Találatok a következő kifejezésre: Ha a bevétele után (57 db)

Ha fogamzásgátló bevétele után meg a hasam lehet baj?

A parommal tegnap este voltunk együtt, és akkor meg nem vettem be aznap a bogyot mert 7napos szunetbe voltam. ma reggel kelett bevennem. be is vettem fe 11kor, de 11.00kor már víz szerű hasmenesem volt.

Legjobb válasz: Vegyél be még egyet, ártani nem árt, a tájékoztatóban is világosan le van írva, hogy a bevételt követõ 3-4 órában jelentkezõ hasmenés esetén pótolni kell.

Vegyél be még egyet, ártani nem árt, a tájékoztatóban is világosan le van írva, hogy a bevételt követõ 3-4 órában jelentkezõ hasmenés esetén pótolni kell.
Így van, vegyél be még egyet.
Lehet baj, vegyél be még egyet mindenképp!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm! :-)
Igen, be kell venned még egyet, de elõbb várd meg, amíg elmúlik a hasmenésed. 12 órád van, hogy "pótold" így a tablettát. Persze a 12 órát ne várd ki. De az sem segít, ha most beveszed, majd délben ismét rád jön a hasmenés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Ha másod állású vállalkozóként úgy adóznék hogy a bevételeim után csak az szja t fizetném, akkor is kell eho-t fizetni?

Legjobb válasz: Ez a kérdés is értelmetlen egy kicsit, mi az hogy csak az szja-t fizeted? mi után? veszel vagy nem veszel ki kivétet? gondolom itt csak a nyereség részre gondoltál, és azután sajnos (vállalkozói osztalék alap után ) van eho is. De ezért tartod a könyvelõdet.

Ez a kérdés is értelmetlen egy kicsit, mi az hogy csak az szja-t fizeted? mi után? veszel vagy nem veszel ki kivétet? gondolom itt csak a nyereség részre gondoltál, és azután sajnos (vállalkozói osztalék alap után ) van eho is. De ezért tartod a könyvelõdet.

Esemény utáni tabletta után mindig kell, hogy legyen köztes vérzés? Ha igen, mennyi idővel a bevétel után? Eshet egybe a mensivel?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..

Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..
Ha pont idelye lenne a mensinek akkor eshet egybe. Egyébként 2-3 nap múlva mindenképp jelentkezik vérzés!
"A sürgõsségi fogamzásgátlást követõ menstruáció általában 21 napon belül jelentkezik, és a vérzés mennyisége nem tér el a korábbi vérzésektõl. A peteérést megelõzõ használat esetén a vérzés 5-7 nappal korábban is jelentkezhet, a peteérés utáni alkalmazás esetén pedig 4-5 napot késhet. Mellékhatásai között meg kell említeni a hányingert, hányást, szédülést valamint a fáradékonyságot. " Forrás: Weborvos - Dr. Hartman Gábor ez kicsit talán többet mond, és legalább egy szakértõ állásfoglalása... sok szerencsét!
Nekem is eltér a korábbi vérzéseimtõl... szinte azonnal kezdõdött elõbb csak alvadt vérrel, tehát barnáztam, most meg mindkettõ egyszerre, nem túl sok az egész, mondjuk én nem a 72 órásat vettem be, hanem kombinált fogigátlómat használtam 2x2-es adagolásban (12 óra a két-két tabi között), egy orvos szerint ez is egy módszer. Szóval nekem vszeg ezért kevesebb a vérzésem, de a doki szerint nem estem teherbe.
Nekem is pont ugyanez a bajom es egybe. Kerdesem 1hete vettem be pont es 1napit barnaztam. Az ugye nem jelent bajt, se gondot? Szoval igy kell tortennie?!
Kell adózni
A kérdező hozzászólása: Köszi, és errõl hol találok valami hivatalos tájékoztatót, hogy ez hogyan mûködik?
Persze hogy kell adóznod. Szinte kivétel nélkül minden jövedelem után kell adót fizetned.

6 órás foglalkoztatásnál, ha kiváltja az ember az egy. Vállalkozóit, akkor csak a bevételek után kell adóznia?

Legjobb válasz: Nem, hat órás vállalkozó járulékot fizet még pedig teljeset, mert csak heti 36 óra feletti munkaviszony mentesít, és 5*6 csak harminc óra. Tehát beáll a TELJES járulék kötelezettség

Nem, hat órás vállalkozó járulékot fizet még pedig teljeset, mert csak heti 36 óra feletti munkaviszony mentesít, és 5*6 csak harminc óra. Tehát beáll a TELJES járulék kötelezettség
A hat órás munkaviszonyod mellékállás lesz, a vállalkozásod pedig fõállás, tehát ahogy elõttem is mondták, a vállalkozásod után MINDEN járulékot meg kell fizetned.

Ha escapelle bevétele után véreztem de ez nem a rendes menstruációm volt (gyógyszer által előidézett vérzés), és amit rendesen vártam nem jött még meg ha rozmaring ill cickafarkfű teát iszok meghozza a mensesem? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Próbálkozhatsz a gyógynövényteákkal, de nem biztos hogy segít. A hormonrendszered felborult ezért nem jelentkezik idõben a vérzés. Keresd fel a nõgyógyászod, hogy megnyugtasson.

Próbálkozhatsz a gyógynövényteákkal, de nem biztos hogy segít. A hormonrendszered felborult ezért nem jelentkezik idõben a vérzés. Keresd fel a nõgyógyászod, hogy megnyugtasson.

Loperamid tartalmú (hasfogó) gyógyszerekre lehet inni alkohlt? Vagy ha nem akkor hány órával a bevétele után?

Legjobb válasz: Elvileg lehet, de mint a paraszimpatikus idegrendszert aktiváló hatóanyag csökkenti a vérnyomást és ezzel az alkohol toleranciát. Tehát csak óvatosan!

Elvileg lehet, de mint a paraszimpatikus idegrendszert aktiváló hatóanyag csökkenti a vérnyomást és ezzel az alkohol toleranciát. Tehát csak óvatosan!
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha escapelle bevétele után 1 hétre vérzés jelentkezik, akkor a következő rendes menstruációt attól a vérzéstől kell számítani?

Legjobb válasz: ?? menstruáció a 7napos szünetben lesz. voltál te orvosnál, vagy a piacon vetted a bogyót betegtáj nélkül?

?? menstruáció a 7napos szünetben lesz. voltál te orvosnál, vagy a piacon vetted a bogyót betegtáj nélkül?
A kérdező hozzászólása: ez nem fogamzásgátló hanem esemény utáni tabletta
Amikor nekem kellett bevenni, nekem 2 hétre rá jött meg a menstruációm...utána már "rendesen" jött meg kis késéssel.Én onnan számoltam, de mivel a hormonrendszered egy kicsit összezavarja, így azért nem árt óvatosnak lenni, legyen nálad tampon és tisztasági betét míg meg nem jön a következõ.Utána nem kellene, hogy gond legyen vele... Kell egy kis idõ mire helyre áll a hormonrendszer.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, csak már 4 napja meg kellett volna jönnie..és még semmi..mivel a gyógyszer bevétele után volt vérzés így csak nem lehetek terhes ugye? amúgy már v 3 napja mindjárt megjön érzésem van, feszül a mellem(minden mensturáció elõtt így szokott) meg fáj a derekam hasam hullámokban..
Akkor szerintem nem vagy terhes, de ha aggódsz, akkor vegyél egy tesztet, ha az negatív lesz, akkor az eseményutáni miatt késik.De szerintem amúgy is az eseményutáni miatt késik.
Én ugyan Ellaone-t kaptam (5 napos), de a lényege ugyanaz. Nekem bevétel után 2-3 nappal pecsételõ vérzésem volt olyan 5-6 napig (majdnem menzesznek néztem de nem az volt, mert nem stimmelt az állaga. "csak" vér volt.), aztán mikor hivatalosan meg kellett volna jönnie akkor nem jött, hanem utána 5 nappal. Szóval így gondold végig, hogy a bevétel utáni mi volt? Ha nem olyan, mint szokott, akkor az nem számít. Ha megjön rendesen onnan számold, de most egy darabig lehet nem lesz napra pontos ha érzékenyen érintette a hormonrendszered. Viszont szerintem mindenképpen tesztelj, mert nem 100%osak az eseményutánik, csak 89 ha jól emlékszem. Biztos ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: csak vér volt, de nagyon görcsölt a hasam, elõször 1 napig, azt hittem erõsebb lesz, de nem volt túl erõs gyengébb volt mint egy rendes menstruáció..gondolom mert még a ciklus elején voltam és nem volt olyan nagy mennyiségû nyálkahártya ami lelökõdjön(gondolom én) egy orvosis ismerõsöm azt mondta h ha a gyógyszer után véreztem, tuti nem lehetek terhes, mert mivel lejött a nyálkahártya nincs hova beágyazódnia..szoval..nagyon remélem h igaza van!!!!!

Megbízottként ha van munkahelyem is, kell-e adóznom a megbízotti bevételem után?

Teljes idős alkalmazott vagyok, tehát nem vagyok számlaképes. Kérdésem, hogyha néha megbízási szerződéssel tolmácsmunkát végzek, akkor kell-e valamit adóznom? Ebben az esetben a megbízó már adózik utánam, de nekem nem világos, hogy van-e még adó stb. fizetési kötelezettségem. Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Igen, adóznod kell, de nem a teljes bevétel után, hanem a 90%-a után (10 % költséget elszámolhatsz mindenféle számla nélkül). A járulékfizetés pedig attól függ, hogy mennyi a megbízási díj adott idõszakra. Itt egy kalkulátor, ahol számolgathatsz. http://www.maxoft.hu/kalkulator2012/

Igen, adóznod kell, de nem a teljes bevétel után, hanem a 90%-a után (10 % költséget elszámolhatsz mindenféle számla nélkül). A járulékfizetés pedig attól függ, hogy mennyi a megbízási díj adott idõszakra. Itt egy kalkulátor, ahol számolgathatsz. http://www.maxoft.hu/kalkulator2012/
A megbízási jogviszonyban szerzett jövedelem önálló tevékenységbõl származó jövedelemnek minõsül. Attól függetlenül, hogy a megbízó fizet-e utánad járulékot, vagy sem, Neked még lehet belõle fizetési kötelezettséged év végén az adóbevallásban (SZJA). A megbízó a megbízási díjból von ugyan adót, de a bevallásban hozzá kell csapnod a többi jövedelemhez a bevételedbõl kiszámított adóköteles jövedelmet, és ugyanúgy egyenleget kell vonnod év végén, mint bármilyen más jövedelem esetén. Megbízáskor költséget számolhatsz el a bevételeddel szemben. Azt, hogy milyen költséget akarsz az adóelõlegnél(maximum bevétel 50 %-ig nyilatkozhatsz), azt nyilatkozatban megteszed a megbízó felé. Ha nem teszed meg, akkor alapból 10 % költséget levon a bevételedbõl, és a maradék lesz az adóköteles jövedelmed. (Vélelmezett költséghányad) Ehhez nem kell költségszámlákat gyûjtögetned, és akkor is jár, ha semmilyen költséged nem merült fel. De év végén eldöntheted, hogy Te inkább gyûjtögetted a költségekrõl a számlákat, és év végén ezt írod le a bevételeddel szemben, mert ez Neked kedvezõbb, mivel így kevesebb adóköteles jövedelem jön ki. Akkor kiszámolod e szerint, majd rá az adót, és így lesz Neked év végén adókülönbözeted pozitív irányban. Nem tudom, hogy érthetõ voltam-e?

Normális, ha a 72 órás tabi bevétele után 5 nappal barna folyásom volt reggel? és egész nap barna folyásom lesz utána?

Legjobb válasz: Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.

Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.
Igen, ez normális. emlékszem, amikor nekem kellett bevennem ilyet, nekem is kb 6 nap múlva jelentkezett egy kevés megvonásos vérzés, és a tájékoztató is ezt írja. nem tart annyi ideig mint egy normál menstruáció.
A kérdező hozzászólása: kösziii:)
elõször esetleg olvasd el a papírját, mert talán beleírták!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!