Találatok a következő kifejezésre: Ha a bevagyok jelentve (2 db)

Olyankor mi van ha én bevagyok jelentve a melohelyemen onnan mentem el táppénzre terhesen azóta megszületett a babám 2.5hós és most tudtam meg hogy becsődölt a főnököm vállalkozása, ki leszek jelentve? Vagy ilyenkor köteles bejelentve tartani?

Legjobb válasz: Nem, ha jogutód nélkül megszûnik a cég, akkor megszûnik a munkaviszonyod is. Mondjuk ez azért nem egyik pillanatról a másikra fog megtörténni. Ilyen esetben tovább jár a tgyás, majd utána passzívan a gyed is, csak ez nem minõsül biztosítotti idõnek.

Nem, ha jogutód nélkül megszûnik a cég, akkor megszûnik a munkaviszonyod is. Mondjuk ez azért nem egyik pillanatról a másikra fog megtörténni. Ilyen esetben tovább jár a tgyás, majd utána passzívan a gyed is, csak ez nem minõsül biztosítotti idõnek.
Nekem minden hónapban a munkáltatómnak kell leadnom, szóval szerintem neked is ott kell leadnod!
Mindet a munkáltatónak.
Szia! Jó lenne tudni, hogy a munkahelyed TB kifizetõ hely-e, vagy sem. Ha igen neki kell. Ha nem akkor is leadhatod oda, de mi egy gyorsabb módszert követünk. 2 hetente adja ki az orvos a táppénzes papírt. 2-t összevárok, lefénymásolom. Párom személyesen viszi be a TB-be az eredetit, vmint a másolatot lepecsételteti, mivel a munkahelyre a jelenléti ív miatt csak az kell. A leadást követõ 1 hét mulva a számlámon a pénz. Mig mikor a munkahelyemre adtuk be 3 hét volt. Elég sokan igy csinálják. Bevált. Boldog babavárást! 26 hetes kismami
A 3. válaszoló vagyok. Elfelejtettem írni, hogy a munkahelyeden is ezt csinálják. Lefénymásolják, és az eredeteit beküldik a TB-hez. Csak ennek több hét az átfutási ideje. Ezt gyorsítod fel. Még annyi, hogy a 2.-at még a céghez add be, mert azt még õk fizetik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!