Találatok a következő kifejezésre: Ha a azt mutatják, (18 db)

Most a hírekben sokat mutatják ezt az új bolygót, de a Földnél kb 5-ször nagyobbnak mutatják. Ha a gravitációja is annyiszor nagyobb ahányszor a mérete (a tömegtől függ a g. de gondolom az is a többszöröse) milyen lehet az élet rajta?

Nem túl nagy ez a megterhelés az életnek, és az ember hogy tudna létezni egy ilyen gravitációval rendelkez? bolygón?

Legjobb válasz: A Föld méretének 2,5-szerese. Az élet számára nem lenne megterhelõ, az ember számára igen. Az ott lévõ lények zömökebbek és erõsebbek lehetnek, mint a Földiek.

A Föld méretének 2, 5-szerese. Az élet számára nem lenne megterhelõ, az ember számára igen. Az ott lévõ lények zömökebbek és erõsebbek lehetnek, mint a Földiek.
Mibõl gondolod, kérdezõ, hogy egy másik bolygón élõ lények szervezete ugyanazokból az anyagokból épül fel, mint a miénk? Vagy mibõl gondolod, hogy egy másik bolygó lényei ember formájúak? Nagy a valószínûsége, hogy ott minden más a másféle fizikai körülmények miatt. Nem tudsz elvonatkoztatni a földi élettõl, mindenáron azt akarod egy másik bolygóra ráerõltetni.
Ja és az ember hogy boldogulna? 1 hónap alatt kicsinálna egy átlagembert, tele lennénk ízületi fájdalmakkal és gerincproblémákkal. Ha szervópáncélokat (ölyan öltözék, mely az emberi izmokkal együt mozogva segíti és erõsíti annak mozgását) viselnénk akkor boldogulnánk, de szerintem mire oda eljutunk, már cyborgok leszünk.
A test alakja is sokat számít - és egy lény, hiába mozog lassan, nincsen hátrányban, ha mindenki ugyanolyan lassan mozog.
A kérdező hozzászólása: Hierophis igazad van, de nem arra értettem hogy a bolygón elbírják a saját testtömegük többszörösét, csak arra céloztam hogy nem vagyok benne biztos hogy egy nagyon nagy gravitációval rendelkezõ bolygón egy ilyen féle szervezettel rendelkezõ lény mint mi képes lenne egyáltalán élni. Mert a rovaroknak eleve sokkal strapabíróbb szervezetük van, a kitinvázuk meg minden, de egy emlõsnek akkor sokkal erõsebb csontokra, inakra, izmokra lenne szüksége, de minél nagyobb valami annál nagyobb lenne a tömege. Nem biztos hogy ezeknek a sûrûségét lehetne úgy fokozni. Egy szintig biztos de szerintem nem sokáig. Míg a rovaroknak eleve képes rá a szervezete itt a Földön is hogy elbírja saját maguk sokszorosát is.
Ha ugyanabból az anyagból van, mint a Föld, és ötször akkora, akkor az átmérõje kb. másfélszer akkora. Viszont a felszínén a gravitáció a tömegén kívül ugye a sugarától is függ: tehát minél nagyobb (minél lazább anyagból van), annál kisebb lesz. Egy Földnél ötször nagyobb, de hasonló bolygón a gravitáció mondjuk kétszeres lehet.
"Nyilván olyan élõlények kellenének oda amik a saját testsúlyuk többszörösét bírják el" Alapvetõen rossz a nézõpontod. Nem kell a saját súlyuk többszörösét elbírniuk, csak a saját testsúlyukat (igaz, hogy ott valószínúleg nagyobb a súlyuk mint a Földön lenne). Ha van ott élet, akkor az azokhoz a körülményekhez alkalmazkodott, amik ott vannak.
Kérdezõ, vonatkoztass el az földi élettõl. Egy másik bolygón nem emberek élnek, a Földön élnek csak emberek (legjobb tudomásom szerint). Egy másik bolygó lényei ugyanúgy a saját bolygójuk paramétereihez igazodva fejlõdtek ki, ahogy mi is a Földhöz igazodtunk. Nekik ugyanolyan természetesek ott azok a körülmények, mint nekünk itt a sajátunk.
A kérdező hozzászólása: Nem figyeltem pontosan, azt hittem nagyobb ennél. Csak nem tudtam hogy milyen hatással van az életre a nagyobb gravitáció. Mármint úgy értem a sokkal nagyobb, hogy nem teszi-e lehetetlenné egy bizonyos szintnél? Nyilván olyan élõlények kellenének oda amik a saját testsúlyuk többszörösét bírják el, mint pl a rovarok. Vagy hát ha emlõsök lennének ott, akkor ahogy írtátok erõsebb szervezetû. Bár nem tudom hogy az ilyen szervezet mint a miénk meddig fokozható.
ez olyan mintha azt kérdeznéd hogy nem-e életképtelen az élet az ember számára az óceán mélyén.. de igen az, mégis tele van élettel és rengeteg fajta élõlény él ott. ha élnek ott akkor nyílván nem olyan lények mint mi
Lehet hogy egy nagy hatalmas gravitációjú bolgyón nem alakultak ki olyan élõléynek melyeknek lábaik vannak, hanem a nagy gravitávió miatta a földhöz tapadva élnek, mint a kígyók. De lehet, hogy erõsebb anyagokból épülnek fel a csontjaik, például fémet tartalmaznak. Hogy meddig bírhatja ki az élet a gravitáció mértékét azt senki sem tudja. Már a Földön találtak olyan életkörülmények között kifejlõdött életformákat, melyek számunkra elképzelhetetlenek. Ilyenek például a mélytengeri élõlények, ahol mi már összeroppannánk a nyomás alatt vagy a savas közegben élõ mikróbák. Szerintem akár 1000g-n is lehetnek élõlények, csak ez már annyira szélsõséges, hogy az élet nem burjánzana el ilyen közegben, hanem csak apró mikróbák lennének képesek fennmaradni.

Ha a vírusirtók azt mutatják, hogy nincs vírus a gépemen, de mégis lassú, akkor mit tegyek?

Két fajta vírusirtóm van egy AVG és egy PC TOOLS ANTIVIRUS ezek mind internetr?l letöltöttek

Legjobb válasz: mondaék

mondaék
Szia! Használj nod32 víruskeresesõt! Valoszínûleg kém vírusaid vannak amit nem minden víruskeresõ talál meg! Ha így sem akkor meg format c, vagy egy új partició! 9 hetes kismama:)
a nod32 tényleg nagyon jó!!!Töltsd le azt!!! ha még a nod is azt mutatja, hgoy nincs vírus a gépeden, akkor lehet a memóriát kellene növelned, vagy a sok szemetet, amit az internetrõl összeszedsz, kellene törölnöd nagyon sok jó progi van, ami rendbeteszi a géped pl:systemTweaker ez nagyon szupi kis progi, ingyen le tudod szedni sok sikert
Egy számítógépen soha ne legyen egy idõben kettõ darab futó vírus- vagy egyéb rendszervédelem! Ez nagyon sok hibát okozhat, arról nem is beszélve, hogy sok erõforrást eszik, akár egy víruskergetõ is!!! Tehát az egyiket mindenképp szedd le.
Vegyé ramot.
az AVG nekem is piszkosul lelassította a rendszert. kapcsold ki mindkettõ valós idejû fájlrendszervédelmét. ha ekkor begyorsul a rendszer, akkor keress másik vírusírtót (pl. nod32)
én inkább viprét mosdanék az a tuti

Szerintetek normális az ha 151cm és 38kg vagyok ja és 11 éves? Mert nem tudom és a tesztek azt mutatják, hogy alultáplált vagyok

Legjobb válasz: Ez lehetséges. Minõségi éhezés állapotában vagy nyilvánvalóan. Jó minõségû fehérjét, zsírt fogyassz, szénhidrátot meg sok zöldségbõl, kevés gyümölcsbõl fedezd. A fánk, a csoki, a mekis hamburger amit eszel, az nem kaja. :)

Ez lehetséges. Minõségi éhezés állapotában vagy nyilvánvalóan. Jó minõségû fehérjét, zsírt fogyassz, szénhidrátot meg sok zöldségbõl, kevés gyümölcsbõl fedezd. A fánk, a csoki, a mekis hamburger amit eszel, az nem kaja. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy segítesz de faun lakom lány vagyok és fél éve voltam mekiben és ettem ott sportolás után. Eleve évente 1-szer 2-szer eszek ott és akkor is csak fagyit vagy egy sajtburgert.

Miért mondja azt egy férfi, hogy "tiszta szívből szeretlek" ha a tettei ennek az ellenkezőjét mutatják?

simán kibírja, hogy nem hív fel, nem ír smst, facebookon sem ír rám, nem visz magával sehova...mindig csak én... MIÉRT KELL AKKOR HAZUDNI?

Legjobb válasz: mert a farka vezérli némelyiket. (TISZTELET A KIVÉTELNEK)

mert a farka vezérli némelyiket. (TISZTELET A KIVÉTELNEK)
Ha igaz amit itt elmondtál, akkor csak azért mondja, hogy maga mellett tartson valamiért. Csak egy B terv vagy neki, hiszen ha a szavak, és a tettek nem ütköznek egymással akkor ott bajok vannak :/ Kellesz neki, de csak arra, hogy szórakozzon... Sajnos 19/F
Azért mondja, mert ezt várják el a nõk a numeráért. Ennyi, nem bonyi!

Mi a bajotok a melegekkel, ha nem mutatják nyíltan, hogy azok és csak a hasonló szexuális beállítottságúakkal foglalkoznak?

Legjobb válasz: Az hogy hasonló szexuális beállítottságúakkal foglalkoznak tehát mutatják tehát azért ....

Az hogy hasonló szexuális beállítottságúakkal foglalkoznak tehát mutatják tehát azért ....
Igen, kicsit általánosítottál. Amúgy azok bunkók mind!
A kérdező hozzászólása: Persze ez nyilván általánosítás volt az én részemrõl.( nem kellett volna) Nem minden meleg értelmesebb, érzelmesebb ugyan úgy, ahogy nem minden "kigyúrt állat" bunkó. :)
És valószínûleg a felvonulók többsége sem az értelmiség közül kerül ki. Tisztelet a kivételnek!
Azzal nem igazán értek egyet, hogy aki meleg, az rögtön értelmes is. Azért ez egy értelmiségi vonal volt, akiket említettél - bár a Csonkában nem vagyok biztos... persze abban nem, hogy meleg. A tv2 egyik meleg stylistje például képes volt olyan hülyeséget mondani ország-világ elõtt, hogy az az ember, akit megerõszakoltak és bántalmaztak, az számára onnantól kezdve nem áldozat, hogy ékszerekkel díszítve ment el a tárgyalásra... Szóval maradjunk annyiban, hogy az értelmet nem hõfokra mérik.
A kérdező hozzászólása: Egyébként én lány vagyok (21 éves), szóval nem magamat akarom védeni. Viszont szeretem a színházat és nem egyszer megkapom, hogy ha szóba kerül pl. Alföldi Róbert, vagy Csonka András, akkor egybõl: "Hogy bírhatod azt a b.zit?" Egyrészt nagyon tisztelem a munkásságukat, másrészt pedig szerintem sokkal értelmesebbek (és érzelmesebbek), mint bármelyik kigyúrt állat. (és ezzel nem a kigyúrt állatokat akarom minõsíteni, hanem azokat, akik megszólják õket) Egyébként van 3 meleg (vagy metroszexuális) fiú ismerõsöm is, akit mindenki kiutált, csak nem értem miért.
Engem nem érdekel, hogy ki mit csinál a másikkal, persze csak akkor, ha azt mindkét fél önszántából csinálja. Felõlem akár fel is vonulhatnak a melegek. Nem is akartam a témában megszólalni. Döntse el mindenki, hogy milyen módon tolerálja, de hülyeségeket azért ne állítsunk! A szexuális irányultság nem nevelhetõ. Ha így lenne, akkor már régen nem lennének homoszexuálisok, mert akár kényszerrel is, de átnevelnék õket! Attól, hogy valakit melegek nevelnek max. nem lesz annyira homofób, mint a témában megszólalók többsége, de nem válik homoszexuálissá. Ha így mûködne a dolog, akkor "normális" családból nem kerülne ki egy meleg sem. Nem is lennének melegek egyáltalán! És nem akarok bántani senkit sem, de ha valaki orvosnak tanul, az ilyen hülyeségeket ne írjon!
engem sem zavar ha valakirõl tudom hogy meleg, magánûgy de ezt nem kell teregetni, mert ha pl az én ismerõsömrõl tudja mindenki hogy meleg akkor nem lenne könnyû vele eljárni esténként stb, mert sok a bunkó ember sajnos felvonulás az akkora baromság , a melegek is tudhatnák ne akarjanak gyereket, béranyukát, csináljanak õk ..nem megy ..akkor sajnálom, de egy kisgyereket ne akarjanak tönkretenni ezen kiakadok kûlömben mindenki aval dug akivel jólesik, én is azt teszem.
Semmi. Engem csak a felvonulás zavar, de ugye te azt írtad, hogy nem mutogatják... De amúgy még az se zavar, ha kimutatják és mondjuk kézenfogva sétálnak. Az utcán hosszasan smárolás (egy puszi vagy búcsúcsók nem számít) a heteró pároktól is idegesít, mert nem oda való. 23/l
Nem ítélem el a melegeket!!! És szerintem inkább egy meleg pár neveljen egy gyereket minthogy az anyja árvaházba dobja vagy zülött családban nõjön fel!!!
A melegekkel nekem is az a bajom, hogy mutatják. Ha nem nyilvánosan csinálnák, akkor nem lennék felháborodva. Egyébkénk a "melegpártiaknak" itt egy link az USA-ból, egy melegfelvonulásról.... Nézzétek meg, aztán térjünk vissza a témára... :) )
Addig nincs baj velük, míg nem csinálják felvonuláson. Nekem is alsóban kéne hirdetnem magam, hogy de szeretem a lányokat és felvonulni szinte már gúnyosan az utcán?
Nos, ha nem mennek ki az ilyen felvonulásokra és nem hirdeti ki magukat hogy melegek, hanem csak lakásban csinálják és nem "terjesztik" magukat, akkor nem probléma. De azok akik felvonulnak meg hirdetik hogy "legyél meleg", na azoknak adnék egy pár éves kényszerpihenõt.
Nekem az olyan emberekkel semmi bajom, akik nem divatból csinálják
Azt soha nem tudtam megérteni miért bántják a melegeket. Illetve tudom, mert a primitív csökött agyú bunkók nem tudják elviselni a másságot.
A kérdező hozzászólása: "ha nem mutatják nyíltan" -> felvonulásra sem járnak.
nekem pl az, hogy felvonulásokon reklámozzák magukat, hogy ez milyen jó stb... ok legyenek, de ne házasodjanak és ne fogadhassanak gyerekeket örökbe. meg aztán gondolj bele hogy egy kisfiú vagy egy kislány, aki nem tudja, melyik nemhez tartozik, meleg lesz ilyen barmok miatt.
Nekem semmi. Engem az idegesít, hogy a leszbiket nem szólják meg, hanem istenítik õket.. pedig a kettõ ugyanaz.
Üdv! Na az olyanokkal semmi bajom nincsen! Mondjuk a többivel sem, amíg nem én vagyok a célpont.

A fiúk hogyan mutatják ki azt ha tetszik nekik egy lány?

kort én nemet kérek,köszi!

Legjobb válasz: pók 16F

pók 16F
bók 16/f
És szerintetek az ilyen srác milyen? Buliban csipkelõdik, bújik hozzád , puszit kér, bökdös, ha elméssz mellette. gy másik buliban bedurcizik ha nem veszed rögtön észre, azt mondja, h alkoholista vagy(gyümölcslé van a kezedben), de megsimogatja az arcod, nagy nehezen ad egy üdvözlõ puszit. Áhh és én miatta vagyok megbolondulva:(
Hidd el! Igazat mondtam......tudom :)
Igazából ez egyén függõ szerintem :)
Többnyire semennyire nem mutatják ki mert a mostani pasik mulyák a lányok meg .... ! :)
De van 1. látásra is!
haha napersze, ne álmodj. A valóság az hogy a duma mindig ugyanaz csak a csajok váltakoznak. Szerelem meg sosem alakul ki elsõ látásra. 19/F
A kérdező hozzászólása: utólsó mintha szivembõl beszéltél volna!!!!!köszönöm!
Oviban még igen csípkelõdik a srác, ......suliban már elfajul csúfolásig a dolog......nagykorban, ha tetszel neki, és nem csak megfektetni akar, akkor nem veszi elõ a kéjlécet egy darabig.....mintahogy a 19/f válaszolta......és hidd el, ha tetszel neki, úgyis észrefogod venni, a mosolyából, a nézésébõl, és hogy máshogy mondja ki a neved....
A kérdező hozzászólása: úgy értem h beszól neki?mindig piszkálja meg ilyesmi?
én úgy szoktam, hogy álló kéjléccel betámadom a csajt, discoba pl, és szándékosan a s*ggéhez tolom csípõm, hogy érezze a kicsilány mennyire tetszik! 19/F
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!az utólsó az mondjuk nagyon is igaz!!!

Ha az ovutesztek nem mutatják ki a peteérést, de van menses, az mit jelent?

Ha peldaul az ovutesztek nem mutatjak ki a peteerest de van menszi es aranylag szabalyos is akkor ez mit jelent?Nem eleg a hormonszint ahoz, hogy kimutassa a peteerest? Esetleg nincs is?

Legjobb válasz: Elõfordulhat hogy nincs peteérésed,mert vérzés akkor is van.

Elõfordulhat hogy nincs peteérésed, mert vérzés akkor is van.
szia, Lehetséges hogy nincs peteérése, de az is lehet hogy van, de nincs tüszõrepedésed..... Sok miden lehet. Pl nekem sem mutatott peteérést soha a PG53, mégis van egy 8 hetes kislányom. :) ) Javaslom, hogy keress fel egy meddõségi centrumot és ki fog derülni mi áll a háttérben. De az is lehet, hogy egyszerûen neked kell változtatni valamit az életedben. Pl: semmi cigi, semmi pia, semmi stressz, a túl sok, és kemény edzés sem a legjobb, stb. Sok sikert és szorítok, hogy minden jól alakuljon. :) )
kerd ki orvosod velemenyet mert hormon zavar is allhat mogotte.egyebkent nem minden nonek van mindig peteerese.lehet tobbszor is egy ciklusban mig ki is maradhat.a meddoseget azonban min.1 evig tarto folyamatos probalkozas utan allapitjak meg es kezelik.ne gondolj azonnal a legrosszabra

Hogyan mutatják meg a lányok ha nem akarnak csókot vagy egyáltalán nem akarnak semmit a pasiktól? 16/F persze nem az első talinál hanem úgy a 5-6 nál!

Már ismerem a csajt 2 hónapja de csak olyan 5-6-szor találkoztunk gáz ha eddig még nem volt csók? és általában hogyan húzodnak el ha nem akarják ?

Legjobb válasz: Elég egyértelmûen húzódnak el. Én ha nem akarnék semmit és látnám rajtad, hogy tepersz, szólnék. Ha nem szól, akkor úgyis látod rajta, hogy kicsit távolságtartó, kerüli az érintkezést, stb..

Elég egyértelmûen húzódnak el. Én ha nem akarnék semmit és látnám rajtad, hogy tepersz, szólnék. Ha nem szól, akkor úgyis látod rajta, hogy kicsit távolságtartó, kerüli az érintkezést, stb..
jártok?mert ha nem akkor nemgáz..
A kérdező hozzászólása: 2. nem kerüli az érintkezést :D
A kérdező hozzászólása: 2 ismét csak :D meg nem is távolság tartó :D
Lehet nem mutatod ki eléggé azt, mit szeretnl tõle, így õ se szeretne lépni annyira.
A kérdező hozzászólása: ÉS akkor hogyan mutassam ki h szeretem :O?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!