Találatok a következő kifejezésre: Ha a benne (2474 db)

Azt mondta egy hozzáértő "okos", hogy úgy tudom kiszámolni egyszerűen az erősítő tényleges wattjait, ha a benne lévő biztosítékokat összeadom és megszorzom tízzel?

Azaz, mondjuk 3x40A-os bizt.1200Wattal hajtja meg ténylegesen a mélynyomókat! Ez most tényleg igaz? Számomra ez a része sosem volt átlátható!?

Legjobb válasz: 3x40 az nem 120? :D

3x40 az nem 120? :D
A kérdező hozzászólása: Az utolsó kommenthez csak annyit: bármekkora biztosítékot nem rakhatsz az erõsítõbe......
A kérdező hozzászólása: Nos, én csak azt szerettem volna megtudni, hogy pontosan, hogy is kell EGYSZERÛEN kiszámítani a tényleges teljesítményét az erõsítõnek, mivel ami rá van írva(1000W, 2000W) azt messze nem adja le.... És azt kikérem magamnak, hogy nem tudom mi , hogy mûködik. Jelenleg hangnyomásversenyeken veszek részt, igaz, kezdõként, de a 3. helyezés mindenhol megvan. Van egy dupla tekercses mélynyomóm ami ténylegesen 1500W, és ezt kellene meghajtani 1000-2000W-al, hogy leadja azt, amit tud. Meg most a kondenzátort kellene kicserélni ......
A logikátok szerint: ha 100 Amperos biztit rakok bele, nagyobb lesz a teljesítmény? Ostobák vagytok!
Ne legyél már ennyire okos marha sok erõsítõt szedtem szét javítottam , többek között a sajátjaimat is. És általában a bizti már csak akkor oldott le amikor a tranyók/ic már kifingott.És ez tény nem feltétlen a bizti old le elõbb.De nektek nem éri meg magyarázni mert itt mindenki nagyon okos.
Meg 74 %os marhaságos Hülyét is írsz. Azt nem gondolod hogy a végerõsítõ Ic fet stb mind akkora hogy elõbb a biztosíték old le és utána menne tönkre csak az ic Okosnak tûnt amit mondtál de marhaság!
Tök pontatlan de nagyjából igaz. De amúgy van benne valami. teljesítmény az Volt* Amper tehát ha 12 voltos az erõsítõd akkor 12 vel kell megszorozni. Így ha 50Amperosak a biztosítékok akkor 12*50=600W nade ott a veszteség mert ugye ez a bemenõ oldal. Ami ha 100W nak vesszük akkor tényelg 10*50=500 Attól függ hogy mennyinek veszed a veszteséget. Amúgymeg ha az erõsítõben 50 amperes biztosíték van, és te 49 amperral hajtod akkor 1 perc alatt túlmelegszik és kikapcsol vagy leég. Az másik kérdés hogy ekkora erõsítésnél úgy torzít mint atom. Az erõsítõ max teljesítményét csak pillanatnyi terheléscsúcsokban szabad kihasználni. számszerleg kb 5% ban
utolsó, kár a gõzért...a marhaság! utáni részt kb a társadalom 99, 99%-a nem érti :D
Marhaság! Egy erõsítõ tényleges teljesítményét a végerõsítõben levõ aktív elemek (csõ, tranzisztor, FET, IC) határozza meg. Az adott alkatrész gyári adatlapján lehetne megnézni, de függ a tápfesztõl, bemeneti jel erõsségétõl, terhelõ hangszóró impedanciájától, stb.
szóval a kedves kérdezõnek van egy 1200W-os erõsítõje de fingja nincs, hogy valójában mi az és hogy mûködik? durva...
elsõ, de annyi...ha meg megszorzod 10-zel, akkor 1200...;)
Pontos teljesítményt csak mérések után tudsz számolni , mûterheléssekkel jel generátorral biztosítékból nem lehet kiszámolni :)
A Facebook fiókodba nem nézhetnek be.
Nincs joga a személyhez kötõdõ jelszóhoz! Ez kb. olyan, mintha a munkahelyi fõnök követelné a bankszámlám PIN kódját!
Ha bûncselekmény gyanúja merült fel, akkor a rendõrségnek joga van megnézni a fiókodat. De az iskolának még akkor sincs!
Persze. Neked jogod van az intézményben felvételt készíteni, de nekik nincs arra, hogy megnézzék? Gondolkoztál már ezen?
A kérdező hozzászólása: Itt a kérdés inkább arra vonatkozott, hogy joga van-e jelszót követelni a tanulótól a profiljához? Arra való bizonyíték hiányában, hogy a csoporton belül képek és videók találhatók? A facebook szabályzata? Valahogyan nem kerülhetõ el?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Még egy utolsó: Tegyük fel, hogy az iskola fegyelmi eljárást szeretne indítani egy tanuló ellen. Itt ugye nem a tanulónak kell bizonyítani az ártatlanságát, hanem az iskolának az ellenkezõjét. A kérdés az, hogy még ilyen körülmények között sincs joga a sulinak a jelszó követeléséhez?
Ha az iskolában megvan tiltva a fotó, videó készítése akkor joga van megnézni, hogy milyen képek és kik tették fel.
A személyes fiókodhoz nincsen semmiféle joga, semmiféle indokkal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Gyengíti-e a cigarettát, ha a benne lévő dohányt átmossuk párszor?

Legjobb válasz: Akkor szívjál 0,1-es hegyilevegõt...

Akkor szívjál 0, 1-es hegyilevegõt...
A kérdező hozzászólása: Haha! :D
lekell darálni darálógéppel és sokkal gyengébb lesz hidd el ;)
a dohányt kiszárítás után alapból kimossák párszor(legalábbis a VP dohányt), szóval sokat szerintem nem árthat neki. de ha nem bírja a tüdõd, ez elég nagy hülyeség lenne megoldásként. szívj gyenge cigit
Vékony tûvel, szúrj lyukakt a szénszûrõn kb 2-3db( csíkos rész ). Megoldás lehet még, a szûrõbetétes rövid szipka.Mosni nem szabad a dohányt.
Miért, a jointod a gatyádban maradt mosásnál? :) Na, komolyan: szerintem tönkremegy a dohány, ha kiázik. Csak a kátrány meg a többi káros dolog rakódik le a szervezetedben ha elszívod...
A kérdező hozzászólása: mert bejön a cigi íze, de nem akarok erõset szívni!
Miért akarod gyengíteni? Ha ennyire gyengíteni akarsz akkor minek dohányzol?
A kérdező hozzászólása: egyébként nem lesz károsabb hatása??????
A kérdező hozzászólása: Szerintem valamivel gyengíti, legalábbis egy oldalon ezt írták, azért kérdeztem a biztonság kedvéért!
komolyan :D én megcsináltam pár napja, gyengébb lett :) így már pont jó


Az jó ha egy testápoló Aloe Vera-t tartalmaz? Mi a hatása? Sokan irták hogy az jó ha vann benne de mi olyan jó benne? Hidratál vagy mi?

Legjobb válasz: Igen,az aloe tele van nedvességgel ami be is tud jutni a bõrbe.300 hatóanyag van benne,hidratál,nyugtat.Így sima,ápolt bõrt eredményez.

Igen, az aloe tele van nedvességgel ami be is tud jutni a bõrbe.300 hatóanyag van benne, hidratál, nyugtat.Így sima, ápolt bõrt eredményez.
Elsõnek. Baromságokat könnyebb írkálni, mint a tényeknek utána nézni. Szánalmas. A tények az aloeról: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/gquery?term=aloe%20vera Javasolt a PubMed és a PubMed central találatok megtekintése. Vigyázat!! Csak azoknak akik a tényekre kíváncsiak és képesek elviselni az igazságot, akik hülyeségeket akarnak fröcsögni azok még véletlenül se nézzék meg.

Emelt magyar írásbelin, ha a példákhoz nem azok közül írok, amik nincsenek benne a megoldókulcsban, akkor nem is jár érte pont?

Az idei érettségin az elmúlással kapcsolatos verseket kellett írni, és h pl. én beírom, hogy Ady Endre - Hiszek hiteltelenül Istenben - és az nem volt benne a megoldókulcsban - akkor mi van?

Legjobb válasz: Ha NEM azok közül írsz, amik NINCSENEK benne a megoldókulcsban, akkor olyat írtál, ami benne van, tehát kapsz pontot :) De gondolom elírtad a kérdést. Ilyenkor elvileg elfogadják, ha mégsem, akkor lehet fellebbezni. De már késõ, ha most érettségiztél.

Ha NEM azok közül írsz, amik NINCSENEK benne a megoldókulcsban, akkor olyat írtál, ami benne van, tehát kapsz pontot :) De gondolom elírtad a kérdést. Ilyenkor elvileg elfogadják, ha mégsem, akkor lehet fellebbezni. De már késõ, ha most érettségiztél.
Én egy olyat sem írtam bele, ami a megoldókulcsban szerepelt és mind a 6 pontot megkaptam érte.
A kérdező hozzászólása: Ja, igen xD Köszönöm a válaszokat. Azért kérdeztem, mert úgy tudom, hogy nem szaktanár javítja az érettségiket. (vagy nem?)
"nem szaktanár javítja az érettségiket" Szerinted a sarki hentes, vagy kicsoda? Az igaz, hogy nem a te saját tanárod, hanem idegen tanár javítja, hogy elkerüljék a részrehajlást. De természetesen hozzáértõ szaktanár javítja másik suliból.
most mit kellett lepontozni? valaki elbszta az érettségijét és most idegesíti, hogy más meg max. pontot kapott rá? :DDD amúgy leginkább szaktanár függõ, hogy elfogadják e vagy sem.
hát arconvágnám, aki a mûveltségi tesztet nem a javítókulcs alapján javította :) amúgy amit írtál, sehogy sem jó, külön kiemelte a feladat, hogy a szenvedés ÉS az elmúlás képe is jelenjen meg. ez az Ady egy tipikus istenes-vers, szerintem egyik kritériumot sem teljesíti
Ha megfelel a kritériumoknak, akkor elfogadják. Amit én írtam, az sem volt benne a megoldókulcsba, de jó volt, tehát elfogadták. (Petõfi - Egy gondolat bánt engemet)
én ezeket írtam: Arany János - Epilógus József Attila - Nem emel föl Ady Endre - Párizsban járt az Õsz

Mielőtt megszületik a baba, az előtt is van benne lélek? Vagy mégis hogy van ez? És ha van benne, akkor csak az után, hogy a szíve is kifejlődöt?

Legjobb válasz: Van benne lélek,hisz simogatásra,és bizonyos hangokra megnyugszik.Máskor pedig izgatott lesz.

Van benne lélek, hisz simogatásra, és bizonyos hangokra megnyugszik.Máskor pedig izgatott lesz.
Pontosan mit értesz "lélek" alatt? Egyébként szerintem van, minden élõlénynek van lelke a kezdetektõl is.
A kérdező hozzászólása: Hát hogy ugye mielõtt kifejlõdik a szíve, nem dobog, nem áramlik vér, meg ilyesmi, így nem tud élni. És hogy már akkor is él, akkor érez mindent ugyanúgy, csak éppen még fejlõdik?
Nem, akkor még nincs benne a lélek. Állítólag megszületni a legfájdalmasabb, mert akkor csapódott bele a testbe a élek, és ezért sír fel a baba, mert ez fájt neki.
Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Egyszer egy látó könyvében azt olvastam hogy a lélek maga dönti el hogy mikortól vesz részt a magzati létben, és hogy csak a nagyon aszkéta lelket szokták az elejétõl vállalni. Általában a második trimeszterben 12-28 szállnak a lelkek a testbe, a saját maguk által választott idõpont szerint. Számomra ez a verzió elfogadhatónak tûnik, persze ki tudja hogy is van valójában.
Nincs. A lelki fejlõdés a cselekvõ ember 'evolúciója'. Ha arra gondolsz, hogy érzõ emberi lény, ami azt jelenti, hogy érzékeli a környezetét, úgy igen. Már a sejtszinten történõ élet (embrió) is keresi, választja a számára legjobb helyet (beágyazódás), utána növekedése során egyre inkább érzékeli, megismeri a környezetet amiben van. Ez azonban nem lelki élet.
Erre a kérdésre kicsit nehéz válaszolni... De pórba cseresznye... Eddig sok botorságot írtak... De van... Az egész egy bonyolult számítógéphez is hasonlítható... Ahol a hardver a test, és a szoftver a lélek... és ahogy a számítógép sem megy a szovtver nélkül, úgy az ember sem mûködne lélek nélkül... Egy külömbség van: az intelligencia, és az, hogy az ember él... Így folyamatosan fejlõdik, bõvül egy ideig... Ezt nevezhetjük léleknek... De ez így nem pontos kifejezés... Meg persze jönnének a lélekvándorlók is... ami aztán végkép csak kitaláció... Így a példát tovább víve egyszer csak elkezd mind a szovtver, mind a hardver hanyatlani, és a végén az ember meghal... Vagy valami hasonló... Ezt nevezzük életnek... De hogy benne lenne e??? Kérdéses... Egymás nélkül egyébként mûködésképtelenek lennének...
A kérdező hozzászólása: Neked is teljesen igazad van utolsó.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ez miért került át az ezotéria kategóriába? Szerintem nincs sok köze hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Mindenkinek ment a zöldmancs. :3 Igazából én az 1. verziót (miközben jön ki, aközben száll bele a lélek) tartom logikusabbnak, de egyikben se hiszek. :D Na majd a következõ életemben megírom. :P
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, ez nagyon hasznos volt. Ki miben hisz. =)

Ha a barátnőm orálisan kielégített , de nem mentem el ezalatt, ezt követően behatoltam 1szer de nem élveztem el benne. Lehet h terhes lett?

Szerencsére észbe kaptunk h nem védekezünk így csak 1 behatolás történt. :( De ennek ellenére lehetséges h teherbe esett? :( Tudom h nagy felel?tlenség volt ez részünkr?l :(. De buli után nem tiszta fejjel vágtunk bele :(...

Legjobb válasz: Ha nem mentel el benne biztosan!!!! akkor valoszinu, 99% hogy nem terhes!!! De kezdjen el fogamzasgatlot szedni, es akkor barmikor gond nelkul elvezhetitek egymast!!!

Ha nem mentel el benne biztosan!!!! akkor valoszinu, 99% hogy nem terhes!!! De kezdjen el fogamzasgatlot szedni, es akkor barmikor gond nelkul elvezhetitek egymast!!!

Ha a bravofly légitársaságnál foglalok rayener-es rep. Jegyet, az ár már benne foglalja az utasbiztosítást?

Soha nem foglaltam még és itt nem látok külön olyan feliratot h kérek-e utasbiztosítást, mint a wizzairnél.

Legjobb válasz: Nincs benne. De számtalan biztosító létezik akiknél meg lehet kötni.

Nincs benne. De számtalan biztosító létezik akiknél meg lehet kötni.
benned
huppsz...te vagy a lány..öööö Akkor is ugyanez a szitu csak fordítva!!
jólvanna! este van hosszú napom volt, és még tart reggel 8 ig! :)
A kérdező hozzászólása: ja , és én nem csaltam meg ..de az õ jelenlétében is voltak pasik akik kifejezték h értékesnek és vonzónak tartanak ..bár õ ezt nem akarta észrevenni. (és! nem játszottam rá) olyan hipotézise volt h ha rezeg a léc picit is egy kapcsolatban akkor a nõ rohan megdugatni magát ..én meg csak pislogtam kerek meredt szemekkel ..mert elvbõl nem tennék ilyet. elsõ körben magam miatt. nekem nem fér bele.
A kérdező hozzászólása: tehát én arra gondoltam h õ igazándiból magában nem bízik.
én továbbra is azt mondom h van a képben egy (most már azt mondom h másik lány)! minden kommentemet vegyél fordítva! és ennyi!
Szerintem benned. Ha önmagának szánta volna ezt a dolgot, akkor fejben elintézi. Persze az is lehet, hogy már megtette és lelliismeretfurdalása van.
Csak azért válaszolok, hogy több ember véleményét olvasd. Egy normális kapcsolatba nem fér bele a megcsalás, ilyesmit nem kell megbeszélni, alaptétel. Ha a barátod ezt mégis meg akarja beszélni, akkor okkal vagy ok nélkül, de ugy gondolja hogy nem vagy/leszel hüséges hozzá. Ezen nincs mit tovább ragozni. 35/F
Elég kevés ez az infó ahhoz, hogy relatíve biztos választ kapj. Nem lehet, hogy volt már olyan barátnõje, aki megcsalta? Mert az én baráti körömben is van olyan srác, akit megcsalt egy exe, aztán amikor kiderült, még a csajnak állt feljebb, mert "hát azt nem beszéltük meg, hogy ilyet nem lehet". Jó nagy gyökér volt a csaj, de attól még mély nyomot hagyott ez a dolog a srácban. Szerintem az lenne a legjobb, ha tõle kérdeznéd meg, hogy ezt miért mondta. Üljetek le szépen, és beszéljétek meg.
Egyeseknek nem esik le. :D
A kérdező hozzászólása: lány vok ..
benned nem bízik...nem is az h nem bízik..hanem valamiért nem akarja annyira, nem kíván téged annyira...hát ezaz igazság..
És akkor jönnek a kérdések kiírva, hogy "nincs mirõl beszélnünk"... :D Vannak távatok ezek szerint, én pl. még soha az életben nem beszéltem errõl a pasimmal.
A kérdező hozzászólása: 2. ez mit jelent ? csak érteni akarom ..ha valaki féltékeny akkor nem kíván annyira?
Egy párkapcsolat alap feltétele hogy nem csaljátok meg egymást, mi a túrót kell ezen megbeszélni ???
Szerintem õ már megcsalt.. Ezért szögezi le, hogy (innentõl kezdve) senki nem csal meg senkit.
2. vok. NOSS! akkor elmondom Magyarul érthetõen tömören röviden! - Van valakije, van pasi akivel dug szexel! És téged annyira nem kíván! Szeret veled lenni meg hülyülni meg bulizni meg beszélgetni....de te olyan vagy neki mint egy tutira jó haver lelki társ....de ennyi...
benned
2. vok amugy 27/f
Hát szerintem magában nem bízik de ezt beszélyétek meg

Ha a babátok elalszik a pihenõszékben napközben hagyjátok benne aludni? Ha kiveszitek belõle nem ébred fel?

Legjobb válasz: Hagyom. Nem állandóan alszik benne, de ha úgy alakul, akkor hagyom.

Hagyom. Nem állandóan alszik benne, de ha úgy alakul, akkor hagyom.
Hagytam mindig. Általában csak délutánra került bele, akkor szunyókált ott fél órát kb.
Az enyém pár hónapos korában még jobban szeretett abban aludni mint a kiságyban. Megkérdeztem a védõnõt, hogy baj-e? Azt mondta, hasfájós babának jót tesz, mert feltolt lábakkal alszik. Így hagytam. Mikor már nagyobb lett, kényelmetlen volt neki, leszokott errõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!