Találatok a következő kifejezésre: Ha a befejeztével a (62 db)

Ha mar befejeztem a horgaszatot, akkor is ellenorizhetnek? Az uton hazafele?

ez ma este tortent velem,erdekes volt..

Legjobb válasz: A tó területén igen,elkérheti az ellenõr az engedélyed!

A tó területén igen, elkérheti az ellenõr az engedélyed!
Ha rendõrrel járnak, akkor mindenképp. Nekem még csak olyan volt, hogy azután ellenõriztek hogy már bepakoltam a kocsiba de úton még nem állitottak meg.
Rendõr nélkül is ellenõrizhet a halõr a tó egész területén! Fõleg ilyenkor amikor pontytilalom van!
A kérdező hozzászólása: nos, ez ugy tortent, hogy amikor mentem haza, egy kanyarban, kocka zsiguli keresztbe allt elottem, a lehuzott ablakon kezeben lobalta az ellenor papirjat egy dagadt cigany! mellette, mogotte , mogotte fiatal suttyok, kerdezte horgasztam-e! en mondtam igen, erre megkerdezte :engedely is van? a kezebe adtam, beleirta, hogy ellenorzott, es visszadta! Mondjuk udvariasan beszelt vegig! De nem tudom ez mennyire szabalyos?
Szerintem szabályos volt. Tavaly engem a halõr amikor mentem haza õ meg jött simsonnal akkor állított meg. Mondjuk az még szerintem a tó területe volt :)
igen
Elvileg le kellett volna adni az igazolványt a tanulmányi osztályon, de anno tõlünk se kérték vissza az államvizsga után. Amúgy, igen, mindkét lehetõséggel élhetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként nem szólt a TO, hogy kell nekik a diákigazolvány
Teljesen mindegy. Ervenyes matrica van rajta.

Már befejezték a Szívek szállodáját és ha igen akkor, hogy lett vége?

Legjobb válasz: Igen, befejezték a Szívek szállodáját. Meddig láttad?

Igen, befejezték a Szívek szállodáját. Meddig láttad?
A kérdező hozzászólása: Úgy pontosan nem is tudom, azt nem tudnám megmondani, hogy hányadik évadig láttam nem nézztem állandóan csak az elsõ, második évadot nézztem teljesen a többibibe csak bele néztem, de azért nagyjából tisztában vagyok azzal, hogy mit történt benne. Elég lenne ha csak úgy össze foglalnád, hogy mi lett a vége :)

19 éves vagyok befejeztem a középiskolát azt akarom megtudni, h meddig jár utánnam a családi pótlék? Ha viszont nem jár akkor valahova kell értesítést küldeni vagy ezt automatikusan tudják?

Legjobb válasz: A családi potlék úgy jár hogy minden évben lekell adni egy iskolalátogatásit és akkor a ladott iskolalátogatásin lévõ tanévre kapod a családit ha befejezted a sulit és nem adsz le iskolatámogatásit akkor automatikusan megszüntetik majd. pl: 2011/2012 tanév = 2011 szeptemberétõl 2012 juniusáig vagy jogosult a családira de vigyázz mert ha küldik továbbra is pl még oktoberben is és szó nélkül felveszed és rájönnek h te már 4hónapja nem is vagy rá jogosult akkor visszafizetetik veled.

A családi potlék úgy jár hogy minden évben lekell adni egy iskolalátogatásit és akkor a ladott iskolalátogatásin lévõ tanévre kapod a családit ha befejezted a sulit és nem adsz le iskolatámogatásit akkor automatikusan megszüntetik majd. pl: 2011/2012 tanév = 2011 szeptemberétõl 2012 juniusáig vagy jogosult a családira de vigyázz mert ha küldik továbbra is pl még oktoberben is és szó nélkül felveszed és rájönnek h te már 4hónapja nem is vagy rá jogosult akkor visszafizetetik veled.

Ha felsőoktatásban egy szaknál megcsinálom az alapszakot akkor, ha befejeztem mit kapok diplomát? És akkor ha a mesterképzést is megcsinálom egy adott szakirányba akkor mit kapok?

Tudom, hogy kicsit érthetetlenül írtam le, de igazából arra lennék kíváncsi, hogy akkor az alapképzés elvégézése után kapok-e diplomát vagy mesterképzés elvégzésekor vagy, hogy van ez az egész?:D

Legjobb válasz: 1.bsc -s diplomát 2. msc-s diplomát

1.bsc -s diplomát 2. msc-s diplomát
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha valaki leérettségizett, azaz befejezte a 12-t?

Újrajárhatja mondjuk a 11-12-t? Javítani kéne az érettségin, 2 tárgyból emeltet is szeretnék, de ez magamtól nem fog menni. Újra lehet járni osztályokat attól függetlenül, hogy már egyszer megcsináltam? Nagyjából így lenne esélyem jobbra kihozni az érettségit, magántanárt nem akarok meg nincs is pénz rá. Szóval mik a lehetőségek?

Legjobb válasz: Nem lehet újra járni. Nem látok más megoldást, minthogy fogod azokat a rohadt könyveket és megtanulod. Van, akinek lassabban megy, van, akinek gyorsabban, de MINDENKI meg tudja tanulni az anyagot, ha akarja. Határozd el magad és csináld meg!

Nem lehet újra járni. Nem látok más megoldást, minthogy fogod azokat a rohadt könyveket és megtanulod. Van, akinek lassabban megy, van, akinek gyorsabban, de MINDENKI meg tudja tanulni az anyagot, ha akarja. Határozd el magad és csináld meg!

Honnan lehet tudni, hogy valaki megy a fõsulira ha befejezte a középiskolát? Vannak jelei?

Van valami útmutató, mekkora tudás szûkséges a fekvltelhez? Kétségbe vagyok esve, mivel nem tudom mi leszek, lesz -e diplomám egyáltalán, nem tudom megítélni a dolgokat. Milyen évközbeni átlag kell? Nem akarok pontokat számlálgatni, mert változnak...van róla statisztika valahol?

Legjobb válasz: általában a jó tanulók mennek továbbtanulni, ehhez kb 4-es, 5-ös tanulónak kell lenned, de ha valamibõl van hármasod az sem probléma.

általában a jó tanulók mennek továbbtanulni, ehhez kb 4-es, 5-ös tanulónak kell lenned, de ha valamibõl van hármasod az sem probléma.
A kérdező hozzászólása: matekból 2-es vagyok. de tudom teljesíteni a dolgokat, fõleg ha odafigyelek "görcsösen" mindenre. az átlagokat egyébként nem szeretem meg a mindennapos tanulást...meg a random feleltetéseket. nyelvekbõl jó vagyok, van vizsgám :D
Akarsz Te egyáltalán fõiskolára menni?
A kérdező hozzászólása: Racionálisan gondolkozom. Tudom hogy kell a diploma, meg azt is, hogy el tudnám végezni. De nem tudom, sikerülne -e bejutni, a fizetõs meg kitudja, megéri -e. Bár valószinüleg igen...
Miért gondolod, hogy szükséges?
Én ismerek olyant is, aki töribõl pótérettségizett és az azt követõ évben felvételizett fõsulira. Most végzõs. Ha bekerülsz és odateszed magad, még lehet jobban is teljesítesz, mint a középiskolás évek alatt. Ha államira szeretnél bekerülni az más tészta, de egy-két szakra még gyengébb eredménnyekkel is belehet kerülni állami képzésre, van ahol a tiszta 5ös érettségi sem elég, kellenek a többletpontok.
Sok mindentõl függ. Milyen szakra akarsz menni? Ha megfigyeled, valahova minimumpont is elég az államis helyekhez, valahol pát pontot vesztesz az 500-ból, és buktad... De a képességeid, az érdeklõdésed is meghatározóak. Ha nem megy a matek, értelemszerûen ne mérnöknek menj, mert kiszórnak. De hogy példát is mondjak: én egy elég jó gimibe jártam, négy-négyegésznégy között voltam mindig, egy közepes erõsségû egyetemre kerültem, most végzõs vagyok, és nem csúsztam. Nem voltak pluszpontjaim, csak az átlagaim és az érettségim alapján vettek fel. Ha sok pluszpontod van, vagy olyan jó (emelt) érettségit írsz, hogy duplázni tudsz, akkor jobb helyekre is felvehetnek. A mi osztályunkból ilyen duplázós módszerrel ELTÉre ment programozni egy srác, aki színkettes volt, de a matek-infó emelten 90%... És tõlünk boldog-boldogtalan ment egyetemre, bár némelyikbõl nem néztem volna ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Többletpont már adott. De kételkedek, bár most rendeztem a helyzetet bizonyos lépésekkel.... köszi :)

Ha van egy SNI-s gyermekem aki még nem töltötte be a 23. életévét és augusztus 31-én befejezte a tanulmányait, de csak 2014 májusban mehet szakmunkásvizsgára ami neki az első jár-e addig családi pótlék?

Papírok nélkül nem tud elhelyezkedni, orvosilag le van írva, hogy több idő kell számára a felkészülésre. Köszönöm.

Legjobb válasz: Akkor van tanulói jogviszonya vagy nincs?

Akkor van tanulói jogviszonya vagy nincs?

A bleach 170-dik részénél tartok és nagy nehezen rájöttem h innentől kb befejezték a magyar szinkront. Xd Lesz, ha lesz akk mikor folytatják? (szinkronnal)

Legjobb válasz: Már többször volt róla szó, hogy animax részérõl már nem lesz több anime szinkron nem éri meg nekik. Csõd szélén lehetnek. Ne várj szinkronra nézd meg feliratosan.

Már többször volt róla szó, hogy animax részérõl már nem lesz több anime szinkron nem éri meg nekik. Csõd szélén lehetnek. Ne várj szinkronra nézd meg feliratosan.
Egyetértek az elõzõvel. Szerinted miért töltik meg az Animax csatornát ennyi amerikai mûsorral? Nincs pénzük. Annyi jó, új anime van, plussz a Bleach meg a Naruto is már elég messze jár ( mondjuk, a Bleach-et már befejezték). Az Inuyasha sincs befejezve.
Én sem hiszem, hogy lesz tovább szinkron, mostanában nincs nagyon új szinkronos anime. De nem értem, hogy tudod nézni pont a Bleachet szinkronnal. Én Ichigo második mondatánál kikapcsoltam, és rákerestem a feliratosra... Nem tetszett a hangja.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, am elõször nekem sem tetszett a szinkron, de megszoktam, és mot egy kicsit furi. Ja meg orihime hangja nagyon találó. Meg még azt szeretném kérdezni h amikor megakarják menteni orihimét akkor az az utolsó rész h ichigo leveri azt akinek levágták a kezét.(név szerint nem tudom, bocsi) De azután meg már teljesen új sztori kezdõdik, mintha meg sem történt volna az egész és még csak nem is utalnak az elõzményekre. Akk ez most hogy van? Vagy majd késõbb mondják el h mi volt? (Ha nem írtam elég érthetõen akk a 165-170 rész körül történik a dolog) am mégegyszer köszönöm!!!
Az amikor a kiscsaj a 2 testõrével az emberek világába megy nem? Na az csak egy filler. Filler: Olyan történetszál, ami a mangában nem található meg. Gyakran nem kapcsolódik a történethez. (Ha nem pontos bocsi)
Grimmjow az akinek levágták a kezét. Mint ahogy az elõttem szóló írta, filler részek. Több lesz még ilyen benne ha akarod ezeket át is ugorhatod, de nekem kivételesen azok is tetszettek. Ezek azért vannak beletéve mert a Manga többször szünetelt. Egyébként 366.rész készült és plusz hozzá 4 mozifilm. Egyébként lesz még több rész is csak már megvárják, hogy a Manga befejezõdjön. Ez tuti infó, most nem csak neked üzenem ezt. Lesz folytatása, de mivel már nem akarnak filler részeket beletenni megvárják amíg Kubo Tite befejezi a Mangát. Várható új részek kb másfél év vagy két év múlva.
A filler oka nem a manga szünetelése. Egy anime rész 3-4 manga fejezetet foglal magába, így gyorsabban halad, ergo gyorsan beéri az animét. Nyilván erre rájátszik a szünet is, de nem az a fõ oka a fillernek, hanem az, hogy az anime túl közel jár a mangához. De a többi amit írtál igaz.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszi, filler részre nem is gondoltam. Köszi mindenkinek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!