Találatok a következő kifejezésre: Ha a belem (3267 db)

Egy hasi ultrahang kimutatja ha a belekkel valami gond van? ( Akár vastagbél rák vagy hasonlóan komoly gondokra gondolok )

Legjobb válasz: nem feltétlenül. vannak estek amikor kimutatja hogy probléma van pl emgnaggyobodás de van amikor még nem.

nem feltétlenül. vannak estek amikor kimutatja hogy probléma van pl emgnaggyobodás de van amikor még nem.
Nem feltétlenül. Ha ilyen gondolatod van, akkor lehet hogy a végbél-vastagbéltükrözés az, ami ilyenkor értékelhetõ eredményt ad. Ugyanis ha felmerül a daganat lehetõsége, akkor ebben az esetben a tükrözés során mintát tudnak venni és abból sok minden kiderül.

Ha a belembe héliumot engedek ilyen nyifogósat fogok pukizni?

Ha a végbelembe héliumot engedek és kinyomo akkor sípol vagy ilyen érdekes hangot ad ki? Vagy ha valamien úton módon lenyelem hogy kipukizzam.Akkor nyifogósat pukizok avyg ez csak a hangszálakka m?ködik?

Legjobb válasz: nem,csak felrepülsz.

nem, csak felrepülsz.
Terhes vagy. Paprikáskrumpli.
Sztem jogos a kérdés. És szerintem elszállsz tõle és a magasban szétpukkadsz mint a lufik.
A kérdező hozzászólása: :''(
Nem , nyifogósat fogsz fingani, garantálom. Azt is, hogy csak a hangszálakra hat, de ez a te esetedben mindkettõ, mert orbitális se.ggfej vagy.
sajnos nem :'(
Ez csak a hangszálakkal mûködik. a Tudomány kategóriába kellett volna írnod.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam máshova :S
A kérdező hozzászólása: az biztos fájna :S
ez tényleg ide tartozik! -.-
felpuffadnál és felszállnál a plafonig ahonnan nemtudnak majd leszedniXD
Ez nagyon vicces!!!
Nem, de elfingod a Fing dalt: Pukk Pukk PukkPukkPukk (...)

Ha a bele egyezésem nélkül felraknak képet/videót rólam a netre akkor mit lehet tenni?

Úgyértem h pl azt ugye nincs tiltva, hogy egyik oldalról a másikra kerüljenek át dolgok (ezt használja ki pl a napiszar, meg a többi nyomorék oldal) de pl fel jelenthetem e azt a személyt/oldalt aki rólam videót/képet rak fel...

Legjobb válasz: Feljelentheted, vagy ha tudod ki, akkor polgári perben követelhetsz erkölcsi kártérítést tõle.

A kérdező hozzászólása: ma 19:55 Köszi, látom normális ember is téved ide, aki a kérdésre is tud válaszolni
Amíg be nem vallja az aki szerinted felrakta, hogy tényleg õ rakta fel, addig nem sokat érsz el akkor sem ha feljelented. Mert valahogy bizonyítanod is kell hogy tényleg õ rakta fel.
Ezeket nehéz eltávolítani, mert a nett nehezen fékezhetõ;) a legokosabba z, hogy minimalizálod a kompromittáló képek számát...
Feljelentheted, vagy ha tudod ki, akkor polgári perben követelhetsz erkölcsi kártérítést tõle.
A kérdező hozzászólása: Látom nem ide kellett volna raknom a kérdést, a politika témakörben csak IQ korlátozottak vannak :S Nincs azzal bajom, hogy pl véletlenül közterületen lefényképeznek, de azzal lenne, ha valaki kompromitáló képet rakna ki rólam.
Következmények? kb körberöhögnek, vagy még több képet postolnak ki rólad, mellékelve a fenyegetésekkel. A rendõrök nem tudnak mit kezdeni a oldalakkal.
Amikor kirándulok és fotózom a szobrokat, pont az ilyen "nefényképezzébazze" virágszálak miatt kell folyton állítgatnom a gépet, hogy ne látsszon a fejük. Marhára nem rájuk vagyok kíváncsi...
A kérdező hozzászólása: Sehol, csak érdekel a dolog.
Tényleg, hol van fent a képed?
A kérdező hozzászólása: Ja, ez igaz, csak általában facebookon, meg iwiwen látok olyat, h valakit felraknak a képeik közé, aztán meg nyavajognak, hogy szedjék le a képet. Ezeken a közösségi oldalakon meg könnyû kitalálni h ki rakja fel, ha a saját albumában van...
Ezt egy ügyvéd tudná megmondani pontosan , hogy mik a lehetõségeid és mit kell tenni.Persze nem ingyen beszélget veled. Normálisan a beleegyezésed nélkül nem szabad képet , videót felraknia senkinek rólad akkor sem ha csak ott sétálsz a tájban , de amikor járókelõ vagy, vagy szurkoló a lelátón nincs rá mód mindenkihez odamenni és a beleegyezését kérni. Ilyenkor nem sokat tudsz tenni ellene, de ezt tudod elõre. Ha pl kukkolnak az otthonodban , na azért már lehet perelni, már ha kiderül egyáltalán, hogy kit.
Ha a kép közterületen készült akkor bárhol felhasználható, engedély nélkül is, ha viszont magánterületen akkor a beleeggyezésed kell!


Igen, a ct kimutatná.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!

A széklet minta ki mutatja ha a belekben gyulladás van?

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom, de a vérminta igen, mert gyulladás jelenlétekor megnõ a szervezetben a fehérvérsejtszám. De ha székletmintát vesznek, akkor általában vért is. Nem?

Hát azt nem tudom, de a vérminta igen, mert gyulladás jelenlétekor megnõ a szervezetben a fehérvérsejtszám. De ha székletmintát vesznek, akkor általában vért is. Nem?
Nem. És a vérvizsgálat sem, ha nem fertõzéses(valamilyen kórokozó általi) gyulladásról van szó. Pl. a krónikus vastagbélgyulladást, fekélyes vastagbélgyulladást, IBSZ-t nem mutatja ki. Illetve a széklet egyes esetekben a gyulladás okozta vér jelenlétét igen.
Az a baj, hogy a vérben megemelkedik a CRP szintje, ez jelzi azonnal, hogy valahol gyulladás van benned, DE ez bármi lehet, egy rossz fogtól kezdve akár egy komolyabb izommunka után is emelkedhet a CRP. A belekben lévõ gyulladást MRI-vel lehet legjobban szûrni, vagy kontrasztanyagos vizsgálattal.

Ha a volt férj nem egyezik bele, hogy az unión belül kivigyem két kiskorú (15 és 11 éves) lányaimat, mit tehetek?

Azzal fenyeget?zik, hogy a gyámüggyel felveszi a kapcsolatot (nem nehéz, mert a családjában van egy képvisel?) és rend?rséggel fogja vissza hozattatni a gyerekeimet, elveszi t?lem, és még gyerekrablásért be is perel...

Legjobb válasz: Ha nem egyezik bele, nem tehetsz semmit, nem viheted õket.

Utolsó, rosszul tudod. Bárhova el akarja vinni, országhatáron kívülre, az exférj beleegyezése kell. Ennek hiányában nem viheti a gyerekeket. Kivéve, ha mondjuk egy egy hetes nyaralásról van szó, oda viheti õket.
Ha nem egyezik bele, nem tehetsz semmit, nem viheted õket.
Persze hogy nincs gyerekrablás pont úgy, ahogy illegális bevándorlás, nemi erõszak, zsarolás sem létezik.
Igen, abban az esetben költözködhetsz (únión belülre is akár), hogy a láthatást köteles vagy biztosítani, illetve ha 1 évnél tovább maradtok kint, akkor tartózkodási engedély kell, melyet az apuka is alá kell, hogy írjon. Egy jogász hallgató
A kérdező hozzászólása: A gyerekek várják. Mind a kettõnek egy nagy kalandnak indul, amit nagyon várnak. Szeretik a nevelõapjukat is, aki többet adott nekik eddig, mint az apjuk mindösszesen, születésük óta. Sajnos az apával nem tudok beszélni, max telefonon, mert olyan rossz a viszonyunk, hogy személyesen nem is találkozunk. Elég gyerekesen viselkedik. A láthatást megtudom oldani, de nem kéthetente.
Unión belül nincs gyerekrablás. Szabad mozgás van. A bíróságokon vannak ingyenes tanácsadói napok.
Kedves utolsó, azért a jelenlegi helyzet fényében elég nagy balgaságot írtál. Kérdezõ, tudtommal oda viszed a gyereket ahová akarod ha nálad helyezték el. Annyi a lényeg, hogy így is biztosítanod kell a láthatást.
1. Külföldre csak akkor viheted a gyerekeket, ha az apa és a gyámhatósági is beleegyezik. 2. A láthatást neked kell biztositanok a továbbiakban, és a felmerülö többletköltséget is neked kell állnod. 3. A bíróságon kérheted a láthatás megváltoztatását a helyzet megváltozása miatt. Ha külföldön élsz (feltételezve, hogy beleegyezett mindenki, akinek kell), akkor rendszerint úgy változik a láthatás, hogy az összes iskolai szünetet a gyerekek az apával kell, hogy töltsék és az oda-vissza út költségeit neked kell fizetned.
A kérdező hozzászólása: Kivigyem külföldre (ez kimaradt)
A kérdező hozzászólása: Szóval évek, hónapok hosszú sora... Gyönyörû :( Addig meg a jól mûködõ házasságunk, családunk lóg a levegõben. A férjem kint külföldön gürizik értünk, mi meg itthon kuksolhatunk... Nagyon jól ki van találva. Az egészben a legrosszabb, hogy apuka ugyan rendesen fizeti a gyerektartást, de mint szülõ, apa egy nagy kerek 0 Folyamatos lelki terror, igénytelenség (ott nem muszáj fürdeni, fogatmosni, hajatmosni)amit a kicsi lány ki is használ. És ez az ember tesz nekünk keresztbe. De mit tudok tenni, maradunk, és alávetjük magunkat a Magyar Jognak :(
Miért te beleegyeznél fordított esetben? Persze, hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Pedig de... Csak kompromisszum kérdése az egész. Nem magunkat, hanem a gyerekeinket kell nézni, hogy mi jobb nekik. Ha nekik az lenne a jobb, hogy maradjanak, mert jó apa lenne, jó körülményeket tudna nyújtani, [nem penészedõ szobát, (amiben hárman laknának 2 lány gyermek és az apjuk) penészes fürdõszobát (amit amúgy sem kötelezõ használni)]és szükséges lenne, akkor nehéz lenne, de rá hagynám a két gyereket. De mivel a gyerekeknek az lenne a legrosszabb, ha maradnának, így küzdeni fogok azért, hogy jó körülmények között élhessenek, élhessünk... Szerintem ez egy szülõ feladata! Nem pedig a tulajdonának tekinteni egy gyereket, csak azért mert gyerek.
Már bocs, de attól még joga van, hogy láthassa a gyerekeit. Próbáld megbeszélni vele, hogy módosítsatok a láthatáson (pl. nem 2 hetente 2 nap, hanem havonta 4 nap). És egy tizenéves lánynak már illene magától fürödnie úgy is, hogy nem dobják be erõszakkal a fürdõkádba...
kérvényezd a láthatás megváltoztatását.
Nem nagyon tudsz mit csinálni, ha az Apa nem egyezik bele. Beszéljétek meg fenõt emberként.
De ha a bírósági határozatban a láthatás 2 hetente szól, akkor 2 hetente vagy köteles biztosítani.
Ha nem tudod megoldani a láthatást, akkor értelemszerûen nem viheted el õket...
Gyerekek szívesen mennének? Ha igen, nekik kellene megpróbálni meggyõzni az apát. Felsorolni, hogy mekkorát nyílna elõttük a világ, késõbb milyen jól járnának. Biztos helyre, körülményekbe mennétek? Ha minden rendben, vázold fel apukának, lehet, hogy a gyerekek felnõve majd szóba sem állnak vele amiért elzárta õket a lehetõségtõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves Jogászhallgató! De a két hetenkénti láthatást nem tudom megoldani. Az lehetetlen...
A kérdező hozzászólása: Szeretnénk kiköltözni, ként élni, dolgozni, tanulni. A láthatásban nem enged, 2 hetente pedig nem tudom õket hazahozni, lehetetlenség. Kompromisszumra nem hajlandó. A gyámügyes széttárja a karját, azt mondja, hogy vannak kötelességei is, és jogai is egy apának. Nem vitatom... De könyörgöm, kompromisszum nincs? Csak azért, hogy keresztbe tegyen nekem, nem hajlandó arra, hogy nem 2 hetente 2 napot, hanem két havonta 1 hetet lehessen a gyerekekkel. Hosszú-hosszú pereskedés ellen vagyok, mert hátráltat, és nem mellékesen nem tesz jót a gyerekeknek. Jó lenne valami kiskapu!
Mennyi idõre mennétek külföldre? Ott akartok élni, ott fognak a gyerekek iskolába járni? Mert pl. az ilyen kérdésekben tényleg nem dönthetsz egyedül. Nyaralni viszont minden további nélkül mehettek. Ha nem nyaralásról van szó, akkor érdemes lenne neked felkeresni a gyámügyet, elmondani, hogy nem tudtok megegyezni, de a gyerekeid érdekeit is figyelembe véve ott jobb körülményeket tudnál nekik biztosítani, viszont a volt férjed nem egyezik bele. Ott majd elmondják, mit lehet tenni, mik a lehetõségeid. Ilyen vitás helyzetekben a gyámhatóság is adhat engedélyt, és szabhat feltételeket.
A kérdező hozzászólása: Vannak gyerekek-emberek akik szeretik megszegni a szabályokat. Ez is egy szabály... Mi szülõk pedig azért vagyunk Következetes SZÜLÕK hogy segítsünk a gyereknek a szabályokat betartani.

A csík az csík ha időn belül megjelent meg, akár halvány akár erős ugye?

Ma 3 tesztet csináltam. Reggel: xEpil, negatív Délután:Pregimax, nagyon nagyon nagyon extrán haványan csíkos id?n belül,de nagyon nézni kell (száradás után a csík er?södik) Délután másik vizeletb?l: IntiMed, nagyon nagyon halvány szintén,de id?n belüli és egy fokkal jobban látható,mint az el?z?. Ma már nem használok el több tesztet,a maradék 3 félét reggelre tartogatom. De a két halvány csíkocska miatt nagyon bizakodni kezdetm.

Legjobb válasz: Szerintem az jó, hogy idõn belül jelentek meg, de még ne éld bele magad annyira. Nekem pl. volt 3. halvány pozi tesztem, de talán kicsit késõbb jelent meg, tehát nem idõn belül, viszont az utóbbi már erõsebb volt, tehát forgatni sem kellett õket, jól látható rajtuk a 2. csík is, csak kicsit késõbb jött ki...de nem lettem terhes sajnos... Én legközelebb csak az erõs pozinak fogok hinni ezek alapján, még akkor is ha idõn belül jön ki a 2. halvány csík. Az erõsnél fogok reménykedni, addig szerintem nem szabad beleélni magunkat! Szerintem 2 nap múlva reggel tesztelj, holnap még ne. Várom az eredményt és nagyon drukkolok Neked!

Szerintem az jó, hogy idõn belül jelentek meg, de még ne éld bele magad annyira. Nekem pl. volt 3. halvány pozi tesztem, de talán kicsit késõbb jelent meg, tehát nem idõn belül, viszont az utóbbi már erõsebb volt, tehát forgatni sem kellett õket, jól látható rajtuk a 2. csík is, csak kicsit késõbb jött ki...de nem lettem terhes sajnos... Én legközelebb csak az erõs pozinak fogok hinni ezek alapján, még akkor is ha idõn belül jön ki a 2. halvány csík. Az erõsnél fogok reménykedni, addig szerintem nem szabad beleélni magunkat! Szerintem 2 nap múlva reggel tesztelj, holnap még ne. Várom az eredményt és nagyon drukkolok Neked!
Attól függ hányadik napodnál jársz.
A kérdező hozzászólása: Május 10-11-én nem várom! Tehát 2-3 nappal vagyok a nemvárt elõtt.
Nemvárt elõtt ez nagyon bíztató, de ne éld bele magad.
szia!!Biztato nem várt elötti teszt...csináltál azota másik tesztet..???
A kérdező hozzászólása: Szia Sok tesztet csináltam azóta, mindegyik pozitív lett, míg végül nem is jött meg ma. :-))
Elsõ vagyok! Akkor szerintem baba lehet a dologban! Szép erõs pozik?? Gratulálok!

Ha a birtokomban lenne (nem kell tudnotok honnan) egy 17. század béli pisztoly mennyiért tudnám eladni?

Legjobb válasz: Függ hogy milyen típusu attól is hogy müködik e még meg hogy milyen a mintája vannak e rajta karcolások akár többszázezret is érhet ha ritkafajta vagy ha kevesett gyártóttak belõle vagy ha kevés maradt belõle

Függ hogy milyen típusu attól is hogy müködik e még meg hogy milyen a mintája vannak e rajta karcolások akár többszázezret is érhet ha ritkafajta vagy ha kevesett gyártóttak belõle vagy ha kevés maradt belõle
A kérdező hozzászólása: nem tudom hogy mûködik-e nincs hozzá töltényem :D
Privátban küldj képet róla léccy :D
Nem tudod visszaszerezni, mert nagyon ritka az, hogy valaki újra beléd szeret.
A kérdező hozzászólása: Tovabblepni keptelen vagyok.
Akkor sírdogálj a szobád sarkában.
Hát erre nincs jó válasz, mert nem valószínû hogy menni fog. Ha szakítottatok akkor el kell engedned, nem nézegetni a közösségi oldalakon hogy mit csinál, élni az életedet ami nagyon fáj, és érzelmileg újra stabil helyzetbe kerülni. Ez jó pár hónap általában. Ezek után ha még mindig vissza szeretnéd szerezni, ami akkor már egyáltalán nem biztos hogy így lesz, akkor talán érdemes újra felkeresni, hogy hogy van mi van vele, jól alakult e az élete és nincs e kedve találkozni megint. Ha hajlandó egy ilyen találkozóra, akkor lehet hogy lehet még belõle valami...
A kérdező hozzászólása: Koszonom.
Én is ugyanebben a szituációban voltam 1, 5 éve. A pasi mondta, hogy szakítani akar. Nagyon szenvedtem, sírtam. Utólag visszagondolva nagyon szánalmasan nézhettem ki külsõ szemmel. Olvastam egy könyvet ezzel kapcsolatban: mindig magabiztosnak kell mutatnod magad, pl ha elhivod újra randizni akkor ne azon siránkozz neki milyen rossz nélküle, hanem milyen jó vele lenni, mi tetszik rajta stb.. mindig a pozitiv dolgokat mondj. nekem bejött.
Elsõ vagyok. El tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet. De az, hogy elfelejted vagy tovább lépsz csak rajtad áll. Persze még mindig nagyon szereted, de az igazi szeretet, az amikor már csak azt akarod, hogy boldog legyen, még akkor is, hogyha mással, mert neked már csak az számít, hogy tudd boldog. Soha ne mondd, hogy soha! Egyszer biztosan túl tudsz majd rajta lépni. Tudom, hogy ez most lehet, hogy hülyeségnek fog hangzani, de hogyha jobban belegondolsz akkor már lehet, hogy nem is. Szóval, félsz a változástól, mert még ragaszkodsz is hozzá, és még mindig magadénak érzed, DE EZ MÁR NEM ÍGY VAN. Statisztika szerint egy embernek rengeteg olyan társa lehetne, akivel még boldogabb lehetne, mint akit éppen szeret. De veled az is baj, hogy te nem is akarod elfelejteni, méghozzá, mert még mindig ragaszkodsz hozzá, meg persze még szereted is. És ez nagyon megnehezíti a dolgod.

Van egy laptopom most vásároltam használtan rossz volt mert ha bekapcsoltam-kikapcsolt el vittem szerelöhöz ö meg csinálta tett bele hütöt igy mán jobb mert be jön de ha a netre fel megyek és meg nyitok több oldalt. Akkor kikapcsol ez miért van?

Legjobb válasz: valószínüleg azért,mert vagy nem eléggé hüti a hütõ,akkor ha kicsit több terhelés megy rá,ismét kikapcsol...Érdekelne,hogy hütõbordát v. ventilátort(kullert) tett-e bele,mert lehet hogy mégegyet kellene bele tenni

valószínüleg azért, mert vagy nem eléggé hüti a hütõ, akkor ha kicsit több terhelés megy rá, ismét kikapcsol...Érdekelne, hogy hütõbordát v. ventilátort(kullert) tett-e bele, mert lehet hogy mégegyet kellene bele tenni
A kérdező hozzászólása: kösszönöm nem tudom hogy mit tet bele a szerelö...de vissza vittem .ö azt mondja hogy lehet hogy az adapterrel vann baj ....de én arra gondolok amit maga is mond
A kérdező hozzászólása: DE én még ara is gondoltam hogy ujra fell telepitem valamelyik WINDOWS.EZ jó ötlet lenne ?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!