Találatok a következő kifejezésre: Ha a csípőficammal (2 db)

Ha a szülő csípőficammal született, és előfordult a rokonságban, akkor örökölheti a gyermek?

Legjobb válasz: Igen, a csípõficam leányágon öröklõdõ betegség. Ha a szülõnek (anyának) az volt/van, sajnos nagyon valószínû, hogy a lányának is lesz.

Igen, a csípõficam leányágon öröklõdõ betegség. Ha a szülõnek (anyának) az volt/van, sajnos nagyon valószínû, hogy a lányának is lesz.
Nem a csípõficamot, "csak" a hajlamot öröklik.Nagyon fontos hogy korai idõpontban /2-3 hónaposan/szûrve legyen, mert ez fejlõdési rendellenesség amin lehet segíteni idõben.Nem törvényszerû hogy csípõficamos anyukának csípõficamos kislánya legyen.
Nem törvényszerû, de nagy a valószínûsége az öröklõdésnek. Szûrni kell, persze, szûrik is, de az alap fejlõdési rendellenesség javítható, ám nem elõzhetõ meg. Korrigálni lehet, elõre tenni ellene nem lehet. Egyébként a javítása a Pavlik-kengyellel történik, vagy csípõficam-pelenkával. A lényeg, hogy széttartsa egymástól a két lábat, hogy a csípõ minél nagyobb szögben mozoghasson a késõbbiekben.
a hajlam öröklõdik, mostmár kisfiúknál is:( amikor mész a terhes tanácsadásra, mondani kell, hogy volt a családban ill neked volt, õk beírják a kiskönyvedbe és amikor megszületik a picúrod, akkor kiemelten figyelik a csípõjét.6 hetesen van egy kontroll vizsgálat, ahol megultrahangozzák a csípõjét és ott eldöntik kell e "szíj" vagy spec. pelenka. A csípõficam az az, amikor a medencecsonton nem fejlõdik ki a combcsont helye, a csípõvápa.

Aki csípőficamos az ugyanugy emeli a lábát mint egy gészséges ember vagy máshogy jár? Ha valki kacsázik az egyik lábával az csípőficam?

Legjobb válasz: a jobblábával rendesen megy a másikat meg mintha ktudná nyujtani meg nemis és egy picit a dereka alatt felfelé emeli jobban nemtom leirni:S bocs

A kérdező hozzászólása: a jobblábával rendesen megy a másikat meg mintha ktudná nyujtani meg nemis és egy picit a dereka alatt felfelé emeli jobban nemtom leirni:S bocs
Ha valaki csípõficamos, annak a lába kifelé van fordítva és kissé rövidebb a másiknál, valamint nem tudja teljesen kinyújtani csípõbõl. Ha valaki kacsázik az egyik lábával, lehet csipõficamos, de millió más dolog is okozhatja.
Szerintem a legtipikusabb tünet, hogy húzza azt a lábát, amelyik oldalon csípõficamos. Persze ennek is különbözõ fokozatai vannak, de az évek múlásával súlyosbodnak a tünetek. Azzal nem teljesen értek egyet, amit az elsõ válaszoló írt, hogy kifelé áll a lába. Már akinek... Van akinek éppen befelé fordul inkább a lábfeje. A kacsázás nem egyértelmû jel, lehet, hogy rossz szokás.
Az elsõ válaszoló vagyok. A kifelé fordulásnak anatómiai oka van. Irodalmi ritkaság, hogy úgy alakuljon, hogy befelé fordul a veleszületett csípõficamos lába. Valószínûleg, ahogy így elmondod, csípõficamos, akit láttál, de okozhat ilyen bármilyen eredetû végtaghossz-különbség, régi, rosszul gyógyult combnyaktörés, izületi kopás.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) csak az a furcsa hogy amikor megy ugye furán megy de kosárlabdázik és miközben játszik ugy fut mint egy rendese egészséges ember akkor nemlátni rajt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!