedést lassan a bébi is érezni fogja! :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászólónak írok! Szia! Voltam dokinál és mûszeres terhességmegszakításom volt. Elhalt a magzat!

6 hetesen és 3 naposan ha még csak üres petezsákot lát a doki abból lehet még valami?

Legjobb válasz: Szerintem lehet, mert nálunk majdem 7hetesen lett csak. Drukkolok!

Szerintem lehet, mert nálunk majdem 7hetesen lett csak. Drukkolok!
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Sejtettem, hogy valami nincs rendben. Nagyon sajnálom. Drukkolok Nektek, hogy mielõbb összejöjjön. Viszont úgy készülj, mivel, hogy volt egy vetélésed, a következõ terhességed már automatikusan veszélyeztetett lesz, szóval ha megtudod, azonnal doki és a munkádat, akármit is dolgozol abba kell hagynod, mert feküdni kell. Sajnos ez ezzel jár. Vigyázz magadra! 22 km
Sajnos azt kell írjam, hogy nem valószínû. Nekem az elsõ uh. 6.hetes 3 naposan történt és akkor már volt szívhangja a babának. Ha ez most nem jött össze, ne csüggedj, drukkolok, hogy a következõ mielõbb sikerüljön. 20 km
Velünk is ez volt, és most 32 hetesek vagyunk. ne stresszelj, majd kiderül, a lényeg, hogy ha esetleg tényleg üres, igyekezz ne elkenõdni, az még nem jelent semmit, próbálkozzatok majd újra. de sztem rendben lesztek, még korai, nekem is 8 hetesen szívhanggal együtt ott volt a 2. lányom:-)
Még bármi lehet.Az is elõfordulhat, hogy késõbb volt az ovud. Kb 1 hét és elválik mi lesz. Addig meg csak a jóra és szépre gondolj, elég lesz akkor parázni ha baj van! Minden jót neked!
Na, hogy alakulnak a dolgok feléd? Írd majd meg!
A kérdező hozzászólása: Sajnos elvetéltem és meg kellett mûteni:( Nagyon el vagyunk keseredve:( de várjuk már hogy újra próbálkozhassunk.

Februárban 25-én voltam dokinál, és akkor voltam 5 hetes 6 napos az UH szerint. Csak a petezsákot látta, ami 16mm átmérőjű volt. Ugye nem lehet baj? Ha valami baj lenne, akkor annak lenne valami jele? És mi?

Március 25.-re hívott vissza, de ugye addig nem lehet baj? Nem mondta, hogy lát-e benne valamit, és attól félek, hogy nem is fog. Gondolok itt arra, hogy felszívódik, vagy egyáltalán nem is lesz benne semmi. Ne nevessetek ki, de félek ett?l. Gondolom lenne valami jel, vérzés ilyesmi. DE hál'Istennek nincs semmi gond. Csak félek.

Legjobb válasz: ne aggódj biztos nincs gond ha nincsenek rossz tüneteid mint vérzés görcsölés stb.én 12 hetesen voltam uh-n és csak 20 hetesen voltam vissza rendelve igaz hogy már akkor tudtam hogy ott van a pici de nem tudtam hogy fejlödik csak azt láttam hogy nõla poci de hál'Istennek minden ok már nemsokára te is menni fogsz még 2 hét addig pihenj sokat gratula a babához

ne aggódj biztos nincs gond ha nincsenek rossz tüneteid mint vérzés görcsölés stb.én 12 hetesen voltam uh-n és csak 20 hetesen voltam vissza rendelve igaz hogy már akkor tudtam hogy ott van a pici de nem tudtam hogy fejlödik csak azt láttam hogy nõla poci de hál'Istennek minden ok már nemsokára te is menni fogsz még 2 hét addig pihenj sokat gratula a babához
Én március 4-én voltam dokinál és akkor voltam 5 hetes 6 napos és 16mm-es átmérõjû petezsákkal :) Nekem is egy hónap múlva kell visszamennem, ne izgulj, nem hiszem, hogy csak úgy felszívódna, ez már vetélés és annak vannak bizonyos jelei, pl. erõs vérzés vagy görcsök, ájulás stb., bár pl. nekem 2 napig barnás folyásom volt, a doki azt mondta, hogy ha nincs erõs vérzés és görcs, akkor ne izguljak, szóval szerintem ne paráztasd magad. Azt szoktam mondani, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy meg van írva, ha a baba elmenne, annak komoly oka lenne, esetleg nem lenne egészséges vagy akármi, szóval ne izguuuuuulj! :)
Szia En jan.4-en mentem orvoshoz, akkor 5 hetes voltam, es feb.4.re hivott vissza, nekem is csak petezsakot latott akkor meg. Ne felj nem lesz semmi baj, ha viszont barmi problemad lenne, hivd fel az orvosodat, O fog tudni a legjobban megnyugtatni, de hidd el semmi baj nem lesz, csak vigyazz magatokra Boldog babavarast 15 hetes kismama
Sziasztok! Én február 26-án voltam az orvosomnál (3 pozitív teszt után) és a petezsákban egy kis pötty látszódott. Megállapította, hogy ez még nagyon fiatal terhesség (én otthon úgy számoltam, hogy 5 hetes lehetek, az utolsó mensi kezdetétõl számolva). Márc. 13-án kell visszamennem még egy uh-ra. Remélem, ekkor már hallható lesz a szívverése is! 1 szó mint 100, ne félj, mert ahogy a többiek is írták, lenne jele, ha valami nem lenne teljesen OK. De tudom, olyan rossz várni, én is szinte az órákat számolom, hogy mehessek vizsgálatra! Kitartást, drukkolok!!!

5 hetes terhes vagyok de még csak a petezsák látszódik az ultrahangon. Táppénzre mikor tudok elmenni ha már van embrió? Háziorvos ír ki?

Legjobb válasz: Akkor, amikor a nõgyógyászod megállapítja, hogy veszélyeztette terhes vagy. Életkörülmény, munkakörülmény, stb.. ezek alapján szokták a javaslatot megírni a háziorvosnak, aki utána táppénzre felvesz.

Akkor, amikor a nõgyógyászod megállapítja, hogy veszélyeztette terhes vagy. Életkörülmény, munkakörülmény, stb.. ezek alapján szokták a javaslatot megírni a háziorvosnak, aki utána táppénzre felvesz.
nem tudom, mikor tudsz elmenni táppénzre, de a folyamat úgy néz ki, hogy a nõgyógyász ír javaslatot a táppénzre vételre a háziorvosnak, Te pedig ezzel elmész a háziorvoshoz és ott kapod meg táppénzes papírt.
engem 8 hetesen írtak ki 5 hetesen voltam elõször.
Nekem nem kellett emiatt a háziorvoshoz mennem. Mindent a körzeti nõgyógyász intézett. Õ állapítja meg, h veszélyeztetett vagy-e vagy sem. Csak veszélyeztetettként mehetsz táppénzre. Nekem a munkakörülményeim miatt kellett.
Nekem a nõgyógyász adott egy papírt, hogy veszélyeztetett vagyok és a háziorvos ezen igazolással vett táppénzre, tõle kaptam a tp-s papírt, amit a munkahelyemre adtam le havonta. Mondjuk én korházba kerültem és ott adta a nõdoki az igazolást. Szerintem a szívmûködéstõl adhat ilyen papírt. Háziorvos csak úgy nem tud tp-n tartani, max. 2 hétig, ha tovább is tp-n van valaki, szakorvosi javaslat kell hozzá. 2 éve így volt.

Hüvelyi uh-n jobban látszik a petezsák vagy a szikhólyag mint hasin? Mennyire tér el? 5 hetes vagyok. Ha hasin nem látott szikhólyagot az az jelenti hogy tuti nincs még vagy csak nem látszik mert hasi volt?

Ma volt hasi uh-m (nem n?gyógyászati vizsgálat miatt hanem belgyógyászati miatt) de már ott látszott a petezsák, de a szikhólyag még nem. Bár a doki nem is nézegette hisz nem n?gyógyász. 17-én megyek n?gyógyászhoz, akkor hüvelyi lesz.

Legjobb válasz: Szia, ilyenkor még kizárólag petezsák látszik ilyen korán, ne aggódj.De igen hüvelyi uh val sokkal jobban látni dolgokat.Én 6 hetesen mentem s petezsák volt csak akkor is.

Szia, ilyenkor még kizárólag petezsák látszik ilyen korán, ne aggódj.De igen hüvelyi uh val sokkal jobban látni dolgokat.Én 6 hetesen mentem s petezsák volt csak akkor is.
Így van. A hüvelyit azért szeretik jobban alkalmazni kora terhességnél, mert jobban látnak vele! Nekem a 12. hétig csak hüvelyi volt. Nem tudom, hogy tényleg akkora e a különbség, de ne ess kétségbe. Mint írtad, nem nõgyógyász vizsgált. Várd meg a nõdokit. Még fiatal a terhesség. Akkor már picit többet látnak és fõleg hogy hüvelyi lesz! Minden jót! 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :) Megnyugodtam egy kicsit. Jó lenne ha már a szívmûködést is látnám 1 hét múlva. :)
szia, az egyáltalán nem biztos akkor késõbb, 7-8 hét körül menj akkor már van nagyvalószínûséggel
Nekem az elejétõl csak hasi uh-volt, de minden tökéletesen látszódott.Elõször 4 hetesen voltam akkor még csak egy apró pötty látszódott, majd 5 hetesen volt 4-5 mm-s a petezsák, 5 hetesen 13*10-es a petezsák, majd 8 hetesen volt csak szívmûködése és a CRL-je:14mm. Tehát ha 6 hetesen mész, akkor még nembiztos hogy lesz szívhangja, és vissza fog hívni 2-3 héttel késõbb :) ) 19 heteske

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!