Találatok a következő kifejezésre: Ha a bevétele (150 db)

Mennyi a midazolam halálos adagja? Valamint ha a bevétel -15 fokban történik és elalszik az illető, akkor 10 nappal rá még ki lehet mutatni a holttestből ezt az anyagot?

Elsősorban az érdekelne, hogy halál esetén kimutatható-e a szervezetből! Nyugalom emberek, egy krimi történethez kellene a válasz!!!! Nem akarok ugyanis hülyeségeket írni.

Legjobb válasz: Ha krimihez kell akkor nem mind1 :) ? Te írod a sztorit, úgy van ahogy kitalálod! Én biztos nem ellenõrizném le :)

Ha krimihez kell akkor nem mind1 :) ? Te írod a sztorit, úgy van ahogy kitalálod! Én biztos nem ellenõrizném le :)
-15 fokban, jóval fagypont alatt már órák alatt megfagy a test. Ott pedig már nem lesz, ami lebontsa a hatóanyagot. Igen, kimutatható. Bár a felezési ideje 2 óra, de mondjuk halálos adag esetén bõven marad annyi a szervezetben még napokkal késõbb is, hogy kimutatható legyen.
Agatha Christie megoldotta taxinnal. :) Használj inkább méhcsípés-allergiát. :)
A kérdező hozzászólása: És ha mondjuk 10 nap után találják meg a holttestet a fagyban, akkor is van esélye annak, hogy kimutassák?
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel, 200 mg-ot adtak be neki.
Mivel hogy konkrétan senki nem tud adatokat a kimutatás pontosságáról és a bomlás kinetikájáról, így hiába erõsködsz, hogy ennyi meg annyi mg, nem kapsz választ. 200 mg egy 75 kilós embernél az mindössze 2, 7 mg/ttkg, elég kevés. El tudom képzelni, hogy ez a dózis a kimutathatóság határa alatt legyen, de szerintem senki nincs, aki ezt tutira megmondja neked.

Ha nincs bevételem, havonta mennyi az, amit fizetnem kell (járulékok, adók) jelenleg? (Gondolkozom vállalkozás indításában, és a legrosszabb eshetőséggel is szeretnék számolni. )

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez így elég false amit írtál a kérdésben mert ugyan nem rossz a Kata ha olyan tevékenységi köröd van amiben nincsenek költségeid. Ugyanis a KATAval nem tudsz elszámolni semmit. Jobban járnál szerintem ha megkeresnél egy könyvelõt és elmondanád mit szeretnél csinálni és majd õ javasol valamit. Amit még mindig nem muszáj elfogadnod hanem utána olvashatsz nézhetsz, hogy tényleg jó lesz-e Neked! Amúgy szerintem ha számot kellene írni akkor 50-80.000Ft között van valahol az összeg de ha hosszú távon nincs bevételed vagy nem lesz ne vállalkozz mert csak bukni fogsz rajta nem is keveset!

Ez így elég false amit írtál a kérdésben mert ugyan nem rossz a Kata ha olyan tevékenységi köröd van amiben nincsenek költségeid. Ugyanis a KATAval nem tudsz elszámolni semmit. Jobban járnál szerintem ha megkeresnél egy könyvelõt és elmondanád mit szeretnél csinálni és majd õ javasol valamit. Amit még mindig nem muszáj elfogadnod hanem utána olvashatsz nézhetsz, hogy tényleg jó lesz-e Neked! Amúgy szerintem ha számot kellene írni akkor 50-80.000Ft között van valahol az összeg de ha hosszú távon nincs bevételed vagy nem lesz ne vállalkozz mert csak bukni fogsz rajta nem is keveset!
Milyen forma függ attól is. Mondjuk Bt, vagy egyéni vállakozó. Kata adózási fórma.Havi 50 ezer fixen, plusz évi 1.2%ipa, és 6 millióig adómentes vagy. Viszont ha nem megy a szekér fel is függesztheted, és akkor nem kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod!!!!
Én is vállalkozás indításán gondolkodom, Bt. és Kft. formában gondolkodom. Melyik volna az elõnyösebb szerintetek? Ahogy olvastam Kft. esetében 500.000 Ft alapítótõke szükséges, ami 2014-tõl 3.000.000 Ft lesz. A Bt. esetében viszont nincs meghatározva alapító összeg, így a költségek csak a járulékok lennének. Nekem kedvezõbbnek tûnik a Bt., ti mit gondoltok?
Nem sok mindent írtál le... Miért akarsz Bt lenni? Vagy KFT? Mi a bajod az egyéni vállalkozással?? Ha meg te kft akarsz lenni, nem e.v., akkor arra nyomós okod van. Akkor tudnod kellene hogy miért akarsz kft lenni, vagy bt. De az hogy nem tudod hogy bt, vagy kft, elég furán hangzik. Kft ésszerûbb, de e.v. még ésszerûbb.
Internetes oldalt szeretnék indítani és ezt cég formájában üzemelni.

Rokkantnyugdíjasnak kell adóbevallást készíteni, ha a nyugdíján kívül (27. 000, - Ft) semmi más bevétele nem volt?

Legjobb válasz: Ha nyugdíján kívül volt,akkor igen.(elvileg) De ha ez a 27.000,-Ft egyszeri bevétel volt,és nem havi +,és nem voltak hivatalos papírok,én a helyedben elsumákolnám.

Ha nyugdíján kívül volt, akkor igen.(elvileg) De ha ez a 27.000, -Ft egyszeri bevétel volt, és nem havi +, és nem voltak hivatalos papírok, én a helyedben elsumákolnám.
A kérdezõ azt írta, hogy nem volt a nyugdíján kívül semmi más bevétele. A nyugdíja 27eFt.
Bocs, akkor nem.
Az én Anyukám, már több mint 5-éve rokkantnyugdíjas, és azóta nem csináltunk neki adóbevallást, és nem szóltak még érte, így biztosan nem kell!Pedig õ jóval több nyugdíjat kap!
Ha nem figyelsz áprilisban (11), akkor jövõre már lehet, hogy kell!

Szeretnénk többen kártyajáték webshop-pot készíteni. Az a gond, hogy egyikünk se múlt el még 18, így nem lehet nekünk vállalkozói. Ha elvállalná egyikünk családtagja, másodállásban, akkor kellene fizetnie járulékot, ha nincs bevétel?

Legjobb válasz: Ha az illetõ egyéni vállalkozó lenne és másodállásban végezné ezt az egészet, akkor nem kell járulékokat fizetnie, mivel azt a cége, akinél a fõállása van, befizeti utána, illetve a fizetésébõl is vonják, amit kell. Adózni viszont akkor is kell a bevétel után, illetve ha nem EVÁ-s az illetõ, költségekkel (ami egy webbolt készítésekor azért nincs) lehet csökkenteni ezt az adót. Ti viszont ez esetben nem fogtok megjelenni hivatalosan sehol, hiszen nem állhattok az illetõ alkalmazásában, stb. Olyan, mintha mindent õ csinált volna.

Ha az illetõ egyéni vállalkozó lenne és másodállásban végezné ezt az egészet, akkor nem kell járulékokat fizetnie, mivel azt a cége, akinél a fõállása van, befizeti utána, illetve a fizetésébõl is vonják, amit kell. Adózni viszont akkor is kell a bevétel után, illetve ha nem EVÁ-s az illetõ, költségekkel (ami egy webbolt készítésekor azért nincs) lehet csökkenteni ezt az adót. Ti viszont ez esetben nem fogtok megjelenni hivatalosan sehol, hiszen nem állhattok az illetõ alkalmazásában, stb. Olyan, mintha mindent õ csinált volna.

Ha fogamzásgátló bevétele után meg a hasam lehet baj?

A parommal tegnap este voltunk együtt, és akkor meg nem vettem be aznap a bogyot mert 7napos szunetbe voltam. ma reggel kelett bevennem. be is vettem fe 11kor, de 11.00kor már víz szerű hasmenesem volt.

Legjobb válasz: Vegyél be még egyet, ártani nem árt, a tájékoztatóban is világosan le van írva, hogy a bevételt követõ 3-4 órában jelentkezõ hasmenés esetén pótolni kell.

Vegyél be még egyet, ártani nem árt, a tájékoztatóban is világosan le van írva, hogy a bevételt követõ 3-4 órában jelentkezõ hasmenés esetén pótolni kell.
Így van, vegyél be még egyet.
Lehet baj, vegyél be még egyet mindenképp!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm! :-)
Igen, be kell venned még egyet, de elõbb várd meg, amíg elmúlik a hasmenésed. 12 órád van, hogy "pótold" így a tablettát. Persze a 12 órát ne várd ki. De az sem segít, ha most beveszed, majd délben ismét rád jön a hasmenés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Mi a bevétel? A hitel amit kiadok az nembevétel? Csak ha kifizették?

kocsmában..pl..

Legjobb válasz: Egy kocsma esetében az a bevétel ami összeg kasszába kerül.

Egy kocsma esetében az a bevétel ami összeg kasszába kerül.
A könyvelés szempontjából, ha hitelezel az követelés lesz, addig, amíg ki nem fizetik. Akkor lesz bevétel.
Egyszerre lesz bevétel és követelés.

Normális, ha a 72 órás tabi bevétele után 5 nappal barna folyásom volt reggel? és egész nap barna folyásom lesz utána?

Legjobb válasz: Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.

Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.
Igen, ez normális. emlékszem, amikor nekem kellett bevennem ilyet, nekem is kb 6 nap múlva jelentkezett egy kevés megvonásos vérzés, és a tájékoztató is ezt írja. nem tart annyi ideig mint egy normál menstruáció.
A kérdező hozzászólása: kösziii:)
elõször esetleg olvasd el a papírját, mert talán beleírták!
Ez érdekes kérdés! Mert például azt, hogy a normál (szezonális)influenzába hányan halnak bele, azt nem mondják be minden nap.
Berendeltek 6.000.000 oltóanyagot, ezt el kell adni, különben annyi. Az oltóanyagot miért rendelték be? Hááát, valakinek jó biznisz volt, elhiheted! Eladni is jó biznisz, annak, aki részt vesz a folyamatban. Nem te vagy az, ne aggódj :-) A média meg azért ad hírt róla, mert ezt nyelik most az emberek, mindenki errõl beszél, ha kijönnek egy új halálhírrel, azonnal rohamosan nõ a nézettség/hallgatottság/olvasottság. Ilyen egyszerû.
Egyetértek az elõttem szólóval, és annyit mondanék még, hogy attól függetenül hogy a média hatalmával tisztában vagyok, teljesen ki vagyok készülve a hírektõl. Nem értem hogy ez miért jó. Én is ksmama vagyok és soha nem oltattam be magam sima influenza elleni oltóanyaggal sem és most rettegek attól, ha netán beadatnám milyen hatással lenne a szervezetemre és fõképpen a gyermekemre. A dokim azt mondta hogy ne oltassam magam, mert nem volt idõ tesztelni. De a média egyszerûen megõrjít. Nem bírom már tovább komolyan. :-(( 27 hetes kismama
Õrület!!!Elegem van ebbõl az egészbõl...Itt segíteni kellene egymást, nem indulatoskodni.
Jézusom, elõjöttek a komplexusok.....
Még csak annyit, hogyha te olyan fene nagy értelmiségi vagy, akkor nem írogatnál ide felelõtlenül, és riogatnál embereket, tele helyesírási hibával. 3 diplomás kismama (közülük egy közgazdasági)
Nem szeretném. Zárjuk le a vitát, te nem oltattál, én igen, de szerintem egyikünk se beszéljen rá másokat a saját álláspontjára.Nem vagyunk orvosok, gyógyszerészek. De a véleményem akkor is fenntartom: ez nem pénz, vagy politika kérdése, hanem színtisztán egészségügyi, és ezen az alapon is kell dönteni.Ha az állam nyerészkedik rajta, de én 38 hetes kismamaként nem kerülök intenzívre, akkor ki nyert többet? Jó egészéget és kívánom hogy influenza mentesen átvészeld a telet.
jaj, anyám...vártam már h mikor jön megint a helyesírás...:D ez azoknak a fegyvere akik bele akarnak kötni valamibe, de nemtudnak mibe. tudod, borzasztó látni az ilyen felnõtteket, mint te, akik ennyire naívak (egészségügy, politika, pénz), ésmég ki is jelented h nemvagy pártelkötelezett sem. gondolom azért 20on felül vagy már. ennyi évesen már lehetne önálló véleményed magyarország politikai életérõl, és szavazni is járhatnál. persze nem muszáj se szocra, se vikire szavazni. fura amúgy, mert nekem az a tapasztalatom, h az értelmiségiek ponthogy NEM oltattak, ezt támasztja alá a környezetem is, és teis pont ezt erõsíted meg, mivel te oltattál, de az értelmiségtõl messzinek tûnsz. ui: szeretnéd h leírjam mégegyszer mind a 2 levelemet "helyesírási hibák nélkül"?
Még csak annyit, hogy kár volt veled leállni vitázni, amikor még helyesen írni sem tudsz, és nagybetûvel üvöltözöl.A beoltottak nagy része értelmiségi.Eddig nem láttam az okát, de most már értem. Nyugodtan lepontozhattok, de kérlek benneteket, hogy csak megalapozott tények alapján riasszatok el bárkit is az oltástól, mert a felelõsség közvetve a tiétek lesz.
Magyarországon élek, és dolgozom.Nem vagyok szoci sem.Egyszerûen úgy gondolom, hogy az emberek már alapból mindenrõl és mindenkirõl csak a rosszat feltételezik.Sztem a politikusok nem innen viszik a pénzt, ez tuti.EU. pályázatok stb., és ha abból a 200Ft-ból csak 50Ft marad az egészségügynek már megérte.Én beoltattam magam.Került Oft-ba, férjemnek úgyszintén.Család nem oltatott, elkapták, 3* voltak gyógyszertárban, 3*7500Ft (szopogatós+lázcsillapító+homeós bogyó+doki által felírt gyógyszer+vitaminok).Na ezeken van csak a haszon (a doki által felírt kivételével), ami tuti hogy nem az államnak megy.Kár hogy egy egészségügyi fontos kérdésbõl is politikai kérdést csináltak.Kíváncsi vagyok, ha Vikiék lennének hatalmon, mekkora lenne az oltottsági arány. Akkor nem lenne gond hogy az a csoró állam 200 Ft-ot rátesz egy oltóanyagra, mi? Még egyszer hangsúlyozom, nem vagyok egyik párt pártján sem.
bocs, nermjól olvastam, m nemvagy nõvér. de h te nagyon nemlátsz tisztán, az tény. isteneeeeem, hogy lehetnek még ilyen emberek???? akik bedõlnek annak h a plusz pénz az egészségügybe megy???? és egyáltalán. te tudsz olvasni?????? hol írtam én olyat h sajnálom a pénzt az egészségügytõl, azt írtam, hogy én nemfogok a sok ..... politikusnak a zsebébe adni azt a 200-300 ft-ot, mert hogy AZAZ Õ ZSEBÜKBE MEGY ÉS NEM AZ EGÉSZSÉGÜGYBE, CSAK AZ ILYEN ANÍVAK MINT TE, MÉG AZTHISZIK H AZ ÁLLAM MAJD TÁMOGATJA AZ EGÉSZSÉGÜGYET. HOLÉLSZTE??????
úgyláccik tesem érted a lényeget. és csukott szemmel és füllel élsz ebben az országban. kár h nõvér vagy....én sem sajnálnám azt a 200-300 ft-ot ha az télleg az egészségügybe menne. de ezaz ország nem errõl híres sajnos, h a pénzt oda adja, ahol szükség van rá. errõl eddig nemhallottál? hány éve élsz te itt????
Én nem sajnálom azt a 200-300 Ft hasznot, mivel az eü-s dolgozók pluszmunkáját, valamint a szállítást is ki kell fizetnie az államnak.Valamint egyre bõvítik azoknak a körét, akik ingyen kaphatják... Akik sajnálják ezt a kis összeget, biztosan régen kellett kórházban feküdniük.Én pár héten belül szülök, és még a WC papírt is nekem kell bevinni.Tudok olyan kismamáról, akivel hazavitették a véres lepedõt kimosni, mert nem volt mosópora a kórháznak.Szomorú, hogy ilyen helyzetben is sajnáljátok a hasznot a magyar egészségügytõl.Kerülhettek még ti is kórházba...
Kedves 10:32-es. Dehogy ítélek én halálra bárkit is! Nekem az a problémám, hogy pont annyi érvet lehet felhozni az oltás ellen, mint mellette. Az orvosok sincsenek egy állásponton, az országok sem egységesek (lásd kismamák, pici gyerekek oltása). Én azt veszem észre, hogy pl. itt a fórumom és való életben is az van, minenki a mások oldalon ( oltani vs. nem oltani) állókat tartja ostoba birkának, meg agymosottnak, meg manipuláltnak. Szerintem ez nagyon nem jó, ugyanis mintkét oldal milló érvet és tényt tud amögé tenni, amit õ jónak vél. Vagyis a saját szempontjából mindenki tudja magát igazolni. Ezért nehéz kérdés ez.
10:16 ott van a másik kérdésben a KSH statisztika a szezonális influenza halottjainak számáról 2001-ig visszamenõleg. Hát nem sok évben volt belõlük több, mint már a h1n1tõl, csakhogy a h1n1 járvány még sehol se tart és 2 évig lesz jelen... Mellesleg szezonálisban tényleg halálukon levõ emberek haltak bele, de könyörgöm, egy krónikus beteget ne ítélj már halálra. Én is asztmást voltam, kigyógyultam belõle és vígan élem életem, pedig nagyon súlyos asztmás voltam, életem elsõ néhány évét kórházban töltöttem miatta. Marha jól esne, ha meghaltam volna influenzában és mindenki azt hazudná, hogy amúgy is meghaltam volna. A helyzet az, hogy a rákos nõ és az egyik tüdõbeteg férfi voltak veszélyes állapotban, az összes többi embernek még élnie kellett volna éveken vagy akár évtizedeken át. Õszintén sajnálom a nagyszüleidet, de ezt miért hozod összefüggésbe pont az oltással? Persze nyilván egyszerû az oltást hibáztatni és ezek szerint a szemléletmódodnak is kedves, de szerintem attól még nevetséges a párhuzam állítás pláne hogy mindkettõjüknek baja lett. Szerinted mennyi a valószínûsége annak, hogy másfél millió beoltottból senkinek semmi baja és õk ketten együtt betegek lettek tõle és az egyikük már kórházban van? Remélem nekik nem mondtad ezt a dolgot, mert gondolom nagyon jól esne nekik, ha neadj Isten valami komolyabb dolog történne velük és a család azzal "búcsúzna" tõlük, hogy õk tehetnek róla... A helyzet az, hogy 80+ éves emberek nagyon knönyen és nagyon gyorsan le tudnak épülni. Az én egyik nagyapám minden évben a télire való fát maga gyûjtötte és hasogatta össze aztán egyik évrõl a másikra, gyakorlatilag 1-2 hét alatt szinte teljesen megvakul, járni alig bír és remegnek a kezei, vele ez 82 évesen történt, mégse próbálunk felelõst találni, mert ez teljesen felesleges, sokkal fontosabb, hogy törõdjünk vele, szeressük és támogassuk akkor is, amikor már az öregség legyõzi. Az õ felesége pedig egyik NAPRÓL a másikra Parkinson kóros lett, remeg és egyik családtagját se ismeri fel szinte soha.
Szerintem ez "felsõbb" utasításra is történhet, a lakájmédia pedig hûségesen szolgál és a jutalom nem marad el.A világméretû gyógyszerlobby pedig kaszál, hiszen ezért dobták az emberiségre ezt a mocskos vírust.Az ebbõl származó bevételbõl is jut valamennyi a kiszolgáló médiának.Ez persze nem csökkenti a vírus veszélyének jelentõségét az valós sajnos, eltekintve a média által gerjesztett rémhírektõl.
Csak hogy a kérdésedre is válaszoljon valaki: a média a reklámok árából (is)szerez pénzt.Tehát minél nézettebb egy csatorna, annál többe kerül a reklámozóknak egy reklámot leadatni, és persze mindenki a nézettebb csatornán szeretne reklámozni, hogy fogyjon a terméke. A média dolga a tájékoztatás.Lehet hogy túlzásba viszik, de én inkább tudni szeretnék ezekrõl az esetekrõl is, hogy ennek tudatában dönthessek.

Jó tanácsokat szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogyan jó rendezni a bevételeket, kiadásokat akkor, ha nem bejegyzett élettársi viszonyban van valaki. Ha mindegyik félnek van e kapcsolaton kívül született gyermeke, édesanyáknál elhelyezve?

Nem szeretnék naiv maradni, de később csalódni sem, soha nem lehet tudni, hogyan alakul az élet... Gyerektartás, családi pótlék, fizetés, kiadások, külön számlát nyitni a gyereknek és félretenni ?!? Ki hogyan rendezi ezeket a dolgokat?

Legjobb válasz: Bejegyzett élettársi kapcsolatot csak AZONOS NEMÛEK köthetnek!!!!! Férfi-nõ maximum az élettársi kapcsolatotok jegyzõ általi nyilvántartásba vételét kérheti.

Bejegyzett élettársi kapcsolatot csak AZONOS NEMÛEK köthetnek!!!!! Férfi-nõ maximum az élettársi kapcsolatotok jegyzõ általi nyilvántartásba vételét kérheti.
Szerintem egyezzetek meg valamennyi összegben, ami közös lesz, a maradékot külön-külön félreteszitek.És abba nincs beleszólása a másiknak.
Én a helyedben ezt úgy intézném el, hogy ami közös dolgok pl. rezsi közös költség, kaja stb. azt közösen fizetitek a többit pedig mindenki maga intézi. Mi is egyelõre így csináljuk. Hó végén összeszámoljuk a blokkokat csekkeket és felezünk mindent.
Ugy hogy jobb lenne összeházasodni!mi összevagyunk házasodva és minden közös
A kérdező hozzászólása: jól hangzik... de már mindegyikünk volt házas, és egyébként nem ezt tartjuk a legfontosabb dolognak. Bár én nem lennék ellenére, "elvetetni" azért nem akarom magam, a párom szerintem egyáltalán nem szeretne. Õ úgy van vele, hogy egyszer bõven elég volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!