Találatok a következő kifejezésre: Ha a az ultrahangon (187 db)

Az nagy baj ha a kötelezö ultrahang, vérvételen, genetikai ultrahangon, afp-n kívül nem voltam integrált illetve kommbinált teszteken? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem baj,de nem árt ha az ember megcsináltat egy genetikai tesztet,mert az afp-nél sokkal pontosabb eredményt ad.Én megcsináltattam,bár én már elmúltam 35 és el akartam kerülni a magzatvízmintavételt.Inkább a tesztet választottam,még ha az pénzbe is került.

Nem baj, de nem árt ha az ember megcsináltat egy genetikai tesztet, mert az afp-nél sokkal pontosabb eredményt ad.Én megcsináltattam, bár én már elmúltam 35 és el akartam kerülni a magzatvízmintavételt.Inkább a tesztet választottam, még ha az pénzbe is került.
A felsoroltak kötelezõek, a kombinált és integrált meg nem és ráadásul kemény tízezrekbe kerül. Nekem szerencsére a kórházban ingyenes volt az integrált teszt, így éltünk a lehetõséggel. Ha még fiatal vagy akkor nem baj feltétlenül, hogy kihagytad. Én 32 éves vagyok és egy kicsit megnyugtatott a teszt eredménye.
A kérdező hozzászólása: Még esetleg csináltathatok valamilyen tesztet 18 hetesen?H igen akkor hol
Nem baj, nálunk nem is mondták, hogy van ilyen. Egyik ismerõsöm sem volt ilyen vizsgálaton. Én is csak a korom miatt csináltattam genetikai vizsgálatot. Persze, ha van rá pénzed és jobban meg akarsz gyõzõdni arról, hogy nincs semmi baj, akkor te döntöd el, megcsináltatod-e.
Szerintem már tesztet 18 hetesen nem csinálnak, de magzatvízvételre még mehetsz. Beutalót kell hozzá kérni a nõdokitól. Az integrált teszt a 12., és 16. héten levett vérbõl diagnosztizál, úgyhogy azt lekésted. A kombináltat is. Hány éves vagy? Mert ha 30-on túl vagy érdemes a komolyabb genetikai vizsgálat. Ha fiatalabb, akkor kérd ki a dokid véleményét. Lehet, hogy nem is fogja fontosnak tartani, mert azért a magzatvízvétel 1% vetéléssel jár, tehát nem annyira veszélytelen beavatkozás.

Szerintetek mi a jobb, ha megmondják az ultrahangon a baba nemét, vagy ha meglepetés marad?

Ti hogyan akartátok/akarnátok?

Legjobb válasz: Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.

Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.
Én már alig várom, hogy megtudjam a második babám nemét! Az elsõnél 12 hetesen megmondták, hogy kisfiú! Én izgalmasnak találom, várni azt az uh-ot ahol végre kiderül és nem utolsósorban nyugodtan vásárolhatok kislánynak rózsaszínt kisfiúnak kéket, kifesthetem a szobáját, nem pedig csak pasztell színekben gondolkodhatom...
Én mindkettõnél szerettem megtudni, hamar.Ezután jobban "személyé" vált számunkra, a nevén szólítottuk, ÕT vártuk, NEKI vásároltunk!Egy két és fél éves, és egy öt hónapos fiúk anyukája
1.babám nem mutatta meg magát, pedig nagyon érdekelt, de beletörõdtem hamar, nem volt ezzel semmi baj. 2.babámnál én meg sem akartam kérdezni, csak a férjem kíváncsi volt nagyon, így belementem, hogy tudjuk meg. Tervezünk 3. babát, megint nem akarom tudni, remélem eldugja magát megint, mint az 1. babám. A férjem azt szokta mondani, hogy használjuk ki a XXI.század technikáját, és ha meg tudják mondani a nemét, akkor miért ne? Végül is nem rossz, ha tudja az ember, mert akkor tudsz úgy vásárolni. De a meglepetés is olyan jó dolog.
Az attól függ... Az elsõnél tudni akartam, a 28. héten meg is mondták, hogy kislány. A 2. babánk neme a születésénél derült ki, és Apa csalódott volt, mert kisfiút szeretett volna. Most a harmadiknál... 2 kislány után azt mondom, ma kár volt megkérdezni, lát e valamit a doki... szeptembertõl ugyanis 3 lányos szülõk leszünk. Ezt ma még nem is mertem megmondani a páromnak, mert igen kiakad szegény. Én reménykedem, hogy tévedett a doki, mert szemmel láthatóan csak rávágott valamit- elég sz.r a gépe, jó fél méterrõl nézte a képernyõt, nem is nagyított rá, mint az elsõ lányunknál... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Mindkétszer alig vártam, hogy megtudjam:) ))Egy 4 éves kislány és egy 2 hetes kisfiú anyuja.
Szia! Én alig vártam már, hogy megmondják az Uh-on. :) Elsõ baba, kisfiú. De majd a második babánknál, lehet meglepit kérek, remélem a párom is beleegyezik. :)
Mindkettõben megvan a maga izgalma.. Mi megtudtuk a 16.héten hogy kislány, de a pofiját akkor láttuk utoljára:( Mivel korán beékelödött a feje ezért nekünk az is izgalom volt. 16 hetesen láttam utoljára a fejét, de amikor megszületett ugyanugy nézett ki:)
Két csemetém van, mindkettõnél úgy döntöttünk, hogy szülõszobai meglepetés legyen, hogy mi van a lábuk között. Az ideológia hozzá: ez legyen az egyetlen meglepetés aznap. Pedig világ életemben utáltam a meglepetéseket, de ezt valahogy így éreztük jónak. Meg persze a rokonok miatt is, mi nem szerettük volna kizárólag rózsaszín/kék-be öltöztetni, így a kapott ruhácskák se rózsaszínek se kékek nem voltak. Mindkettõ kislány, tervezünk harmadik babát is, nála sem szeretnénk elõre tudni, hogy fiú v. lány.
Sztem izgalmas lehet nem tudni, de én nem bírnám ki:P. Már van egy fiam, most várom a másodikat, de amíg nem tudtam a nemüket, addig olyan "idegenek" voltak. Mikor megtudod, vhogy közelebb kerül, jobban el tudod képzelni, nevén szólítod, neki veszel ruhákat, ami késõbb meghatározza a karakterét is. Szóval én akartam tudni mindkettõnél. És sztem én fejben másképp várnék egy kislányt, mint egy kisfiút.
Kisfiamnál csak a 26ik héten tudtuk meg !4D-n! Most újra várandós vagyok, de mihamarabb tudni szeretnénk!
Szerintem ezt így nem lehet megmondani hogy "mi a jobb!" Ez egy tipikus olyan kérdés amit mindenki a párjával beszél meg. Egyébként, én alig várom már hogy megtudjam :) Ugyan olyan meglepetés szerintem így is :) Nem lesz attól kisebb az öröm hogy elõbb tudtam a nemét, mint ahogy megszületett. Holnap megyek UH-ra, remélem már megmondják :) ))) 18 hetes km
Még nincs gyerekem, de ha egyszer lesz, én meglepit szeretnék! :-)
Nem olvastam el most a válaszokat. Én nem értem miért jó, ha meglepetés ér? Már az egy hatalmas boldog meglepetés, amikor kiderül, hogy baba lesz. Nekem ennyi doszt elég. Szerintem nagyon praktikus, hogy megtudhatjuk elõre a nemét, mert így sokkal könnyebb felkészülni. Pl. babakocsit venni vagy amikor eldöntjük, hogy milyen színû legyen a babaszoba fala. Persze ezt csak akkor lehet megtenni, ha biztosra mondják a baba nemét. De szerintem jó ha tudjuk elõre. Ha meg nem tudják megmondani biztosra, akkor ott van a meglepetés esélye annak, aki nagyon erre vágyik, bár szerintem felesleges.

Ha látszik az ultrahangon a baba orrcsontja, akkor tuti biztos, hogy nem Down-kóros?

Van olyan, akinek látható volt a baba orrcsontja és mégis Down-os lett a baba?

Legjobb válasz: Szerintem csak ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni. Tarkóredõt is mérnek, az mennyi lett? Ne aggódj! Késõbb még lesz több ultrahang, ott is sok mindent néznek. Meg el tudsz végeztetni vérbõl bizonyos teszteket, amik elég jól kiszûrik a betegségeket (többek között a down-szindrómát is). Nem tudom ebben a korai terhességi idõben hogy hívják ezt a vizsgálatot, nekem késõbb volt az quartett-teszt volt. Ha ideges vagy, akkor csináltass ilyet, fizetõs, de megnyugszol!

Szerintem csak ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni. Tarkóredõt is mérnek, az mennyi lett? Ne aggódj! Késõbb még lesz több ultrahang, ott is sok mindent néznek. Meg el tudsz végeztetni vérbõl bizonyos teszteket, amik elég jól kiszûrik a betegségeket (többek között a down-szindrómát is). Nem tudom ebben a korai terhességi idõben hogy hívják ezt a vizsgálatot, nekem késõbb volt az quartett-teszt volt. Ha ideges vagy, akkor csináltass ilyet, fizetõs, de megnyugszol!
Pont pár hete olvastam, hogy az orrcsont hiánya 60-70%-ban fordul elõ Down szindrómánál. Azt is olvastam, hogy a tarkóredõ+orrcsont+afp+vérteszt(hcg és papp valami) már 95%-os biztonsággal zárja ki a down kórt.
Szerintem inkább a vastag tarkóredõ a mérvadó.Nálunk vastag volt és down-os volt a babám.Az orrcsontról csak mismásoltak a dokik pedig rákérdeztem többször is hogy megvan e.
Szia, 19.58-as vagyok, 3.9mm volt a tarkóredõ, 20.héten minden látszódott az ultrahangon ami jellemzõ erre a betegségre külsõleg.Rövidebb combcsontok, vesemedence tágulat, folyadékcsik a szivben, aminek nem kéne ott lennie stb...
Kedves 22.16-os! 31 éves voltam.Nem hordtam ki a babát, mikor a magzatviz eredménye egyértelmûen mutatta hogy baj van, megszakittattam a terhességet a 20.héten.Testileg-lelkileg borzalmas volt :( Most a 2. babámat várom, 32 éves vagyok, Õ minden vizsgálat szerint egészséges.37 hkm
19 58 mennyi volt a vastag tarkóredõ?
Tuti biztosat uh alapján nem mondhatnak, de én minden ezzel foglakozó oldalon azt olvastam, hogy az orrcsont megléte nagyon is megnyugató tényezõ. A downos babáknak a korai idõben (pl a 12 hetes uh-on) még nem nagyon látszik.
Kedves utolsó! Mi lett, megszülted a babát? Én anyira nem tudom, mit tennnék ilyen helyzetben! Hány éves voltál?
Hat amit felsoroltak 4-5 összetevö az a majdnem szaz % nem down -kor, de az orrcsont meglete valoban nagyon biztato, mert a downos babaknak csak a 15-16 ik heten kezd latszani. De menj el szüresre, az megnyugtat.

Ha a hasi ultrahang a kilencedik héten nem mutatott ki semmit, akkor a tizediken se fog? Csak mert azt hittem hogy terhes vagyok, de nem talált a doki semmit.

Legjobb válasz: A 9. héten már a hasi ultrahang is kimutatja a babát és a szívpulzálást is. Ekkor már nem olyan icipici. Ha a doki nem látott semmit, akkor minden bizonnyal nem vagy terhes.

A 9. héten már a hasi ultrahang is kimutatja a babát és a szívpulzálást is. Ekkor már nem olyan icipici. Ha a doki nem látott semmit, akkor minden bizonnyal nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
?? Mégis terhes vagy??
A kérdező hozzászólása: nem vagyok terhes

Ha más az ultrahang adatok alapján a szülés várható ideje, mint az utolsó menzeszből számolt, akkor melyik a valós? Vagy csak a baba nagy és azért papíron más?

Legjobb válasz: Szia!Én is kiszámoltam a menzeszem alapján amikor 5 hetes terhes voltam.Akkor volt az elsõ ultrahangom és ott is azt mondták,hogy 5 hetes terhes vagyok az embrió méretei alapján.Azután akár hányszor mentem ultraangra mindig mondosították a terességi heteimet a magzat mérete alapján.Hol hozzáadtak,hol elvettek belõle.A 18.héten kiírtak 2010 márc. 15.-ére.Az mondták,hogy ez már fix.Márciusban még legalább 2x modosult.Április 3.-án végül megínditották a szülést nálam mondván hogy már tutti betöltöttem a 41. hetet.Addigra már az eredeti számítás szerint 43 hetes voltam.Nem tudom ,hogy te hány hetes vagy,de mindig a magzat mérete alapján mondják meg hogy hány hetes vagy.Én 2x voltam 12 hetes! :) Nekem 4 kg-val született a fiam.Nagy baba volt.

Szia!Én is kiszámoltam a menzeszem alapján amikor 5 hetes terhes voltam.Akkor volt az elsõ ultrahangom és ott is azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok az embrió méretei alapján.Azután akár hányszor mentem ultraangra mindig mondosították a terességi heteimet a magzat mérete alapján.Hol hozzáadtak, hol elvettek belõle.A 18.héten kiírtak 2010 márc. 15.-ére.Az mondták, hogy ez már fix.Márciusban még legalább 2x modosult.Április 3.-án végül megínditották a szülést nálam mondván hogy már tutti betöltöttem a 41. hetet.Addigra már az eredeti számítás szerint 43 hetes voltam.Nem tudom , hogy te hány hetes vagy, de mindig a magzat mérete alapján mondják meg hogy hány hetes vagy.Én 2x voltam 12 hetes! :) Nekem 4 kg-val született a fiam.Nagy baba volt.
Kedves 22:36-os, azért az durva, hogy ennyiszer módosítanak. Nem véletlenül vannak megadva átlag méretek, nem lehet mindig aszerint módosítani. Bár ez az én véleményem. Nekem elõször az utolsó mensi idõpontjától számolt a doki és a védõnõ is, pedig már az elsõ uh-nál kiderült, hogy 2 héttel kisebb a baba, mint a mensi szerint. Aztán kb. félidõben át is irták a szülés várható idejét, de utána azon már nem módosítottak. És valóban az uh szerint számolt idõ elõtt 2 nappal született meg a babám. Az én orvosom egyébként azt mondta, hogy minél kisebb, vagyis fiatalabb egy magzat annál inkább adnak a méretei pontos eredményt, és a terhesség vége felé, amikor már nagyobb, akkor jobban el térhet az átlagtól. Remélem érthetõen írtam. :)
Nekem is van eltérés, mégsem módosítottak eddig semmit. 1 héttel kisebb a baba, mint az átlag. De a doki szerint ennyi még belefér, pláne, hogy én is aprócska voltam, amikor megszülettem. Szóval a gének. Mondta azt is, hogy ha már 2-3 hét az eltérés, akkor ott már esetleg módosítanak. Nem írtad meg, mennyi az eltérés nálad?
Ja, bocs, vak vagyok. Megírtad. Hát, ez megint csak határeset... De amúgy nem mondta a dokid, hogy mi a helyzet?
Nálam is mindíg mást mondtak, mondjuk azért mert össze-vissza volt a mensim nem terveztük a babót így nem írtam mikor volt utoljára. Minden UH-on mást mondtak egyszer egy héttel kisebb egyszer nagyobb volt. Majd ha megérik a körme kibújik:)
Hogy mi a "valós", azt igazán senki nem tudja. Az a jó, ha nem indítják be elõbb a szülést, hanem megvárják, amíg beindul magától. Második babámnál pontosan tudtam mikor fogant, mert egyszer voltunk együtt, viszont az együttlét utáni 9. napon már émelyegtem és a 10-en pozitívat teszteltem. Viszont ez a ciklusom 23. napján volt, emiatt a doki persze nem oda számolta. Az UH-val meg elméletben igaz az, amit már írtak, hogy minél fiatalabb a terhesség, annál pontosabban tudja kiszámolni a várható idõt, csak sajnos az is igaz, hogy a fiatalabb terhességnél, ha a doki nem teljesen profi az UH gép használatban (márpedig a legtöbb nõgyógyász nem az, a szonográfusok sokkal ügyesebbek ebben, persze tisztelet a kivételnek!), akkor egy-két milliméter tévedés hetekben mérhetõ különbséget eredményez. No végül megszületett a babám, korábban egy héttel annál, mint ahogy én gondoltam, az én zárójelentésemre ráírták, hogy a 38. héten szültem, a babáéra, hogy a 39-en született, és a csecsemõs doki a kórházban azt mondta, hogy egészséges 40 hetes baba! :-D Szóval bízz benne, hogy tudni fogja majd a pindur, mikor kell útnak indulnia! (Az AFP vizsgálatot leszámítva a többi kötelezõ vizsgálatnál nem számít, hogy pontosan mikor csinálják, pár hét ide-oda eltérhet)
Szerintem inkább a 12 hetes uh-s adatok szerinti. Nálam úgy volt, hogy csak 3 havonta jött meg, úgyhogy ezért az 12 hetes uh-s adatokat nézték. (mondjuk én jártam genetikai uh-ra is és ott módosították kb félidõnél a szülés idõpontját) De persze ezt beszéld át pontosan az orvosoddal is!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, orvos azt mondta, hogy a menzeszbõl számoltat vesszük figyelembe!Köszi
A 12 hetes uh-n mert ertek alapjan szamolt kor a pontos! Vagyis annak kellene. De! Az a nagy helyzet, hogy erre nalunk meg nincs semmilyen altalanos, kovetendo elv. Korhaza valogatja. Regen a mensi szerinti kort vettek alapul. Az uj elmelet szerint a 11-14. het kozott kell nagyon-nagyon pontosan mertni a CRL-t, meghozza egy jo geppel es azalapjan szinte napra pontosan be lehet merni a kort. Onnan tudom ezt, mert sok helyen utana olvastam, kulfoldon sok helyen igy csinaljak. Raadasul ket terhessegem bizonyitja ezt, mindkettonel visszaszamoltak a 12 hetes uh mereteit es megmondtak, hogy mikor fogant. Pedig egyszer sem kozepidoben volt peteeresem, de ovutesztet hasznaltam, ezert tudtam. Nah, most itthon az a helyzet, hogy egyik korhazban ez a gyakorlat, masikban az, de dokinkent is valtozik. Es elnezest a kiveteleltol, de sok dokint nagyon nem erdekel nehany nap, sot, meg 1-2 het elteres sem, igazabol ez max nekunk fontos, mert nyilvan senki sem orul a szulesinditasnak, ha papiron elvileg 41 hetes, de a gyakorlatban meg tudja, hogy keson volt peteerese, vagy epp nagyon szabalytalan hosszu ciklusai vannak es valojaban csak 39 hetes. A baratnomnel epp ez volt. Kb 45-50 napos ciklusai voltak, a babaja nem is a 14. napon fogant, ahogy mensi szerinti szamitas alapjan kalkulalva van, hanem a 32. napon (maskor nem is voltak egyutt akkortajt, ezert tudta). A dokija nem foglalkozott vele, elvileg 8 hetesen volt uh-n es meg nem volt szivhang, a dokit ez sem erdekelte. A terhessege alatt 4szer modositottak ossze-vissza a szules varhato idejet, vegul befektettek amikor 40 hetes volt szerintuk (baratnom szerint csak 38) es onnantol kezdve 4 napon keresztul probaltak meginditani a szulest mindenfele zselevel, palcikaval, vegul oxitocinnal. De a baba nem akart jonni, hiszen meg nem volt ott az ideje. Utolso nap 20 oranyi vajudas utan nyilt ki a mehszaja 1 ujjnyira, akkor meg burkot repesztettek, hatha, az sem segitett. A baba szivhangja romlani kezdett a sok oxytocin miatt, a magzatvizbe kakilt, igy csaszaroztak. Es hiaba mondogatta a baratnom, hogy meg nincs itt az ido, senkit sem erdekelt, hogy mikor fogant a babaja. Es ott csodalkoztak ossze-vissza, hogy a pici tele volt magzatmazzal, nem volt rancos, nem nezett ki tulhordottnak. Hat persze, hiszen nem volt az. Ezt csak azert irom, mert szinten kulfoldi oldalakon olvastam, hogy ahol bevezettek ezt az egyseges terhessegi kor meghatarozast, ott azutan erezhetoen visszaeset a tulhordasok szama, az inditott szulesek szama, igy a csaszarok szama is (mert sajnos sok ido elott inditott szulesre nem reagal jol a noi test, vagy a baba es csaszar lesz belole). Szoval en mindenkit batoritok, hogyha nagy elteres van a mensi 14. napja es a valos fogantatas kozott es ezt a 12 hetes uh igazolja, az mondja el a dokijanak, hatha fogekony lesz ra. Az elmelet alapja egyebkent az, hogy kb a 14-16. hetig a babak egysegesen fejlodnek, mert foleg minosegi valtozasok vannak, kialakul a test, az idegrendszer, stb es utana indul be a novekedes igazan, amit viszont mar befolyasol az egyeni genetika, tehat hogy ki mit oroklott, vagy ki milyen nagysagu lesz. Mint mondtam nalunk tudtuk a fogantatas idopontjat, az uh is igazolta, modositottak a terhessegi kort is, ennek ellenere a 20. heten mar majd egy hettel nagyobb volt a fiam, mint az atlag, a 30. het utan vegig 2 hettel nagyobbnak tunt. A terhessegem viszont nem volt idosebb, meg a babam sem volt irdatlanul hatalmas (3700 gramm), viszont a feje nagy volt es hosszu is volt es mivel az uh a terhessegi kort a fejkorfogat, a combcsont hossz es a mellkaskorfogat alapjan kalkulalja (lehet, hogy valami lemaradt, en errol a haromrol tudok) ez nalunk mind nagy volt, igy idosebbnek mutatta a babat. Lehet, hogy nalatok is ez a helyzet kerdezo!
Én már egy éve hõgörbét vezettem, amikor teherbe estem. Tudtam, mikor. Állandóan variált az sztk-s doki az idõpontokkal. Júli 8-ra voltam szerinte kiírva. A fogadott orvos épp akkor jött vissza a szabiról. 5-én voltam nála, és mondtam, hogy ebben a melegben én nem akarok befeküdni, nem lehetne esetleg még otthon maradnom? Aranyos volt, viccesen meg is jegyezte, hogy alkudozhatunk. Megvizsgált, és mondta, hogy ebbõl tényleg nem lesz 3 nap múlva baba, megnézte a 12 hetes UH leletet, ott 15-e volt, és szerintem is az volt a jó idõpont. Július 15-én meg is érkezett a kislányom, 3870 g-al és 50 cm-vel. Most lesz fél éves, 70 cm és 8-9 kg között van félúton.
én mindig a 4D-s uh kiirását vesem pontosnak sztk-s 12.hetes szerint aug 14-re voltam kiirva mensi szerint aug 6 4D szerint júli 20, júli 19.-én szültem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, 33hetes vagyok számolás szerint.Ultrahang alapján 2 héttel elõbbre járok.
Van olyan ismerõsöm, aki a fent írtak miatt második gyermekénél maga visszaszámolt kb. 14 napot a fogantatástól, és azt mondta az orvosnak, hogy akkor volt az utolsó menstruációja, mert hát ezt senki nem ellenõrzi...

Hány "hetes" lehetek, ha a hasi ultrahangon még csak petezsákot látott az orvos?

Nem a sajátom volt, õ 28-án jön vissza a szabiról, de addig is jó volna tudni. Azt mondta, lát petezsákot, benne jóindulattal is "picinyke terhesség-kezdemény", de egyébként jó helyen van, rendellenesség nincs. Papírt nem kaptam, így nem tudom hivatalosan mit írt a kartonomba. A képernyõn egyébként nekem is mutatta, egy pici fekete folt, benne még kisebb szürke pötty :) (Picit véreztem, azért mentem ilyen korán, azóta az elmúlt. Ovu nem tudom mikor volt, mert sajnos nem szabályosak a ciklusaim...)

Legjobb válasz: 5

5
5 szerintem is.
Max 5 hetes.
5, vagy 6. hét legeleje :-) A szürke pötty a szikhólyag. Jó jel, ha ott van. Abból alakul ki majd pár nap múlva az embrió :-)
nekem 5+4hetesen üres petezsák volt még csak ugyhogy szerintem 6hét eleje
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! :) Mentek a zöld kezek.

Ha a genetikai ultrahangra 11 + 2 hetesen megyek az korai még?

Hét végén töltöttem be a 8. hetet, és uh-ra március 8-ra kaptam id?pontot, miszerint akkor már belépek a 12. hétbe, de gyakorlatilag az még csak 11. betöltött hét.

Legjobb válasz: nekem a papíron az van hogy a 11-13 hét között. de szerintem ha kisebb a baba akkor tuti mondják hogy menjél késöbb.

nekem a papíron az van hogy a 11-13 hét között. de szerintem ha kisebb a baba akkor tuti mondják hogy menjél késöbb.
A kérdező hozzászólása: Most olvasgattam csak utána hogy kell a heteket számolgatni, és nem szeretném ha emiatt valaki bénának nézne! Lesz ami lesz, elmegyek ha már szereztem idõpontot. Bár ott nem úgy kérdezték, hogy betöltött hetek száma... Valamint örülök is neki, hogy korábban megyek, mert már volt egy vetélésem, így legalább elõbb láthatom a pocaklakót! :) Köszi a választ!
Én is elõbb voltam, vagyis mensi szerint a betöltött 12. héten, de a baba le volt maradva a korához képest(lehet nem flidõben volt peteérés vagy nem tom) de így is megcsinálták, és minden eredmény jó lett, a papíromra meg azt írták rá, h betöltött 11 hét... és minden rendben van a babával is, most már megfelel a mensi szerinti kornak... 28 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ! Felhívtam õket biztos ami tuti, és mondták hogy rendben van így is. Az optimális 11 - 13 között van, ezért a közép 12, de ha betöltött 11. hét lesz is megfelelõ!
Én 11 + 1 hetesen mentem. Az ultrahangos orvos szerint a baba méretei épphogy akkorák voltak, amivel már tudtak Down-t nézni. Mondta, hogy jobb lett volna egy héttel késõbb nézni, de az eredmény így is jó, ezért nem kellett visszamennem. 26 hetes km

Ha a legutóbbi ultrahangom 31. héten volt, és a következő, egyben utolsó a 38. -ra lett kiírva, nem késő az egy kicsit?

Szerintem addigra már meg is szülök, és csak szeretném tudni, hogy minden rendben van-e a gyerekkel, vagymi.

Legjobb válasz: Nálunk is 32 hetesen és 38 hetesen van. Nem késõ.

Nálunk is 32 hetesen és 38 hetesen van. Nem késõ.
Nekem 36 hetesen és 38 hetesen is volt uh. De mások a szokások, így lehet nálatok teljesen normális, ha csak a 38. héten nézik meg a babát. Ha úgy érzed ez így neked kevés, akkor menj el egy magándokihoz, vagy csak sima dokihoz a köztes idõben, és kérd meg, hogy nézzen rád. Magyarországon meg szokták nézni, ha meg külföldön élsz, akkor lehet nem fogják, ott sokszor szigorúbbak e téren.
Nekem meg úgy volt az uh, hogy 29 plusz pár naposan kellett menni, aztán ma voltam a 38 hetes ultrahangon. Ez az sztk... Még jó hogy van dokim ott voltam 33 hetesen, megnézett uh-val... Mert hát 29 héttõl egészen 38 hétig az ember megkergül, még így is ideges voltam hogy 33 héttõl ennyi idõ telt el.
Az is sok idõ, de én már tényleg meg tudnék bolondulni. 20.(!!!!) héten volt az utolsó uh-om és nem is lesz több. Most vagyok a 33. héten. Itt összesen 2x uh. :(( Dehát ez Anglia... Itt 8 hétig rám se néztek. Voltam ugye 20.hetin aztán meg 28+4 hetesen ;) Kitartást, hamar eltelik az idõ, és láthatod Õt! Addig is figyeld hogy mozogjon :)
Utolsó vagyok. A 28. Heti csak vérnyomás mérés, meg pisi teszt volt meg vérvétel.
A 31 hetesen már én is túl vagyok és a legközelebbi kötelezõ kórházi az a 38 héten lesz. nekem van dokim és õ szokott uh csinálni a magánrendelõjében de egyébként kötelezõen csak 4 uh van a 9 hónap alatt. 34 hkm

Az milyen gondot jelent ha a 4d ultrahangon azt mondták, hogy hűű jó sokat iszik ez a gyerek, nagyon tele van a pocakja vízzel?

Legjobb válasz: Semmiféle gondot nem jelent, minden baba iszik a magzatvízbõl. A Tiéd pont akkor itta magát tele! Így fejlõdnek a szervei és a kis gyomra is! Ne aggódj! Ha gond lett volna, akkor szóltak volna! Ki fogja pisilni! :) Szép babavárást!

Semmiféle gondot nem jelent, minden baba iszik a magzatvízbõl. A Tiéd pont akkor itta magát tele! Így fejlõdnek a szervei és a kis gyomra is! Ne aggódj! Ha gond lett volna, akkor szóltak volna! Ki fogja pisilni! :) Szép babavárást!
szia!! nekem is azt mondták a 4d-n hogy nagy a pocakja, mert valószínûleg sokat ivott. de nem mondták volna hogy baj lenne. szóval szerintem emiatt ne idegeskedj:) Gyakorol a kis picur nyelni:)
Nekünk is azt mondták 4d-is és sima uh-on is nagyon telõdött a gyomra a kicsinek, de erre mindig azt mondták biztos több magzatvizet korgyolt.
az azért jó, mert akkor biztos van szép, jó mûködõ anyagcseréje, majd szépen kipisili :D nemhogy rossz, de jó :D jól "mûködik" :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ez megnyugtató. Már azt hittem baj, hogy egy kicsit "falánk" vagy tán valami nem mûködik, hogy ezt így külön megemlítették.Na jó tényleg elég soknak tûnt benne a víz:-))))) Boldog babavárást Nektek!
Egyetértek az elottem szólókkal, ha valami gond lett volna, biztosan szóltak volna róla. Egyébként az én kisfiam az elso napokban sokat bukott, hányt is, de azt mondták, ez teljesen renben van, mivel sok víz volt a gyomrocskájában. Nálunk így távozott.

Az baj, ha a 12. ultrahangon csak a baba ülőmagasságát és a nyaki redőket mérték le?

Pont 12 hét 0 naposan mentem el az ultrahangra! Sikerült kifognom egy nagyon lekezel? és buta ultrahangost (hozzá kell tennem, hogy n? létére)! Csak ezt a két értéket mérte és ráírta a papírra még hogy él? embrió, négy végtag.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is csak ezeket az értékeket mérték akkor. Ezt gondolom kórháza válogatja. Szóval nem baj.

Szia! Nekem is csak ezeket az értékeket mérték akkor. Ezt gondolom kórháza válogatja. Szóval nem baj.
Nekem is csak ezeket nézték.Majd a 18 hetesen több mindent fognak nézni!20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok! :) Csak azért gondoltam hogy kevés, mert volt aki egy rakás adatot sorolt fel a 12. hetes ultrahang után! Boldog babavárást Nektek!
én hétfõn voltam a 12 hetes uh-n.nekem még a fej méretét, a mellkas méretét+a felkar méretét is megnézték a nyakiredõ és az ülõmagasság mellet.neked mik az adataid?
Nekem akkor a 2 halánték közötti távolságot, az ülõmagasságot, a combcsont hosszát mérték, megnézték, hogy megvan-e minden végtagja babócának és hogy a nyakiredõ rendben van. Én is azt hittem, hogy több mindent mérnek.
A kérdező hozzászólása: nekem az ülõmagasság 53 mm, a nyaki redõ meg 1, 4 mm! És neked mennyit mértek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!