Találatok a következő kifejezésre: Ha a börtönben (94 db)

Nem lenne jobb, ha a börtönök "büntetőintézetek helyett" inkább államok lennének az államban?

A tervem a következő: Kitelepítenénk Magyarországon egy 3-4 falunyi területet, mondjuk Vecsés, Üllő, Monor. Ezt a zónát körbevennénk egy Vasfüggönnyel, majd ide raknánk be a bűnözőket. A bűnözőknek fenn lenne tartva egy kommunizmus-szerű társadalom a börtönben: Ezen falvak hátrahagyott épületeiben lakhatnának, de nagyrészt el lennének vágva a külvilágtól. Lennének hasznos munkák, amiket végezhetnek pl. földművelés, kézműves ipar, ezekkel keresnének "börtönforintokat" csak a börtön területén érvényes pénznemet és jegyeket. A pénzzel és a jegyekkel vehetnének a boltokban korlátozottan beszállított, alapvető dolgokat a külvilágból. Azért lenne a pénz mellé jegyrendszer is, hogy senki se halmozhasson fel semmit, csak azt vehesse meg amire szüksége van. Mit szóltok az ötlethez?

Legjobb válasz: Egyébként kb errõl szól a No escape (menekülés Absolonból) c. film is.

Egyébként kb errõl szól a No escape (menekülés Absolonból) c. film is.
Csak nem jogerõs ítélet született az ügyedben? :)
Ez így nem mûködne az tuti, ehhez gyakorlatilag minden 2. épületnél kéne hogy legyen 1 õr meg kb mindenhol máshol. Ugyan akkor rengeteg olyan település van itt amin van egy átvezetõ út és ugye azt teljesen át kellene építeni ahhoz hogy ne érintse a települést, másrészt a szökési esélyek sokkal többek lennének és kitudja még hogy mi lenne itt.
Meleg víz :D Az angolok gyakorlatilag ezt csinálták, csak okosabban. Felpakolták a börtöntöltelékeket hajókra, és elvitték Ausztráliába. Onnan szökjenek meg, ha tudnak :D http://www.hando.hu/tat/austat.html http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1788_januar_26_megerkez..
Nem is rossz, csak csiszolni kell az ötleten. :) Büntetlenek: Bp-Balaton-Moson-Sopron-Gyõr. Visszaesõ szabálysértõk: felfüggesztettek 3 évig: Dunántúl-Debrecen-Szeged-SzFehérvár. 3-10 évig büntetettek: Duna-Tisza-köze. Többszöri tv sértõk, 10 év fölötti böûüntetésûek: Tiszántúl csak falvakban. Persze a területeken lehetne csiszolni.

Azt tudom, ha gyereket bánt valaki azt a börtönben megkínozzák, de ha valaki nőt bántalmaz, arra is ugyanez vár a börtönben?

Legjobb válasz: A börtönben azért bántalmaznak egyes elítélteket, mert a többi elítélt ezzel próbálja magát erkölcsösnek beállítani, mutatván, hogy náluk is vannak olyan erkölcsi normák, amiket ha megsért valaki, azt megbüntetik. Ennek megfelelõen eltérõ, hogy az adott börtönkörnyezetben hol a határ, ami már a többi fogvatartott ellenszenvét kiváltja. Van, ahol igen, ez a börtön társadalmának aktuális "erkölcsi érzékétõl" függ.

A börtönben azért bántalmaznak egyes elítélteket, mert a többi elítélt ezzel próbálja magát erkölcsösnek beállítani, mutatván, hogy náluk is vannak olyan erkölcsi normák, amiket ha megsért valaki, azt megbüntetik. Ennek megfelelõen eltérõ, hogy az adott börtönkörnyezetben hol a határ, ami már a többi fogvatartott ellenszenvét kiváltja. Van, ahol igen, ez a börtön társadalmának aktuális "erkölcsi érzékétõl" függ.
Azzal nem foglalkoznak, kivéve ha nemierõszakot követ el, fiatal lány, vagy érett nõ ellen
nem
Szóval 50-50 százalék hogy megkínoznak-e a börtönben, vagy nem. :P:D
Tomala válasza nagyon jó! Aztán az más kérdés, hogy az a bizonyos "erkölcsi norma" nekik hogyan értelmezendõ, meg hogy abba belefér még olykor az is, hogy az õrök kegyetlenkedjenek igazából bárkivel, aki valamiért nem szimpi (tehát ehhez nem a konkrét bcs kell), de hát az más világ ott bent. És igazából tehetetlen vagy, soha senki nem lát semmit, naná senki nem fog a másikra terhelõ vallomást tenni és sorolhatnám, de a médiából biztos te is hallottál már eseteket, hogy pl a srácot felakasztották "játékból", miután mindegyikük a zárkában orálisan kielégíttette magát vele és stb stb. Szal aranyos kis világ lehet az. És akkor ez csak a jéghegy csúcsa ám, hiszen amikben maguk az õrök is érintettek, azokat természetesen gõzerõvel eltussolják, tehát azokból sosem lesz ügy ... Aztán meg olvasd valamelyik börtönös fórumot, és majd érdekes tapasztalatokkal találkozhatsz. Még kb 2 éve Balatonon találkoztam fiatal sráccal aki fiatalkorúként bent volt 1 évet, és hát egyszerûen alig akartam elhinni, hogy ez a mai "civilizált" Magyarországon létezhet. Aztán meg mégis ... Ott sajnos átmész állati sorba, õ pl bevallotta, hogy a nagyokat rendszeresen ki kellett elégíteni, ha nem akarta, h agyonverjék naponta, az õrök meg szétröhögték magukat ezen, sõt, végig is nézték olykor, és qurva jót szórakoztak rajta. Na ennyi. Persze sztem attól függ nagyban, hogy hova kerülsz, meg attól is, hogy mennyi idõs vagy. Ahogy tudom, az idõsebbeket nem nagyon piszkálják semmiért.
Azért azt tudni kell, hogy a fiatalkorúak bv. intézete sokkal durvább hely, mint a felnõtteké.
Igen, ebben igazad van, Tomala. Aztán hajrá "javulás" meg reszocializáció ... ja persze, hogyne. Undormány ez az egész, nem pedig büntetés-végrehajtás.
Nem, mert így is túlterheltek a börtönök
Aki ilyet kér az nem normális. Érdemes szökéssel próbálkozni és akkor mész a magánzárkába, csak hogy ott egyedül vagy évekig, depressziós leszel és magányos, ezért nem akarnak az emberek magánzárkába kerülni. Meg persze egy szökési kísérlet miatt plusz éveket kapsz.(Így ha 5 év letöltendõd van akkor nem érdemes ezzel kísérletezgetni mert kapsz még ötöt)
ha betartasz az oroknek es allandoan megszeged a hazirendet akkor eselyes h buntetesbol hosszabb/rovidebb ideig csak magadat szorakoztathatod egy ideig a fogdan
Persze lehet kerni, meg plazmatevet is, es keddenkent meg jönnek a fuszoknyas tancoslanyok!
Nem.


Ha az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt ember bent a börtönben meghal, de újraélesztik, akkor a büntetést letöltöttnek tekintik?

Legjobb válasz: hát azért még vannak jogai szerientem ujra élesztik...és ha sikeres akkor azért néhány napig az intenziven fekszik örizetben és ha az orvosa ugy gondolja hogy 'haza'mehet akkor mehet vissza a börtönbe....gondolom

hát azért még vannak jogai szerientem ujra élesztik...és ha sikeres akkor azért néhány napig az intenziven fekszik örizetben és ha az orvosa ugy gondolja hogy 'haza'mehet akkor mehet vissza a börtönbe....gondolom
HIHI ! Ez jó kérdés, de valószínûleg nem engedik ki.
újraélesztik és biztosítják számára a kórházi ellátást, de utána megy szépen vissza a sittre.
Valószínûleg, ha tényleg meghal nem lehet újraéleszteni.A klinikai halált nem tekintik, "igazi" halálnak, csak az agyhalált, onnan meg nincs visszatérés.Így ilyen értelemben visszaküldik a börtönbe, és le kell töltenie a börtönbüntetését.. Ja, és egyébként ha módjukban áll, (van szakértelmük, és eszközük hozzá)kötelességük újraéleszteni a rabot is.Ugyanolyan jogok illetik meg, mint egy szabad állampolgárt.
Ha csak életfogytiglan, akkor lehet, hogy kiengedik, de a tényleges életfogytiglan a végsõ halálig tart.
nem hinném, és nem szokták újraé lezsteni, max ha rosszúl van akkor kezelés alá veszik. ha leõbb meghal, akkor meg nem számít mennyit ült, al ényeg h haláláig.
nem élesztik újra
Se be nem vonul se nem felügyelik.
Szabadlábon marad.(ez most konyhanyelv lesz)Tulajdonképpen elkezdi letölteni a büntetését úgy hogy közben teljesen szabad, csak ott lóg a büntetés letöltése a feje felett a próbaidõ alatt.Pl: kapott 1év letöltendõt 2évre felfüggesztve, akkor ha a 2éven belül olyat tesz amiért mondjuk kap 2.5év letöltendõt, akkor a két büntetési tételt összeadják(3.5év) és azt viszont rögtön el kell neki kezdeni letölteni!
Bortonbe vonulas, avagy felfuggesztett szabadsagvesztes ... helyrajzi kerdes :P Persze sokkal kedvezobb a szabadlabon szaladgalas, de ez a forma is buntetett eloeletet belyegez az elkovetore. Az, hogy ki es milyen buntetesi format kap, az nagyban fugg a cselekmeny sulyatol, de szamit a biro eppenkori hangulata is. Bunelkovetesben a rovott mult a lenyeg, nem a retorzio nagysaga. Erkolcsileg akarmilyen foku buntetes elmondja az emberrol, hogy mikent szocializalodott az adott tarsadalomban, avagy mennyire devians.
Hasonlo a helyzet a kedvezmennyel valo szabadulasnal, ahol is probara bocsajtasnak nevezik. Ebben az esetben hamarabb szabadul az illeto, de a teljes iteletenek idejenek hosszaig csak probara engedik haza, ha idokozben bermi hulyeseget csinal, mehet vissza letolteni a hatralevo bunteteset es a hulyesege elkoveteseert sem veregetik hatba. Probaidore valo fuggesztes, avagy bocsajtas egy kedvezo helyzet, amikor is a tenyleges bortonben letoltendo idot egy proba erejeig szabadlabra helyezik, de ha valaki visszael ezzel a lehetoseggel, az joggal szamithat a szigorra is.

Ha egy testileg és lelkileg gyenge ember mit élne át ha bekerülne a börtönbe?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy átváltozáson menne keresztül, és fiúból lány lenne.

Valószínû, hogy átváltozáson menne keresztül, és fiúból lány lenne.
rövid idõn belül öngyilkos lenne ahogy erre már volt példa
Attól függ hogy éli meg..hogy fog alkalmazkodni a társasághoz..lehet jobban elgyengül..de valószínû hogy megerõsödik mint fizikailag mint szellemileg..meg akar majd felelni, megvédeni magát stb..

Ha valakit hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélnek, annnak be kell vonulnia a börtönbe?

Legjobb válasz: Nem kell, akkor kellene, ha letöltendõt kapott volna. Viszont ha csinál valami más törvénybe ütközõt, akkor ezt is le kell ülnie.

Nem kell, akkor kellene, ha letöltendõt kapott volna. Viszont ha csinál valami más törvénybe ütközõt, akkor ezt is le kell ülnie.

Ki várná meg a párját ha ő börtönbe kerülne?

persze attól függ hogy miért és mennyi id?re

Legjobb válasz: ÉN IS ÍGY: AHOYG Õ MONDTA. 2-3 év. pERSZE, NEM MINDEGY, MIÉRT. Pl. ha szabadságharcért, valami önfeláldozásért, amivel egyet értek, akkor megvárnám.

Szia! Az én párom nem az a "börtönbejárós fajta" (sõt, túlságosan becsületes is), de az elméleti kérdés szintjén én azt írom, hogy házasok vagyunk, így amikor megígértem, hogy "jóban-rosszban", akkor ez is hozzátartozik. De mondjuk egy párkapcsi , vagy élettársi kapcsolat esetén tényleg túl hosszú idõ lehet pl. 5 év is.
ÉN IS ÍGY: AHOYG Õ MONDTA. 2-3 év. pERSZE, NEM MINDEGY, MIÉRT. Pl. ha szabadságharcért, valami önfeláldozásért, amivel egyet értek, akkor megvárnám.
Tényleg attól függ, hogy miért csukják le. Az én páromnak volt ügye ahol a cigányok megverték, az egyik épp aznap szabadult és persze többen voltak, de még is az én párom volt az elsõrendû vádlott a makulátlan elõéletével. Kirabolták, erre azt mondták biztos csak elhagyta a cuccait. Hányok az egésztõl! A lényeg, hogy csak egy jó ügyvédnek köszönhetjük, hogy nem kapott büntetést. Na ilyen esetben megvárnám.
Attól függ, miért ül. Nyilván gyilkosság, rablás, egyéb esetén azt is megbánnám, hogy ismertem.. Ha pl közlekedési baleset, vagy olyasmi, ami nem olyan súlyos, akkor mellette maradnék.. Az, hogy hány évig, azt nem tudom így megmondani. Ritkán találok igazán értékes emberre, van, akit egy élet alatt nem tudnék pótolni senki mással.
Nekem pont volt nõs cellatársam, 3éves kapcsolata volt õ tudomásul vette hogy nem fog rá várni a nõje. 21/F
Túl rövid az élet, hogy 10 évet várjak valakire. Nem toporoghatok egyhelyben, ráadásul 10 év börtön nagy valoszinüséggel ugy megváltoztatja az embert, hogy nem az lesz akibe beleszerettem. Szerintem túlreagálod, elvégre ez egy fiktiv kérdés, másrészrõl bármmit is érzel most te sem várnál 10 évet rá. Sajnos (?vagy nem) mindneki pótolható
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:01 Nem értek egyet a mindenki pótolható mondatoddal. Ez nem így van! Szép is lenne...
hát én eleve nem feltételezem a páromtól, hogy börtönbe kerül. attól függ, mit tett, de nem hiszem, hogy éveket tudnék várni.
Én biztos, hogy nem várnám meg, hacsak nem tudom 100%-osan, hogy ártatlan volt. Nem lennék képes olyan emberrel együtt lenni, aki nem tiszteli a törvényt.
Itt nem az idõrõl van leginkább szó szerintem. Hatalmasat csalódnék benne, ha valamiért ez megtörténne, szóval nem várnám meg.
Ja és akármennyire szeretem a párom, mivel az ember alapvetõen egy önzõ disznó akinek a saját boldogsága a legfontosabb, akkor is ha nem mondja ki nem áldoznék fel 10 évet az életembõl . Úgy, hogy nincs aki szeressen, nincs akit szeressek, nincs normális életem.10 évig számoljam vissza a napokat? Túl hosszú idõ ahhoz, hogy ezt magányosan, boldogtalanul töltsem.
Ha már olyat tenne, amiért több év börtönt kap, akkor alapban nem érdekelne többet...
" Ha ártatlan lenne sem várnám meg. " Hát neked aztán érdemes volt, akkor egyáltalán belemenni ebben a kapcsolatba. Szinte MINDENKI azt írta, hogy nem várná meg a párját, csak ha kisebb bûnt követne el, és akkor is max 2-3 évet. Miért?! Mert inkább d.ugtok valaki mással, mint megvárjátok a szerelmeteket? Gyönyörû. 10-15 évet is várnék rá, ha tudnám, hogy visszajön, mert Õt választottam, Õ a szerelmem, Vele akartam leélni az életem, nem mással, és ha Vele csak késõbb lehet, akkor addig várok. Ennyi. Lehet lepontozni.
De tegyük fel, hogy szabadulása után pár hónappal szétmentek. Ennek a valószínûsége nagyobb, mint az együttmaradásé. Akkor tíz évet elvesztegettél, ami egy ember életében baromi sok. Másrészt szerintem az önzõbb, aki elvárja, hogy várjanak rá 10 évet, mint az, aki nem teszi ezt meg.
Biztos, hogy megvárnám, látogatnám. Szerelmes vagyok a férjembe nagyon, az életem értelme a kislányunkon kívül. Nem tudnék mással lenni, az ezer százalék. Másrészröl pedig a csillagot is lehozza nekem az égröl, pedig egy semmirekellö alak vagyok. Anyám is megmondta: becsüld meg, mert ilyen pasit a büdös életben nem találsz. És milyen igaza van...
75%-os te most nagyon erkölcsösnek, meg tisztességesnek, tökéletes feleségnek tartod magad. csak egy a gond, hogy álszent vagy ami pedig még annál is rosszabb, ha valaki nem vár 10 évet a másikra. A másik meg az, hogy itt most azt ir mindenki amit akar, én 99, 9% ban kétlen, hogy te 15 évet tudnál várni, vagy bárki más..És ez nem a dugásról szól elsõsorban.Leírva nem sok a 15 év, azt leélni egyedül annál inkább.. Én mindenestre nem hiszek annak aki azt irja várna 10 évet. (mondjuk ez az én bajom, de én legalább nem álszenteskedem, és másnak sme kéne mivel kétlem, hogy volt már ilyen helyzetben-de ha volt, akkor javitson ki és elnézést)
Azt hiszem nem is az a gond, hogy valaki tud-e várni 10 évet. Hanem az, ha meg sem próbálja! Aki azt mondja várna, lehet hogy elbukna, lehet hogy útközben meggondolná magát, lehet hogy mégsem menne, de legalább MEGPRÓBÁLTA!! És az még mindig jobb, mint ha csípõbõl odavágnád, hogy nem várok rád ennyit.
az ex-em fél év után ment másfél évre be.hitegetett, hogy feleségül akar venni, mert nagyon szeret, közben bentrõl bajba sodort sokszor, de kitartottam, mert szerettem.szabadulása elõtt megkérte a nagymamáját akivel laktam, hogy zavarjon haza, és õ meg szakított amikor hazajött.
23:10: Nem tartom tökéletes feleségnek magam, nem tudom, hol olvastad ezt, vagy ehhez hasonlót, mert még csak célozni sem céloztam ilyesmire, mivel nem gondolom így. Nem álszenteskedem. Elmondtam a véleményemet. Elhiheted, hogy igazán nem érdekel, hogy itt jó véleménnyel legyenek rólam a Többiek, ezért tök fölösleges lenne más színben bemutatnom magam, mint amilyen igazából vagyok. Minek írnám azt, hogy megvárnám, ha közben nem? Minek hazudjak egy anonim oldalon? Elég furcsa a hozzáállásod. Azt írod, hogy majd ha valaki volt ilyen helyzetben, és várt, akkor állítsa, hogy Õ igenis várt/várna 10-15 évet. Miért? Azt, hogy nem várnék ennyit, ki lehet jelenteni úgy is, hogy még nem voltam ilyen helyzetben, de azt, hogy várnék azt már csak tapasztalattal lehet? Érdekes. Mindegy. Bocs, hogy én várnék.
Nekem rosszul esne, talán pont azért mert elméleti játék. Akkor nyugodtan mondhatja, hogy bármennyit várna, hisz nem valószínû, hogy rohanok lecsukatni magam. Azt gondolnám, ha én mondanám, hogy nem várnék rá, vállat vonna, és nem érdekelné. Ebbõl nekem valahol hiányzik a ragaszkodás. Egyébként 20:18-hoz csatlakozom.
Én megvárnám, hisz "jóban-rosszban"...
Én írtam, hogy mindenki pótolható. Hazudtam, az édesanyák nem. Mindenki más igen. Elõször 15 évesen voltam szerelmes, azt hittem meghalok ha szakit velem , és hozzá fogok feleségül menni mert "tökéletes" . Szakitottunk, és életben maradtam. Mivel már nagyon régen elmúltam 15 ez az érzés jópárszor megismétlõdött (3) , volt közöttük 6 évig tartó komoly kapcsolat, meg 3-4 hónapos is, lényegtelen. Most boldog párkapcsolatban élek évek , úgyérzem nem találnék mást akit ennyire szeretek...aztán belegondolok, és rájövök hogy a másik 3at is igy szerettem, csak elbasztam/õ elbaszta/elbasztuk a kapcsolatunkat. Szóval ezért irtam , hogy mindenki pótolható, nicnsen "halálos szerelem", egy normális ember IDÕVEL (legyen az két hét, 1 év, 10 év) de továbblép azon ami elmúlt, mert nem lehet egyhelyben toporogni egy életen át. Ezért irtam, hogy én nem várnék 10 évet (+azért mert 10 év börtön után nem ugyanaz az ember jön ki onnan, akibe én beleszerettem) . Nem romantikus, viszont kevésbé álszent vélemény az enyém.. szerintem 1000 emberbõl ha 1 várna valakire 10 évet, akkor már sokat mondok.
Ez szerintem változó én a páromat akár meddig benn lenne megvárnám mert nagyon szeretem. Akár bûnös lenne akár ártatlan. Jelenleg õ is ilyen helyzetben van de nem érdekel ha bekerülne akkor is megvárnám mert tuodm hogy nekem csak õ kell az összes hibájával együtt. L
Megvárnám a párom, de nem valószinü, hogy hûséges lennék hozzá, amig a kóterben van. Utánna persze igen, de túl rövid az élet, hogy ennyi ideig szomorkodjam valaki után.
Ne haragudj, de ha megsértõdsz ezen, idióta vagy, nincs jobb szó. Felvázoltál neki egy elméleti helyzetet, aminek a bekövetkezésének a valószínûsége igen kicsi (tán tervezel valamit, amit 5-10 évig tartó szabadságvesztéssel súlytanak?), erre kaptál egy õszinte választ, erre besértõdsz. És állítólag elmúltál 20 éves.
én se várnék a barátomra 10 évet:S
Ha az lenne a férjem/párom, akibe szerelmes vagyok (bár õ nem tudja), akkor biztos, hogy megvárnám. Mert ha valaki nagyon szeret valakit, akkor jóban-rosszban kitart mellette. (ez az én véleményem...)
Hát nem dicsérném meg, ha börtönbe kerülne, de a várakozás attól függne, hogy miért csukják le. Gazdasági stikli belefér, erõszakos cselekmény nem. Aljas indokból elkövetett esetén a nevemet is megváltoztatnám. (Erõszakos cselekmény alól kivételt képez, ha valakit egy vita hevében mondjuk meglök, az illetõ meg szerencsétlenül esik és teszem azt lefejel egy kemény tárgyat. Ilyen esetben nem akart a másiknak ártani, az én szememben baleset, a törvény szemében emberölés.)
Ha ártatlan volt, akkor se várnám meg.
20:16-nál apont. Ilyen elméleti játékot az játszszon, aki nem veszi a szívére. A kapcsolatot meg nem kell rongálni olyan ígéretek kicsikarásával, aminek semmi értelme. Különben mondani én is tudok szépeket: a tettek számítanak. Egyikünk se tudja, hoyg ha ez megtörténne, õ hogyan állná ki a próbát. Lehet, hoyg te most ígéred, de nem tudnál várni rá egy évet sem, és lehet, hoyg õ aki nem ígért semmit, a valóságban nem tudna feledni, és várna egy életen át. Nem tudhatjuk elõre, egy helyzet mit hoz ki belõlünk. Csak remélünk, de nem biztos, hoyg minden sikerül - ám az is lehet, hoyg betartjuk, amit meg sem ígértünk :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat nem sértõdtem be, nem ezt mondtam csak annyit hogy kimondva rosszul esett a "nem hinném hogy 5-10 évet várnék rád" mondat annak a szájából akit szeretsz persze megértem, de csak egy kérdést tettem fel
Nelson Mandela felesége 30 évet várt. (Aztán elváltak :) )

Kérhetek emelt családit, ha a férjem börtönbe került?

Mivel így az õ keresete kiesett és értelemszerûen nem él velünk (és még évekig nem is fog sajnos), jogosult vagyok az egyedülállóknak járó emelt családi pótlékra?

Legjobb válasz: igen, kérhetsz.

igen, kérhetsz.
Mondjuk én elég felháborítónak tartom, hogy egy börtöntöltelék gyereke több családi pótlékoz kap, mint mondjuk egy önhibáján kívül munkanélküli gyereke! (lepontozhattok nyugodtan, akkor is felháborító!!)
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszönöm szépen a kedves soraid. Ez pont kellett, nem rúgtak még belém jogtalanul.... Ennyi örömöd legyen a mai napban, több nem!
Miért te igazságosnak tartod?
A gyerek nem tehet róla, hogy az apja börtönbe került, ki tudja miért került be. A gyerektõl nem sajnálom azt a havi 1500 Ft-ot, csak a gyerekre is legyen költve, ne másfél doboz cigarettára. Kérdezõ, ha esetleg gyesen vagy és a gyereked elmúlt 1 éves, akkor korlátlan idõben dolgozhatsz gyes mellett!
Ja, ha évekig börtönben lesz nyilván nem jogtalanul ítélték el. Természetesen nem a gyereknek kellene hátrányt szenvednie, nem erre gondolok, de az olyan aki elveszti a munkáját egyik napról a másikra miért nem érdemel meg annyit, hogy a gyereke legalább egy kicsivel több pénzt kap? Nem beléd rúgok, hanem az olyanba akinek gyereke van, és mégis olyat csinál, amivel veszélyezteti a gyereke megélhetését. Az más dolog, ha esetleg te is tudtál róla.
Nézd, igazad van utolsó, veled is egyetértek. Az én párom pont múlt héten lett munkanélküli és van egy 4 éves fiam, egy 2 éves lányom és 1 hónap múlva szülök. Van egy kevés tartalék, de nem hiszem, hogy sokáig kitart, én is örülnék akár havi 2-3 ezerrel több családinak. Már azon vagyok, hogy szülés után visszamegyek a munkahelyemre, lemondom a tgyást és a párom marad itthon gyesen, ha addig nem talál munkát. Ez az élet, ez van. Tényleg nem sajnálom a gyerektõl, de pl. az én párom 12 év után lett munkanélküli és kemény 90 nap álláskeresési jár neki, de az õ gyerekeinek nem jár több pénz, több év munkaviszony után, de egy bûnözõnek igen, mivel valószínûleg nem kis dolgot csinált, ha több évig bent lesz!
Utolsó ha álláskeresési még jár akkor akkor gyed-re is mehet az apa nem csak gyes-re.
Nem mehet, csak miután nekem lejárna a tgyás, vagyis a gyerek kb. 6 hónapos korától mehet az apa gyedre. Ezt sajnos az okosok így találták ki!
nem tudod megigényelni, amíg a férjed nem mond le róla!!! Be ne menj a kincstárba, priviben küldök neked egy mailt (kincstár), arra a címre írj és érdeklõdd meg, hogyan teheti meg a börtönbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utánanéztem most magam is, valóban kaphatok szerintem is. Holnap megyek és megigénylem az emeltet, majd megírom sikerült-e, hátha valakit érdekel.
idemásoltam a törvényt, fel bírod fogni, vagy értelmezzem is???
A kérdező hozzászólása: Ó, ha én ezt hamarabb tudom, már fél éve kérhettem volna :( Mi kell hozzá vajon? Valami igazolás, vagy csak írnom kell egy nyilatkozatot? Ugyanúgy be kell mennem személyesen a MÁK-hoz? Ezt miként kell intézni? Anno a férjem volt bent, én nem tudom hogy mûködik a dolog.
ha eddig a férjed nevére érkezett, akkor neki le kell mondani, te pedig megigényelheted. És imádkozz, nehogy visszafizettessék vele azt a hat hónapot, amíg õ már ült (ismerõs nem mondta le, mikor meghalt a férje, tovább érkezett a közös számlára, aztán amikor bement, hogy költöznek, kiderült, és vissza kellett fizetnie másfél évnyi csp-t, mert jogosulatlanul vette fel - hiába mondta, hogy õ nevelte a gyerekeket, az igénylõ meghalt, akkor neki újra kellett volna kérni)
Hivd fel öket, és akkor megmondják mit kell tenni. Meg azthiszem a hivatalba is iényelhetsz különbözö segélyeket. Pl. lakásfenntartási támogatást, egyszeri gyorssegélyt, stb.
egyébként nem kell hozzá igazolás, az egyedülállóságról csak nyilatkozni kell az igénylõlapon.
Ha férjed akkor nem mivel nem vagy egyedülálló. Akinek van férje az nem lehet egyedülálló, akár hol van a férj.
de, egyedülállónak számít, akkor is, ha van férje. cst értelmében ugyanis egyedülálló: az a személy, aki hajadon, nõtlen, özvegy, elvált, házastársától külön él és nincs élettársa.
Miért irtok hülyeségeket, hogy igényelhetne egyedülálló családit ha nem egyedülálló van férje? Kérdezõ nem nem igényelhetsz, mivel nem vagy egyedülálló attól, hogy a férjed nem veled él. Arra meg az apának kellett volna gondolni, mibõl éltek meg mielõtt bûnözött.
El kell olvasni a törvényt nem pedig más írását hülyeségeket nevezni. Mint ahogy már a korábbi hozzászóló is írta a cst értelmezõ rendelkezésében világosan le van írva hogy az is egyedülállónak számít aki a házastársától külön él.
A kérdező hozzászólása: Sikerült elintézni, 1 perc sem volt az egész, ráadásul 2 hónapra visszamenõleg is megkapom a különbözetet. Nagyon örülök neki :)

Ha valaki a börtönben dolgozott jó pár évig, az beleszámít az illetõ nyugdíjába?

Legjobb válasz: Mármint elítéltként, vagy börtönõrként?

Mármint elítéltként, vagy börtönõrként?
Igen.
A kérdező hozzászólása: Ez biztos?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!